![]() |
topcat:
Ai vreun exemplu de revelatie care ulterior s-a dovedit adevarata in sens stiintific? ------- Domnul meu, n-ai fost prea atent la ce-am spus. Am spus ca: "Se mai zice ca Dumnezeu a descoperit omului prin revelatie doar ceea ce nu poate descoperi si singur." Deci, s-o luam logic ca banuiesc ca asta pretuiesti. Daca o revelatie se poate dovedi inseamna (adica --->) se poate si descoperi de om ---> nu e revelatie. q.e.d. |
Citat:
|
topcat:
Sa iti dau un exemplu: daca cuiva i s-ar fi relevat acum citeva mii de ani ca Pamintul e un geoid de rotatie si azi s-ar fi descoperit ca intr-adevar asa e. Sau cuiva i s-ar fi relevat, fara a face vreo cercetare in acest sens, ca Pamintul se invirte in jurul Soarelui. ------ Bravo domnul meu, intuitiv ai folosit termenul de relevat in loc de REVELAT. Nu-i acelasi lucru. Primul arata o luminare prin intuitie (ceea ce n.b. ai avut si d-ta folosind termenul) a unor lucruri ce pot fi cunoscute rational, pe cand ultimul trece dincolo de rational. |
Citat:
sa repet, deci: de ce nu se reveleaza nimic din lucrurile ce nu sint cunoscute rational dar pot fi cunoscute rational? |
topcat:
e o greseala materiala sa repet, deci: de ce nu se reveleaza nimic din lucrurile ce nu sint cunoscute rational dar pot fi cunoscute rational? ------ Banuiesc ca raspunsul ar putea fi: ca sa ne lase si noua bucuria de a le descoperii singuri. Sa nu lancezeasca ratiunea, daca tot ne-a fost daruita. |
Citat:
|
Citat:
pe Dumnezeu rational, dar daca ti se reveleaza prin credinta, atunci poti sa-L intelegi atat cat ti se ingaduie... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:48:40. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.