Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre suflet, duh si starea omului in moarte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11275)

Florin-Ionut 31.01.2012 17:16:28

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 426215)
nici eu si nici osutafaraunu sau grasu77 nu am afirmat ca nu stim sau nu credem in Iad.

În credința voastră există și e gol?

Profetul de carton 31.01.2012 17:19:57

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 426216)
În credința voastră există și e gol?

momentan e plin! cum ar putea sa fie gol, daca urmeaza, in viitor, sa fie golit? Iadul este plin de cei decedati, simbolic vorbind fiind vorba de mormant.

bob2909 31.01.2012 17:27:39

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 426211)
Luca 16
Apocalipa 20, 13

Or mai fi și alte locuri, nu-s eu teolog.

Bravo ma , te-ai gasit, mai taie din ele da-le ...

Din Apocalipsa tata , care este cea mai interpretabila din toata scriptura ... cate metafore sunt acolo, de zici ca au scris-o fratii Grimm.

Hai, mai taie din ele da-le ...

PS :

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 425245)
Capitolul 14
Și fumul chinului lor se suie în vecii vecilor. Și nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei și chipului ei și oricine primește semnul numelui ei.

Auzi ce metafora aici... "fumul chinului lor se suie in vecii vecilor" ...

din cate stiu eu se face mai mult fum cand flacara se stinge, si automat iese mai mult fum,
oare nu este amintirea modului in care au pierit cei de atunci, la doua venire, care ramane vesnica in mintea celor mantuiti ?

"9. Ei vor lua ca pedeapsă pieirea veșnică de la fața Domnului și de la slava puterii Lui,"

Oricum cand va venii Hristos , lucrurile vor fii clare ...

iar eu sincer m-am cam saturat sa despic firul in patru ...

tata, fiecare sa creada ce vrea ...

Profetul de carton 31.01.2012 17:38:36

Citat:

În prealabil postat de bob2909 (Post 426218)

Auzi ce metafora aici... "fumul chinului lor se suie in vecii vecilor" ...

.

pai dragostea lui Dumnezeu ii chinuie, dar oare dragostea lui Dumnezeu produce si fum? asta stau si ma intreb.

stefan florin 01.02.2012 09:41:36

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 426169)
Nu "și sângele e suflet", ci sângele e suflet:

"Dar ia bine seama să nu mănânci sânge, pentru că sângele este suflet; să nu mănânci sufletul laolaltă cu carnea;" (Deut.12,23 - versiunea Anania)

adică sângele e viață:

"Dar ia bine seama să nu mănânci sânge, pentru că sângele are în el viață și să nu mănânci viața laolaltă cu carnea." (Deut.12,23 - versiunea Sinodală)

este principalul vector al vieții, de aceea în această poruncă Dumnezeu îl asimilează cu sufletul, adică cu ființa vie.

pai stai asa amice, cate incurci in propriile afirmatii.Cum adica SANGELE E VIATA? Adica Dumnezeu i-a suflat lui Adam in nari SANGE si Adam adevenit un suflet viu?

Profetul de carton 01.02.2012 10:07:57

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 426374)
pai stai asa amice, cate incurci in propriile afirmatii.Cum adica SANGELE E VIATA? Adica Dumnezeu i-a suflat lui Adam in nari SANGE si Adam adevenit un suflet viu?

Haideti ca nu e asa, osutafarauna a exprimat clar ca duhul (suflarea de viata ruach) insufleteste trupul. Dumnezeu a suflat principiul vital, duhul Sau, in narile lui Adam, incat acesta a devenit un suflet viu. Duh + trup = suflet. Nu i-a suflat direct suflet in nari !

stefan florin 01.02.2012 10:11:10

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 426389)
Haideti ca nu e asa, osutafarauna a exprimat clar ca duhul (suflarea de viata ruach) insufleteste trupul. Dumnezeu a suflat principiul vital, duhul Sau, in narile lui Adam, incat acesta a devenit un suflet viu. Duh + trup = suflet. Nu i-a suflat direct suflet in nari !

pai si atunci cum ramane cu sangele=viata sau sangele=suflet?

osutafaraunu 01.02.2012 10:11:58

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 426374)

I-a suflat SUFLARE DE VIAȚĂ, nu sânge. Cred că te-ai încurcat tu. Mai citește o dată Facerea 2,7.

Profetul de carton 01.02.2012 10:13:35

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 426391)
pai si atunci cum ramane cu sangele=viata sau sangele=suflet?

sufletul e in sange, nu sangele e sufletul.

stefan florin 01.02.2012 10:36:29

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 426394)
sufletul e in sange, nu sangele e sufletul.

asta de unde ai scos-o prietene? Pe ce te bazezi cand spui asta? Doamne ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:50:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.