![]() |
Măreția Dumnezeului Pucioasei (VIII)
56. Justițiarul “Dumnezeu de la Noul Ierusalim-Pucioasa” instituie o justiție originală: fiecare nu va fi răsplătit după fapta sa (ci a altora):
“ Ați auzit? Se vor osândi fiii pentru părinți și părinții pentru fii.”(citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 17 noiembrie 1978.) Biblia condamnă acest obicei. Mai întâi, arată că este un obicei omenesc, nu un așezământ dumnezeiesc: "Pentru ce spuneți voi în țara lui Israel pilda aceasta și ziceți: Părinții au mâncat aguridă și copiilor li s-au strepezit dinții?” (Iezechiel 18,2) La rândul lui, proorocul Ieremia face o proorocie despre Mesia, arătând că vremea Lui va aduce și desființarea acestei tradiții pur omenești: “În zilele acelea nu vor mai zice: "Părinții au mâncat aguridă și copiilor li s-au strepezit dinții".”(Ieremia, 31,29) Iată însă că sectanții pucioși reînvie această tradiție iudaică, punând inițiativa lor chiar pe seama Celui care o desființase: Hristos. Justiția pucioșilor este originală nu numai pe fond, ci și pe probleme de procedură: “…La anul pe timpul acesta, Domnul începe judecata cu suprafața. Nu așa cum știți voi judecata. Deosebită este judecata sfântă. O judecată se face prin schimbarea la față a unor persoane care fac păcat. Dumnezeu îi judecă și le dă vreme să se pocăiască. Ține minte, nu uita aceste cuvinte, că sunt sfinte. Ai auzit? La anul pe timpul acesta, Dumnezeu mai începe curățirea pământului de viespe și de viespari, de tăunii aceia mari, că nu mai poate circula populația care face voia Mea.” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 20 martie 1979) Apăi, dacă se are în vedere numai schimbarea la față a păcătoșilor, și nu cea din profunzime, slabe sunt speranțele. Că zice o vorbă: “Lupul părul își schimbă, dar năravul, ba!” 57. Îndelung-Iertătorul “Dumnezeu de la Noul Ierusalim-Pucioasa” este ranchiunos și nu voiește să se împace cu cei care i-au greșit, dar s-au pocăit între timp: “…Adevărat este că mulți din cei certați cu Mine, voiesc să se împace. Dar cine-i primește? Nu-i primește nimeni, tată.” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 17/30 ianuarie 1979) Asta nu-i totul. El merge cu ranchiuna mai departe, interzicându-le și creștinilor pucioși să-i primească pe cei care au greșit, dar care s-au pocăit: “ Dacă cineva dintre voi va primi pe cineva dintre aceștia, își ia pedeapsă grea.” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 17/30 ianuarie 1979) Cu cei lipsiți de milă față de gâze, este și el lipsit de milă. Excepție fac gâzele otrăvitoare (nu gazele otravitoare! a se citi corect, cu diacritice): “…Dacă nu ți-e milă de o gâză, Eu cum să am milă de tine? Dar dacă e gâză otrăvitoare, care-ți prăpădește munca ta, pe aceea ai voie să o omori.” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 22 decembrie 1987/ 4 ianuarie 1988 ) 58. Liricul “Dumnezeu de la Noul Ierusalim-Pucioasa” își exersează talentul poetic: “ O, pământule și mare Pentru-a ta neascultare Vai, vai, și iar vai! Că nu vei intra în rai cu păcatul care-l ai.” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 20 martie 1979) Aici, pământul și marea sunt tratați unitar, ca și când ar fi o singură ființă (...a ta neascultare...) , iar destinul lor este tot unitar: amândoi nu va intra în rai, ci va rămâne pe dinafară. Nu este prea clar în ce a constat neascultarea acestor entități neînsuflețite și cvasi-inerte. Singurul lucru clar e că vor fi pedepsite exemplar. Aviz amatorilor neascultători, care nu ascultă și disprețuiesc “proorociile” de la Noul Ierusalim-Pucioasa! 59. Seninul “Dumnezeu de la Noul Ierusalim-Pucioasa” se supără pe aceia care, bolnavi fiind, se duc la doctori și își înlătură bolile și suferințele din trup: “…Mulți dintre voi sunt bolnavi, ca să fie mai plăcuți în fața lui Dumnezeu. Dumnezeu are voie să încerce pe poporul Său, crezi? Nu alungați suferința, că Dumnezeu se supără pe acela.” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 1 august 1979) 60. Integrul “Dumnezeu de la Noul Ierusalim-Pucioasa” a mai avut încercări de a se infiltra printre creștinii din România, dar toate au eșuat. Cunoscut prin anii ’60 ca “Dumnezeul de la Maluri” (până ce o alunecare de teren i-a dărâmat casa Verginicăi, încât a fost nevoită să se mute cu familie cu tot la Pucioasa), “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” mărturisește că a mai avut încercări de a se infiltra și stabiliza printre creștinii autohtoni, dar toate au fost zădărnicite. Creștinii s-au entuziasmat la început, apoi i-au abandonat repede pe noii “Dumnezei” care promiteau multe dar nu finalizau nimic. Cea mai tulburătoare problemă era chiar nesiguranța că l-au ales bine pe "unicul Dumnezeu”, deoarece erau mai mulți Dumnezei care pretindeau același titlu, deși apăreau prin locuri și timpuri diferite (Maglavit, Vladimirești, Parepa, Maluri, Pucioasa, Ionești, Arad, Tecuci, etc.). Paradoxal este că majoritatea acestor “lucrări” sunt revendicate de către același “Dumnezeu de la Pucioasa”, care se plânge că a fost nevoit să le abandoneze succesiv, din cauza dușmăniei și fărădelegilor oamenilor: “ Copilașii Mei, băgați bine de seamă, că multe lucruri sunt oprite pe loc. Uite mănăstirea Vladimirești, e oprită pe loc. Cine a oprit slujba sfântă? Tot prin cei de acolo, prin cei ce au lucrat fărădelegea. Și a intrat dușmănia între ei și au început să vândă, și atunci s-a încuiat. Dușmăneau oile pe păstor, îl dușmăneau ca de tâlhărie, că maicile de acolo nu erau mulțumite. Acolo s-a întâmplat cum s-a întâmplat cu îngerii din cer. Așa se întâmplă când intră dușmănia și încăpățânare în popor. Ce s-a întâmplat în locul de la Maglavit? S-a oprit. Prin cine? Prin cei ce au vândut și au dușmănit din cei de acolo. Așa și cu casa noastră, care s-a dărâmat când s-a iscat ura, mișelia și tâlhăria. Și la fecioara de la Parepa, am zidit temelia acelei locuințe până la jumătate și s-a oprit pentru că toți din familia aceea s-au răzvrătit, și lucrul s-a oprit. Nu se ridică la temelie și la acoperiș dacă poporul este încăpățânat. La zidul templului Meu strigă cărămida la Mine!”(citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 13/26 iulie 1973) “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” n-a abandonat visurile lui mai vechi, de a prelua sub control și alte locuri și mănăstiri: “…Mănăstirea Vladimirești, Domnul Iisus se luptă ca să o dezrobească de ființele stricate care sunt în ea, și să se descuie. Dar pentru că Veronica urăște de moarte pe Verginica, Domnul Iisus a prelungit, că Veronica, lucrarea Mea o urăște. Lucrarea Mea a lucrat și prin ea și nu Verginica i-a luat-o, ci surorile din acea curte. Și nu surorile, ci monahiile” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 23 feb.1976) Taina “urii de moarte” dintre cele două “trâmbițe apocaliptice” (“a patra” și “a șasea”) fusese despecetluită tot prin Cuvânt, cu doar două săptămâni în urmă, când s-a dezvăluit că “dușmănia pentru profeție” a Veronicăi i-a adus pedeapsa, căci "darul" ei i-a fost devorat până la ultimul oscior de felinele domestice: “ Dar Veronica, care este dușmană pe Verginica și poartă această dușmănie pentru profeție, s-a scris în cer.” [...] “ Să știți că profeția de astăzi nu este profeția lui Veronica, că pe a ei a mâncat-o pisica.” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de11 februarie 1976) 61. Credulul “Dumnezeu de la Noul Ierusalim-Pucioasa” pretinde că l-a crezut pe Israel cel din vechime a fi “creștin”, dar mai tîrziu a văzut că S-a păcălit, căci Israel nu era creștin: “ Dar și lui Israel îi spuneam tot creștin, da, și l-am scos din pustie și l-am dus la bine și pe urmă s-a aflat și s-a descoperit că nu a fost creștin” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 4 februarie 1966) |
Măreția Dumnezeului Pucioasei (IX)
62. Credulul “Dumnezeu de la Noul Ierusalim-Pucioasa”, după ce s-a păcălit cu poporul lui Israel, apoi cu Nicolae Stoica, s-a păcălit și cu Gheorghe Chivulescu, pe care l-a preoțit cu superficialitate, fără să realizeze că acesta era un Lucifer!
“ …Iată, tată, ce am binecuvântat Eu: un Lucifer am binecuvântat Eu. Unul la început, și unul la sfârșit, că iată ce face Gheorghe Chivulescu de la preoție.”(citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 16/29 august 1979) 63. Iubitorul de oameni “Dumnezeu de la Noul Ierusalim-Pucioasa” promovează ura în locul iubirii: “ Cine nu vă ascultă pe voi, pe Mine nu Mă ascultă; și cine vă urăște pe voi, pe Mine nu Mă ascultă și Eu îl urăsc pe el.” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 28 octombrie 1979) 64. Sincerul Torționar “Dumnezeu de la Noul Ierusalim-Pucioasa” recunoaște că o chinuie prea mult pe Verginica: “…Păstrați-vă, că e gata să nu mai cobor, că prea mult chinuiesc acest vas…” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 11 noiembrie 1979) 65. Evlaviosul “Dumnezeu de la Noul Ierusalim-Pucioasa” îi învață pe creștini să nu mai meargă la biserică, ci să vină acasă la Verginica, ca să audă Glasul și să stea de vorbă cu El, căci Glasul Pucios este mai mare decât Biserica: “ Fiilor, nu vă îndoiți că am coborât Eu și n-ați putut merge la biserică, că Eu sunt mai mare decât biserica și tot biserică e și când stați de vorbă cu Mine…” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 8 decembrie 1985) 66. Dătătorul de Viață “Dumnezeu de la Noul Ierusalim-Pucioasa” e un secerător aducător de moarte: îi seceră pe cei mici cu milioanele: “Prin nouă țări am dat moarte peste cei mici. Știți cum secer? Cu miile și cu milioanele vin la cer. De ce? Ca să nu mai sufere cei mici prăpădul. Credeți?” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 28 mai 1987) Nu, nu credem această minciună. Afirmația ar fi fost valabilă dacă Prăpădul Planetar “proorocit” la 28 mai 1987 ar fi venit în maxim 2-3-4 ani. Dar așa, când el încă nu a venit nici după 23 de ani, înseamnă că “cei mici“ au murit degeaba, într-un înfiorător genocid, promițându-li-se că așa vor fi scutiți de suferința Prăpădului (care însă n-a mai venit). Dacă trăiau acei prunci care atunci “au fost secerați cu milioanele”, ar fi avut acum 23-27 de ani, deci ar fi fost în floarea vârstei. Cine se scuză, se acuză. 67. Iubitorul de oameni “Dumnezeu de la Noul Ierusalim-Pucioasa” îl iubea în 1982 pe Nicolae Ceaușescu “într-un fel” , însă felul i-a fost făcut (cadou) abia de Crăciun, 7 ani mai târziu: “ O, conducător al României, te iubește Domnul într-un fel, că iubești munca și pacea, dar ce faci cu poporul pe care îl conduci fără frică de Dumnezeu și fără frică de sfârșit și în marele desfrâu?”(citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 9/22 februarie 1982) 68. Iubitorul de oameni “Dumnezeu de la Noul Ierusalim-Pucioasa” nu-l avea pe plac pe patriarhul Teoctist, dar și pe el l-a răbdat într-un fel, așa neîmblânzit cum era, și nu i-a făcut felul decât abia 17 ani mai târziu: “ Până nu va fi la patriarhie conducător pe placul lui Dumnezeu, nu e pace. O, fiilor feriți-vă de preotul acesta, că în curând, fac Eu ce fac cu el, ori îl îmblânzesc, pe placul Meu, ori îl scot din altarul bisericii..” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 5 martie 1990) |
Măreția Dumnezeului Pucioasei (X)
69. Perseverentul “Dumnezeu de la Noul Ierusalim-Pucioasa” a fost tare bucuros atunci când, după mai mult de un an de căutări sterile, a găsit o înlocuitoare pentru Verginica tocmai în sora ei, Maria:
“O, cât de bucuros este Domnul că a găsit acest mijloc ca să folosească trâmbița lui de odinioară, pentru puțină vreme, ca să-și hrănească și să-Și pregătească poporul cel iubit.” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 25 mai/ 7 iunie 1982) După un an de frământări și de derută pentru “poporul” de la Pucioasa (rămas fără Verginica, mentorul ei spiritual, care a murit în anul 1980), ”Dumnezeul de la Pucioasa” se bucură ca un copil că a descoperit pe neașteptate că soluția salvatoare era la vedere, în aceeași ogradă: “trâmbița” Verginica ar putea vorbi iarăși chiar prin sora ei, “lelica” Maria. Un lucru reprobabil este însă atunci când, peste doar câteva luni, despre acest subiect se minte cu nerușinare. Deși între decesul “vasului” Virginia Tudorache-Stoica (14 decembrie 1980) și primul mesaj adus “din ceruri” de “văsulețul” Maria Tudorache, sora ei (5 februarie 1982) au trecut un an și două luni de tăcere suspectă, se pretinde că soluția găsirii unei noi “proorocițe” care să-i păstorească pe creștinii care ,“rămași fără mamă…își fac de cap”, a fost găsită “la repezeală”: “ Vede Domnul că acei copii rămași fără mamă și fără învățăturile cele scumpe, își fac de cap, și a găsit Domnul la repezeală acest văsuleț crescut dintr-o rădăcină cu mine. Am fost două surori ca două flori într-o rădăcină[…]”(citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 10/23 iunie 1982) 70. Strigătorul “Dumnezeu de la Noul Ierusalim-Pucioasa” strigă cu disperare strigături la cei ce fug pe căile pierzării (dar fără nici un rost, căci ei nu aud niciodată nimic): “O, copilașii Mei, măăăăi copilașii Mei! Măăăăi copilașii Mei! Măăăăi copilașii Mei, măăăăi! Nu vă strig pe voi. Strig pe unii din copilașii Mei care fug pe drumul pierzării. Măi copilașii Mei, măăăi! Măi copilașii Mei, măăăi! Măi copilașii Mei, măăăi! Măi copilașii Mei, măăăi! Măi copilașii Mei, măăăi! Fugiți de Mine, nu vreți să stați cu Mine! Vai vouă, vai vouă! Nu veți mai fi iertați! Vai vouă! Mihaile, îl vezi ce face? Îl vezi pe poporul Meu? Deși are porunci, deși are prooroc, deși are Scriptură, deși are legea în mână, tot fuge după natură, tot fuge după băutură, tot fuge după Sodoma și Gomora. Pentru ce mai e bună această Scriptură? Pentru ce mai proorocesc Eu în acest trup?” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 19 septembrie/2 octombrie 1973) După ce strigă din toți plămânii, dacă vede că nimeni nu-l aude și nimeni nu-l ascultă, trece la amenințări. Se lamentează la un Mihail (arhanghelul?). Se exprimă depreciativ la adresa Sfintei Scripturi: Scriptura nu mai e bună de nimic. Se îndoiește până și de eficiența propriilor “proorocii”, dar nu se grăbește să renunțe la ele. Pe scurt, un adevărat circ. 71. Nostalgicul “Dumnezeu de la Noul Ierusalim-Pucioasa” tânjește după jertfele de miei și de viței: “ Atunci se tăiau junci, miei pentru jertfele lui Dumnezeu. Acum nu mai aduce nimeni nici o jertfă, și nici viață plăcută lui Dumnezeu nu se mai aduce și de aceea nu mai e primită nici o jertfă.” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 2 ianuarie 1989) Așadar, nu mai e primită nici o jertfă, dar nu pentru că s-ar fi renunțat de bunăvoie la această practică, ci pentru că acum nu mai aduce nimeni nici o jertfă, de nici un fel. Dacă nu se mai fac jertfe, nici nu se mai are de unde să se primească. 72. Încăpătorul “Dumnezeu de la Noul Ierusalim-Pucioasa” s-a umplut de venin până la refuz: “ V-am spus că M-am umplut de venin până la refuz.” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 24 decembrie 1989 ) 73. Liniștitul “Dumnezeu de la Noul Ierusalim-Pucioasa” e neastâmpărat și are toate șansele să rămână veșnic așa: “ Nu Mă voi astâmpăra până nu voi aduce pe conducătorul României, iar el să fie pe voia lui Dumnezeu și să-Mi scoată poporul român la lumină și mântuire.”(citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 26 februarie 1990) “ Și până nu va veni acela care va lucra pe voia lui Dumnezeu și va aduce pe România la lumină, nu mă voi astâmpăra…”(citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", mesajul din data de 25 februarie 1992) Neastâmpărul “Dumnezeului de la Noul Ierusalim-Pucioasa” are ca subiect dorința arzătoare de a-l re-instala pe tronul țării pe regele Mihai I. Or, acest lucru nu s-a realizat de atunci și până astăzi, iar șansele de a se realiza în viitor sunt practic nule. Există perspectiva ca “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” să rămână veșnic neliniștit și nemulțumit de această neîmplinire și, după cum singur promite în mod repetat, să nu-și mai regăsească niciodată astâmpărul. |
161 ?????
161 (una sută și șaizeciși unu) de pagini a ajuns să aibă acest megatopic ! Cred că e cel mai lung de pe forum ! Fraților, nu e cam multă risipă de timp și vorbe pentru o simplă idioție care mai și sună la mișto: "Noul Ierusalim de la Pucioasa"!
|
Citat (după Mihnea Dragomir):
“161 (una sută și șaizeciși unu) de pagini a ajuns să aibă acest megatopic ! Cred că e cel mai lung de pe forum ! Fraților, nu e cam multă risipă de timp și vorbe pentru o simplă idioție care mai și sună la mișto: "Noul Ierusalim de la Pucioasa"!” Și un posibil răspuns: Nu te pronunți oare prea ușor? Poate că n-ar strica să iei în calcul un aspect aparent neînsemnat: faptul că toate textele pucioșești (analizate în aceste 161 de pagini postate până acum pe Forum) au fost alese după un singur criteriu: acela de a scoate în evidență orice amănunt, cât de mic, care ar putea submina în vreun fel imaginea pucioșilor, pe considerentul presupus că sunt o sectă periculoasă. Dar dacă s-ar fi procedat invers? Dacă cineva ar fi scos în evidență doar acele texte care ies în evidență ca fiind puternic moralizatoare și în armonie (aproape) perfectă cu catehismul ortodox? Atunci ai fi reacționat în același mod și la fel de sigur pe tine? Ca exercițiu de imagine, îți propun să parcurgi următorul text, cel mai nou de până acum care a apărut pe situl oficial al Noului Ierusalim de la Pucioasa. Apoi să-ți răspunzi singur la o întrebare: Ți se pare la fel de concludent acest text ca și cele de până acum? Și dacă da, de ce? Și dacă nu, în ce constă “risipa de timp” de până acum? Cine a păgubit și câte ceasuri cu rubine a pierdut? Iată textul: “Iar ție, neam român, îți doresc înțelepciune de sus, tată, ca să nu te desparți de Mine prin înțelepciunea ta, că pe cel ce îl ajută mintea se semețește prin ea și nu poate sta întru Mine unul ca acela. O, de Mi-ai auzi tu glasul Meu care zice: "Să nu vă învârtoșați inimile la glasul Meu ca în timpul cercetării și ca în ziua ispitirii în pustie, unde M-a ispitit Israel, care a văzut lucrările Mele, iar Eu am urât neamul acesta patruzeci de ani că n-a voit să cunoască el căile Mele și a rătăcit pururea cu inima, și n-au intrat întru odihna Mea, căci M-au mâniat". O, deșteaptă-ți urechea, neam român! Am sădit în tine taina patriei cerești pe pământ. Nu-ți învârtoșa auzul și inima la glasul Meu ca Israelul cel necredincios, care până azi a rămas așa, iar Eu l-am urât și l-am lepădat, și te-am ales de atunci pe tine de neam al Meu și ți-am trimis de la Mine ție botezător ca să fii tu neam nou-născut înaintea Mea, iar Eu Îmi aduc aminte de tine și grăiesc peste tine cuvântul Meu cel de azi și te îndemn la post și la rugăciune, căci diavolii de azi au putere mare în oameni și ascultă oamenii de ei, și voiesc să-i vestesc pe oameni să se deștepte și să asculte de Dumnezeu, căci Eu sunt Mântuitorul omului, iar diavolul va fi legat pentru vecii și va fi aruncat în iezerul unde arde foc și pucioasă, și cu el îngerii lui. Amin. Îți dau învierea din necunoștință, o, neam român. Te hrănesc cu Duhul Meu, tată. O, primește chemarea ta la Mine și ia-Mă de Mântuitor, ia-Mă cu adevărat, că vreau să te slăvesc cu slava Mea înaintea neamurilor de pe pământ, o, țară a strălucirilor, din pricina darului Meu din mijlocul tău, care strălucește în cer și pe pământ! O, ia din gura Mea, ia din mâna Mea darul Meu cel pentru tine și caută cu izvorul Meu din mijlocul tău, căci râu de viață veșnică M-am făcut în tine din partea Tatălui Savaot! Har, har peste tine, țara Mea de azi, casa Mea de venire acum, la sfârșit de timp, și te fă fecioară, tată, și așteaptă-Mă în prag, căci Eu nu te mint, și iată, îți dau ție, îți dau venirea Mea, ți-o dau ca să Mă ai și ca să te am, dar fă-te tu dragoste pentru Mine, căci Eu sunt Mântuitorul tău, Eu sunt Cel ce sunt, o, țara Mea cea de azi! Amin, amin, amin." (Citat din Cuvântul lui Dumnezeu din 14-03-2010) |
Citat:
Mai bine faceți-vă curățenia de Paște, că o să vă vină musafiri, duhuri sfinte de sus, măturați bine dar să aveți grijă să nu se ridice praf, acel ceva din voi care se crede el ceva, că el e ceva, că vânturile ce și le-au dat astea două lingvisvistiutiuțe vrednicuțcuțe, vor să pară prin mulțimea citatelor că iată ce mare furtună au stârnit ele, furtuna curățeniei, că ele pare că au citit totul și pare că s-au convins că e minciună, că nu se împlinește, că nu e Iisus, Cuvântul lui Dumnezeu... deci lăsați-le că or să se îndulcească ele singure în suc propriu, în vânturile, în aerele pe care și le-au dat și o să li se răstoarne bărcuța lor, și atunci dracul va râde, iar eu nu, că mi-a fost milă de ele pentru că au citit atâtea din Sfintele Cărți, dar nu le pot opri ca să nu se ducă pe pustii fiindcă ele cu tot dinadinsul ispitesc pe Dumnezeu ca să se taie în săbiile Lui... deși iată pe câte pagini am încercat să le mustru cu duhul blândeții, ca să le reântorc la Credință... dar nu m-au ascultat, așa că le las să-și ia ele ceea ce vor ele să-și primească... nu e amenințare ci trebuie să ascult de Domnul care a zis așa ceva, că nu îmi amintesc prea clar: ''Dacă nu vă primesc pe voi, lăsați-i, nu ziceți ca să se coboare foc din cer peste ei, căci voi sunteți ai altui Duh, și dacă nu vă primesc pe voi, pe Mine nu mă primesc, și nu pe Fiul Omului, ci pe Tatăl Carele L-a trimis pe El, ci voi scuturați-vă praful de pe tălpile picioarelor ca să le fie lor mărturie, pentru ziua aceea, căci atunci mai ușor va fi pământului sodomei și gomorei căci dacă ar fi avut ei darul acesta s-ar fi pocăit, sau mai ușor le va fi sectanților și ereticilor că mândria lor e apă de ploaie față de mândria acestor fii nerecunoscători îmbrăcați în roșu ca toți sedomiții, până și poporul răzvrătit care a murit în pustie va fi deasupra multora în ziua aceea căci ei sufereau de foame și sete și frig și căldură și frică pentru obligația de a muri luptând pentru Israel cu sabia în mână, dar fiii aceștia nerecunoscători au primit toate bunătățile și cu toate astea au lovit mereu în țepușă, deci lăsați-i, nu-i osândiți că iată și-au luat răsplata lor''... deci iată că ascult și îmi scutur și eu covoarele, îmi scutur tastatura, îmi scutur stiloul, pixul, pana, și vă las să vă continuați ciuda și cerbiciada inqqqizitorială... cât poftiți împreună fiind voi cu duhul rău și pofticios cu care omul rău și necredincios s-a unit pe la cinci palme, acoperind ochii și zicând mereu în bășcău: Proorocește cine te-a pleznit! '' Burtă mălai se urcă-n tranmvaivai, tranmvaiul galben fără cai pornește, burtă mălai pleznește.'' Dar măreția lui Dumnezeu este, măi Israele din creștini, din români... Și nu se poate astupa sau pune sub obroc, oricâte ghilimele ați pune la unele cuvinte învârtoșând sensurile și oricât ați ''constata'' voi, în mod stupstupid de viesiespicid, că lucrurile parcă ar sta viceversa: DECI: Dacă și cu parcă se plimbau pe barcă, barca era plină de mickiduți, dănțuiau, se veseleau, se măritau și se însurau, își făceau daruri unii altora, dar valul a venit, barca a trosnit cu trosnet mare, proorocițele s-au scufundat, dracul s-a distrat și nu eu m-am bucurat, iar nenia fariseul cărturar și fățarnic, ăla cu eretele pe umărul drept și-a luat pisikaa în lesă și s-a dus la furat cinstea și smerenia copiilor prin alte părți ca să-i dea pe toți la tantanti grijania... ce ea mergea și ea clătorind călărind pe dihăni... așa ca o călăuză căldicea ce bea, bea, bea, din cupa aia aristocratică plină cu spurcăciuni. Și apoi, la sfârșit, dacă dacă nu era, parcă parcă se-nneca. Cam așa se va sfârși dragă Maria Magdalena și povestea ta, asemenea. Că alt final eu nu pricep că ar rezulta din strădania ta. Căci: ''Cine seamănă vânt va culege furfurtună'' pentru ziua cea bună !!! Mulțumesc Doamne, Iisuse Hristoase și Cuvinte al lui Dumnezeu, că ne-ai răbdat atâtea hule pe atâtea pagini. Mai iartă-ne încă odată, pentru rugăciunile Vasului Tău. (la sf. Verginica mă refer și la toți copiii ei) |
“Minunile” Verginicăi
“Minunile” Verginicăi
Despre Verginica s-au lansat nenumărate fabulații, care au ajuns treptat, prin transmisia din gură în gură (“telefonul fără fir”) în zona miracolului. Când minunile s-au adunat, tentația de a o considera pe Verginica “sfântă” a devenit un act responsabil, reparator. Verginica fusese chinuită pentru credință de către torționarii securiști, care i-au pus bile înroșite în foc la subțiori dar ea n-a avut nimic (o, minune!), au injectat-o cu otravă în inimă dar n-a murit (o, minune!), deși acul s-a rupt în ea în timp ce era înțepată în inimă (o, minune!), au ținut-o o noapte întreagă legată de mâini și de picioare într-un butoi plin cu apă dar Verginica nu s-a înecat (o, minune!), nici nu s-a îmbolnăvit (o, minune!), iar apa n-a înghețat (o, minune!) deși afară erau exact -11 grade Celsius (o, minune!). Deși securiștii îi puseseră căluș la gură ca să nu mai vorbească, ea tot a vorbit prin căluș (o, minunea minunilor!) Păi dacă toate acestea erau adevărate minuni, de ce liderii pucioși au făcut modificări în ediția a doua a Cărții “Cuvântul lui Dumnezeu”, atenuând latura fantastică a povestirilor, cu scopul nemărturisit de a da credibilitate mărturiilor care vorbeau limpede despre “minuni”? Iată mai jos câteva exemple. Cu aldine au fost evidențiate modificările apărute de la o ediție la alta: 1. Acul nu s-a rupt în inima Verginicăi, atunci când era înțepată în inimă, ci s-a rupt “în ea”: Mărturia lui Costache Cristea: “ S-a încercat să fie arsă cu fier înroșit, i s-au introdus în gură lucruri necurate, a fost aruncată în timp ce vorbea într-un butoi cu apă, dar nu s-a înecat, a fost injectată cu otravă în inimă dar s-a rupt acul, din care cauză a suferit toată viața. ” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", Ediția 1995, pag.22) “ S-a încercat să fie arsă cu fier înroșit; i s-au introdus în gură lucruri necurate; a fost aruncată, în timp ce vorbea, într-un butoi cu apă, dar nu s-a înecat; a fost injectată cu otravă în inimă dar s-a rupt acul în ea, din care cauză a suferit toată viața. ” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", Ediția 2006, pag.55) Aceste fabulații sunt specifice unor spirite credule și habotnice, rupte de simțul realității. “S-a încercat să fie arsă cu fier înroșit”, dar se pare că n-au reușit, altminteri n-ar fi rămas doar la stadiul de “încercare”. Și de ce n-au reușit? Ar fi fost extrem de simplu, dacă ar fi vrut. Dar mai degrabă n-au vrut, și mai probabil că nici n-au încercat, pentru că, altminteri, sigur ar fi reușit. Așa cum au reușit – când au vrut – să o ardă cu țigara (după cum spun alte mărturii). “Otrava” este descrisă de către alți “martori” ca fiind “ser stricat” (în timp ce alte mărturii pretind că era doar “expirat”). În orice caz, dacă se ajungea cu acul în inimă ar fi fost fatal pentru ea. Noroc că s-a rupt acul, iar ca să nu se înțeleagă greșit, că s-ar fi rupt în inimă, ediția din anul 2006 aduce o “precizare” suplimentară, la modul absolut vag, că s-a rupt acul “în ea”. Iar culmea naivității este să crezi că de la acul rupt “în ea”, Virginia “a suferit toată viața”, în principal tot de inimă, căci o serie de “martori” dau ca semne clinice premergătoare morții: insuficiența cardiacă, hipertofia inimii, retenție hidrică, etc. semne care dovedesc existența unei îmbolnăviri cronice a inimii. 2. Bilele de fier “înroșite în foc”, cu care era torturată Virginia, de fapt nu erau decât încălzite, cel mult “fierbinți”: Mărturia lui Dănciucă Gheorghe: “ …o frigeau cu țigara pe mâini și pe picioare, i-au pus bile de fier înroșite sub subțiori, chinuri pe care ea nu le simțea atunci când vorbea, dar le simțea după ce se trezea, i-au pus zăbală în gură ca să nu mai poată vorbi și tot a vorbit. În luna ianuarie, au băgat-o într-un butoi cu apă, legată de mâini și de picioare. Afară erau -11 grade, iar dimineața când au venit au găsit-o vie, iar apa din butoi nu înghețase.” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", Ediția 1995, pag.40) “ …o frigeau cu țigara pe mâini și pe picioare, îi puneau bile fierbinți sub subțiori, chinuri pe care ea nu le simțea atunci când vorbea, dar le simțea după ce se trezea. I-au pus zăbală în gură ca să nu mai poată vorbi, și tot a vorbit. În luna ianuarie au băgat-o într-un butoi cu apă, legată de mâini și de picioare. Afară erau - unsprezece grade, iar dimineața când au venit, au găsit-o vie, iar apa din butoi nu înghețase.” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", Ediția 2006, pag.70) Butoiul în care a fost aruncată ori era pe jumătate gol, ori era pe jumătate plin, ori chinuitorii nu și-au dat seama și au aruncat-o în el invers, adică (deși legată de mâini și de picioare) cu picioarele în jos și cu capul în sus, și așa a scăpat ea de înec. Dănciucă Gheorghe precizează aici că era iarnă și că butoiul în care a stat o noapte întreagă nu a înghețat, deși afară erau exact, dar exact –11 grade Celsius! Să fi fost și Dănciucă pe afară, prin apropiere, cu termometrul după el? Acest lucru este exclus, și iată de ce. Stoica Gheorghe pretinde că (cităm) “ În anul 1957, securitatea de la Sibiu a băgat-o, în luna ianuarie, într-un butoi cu apă și a legat-o de mâini și de picioare”(Ediția 1995, pag.26). Pe de altă parte, “martorul” Dănciucă Gheorghe a cunoscut-o pentru prima dată pe Virginia Tudorache abia în octombrie 1959! Mai degrabă e vorba aici nu de o mărturie autentică, ci de propria sa fabulație. De altfel, “mărturiile” “martorilor” sunt pline de contradicții. Dănciucă Gheorghe pretinde că Virginia Tudorache a fost arestată în 1956, iar Gheorghiu Dej a a eliberat-o în 1957, în timp ce Stoica Gheorghe pretinde că “…în anul 1957 a fost arestată de securitate și în 1958 a fost pusă în libertate direct de Gh.Gheorghiu Dej…”. Mărturia lui Ioniță Valeriu: “ Altădată i-au pus la subțiori bile de metal înroșite, dar…” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", Ediția 1995, pag.45) “ Altădată i-au pus la subțiori bile de metal fierbinți, dar…” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", Ediția 2006, pag.74) Mărturia lui Stoica Gheorghe: “ I s-a administrat sub subțiori fiare în formă de ou, încălzite la 90-100 de grade, ca să vadă dacă simte.” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", Ediția 1995, pag.26) “ I s-au administrat sub subțiori fiare fierbinți în formă de ou, ca să vadă dacă simte.” (citat din cartea "Cuvântul lui Dumnezeu", Ediția 2006, pag.58 ) Schimbarea de mai sus era obligatorie, ca să se ascundă ridicolul variantei inițiale. Acest “martor” Stoica Gheorghe este mai aproape de realitate, povestind că “fierul înroșit” era de fapt o bilă (sau mai multe) încinse în foc, care i se puneau la subțiori. Dar și aici varianta povestită capătă forme ridicole, precizându-se până și temperatura exactă a bilelor (90-100 grade Celsius). În istoria Bisericii se arată că au fost și sfinți care au fost torturați cu metale topite. De ce oare liderii pucioși au căutat cu orice preț să “îndulcească” poveștile despre suferințele Virginiei, înlocuind bilele înroșite în foc cu alte bile, ceva mai puțin încinse? Doar din goană după credibilitate? În acest caz, “minunile” Verginicăi rămân doar simple fabulații populare ale unor spirite exaltate. |
Poate ar fi interesant să vedem ce pățești în mod normal ca să realizezi că defapt a păzit-o Tatăl Ceresc pe sfânta Verginica de ''minunile'' securității lui Ghiorghiu Dej, care cică a eliberat-o personal tovarășu', adică probabil că pentru asta o fi chiar bun tovarășul, bun de tot... că a eliberat-o, în cele din urmă, poi au eliberat-o fiindcă n-au putut nici cum s-o omoare prin toate testele și batjocurile lor mizerabile... și pline de sadizm... cinic.
|
Citat:
|
183. Maniheismul pucios
Cei care se miră de acuzațiile de eretici care li se aduc pucioșilor pe acest Forum ar trebui să știe că ereziile nu sunt neapărat gălăgioase și stridente, așa încât oricine să le bage de seamă cu ușurință și apoi să concluzioneze că “aici e ceva necurat”. Nu odată ele se insinuează printre texte care par a fi de o religiozitate ortodoxă ireproșabilă.
Un asemenea exemplu apare într-un text pucioșesc din martie 1994. Aici se reactivează o teorie mai veche, susținută cu aplomb de către maniheiști, care spuneau că omul este degradat în profunzimea ființei lui într-atât încât nu mai este în stare să facă nimic bun. Această concepție a fost contrazisă de viața însăși, căci drepții care au trăit în sfințenie, unii ajungând chiar la mucenicie, eu demonstrat exact contrariul. Dar iată textul cu pricina, așa cum apare el în cele două ediții successive ale cărții pucioșești “Cuvântul lui Dumnezeu”: “Omul din puterea sa, nu poate scoate ceva bun, ci numai Domnul are această lucrare în om. Și această așezare s-a stricat în om încă de când Adam, cel dintâi a dat să se ridice peste puterea care-l crease pe el.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” - ediția 1995, din data de 6 martie 1994) “Omul din puterea sa nu poate scoate ceva bun, ci numai Domnul are această lucrare în om, și această așezare s-a stricat în om încă de când Adam a dat să se ridice peste puterea care-l crease pe el.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” - ediția 2006, din data de 21 februarie/6 martie 1994) Pucioșii lansează așadar în catehismul lor o nouă erezie, exacerbând concepția maniheistă conform căreia trupul omului este rău prin natura sa. În acest sens, ei extind teoria corupției ființei umane la întreaga ei alcătuire: trup și suflet. Nu numai cu trupul, ci și cu sufletul, omul nu mai e în stare de nimic bun. Biblia afirmă că, dimpotrivă, omul poate face orice lucru bun prin credința lui sinceră și fermă în Dumnezeu, și aceasta este puterea lui: credința. Cu această putere omul ar putea muta și muntele în mare, dacă ar voi, fără ca aceasta să fie neapărat și voia lui Dumnezeu, ci doar îngăduința Lui. De asemenea, sfinții părinți ai Bisericii s-au străduit - întotdeauna cu tact și cu îndelungă rabdare, și nu arareori cu uimitoare adâncime - să arate că materia, lumea materială, nu numai că nu este rea, dar pentru om ea constituie o condiție fundamentală a binelui în viața pământească. Cităm un text după Pr. Prof. D. I. Belu, care valorifică gândirea sfinților părinți pe această temă: "Scrie Sfantul Serapion: "Maniheii zic: am purtat un corp al satanei, dar sufletul e al lui Dumnezeu. Corpul a fost facut rau, prin insasi natura sa, ca unul ce provine din materia cea rea; sufletul insa a fost facut bun, avandu-si inceputul in izvorul binelui. Exista deci, doua principii si doua substante, ambele fiind cauze: una a trupului rau, cealalta, a sufletului bun. Asadar, sufletul e bun si corpul rau. Dar intrebam noi: Cum se face ca trupul da dovada de infranare, iar sufletul adesea, de lipsa de cumpatare? Cum se face ca nici unul nici altul nu raman in randuiala lor, cand ceea ce e al diavolului trece de partea lui Dumnezeu, iar ceea ce e al lui Dumnezeu trece de partea diavolului?". Daca trupul ar fi rau prin natura, cum zic Maniheii, logic ar fi ca el sa se arate ca atare in toate actiunile lui. Tot asa sufletul, daca ar fi bun in mod absolut, n-ar trebui sa incline in nici un chip spre cele ale diavolului. Experienta ne arata insa ca "trupul slujeste adesea lui Dumnezeu, prin aceea ca se infraneaza, iar sufletul ajunge sa slujeasca diavolului prin aceea ca isi pierde credinta si rosteste blasfemii". Trupul care-si infraneaza pornirile e un trup al virtutii, si trupul virtuos poate fi templu al Duhului Sfant. Numai in cazul ca n-ar exista decat trupuri desfranate si n-ai intalni nici macar unul singur cumpatat, stapan pe el insusi, numai "in acest caz am putea atribui trupurilor un rau ontologic". Dar cand atatea trupuri au dat si dau dovada de infranare, ca au devenit si devin locuinta a Tatalui, a Fiului si a Duhului Sfant, "cum n-ar fi absurd si ridicol ceea ce spun aceia (maniheii)?". Sfantul Serapion valorifica contra tezei maniheice si faptul ca prin unele trupuri omenesti s-au operat lucruri neobisnuite. In aceasta privinta mentioneaza episodul cu mortul aruncat peste oasele lui Elisei (II, R. 13, 21). Numai admitand ca trupurile nu sunt prin natura lor rele, ne putem explica faptul ca cel putin unele din ele ajung la o atat de inalta virtute incat sunt venerate ca instrumente ale puterii dumnezeiesti." În acest moment putem descifra și motivul pentru care pucioșii îl “corectează” pe Dumnezeul lor imaginar, eliminând cuvintele incomode “cel dintâi” (aici fiind vorba de Adam). Așadar, acum este limpede că nu au fost mai multe “căderi” ale omului, dintre care cea a lui Adam a fost “cea dintâi”. A fost doar “una și bună”, cea a lui Adam, care a adus schimbarea catastrofală în rău a ființei omului, făcându-l în mod deplin și definitiv “rău în sine”. Scopul ascuns al pucioșilor este acela de a demonstra că nicăieri nu mai este vreun om bun decât acolo unde este Dumnezeu, iar Dumnezeu care lucrează în om este acum (după concepția lor) numai la Pucioasa. Așadar, Noul Ierusalim de la Pucioasa este singura trambulină ideologică disponibilă pentru relansarea mântuirii omului, iar mântuirea adusă omenirii acum 2000 de ani prin jertfa pe cruce a Mântuitorului devine superfluă. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:38:34. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.