Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   singura in doi. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1874)

20.06.2007 23:54:11

Lila, rabda soro, rabda pentru Rai.E greu dar oare nu cu suferinta se obtine binele? Nu te amagi, nu exista barbat mai bun, toti avem si defecte si calitati..trebuie doar sa le scoti la lumina:)
Maicuta Domnului sa te aibe in paza sa nu faci ceva necugetat.
cu dragsote jenica

ory 21.06.2007 09:02:15

"Lila.rabda soro,rabda pentru Rai...",interesanta exprimare,mi se pare ca este chiar specifica secolului 21...HALAL TEORII!!!!,daca si in ziua de astazi trebuie sa gandim astfel inseamna ca degeaba si-a mai capatat femeia anumite drepturi inaintea barbatului,sau mai degraba a exploatarii de catre acesta.Nu rabda Lila,ca nu se stie nici macar daca vei dobandi raiul in acest sens,si poti sa ai surpriza sa traiesti o viata de chin si aici si dincolo...nimic nu este cert,in afara de ceea ce simti acum,si ceea ce poti face acum.Pacatele sunt diverse si tare capricioase,astfel ca iadul il poti dobandi si prin simpla cartire permanenta asupra situatiei de supliciu in care perseverezi sa traiesti.
Insa aici este adevarat,sunt putine sanse ca alt barbat sa fie altfel,si sa nu uitam ca la inceput toti sunt foarte atenti si dau tot ce-i mai buni pentru a putea "vana".Eu sunt de parere sa renunti la sotul tau,daca stii ca nu mai sunt sanse de schimbare in bine din partea acestuia(tu stii foarte bine),sa-ti vezi si partile tale de vina in situatia data,care cu siguranta exista,chiar si in proportie mica,sa inveti din acestea,chiar daca nimic nu poate disculpa tendinta barbatului spre aceasta patima groaznica care este betia,doar slabiciunea lui il determina acolo,o slabiciune pe care nu poti construi o casnicie,fiindca este mai presus de orice.Suntem fiecare raspunzatori pentru viata pe care ne-o alegem sa o traim,dar si pentru viata pe care o au copii nostri.
Sa nu crezi in fericire prea mult fiindca ea este inselatoare si se stropeste cu mult...nu vin...,dar cu multe lacrimi,asta este legea omenirii,si cam asta am simtit-o cu totii.Sa-ti cauti mai presus de orice linistea,care este suportul cel mai de pret si cel mai rezistent al vietii,pe ea poti cladi multe,poti cladi o fericire mult mai pura decat cea care ne face sa ne tropaie adrenalina in noi.Echilibreaza-ti viata in acel sens in care satisfactiile sa vina de la sine,si zbuciumul in care ai trait atatia ani sa ramana o amintire de mult uitata,sa vezi ca intr-adevar exista speranta si exista,in primul rand,datorita noua si faptelor intreprinse de noi insine.

21.06.2007 09:31:17

ory, e parerea mea dar asta nu inseamna ca eu am dreptate..fiecare este LIBER sa isi aleaga drumul. Dupa care v-a culege si roadele:) Daca tu vrei bucuria aici pe pamant cauta-o, dar daca Nu esti sigur ca ceea ce faci tu este bine, NU trage si pe altul dupa tine..
jenica

p.s-sincer nu m-am suparat ca m-ai facut inapoiata:), ba mai mult tare as vrea sa fi trai acum 1000 de ani...hmmmm ce vremuri, ce crestini..

ory 21.06.2007 10:01:55

...SCUZA-MA CA AM INDRAZNIT SA-TI ATING INALTA CREDINTA!!!!!,Jenica.,dupa parerea me,daca ai vrea sa traiesti ca acum 1000 de ani ai putea,dar ar trebui sa sacrifici multe,printre care cochetarea cu net-ul.

ory 21.06.2007 10:10:27

Multi dintre crestini critica evolutia societatii,evolutia mentalitatii acesteia,multi pretindeti curatia simplitatii,detestand realitatea la care viata se supune....multi crestini invoca legile vechi ale religiei,dar tot acesti crestini s-au adaptat cu succes modernismului si chiar profita de-acesta din plin.Nu inteleg,care-i problema daca doriti simplitate,daca doriti credinta pura si straveche puteti sa le dobanditi,nu doar sa le fredonati sistematic teoriile existentei lor...insa aceasta dobandire cere multa jertfa,jertfa de sine.Va rog,nu mai judecati tot ce va-nconjoara doar pentru faptul ca neputinta va obliga sa va resemnati si sa va adaptati,fiti sinceri ...nu cu mine,nu cu ceilalti,ci cu voi insiva,fiindca,VREM NU VREM NU PUTEM SCHIMBA FAPTUL CA TRAIM IN SECOLUL 21.

krabu 21.06.2007 11:57:19

Lili,

incercam sa`ti spun ca nimic nu te poate desparti de sotul tau. Biserica doar accepta divortul. Dar asta nu inseamna ca tu si sotul tau nu veti mai fi un singur trup.

Pe scurt daca nici tu nu vei mai lupta pentru mantuire acest lucru va avea consecinte grave. Fie cu suferinte pe lumea asta fie pe lumea cealalta. Iar daca vorbesc ca bunica ta sa stii ca nu inseamna ca nu este adevarat.

21.06.2007 12:13:40

Citat:

În prealabil postat de ory
...SCUZA-MA CA AM INDRAZNIT SA-TI ATING INALTA CREDINTA!!!!!,Jenica.,dupa parerea me,daca ai vrea sa traiesti ca acum 1000 de ani ai putea,dar ar trebui sa sacrifici multe,printre care cochetarea cu net-ul.

ory, tocmai ca Nu e inalta credinta, cochetez cu netul...:p ? daca sunt aici, sunt ptr ca sunt slaba si neputincioasa!!! Eu nu ma simt jignita de ce ai scris, tu de ce crezi ca mai jignit?
jenica

maria55 21.06.2007 12:28:17

Citat:

În prealabil postat de ory
s-au adaptat cu succes modernismului si chiar profita de-acesta din plin........................Va rog,nu mai judecati tot ce va-nconjoara doar pentru faptul ca neputinta va obliga sa va resemnati si sa va adaptati,fiti sinceri

Daca-mi dai voie ory ,
te-asi intreba ceva :

Ce inseamna citatul de mai sus , "nu mai judecati..........., despre care resemnare vorbesti? Despre care judecata este vorba ?
Eu nu vad crestini resemnati ?

In ce priveste mmodernismul ,eu pot sa zic ca este adevarat ca ma folosesc de toate in masura posibilitatilor care le am (Handy ,telefon , tevizor ,PC , etc ) .

Dar ceea ce probabil ne deosebeste in aceasta privinta , este ca daca maine nu ar mai fi nimic posibil ,eu asi fi multumita , asi intra iar in normal , tu poate ai suferi . E asa , sau gresesc ?

maria

ancah 21.06.2007 12:57:07

Citat:

În prealabil postat de jenica
Lila, rabda soro, rabda pentru Rai.E greu dar oare nu cu suferinta se obtine binele? Nu te amagi, nu exista barbat mai bun, toti avem si defecte si calitati..trebuie doar sa le scoti la lumina:)
Maicuta Domnului sa te aibe in paza sa nu faci ceva necugetat.
cu dragsote jenica

...dar nu sta pasiva, ci cauta sa vezi cu ce ai gresit tu. POate ai fost prea ingaduitoare, poate ai solicitat prea multi bani, poate l-ai lasat sa faca ce vrea, poate ai facut tu doar ce ai vrut tu, netinand cont de el, poate i-ai dat motiv de gelozie, poate nu v-ati impacat seara dupa o cearta, lasand sa treaca noaptea peste voi suparati, poate esti prea comoda, poate esti prea voluntara, poate iti place sa-ti barfesti soacra, poate vrei sa-l indepartezi de parinti, si cate si mai cate...

Aceste intrebari sunt pentru toate femeile aflate in situatii de criza, nu special pentru Lila. Daca e ceva ce nu-mi place, e femeia pasiva, care doar ceresi se vaita, dar care nu e in stare sa faca nimic de una singura. Femeia fara personalitate.Ai sot betiv, atunci cauta toate remedile care exista pe piata.Sunt medicamente naturiste, care il pot vindeca. Dr. Jarvis are o carte scrisa pe aceasta tema si despre beneficiile mierii de albine si a otetului de mere in tratarea betivilor.
Dar a sta cu mainile incrucisate si a te plange doar, fara a intreprinde nimic, nu e suficient.
Dr. Kenneth McAll in cartea "Vindecarea arborelui genealogic" are un capitol special despre betie si vindecarea ei, cu un program in 12 puncte.
Americanii au un program in 15 puncte, pe care il aplica cu mare succes la "Alcoolicii anonimi", care da asemenea rezultate bune, incat oamenii, dupa ce au trecut cu succes prin el, pot bea un paharel din cand in cand, in vreme ce dupa programul de dezalcoolizare acest lucru nu mai este permis.

Jenica, si eu am zis ca tine, pana am citit ca Pr. Arsenie Boca sfatuia unele femei cu soti betivi sa se desparta, mai ales atunci cand intrevedea un deznodamant tragic. Dar cine are vederea inainte a Parintelui Boca, pentru a face asemenea recomandare? De aceea cred ca e necesar un duhovnic pentru a lua hotararea corecta. (Pr. Arsenie Boca "Marturii din Tara Fagarasului")

ancah 21.06.2007 13:00:34

P.S. Cand ai o problema, rezolvo! Nu astepta pana cand se aduna atatea probleme nerezolvate, incat devin de nerezolvat!!!

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:01:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.