![]() |
Rugaciunea - de Nichita Stanescu
Iarta-ma si ajuta-ma si spala-mi ochiul si intoarce-ma cu fata spre invizibilul rasarit din lucruri Iarta-ma si ajuta-ma si spala-mi inima si toarna-mi aburul sufletului printre degetele tale Iarta-ma si ajuta-ma si ridica de pe mine trupul cel nou care-mi apasa si-mi striveste trupul cel vechi Iarta-ma si ajuta-ma si ridica de pe mine ingerul negru care mi-a indurerat caracterul. |
Draga Urzicuta,
Click pe "Diverse " din acest web si apoi pe " Poezie crestina " , unde vei gasi poezii de N.Crainic si de alti autori de poezie crestina. Cu noi este Dumnezeu ! |
Citat:
|
Ruga - de Zaharia Stancu
Stapane, slavile Ti le-ai deschis, Ma-ntrebi ce vreau, si uite, eu iti cer Sa-mi fie gandul floare de cais, Si limpezi ochii, sa privesc spre cer; Aprinde-n pieptul meu o noua stea, Ca sa ma arda, bulgare de foc, Si-o mana da-mi, s-o tin in mana mea. Ca pe-un buchet sfintit de busuioc. |
Suflet golit
Doamne, sufletul Te roaga in goliciunea lui; De bucurie, de durere..despuiat.. Sufletul te roaga..Ziditorule Cu glasul Tau din mine, Cu glasul care, Mai inainte de-a intra in trupul meu,la sanul Tau Precum un greier pe pamant se ascundea; Si imi soptea, vei birui in toate.. NU! era cuvantul meu, Era al Tau, Doamne Dar cu acesta..te rog..izbaveste-ma din TOATE.. Cate sunt in mine..si in afara mea.. Pentru ca, dincolo de chipuri si fapturi, Doamne SA IUBESC.. SA IUBESC, precum in mine as simiti bataia a TOATE... Da-mi Doamne, izbavirea De a simtit din nou in pieptul meu Intreaga dragsote, cea fara de inceput; Sa fiu in toate lucrurile, Asemeni adierii vantului Si in cele ce-s aproape Si in cele ce-s departe. Da-mi Doamne sa gasesc in pieptu-mi Lacrimi pentru anii pierduti Mila pentru toate fapturile Tale care ratacesc.. Ai mila Doamne, de flacara aceasta Care arde IN ZADAR........ Si intr-o zi..da-mi Doamne sa fiu reaprinsa Precum fitilul in candela Ta. Fa-ma vrednica de aceasta, Doamne Si de vreau, nu vreau.. Izbaveste-ma! acum..si pururea si in vecii vecilor.. AMIN!... |
Z.Lidia si Urzicuta
Click "Diverse" din "Director Web Ortodox " si apoi pe site-ul "Poezie crestina ", pentru a gasi versuri de Nichifor Crainic si alti autori.Dar daca semnul [...] de la sfarsitul ultimului vers reprezinta "continuare", imi cer scuze, nu am citit poezii de acest autor decat pe net si de putina vreme.Poate ai dreptate draga Z.Lidia, ca sunt numai niste strofe si nu poezii complete.Va imbratisez,Georgeta Cu noi este Sumnezeu ! |
ma bucura mult ca sunteti sensibile si inclinate si catre meditatie(nu numai la cratita suntem bune,nu?)multumesc pentru N.Crainic,am momente cand iau un volum de versuri si recitesc poezii care-mi plac atat de mult.de ce poezia este uitata?e nedrept.
|
cu poeziile postate aici facem o antologie faina de poezie religioasa.
|
http://poezie-crestina.tripod.com/
Este un site cu poezie crestina, tocmai am aflat de el, multumesc celor care mi l-au recomandat: Cos, C-tin. |
nu pot sa deschid.cautam O.Goga "Rugaciune"
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:45:13. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.