Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Abstinenta sexuala. Cine si cum face? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15552)

ovidiu b. 02.12.2012 15:16:06

Tobit 8:
7. Și acum, Doamne, nu plăcerea o caut, luând pe sora mea, ci o fac cu inimă curată. Binevoiește deci a avea milă de ea și de mine și a ne duce împreună până la bătrânețe!"

Dumitru73 02.12.2012 15:16:43

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 485628)
Ințelepciunea lui Solomon 3:
16. Fiii desfrânaților nu vor avea desăvârșire și sămânța ieșită din patul nelegiuit se va stinge.

Ințelepciunea lui Solomon 4:
6. Fiindcă pruncii născuți din somnul necurat sunt martori ai nelegiuirii părinților, când stai să-i cercetezi.

să înțeleg că opusul desfranarii este abstinenta?

ovidiu b. 02.12.2012 15:21:35

Ințelepciunea lui Solomon 6:
10. Pentru că cei ce au păzit cu sfințenie pravila sfântă se vor sfinți și cei ce vor învăța-o vor ști ce să răspundă.

ovidiu b. 02.12.2012 15:28:16

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 485630)
să înțeleg că opusul desfranarii este abstinenta?

Da, înfrânarea (absitenența) în anumite cazuri. Porunca a 7-a spune clar să nu desfrânezi.

stefan florin 02.12.2012 22:44:01

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 485624)
1 Timotei 2:
15. ”Ea se va mântui prin naștere de fii, dacă va stăruiește cu deplină înțelepciune, în credință, în iubire și în sfințenie”.

deplină înțelepciune= înfrânare...așa numeasu cei vechi înfrânarea

mi-ai insirat o serie de versete biblice din care NU reiese NIMIC (legat de abstinenta)

stefan florin 02.12.2012 22:45:25

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 485632)
Da, înfrânarea (absitenența) în anumite cazuri. Porunca a 7-a spune clar să nu desfrânezi.

asa si? Ce legatura are relatiile sexuale intre sot si sotie cu desfranarea?

Demetrius 03.12.2012 00:46:15

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 485761)

2. Dar din cauza desfrânării, fiecare să-și aibă femeia sa și fiecare femeie să-și aibă bărbatul său.(1Cor7,2)

P.S. "Ce legatura AU relatiile... ?"

ovidiu b. 03.12.2012 01:36:15

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 485761)

Au o mare legătură căci de aceea căsătoria a fost ridicată la rangul de Taină, iar prezența Mântuitorului la nunta din Cana nu este întâmplătoare. Chiar și prima minune tot aici o săvârșește. Oare venirea lui Iisus la nunta din Cana să nu aibă și un înteles mai adânc? Oare să nu îsemneze ceva mai mult faptul că la nuntă face prima dovadă a dumnezeirii Sale? Oare nu trebuie de aici înainte socotit și Dumnezeu ca prezent la nuntă? Oare Dumnezeu nu are nici un cuvânt în biologie? Nici un lucru ? Nici un sens? Nici o conducere? A dat legile și a părăsit lumea? Sau legile îl exclud pe Dumnezeu?

ps: căsătoria nu reprezintă o legalizare a desfrânării, ci este o Taină...
ps: îți repet și am să-ți mai repet că folosirea oricărei metode de contracepție nu este altceva decât desfrânare chiar și în cadrul căsătoriei...Onan cred că îți spune ceva...să știi că nu suntem cu nimic mai presus decât el când ne vărsăm sămânța doar pentru plăcere și nimic mai mult. Te amăgești singur cu tot felul de idei preconcepute (sectare) că în cadrul căsătoriei nu poate exista desfrânare.

stefan florin 03.12.2012 14:47:12

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 485808)
2. Dar din cauza desfrânării, fiecare să-și aibă femeia sa și fiecare femeie să-și aibă bărbatul său.(1Cor7,2)

P.S. "Ce legatura AU relatiile... ?"

ai dat raspunsul. Versetul acesta arata ca relatiile sexuale sunt permise in casnicie
ps: bineinteles "nu cu portia", cum cred unii

stefan florin 03.12.2012 14:53:01

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 485813)
Au o mare legătură căci de aceea căsătoria a fost ridicată la rangul de Taină, iar prezența Mântuitorului la nunta din Cana nu este întâmplătoare. Chiar și prima minune tot aici o săvârșește. Oare venirea lui Iisus la nunta din Cana să nu aibă și un înteles mai adânc? Oare să nu îsemneze ceva mai mult faptul că la nuntă face prima dovadă a dumnezeirii Sale? Oare nu trebuie de aici înainte socotit și Dumnezeu ca prezent la nuntă? Oare Dumnezeu nu are nici un cuvânt în biologie? Nici un lucru ? Nici un sens? Nici o conducere? A dat legile și a părăsit lumea? Sau legile îl exclud pe Dumnezeu?

ps: căsătoria nu reprezintă o legalizare a desfrânării, ci este o Taină...
ps: îți repet și am să-ți mai repet că folosirea oricărei metode de contracepție nu este altceva decât desfrânare chiar și în cadrul căsătoriei...Onan cred că îți spune ceva...să știi că nu suntem cu nimic mai presus decât el când ne vărsăm sămânța doar pentru plăcere și nimic mai mult. Te amăgești singur cu tot felul de idei preconcepute (sectare) că în cadrul căsătoriei nu poate exista desfrânare.

Hristos este un Dumnezeu al iubirii. Cand 2 soti se impreuneaza, o fac din dragoste unul fata de celalalt. Ce dovada mai mare a iubirii poate fi decat aceea ca sotia se daruieste sotului ei? Iar tu vii si condamni acest lucru, caci de...e desfranare!
ps: pe cand versetul biblic cu abstinenta?

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:24:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.