![]() |
Citat:
Evolutionismul prezice ca astfel de erori pot lua nastere prin algoritmii suboptimali dupa care functioneaza. Un stramos al girafei avea nervul respectiv drept insa pe masura ce s-a lungit gatul nervul a fost nevoit sa se tot lungeasca si el neinteligent. La fel ochiul pe care crestinii il considera prea complex sa fi evoluat pe langa faptul ca are o pata oarba, are si nervii optici asezati invers. Mai concret, senzorii de lumina nu sunt "in prima linie" ci putin mai in spate dupa care nervul vine in partea din fata a ochiului opturand zona sensibila, si apoi se intoarce ca sa ajunga intr-un sfarsit la creier. De aceea sunt sigur ca bazat pe evolutionism zeul biblic s-a facut de ras si nu este decat o inventie a unor oameni primitivi, cu cunostinte extrem de limitate. Evident, nu este singurul argument. Sunt de acord ca stiinta nu poate dovedi inexistenta unei zeitati la modul general dar un zeu precum cel biblic (nu pot sa spun clar ca risc sa fiu banat) nu are cum sa existe. O fi logica divina prea speciala ca s-o-netelegem noi, dar lucruri simple precum cele de sus nu aveau cum sa scape unui proiectant suprem. |
Citat:
pace si bunavoire intre oameni! Si numai dragostea le poate infaptui acestea. Har, smerenie si jertfa de sine. |
Citat:
pana una alta animalele traiesc foarte bine asa cum sunt ele, cu "imperfectiunile" pe care le-ati descris. eu nu am auzit de nici o plangere... cat despre ochiul uman putem spune acelasi lucru. functioneaza foarte bine pentru om asa cum este el. nu am auzit pe nimeni sa sa planga... oamenii se plang cand nu mai vad (bine), dar asta este cu totul altceva. ca in natura sunt specii care au o vedere mult mai buna decat omul asta o stim cu totii (spre exemplu vulturii), dar asta nu inseamna ca Dumnezeu nu l-a facut bine pe om. Sfanta Scriptura si deci invatatura crestin ortodoxa, spun foarte clar ca intre om si animale diferenta nu este nicidecum trupeasca, ci de natura spirituala (doar sufletul omului are spirit adica este rational, ganditor...). cat priveste trupul, nu exista diferente fiziologice intrucat atat trupul omului cat si al animalelor sunt facute din aceeasi materie, pamant. |
Pt MariS
Motto: ,,Lama lui Occam: entia non sunt multiplicanda praeter necessitatem"
La un anumit moment ne nastem si la un anumit moment murim.Unii ar spune ca este o platitudine implacabila.Daca mi-as imagina viata precum o linie,as spune ca Universul este hartia pe care este desenata iar Dumnezeu vede acesta imagine proiectata in mai multe planuri in spatiu decat o vedem noi.,,Crestinismul redus la esente”a fost o carte interesanta. Recunosc ca ar fi fascinant sa stiu cum gandeste Cel de Sus dar m-as multumi,in limitarea mea,si cu cateva raspunsuri mult mai putin pretentioase.Cineva spunea ca nasterea este intrebarea pusa vietii iar moartea este raspunsul ei.Dupa acel moment de imponderabilitate al sufletului, cand ,,suflarea de viata”ne paraseste,aflam ceea ce mereu am vrut sa stim:ce urmeza. Toti am vrea sa stim asta acum si cu siguranta pentru ca asa suntem noi,dorim doar notiuni certe,palpabile,predictibile. Numim asta ,,progres” fara a realiza ca ne depersonalizeaza,ne facem numai buni de a fi creati pe banda rulanta de un consortiu care,zambind lacomi la zeul financiar,sunt doar niste ,,Robber Baron” din trecut http://api.ning.com/files/JC5hRBcqH3...ber_barons.jpg care si astazi practica aceleasi metode bazate pe ,,sa fim profitabili!" in timp ce lumea li-se inchina slugarnica si gata sa-si vanda sufletul pentru o moneda gaurita de lacomie: http://westorlandonews.com/wp-conten...ber-barons.jpg Intr-o lume in care ,, In creierul unor insecte precum gandacii de bucatarie si lacustele, oamenii de stiinta au descoperit molecule cu un puternic efect antibiotic, care ar putea fi folosite pentru prepararea unor medicamente utile in lupta cu microbi periculosi, precum MRSA sau E. coli.” http://www.telegraph.co.uk/health/he...nd-E.coli.html in care totul pare facut cu un rost,cu un sens,chiar peste puterea noastra de intelegere,chiar si referitor la cele mai dispretuite organisme,care au un rost,un sens,eu ma uit spre Cel de Sus in modul aratat in acest articol http://www.crestinortodox.ro/sfaturi...zeu-68708.html Pentru ca in absenta acele trairi fundamentale,inimitabile,unice,de care tu faci mereu vorbire>,,Da, omul contemporan este un om al nelinistilor. Epoca in care traim este asa. Omul a ajuns, in clipele sale de singuratate apasatoare, sa nu-si mai inteleaga cauzele propriei nelinisti. Insa ceea ce ne nelinisteste pe fiecare dintre noi nu este altceva decat glasul absentei lui Dumnezeu.” MariS,multumesc pentru dialog.A fost o onoare sa pot sta de vorba cu tine.Va doresc o zi buna in continuare.Cel de Sus sa fie alaturi de noi toti. |
Citat:
chiar si un fir de praf e suspendat in lumina. Domnul cu noi! Har, smerenie si jertfa de sine. |
Citat:
Insa daca incepem prin a crede in Dumnezeu de la inceput, vom afla mai repede ce este in sufletul nostru, atat cat poate fiecare, deoarece el e singura avere pe care o avem cu adevarat pentru ca acolo e Iisus. Nicaieri nu-l vei putea gasi decat in sufletul tau. Nu trebuie sa cunosti citate din Biblie si nici sa fi la curent cu ultimele cercetari stiintifice pentru a-ti privi sufletul. Acolo esti tu si cu Iisus si nimeni altcineva si in momentul in care ai descoperit aceasta cale de comunicare si simtire de cel mai inalt nivel, cautarile noastre spirituale s-au terminat si incepe un alt capitol: eternitatea. |
Citat:
pentru mintea ta ingusta, sa stii ca sufera de o boala neurologica care afecteaza destui oameni. cand a fost diagnosticat, pe vremea cand nu isi terminase doctoratul, i se dadusera vreo 3-4 ani de trait si uite ca au trecut 40 de ani si omul traieste, si are si 3 copii. asta cum o mai interpretezi? oare nu a vrut dzeu ca el sa ramana in viata tocmai ca sa isi duca mai departe cercetarile? sunt destui oameni "curati sufleteste" care ajung sa fie desfigurati de boli. asta nu inseamna ca trebuie priviti cu dezgust si oroare. sa te vad cum vezi pb daca intr-o buna zi copiii tai ar avea ALS. oamenii ca el fac lumea sa mearga mai departe. |
Citat:
Totusi la ce dumnezeu te referi, ca sunt mai multi: Dumnezeu, Visnu, Zeus, Amaterasu etc. |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:00:04. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.