Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Calugarul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5013)
-   -   Drumul spre calugarie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15908)

rainrainbow 07.03.2013 10:33:33

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 507613)
Sa nu uitam, ca Dumnezeu nu ne lasa singuri, atunci cand cere fapte de la noi, mai ales cand cere mucenicie. Duhul Sfant il intareste pe tot omul supus chinurilor, dandu-i curaj si rezistenta. Omul, cu de la sine putere, nu e in stare de nimic. Dar daca Duhul Sfant il umbreste, e in stare de multe. "Fara Mine nimic nu puteti face", a spus Domnul.
Cred ca smerenia, care domnea in Vatopedu, l-a facut pe staret, care mie mi s-a parut cu inainte-vedere, sa vorbesca despre lenevire.

cred ca unii sunt facuti pt a se aduce jertfa pe ei insisi,nu e o calitate ce o poseda toti.
unii oameni din vremurile de pe urma vor muri de boala,altii de mucenicie,altii de imprejurari-foamete,sete(tot boala),dar cine rabda o vreme se va hrani si va bea,chiar pe pamant cu ajutorul Domnului.pt ca Domnul va avea grija de robii sai.

rainrainbow 07.03.2013 10:57:22

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 507941)
- Cea mai mare și mai grea nevoință este a te ruga pentru oameni. Trebuie să fii răbdător, să te rogi, să te nevoiești, fără a te lăsa influențat de ceva, oricât ai fi de certat și bârfit. Există bârfire din stânga, de la cel viclean, dar există și din dreapta – de la cei apropiați. Ambele sunt grele, dar sunt folositoare și chiar necesare. Toate cele ce ni se trimit trebuie să le împlinim înaintea Ochiului lui Dumnezeu, cu gândul la Maica Domnului, cu inima spre Dumnezeu. Nu e nevoie de nevoință exterioară, ci, mai mult ca orice, de curățirea inimii. Să nu-ți permiți niciun fel de viclenie, să fii deschis cu oamenii. Și să nu-ți închipui nimic despre tine.
http://www.razbointrucuvant.ro/2011/...tati-de-nimic/

Maica Nila a fost si o foarte buna proorocita.
toate nevointele sunt grele si mai ales iubirea de aproapele.daca respecti primele 2 porunci esti ca si intrat in rai.pt ca dragostea de Dumnezeu si aproapele nu gandeste si nu face raul.un adevarat calgar trebuie sa fie mut si surd,ca un mormant atunci cand este batjocorit,barfit sau cand i se aduce laude.el trebuie sa vorbeasca numai ce e folositor pt suflet pt ca la judecata si vorbele desarte vor fi cantarite.
vezi prima pilda:

www.youtube.com/watch?v=KH0ZrwTI0Zk

Dumitru73 08.03.2013 14:40:17

Citat:

În prealabil postat de rainrainbow (Post 506742)
poate vrei sa spui Pateric

Pateric ... greseala de tastare.

Miha-anca 16.03.2013 16:34:13

Citat:

În prealabil postat de rainrainbow (Post 508224)
Maica Nila a fost si o foarte buna proorocita.
toate nevointele sunt grele si mai ales iubirea de aproapele.daca respecti primele 2 porunci esti ca si intrat in rai.pt ca dragostea de Dumnezeu si aproapele nu gandeste si nu face raul.un adevarat calgar trebuie sa fie mut si surd,ca un mormant atunci cand este batjocorit,barfit sau cand i se aduce laude.el trebuie sa vorbeasca numai ce e folositor pt suflet pt ca la judecata si vorbele desarte vor fi cantarite.
vezi prima pilda:

www.youtube.com/watch?v=KH0ZrwTI0Zk

Foarte frumos filmul si plin de invatatura ortodoxa. La fel si raspunsul.
Ceea ce nu inteleg este, de ce a fost banat rainrainbow.
Poate din greseala?!?

antoniap 30.03.2013 23:33:11

Povestea uimitoare a bancherului care a lăsat America pentru a fi călugăr în România: părintele Sava de la Mănăstirea Oașa

,,În timp ce unii trec fără regrete oceanul în căutarea unei vieți mai bune, alții fac drumul invers, spre România. Și asta după ce-au visat ani întregi să ajungă aici. Un astfel de om trăiește de peste un deceniu la Mănăstirea Oașa. Pe vremuri era catolic și lucra la cea mai mare bancă din America. Acum e călugăr ortodox și îi învață pe frații săi români muzică psaltică.
Acum 13 ani Părintele Sava a traversat oceanul ca să ajungă într-o țară pe care mulți ar da-o pe America. Pe atunci se numea Steven și știa pe de rost biblioteca tatălui său. Cu fiecare pagină citită a început să îl chinuie îndoiala în propria credință.
A ajuns la manastirea din Ardeal dupa cateva semne divine si astazi, parintele Sava, zis si americanul, ne spune povestea lui.''

Merita vazut si reportajul filmat.

Dumitru73 18.04.2013 18:30:34

calugarie

pentru cei interesați:
http://ioanflorin.wordpress.com/2011...-am-mai-facut/

fallen 21.04.2013 18:32:08

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 515668)

Mi-a placut.
Insa tot nu m-a lamurit cum iti dai seama cand ai adevarata chemare si mai ales de ce. Nu vreau sa par superficiala dar totusi Dumnezeu a zis sa ne inmultim si sa umplem pamantul, nu manastirile. Atunci de ce unii din noi aleg sau sunt alesi pt treaba asta?

N.Priceputu 21.04.2013 19:12:37

Cred că datoria de a umple pământul ne-am cam făcut-o. Cei care aleg mânăstirea (sau sunt aleși pentru ea) o fac pentru a trăi viața cea adevărată, în har, pentru a cunoaște iubirea desăvârșită, într-o relație directă cu Dumnezeu.
În fond, singura mântuitoare este iubirea, atât pentru mirean, cât și pentru călugăr. Căci degeaba ar trăi omul creștinește în lume, făcând chiar și 20 de copii, dacă n-ar avea dragoste... nimic n-ar fi. La fel și cel care alege mânăstirea: fără să sporească în dragostea de Dumnezeu și de oameni, nimic nu este.

adam000 22.04.2013 16:39:37

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 516034)
Cred că datoria de a umple pământul ne-am cam făcut-o.

Hmmm, ai copii? Cam ce mesaj crezi ca ar intelege un copil, daca i-ai spune asta? Cam ce crezi ca ar primi/simti un copilul, privind prin filtrul dragostei, daca i-ai spune asta?

N.Priceputu 22.04.2013 17:04:14

Copiii îmi sunt dragi și regret că nu sunt mai mulți, cel puțin la noi în țară. Și consider că sunt binecuvântați cei care-i fac și-i cresc bine.

Însă de la venirea Domnului în lume, viața a căpătat un nou sens, și anume unirea cu El, învierea. De aceea stingerea pământească a neamurilor nu este un lucru rău dacă asta se face din dragoste de Dumnezeu, din faptul că tot mai mulți și-ar închina viața Lui exclusiv.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:38:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.