Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Citate preferate, cugetari, vorbe de duh (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=772)

sia 30.03.2009 23:13:53

[SIZE=3][COLOR=#333333][COLOR=black]Peisajul este o caligrafie a lui Dumnezeu"[/COLOR] (Adrian Ionita,8ani )[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#333333][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#333333]"Preotul e un fel de cosar al sufletelor" (Alexandra Lavinia 11 ani si 8 luni); [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#333333][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#333333]
„Crucea și rugăciunea sunt un fel de arme cu gloanțe de bunătate la care diavolul nu are cum să se apere că nu are vestă antiglonț pentru așa ceva.“
(Deniz Ali, cl. V-a, 11 ani și 6 luni)

Dumnezeu se intelege mai bine cu copiii mici ,ca cei mici au un suflet mai incapator.La oamenii mari,in suflet e o inghesuiala de rele ca nici nu ai unde sa stai .
(Pavel Martin 9ani si 11 luni )
[/COLOR][/SIZE]

silverstar 31.03.2009 08:34:19

Constatare

[COLOR=green]“Ei râd de mine pentru că nu sunt ca ei; eu râd de ei pentru că toți sunt la fel.” :79:
AN[/COLOR]

sia 31.03.2009 15:17:36

Secretul succesului - cazi de 7 ori; te ridici de 8 - Proverb chinezesc

silverstar 02.04.2009 08:02:01

[COLOR=green]“Când nulitățile sunt încununate cu lauri, fiți siguri că valorile sunt călcate în picioare.” :66:
George Budoi[/COLOR]

silverstar 02.04.2009 17:51:22

[COLOR=green]Ce face un om nedreptățit? Se resemnează pentru că singur nu are voie să-și facă dreptate deoarece poate deveni el, nedreptățitul, infractor pasibil de pedeapsă și, adevăratul vinovat, victimă inocentă...[/COLOR]

scrabble 02.04.2009 17:58:00

Oamenii care urasc pisicile se vor reincarna in soareci in urmatoarea viata.

Faith Resnick

silverstar 02.04.2009 19:13:06

[COLOR=green]Isus a chemat mulțimea la sine și a zis: [/COLOR][COLOR=green]„Ascultați și înțelegeți:
Nu ce intră în gură spurcă pe om; ci ce iese din gură, aceea spurcă pe om.” :29:[/COLOR]

tigerAvalo9 02.04.2009 21:21:51

Bolile ne vindeca de chinul dorintelor.

doarunom 03.04.2009 03:00:29

"Un suflet trist este un suflet cu luminile stinse" Arsenie Boca

silverstar 03.04.2009 20:01:29

Cugetare de seară

[COLOR=green] Nu ai dușmani? Înseamnă că nu ai spus niciodată adevărul.[/COLOR] :79:

costel 03.04.2009 21:32:03

[SIZE=3]„Norii care umbla degeaba au fost storsi de Dumnezeu si acum se odihnesc.“ [/SIZE]
[SIZE=3](Adina Ioana Marin, cl. V-a, 11 ani si 11 luni)[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3] „Curcubeul este toboganul ingerilor si atunci trebuie sa fie ca un arc.“ [/SIZE]
[SIZE=3](Victoria Ecaterina Lupusor, cl. V-a, 11 ani si 2 luni)[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]„Eu cred ca preotii sunt imbracati in negru pentru ca ei sunt in doliu pentru toti mortii.“ [/SIZE]
[SIZE=3](Danut Gheorghe, cl. I, 7 ani)[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]„Biserica este zambetul pamantului.“ [/SIZE]
[SIZE=3](Ruxandra Mocean, cl. VII-a, 14 ani si 3 luni)[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]„Aureola sta in cerc in jurul capului, la sfinti, fiindca ea reprezinta bunatatea, fara colturi, fara opriri.“ [/SIZE]
[SIZE=3](Cristian Hurmuzi, cl. VI-a, 12 ani)[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]„Diferenta dintre sfinti si ingeri este ca sfantul iti da un nume, iar ingerul te ajuta sa-l pastrezi sanatos.“ [/SIZE]
[SIZE=3](Iuliana Matei, cl. VIII-a, 14 ani si 7 luni)[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]„Icoanele sunt portretele de familie ale lui Dumnezeu.“ [/SIZE]
[SIZE=3](Ana Maria Badea, cl. VII-a, 13 ani si 4 luni)[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]„Duhul Sfant este memoria iubirii.“ [/SIZE]
[SIZE=3](Roxana Zaharia, cl. VIII-a, 15 ani)[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]„Unii oameni nu putrezesc dupa ce mor, fara sa fie imbalsamati, pentru ca trupurile lor au fost bagate in pamant cu cerul in ei.“ [/SIZE]
[SIZE=3](Sabina Dallu, cl. VI-a, 12 ani si 7 luni)[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]„Cand Il ai pe Dumnezeu in suflet, toti oamenii din jurul nostru ne sunt rude.“ [/SIZE]
[SIZE=3](Catalina Opaina, cl. VIII-a, 14 ani si 10 luni)[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]„Biserica este o scara unde oamenii care urca Il intalnesc pe Dumnezeu, Care coboara spre oameni.“ [/SIZE]
[SIZE=3](Bogdan George Ivanov, cl. VII-a, 13 ani si 7 luni)[/SIZE]

silverstar 04.04.2009 07:41:54

[COLOR=#008000]Fragment dintr-o discuție[/COLOR]

[SIZE=3][COLOR=#008000]Când nu ai respect pentru încrederea celui care ți-o acordă și nici pentru intimitatea lui pe care, fără jenă, o înșiri ca pe o marfă la tarabă, îți lipsește respectul de sine. Și, dacă tu nu te respecți, nu-mi cere mie s-o fac!... :79:[/COLOR][/SIZE]

silverstar 05.04.2009 08:44:07

Citatul zilei

[COLOR=green]Bună dimineața! http://www.elenaudrea.ro/blog/wp-inc...s/icon_lol.gif [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]“Este nevoie întodeauna de o pesoană de mâna a doua să transmită o bârfă de mâna întâi.” :13:
UA[/COLOR]

costel 05.04.2009 12:47:40

Nu cunosc nimic mai deschis ca asteptarea.

cristiboss56 05.04.2009 23:23:40

Partea mânioasă a sufletului o înfrânăm prin iubire, partea doritoare o îmblânzim prin înfrânare, și părții raționale îi dăm aripi prin rugăciune. Astfel lumina minții nu va orbi niciodată.

silverstar 06.04.2009 07:42:07

[COLOR=green]"Când societatea devine o junglă, nici Orfeu cu cântecul său nu mai poate îmblânzi fiarele." :66:
N. Petrescu-Redi[/COLOR]

sia 06.04.2009 21:17:34

Am inchis usa ca sa nu intre gresala ;m-a intrebat atunci adevarul :Acum pe unde sa intru eu ?
Ceea ce doresc ,doresc din gresala .Ceea ce gresesc ,nu doresc . TAGORE

silverstar 08.04.2009 07:46:11

[COLOR=green]"Puterea celor tineri stă în faptă, a celor bătrâni în chibzuință." :7:
[SIZE=1]Euripide[/SIZE][/COLOR]

silverstar 08.04.2009 08:10:47

[COLOR=green]Dacă am zis că iau, iau. Dacă am zis că dau... am zis![/COLOR]
[SIZE=1][COLOR=green]Proverb evreiesc[/COLOR][/SIZE]

silverstar 09.04.2009 06:58:24

[COLOR=green]"Sunt oameni care nu greșesc niciodată, fiindcă nu-și propun nimic inteligent." :43:
[SIZE=1]Goethe[/SIZE][/COLOR]

silverstar 09.04.2009 11:36:02

[COLOR=green]Albert Einstein a spus că...[/COLOR]
[COLOR=green] [/COLOR][COLOR=green]„Nici o problemă nu poate fi rezolvată la același nivel de gândire la care a fost creată.”[/COLOR] :105:

tigerAvalo9 09.04.2009 11:51:56

Basarabia este un copil înfășurat în sârmă ghimpată.-Grigore Vieru

cristiboss56 09.04.2009 18:20:59

Singurul obstacol în calea rugăciunii bine primite de Dumnezeu pare a fi "bogăția de patimi" pe care omul , prin pocăință, post și harul lui Dumnezeu, trebuie să o preschimbe în "sărăcia de păcate".

silverstar 09.04.2009 18:40:58

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 127622)
Basarabia este un copil înfășurat în sârmă ghimpată.-Grigore Vieru

[COLOR=green]Locuitorii Basarabiei sunt niște oameni debusolați, îndoctrinați dar, mai ales oportuniști care acum, după 20 de ani, realizează ce au pierdut în '89, când au ratat momentul revenirii la România. :53: Ce vor acum? O trambulină spre Europa și aceea e România.[/COLOR]
[COLOR=green]Mi-e milă de ei. Totul se oprește însă aici. Ceea ce vor face e numai treaba lor.[/COLOR] :53:

silverstar 10.04.2009 08:23:42

[COLOR=green]"I-am spus doctorului meu că mi-am rupt piciorul în două locuri. El mi-a spus să nu mă mai duc în acele locuri." :57:
[SIZE=1]Henry Youngman[/SIZE][/COLOR]

simona62 10.04.2009 09:22:38

"Pe cel ce nu asculta de un cuvant nu-l sili cu cearta ,ci castigul pe care el l-a lepadat adunati-l tie.Caci hotararea de a nu spune raul la inima iti va folosi mai mult decat indreptarea lui"

Marius22 10.04.2009 09:31:11

"Nu striga nimanui “ratacitule” fara a fi gata sa-l aduci pe drumul drept."
"Un om fatarnic are doua fete si niciun obraz." (Nicolae Iorga)

sergiu 10.04.2009 11:25:42

Citat:

În prealabil postat de sovidiu (Post 5974)
poi instaleaza ad-aware si spybot si fa-le update la zi (gasesti pe net), ruleaza-le dupa update, imunizeaza sistemul, apoi fa update si la AV, lasa-l rezident in memorie (activ), pune si sp2 cu ultimele patch-uri in xp, activeaza firewall-ul cu exceptii cat mai putzine... si cam ar trebui sa fie protejat... sistemul, ca ma gandesc ca XP ai instalat...

Sau poti sa instalezi Linux Ubuntu :58: (vei invata repede cum functioneaza) si nu vei mai avea nici o grija din cele expuse mai sus. Pe Linux nu exista virusi, spyware, are firewall activat automat (nu instalezi nimic) etc. Si spre deosebire de XP-ul tau piratat de acasa (se numeste furt) Linux-ul este absolut gratis si nu vei mai fi un pirat cu ochiul acoperit. :58:

cristiboss56 10.04.2009 22:13:34

Să nu ne facem că nu observăm cum obsesia de a ne simți bine întodeauna și cu orice preț lovește adesea în oamenii de lângă noi .

cristiboss56 10.04.2009 22:55:13

Un om care învață pe alții, dar nu practică ceea ce învață, seamănă cu o fântână : tuturor le dă să bea și pe toți îi spală, numai pe ea nu se poate curăți.

cristiboss56 10.04.2009 23:14:55

Vorbele nu ajung : oamenii de azi sunt plini de vorbe. E nevoie de faptă. Fapta trebuie căutatâ , nu vorbele , pentru că vorbele nu rodesc.

cristiboss56 11.04.2009 00:20:12

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 127933)
Vorbele nu ajung : oamenii de azi sunt plini de vorbe. E nevoie de faptă. Fapta trebuie căutatâ , nu vorbele , pentru că vorbele nu rodesc.

Dacă interiorul tău nu este bine așezat, nu ai cum să speri la un edificiu care să-l întreacă pe al tău.

silverstar 12.04.2009 08:15:52

[SIZE=3][COLOR=green]Emil Cioran ~ Cugetări[/COLOR][/SIZE]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]~ Numai Dumnezeu are privilegiul să ne abandoneze. Oamenii nu pot decît să-ți întoarcă spatele.
~ Nu contează decît un singur lucru: să înveți să pierzi.
~ Dacă ar fi cu putință să ne privim cu ochii celorlalți, am dispărea pe loc.
~ Am toate defectele celorlalți și totuși ceea ce fac aceștia mi se pare inadmisibil.
~ Nu e profund, nu e autentic decît ceea ce ascundem. De unde forța sentimentelor abjecte.
~ Ți-ai dori uneori să fii canibal, nu atît din plăcerea de a-l devora pe cutare sau cutare, cît din aceea de a-l vomita.[/COLOR]

cristiboss56 12.04.2009 17:50:59

Pelerinajul de Florii

Pelerinajul de Florii este, de fapt, o "adeverire a biruinței lui Hristos asupra morții lui Lazăr și o prevestire a biruinței lui Hristos asupra păcatului, asupra morții și asupra iadului prin Învierea Sa proprie din morți."

silverstar 13.04.2009 08:29:20

[COLOR=green]Citatul zilei http://www.elenaudrea.ro/blog/wp-inc...s/icon_lol.gif [/COLOR]
[COLOR=green]“Diferența dintre a fi informat asupra realității și a cunoaște realitatea, este incomensurabilă.”
Osho[/COLOR]

silverstar 15.04.2009 07:19:06

[COLOR=green]“Fiecare trebuie să-și trăiască propria viață și să plătească propriul preț.” :57:
Oscar Wilde[/COLOR]

simona62 15.04.2009 15:26:46

"Cine te lauda nu-ti da nimic,cine te huleste nu-ti ia nimic..."

silverstar 16.04.2009 08:29:51

[COLOR=green]Citatul zilei http://www.elenaudrea.ro/blog/wp-inc...s/icon_lol.gif [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Am adormit si am visat ca a trai inseamna a te bucura. M-am trezit si am vazut ca viata inseamna a sluji. Am actionat si am inteles ca a sluji inseamna a te bucura.
[SIZE=1]Rabindranath TAGORE [/SIZE][/COLOR]

silverstar 17.04.2009 17:31:41

[COLOR=#008000]Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval rasunator.

Si chiar daca as avea darul prorociei si as cunoaste toate tainele si toata stiinta, chiar daca as avea toata credinta incat sa mut si muntii, si n-as avea dragoste, nu sunt nimic.[/COLOR]

[COLOR=green]Si chiar daca mi-as imparti toata averea pentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars, si nu as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic.[/COLOR]

[COLOR=green]Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate; dragostea nu este invidioasa; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se aprinde de manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de nelegiure, ci se bucura de adevar, sufera toate, crede toate, nadajduieste toate, rabda toate.[/COLOR]

[COLOR=green]Dragostea nu piere niciodata. Prorociile se vor sfarsi; limbile vor inceta; cunostinta va avea sfarsit.[/COLOR]

[COLOR=green]Caci cunoastem in parte si prorocim in parte; dar cand va veni ce este desavarsit, acest in parte se va sfarsi.[/COLOR]

[COLOR=green]Cand eram copil, vorbeam ca un copil, simteam ca un copil, gandeam ca un copil; cand am devenit matur, am terminat cu ce era copilaresc.[/COLOR]

[COLOR=green]Acum vedem ca intr-o oglinda in chip intunecos, dar atunci vom vedea fata in fata; acum cunosc in parte, dar atunci voi cunoaste deplin, cum am fost cunoscut si eu pe deplin.[/COLOR]

[COLOR=green]Acum, deci, raman aceste trei: credinta, nadejdea si dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea. ([SIZE=1]1 Corinteni 13 Noul Testament[/SIZE])[/COLOR]

cristiboss56 18.04.2009 14:30:44

Sfântul Grigorie Teologul +

" Ieri m-am răstignit împreună cu Hristos , astăzi mă slăvesc împreună cu El ; ieri am murit împreună cu Hristos, astăzi înviez împreună cu El ; ieri am fost îngropat împreună cu Hristos , astăzi mă ridic din mormânt împreună cu El . "

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:24:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.