![]() |
187. “Fenomenul Pucioasa”: un “fenomen” cu trei explicații posibile (I)
I. “Șfânta trâmbiță și proorociță Virginia” și cei trei aspiranți la proorocie din spatele ei: omul, diavolul și Dumnezeu (VIII) k) 42% - observă că dispar anumite obiecte din jurul lor Nu au fost (încă) depistate exemple referitoare la Verginica în Cartea Pucioșilor. l) 31% - observă că apar, nejustificat, diferite obiecte în jurul lor Exemplul 1. În care, adeptul pucios Șerban Mihai Viorel povestește în “mărturia” sa despre apariția neașteptată a unui fir de busuioc verde în timpul unei “lucrări proorocești” ale Verginicăi: “Altă dată, aflându-ne la o vorbire, a zis Domnul: "Iată, vă fac o minune". Și ne-a dat un fir de busuioc verde, de care ne-am bucurat și ne-am minunat, căci era iarnă și nu se găsea busuioc verde prin apropiere.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 64) Exemplul 2. În care adepta pucioasă Dănciucă Elena povestește despre apariția unei fotografii misterioase, făcută de Sfântul Apostol Luca: “Sora Verginica se sculase, se dăduse la marginea patului neputincioasă ca întotdeauna. [...] Dar am întrebat-o eu: soră Verginica, ce a fost lumina aceasta? Ea mi-a spus: a fost sfântul apostol Luca cu un aparat de fotografiat în timpul cât eu priveam pe Domnul înaintea mea. Nu a mai trecut mult și iarăși Domnul Iisus Hristos a venit și i-a vorbit depre momentul luminii care s-a văzut. Și i-a spus: “Verginico, mâine dimineață vei găsi ceva pe masă și voi veni iar și-ți voi spune ce să faci”. Dimineața când ne-am sculat, era această fotografie pe masă. [...] Ne-am uitat bine la fotografie, ne-am uitat amândouă.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 1995, pag. 658) m) 27% - în diferite momente, au scrisuri diferite Nu au fost (încă) depistate exemple referitoare la Verginica în Cartea Pucioșilor. Tulburarea de disociere poate alterna cu faze de tulburare prin depersonalizare, episoade în care apare sentimentul detașării de propria persoană, ca și cum subiectul ar fi un observator extern al corpului sau și proceselor sale mentale. Pe perioada experienței de depersonalizare se menține însă contactul cu realitatea externă. Depersonalizarea produce distres de intensitate clinică sau /și dizabilitate. Acest sindrom debutează , de regulă, în adolescență, și poate degenera în manifestări schizoide si alte tulburări psihotice în care contactul cu realitatea este alterat – halucinații auditive, delir, comunicare între personalități diferite (tulburare de identitate disociativă) Or, din citatele de mai sus reiese clar că Verginica a trecut cam prin toate aceste simțăminte patologice: – detașarea de propria persoană, – distres (stres care depășește o intensitate critică, determinat în mare măsură de procesele mentale prin care trece o persoană atunci când întâmpină situații de criză sau situații neplăcute în viață), – dizabilități ( modificări personale de percepție și de comportament cauzate în mod direct de o boală, un accident, ori o altă cauză de sănătate care poate fi tratată sau ameliorată prin intervenții medicale) – ruperea tranzitorie a contactului cu realitatea externă, – manifestări schizoide, – halucinații auditive, – delir, – comunicare între personalități diferite (tulburare de identitate disociativă). În concluzie, există argumente solide care, cumulativ, susțin o participație personală, dar patologică, a omului Verginica la comunicările zise “cerești” care stau la baza catehismului pucioșesc, iar punctul de vedere al lui Nicodim Pucioșitul (“Prin Sfânta Virginia nu vorbea omul”) este substanțial eronat. |
187. “Fenomenul Pucioasa”: un “fenomen” cu trei explicații posibile (I)
I. “Șfânta trâmbiță și proorociță Virginia” și cei trei aspiranți la proorocie din spatele ei: omul, diavolul și Dumnezeu (IX) B. Al doilea vector propus spre analiză de către Nicodimul Pucios : “2. Diavolul nu s-a putut folosi din roadele vorbirii proorocești a Sfintei Virginia, deoarece această vorbire purta în sine atributele dumnezeirii: [...] Dacă, prin absurd, am admite că diavolul a hrănit creștinătatea timp de cincizeci de ani, cu atâtea învățături cerești, de mult împărăția lui s-ar fi dezbinat întru sine. De aceea: Prin Sfânta Virginia nu vorbea diavolul.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 36) Raționamentul “părintelui Nicodim” este șubred și incomplet. El pune la îndoială ingeniozitatea diavolului de a se folosi de unele mijloace neortodoxe pentru a simula perfecta ortodoxie. Biblia avertizează însă că diavolul poate lua chip de înger de lumină și că viclenia lui nu are margini atunci când caută, ca un leu hămesit, pe cine să mai înghită. Până la urmă, criteriul de distincție este dat tot de Biblie și el este extrem de simplu: cei vicleni, numai “după roadele lor se vor cunoaște” (cf. Luca 6,44) Or, care sunt roadele Noului Ierusalim? Peste cincizeci de ani de propovăduire fără alte rezultate notabile, în afară de câteva care nu-i prea fac cinste: – un “popor” (poporul Verginicăi) risipit și dezorientat; – familii creștine destrămate; – creștini eretici care sunt rupți de Biserică și de Sfintele Taine, disprețuiesc preoții, condamnă căsătoria și se comportă ca niște sectanți. Deși pretind că o iau ca etalon pe “sfânta Virginia”, creștinii pucioși de astăzi gândesc total diferit de ea. Despre Verginica, prin anul 1995, Bănescu Emilian spunea: “Mămica Verginica nu voia să lipsească de la sfânta biserică nici atunci când nu mai putea merge pe picioare și ne ruga să facem scăunel din mâinile noastre, și așa două persoane o transportam, căci zicea: „Dacă mor, să mor în sfânta biserică“.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 72); – o “mănăstire” mixtă care nu respectă canoanele, nu face ascultare de episcopul locului, nu stă sub păstorirea unui stareț (sau unei starețe) iar viețuitorii ei nu au tundere în monahism; – o Biserică nouă, schismatică, numită Biserica Noul Ierusalim. Dacă pe vremea ei Verginica nu voia să se despartă de Biserica strămoșească nici bolnavă fiind, actualii pucioși care se pretind a fi urmașii ei nu mai calcă cu piciorul în nici o biserică, numindu-le cu dispreț “bisericile din lume”, iar față de ierarhie și instituția Bisericii oficiale au o atitudine duplicitară (prevalând însă disprețul, desconsiderarea și dușmănia). De aceea și-au construit propriul lor lăcaș de biserică, pentru a fi radical separați de cea strămoșească, apoi și-au înființat și o ierarhie și o instituție bisericească paralelă cu cea oficială. – o învățătură eretică prin care se promovează o nouă Evanghelie, “ cea după Sfânta Mare Proorociță Virginia”. Pe parcurs, catehismul lor care inițial era ortodox, s-a îmbogățit cu o sumă de erezii, unele ilariante, dar altele destul de grave. – o ierarhie proprie în care slujitorii bisericești nu au hirotonie validă, primită canonic de la episcopii Bisericii. Simpla promovare cu insistență a sintagmei “Cuvântul lui Dumnezeu” nu poate fi nici pe departe o garanție în sine. Orice îndrăzneț îmbârligat la minte ar putea lansa un concept similar pe care să-l susțină apoi cu predici ingenioase, și chiar sunt cunoscute alte persoane în România și în lumea largă care se dau drept Messia sau Iisus Hristos, în numele Căruia ele inoculează în lume învățături personale. Așadar, la Pucioasa, pe fondul promovării multor îndemnuri bune, diavolul a semănat și îndemnuri veninoase, care au copleșit prin efectele lor tot binele promovat de fațadă de către Biserica “Noul Ierusalim”. În concluzie, este plauzibil ca diavolul să se fi folosit la modul instrumental de Verginica, prin dizabilitățile ei psihice, pentru a-i înșela pe cei mai habotnici dintre creștini și a-i împinge la erezie și apoi la schismă. Părerea lui Nicodim Pucioșitul (“Prin Sfânta Virginia nu vorbea diavolul”) este contrazisă de realitate. C. Al treilea vector propus spre analiză de către Nicodimul pucios: “3. Din proorociile Sfintei Virginia s-au folosit însă doar omul sfânt, și Dumnezeu. Omul curat a primit o nouă confirmare a existenței lui Dumnezeu și a iubirii nemărginite pe care El o nutrește față de creația Sa. Dumnezeu a chemat prin Cuvânt, a primit, și apoi a pecetluit cu darul credinței un popor nou, de fii credincioși, pe care l-a numit Noul Israel. Prin acesta, El Și-a zidit Biserica-mireasă, Noul Ierusalim, care se pregătește asiduu, prin ascultare și curăție sfântă, de întâmpinare întru slavă a Împăratului Hristos, la cea de a doua Sa venire pe pământ: „Și iarăși va să vină, cu slavă, să judece viii și morții, a Cărui Împărăție nu va avea sfârșit“ (fragment din Crezul creștin). De aceea: Prin Sfânta Virginia vorbea Dumnezeu. ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 36) Construcțiile Nicodimului Pucios vis-a vis de dumnezeirea adusă pe pământ de “sfinta Virginia” ar fi remarcabile, dacă ar fi și adevărate. El face aici propagandă unei biserici ideale, care numai pe hârtie corespunde adulațiilor lui. În realitate, lucrurile nu stau deloc așa. Biserica Noul Ierusalim nu se deosebește prea mult de celelalte Biserici care stau sub semnul neputințelor omenești, dar aspiră și ele, mereu, spre mai bine. Oamenii “curați” de la Pucioasa s-au dovedit în ultimii 50 de ani și mai bine a fi: unii iubitori de slavă deșartă, alții invidioși, alții clevetitori, alții dușmănoși, alții avizi de putere, alții desfrânați, alții lacomi, alții iubitori de arginți, alții (cei mai mulți dintre ei) mincinoși. Rând pe rând au fost “epurați” de-a valma, și dintre cei buni, și dintre cei răi, dar tot au mai rămas destui care nu corespund unei reprezentări ideale de “ascultare și curăție sfântă”. Propriile constrângeri s-au dovedit mult prea grele pentru cei mai mulți dintre ei, iar unele precepte pucioșești nu s-au îndeplinit niciodată. În fine, democrația apostolică, specifică Bisericii primare pe care pucioșii pretind că o copiază, a fost înlocuită cu hegemonia despotică a unor lideri pucioși fără scrupule, care cu lingura le dau miere supușilor lor, dar cu coada lingurii le scot ochii. Ultima alegație a lui Nicodim Pucioșitul (“Prin Sfânta Virginia vorbea Dumnezeu”) este o fantezie frumoasă, rezultatul tragic al unui entuziasm de moment. |
pt cei care ati fost activi la aceasta discutie, ati pute face un rezumat la ceea ce s-a scris pe aici? sunt f multe pagini si nu am rabdare sa le citesc pe toate.
|
Citat:
Afară-i vopsit gardul Înăuntru-i leopardul. |
citat mariamargareta: (iar sovivi răspunde cu bold italic în paranteze)
187. “Fenomenul Pucioasa”: un “fenomen” cu trei explicații posibile (I) I. “Șfânta(sick!) trâmbiță și proorociță Virginia” și cei trei aspiranți la proorocie din spatele ei: omul, diavolul și Dumnezeu (III) Se știe (De unde? De la cine? Savanții au zis? Atunci înseamnă că n-a zis nimeni! iar dacă ziceți și voi, atunci e mai mult decât concludent, roboțelele fermecate au trecut direct la noțiuni de pishiatrie și psiholojie și au găsit cobaii pe cine să-și testeze grozăviile, pe fraieri ca mine, ispitind la nesfârșit...) că tulburarea disociativă (Adică știi dumneta ce e aia, asociativ și disociativ, dar important e că ai băgat insinuarea sigură cu tulburarea, că zici că e e sigur ceva tulburare, adică așa ca apa tulbure ori ca vinul tulburel, de se ridică de pe fund tot felul de tulburăi dacă-i aplici o turbulență prin scuturare, ca să-i aplici apoi rotorul ca să-i și măsori poborul gură cască.) este o tehnică de supraviețuire foarte creativă (adică ai dat-o că inventa, deci ai băgat-o la capitolul creiații, deci nu voi ci ea, ea, sfânta, creia de foame și de frig, visa la fericirea de a nu rămâne singură pe gLume, orfană de ambii părinți, și asta se numește tehnică de creiație, care se înțelege și se iartă la bolnavii cu tulburări... tulburări pe care le vrei dumneata să le scoți și să le socoți, dar aveți grijă ce vă doriți, că uneori ceeia ce vreți se împlinește, că cine sapă groapă altuia el o să cază în ea... de la caz.), care permite indivizilor să suporte sau să pășească peste circumstanțe disperate, aparent fără soluție, pentru a-și conserva câteva zone de funcționare sănătoasă (firește, ai demonstrat că mai avea un neuron sănătos și restul era coaptă, adică nebună creiativă ce creia ca să treacă peste greutăți, adică iată călca peste circumstanțe disperate... păi da, călca peste circul vostru dispăerat încă de mică fiindcă era proorociță). Atunci când se confruntă cu situații traumatice copleșitoare, din care se pare că nu mai există scăpare, un copil poate recurge la o “evadare” în mintea sa. (Iat-o evadând din pușcărie, infractoarea fugea de cruce, fugea de greu, copleșită, și se înțelege că doar la copii e orice posibil, păi nu a donat un ochi la schimb? Deci nu a evadat ci a donat un ochi la schimb pentru o viață de mamă, și-a asumat ca oricelovitură la ochiul rămas să o transforme în handicapată, nu ți se pare periculos și nu ți-ar fi frică să nu rămâi orb? Cine își dă ochi pentru ochi? Ori dinte pentru dinte? Și zici că visa? Zici că nu a fost cinstită în crucea ei ci că a fugit, a evadat, a evadat din mintea sa?) Copiii folosesc fuga de realitate sau își construiesc mental experiențe senzoriale care transcend lumea materială palpabilă, ca un mod de apărare extrem de eficace împotriva durerii fizice și/sau emoționale acute sau contra anticipării îngrijorătoare a suferinței. (Păi cine îi învață așa pe copii, nu părinții? Care le pun înainte tot felul de jucărele și cărticele de povești și filme animate? Dar ea nu avea nimic din toate jucărelele astea ca să aibă unde și cu ce să evadeze, era copleșită de crudul adevăr și nu de ficțiuni, iar crudul adevăr nu te îndeamnă la revererii cu ochii deschiși ca să te ascunzi printre povești, că povestea ei era tristă cu o nesfârșită boala de mică și cu un părinte care a părăsit-o la 4 ani și cu o mamă ce urma s-o părăsească la 9 ani... Să vedem cine ar fi capabil să născocească povești vânătorești, să creieze gLumi paralele dacă ar trăi astfel de zile de coșmar, când știi că rămâi pe drumuri și că o să mori de foame în curând după câteva zile de suferință căci ai rămas singur pe gLume... să vedem cine are atunci chef de creații și povești... Cine? Sau nu o băteau copiii fiindcă era săracă? Nu o loveau cu pietre și o alungau de mică? La cine să viseze?) Prin acest proces disociativ, gândurile, sentimentele, amintirile și percepțiile experienței traumatizante pot fi separate psihologic, iar trauma își găsește o soluție: fie ea este exteriorizată, ca și când nici nu s-a întâmplat, fie este soluționată de o persoană-surogat, exterioară eului, dar percepută ca un “alter-ego”. Două sau mai multe “entități” preiau controlul asupra comportamentului persoanei la un moment dat. Aceste entități, denumite uneori “personalități alternative”, “alter-ego-uri”, “părți”, “stări de conștiință”, “stări al ego-ului” sau “identități”, despovărează pe individ de angoasa produsă de abuzul fizic sau emoțional. (Iată și explicația savantă, că cică ea creia în mintea ei persoane false, închipuiri, deci e clar că nu poate exista altă explicație decât născocirea, minciuna, personajele fictive, inchipuirile băgate într-o explicație savantă, dar atunci cum se mai explică faptul că Persoanele himerice, născute doar în mintea ei, din închipuirile și reveriile suferinței, iată, ele apar și negociază cu ea și mai mult îi vindecă și mama ce urma să moara căci nu se mai putea ridica din pat, o femeie cu doi copii care nu se mai putea ridica din pat? De lene nu se putea ridica ea din pat? Probabil că o să explici savant că s-a întâmplat un fenomen inexplicabil, paradoxal și că însănătoșirea mamei și apoi pierderea vederii la un ochi în cazul Sfiintei au fost întâmplări ale hazardului, căci închipuirile se jucau cu mintea ei de copil care delira de foame, și care, ca și orice copil fabuleză din joacă ori ca să evadeze de frică din închisoarea păcatelor... și iată minunea născocită și iluzorie și de neexplicat care ca orice întâmplare venită din pură întâmplare întâmplătoare a însănătoșit o mamă bolnavă la pat și a lăsat fără un ochi un copil, exact așa ca legea compensației naturale... un fel de dreptate apărută din senin, pe nepusă masă.) continuarea mai jos |
Gradul de disociere la un individ este evaluat de medicii psihiatri folosind Scala Experiențelor Disociative. Aplicând această scală, s-a constatat și care este gradul de incidență procentuală pentru anumite manifestări tipice la pacienții diagnosticați cu tulburare de identitate disociativă:
(E clar, iată tulburarea de identitate, iată tulburarea și gradul, așa ca la alcooliști, gradul de alcoolemie prin care polițiștii psihiatrii te evaluează ei în mod savant ca să-ți întocmească ei cazierul juridic sau medical sau bancar... și firește, cum era să uit, cazierul lingvistic... deci e vorba de cazierul experiențelor disociative și asociative puse pe o scală, așa ca la cutremurmure, richter sau mercali sau ce știu eu ce scări logaritmice... deci e clar că dacă cineva s-a ocupat de caz și de dosar atunci e sigur undeva pe scala asta... e sigur pe termometrul ăsta cu alcool și ca atare nu putem trage decât o singură concluzie: a fost bolnavă și atunci se înțelege că nu trebuie crezut nimic... Păi nu e Crucea o nebunie pentru toți savanții gLumii? Și cu cât e dusă ea mai din dragoste și iubire și sfințenie cu atât e mai lipsită de temei purtarea ei în ochii savanților și deci savanții o plasează cât mai sus pe scala alcoolemiei, pe scala absurdului, pe scala experiențelor și fenomenelor inexplicabile disociative rezultând: 100% nebunie, schizofrenie, tulburare... că doar în ibricul uriaș al cărților savanților se poate băga la învârtit orișicine, doar să existe un minim minteres... să iasă măcar o cafia din afacerea asta :44::57: că altfel spre ce lingvisvism să întindă limbuța cei ce se încumetă ca să te trezească?) Citat:
(De ce să nu aplicăm criteriile astea absurde pe mintea ta? să vedem cât de savantă e savanta sau Samanta aia care dădea din nas și apărea explicația, rezulta din texte și se explica firesc tot restul, bine că a învârtit ia din nasuc. De ce să nu experimentăm psihiatria și psihologia direct pe voi că doar voi îi credeți pe toți psihologii și psihiatrii și vă place, deci pentru ce mi le aduceți mie pe cap teoriile și tezele și toate ideile și visele savanților? N-aveți de lucru altceva decât să mă puneți să învârt la rotiță așa ca toți șoriceii căzuți în ispită? Deci de ce să nu vă măsurați voi singure pe voi însele cu țianul: decițianul, centițianul, milițianul să vedem la cât la sută vă plasați pe scală?) |
Citat:
Tovarășe Vsovi! Tovarăși! Stați liniștitiți! Așezați-vă la locurile voastre și scrieți ce poftiți! Nu vă arestează nimeni doar pentru atâta lucru. Criptografii. |
Citat:
Dar iată cu ce ispită ați ieșit zicând acuma voi că eu sunt cel ce vreau să vă conving pe voi de ceva și că eu sunt tovarăș bun cu tovarășii... ca să fac eu adepți... păi adepții... să ce... să ce să facă ei? Să zică și ei ca mine? Păi ce trebuie să zică cineva ca mine? Vreau eu ca să mai zică cineva ce zic eu, să facă? Păi dacă vrea să se mântuiască cineva trebuie să trăiască ce e scris și dăruit de sus și nu de jos de la mine păcătosul mirean păcătos, că dacă ei doar citesc doar atunci tot nimic n-au realizat... deci eu vă încurajez de jos ca să trăiți nu psihiatria și psihologia ci lingvismul Acela care s-a dat de sus, adică mai degrabă conținutul că voi până o să credeți o să ajungeți la senectute... și o să ziceți cu durere : dacă am fi știut... păi de ce nu știți de acuma? Dar pe voi eu, deși mă strădui, nu știu cum să vă disociez de cel rău ca să nu vă mai încurcați cu savanții... Asta e problema cia spinoasă... Și nu știți voi oare că ei au tot minteresul mitoman de a se distra de fraierii care le cred lor toate născocelile și explicațiile savante? Că zic ei că Savant vine de la Savaot, dar nu-i așa nici pe departe, ci Savant vine de la antiSav scris Savant... Deci eu asta am încercat, să vă disociez de prostiile lor absurde care vă târăsc în păcate, dar voi mereu ați dorit să vă asociați cu ei și să rămâneți asociate la răutățile lor, și atunci am zis că vă las în plata Domnului că decât să cad tot eu mereu în ispită discutând cu voi, mai bine îmi văd de treaba mea și nu mă iau în gură cu nimeni, că voi și așa tot nu pricepeți oricât v-am explicat... că cu nenia savantul și tanti grijania nu e de joacă, fiindcă o să te trezești asociat cu bucurâia de răul altuia vopsită cu miere albinoasă și atunci să vezi cum o să dai fuga la mine să te învăț să te disociezi de năravurile dobândite de lipitorile ochilor tăi... Și atunci cum o să te înveți să te dezveți dacă te-ai obijnuit atâta amar ca să nu mai asculți nici de mine păcătosul darmite de Domnul? Crezi că e suficient ca să te închipui antisavant și gata? Păi savanții nu-i vezi că numai tâmpenii au inventat și descoperit toată vremea? Și la ce vă trebuie vouă savantologia asta lingvistico-fantastică pe teme psiholojico-psihiatrice? Ce vreți să demonstrați? Că voi nu sunteți sărite de pe fix? Ci numai noi creștinii, adică numai eu păcătosul că acuma cu mine discuți? Păi cum să nu fi sărit de pe fix dacă toată ziua te flatează mâțele cu cozile lor cu capete savante la capetele lor? Deci dacă ai orbit de un ochi și pe celălalt ai albeață, să vezi dumneata cum o să dănțuiești cu mâțele pe acopăerișul gLumii... așa ca între savanți. Să-mi fie cu iertare, dar acum ai ajuns să mă faci dumneata că eu am încercat să te conving, când eu defapt am încercat mereu să mă conving pe mine că mai aveți totuși o speranță, și așa am să mă conving mereu, că până la ultima suflare trebuie să crezi că mai ai o șansă dacă nu ți-o risipești singur cu tot dinadinsul... Dar voi parcă în ciuda propriilor voastre ultime șanse vă distrați cu distrații... Și dacă vă distrați pe seama mea nu-i bai dar voi vă distrați în absurd și la pătrat cu un cinsim de notificat... Și credeți voi că nu-i păcat? Deci cum se poate că iar v-a apucat analiza de ați analizat... Până când credeți că sunteți de tolerat și de suportat? Nu v-am zis că mai bine va dădeați pe voi la măsurat? Să vedem și să ne mirăm cam câți țieni vă face pielea? Decițieni, centițieni ori milițieni... să vă pot și eu plasa pe scala experiențelor asociative... funcție de traume și baiuri... procentual. Dar ce o să vă faceți voi după ce treceți puntea? Cum mai scăpați de necuratul? Sau probabil că o să negați lucrurile pe care o să le vedeți și o să le auziți de la el? Nu o să vă lăsați impresionate că doar știți că la început e doar reclama: mâncare bună, femei, băutură, privilegii... dar pe urmă vine și marfa de calitate: smoală, putoareoare, deznădejde, depresii, fobii, ispite, goliciuni și suferințe... abea apoi se arată negreala... și petele de păcură odată aprinse, te trezești fără lacrimi și atunci să vezi cum îți arde toată hinuța și cămășuța... și suferi și o să strigi după sfânta Verginica dar ea nu te mai aude căci dacă ai socotit-o nebună atunci o se te socotească și pe tine Domnul așa cum ești, și o să te audă doar lupii când o să strigi de frică sau de frig ca de mama focului... și să-i vezi cum o să-și vâre apoi colții în pielea și în carnea ta moale... Crezi că va fi frumos? Nimeni nu scapă dacă hulește... Voi însă vă disociați crezând că la voi nu se pune... Și dacă se pune totuși și la savanți? Cine vă scapă de analizele voastre halucinante? Ceilalți savanți? Eleganții o să se distreze cel mai tare de voi... Și până la urmă poate tot la sfânta Verginica o să mai găsiți o lacrimă și pentru voi... dar tot degeaba că voi nu vreți să credeți... deci pentru ce s-o mai tot lungim? Povestea asta... E simplu, unii cred și alții nu vor să creadă, dar se socotește după cât ai trăit și nu după cât te-ai lăudat că crezi sau că nu crezi... Deci dacă nu ai trăit ce este scris atunci tot degeaba. Dar bine ca scriem mult, și contra. Adică numai bine nu e, dar atât a priceput omul... că poate vota contra... dar sărmanul nu pricepe că votează mereu contra lui însuși... Dar e liber. Să fie sănătos ca să poată alege. Și Domnul îi iubește pe toți... doar că unii vor locui până la urmă ceva mai sus. |
Citat:
Io-s leiopardul și MM a vopsit gardul... ca să nu vedeți pe nenia savanticul cu pisikaa lui etalată în lesă și eretele lui purtat pe umărul drept și pe tanti grijania... care stau la pândă ca să te pună să stai și tu de 6... până servesc ei cafiaua de la ora cinci și-unsfert. :44::57::43: Rezumatul e tot degeaba dacă te-a luat graba fiindcă graba strică treaba... și câștigă ali-baba. |
188. “Fenomenul Pucioasa” : un “fenomen” cu trei explicații posibile (II)
II. “Șfânta lelică și proorociță Maria” : o “trâmbiță” retrogradată la rangul de “punte de trecere” (I)
“Părintele Nicodim” se ferește să facă o analiză similară, detaliată, asupra credibilității “textelor sacre” provenite de la lelica Maria, sora Verginicăi. El lasă să se înțeleagă că demonstrația matematică pe care a făcut-o pentru Verginica, prin care a concluzionat fără echivoc că “Prin Sfânta Virginia vorbea Dumnezeu” , este în mod firesc valabilă și pentru proorocițele care au urmat-o pe ea: și prin lelica Maria a vorbit Dumnezeu. Lelica a început să “trâmbițeze” timid, la mai bine de un an de când Verginica părăsise lumea aceasta. Liderii pucioși de astăzi plasează destul de ambiguu locul lelicăi în “lucrarea de proorocie” de la Pucioasa. Pe de o parte, admit că prin lelica s-a făcut o lucrare întru totul asemenea cu ce a Verginicăi: “ Nu a existat niciodată vreo îndoială pentru cei ce cred, că prin sora sfintei Virginia (lelica Maria) Dumnezeu Și-a continuat în același fel lucrarea Sa, dar din păcate nu toți creștinii au crezut așa” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 271) “Am pus apoi pe surioara ei să-Mi audă cuvântul, căci pe ea o luasem din trupul suferinței ei, și mult cuvânt Mi-a scris și surioara ei, căreia Eu, Domnul, îi dictam cuvântul Meu, căci Mi-am pregătit-o frumos și pe aceasta, și apoi intram și în trupul ei, și Îmi scriau cuvântul cei ce îl auzeau de la gura ei.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 12 decembrie 2007) Pe de altă parte, primii care “nu au crezut așa” se dovedesc a fi chiar actualii lideri pucioși. În primul rând, pentru ei lelica nu a fost o “sfântă”, așa cum a fost Virginia. Lelica n-a fost nici “trâmbiță”, căci atunci ar fi fost nevoiți să o coteze ca trâmbița a șaptea, cu care Apocalipsa se încheie. Or, lelica a murit (în anul 1997) și Apocalipsa nici măcar n-a venit. Atunci liderii pucioși au inventat ceva ingenios: lelica a fost... o punte de trecere. Pe această punte se trece în pas grăbit de la șfânta proorociță Virginia la șfânta proorociță Mihaela, ultimul prooroc (și cel din urmă – se pare): “ Unii, care au simțit ca o constrângere îndemnul de a trece la o viață creștinească mai sinceră și mai curată, au preferat autosugestia, mulțumindu-se a-și imagina că vorbirea Domnului a încetat odată cu plecarea la cer a sfintei Virginia, în anul 1980. Ei au respins de atunci posibilitatea unui fir continuator de coborâre cerească. Mulți dintre ei au găsit prilej de poticnire în “pregătirea mai puțină a vasului” prin care se continua vorbirea din cer, spunând că “lelica n-a avut postul cel de patruzeci de zile”. [...] S-a îngrijit deci, Domnul, ca să poată să nu fie ei zdruncinați și să creadă că lucrarea a continuat și merge înainte. A fost nevoie însă de o “punte de trecere”, pentru că trupul sfinteiVirginia devenise neputincios în a mai fi folosit pentru o așa de mare lucrare.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 271) Acest text tendențios este semnat anonim “Ucenicii”, fiindcă a fost scris de 1-2 adepți mai docili la comanda directă și sub supervizarea liderilor pucioși în anul 2006, odată cu lansarea ediției a doaua a cărții “Cuvântul lui Dumnezeu”. După ce inventează sintagma salvatoare “punte de trecere”, ei pășesc hotărât mărșăluind cu bocancii pe această punte și declarând că “lucrarea” se reia nu în 1982 (când a început lelica să vorbească “de la Dumnezeu” până în anul 1994), ci în 1990, când a început Mihaela să scrie texte ca de la Dumnezeu. Adică, cei 10 ani dintre anul morții Verginicăi și anul lansării Mihaelei ca “proorociță a ultimei trâmbițe, care este Domnul”, sunt trecuți (nu sub tăcere, că asta nu se putea) în derizoriu, ca zece ani de necredință, în care “drepții”, credincioșii, acoliții noilor lideri au tot așteptat să reînceapă lucrarea, așteptare care li s-a părut a fi ... doar zece zile! : “ Privind la poporul rămas opintit pe cale, sfânta Virginia spunea din cer cu durere: “Pentru cei pentru care eu n-am murit, acești zece ani au fost parcă zece zile, iar pentru cei care nu m-au așteptat, au fost zece ani. Iată că și poporul meu a rătăcit prin pustiul necredinței zece ani”( citat din Cuvântul lui Dumnezeu, vorbirea sfintei Virginia, 1/14 decembrie 1990)” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 271) Așadar, după cele zece zile de vorbire fără nici un rost a lelicăi Maria, apare soarele pe cer: Mihaela preia hățurile “proorociei”. Altă gâscă, în altă traistă! Mesajele Mihaelei erau bogate și lungi și late, ticluite cu măiestrie și cu substanță, se cunoștea că ea a făcut liceul, în comparație cu lelica Maria care avea doar câteva clase de școală elementară. Se cunoștea! Ucenicii se grăbesc și ei cu adulările la adresa noii liderițe pucioase: “ După anul 1990 chemarea Domnului și-a deschis larg ecourile spre cei din lume mai mult decât până atunci [...] În anul 1990 Dumnezeu reușise să-Și pună temelia unui nou început al Bisericii Sale dreptmăritoare pe pământul român. [...]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 272) Trebuie că tare greu i-a venit, dar bine că a reușit, în sfârșit, după zece ani de chin, în care “poporul Lui a rătăcit prin pustiul necredinței”, să-Și deschidă ecourile. Și să-Și pună și temelia. Mai pusese El o temelie în 1955, dar și aceea s-a surpat. Pentru cei care au uitat de la mână până la gură, “ucenicii” repetă imediat precizarea de maximă importanță, ca să fie clar pentru toată lumea, odată pentru totdeauna: “Sora sfintei Virginia, lelica Maria, a fost puntea de trecere de la o generație de creștini la alta” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 272) Dar ce rost a mai avut această “punte”, dacă în plan prozelitist n-a făcut mai nimic? Ei bine, liderii pucioși i-au găsi unul tocmai potrivit: să-i legitimeze pe ei, pe liderii pucioși, “noua generație” care vine tare din urmă și preia hățurile din mers de la “ăi bătrâni”, că “și ei sunt de la Dumnezeu”. Să-i legitimeze că ei sunt “cei ce rămăseseră credincioși lângă El”. Să-i întărească pe ei că sunt “cei aleși dintre cei chemați”. Să-i certifice pe noii lideri pucioși (lelița Mihaela și nenica Nicușor) că “ei sunt temelia tainică și trainică a noii lucrări de la Pucioasa; ei sunt noul început al Bisericii Sale dreptmăritoare; ei sunt fiii Lui cei iubiți, și pe ei să-i ascultați ! Ei sunt cei care de atunci încoace aud și scriu “Cuvântul lui Dumnezeu” (spre deosebire de lelica Maria, care “auzea și rostea Cuvântul”). Așadar este vorba acum de o deosebire epocală, un salt calitativ uriaș: apare în istorie, la Pucioasa, un fir nou de Cuvânt Dumnezeiesc”, firul scris, față de firul cel vechi, firul vorbit)”: “ În anul 1990 Dumnezeu reușise să-Și pună temelia unui nou început al Bisericii Sale dreptmăritoare pe pământul român. Atunci El i-a ales dintre cei chemați pe cei ce rămăseseră credincioși lângă El și i-a așezat pe pământul ales de la Glodeni-Pucioasa, pe care în anul 1991 urma să fie ridicată Sfânta Sfintelor Noului Ierusalim, după legea creștin-ortodoxă. Odată cu această temelie văzută, care împlinea în duh profeția Apocalipsei, de cer nou și pământ nou, și în paralel cu lucrarea de coborâre a cuvântului Său prin sora sfintei Virginia, Dumnezeu a pus în aceste locuri și o temelie tainică și trainică. El i-a ales pe acei creștini care de atunci încoace aud și scriu cuvântul lui Dumnezeu, acest nou fir de coborâre cerească, lucru pe care Domnul îl profețise demult prin sfânta Virginia, iar acum îl întărea și îl certifica prin sora ei, lelica Maria, adeverindu-i împlinirea.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 272) Acum, că lucrurile sunt clare cu lelica, lelița și nenica, și cu raporturile de certificare dintre ei, să trecm la oile noastre. Cine vorbea prin lelica Maria? Preluând raționamentul Nicodimului Pucios, făcut pentru “Sfânta Virginia”, rezultă că și în cazul lelicăi ne stau în față aceiași trei vectori de transmisie a mesajului ceresc prin lelica: omul, diavolul sau Bunul Dumnezeu. Care să fie cel mai plauzibil dintre ei? Îi vom lua pe rând. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:46:11. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.