Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Suferinta fetei nemaritate (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14719)

Mihailc 29.03.2012 22:33:36

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 437927)
Multa dreptate ai , ca in totdeauna , dar cine sa auda frate ? ? ? Ai curajul sa deschizi un thread despre Fecioara Maria ? Sunt convins ca da , dar ai sa ai mari surprize , caci audienta va fi extrem de mica , pe cand un "subiect"de amor aduce mii de vizualizari ! Cam asta-i buba , draga Mihai , o buba nevindecata , plina de puroi , urat mirositoare . . .

Dacă am ceva dreptate, atunci mi-o asum doar jumătate, fiindcă știu pe propria piele cât de stearpă poate fi singurătatea și ce tristeți îi încearcă pe tinerii, atât la ani cât și la duh, care încearcă să-și găsească împlinirea într-o iubire binecuvântată de Hristos. Dar ce-i prea mult strică și poliloghia împrejurul amorului începe să surpe nădejdea în loc să o zidească. Poate că aprofundarea Triodului și frecventarea responsabilă a duhovnicului ar mai rări fecvența acestor crize de identitate generate de dificilul slalom printre tentațiile veacului, în aștepatea/căutarea persoanei care să-ți devină cea mai apropiată de pe pământ.

simona_fidela 29.03.2012 22:34:44

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 437917)
De ce nu deschizi un topic nou cu un titlu ”Suferințele băiatului/bărbatului neînsurat”, sau unul mai atractiv ”Gemete, vaiete, frustrări și reclamații legate de amor”? De obicei se exprimă mulți experți pe astfel de topice și fac rating bun!

Usor e sa razi de altul, domnule Mihailc, mai ales daca esti ,,rezolvat''. (a se intelege casatorit)

Mihailc 29.03.2012 22:44:29

Citat:

În prealabil postat de simona_fidela (Post 437939)
Usor e sa razi de altul, domnule Mihailc, mai ales daca esti ,,rezolvat''. (a se intelege casatorit)

Da, ai dreptate, nu-i frumos să râzi de alții, mai ales când ești cu musca pe căciulă (adică mai rău decât ”nerezolvat”). Pe lângă ”rezolvați” și ”nerezolvați” mai există și categoria ”leproșilor”, mai rea decât ultima nu poate fi alta!

Yasmina 30.03.2012 07:16:08

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 437927)
Multa dreptate ai , ca in totdeauna , dar cine sa auda frate ? ? ? Ai curajul sa deschizi un thread despre Fecioara Maria ? Sunt convins ca da , dar ai sa ai mari surprize , caci audienta va fi extrem de mica , pe cand un "subiect"de amor aduce mii de vizualizari ! Cam asta-i buba , draga Mihai , o buba nevindecata , plina de puroi , urat mirositoare . . .

Subiect de amor?Care este acel subiect,despre ce anume se vb?
Aici este vb despre oameni singuri care se plang de singuratate,de imposibilitatea de a-si intemeia o familie.
Observ ca numai casatoritii fac mofturi la asemenea subiecte,vb aia nu aseza satulul la masa!

Nu confundati audienta cu postarile,sunt multe persoane care urmaresc un subiect dar nu posteaza,si exista si subiecte unde se posteaza in prostie,fara ca"audienta"sa fie la maxim.
Ca sa vedeti ca va inselati in aceasta afirmatie,am facut eu munca de birou pt dvs,si v-am extras urmatoarele statistici:

thread
Suferinta fetei nemaritate/vizualizari=6.827
Noutati de la Cemtrul de Presa Basilica=90.526
Minuni Sf.Nectarie2=92.724
Triodul-Perioada Pocaintei=10.292
Preasfantei Nascatoare de Dumnezeu(rugaciuni care au miscat sufletul nostru)=22.318

TunsDiana 30.03.2012 10:31:40

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 437966)
Subiect de amor?Care este acel subiect,despre ce anume se vb?
Aici este vb despre oameni singuri care se plang de singuratate,de imposibilitatea de a-si intemeia o familie.
Observ ca numai casatoritii fac mofturi la asemenea subiecte,vb aia nu aseza satulul la masa!

Nu confundati audienta cu postarile,sunt multe persoane care urmaresc un subiect dar nu posteaza,si exista si subiecte unde se posteaza in prostie,fara ca"audienta"sa fie la maxim.
Ca sa vedeti ca va inselati in aceasta afirmatie,am facut eu munca de birou pt dvs,si v-am extras urmatoarele statistici:

thread
Suferinta fetei nemaritate/vizualizari=6.827
Noutati de la Cemtrul de Presa Basilica=90.526
Minuni Sf.Nectarie2=92.724
Triodul-Perioada Pocaintei=10.292
Preasfantei Nascatoare de Dumnezeu(rugaciuni care au miscat sufletul nostru)=22.318

Aveti dreptate in tot ce ati spus! Decat sa vorbeasca la modul ironic mai bine ar da sfaturi celor necasatoriti, ar fi mult de ajutor , zic eu.

philalex 30.03.2012 10:51:23

sunt si multi oameni singuri....se poate trai si in singuratate...nu trebuie sa isi faca griji o fata ca nu e maritata....se implica intr- cariera, proiecte sociale....voluntariate.....se poate inplica intr-o parohie....sunt n solutii...

Iuliana_crestina 30.03.2012 11:41:39

Citat:

În prealabil postat de philalex (Post 437990)
sunt si multi oameni singuri....se poate trai si in singuratate...nu trebuie sa isi faca griji o fata ca nu e maritata....se implica intr- cariera, proiecte sociale....voluntariate.....se poate inplica intr-o parohie....sunt n solutii...

Pentru multe femei, maternitatea nu sufera comparatie cu nicio alta..."ocupatie"... La mine asa e... Pina sa am copii, m-am simtit mereu incompleta...Asa ca inteleg precis tristetea celor care nu au copii, si, poate, nici perspectiva macar... Maternitatea nu poate fi inlocuita usor... Sa ne rugam la Domnul sa ajunga mame in buna rinduiala toate cele care-si doresc asta!

Sfaturi de genul "Fetele nemaritate nu trebuie sa-si faca griji" sunt..."rupte de realitate"...Asta pentru ca foarte multe femei sunt practic construite pentru maternitate. Nu e vorba de facut griji...Grijile tin de stratul rational. Dorul de a avea prunci nu tine de rational, tine de profunzimile sufletului femeii. Nu e intimplator faptul ca cei din Vechiul Testament socoteau drept o suferinta cumplita lipsa pruncilor din casnicie....

aureliapopescu 30.03.2012 16:52:31

O mica interventie

Dragilor,
Ma bucur ca interactionati, ca va spuneti parerile! A trecut mult timp de cand n-am mai urmarit un forum de discutii...v-am privit cu ochii mintii si cu sufletul si vreau sa va spun ca-mi sunteti tare dragi! Profetul de carton e cel mai dragut si amuzant in sensul frumos. Mi-ati oferit o dupa amiaza frumoasa si vreau sa va multumesc. Am uitat de grijile si de problemele mele. V-am citit sfaturile...vreau sa va urez post usor si binecuvantat in continuare, putere sa treceti peste incercari si multa liniste si pace. Va doresc ca toti sa reusiti in tot ceea ce v-ati propus.
Liniste si rugaciuni!
Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va ajute!

Yasmina 30.03.2012 17:37:54

Citat:

În prealabil postat de Iuliana_crestina (Post 438000)
Pentru multe femei, maternitatea nu sufera comparatie cu nicio alta..."ocupatie"... La mine asa e... Pina sa am copii, m-am simtit mereu incompleta...Asa ca inteleg precis tristetea celor care nu au copii, si, poate, nici perspectiva macar... Maternitatea nu poate fi inlocuita usor... Sa ne rugam la Domnul sa ajunga mame in buna rinduiala toate cele care-si doresc asta!

Sfaturi de genul "Fetele nemaritate nu trebuie sa-si faca griji" sunt..."rupte de realitate"...Asta pentru ca foarte multe femei sunt practic construite pentru maternitate. Nu e vorba de facut griji...Grijile tin de stratul rational. Dorul de a avea prunci nu tine de rational, tine de profunzimile sufletului femeii. Nu e intimplator faptul ca cei din Vechiul Testament socoteau drept o suferinta cumplita lipsa pruncilor din casnicie....

Este foarte adevarat,va sustin intrutotul!
Misiunea femeii este inscrisa in ADN-ul ei;femeile sunt mame universale,mame pt copiii,pt sotii lor,pt animale si plante(daca au).Femeia se simte implinita daca daruieste si invaluie in dragoste si alte fiinte,de aceea in cadrul firesc al unei familii,ea si-a gasit sensul,directia.
Pana si in acceptul modern al femeii de succes se implica acest element:familia(o femeie de succes are cariera dar are si familie).

Yasmina 30.03.2012 18:24:30

Citat:

În prealabil postat de philalex (Post 437990)

Milostenia ar trebui sa fie apanajul tuturor crestinilor,indiferent de statusul marital.
Este logic ca cei fara familii au mai mult timp la dispozitie,timp care poate fi donat pt folosul altor semeni-insa si cei cu familii si copiii ar trebui sa participe la proiecte sociale,donatii si voluntariate.
Datoria de crestin nu inceteaza cand ai copii(dupa parerea unora).

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:07:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.