Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserici Protestante (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5030)
-   -   Ce este Euharistia? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10561)

adiandrea6 14.09.2010 22:34:36

Citat:

În prealabil postat de Scotianul (Post 288500)
Din ce stiu>nu cred.In plus am inteles ca este greu de gasit dar pot lasa un info>in Bucuresti,in spatele cladirii in care este(era)Curtea de Arbitraj si Registrul Comertului(pasajul Marasesti parca>langa Unirii),se gaseste o biserica la care se lucreaza acum.Cred ca este in refacere.Cand intrati in ea>in dreapta imediat este o masa cu carti.S-ar putea sa o gasiti acolo.

Da, cand voi ajunge in Bucuresti, nu prea curand...

Scotianul 14.09.2010 22:37:04

Citat:

În prealabil postat de adiandrea6 (Post 288503)
Da, cand voi ajunge in Bucuresti, nu prea curand...

Eu o am.O pot multiplica si pot sa o trimit catre dvs via DHL.Ca sa nu plictisim lumea>va voi contacta prin pm dupa ce o multiplic daca doriti asa.Prin Franta ajung in decembrie dar prin intermediul unei escale de o zi la Paris.

Eugen7 14.09.2010 22:37:17

Citat:

În prealabil postat de adiandrea6 (Post 288492)
...Cat despre episcop si diacon, ei apar intr-adevar in Biblie, iar diaconatul apartinea si femeilor. Functia de preot insa nu apare si nu scrie ca episcopii ar fi fost mai intai preoti.

nu prea va plac preotii :)

nici despre Sfintii Apostoli nu scrie direct ca sunt preoti (iconomi ai Sfintelor Taine).

preotii si episcopii nu se pot compara niciecum cu pastorii. stim bine: cultele protestante si neoprotestante nu accepta "punerea mainilor" ca Taina.

tricesimusquintus 14.09.2010 22:40:01

Citat:

În prealabil postat de adiandrea6 (Post 288502)
Asta este clar, dar intrebarea era alta: ce trimite exact Domnul, pentru ca s-a spus ca Harul este una si Duhul Adevarului (Sfantul Duh) este alta. Adevarul este Iisus Hristos ("Eu sunt Calea, Adevarul si Viata"), deci Duhul Adevarului este Duhul lui Hristos din moment ce Adevarul este Hristos, si ca atare Harul pe care il primim noi ce este? Noi primim pe de o parte Har si pe de alta Duh de Adevar?

Poate ar fi de ajutor următoarele texte:
Romani 8,9 și 1 Petru 1,11.
Vă rog nu aruncați cu pietre, am folosit cheia.:26:

tricesimusquintus 14.09.2010 22:42:12

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 288506)
stim bine: cultele protestante si neoprotestante nu accepta "punerea mainilor" ca Taina.

Știți dvs. ceva, dar nu știți tot: cultele protestante și neoprotestante acceptă "punerea mâinilor" și hirotonirea.

adiandrea6 14.09.2010 22:45:11

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 288506)
nu prea va plac preotii :)

nici despre Sfintii Apostoli nu scrie direct ca sunt preoti (iconomi ai Sfintelor Taine).

preotii si episcopii nu se pot compara niciecum cu pastorii. stim bine: cultele protestante si neoprotestante nu accepta "punerea mainilor" ca Taina.

Pai nu scrie asa ceva despre apostoli pentru ca nu erau preoti. Ei au zis clar ca misiunea lor este Evanghelia si ca nu se cade sa piarda timpul cu altceva, de aceea au ales pe altii ca sa se ocupe de alte treburi. Iar Ap. Pavel chiar zice ca el nu a botezat pe prea multi pentru ca el a fost trimis cu evanghelia Domnului.

adiandrea6 14.09.2010 22:47:47

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 288507)
Poate ar fi de ajutor următoarele texte:
Romani 8,9 și 1 Petru 1,11.
Vă rog nu aruncați cu pietre, am folosit cheia.:26:

Stati linistit, ca nu imi place aruncarea cu piatra :P
Intrebarea era pe bune, nu eram prea lamurita ce este Harul raportat la Sfanta Treime, eu intelegeam ca Harul este Duhul Sfant. Dar o sa aprofundez paragrafele sugerate si o sa vad ce o sa inteleg :)

tricesimusquintus 14.09.2010 22:51:01

Citat:

În prealabil postat de adiandrea6 (Post 288512)
Stati linistit, ca nu imi place aruncarea cu piatra :P

Stați și mai șiniștită, nu mă adresam dvs. ci celor ce mă acuză că studiez Scriptura pe gaura cheii :27:

Eugen7 15.09.2010 00:14:09

Citat:

În prealabil postat de adiandrea6 (Post 288512)
... Intrebarea era pe bune, nu eram prea lamurita ce este Harul raportat la Sfanta Treime, eu intelegeam ca Harul este Duhul Sfant. ...

Harul nu este tot una cu Duhul Sfant. Duhul Sfant este Dumnezeu adevarat, una din persoanele Sfintei Treimi.

HAR, haruri, s. n. 1. (În religia creștină) Dar2, ajutor spiritual, grație divină acordată omului. ◊ Expr. (Cu sensul religios atenuat sau pierdut) Har Domnului! exclamație prin care cineva își exprimă satisfacția pentru reușita unui lucru; slavă Domnului! ♦ Puterea sacramentală a preoților de a oficia actele de cult. 2. Calitate, însușire, dispoziție naturală care face pe cineva vrednic de admirație; p. ext. talent, vocație, dar2. 3. (Înv.) Dar2 sau răsplată acordată cuiva ca un semn de bunăvoință, ca o favoare deosebită. – Din sl. chari.

Harismă
http://ro.orthodoxwiki.org/Harism%C4%83
Noțiunea de harismă poate fi întâlnită de 17 ori în Noul Testament și în toate locurile ea subliniază caracterul de "dar" dat de Dumnezeu; ...
Noțiunea de harismă are o arie semantică foarte largă în Noul Testament, ea putând să desemneze toate darurile pe care Dumnezeu le dă celor ce cred în El, cât și harul mântuitor. Legătura dintre cei doi termeni, harismă și har, în gândirea Sfântului Apostol Pavel nu este deloc întâmplătoare, deoarece apostolul dorește să sublinieze că și harul mântuitor este și el tot un dar (Romani 5, 15-16).

"2. Dacă în adevăr ați auzit de iconomia harului lui Dumnezeu care mi-a fost dat mie pentru voi, ...
7. Al cărei slujitor m-am făcut după darul harului lui Dumnezeu, ce mi-a fost dat mie, prin lucrarea puterii Sale;
8. Mie, celui mai mic decât toți sfinții, mi-a fost dat harul acesta, ca să binevestesc neamurilor bogăția lui Hristos, de nepătruns,
9. Și să descopăr tuturor care este iconomia tainei celei din veci ascunse în Dumnezeu, Ziditorul a toate, prin Iisus Hristos, " Efeseni cap 3

Eugen7 15.09.2010 00:19:25

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 288508)
Știți dvs. ceva, dar nu știți tot: cultele protestante și neoprotestante acceptă "punerea mâinilor" și hirotonirea.

offf... am spus ca nu sunt acceptate ca TAINA, va rog nu mai trunchiati mesajele in mod tendetios. ati mai procedat asa si anterior cand ati exclus cuvinte sau ati inversat ordinea lor, intelestul rezulat fiind complet diferit de cel original.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:03:20.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.