Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserici Protestante (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5030)
-   -   secte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1640)

Iustin32 06.02.2009 11:29:25

Mestere lasa gargara si adu argumente concrete ca esti pe langa. Daca te iei dupa Biblia lui Cornilescu care a tradus orto doxos in evlavie desi iese total aiurea, nu ajungi nicaieri.
De spovedanie nu ai pomenit, desi textul de la Ioan 20 e clar. Voi cui va marturisiti pacatele ,,unii altora,, cum spune Sf Pavel sau direct lui Dumnezeu?
Si la voi la adunare ,,manifestarile duhului,, sunt cu ras isteric, tipete si spume la gura ca in multele filmulete de bpe you tube sau sunt mai linistite?

FieRRy 06.02.2009 11:55:30

ma ce sa iti spun...

eu nu tiam raspuns dupa biblia lui cornilescu... eu tiam tradus cuvant cu cuvant in fine sa lasam asta... ai vazut ca nu ai ce sa spui ai inceput sa te iei la cum la modul de inchinare din Biserica noastra.
raspund real si fara sa ma ascund la noi nu ne manifestam cu tipete, urlete, ras, spume, caderi pe spate, sau ceva de genu asta. suntem oameni si nu facem nimic de genu asta si din contra spunem ca lucrurile asta nu sunt Biblice care este si adevarat.

despre spovedenie ce anume vrei sa spun sau marturisire este biblic ca sa te marturisesti unii altora... doar Pavel cum ai spus tu asa ne invata asta este adevaru. dar inafara de asta biblic sa e marturisesti si direct lui Dumnezeu, asta cred ca si la Biserica Ortodoxa este la fel n-ai cum sa spui ca asta nu e la fel, ca nu in fiecare zi de duci la preot sa te spovedesti si cand te rogi singur te marturisesti in Fata lui Dumnezeu.

ce argumente vrei sa iti spun ...

Iustin32 06.02.2009 13:12:37

Poate ca acum nu mai faceti spume cum era inainte ,,manifestarea duhului,, (care duh?), dar acest gen de manifestari le vedem doar la demonizati in timpul exorscismelor la ortodocsi si catolici, ca la voi nu e nevoie de asemenea slujbe daca voi le credeti manifestari ale ,,duhului sfant,,.

In ceea ce priveste spovedania carui preot va spovediti o data ce voi nu aveti continuitate apostolica? Cum si-a putut lua si de la cine hirotonia prin punerea mainilor primul preot al vostru? A mai venit o data Hristos sau Duhul Sfant ? care era rostul acestei veniri o data ce Hristos a lasat o singura Biserica pe care ,,portile iadului n-o vor birui,, iar El va fi cu Apostolii si urmasii lor ,,pana la sfarsitul veacurilor,,?

Geony 06.02.2009 13:35:08

Citat:

În prealabil postat de FieRRy (Post 114103)
despre spovedenie ce anume vrei sa spun sau marturisire este biblic ca sa te marturisesti unii altora... doar Pavel cum ai spus tu asa ne invata asta este adevaru. dar inafara de asta biblic sa e marturisesti si direct lui Dumnezeu, asta cred ca si la Biserica Ortodoxa este la fel n-ai cum sa spui ca asta nu e la fel, ca nu in fiecare zi de duci la preot sa te spovedesti si cand te rogi singur te marturisesti in Fata lui Dumnezeu.

ce argumente vrei sa iti spun ...

Imi cer scuze ca intervi in dialog,eu nu sunt de acord cu marturisirea care se practica la voi.Sa iti spun si de ce...pe postul TV CREDO in urma cu cateva zile,un pastor in fata multor oameni (tragic era ca erau foarte multi tineri) spunea ca el s-a culcat inainte cu peste 200 de femei iar acum l-a gasit pe Domnul si viata lui s-a schimbat.
Tu crezi ca atitudinea pastorului a fost una buna? Ce crezi ca se putea naste in gandul tinerilor? Iti spuneu,ca pot sa petreaca o viata desfranata apoi sa se boteze iar apoi sunt curati.
Iti spun ca in urma cu cativa ani un barbat a savarsit o crima (nu se stia acest lucru de nimeni) ,femeia lui a spus unei persoane :"boteaza-te ca ti se iarta orice pacat chia crima daca ai face"...CREZI CA ASA SE IARTA PACATELE DE USOR?

Geony 06.02.2009 13:50:32

Citat:

În prealabil postat de Iustin32 (Post 114138)
Poate ca acum nu mai faceti spume cum era inainte ,,manifestarea duhului,, (care duh?), dar acest gen de manifestari le vedem doar la demonizati in timpul exorscismelor la ortodocsi si catolici, ca la voi nu e nevoie de asemenea slujbe daca voi le credeti manifestari ale ,,duhului sfant,,.

Dragul meu sa stii ca am vb cu un penticostal si m-a intrebat:
Esti pocait?
R:POCAINTA=un proces ce dureaza pana la sf vietii).
Ai primit botezul?
R:cand am fost mic)
Dar pe cel cu DUH SFANT
R:evident,dar ce inseamna pt tine sa fii botezat cu D.S.
Nu poti fi mantuit daca nu esti botezat cu D.S.
R:dar vb in limbi?
Cei care sunt botezati cu D.S. aceea vb in limbi?
R:dar nu toti vb in limbi,ce inseamna ca nu sunteti toti mantuiti?-nu a mai zis nimic..
R:dar cu postarile de pe you tube
cand ai sa te botezi si ai sa primesti D.S.ai sa intelegi mai bine
R:dar apostolii,ii zic,nu s-au zbengait ca aia?Iisus la fel?de unde pana unde?
Cred ca intelegi acest dialog ,asa ca gandeste bine cum s-a contrazis singur acest om.
Daca fratele nostru, sau chiar tu doresti sa imi pui intrebari cu drag va raspund.l

FieRRy 06.02.2009 13:57:28

pot eu sa iti raspund?

uite o intrabare care sa te fac sa vezi ceva anume.
IN BISERICA ORTODOXA EXITA BISERICI CARE PRETIND CA SUNT ORTODOXE DAR NU AU LEGATURA CU ORTODOXIA IN TOTALITATE? SI BISERICA ORTODOXA NU-I RECUNOASTE?
aici stii ca este un raspuns pozitiv exita asemenea biserici, la fel si in Biserica Penticostala, au aceasi inchinare dar exagerata si asa cred dar ei nu fac parte din Biserica Penticostala si sunt independeti sau nu au legatura cu alte biserici.
de unde a inceput hirotonosirea pastorilor neoprotestanti iarasi este un raspuns care face parte din istorie din clasa a 6a pana ce am intrat la facultate si chiar si la facultate am invatat Luther si Calvin sunt doi PROTESTANTI si deci istoria spune lucru deja prea mult ca nu mai este nevoie sa spunem cum a inceput hirotonosirea. si Biblic Pavel a primit de la insusi Iisus hirotonosirea.
stii ce ma invata Scriptura nu Canoanele Ecuemenice ... sa nu arunc margaritare in gura porcilor.
sincer si daca esti la teologie cred ca ai invatat doar pt examene daca nu cumva ai COPIAT la ele ca nu ti-a ramas nimic sa stii ceva iei dupa florile marului tot felul ce chestii. care nu ai sprijin pe Scriptura si sprijin pe Sfanta Traditie.
eu iti spun sincer nu ma chinui prea mult sa iti dau raspunsuri dar trebuie sa cercetezi in afara de Biblie si istoria crestinismului este curs la teologie in primul semstru dar si in al doilea al primului an. si o sa afli multe, sau citeste daca vrei ceva plauzibil citeste cartea Prof.Pr.dr. Nicolae Chifor, Istoria Crestinismului o gasesti cartea la libraria Sophie. poate descoperi ceva din tainele ortodoxiei, si nu te mai iei dupa ureche cu ortodoxia. inveti multe si de la profesorii ortodoxi care am toata stima si tot respesctul pt ca sunt niste profesori care chiar au studiat si ceea ce fac o fac cu dragoste. si in legatura cu rugaciunile prietene tot la aceasi librarie se gaseste o carte despre Rugaciune este o carte tot asa scrisa de un profesor din Bucuresti nu stiu cum il cheama imi cer iertare si are ceva de spus in legatura cu rugaciunea am ramas uimit ce a putut sa spuna...iar la modul de inchinare este o carte despre rugaciune post si tot ce inseamna legatura cu Dumnezeu si se numeste Bucurie Negraita cititi-o merita toate religile au de invatat ceva din modul de inchinare.
asa ca cititi mult invatati cresteti si apoi nu o sa va mai confruntati cu alte probleme, ca toti avem cateceva in fiecare religie, buruieni, si uscaciuni ...

cum pot eu sa cred ca exista mos craciun, si sa uit de nasterea Domnului Iisus care este esential?

cum pot sa cred ca femeile in ziua rastigniri au dus oua la cruce si Sangele Mantuitorului a curs pe acele oua si din cauza asta fierbem oua de pasti?

cum pot sa cred ca un om ca si mine care a trait o viata evlavioasa, cu caracter bun si moral si au murit si eu sa ii cinstesc la acelasi rang cu Mantuitorul MEU? cand alceva stiu ca pot sa spun ca nu mai traiesc eu ci traieste Iisus in mine? daca tu mori si devi SFANT (Doamne ajuta-ne sa fim cu totii) tiar conveni ca altii sa se inchine tie si sa uite de Iisus... ???
dragi mei aici nu e vorba de altceva decat ca spunem ceva ce nici macar unii dintre noi nu au citit, ne uitatm pe net, ne spurcam ochii cu ce vedem la televizor acelasi lucru, ce pot eu sa spun ca preotul de la Tanacu asa a primit un vis de la Dumnezeu sa fie femeia aia eliberata de diavol, a dat gres??? nu prieteni nu pot sa spun asta numai ca nu a citit Scriptura a mers dupa traditie. daca o citea stia ce sa faca. sigur nu se ajungea la asemenea chesti?
stim sa dam cu pietre, dar este vremea sa rupem gardurile dintre noi, si sa ne pocaim dupa Biblie nu dupa ureche, nici muzica nu se face dupa ureche?!

Geony 06.02.2009 14:49:22

Citat:

În prealabil postat de FieRRy (Post 114159)
uite o intrabare care sa te fac sa vezi ceva anume.
IN BISERICA ORTODOXA EXITA BISERICI CARE PRETIND CA SUNT ORTODOXE DAR NU AU LEGATURA CU ORTODOXIA IN TOTALITATE? SI BISERICA ORTODOXA NU-I RECUNOASTE?

Nu stiu de ce tip de "biserici"vb in cadrul B.O.R.ului? Fii mai precis si iti raspund eu.

cum pot sa cred ca un om ca si mine care a trait o viata evlavioasa, cu caracter bun si moral si au murit si eu sa ii cinstesc la acelasi rang cu Mantuitorul MEU? cand alceva stiu ca pot sa spun ca nu mai traiesc eu ci traieste Iisus in mine? daca tu mori si devi SFANT (Doamne ajuta-ne sa fim cu totii) tiar conveni ca altii sa se inchine tie si sa uite de Iisus... ???
dragi mei aici nu e vorba de altceva decat ca spunem ceva ce nici macar unii dintre noi nu au citit, ne uitatm pe net, ne spurcam ochii cu ce vedem la televizor acelasi lucru, ce pot eu sa spun ca preotul de la Tanacu asa a primit un vis de la Dumnezeu sa fie femeia aia eliberata de diavol, a dat gres??? nu prieteni nu pot sa spun asta numai ca nu a citit Scriptura a mers dupa traditie. daca o citea stia ce sa faca. sigur nu se ajungea la asemenea chesti?
stim sa dam cu pietre, dar este vremea sa rupem gardurile dintre noi, si sa ne pocaim dupa Biblie nu dupa ureche, nici muzica nu se face dupa ureche?![/quote]
NU STIU DACA PT MINE ERA SAU NU MESAJUL...Dar iti spun ca psalmistul spune...Laudati pe Domnul intre sfintii LUI(150,1)...Sfintii duc cererile si rugaciunile noastre si ale lor la Domnul(FA 9,32-42;20,9-12;Apoc.5,8)Insusi Dumnezeu a proslavit pe sfintii sai(cf.Rom 2,10),si i-a imbracat pe ei cu slava Sa-(Ioan 17,22)si le-a zis lor :citeste Lc.10,19.si Mt.10,40-41...
E ceva grav ca dupa moartea mea si devin sfant(sa dea Domnul sa devenim toti),urmarii mei sa-si aduca aminte cu drag de mine.(nu poti sa devii sfant peste noapte...o cantare spune:c-o pomana si c-o slujba,raiul nu-l vei dobandi.
Unde se greseste ca ne plecam capetele celor care au fost urmasi,prieteni si casnici ai lui D-zeu.Crezi ca cinstind un sfant,il si idolatrizam? Ai vazut locas de cult ORTODOX unde sa predomine icoane cu Maica Domnului sau cu vriun sfant ca sa putem vorbi de o idolatrizare.
Biserica Ortodoxa nu cred ca pune accent pe creatie decat pe CREATOR.Eu cred ca se vb mai intai de D-zeu apoi de celelalte.
Atunci cand BISERICA sarbatoreste vriun SFANT-,baga tu de seama,-preotul in predica vb mai intai de D-zeu,apoi scoate in evidenta faptele sfantului facandu-se o comparatie intre invatatura lui Iisus si faptele Sfantului.
Cred ca mai avem mult pana sa spunem ca Pavel ca :de acum nu mai traiesc eu,ci Iisus traieste in mine.Duhul Sfant dupa ce s-a pogorat peste apostoli,i-a facut pe acestia demni de a nu mai pacatui,iar Pavel,avea tot dreptul sa spuna.
Cazul TANACU cred ca nu trebuie sa ne amestecam pt ca nu stim ce a fost acolo,din cele auzite -sincer ce a fost in mintea parintelui,nu stiu.Daca stii mai multe despre acest caz spune-mi.

Iustin32 06.02.2009 14:51:23

Iata temeiurile noastre pentru a ne ruga Sfintilor ca ei sa mijloceasca pentru noi inaintea lui Hristos, prietenul lor mai apropiat decat noi, pacatosii:
7. Acum insa da inapoi femeia omului aceluia, ca e prooroc, [COLOR=Red]si se va ruga pentru tine si vei fi viu;[/COLOR] iar de nu o vei da inapoi, sa stii bine ca ai sa mori si tu si toti ai tai!"(Fac 20,7)

11. Atunci a zis Aaron catre Moise: "[COLOR=Red]Rogu-ma, domnul meu,[/COLOR] sa nu ne socotesti greseala ca ne-am purtat rau si am pacatuit!
12. Nu ingadui dar sa fie Mariam ca cel nascut mort, al carui trup, la iesirea din pantecele mamei sale, este pe jumatate putred".
13.[COLOR=Red] Atunci a strigat Moise catre Domnul si a zis: "Dumnezeule, vindec-o!" (Num 12

[/COLOR]5. Apoi a zis iarasi Samuel: "Adunati pe toti Israelitii la Mitpa si [COLOR=Red]eu ma voi ruga pentru voi Domnului".[/COLOR] (1Regi 7,5)

8. Acum deci luati sapte vitei si sapte berbeci si duceti-va la robul Meu Iov si aduceti-le, pentru voi, ardere de tot; [COLOR=Red]iar robul Meu Iov sa se roage pentru voi; din dragoste pentru el, voi fi ingaduitor, ca sa nu Ma port cu voi dupa nebunia voastra, intrucat n-ati vorbit despre Mine asa de drept cum a vorbit robul Meu Iov". [/COLOR]
9. Astfel Elifaz din Teman, Bildad din Suah si Tofar din Naamat, s-au dus si au facut cum le spusese Domnul, si [COLOR=Red]Domnul a primit rugaciunea lui Iov.[/COLOR](Iov 42

38. Si sculandu-Se din sinagoga, a intrat in casa lui Simon. Iar soacra lui Simon era prinsa de friguri rele si [COLOR=Red]L-au rugat pentru ea[/COLOR].(Luca 4,38)

Noi nu-i cinstim pe Sfinti ca pe Hristos (de unde ai scos tampenia asta), ci ca pe ministri si prieteni ai lui Hristos carora El le-a dat puterea de a lega si dezlega pacatele in numele Lui(Ioan 20
21. Si Iisus le-a zis iarasi: Pace voua! Precum M-a trimis pe Mine Tatal, va trimit si Eu pe voi.
22. Si zicand acestea, a suflat asupra lor si le-a zis: Luati Duh Sfant;
23. Carora veti ierta pacatele, le vor fi iertate si carora le veti tine, vor fi tinute.

Geony 06.02.2009 14:59:56

PT iustin 32

Foarte bine ai spus.Dumnezeu sa-ti rasplateasca.

Geony 06.02.2009 15:16:51

Pentru toti cei care neaga cultul sfintilor

Cei care neaga cultul sfintilor,il exclud evident si pe cel al Sfintelor Moaste.
I-as ruga pe unii ca acestia sa faca vizita la vreo manastire,sau biserica unde se afla sfintele moaste.Atunci v-or vedea si se vor lamuri de ce CINSTIM SFINTII.As dori sa vad apoi ce mai zic.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:36:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.