Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Vorbirea in limbi la penticostali... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7556)

AndruscaCIM 28.04.2010 12:33:52

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 240421)
Din trei postari nu reusesc sa inteleg ce vrei de fapt; iar ai devenit incoerenta. Am editat pentru ca gresisem, dar in nici un caz nu-mi amintesc sa fi scris ce spui tu acolo. Poate ceva asemanator, dar nu inteleg de ce ai profitat de situatie sa-i dai alt sens.
Vorbesti de patimi, scene, iritatii...iar umbli pe nori. In concluzie, poate pui si tu o intrebare clara, ca sa stiu la ce vrei sa-ti raspund. Sau poate voiai doar sa faci show si in acest caz ar fi trebuit sa nu ma mai amestec sa nu-ti iau fatza. :10:

Doriana, de editat ai editat clar...iar afirmatia initiala era ca Duhul Sfant pleaca de la cei incercati de slava desarta, mandrie...oameni despre care tu ai afirmat ca ai o parere proasta.:10:

Daca Duhul Sfant pleaca de la cei mandri, atunci cine vine in loc...si le poate da impresia ca sunt daruiti in continuare, desi mandria poate creste in paralel..usor...usor?

Inca una, cum pot vedea fratii tai in credinta...pacatul mandriei la tine, adica ce criterii au pentru a identifica acest pacat greu in randul comunitatii, pacat care poate avea la baza...tocmai darul cu pricina?

AndruscaCIM 28.04.2010 12:39:16

Ce se vorbeste despre pacatul mandriei in cultul penticostal, si cat de mult se pune accent pe el, si pe lupta cu acesta...pentru ca as vrea sa cred ca nu e doar o preocupare pentru pacatele de suprafata, in timp ce altele la fel de grele...sunt lasate sa creasca, pentru a-i face pe unii sa se simta bine, si sa le creasca stima de sine in cadrul cultului?

Doriana 28.04.2010 12:47:53

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 240427)
Doriana, de editat ai editat clar...iar afirmatia initiala era ca Duhul Sfant pleaca de la cei incercati de slava desarta, mandrie...oameni despre care tu ai afirmat ca ai o parere proasta.:10:

Daca Duhul Sfant pleaca de la cei mandri, atunci cine vine in loc...si le poate da impresia ca sunt daruiti in continuare, desi mandria poate creste in paralel..usor...usor?

Inca una, cum pot vedea fratii tai in credinta...pacatul mandriei la tine, adica ce criterii au pentru a identifica acest pacat greu in randul comunitatii, pacat care poate avea la baza...tocmai darul cu pricina?

Nu inteleg de ce te macina pe tine afirmatia initiala, si mai si o ingrosi, cand am zis ca am editat-o pentru ca gresisem? Daca era buna o lasam acolo. Obisnuiesti sa te legi de greseli pentru ca nu ai de ce? Apai, ia de te leaga daca te face fericita.

Ca sa zici ca Duhul Sfant pleaca de la oamenii mandri e inexact, deoarece eu nu am auzit de oameni care sa nu aiba mandrie. Chiar daca sunt smeriti tot au o doza de mandrie mai micuta, deci nu poti sa spui ca Duhul Sfant ii paraseste pe toti.
Oricum, cu cat smerenia ta e mai mare, e un semn ca Duhul Sfant locuieste in tine.

Citat:

Se uita atent.
Darurile lui Dumnezeu nu aduc mandrie. E urat sa insinuezi asa ceva. Mandria e adusa de firea noastra pacatoasa.

Doriana 28.04.2010 12:50:33

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 240429)
Ce se vorbeste despre pacatul mandriei in cultul penticostal, si cat de mult se pune accent pe el, si pe lupta cu acesta...pentru ca as vrea sa cred ca nu e doar o preocupare pentru pacatele de suprafata, in timp ce altele la fel de grele...sunt lasate sa creasca, pentru a-i face pe unii sa se simta bine, si sa le creasca stima de sine in cadrul cultului?

Foarte multe se vorbesc. Si la penticostali, ca si la ortodocsi, sunt oameni pusi pe cautat mandria din altii, vigilenti si atenti la fiecare pas al tau ca sa nu te lase sa pacatuiesti mandrindu-te. :65:

Grabriella 28.04.2010 12:58:45

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 240091)
Deci, fiind membra a Bisericii Baptiste, doar pentru ca ai vrut e experienta noua, ai incalcat recomadarile si invataturile "ierarhilor" tai din aceea vreme. Mie aceasta atitudine a ta imi spune multe. Si nu suna chiar foarte bine. Te sfatuiesc ca in BO sa nu mai procedezi in acelasi fel.

Cred ca exagerezi. In nicio biserica nu exista nici un motiv ca omul care a primit un dar duhovnicesc sa fie considerat "persoana superioara" sau sa fie inaltat. Singurul care merita sa fie inaltat este Dumnezeu. Oamenii care au daruri reale sunt smeriti.

Ca tu ai luat-o ca pe o mare onoare, sau ca pe o rasplata este o greseala a ta. Dar nu-i face pe altii vinovati pentru ea.

Nu ai nici un mandat sa fii purtatorul de cuvant al penticostalilor. Nu cunosti suficient credinta si convingerile lor si depui multe marturii eronate.

Scopul vorbirii in limbi este clar si a fost expus in repetate randuri pe topic: zidirea (intarirea, fortificarea, consolidarea) credinciosului si a bisericii (atunci cand e urmata de darul talmacirii).

Penticostalii nu cred in doctrina crestinilor completi.

Ei ii considera nedesavarsiti pe toti crestinii, inclusiv pe ei. Doar Iisus este complet. Noi toti ceilalti suntem intr-un proces.

Ma mira, dar si ma bucura, reactia ta.Este adeverirea ca spun 'ADEVARUL, ADEVARAT' si ca marturia mea a atins punctul nevralgic.

Sunt convinsa ca tu crezi sincer ceea ce afirmi pentru ca altfel n-ai fi asa virulent si nu te-ar durea marturia mea.
Dar tot ceea ce-mi spui este "varianta pentru ziaristi" adica fatada vopsita frumos si prezentata in cea mai perfecta stare ,ca ceva 'teoretic 'pur si simplu.Este ceea ce se repeta ca un lait motiv pentru ca bietii oameni sa creda in puritatea ideologiei lor si sa accepte 'punerea mainilor'. Stiu ce 'dureros' este pentru tine sa prezint astfel ceea ce voi considerati cea mai puternica manifestare a duhului.
Dar nu pot sa tac si sa nu fac dovada Adevarului!Eu am avantajul de a putea face diferenta intre o viziune neoprotestanta si una ortodoxa despre "Darurile Duhului Sfant", prin experimentarea directa a amandurora.

Diferenta intre ceea ce predica si ceea ce se practica efectiv este ca de la cer la pamant.

AndruscaCIM 28.04.2010 13:05:12

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 240432)
Nu inteleg de ce te macina pe tine afirmatia initiala, si mai si o ingrosi, cand am zis ca am editat-o pentru ca gresisem? Daca era buna o lasam acolo. Obisnuiesti sa te legi de greseli pentru ca nu ai de ce? Apai, ia de te leaga daca te face fericita.

Iritare, iritare...si iar iritare, si afirmi ca nu intelegi ce vreau sa spun. :10:

Ihm, dar adineauri afirmasei ca nu ai scris cele bolduite de mine, si ca oricum nu ala era sensul, ci altul...iar acum afirmi ca ai schimbat afirmatia pentru ca era gresita, buuuun!

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 240432)
Se uita atent.
Darurile lui Dumnezeu nu aduc mandrie. E urat sa insinuezi asa ceva. Mandria e adusa de firea noastra pacatoasa.

E urat sa insinuez ce, am spus eu ce ai scris tu acolo..sau tu?:65:

Cred ca m-am exprimat destul de clar ( asta in opinia mea) , in legatura cu faptul ca acest pacat se poate cuibari in sufletul unor penticostali...in baza acestui dar.

Deci, crezi ca exista posibilitatea ca firea pacatoasa a unor penticostali, sa poata dezvolta sentimentul de mandrie...tocmai prin prisma faptului ca se simt speciali, deosebiti, daruiti, merituosi, si pentru ca si ceilalti ii vad asa?

Doriana 28.04.2010 13:06:56

Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 240438)
Ma mira, dar si ma bucura, reactia ta.Este adeverirea ca spun 'ADEVARUL, ADEVARAT' si ca marturia mea a atins punctul nevralgic.

Am observat ca ai o placere in a enerva pe cei ce nu sunt ca tine. Ai mai spus de cateva ori ceva de genul asta. Fiecare are cate un dar, de ce n-ai avea si tu unul?
Dar pentru tine oricine nu iti da dreptate e nervos si iritat, deci cred ca trebuie sa-ti mai exersezi darul nu da randament intotdeauna.

In ce priveste ADEVARUL ADEVARAT scris cu majuscule...hmmm...eu stiam ca ortodocsii sunt oameni smeriti si nu au asemenea pretentii inaltatoare. Ti-o fi ramas vreun rest smerenie de pe la baptisti.

Doriana 28.04.2010 13:11:33

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 240440)
Iritare, iritare...si iar iritare, si afirmi ca nu intelegi ce vreau sa spun. :10:

Ihm, dar adineauri afirmasei ca nu ai scris cele bolduite de mine, si ca oricum nu ala era sensul, ci altul...iar acum afirmi ca ai schimbat afirmatia pentru ca era gresita, buuuun!
E urat sa insinuez ce, am spus eu ce ai scris tu acolo..sau tu?:65:
Cred ca m-am exprimat destul de clar ( asta in opinia mea) , in legatura cu faptul ca acest pacat se poate cuibari in sufletul unor penticostali...in baza acestui dar.
Deci, crezi ca exista posibilitatea ca firea pacatoasa a unor penticostali, sa poata dezvolta sentimentul de mandrie...tocmai prin prisma faptului ca se simt speciali, deosebiti, daruiti, merituosi, si pentru ca si ceilalti ii vad asa?

Ma declar prea mica si nepregatita pentru a face fata unui asemenea redutabil partener de discutie, inteligent si intuitiv si cu mult bun-simt. Declar oficial ca gandirea ta ma depaseste. Pana voi ajunge la nivelul tau imi exersez si eu comunicarea cu altii.

Grabriella 28.04.2010 13:16:38

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 240013)
Daca-i arat punctual unde a dezinformat, cu voie sau fara voie [sper] imi va zice iar ca ma tin dupa ea. Oricum, daca a fost cu voie, rusinica! Tehnica de a baga o fraza falsa intre 20 adevarate pentru a manipula e veche. Dupa cum vezi , poporul nu ia de bune pe cele 20 adevarate, ci pe cea care corespunde imaginii din mintea lui. Pacat de Adevarul pe care zici ca L-ai gasit...

De exemplu, eu am zis de atatea ori ca Duhul Sfant nu pune stapanire pe tine pentru ca Dumnezeu ti-a dat liber arbitru si nu ti-l calca. Dar ce mai conteaza ce zice o sectanta eretica [dar care a si experimentat lucrarea] daca vine o ortodoxa de-a noastra si ne canta ce vrem sa auzim?

Gabriela, eu cred ca nu din reavointa faci asta. Sau macar nu-ti constientizezi reaua vointa. Recomand ca inainte de a apasa "trimite" sa citesti pe litere ce ai scris, caci vom da socoteala de orice cuvant nefolositor spus de noi, d`apai de cele mincinoase...

Dori.. draga,
vezi ca nu vorbim aceeasi limba? Cum am putea sa ne intelegem?
"Adevarul" pe care eu l-am primit este insusi Domnul Iisus Hristos descoperit de Duhul Cel Sfant sfintilor lui Dumnezeu si de atunci revelat Bisericii Sale celei Adevarate, adica tuturor celor chemati dupa voia Domnului.
Reactia ta este normala ,insa, din punctul tau de vedere si al doctrinei pe care ai adoptat-o.Chiar nu ai ajuns sa-ti dai seama de contradictia dintre "ideologie'si practica propriu zisa?
Vezi, daca tu ai avea credinta adevarata, a Sf. Apostolilor, dupa cum va invata predicatorii, de unde atat de multe prejudecati si de ce cea ce spun eu crezi ca sunt 'minciuni' ?
Parca spuneai ca nu conteaza religia , ca Dumnezeu este prezent in fiecare cult si etc..?
Atunci de ce relatarea unei experiente personale de tip np te deranjeaza, ca, de fapt, tot ceea ce postez?

AndruscaCIM 28.04.2010 13:17:24

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 240445)
Ma declar prea mica si nepregatita pentru a face fata unui asemenea redutabil partener de discutie, inteligent si intuitiv si cu mult bun-simt. Declar oficial ca gandirea ta ma depaseste. Pana voi ajunge la nivelul tau imi exersez si eu comunicarea cu altii.

Si totusi intrebarile mele sunt extrem de simple...de ce nu vrei sa raspunzi deloc, deloc...ce te retine?

Tot te invarti pe langa raspuns, spui cu totul alte lucruri...dar fereasca Sfantul sa spui ca acest pacat ar putea sta cuibarit bine in sufletele unor penticostali!!!!!!:46:

AndruscaCIM 28.04.2010 13:19:30

Incearca totusi sa raspunzi la intrebarea asta...

Iei in considerare acest aspect, sau nu esti invatata sa te gandesti la el?:65:

AndruscaCIM 28.04.2010 13:22:05

Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 240448)
Dori.. draga,
Atunci de ce relatarea unei experiente personale de tip np te deranjeaza, ca, de fapt, tot ceea ce postez?

Pentru ca tu nu mai poti crede in ele, pe cand ei...inca da!!!

Doamne ajuta!

Doriana 28.04.2010 13:23:30

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 240449)
Si totusi intrebarile mele sunt extrem de simple...de ce nu vrei sa raspunzi deloc, deloc...ce te retine?

Tot te invarti pe langa raspuns, spui cu totul alte lucruri...dar fereasca Sfantul sa spui ca acest pacat ar putea sta cuibarit bine in sufletele unor penticostali!!!!!!:46:

Asta vrei sa auzi? Pai de ce nu spui asa? Ei bine, ai dreptate. Penticostalii sunt oameni, nu sfinti cu aureola. Si am spus ca toti oamenii au o doza de mandrie. Dar probabil voiai sa auzi exact formularea ta, daci da-mi voie la un copy-paste:
"acest pacat ar putea sta cuibarit bine in sufletele unor penticostali!!!!!!" Fericita?
Dar sa nu ai pretentia sa spun ca mandria e adusa de vreun dar al lui Dumnezeu...

Doriana 28.04.2010 13:28:39

Citat:

Dori.. draga,
vezi ca nu vorbim aceeasi limba? Cum am putea sa ne intelegem?
"Adevarul" pe care eu l-am primit este insusi Domnul Iisus Hristos descoperit de Duhul Cel Sfant sfintilor lui Dumnezeu si de atunci revelat Bisericii Sale celei Adevarate, adica tuturor celor chemati dupa voia Domnului.
Reactia ta este normala ,insa, din punctul tau de vedere si al doctrinei pe care ai adoptat-o.Chiar nu ai ajuns sa-ti dai seama de contradictia dintre "ideologie'si practica propriu zisa?
Vezi, daca tu ai avea credinta adevarata, a Sf. Apostolilor, dupa cum va invata predicatorii, de unde atat de multe prejudecati si de ce cea ce spun eu crezi ca sunt 'minciuni' ?
Parca spuneai ca nu conteaza religia , ca Dumnezeu este prezent in fiecare cult si etc..?

Am zis eu ca vei zice ca am ceva cu tine...
Oricum , esti mult mai draguta cand vorbesti pozitiv. Insa cand ataci, vorba lui Alin, asteapta-te la contraatac.

P.S. Mi-a placut mult relatarea ta. Doar cateva fraze sunt minciuni, sa zic exagerari, ca sa fiu mai dulce. Dar acele fraze schimba toata frumusetea. Si as fi sarit si daca ziceai o minciuna despte ortodocsi, fii linistita. Ti-am zis ca am o problema cu exagerarile.

Doriana 28.04.2010 13:30:53

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 240450)
Incearca totusi sa raspunzi la intrebarea asta...

Iei in considerare acest aspect, sau nu esti invatata sa te gandesti la el?:65:

Exista si aceasta posibilitate. Asa cum exista si posibilitatea ca sa te mandresti ca esti smerit si nu ai nici un dar. Cine vrea sa se mandreasca gaseste motive.

Grabriella 28.04.2010 13:36:35

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 240421)
Din trei postari nu reusesc sa inteleg ce vrei de fapt; iar ai devenit incoerenta. Am editat pentru ca gresisem, dar in nici un caz nu-mi amintesc sa fi scris ce spui tu acolo. Poate ceva asemanator, dar nu inteleg de ce ai profitat de situatie sa-i dai alt sens.
Vorbesti de patimi, scene, iritatii...iar umbli pe nori. In concluzie, poate pui si tu o intrebare clara, ca sa stiu la ce vrei sa-ti raspund. Sau poate voiai doar sa faci show si in acest caz ar fi trebuit sa nu ma mai amestec sa nu-ti iau fatza. :10:

Incredibil Dori...!
Sunt chiar cuvintele tale?
Chiar ai "citit fiecare cuvant' stiind ca vei da socoteala pentru el?

Grabriella 28.04.2010 13:49:53

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 240452)
Pentru ca tu nu mai poti crede in ele, pe cand ei...inca da!!!

Doamne ajuta!

Da,e ca si cum m-as fi trezit , sau as fi revenit dintr-o stare de hipnoza( desi nu era o stare de hipnoza, nici vorba).Era o stare de mare traire sufleteasca si mari bucurii si o exaltare extraordinara, o fericire de nedescris.Daca ar fi fost dupa ceea ce simteam si traiam si experimentam eu nu as fi putu renunta niciodata. De aceea am cautat mereu si mereu ,dar numai in mediul np.Despre ortodocsi nu stiam nimic alceva decat ceea ce am auzit in predici. Si anume ca e o religie moarta in care nu mai exista nici o lucrare a Duhului Sf,ca totul e doar un cumul de traditii si obiceiuri pagane amestecate cu ceva crestinism ,dar fara nici o putere,cu oameni morti sufleteste care nu au decat o 'forma de evlavie , care mai au si aceste practici 'scarboase' sa pupe oase si icoane.Ce mai, "niste pagani idolatri" si "fara nici o cunostinta" din Sfanta Scriptura.

Doriana 28.04.2010 13:54:34

Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 240462)
Da,e ca si cum m-as fi trezit , sau as fi revenit dintr-o stare de hipnoza( desi nu era o stare de hipnoza, nici vorba).Era o stare de mare traire sufleteasca si mari bucurii si o exaltare extraordinara, o fericire de nedescris.Daca ar fi fost dupa ceea ce simteam si traiam si experimentam eu nu as fi putu renunta niciodata. De aceea am cautat mereu si mereu ,dar numai in mediul np.Despre ortodocsi nu stiam nimic alceva decat ceea ce am auzit in predici. Si anume ca e o religie moarta in care nu mai exista nici o lucrare a Duhului Sf,ca totul e doar un cumul de traditii si obiceiuri pagane amestecate cu ceva crestinism ,dar fara nici o putere,cu oameni morti sufleteste care nu au decat o 'forma de evlavie , care mai au si aceste practici 'scarboase' sa pupe oase si icoane.Ce mai, "niste pagani idolatri" si "fara nici o cunostinta" din Sfanta Scriptura.

Deci ai fost fericita cum nu se poate descrie, ai avut mari bucurii, nu era hipnoza [ atentie!] dar acum te-ai trezit...la ce te-ai trezit, ca eu nu inteleg. Si la ce buna trezirea dintr-o fericire reala si ne-indusa?

Grabriella 28.04.2010 13:59:04

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 240454)
Am zis eu ca vei zice ca am ceva cu tine...
Oricum , esti mult mai draguta cand vorbesti pozitiv. Insa cand ataci, vorba lui Alin, asteapta-te la contraatac.

P.S. Mi-a placut mult relatarea ta. Doar cateva fraze sunt minciuni, sa zic exagerari, ca sa fiu mai dulce. Dar acele fraze schimba toata frumusetea. Si as fi sarit si daca ziceai o minciuna despte ortodocsi, fii linistita. Ti-am zis ca am o problema cu exagerarile.

trebuie sa-ti spun din nou si din nou ca nu privim din acelasi unghi lucrurile.Exact cum ar fi ca tu sa fi in autobuz si eu sa fiu pe jos. Eu am o cu totul alta viziune fata de tine.
Deci nu poti sa afirmi ca eu mint daca-ti spun ca autobuzul se misca si nu casele, desi pentru tine este foarte "adevarat" si vezi chiar cu ochii tai cum totul se misca in jurul tau, desi tu stai pe loc, linistita si privesti placut la perspectiva ta. Si chiar ai fi in stare sa-ti dai viata ca sa susti un "adevar" atat de real si perfect experimentat.

Doriana 28.04.2010 14:00:16

Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 240466)
trebuie sa-ti spun din nou si din nou ca nu privim din acelasi unghi lucrurile.Exact cum ar fi ca tu sa fi in autobuz si eu sa fiu pe jos. Eu am o cu totul alta viziune fata de tine.
Deci nu poti sa afirmi ca eu mint daca-ti spun ca autobuzul se misca si nu casele, desi pentru tine este foarte "adevarat" si vezi chiar cu ochii tai cum totul se misca in jurul tau, desi tu stai pe loc, linistita si privesti placut la perspectiva ta. Si chiar ai fi in stare sa-ti dai viata ca sa susti un "adevar" atat de real si perfect experimentat.

Si ce te face sa fii asa sigura ca esti in statie si nu in autobuz?

P.S. Chiar daca sunt in autobuz am invatat la scoala ca nu se pot misca niste case.

Grabriella 28.04.2010 14:34:08

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 240464)
Deci ai fost fericita cum nu se poate descrie, ai avut mari bucurii, nu era hipnoza [ atentie!] dar acum te-ai trezit...la ce te-ai trezit, ca eu nu inteleg. Si la ce buna trezirea dintr-o fericire reala si ne-indusa?

eu spun sincer ceea ce am trait si simtit in fiecare etapa a vietii mele, dar din unghiul actual de vedere. Nu neg nici una din experientele mele sufletesti si nu ma dezic de ele pentru ca ele, toate, m-au format si ma vor urmarii pana la Judecata finala, cu ele de mana v-a trebui sa stau inaintea Domnului si sa dau socoteala pentru toate. Ceea ce pot sa fac este nu sa neg ceva ci sa-mi asum toata responsabilitatea.
Probabil si tu ai avut anumite momente de fericire, de bucurie reala, de exaltare, poate te-ai indragostit si ai avut impresia ca acel om este 'printul' cel mai frumos, cel mai bun ,cel mai atent din lume. L-ai vazut ca pe cel mai desavarsit om, cel mai dorit , fara de care nu ti-ai fi putut imagina viata, pentru care ai fi putut sa-ti dai viata pentru el fara sa clipesti.Si sper ca nu ai avut experienta mea trista ca ulterior sa descoperi ca viziunea ta despre acelasi om sa devina una total diferita .Sa constati ca ai fost mintita, inselata, manipulata, ca doar ai fost folosita ,pana a avut nevoie de tine, ca acea mare fericire a devenit cel mai mare chin, ca te simti legata ,incorsetata si nu mai poti da inapoi fara sa-ti pierzi si bruma de respect si atunci incerci sa pastrezi aparentele doar de fatada.
Sti, trezirea se face automat.Nu intelegi nici optica fericirii si nici optica durerii.Totul este doar in capul omului,totul este o scoala si un examen, un drum unde Tatal Ceresc calauzeste pe toti cei ai Sai fii.Trezirea se face de obicei prin altii, tu doar constati faptul si te miri si nu poti sa-ti explici cum atata timp ai privit mereu acel obiect si nu l-ai vazut,ai auzit mereu aceeasi melodie, dar n-ai inteles sensul cuvintelor,ai citit aceleasi versete, dar acum ele au cu totul si cu totul alta semnificatie, ai crezut orbeste intr-un om si acum constati ca vorbele lui sunt atat de denaturate , de false, de lipsite de logica.

Grabriella 28.04.2010 14:38:37

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 240467)

P.S. Chiar daca sunt in autobuz am invatat la scoala ca nu se pot misca niste case.

Era un exemplu,o pilda.In nici un caz nu te subestimam intr-atat sa cred ca nu poti sa faci diferenta intre o optica sau alta.

Grabriella 28.04.2010 15:03:14

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 240467)
Si ce te face sa fii asa sigura ca esti in statie si nu in autobuz?

Vezi , tocmai asta este problema de viziune a np.Toata ideologia lor se bazeaza pe competitie.
Daca n-ar fi competitia nu ar avea nevoie sa denigreze 'realitatea' altora.
Amandoua viziunile exista si sunt valabile. Toata Sf. Scriptura este plina de "contradictii" , dar sunt binecuvantati de cei ce sunt luminati de Ingerul pazitor nu de ingerul intunericului.

Vezi ,si asta cu invatatul! E perfect valabil si absolut necesar, dar nu suficiet ca sa ma faci sa cred demostratia, pentru ca ele, intr-adevar, SE MISCA, dar se vede doar din spatiu si ar trebui sa iesi in afara sferei de gravitatie ca sa poti observa.

Doriana 28.04.2010 15:52:47

Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 240457)
Incredibil Dori...!
Sunt chiar cuvintele tale?
Chiar ai "citit fiecare cuvant' stiind ca vei da socoteala pentru el?

Ale mele sunt,iubire, multumesc ca ma mai tragi de maneca. Dar cred ca daca mai cauti mai gasesti greseli, altfel ma ingamf crezand ca am doar o greseala.

Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 240510)
Vezi , tocmai asta este problema de viziune a np.Toata ideologia lor se bazeaza pe competitie.
Daca n-ar fi competitia nu ar avea nevoie sa denigreze 'realitatea' altora.
.

Nu e vorba de denigare, dar nu pot intelege cum pot sa existe doua realitati. Pot exista doua perceptii asupra realitatii, dar realitatea e una singura.

Eu cred ca tu ti-ai pus nadejdea in oameni si ai fost dezamagita. Daca printul de care te-ai indragostit ar fi fost Hristos nu te-ar fi dezamagit. Si nu o zic ca o acuza, toti am patit asa ceva la un moment din viata noastra. Chiar daca ti se pare ca suntem un anumit gen de oameni, numai Dumnezeu stie pe unde am trecut si noi inainte de a ne forma o viziune asupra vietii.

Citat:

Era un exemplu,o pilda.In nici un caz nu te subestimam intr-atat sa cred ca nu poti sa faci diferenta intre o optica sau alta.
Iar eu vorbeam metaforic, in contextul pildei tale. Nu ma iau dupa ce mi se pare, ci dupa ce stiu.

Grabriella 28.04.2010 16:35:17

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 240534)

Nu e vorba de denigare, dar nu pot intelege cum pot sa existe doua realitati. Pot exista doua perceptii asupra realitatii, dar realitatea e una singura.

Eu cred ca tu ti-ai pus nadejdea in oameni si ai fost dezamagita. Daca printul de care te-ai indragostit ar fi fost Hristos nu te-ar fi dezamagit. Si nu o zic ca o acuza, toti am patit asa ceva la un moment din viata noastra. Chiar daca ti se pare ca suntem un anumit gen de oameni, numai Dumnezeu stie pe unde am trecut si noi inainte de a ne forma o viziune asupra vietii.

.

de aceea am pus in ghilimele realitatea, pentru ca fiecare este sigur pe ceea ce simturile ii indica in acel moment ca fiind realitate.

Din toate postarile mele doar atat ai inteles?.Ma dezamagesti !Se pare ca vorbesc singura.
Era tot o pilda a rarei scop era sa te faca sa intelegi ca asa cum atunci cand iubesti ti se modifica perceptia asupra "realitatii", sau ai o cu totul alta viziune asupra unor aspecte , tot asa poti sa te inseli( sau poti fi manipulat) si in alte domenii de pereptie senzoriale.

Grabriella 28.04.2010 16:38:32

Si sa sti ca exact asta mi-a venit in minte ca va fi replica ta " Daca te-ai fi indragostit.."in momentul cand am postat.Previzibil... lozincile le stiu si eu.

Doriana 28.04.2010 16:42:18

Gabriela, atunci cand ne punem nadejdea in oameni si in ceea ce pot ei oferi se intampla ca insusi Dumnezeu sa se supere si sa ingaduie sa fim dezamagiiti de ei pntru a ne dezlipi atentia de pe oameni si a ne-o atinti asupra Lui.
S-a intamplat ca la tine sa fie vorba de baptisti; altii au fost dezamagiti de ortodocsi sau penticostali [cum e si cazul meu]. Dar am inteles ca daca Dumnezeu ingaduie sa-mi faca o rana nu e de buna ce sunt ci ca sa ma pocaiesc. Si de ce as da vina pe oamenii care au absolut aceleasi slabiciuni ca si mine, cand pot sa gasesc pocainta adevarata si odata cu ea dulceata iertarii?

Si sa ma fereasca Dumnezeu ca din pricina ranilor facute de oameni sa ma razvratesc impotriva Lui negand tot ce mi-a dat El bun pana atunci. Ceea ce El mi-a dat pastrez in sufletul meu ca pe niste comori de mare pret si ma lupt sa scot din inima ceea ce L-a suparat . Atunci ii voi vedea pe toti oamenii frumosi, indiferent de religie si nu-mi voi mai aminti ca odata mi-au facut rau, caci i-am iertat. Iar pe cei ce incearca inca sa ma raneasca ii voi privi cu ingaduinta, stiind ca si eu , la randul meu, am ranit pe altii. Asta se cheama sa fii impacat cu Dumnezeu si cu tine insuti.

Doriana 28.04.2010 16:44:35

Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 240581)
Si sa sti ca exact asta mi-a venit in minte ca va fi replica ta " Daca te-ai fi indragostit.."in momentul cand am postat.Previzibil... lozincile le stiu si eu.

Cu atat mai mult ca stii...Sunt dispusa sa recunosc daca am zis ceva gresit, numai sa-mi arati unde am gresit.

Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 240576)
Era tot o pilda a rarei scop era sa te faca sa intelegi ca asa cum atunci cand iubesti ti se modifica perceptia asupra "realitatii", sau ai o cu totul alta viziune asupra unor aspecte , tot asa poti sa te inseli( sau poti fi manipulat) si in alte domenii de pereptie senzoriale.

Deci nu ai iubit cu adevarat? Ma ierti ca nu ma ridic la inaltimea asteptarilor tale. Eu gandesc simplu: Il iubesc pe Hristos si nu ma va dezamagi. Dar cand imi fug ochii dupa alte iubiri voi fi lovita.

florin1966 28.04.2010 16:56:51

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 240455)
Exista si aceasta posibilitate. Asa cum exista si posibilitatea ca sa te mandresti ca esti smerit si nu ai nici un dar. Cine vrea sa se mandreasca gaseste motive.

pana la urma te pune la popreala pastorul.cred ca doar np ce posteaza pe acest sait recunosc asa ceva dar ma gandesc sunt si sinceri?sigur in raspuns o intorci

Doriana 28.04.2010 17:03:29

Citat:

În prealabil postat de florin1966 (Post 240597)
pana la urma te pune la popreala pastorul.cred ca doar np ce posteaza pe acest sait recunosc asa ceva dar ma gandesc sunt si sinceri?sigur in raspuns o intorci

Eu nu am auzit pe cineva sa aiba vreun dar si sa nu fie constient de pericolul mandriei. Chiar se vorbeste mult de asta.

Ce zici, am intors-o?

catalin_ 28.04.2010 22:29:53

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 240584)
Gabriela, atunci cand ne punem nadejdea in oameni si in ceea ce pot ei oferi se intampla ca insusi Dumnezeu sa se supere si sa ingaduie sa fim dezamagiiti de ei pntru a ne dezlipi atentia de pe oameni si a ne-o atinti asupra Lui.
S-a intamplat ca la tine sa fie vorba de baptisti; altii au fost dezamagiti de ortodocsi sau penticostali [cum e si cazul meu]. Dar am inteles ca daca Dumnezeu ingaduie sa-mi faca o rana nu e de buna ce sunt ci ca sa ma pocaiesc. Si de ce as da vina pe oamenii care au absolut aceleasi slabiciuni ca si mine, cand pot sa gasesc pocainta adevarata si odata cu ea dulceata iertarii?

Si sa ma fereasca Dumnezeu ca din pricina ranilor facute de oameni sa ma razvratesc impotriva Lui negand tot ce mi-a dat El bun pana atunci. Ceea ce El mi-a dat pastrez in sufletul meu ca pe niste comori de mare pret si ma lupt sa scot din inima ceea ce L-a suparat . Atunci ii voi vedea pe toti oamenii frumosi, indiferent de religie si nu-mi voi mai aminti ca odata mi-au facut rau, caci i-am iertat. Iar pe cei ce incearca inca sa ma raneasca ii voi privi cu ingaduinta, stiind ca si eu , la randul meu, am ranit pe altii. Asta se cheama sa fii impacat cu Dumnezeu si cu tine insuti.

Parintele Ilie Cleopa despre adventisti, baptisti, iehovisti si alti sectanti
Mi-au pus întrebări despre unitatea Bisericilor, că ei vor să unească Bisericile si să facă, precum a zis Mântuitorul, o turmă si un păstor. “Domnule director, i-am zis, biserica dumneavoastră, protestantismul, este suspendat în aer. N-are temelie! -Dar de ce, părinte? - Unde vi-i Sfînta Traditie? Unde-s Sfintele Canoane? Unde-i practica Bisericii de 2000 de ani? Ati desfiintat totul si acum vreti să vă apropiati de noi? Este imposibil! Noi de-abia avem puncte comune cu catolicii, darămite cu protestantii. Ei sunt la foarte mare distantă de noi, au numai două Taine, si acelea nu ca taine, ci numai ca simboluri: Botezul si Cina Domnului. La Cina Domnului fac o masa comemorativă cu pîine si cu vin în cinstea lui Hristos, dar nu mai cred că se preface pîinea si vinul în Trupul si Sîngele Domnului. N-am cînd să spun discutia de acolo că-i mult de spus.”
“-Cum vedeti unirea Bisericilor?”, Părintele răspunde: “-Fratilor, unirea Bisericii nu este lucru omenesc ci dumnezeiesc. Nu-i în puterea noastră. Iată cum văd eu: să punem post si rugăciune către Dumnezeu si cînd va veni Duhul Sfînt să ne găsească ca Sfintii Apostoli. Asta e lucrarea Duhului Sfînt. Iar dacă va veni Duhul Sfînt cînd îl cerem cu post si rugăciune, cînd va veni la toate mintile arhiereilor catolici si ortodocsi, va fi aceeasi gîndire: Hai să ne unim că n-au fost la început două Biserici ci una singură. Deci asta să cerem de la Dumnezeu, că El poate face unitate de vederi în toate privintele… Iar dacă este vorba să se creadă, să se facă unitate de credintă, atunci numai Domnul stie… Noi, nu.”
“Ati văzut la primi voievozi crestini ai românilor, de cînd sunt cele trei tări române, Moldova, Muntenia si Ardealul, toti au fost ortodocsi… Stefan cel Mare nu a fost baptist! Mircea cel Bătrîn nu a fost evanghelist sau adventist! Alexandru cel Bun nu a fost martorul lui Iehova; nebunii ăstia au venit acum. Nici o sectă nu exista în tara noastră pe atunci. Acestia vin din străinătate, plătiti de masoni, să ne strice dreapta credintă si originea noastră de popor ortodox (…). Să tineti credinta care ati supt-o de la piepturile maicilor voastre! Să tineti credinta pe care o avem de două mii de ani! Nu vă luati după slugile satanei care vin din Apus cu milioane de dolari. Ei cumpără pe prosti si pe nelămuriti în credintă, să rupă unitatea în sufletul poporului român si vor să facă cele mai mari erezii si nebunii în tara aceasta. Păziti-vă de acestia! Au case de rugăciuni dar acolo e casa satanei. (Ortodoxia si internationalismul religios, ed. Scara, 1999)

Toti cei care s-au convertit la aceste mari rataciri provenite mai ales din America [SUA} singuri s-au auto-anatemizat conform Sfintelor Canoane ale Bisericii lui Hristos, Sfinte Canoane in Care ei nici nu mai cred, sub motivul ca sunt prea vechi si ruginite si nu sunt adaptate modernismului diavolesc actual!

almaris 28.04.2010 22:38:42

Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 240004)
ENu este atat de simplu, pentru ca nu este o boala psihica si nici nu afecteaza intelectul sau discernamantul, este o 'forta', o energie care te domina.

Nu este boala psihica, nici nu am vrut sa spun asta, e o energie care te domina cum spui tu daca te lasi cuprins de ea. Duhul Sfant nu se ocupa cu showuri din astea.
Citat:

În prealabil postat de Grabriella (Post 240004)
Am avut ocazia sa vad manifestari ale acestor 'forte' in momentul in care puterea Duhului Sfant atingea pe bietii oameni posedati.

Pune si tu posedati intre ghilimele, nu mai aruncati cu vorbele, oamenii nu sunt posedati de duhuri cum au unii impresia, e altceva, o rupere de realitate, nu ma pricep, de aceea am zis ca ar fi bun un psiholog sa explice. Dar pana la urma, sa se roage fiecare cum vrea, daca omul e decent in societate, e responsabil, sa fie sanatos.

almaris 28.04.2010 22:43:27

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 240238)
ce ti se pare "neinregula" in ortodoxie?...

De ce provoci omu'? In adevarata ortodoxie nu e nimic in neregula.

almaris 28.04.2010 22:48:35

Citat:

Foarte frumos, dar ar fi si mai frumos ca aceia care v-ati gasit un "adapost" sa si numiti direct biserica aceea unica, adevarata, mandra in toate cele.
Citat:

Chiar nu ai ajuns sa-ti dai seama de contradictia dintre "ideologie'si practica propriu zisa?

Dar la biserica cea adevarata cum e? Se imbina teoria cu practica in mod perfect? Daca e asa, de maine vin si eu.
Citat:

Vezi, daca tu ai avea credinta adevarata, a Sf. Apostolilor

Sa-mi aratati si mie pe unul care are aceasta credinta

almaris 28.04.2010 22:52:47

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 240453)
toti oamenii au o doza de mandrie.

Asa este, poti sa supui la tot felul de chinuri ca tot nu moare acest "microb" din om. E mai lesne sa-mi propun, astazi nu voi bate pe nimeni, decat sa-mi propun sa nu fiu mandru.

almaris 28.04.2010 23:01:09

Citat:

În prealabil postat de catalin_ (Post 240761)
Parintele Ilie Cleopa despre adventisti, baptisti, iehovisti si alti sectanti.......................................... .................................................. ...............
.................................................. .................................................. ..................
Toti cei care s-au convertit la aceste mari rataciri provenite mai ales din America [SUA} singuri s-au auto-anatemizat conform Sfintelor Canoane ale Bisericii lui Hristos, Sfinte Canoane in Care ei nici nu mai cred, sub motivul ca sunt prea vechi si ruginite si nu sunt adaptate modernismului diavolesc actual!

Cataline tata, nu mai veni cu vechituri din astea de texte, gaseste si tu ceva mai nou dar la fel de distractiv precum spusele parintelui Cleopa, care are o opinie ca tot omu'. Cat va fi cerul si pamantul oamenii vor avea pareri, insa numai unii se vor bate cu pumnul in piept ca au Adevarul, sa ne fereasca Dumnezeu de astfel de insi, sau daca ii intalnim, macar sa stim sa ne purtam cu ei, eu nu as vrea pentru ca nu-s prea "crestin" la ora asta.

Citat:

În prealabil postat de catalin_ (Post 240761)

Bravos, vad ca imi asculti sfatul pe care t-i l-am dat in urma cu ceva timp si vii cu postari umoristice in stilul caracteristic, motiv pentru care voi mai vizita forumul. Revenind un pic la ceea ce ai scos din mintea ta luminata, probabil ca neortodocsii se vor umple de spaima auzind ca s-au autoanatemizat pentru ca nu tin cont de dogmele unei biserici care se numeste singura unica, a lui Cristos, preafericita. Si daca tot e diavolesc modernismul, vezi ca acolo in America unde iti place tie e o grupare religioasa care traieste ca in secolul XVIII, Amish le zice, poate le ingrosi randurile.

gabriela15 29.04.2010 00:03:16

cu sinceritate va spun ca am vazut acest lucru, insa pe moment l-am tratat ca fiind ceva foarte superficial, apoi m-a pus pe ganduri....insa va marturisesc ca am fost atenta si am ajuns la concluzia ca rostesc aceleasi cuvinte de mai multe ori, si mi-am dat seama ca este psihic, in sensul ca se trasmit cuvinte cu acelsi inteles de mai multe ori....este ceva ce practic isi impun sa faca...nu stiu ce limba folosesc, este necunoscuta si nu stiu de unde au invatat-o,insa pentru mine totul e psihologic si superficial ca si secta in sine....doar de suprafata. trebuie sa inlaturam dialogul cu sectantii, pentru ca nu vom ajunge niciodata la un numitor comun, vor incerca doar sa ravaseasca dreapta credinta inducandu-ne in eroare...nu aplecati urechile la vorbele lor, mergeti si rugati-va ca Domnul Iisus Hristos sa va intareasca in credinta si sa va apere de prorocii mincinoase.

Jane Says 29.04.2010 09:12:07

In urma cu cateva pagini citam dintr-un studiu neuroimagistic facut cu cateva femei penticostale, cateva calugarite franciscane si cativa calugari buddhisti, studiu care cauta sa afle ce modificari au loc la nivelul creierului, in timp real, cand aceste trei categorii vorbesc in limbi (penticostalele), respectiv se roaga intens si mediteaza.

In primul caz, cel care e important pentru acest topic, deci cel cu penticostalele care vorbeau in limbi, s-a evidentiat faptul ca scadea activitatea in zone din lobul frontal, fiind astfel diminuat controlul asupra propriei vointe. In celelalte doua cazuri, de rugaciune a calugaritelor, respectiv meditatie a calugarilor buddhisti, activitatea in lobul frontal era crescuta.

In 27 aprilie pe newscientist a fost publicat un articol despre un ALT studiu efectuat pe 20 de penticostali si 20 necredinciosi, carora li s-a spus ca vor asculta niste rugaciuni inregistrate (18), astfel: 6 citite de un necrestin; 6 citite de un crestin obisnuit; 6 citite de un "healer". IN REALITATE INSA, toate cele 18 au fost citite de crestini obisnuiti, nici necredinciosi, nici healeri/profeti/intelepti.

S-a demonstrat ca in creierasii penticostalilor (in text, devout christians), cand acestia credeau (in mod eronat, dupa cum am scris mai sus) ca asculta un healer de-al lor, se facea shutdown in lobul frontal in acele zone care joaca un rol in vigilenta, scepticism si discernamant in ceea ce priveste importanta si adevarul lucrurilor spuse de catre oameni. De fapt s-au facut singuri in foi de vita :)

In engleza:

Citat:

În prealabil postat de Newscientist com
Brain shuts off in response to healer's prayer

WHEN we fall under the spell of a charismatic figure, areas of the brain responsible for scepticism and vigilance become less active. That's the finding of a study which looked at people's response to prayers spoken by someone purportedly possessing divine healing powers.
To identify the brain processes underlying the influence of charismatic individuals, Uffe Schjødt of Aarhus University in Denmark and colleagues turned to Pentecostal Christians, who believe that some people have divinely inspired powers of healing, wisdom and prophecy.
Using functional magnetic resonance imaging (fMRI), Schjødt and his colleagues scanned the brains of 20 Pentecostalists and 20 non-believers while playing them recorded prayers. The volunteers were told that six of the prayers were read by a non-Christian, six by an ordinary Christian and six by a healer. In fact, all were read by ordinary Christians.
Only in the devout volunteers did the brain activity monitored by the researchers change in response to the prayers. Parts of the prefrontal and anterior cingulate cortices, which play key roles in vigilance and scepticism when judging the truth and importance of what people say, were deactivated when the subjects listened to a supposed healer. Activity diminished to a lesser extent when the speaker was supposedly a normal Christian (Social Cognitive and Affective Neuroscience, DOI: 10.1093/scan/nsq023).
Schjødt says that this explains why certain individuals can gain influence over others, and concludes that their ability to do so depends heavily on preconceived notions of their authority and trustworthiness.

Weeeell well.... well. Preconceived preconceived preconceived preconceived preconceived ad nauseam.

Si inca o chestie interesanta despre lobul frontal:

Citat:

În prealabil postat de Sciencedaily com
http://www.sciencedaily.com/images/logo.gif
http://ad.doubleclick.net/imp;v1;f;2...ot.gif?2261083

Brain Activity Levels Affect Self-Perception: 'Rose-Colored Glasses' Correlate With Less Frontal Lobe Use

ScienceDaily (Jan. 11, 2010) — The less you use your brain's frontal lobes, the more you see yourself through rose-colored glasses, a University of Texas at Austin researcher says.

Those findings are being published in the February edition of the journal NeuroImage.
"In healthy people, the more you activate a portion of your frontal lobes, the more accurate your view of yourself is," says Jennifer Beer, an assistant professor of psychology, who conducted the research with graduate student Brent L. Hughes. "And the more you view yourself as desirable or better than your peers, the less you use those lobes."

Din punctul meu de vedere, treaba e lamurita. Bineinteles ca atunci cand ti se intampla chestiile astea NU AI CUM sa iti dai seama deci o vei tine pe-a ta, ca lucrurile traite de tine au fost autentice si bla bla bla bla bla bla bla bla.

penticostalulmantuibil 29.04.2010 13:03:09

Vorbirea in limbi e ori social learning, ori o chestie psihologica ciudata, ori o stare autoindusa, ori posesiune demonica.

Noi nu am aflat asta nici din experienta cu Dumnezeu nici din Sfanta Scriptura, dar GARANTAM ca e adevarul adevarat.

Ne-au „garantat-o” si noua lingvistii, psihologii, trainerii si antrenorul de la body-building. Treaba e sigura. Pace... :6:

cojanete 29.04.2010 13:23:07

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 240890)
Vorbirea in limbi e ori social learning, ori o chestie psihologica ciudata, ori o stare autoindusa, ori posesiune demonica.

Noi nu am aflat asta nici din experienta cu Dumnezeu nici din Sfanta Scriptura, dar GARANTAM ca e adevarul adevarat.

Ne-au „garantat-o” si noua lingvistii, psihologii, trainerii si antrenorul de la body-building. Treaba e sigura. Pace... :6:

Care dintre variante e adevarul adevarat.Ultima?

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:04:50.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.