Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserici Protestante (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5030)
-   -   Pentru ce pleaca oamenii din Bisericile istorice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15091)

Doriana 12.06.2012 15:01:49

Ok, doamna nutucutu... Va multumesc pentru cuvintele dvs si va doresc numai bine.

nutucutu 12.06.2012 15:04:28

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 452282)
Ok, doamna nucutu... Va multumesc pentru cuvintele dvs si va doresc numai bine.

La fel si dumneavoastra. Sper ca nu m-am aprins prea tare si v-am suparat. Sa ne ajute Domnul pe toti sa gasim calea care duce la mintuire.

osutafaraunu 12.06.2012 15:10:18

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 452270)
din discutiile pe care le-am purtat cu "osutafaraunu", am realizat ca acesta agreeaza varianta ca "credinciosul" sa predea cultului 100% venitul sau!

Ursuleț, ai înțeles eronat! Adventiștii de ziua a șaptea merg pe vaianta zecimii (10%), discuția era despre sistemul folosit de primii creștini ce-și vindeau averile și aveau toate "de obște".

osutafaraunu 12.06.2012 15:12:04

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 452268)
M-as mira sa existe vreun cult neoprotestat care sa se autosustina, in timp ce critica BOR ca primeste finantare de la Stat ei primesc si de la Stat si din afara, ca sa nu mai vorbim de cei care au pus taxa pe veniturile credinciosilor (10-20% din venitul BRUT).

De exemplu, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea se autosusține. Nu primește finanțare de la Stat, iar "din afară" tot de la biserica mondială (adventistă de ziua a șaptea), nu de la statul american, masoni, ori marțieni.

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 452276)
Sunt sigur ca el asa face.
Banii lui de salariu se livreaza in contul cultului si se prezinta saptamanal sa-si deconteza cheltuielile.

Dar ce sigur ești pe tine domnule! Totuși n-am înțeles unde se prezintă să-și "decontează"(sic!) cheltuielile?

DragosP 12.06.2012 15:14:31

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 452287)
Totuși n-am înțeles unde se prezintă să-și "decontează"(sic!) cheltuielile?

La moșcheie.

Doriana 12.06.2012 15:14:48

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 452284)
La fel si dumneavoastra. Sper ca nu m-am aprins prea tare si v-am suparat. .

Nu, fiti linistita. Cine sunt eu sa ma supar pe cei iubiti de Hristos?
Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 452284)
Sa ne ajute Domnul pe toti sa gasim calea care duce la mintuire.

Amin. Doamne-ajuta!

osutafaraunu 12.06.2012 15:22:51

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 452289)
La moșcheie.

OK, m-ai lămurit! La MoșCheie...http://img708.imageshack.us/img708/8229/keysmiley.jpg

stefan florin 12.06.2012 16:03:17

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 452287)
De exemplu, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea se autosusține. Nu primește finanțare de la Stat, iar "din afară" tot de la biserica mondială (adventistă de ziua a șaptea), nu de la statul american, masoni, ori marțieni.

Dar ce sigur ești pe tine domnule! Totuși n-am înțeles unde se prezintă să-și "decontează"(sic!) cheltuielile?

lasa vrajeala.Toate cultele recunoscute de statul roman PRIMESC finantare de la bugetul de stat

Cornel Urs 12.06.2012 16:03:54

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 452285)
Ursuleț, ai înțeles eronat! Adventiștii de ziua a șaptea merg pe vaianta zecimii (10%), discuția era despre sistemul folosit de primii creștini ce-și vindeau averile și aveau toate "de obște".

am spus: "osutafaraunu" agreeaza varianta ca Bisericii sa-i fie virate venitul in proportie de 100%, nu ca asta ar fi practica cultului adventist; fapt confirmat si din ultimul dumneavoastra mesaj unde faceti o trimitere la practica bisericii primare in cadrul careia primii crestini isi vindeau averile si aveau toate "de obste", cu alte cuvinte, intr-o discutie anterioara ati spus ca ideal ar fi ca zeciuiala sa fie de 100% asa cum procedau primii crestini, eu la asta m-am referit si nicidecum nu am emis ideea ca cultul adventist ar pretinde 100% din venitul enoriasilor.

nu e cazul sa purtam aici discutia daca cultul adventist sau altul este indrituit sa primeasca 100% din venitul enoriasilor, deoarece in Scripturi gasim consemnat ca apostolii erau cei care supervizau intreaga operatiune (bunurile sau banii erau pusi la picioarele apostolilor), ori adventistii nu au asa ceva (apostoli).

osutafaraunu 12.06.2012 16:14:59

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 452294)
lasa vrajeala.Toate cultele recunoscute de statul roman PRIMESC finantare de la bugetul de stat

Yeah, right! De aceea s-au și apucat adventiștii să construiască Adunarea Mântuirii Neamului...:4:

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:55:39.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.