![]() |
Citat:
Spun doar ca daca functioneaza pentru unii si legile vechi, de tip ochi pentru ochi, nu vad de ce mila si dragostea ar fi superioare, atita timp cit duc la acelasi rezultat, mintuirea. |
Nu functioneaza in felul acela, spuneam doar ca in VT pacatul era doar pedepsit, nu si iertat. Un evreu de ex se mantuieste respectand cele 10 porunci.
Citat:
|
Arunca o privire aici, ca explica foarte frumos:
http://www.crestinortodox.ro/intervi...-noua-fericiri |
Citat:
|
Citat:
Legea poruncea omului sa-L iubeasca pe Dumnezeu, dar Mantuitorul arata ca Dumnezeu ne iubeste mai intai. De ce trebuie sa sufere atitia oameni pentru ca Dzeu sa trimita un mesaj mai clar? |
Tot ce mai am de zis pe tema asta e ca poti respecta cele 10 porunci si sa fii impietrit pe dinauntru.
Si ca in momentul in care ai un botez ortodox, te poti mantui doar pe calea aratata de Christos, pentru ca la botez primesti Inger si Har care sa te ajute pe parcursul vietii si chiar si dincolo si daca te lepezi de ele, s-a terminat. Nu suntem chemati sa traim ca robotii ci sa constientizam: Cine ne-a facut, ce suntem, ce putem fi si cum ajungem acolo :) |
Citat:
In VT existau oameni carora le vorbea direct si tot degeaba: a coborat Moise de pe munte cu Legile si ce facea poporul, isi facea vitel de aur desi Dumnezeu avusese grija de ei in desert, ii calauzise si le daduse mana si izvorase chiar apa din piatra seaca. Au priceput ceva? Nu. A venit Dumnezeu Insusi pe pamant, in persoana lui Iisus Christos, care a inviat din morti, a vindecat si a iertat pacate si ce am facut, am priceput ceva? Aiurea. L-am rastignit. Nu stiu ce crezi tu ca ai fi facut in vremurile alea, eu pesonal cred ca as fi facut parte din gloata. La paine si peste inainte, la marturisit inapoi si asta in cazul fericit. Ce anume ar constitui pentru tine un mesaj clar? |
Citat:
|
Citat:
|
Handicapatii mintal nu raspund. Exista mantuire fara inteligenta dar inteligenta nu te duce automat la mantuire, daca nu ti-o canalizezi in directia lui Dumnezeu. Cand am avut de a face cu cateva zeci de persoane cu retard mental sever (unii nici macar nu aveau achizitii de limbaj), m-am gandit ca astia se mantuie sigur si mai mantuie si pe altii in jurul lor (cei care ii rabda si ii ingrijesc, nu stiu daca iti poti imagina ce am vazut acolo, cat de mult imi venea sa ma arunc pe fereastra, mie, aleia educate, frumoase si destepte ce ma gasesc a fi, si altii isi vedeau de treaba si erau atasati afectiv de acele persoane, dincolo de ceea ce le cerea jobul; heaven material, toti).
|
Citat:
|
Pai nici nu am spus asa ceva, ca de la IQ 30 incepe legea 4. Nu mai stiu unde am citit zilele astea, ca in fiecare este ascunsa o masura la care putem ajunge dpdv duhovnicesc si de la fiecare Dumnezeu va cere pe masura darurilor pe care li le-a dat. Ne botezam unii pe altii din dragoste, Topcat. Un copil botezat, indiferent de intelectul sau, poate fi impartasit, Il poate avea pe Iisus Christos in el, care-i lucrul cel mai mare pe lumea asta. Trecutul e umbra si s-ar putea sa nu mai apuc ziua de maine, asa ca intotdeauna aici si acum e locul si momentul de facut bine si apropiat de Dumnezeu.
Sufletul si credinta nu au treaba cu IQ-ul si cu ratiunea. Si ii inteleg pe cei care spun ca se lupta cu propria lor ratiune, nu pentru ca sunt lucruri care se bat cap in cap, ci pentru ca poate exista tendinta sa intelectualizam lucruri pe care mai bine ar fi sa le traim, punct. |
Citat:
|
Nu exista noroc. Nu exista intamplare.
Nu m-am nascut din intamplare in familia care m-a botezat, asa cum nu exista nenoroc ca m-am nascut in Romania si nu in ceva familie regala din tarile scandinave. Questul incepe de aici, aleg sa ignor toate astea sau incerc sa scot ceva din ele. Dumnezeu ne-a pus pe fiecare in locurile si momentele unde avem de facut ceva, fiecare fix dupa masura lui (daca si-o atinge). Nici oamenii pe care ii intalnim si evenimentele din viata noastra nu sunt intamplatoare, toate ar trebui sa ne ajute pe calea mantuirii (fie ca invatam ceva din experiente, fie ca ne descoperim goliciunea si neputinta, ni se mai vestejeste ego-ul asa ca ajungem sa Il rugam sa ne scape). |
Citat:
Altfel, nu ai nici cea mai mica dovada in sprijinul afirmatiilor tale. |
Nu exista predestinare si in acelasi timp Dumnezeu ne stie pe toti inca dinainte de a ne fi adus la viata si stie si cum ne vom mantui (sau nu).
|
Socoaterea Religie din Scoli este un pas inainte ce va urma!
Socoaterea Religie din Scoli este un pas inainte ce va urma!Sa stiti ca foarte adevarat! Noi suntem generatile de pe urma! Toti ce de pe scaune, prin reguli incearca sa ne indeparteze de Dumnezeu! se pergateste terenul pt Antricrist,
Noi ne confruntam cu multe probleme legate de Orthodoxie, si mail ales de Dumnezeu. Mai intai au schimbat calendarul (in 1925) dupa aia au mai urmat si altele mai mici, Cu multe probleme sa lupatat Biserica Ortodoxa Romana, pt ca straini ne vor de mult uniti cu catolici, sau sa acceptam noi reguli ..sa acceptam homosex... si altele casa fim in rand cu lumea ''a pierzarii.....'' am avut religia in sc. sa invete copiii de mici despre Iisus Hristos etc... si pe aia Au scoso... ca in viitor sa nu se mai pomenesca de asa ceva.... Multe se intimpla sub ochii nostri Doar ce care sunt intelepti le pot vedea!! si multi dintre voi aveti draptate ce ati postat.....BOR este de ''mamaliga acum'' pt ca face ce zicei cei din parlament ..nu asi arata autoritatea... si nici nu a facuto mai ales in ultimi zeci de ani... Este Grav!!! |
Cred ca te contrazici
|
|
Citat:
|
Citat:
|
Pai intrucat tu oricum nu crezi ca exista Dumnezeu to begin with, nu stiu de ce ai incerca sa-L intelegi, chiar si reducand la absurd :) Lasa sa isi bata capul cu asta cei care cred si considera ca Acesta ii priveste direct si personal. Pentru tine dilemele astea ar trebui sa fie egale cu zero.
|
Citat:
|
Citat:
Afirmatia mea initiala a fost facuta in context, nu s-a teleportat din neant. P.S: Cand afirmi ceva pastreaza proportia termenilor ca nu ma cunosti, nici nu te cunosc. |
este simplu. scoatem Religia si introducem educatia sexuala, doar facem tot ce este la moda!
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
…Fat Frumos cu prezervativ; Ileana Cosanzeana cu herpes genital de Alin Fumurescu 27 Jan …cam cum credeti ca se potriveste un Mos Craciun cu sifilisul? Dar Fat Frumos din Lacrima cu, scuzati, paduchii lati (n-am gasit alta rima)? Sunteti socati? De ce? Potrivit presei de peste Canalul Manecii, guvernul britanic ia tot mai in serios in considerare posibilitatea introducerii educatiei sexuale in scoli de la varsta de … sapte ani! Motivul? Cresterea alarmanta a sarcinilor adolescentelor din Marea Britanie si inmultirea bolilor cu transmitere sexuala. Rationamentul, banuiesc, este urmatorul: daca am introdus educatia sexuala de la 12 ani si, cu toate acestea, fenomenul se amplifica, trebuie sa incepem educatia sexuala si mai devreme. Nimeni nu pare sa ia in consideratie posibilitatea inversa: ca toate aceste discutii despre sex fara perdea, purtate de la o varsta atat de frageda sa fie, macar in parte, responsabile pentru scaderea constanta a varstei medii la care adolescentii de astazi isi incep viata sexuala. Fenomenul se intalneste si in SUA (din cate stiu, aflate pe loc fruntas la “teenagers pregnancies”) si este “tratat” intr-un mod asemanator. Cu naturalete, adica. Sexul devine un obiect de studiu ca atatea altele. Putem vorbi despre el liber, fara false pudori. Il putem scoate de sub perdeaua sub care a fost tinut de cateva mii de ani si prezenta copiilor in toata splendoarea sa. http://voxpublica.realitatea.net/pol...tal-26462.html |
Citat:
Mai mult decat atat, sexul e "la moda" de ceva vreme, iar daca adopti atitudinea strutului, problema nu va disparea. Citat:
Citat:
In plus, daca observi, problema nr.1 din articol nu e faptul ca acei copii fac sex la 12 ani, ci ca raman gravide, lucru care se intampla si in Romania, mai ales din cauza lipsei de educatie in domeniu. Deci ideea centrala a ceea ce se intampla in UK este numarul mare de tineri care fac sex neprotejat. Nu ma intelege gresit. Daca asa avea o fata, nu as fi incantat sa aflu ca si-a inceput viata sexuala la 12 ani. Dar m-as considera iresponsabil ca parinte sa nu vorbesc despre sex cu ea, doar pentru ca imi e mie rusine sa o fac (cazul majoritatii parintilor din Romania, si nu numai) si sa sper ca se va "informa" citind Popcorn si Bravo. |
Daca ar mai fi introdusa si ora de educatie sexuala, sunt aproape sigur ca ar fi optionala fata de ora de religie, deci copii ar avea de ales intre acestea doua. Cred ca 3/4 ar alege ora de educatie sexuala. Chiar crezi ca e bine sa discuti cu fata ta subiectul acesta de la 12 ani? Ce ai sa-i spui concret?
|
Citat:
Citat:
La 12 ani, un baietel are erectii frecvente, iar unele fete au ciclu menstrual. Altele fac sex, fie ca li s-a spus ceva despre asta, fie ca nu. Avand in vedere ca functiile sexuale sunt dezvoltate, nu ti se pare normal sa existe o educatie referitoare la ele? Ti se pare ca 12 ani e prea devreme pentru educatie sexuala, dar 7 ani e o varsta perfecta sa li se povesteasca despre iad, rai, pacati si sa invete rugaciuni pe dinafara, asa-i? |
Eu nu înțeleg ce legătură are predarea sau nepredarea religiei cu predarea sau nepredarea educației sexuale. Între religie și educație sexuală e exact aceeași legătură strânsă ca între matematică și franceză.
Bineînțeles că ambele discipline trebuie să se poată face. Iar când spun "să se poată face" mă refer la "să fie opționale". Cine vrea, le face, iar cine nu vrea, nu le face. Dacă eu, ca părinte, întrevăd un folos pentru copii, am să-i las cu bucurie să facă asemenea ore. |
Citat:
Mihnea, felul in care vezi tu lucrurile sunt specifice felului in care judeca parintii din afara la modul superficial. Posturile din invatamint se justifica si mai ales se creaza din numarul de studenti INROLATI in scoala la orele respective. Nu te poti juca de-a "pai sa vad daca am chef sa particip la ore sau nu" Orele obligatorii sun OBLIGATORII pentru care statul plateste bani grei pentru a-l CREA, intelegi? Iar parintele care n-are nici un habar despre ce este vorba nu o sa decida el daca familia acelui profesor va face foamea sau nu, lipsindu-l de acele ore...VAX, orice ar fi ele, aprobete de guvern..sex-ed, sau teologie, religie, cum sa punem...dulceata pe... bat sau mai stiu eu ce! Aici vorbim de PIINEA cistigata de profesori Deci hai sa nu ne jucam cu ea ca este necrestin! |
Statul fiind cunoscut ca baga bani numai in trebi folositoare si minunate, care fac numai bine obstii.
Adica daca statul face o tampenie si creeaza locuri de munca in domenii aiurea (in general vorbind), eu tre sa ma folosesc de serviciul respectiv numai ca sa nu ma joc cu painea aluia de-i pus acolo sa-mi livreze un serviciu pe care-l consider inutil si neavenit? |
Citat:
Unde erai cind l-au ales pe presedinte? MUCLES!, nu se auzea nici musca! Aaaaa, acum vorbiti?...pai tatica, este cam prea tirziu, intelegi? Deci daca ai ceva de comentat..fa-o te rog la urmatoarele alegeri!..ca doar este democratie, SI ITI PLACE! |
Citat:
De unde stii tu ce-am facut la alegeri si cat de mult imi place? :) |
Citat:
|
Citat:
|
Nu, cu alte cuvinte, roaga-l frumos pe Basescu sa nu mai accepte legi homosexuale si pedofile din UE care se materializeaza prin cursuri de educatie sexuala si toleranta a relatiilor pervertite..asta trebuie sa faci nu sa cauti , ca de obicei , tap ispasitor in alta parte( pe saracii profesori) numai pentru ca la Parlament nu te baga nimeni in seama.
|
corect
religia trebuie scoasa din scoli..trebuie sa avansam in cunaosterea adevaratei divinitati..mergem spre viitor un factor negativ care a tinut romania pe loc este si religia .. lumea a ramas conditionata psihic din aceasta cauza trebuie sa fim seriosi si sa recunoastem .. care doreste sa invete religie so invete de la parinti .oricum nu a adus nimic bun decat a stopat evolutia .:3: divinitatea nu si are loc in religii .este greu pentru unii sa inteleaga..este adevarat romania nu este pregatita..:72:
|
Citat:
Si cam care-ar fi asta, dupa umila ta parere? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:26:16. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.