Citat:
În prealabil postat de Raoul
(Post 417300)
Se impodobeste pentru copii de cele mai multe ori! Eu nu am zis ca e pacat,sau ca nu te poti numi crestin daca ai impodobit brad,insa NU e ceva cu radacini crestine! Este o traditie occidentala si punct! Indiferent ca va convine sau nu!
@CelMandru,cum ai vrea sa vorbesc? De 10 pagini incoace mi se dau numai replici la misto,raspunsuri pe langa,reprosuri,critici etc. Si pentru ce? Pentru mandria de a nu recunoaste sub nicio forma ca bradul nu are niciun fundament crestin?? Priveste problema mai in ansamblu. Daca si un copilas de 7 ani a constientizat si rationat ca NU e normal ca un brad sa fie taiat pentru o pofta de-a noastra de 2 saptamani,si mai ales ca nu e deloc necesar,de ce noi,cei care ne numim "maturi",nu putem atinge macar nivelul acelui biet suflet nevinovat,ce numara nu mai mult de 7 primaveri?
Eu sunt dispus si sa cred ca aveti dreptate,daca imi veti aduce argumente cu fundament crestin,teologic. Insa voi continuati cu mandrie sa ma faceti pe mine in toate felurile si tineti mortis la punctul vostru de vedere,desi culmea,nu are nicio legatura cu crestinismul!
|
Raoul... trage adanc aer in piept, numara pana la 10 si linisteste'te! Pe langa ca ne iei pe toti de parca ti-am fi net inferiori nici macar nu observi ca te faci de ras cu comportamentul tau.
Da, tinem mortis la punctul nostru de vedere, asa cum tii si tu. E normal ca fiecare sa ne aparam parerile proprii, insa trebuie sa le respectam si pe ale celorlalti. Nu cred ca cineva, aici, pe forum, ti-a acordat vreun apelativ neplacut
din simplul motiv ca tu nu iti impodobesti un brad de Craciun. Daca ti s-a spus "in toate felurile" a fost din cauza comportamentului tau cel putin pueril si uneori chiar ofensiv. Nici Anna21 si nici Yasmina nu sunt de acord cu acest obicei al impodobirii pomului de Craciun, dar nu le vezi pe niciuna facandu-ne cu ou si cu otet, pentru ca, vezi Doamne, sunt "realiste" si "mature". Te consideri matur pentru ca zeflemesti traditii ce ti se par copilaroase? Te inseli! Ai da dovada de putina maturitate daca ai respecta alegerile celor din jur, care nu te afecteaza in niciun fel.
S-a spus ca impodobirea bradului nu e un obicei de origine crestina. S-a mai spus si ca in unele biserici se respecta aceasta traditie, ceea ce raspunde la intrebarea ta referitoare la pozitia Bisericii fata de pomul de Craciun. Asadar, ai primit mult-asteptatele raspunsuri, care, in fapt, ti-au fost oferite de mult, numai ca tu, din ce observ, nu poti sa extragi sensul si informatiile dintr-un mesaj, decat ad literam.
Acum, dragul meu Raoul, iti urez un Craciun fericit, cu sau fara brad si alte "tampenii"! Am speranta ca iti putea bea vinul linistit chiar daca eu, impreuna cu alte cateva milioane de oameni ne vom impodobi pomul in seara de Craciun. Asa cum si eu voi sta foarte linistita, chiar daca tu, impreuna cu multi altii, nu o veti face!