![]() |
Nu contest ca Parintele nu o mai invie daca nu a inviat-o Dumnezeu,cu toate ca, ai vazut ca,mai sunt si cazuri de inviere cand vrea Dumnezeu.Asa e si cu doctorii ca si in cazul de fata,nu au cum sa stie cand inevitabilul se produce.Dar,am vrut sa scriu ca mai multi scapa curati dupa ce le-au murit pacientii pe masa de operatii si nu sunt toti trasi la raspundere din cauza nepregatirii lor si neprofesionalismului lor,asa ca, ce mai tura vura,tinta atacurilor este,din pacate asupra Bisericii.Dar acum vin eu cu o intrebare:daca,Doamne Fereste si pazeste si apara,printre apropiatii tai se iveste un caz de posedare?ai sta cu mainile in san si ai astepta sa pice para malaiata in gura lui Natafleata,ca un papa lapte,si nu ai duce-o la un Exporcist sa o vindece si ea ,cu voia LUI Dumnezeu ar muri ca ai duce-o in ultima instanta ca nu stii ce are:de e posedata,sau are schizofrenie si nu stii,esti derutat si confuz si nu stii ce are.Pana sa iti dai cu parerea victima moare ca nu ai stiut ce diagnostic sa ii pui.
|
Eu chiar nu inteleg care este fapta asa de grava pentru care sa iei 14 ani de inchisoare. Normal ca avea leziuni ca de aia sunt legati bolnavii mintal pentru ca au o psihomotricitate exagerata. E adevarat ca se folosesc camasi de forta tocmai pentru ca legarea cu franghii cu lanturi poate provoca rani destul de grave pe care victima nu le constientizeaza. Grav cred ca a fost faptul ca nu a fost de la inceput anuntata salvarea si ca s-a crezut ca se va rezolva situatia cu rugaciuni. Paote daca nu s-ar mai vehicula increderea asta ca sunt oameni demonizati poate ca lucrurile stateau altfel. Dar indiferent de cat de grave pot fi aceste rani nu se moare din asta. Daca sa zicem ar fi fost urmatorul scenariu, fata bolnava libera fiind ia un cutit si raneste sa zicem pe x care trecea prin manastire ( s-a intamplat asa ceva in Iasi acum vreo 5 ani cand un bolnav mintal a injunghiat in piata unirii o tanara crezand ca e sotia care l-a inselat) atunci probabil ca ar fi fost acuzati ca nu au luat masuri (sa o lege spre ex).
Nu neg cu desavrasire fenomenul demonizatii dar am mari semne de intrebare privind sa zicem diagnosticarea si diferentierea intre demonizare si boala mintala. In acest caz se stia ca fata fusese la spital si ca este bolnava. Cat despre justitie ma mir ca dati atata credit unei institutii stiut fiind faptul ca lucrurile pot fi usor manipulate, dosare care dispar, probe musamalizate....Cine are interesul sa dovedeasca vinovatia acelor medici? Ce rost are sa mai bagi alti oameni la inchisoare daca avem deja un popa care a legat-o (curcificat-o ca sa fie si mai impresionant. Este un caz clasic de sap ispasitor. E clar ca si aprintele are o responsabilitate dar nu a ucis-o el. Bolnavii in spitale sunt elgati, lasati far amncare zile in sir (sau va inchipuitit ca sta cienva dupa ei sa-i hraneasca cand iti trantesc fafuria pe jos) Si cand lesina de foame se pun la perfuzii si asta e treaba. Majoritatea-s slabi ca scandura. Si daca mai mor din ei super bine, cu cat mai repede cu atat mai bine. Cine nu a stat sa lucreze o zi cu ei nu stie ce greu este, ce forta au atunci cand sunt in crize, ca e nevoie de doi trei barbati ca sa-i imobilizeze. O responsabilitate o au si cei care au externat-o. La majoritatea persoanelor cu schizofrenie, administrarea regulată a medicației prescrise este crucială pentru menținerea sănătății. Absența ambiției și capacitatea redusă de autoîngrijire care sunt caracteristice schizofreniei reprezintă, din păcate, o reală problemă. (din ce am citit despre caz ar fi fost diagnosticata cu aceasta boala) De fapt nu putem sti ce s-a intampalt I-o fi batut fetei ceasul cum se spune. Eu am dorit mai mult sa pun in dicutie ideea asta cu demonizarea si faptul ca nu intodeauna se face o distinctie clara (si nici nu cred ca poate fi facuta cel putin stiintific dar aici trebuie luata in considerare si dimensiunea transcendentala adica lucrarea harului ) |
Citat:
2.Popa facea exorcisme "dupa ureche". BOR nu are slujbe speciale in acest esns (doar Moliftele Sf. Vasile). 3. Tinta atacurilor nu e Biserica. Dintr-un sentiment de vinovatie si din incapacitatea de adaptare multi credinciosi si preoti se simt "victime". Daca popi nu o dau in bara nu au jurnalistii ce scrie in acest sens. Nu exista subiecte inventate... 4. Daca in familia mea , Doamen pazeste, ar fi un asemenea caz, as apela la medici. Apoi la preoti. Dar nu la niste descreierati care fac crucificari si ce le trece lor prin minte. Au avut de a face si parintele Argatu si Cleopa si altii cu demonizati. Dar de crucificari si de cazuri de morti nu am auzit. Iar daca moare inainte de a avea un diagnostic - e voia lui Dumnezeu, nu? Limbajul tau tendentios "para malaiata in gura lui Natafleata,ca un papa lapte" nu iti face cinste. Mai ales in ultima saptamana a Postului Mare. Cate despre nebunii dupa/pentru Hristos...ei se aleg la urma. Si nici unul nu se bate cu pumnul in piept ca ar fi asa. Ar tacea din smerenie. Biserica Catolica, spre deosebire de cea Ortodoxa are un ritual de exorcizare canonic. Poate si BOR ar trebui sa faca asta. Dar e deja alta discutie... Poate ne dai si cazuri concrete de medici carora le-au murit pacientii si nu au fost trasi la raspundere. Concret. |
Intru totul de acord.... cu mirean.
|
Eu am pus o intrebare la care nici pana acum nu mi s-a raspuns si nu imi pot imagina de ce nu mi se raspunde, daca tot le stiti voi pe toate,si sunteti asa savanti, poate ma lamuriti si pe mine,care nu sunt o smerita ci o mandra si o pacatoasa spre deosebire de voi:de ce au externat-o daca au vazut bine ca nu este caz de exorcizare sau,cum ii mai spune,de scoaterea duhurilor rele,daca au constatat ca are schizofrenie si de ce,cand Parintele a chemat ambulanta, cei de pe salvare nu au venit in timp util ca sa o ajute?vezi tu unde zic eu ca se musamalizeaza?Cat despre nebunii dupa Hristos, as vrea eu sa fiu,sincer,dar vezi tu,eu pacatoasa,nu sunt vrednica de asa ceva ca ei, cei care fac pe nebunii dar nu sunt, pt.ca ei sunt nebuni dupa Hristos.Eu am glumit in context dar unii nu au simtul umorului prea dezvoltat si nu pricep aluziile mele.
|
Odin,daca tot ai zis sa stau departe de tine,sa stii ca asa o sa fac.Am auzit eu din mai multe directii ca Sfanta anafura sau anafora ,cum i se mai zice,este trupul curat al Maicii Domnului,asa ca,vezi tu,daca e asa cum am auzit,am mai mancat pe cineva.Ce te faci ca sunt unii care musca din Sfintele Moaste?cum au aratat pe Discovery Channel si pe National Geografic.Roaga-te la Dumnezeu ca nu cumva sa muste si din tine de ajungi moaste,fanaticii aceia religiosi,ca eu pe aceea asa ii consider asa,aceia sunt de fapt periculosi care musca din Sfintele Moaste,nu eu,care nu omor nici macar o musca.Cand o sa omor una am sa iti scriu,daca tot zici sa pastram distanta.Dar sa stii ca si eu ti-as pune catuse de ai atenta la viata mea sau a altora.Sorry,dar asa merg treburile in caz de forta majora.
|
Odin,daca tot ai zis sa stau departe de tine,sa stii ca asa o sa fac.Am auzit eu din mai multe directii ca Sfanta anafura sau anafora ,cum i se mai zice,este trupul curat al Maicii Domnului,asa ca,vezi tu,daca e asa cum am auzit,am mai mancat pe cineva.Ce te faci ca sunt unii care musca din Sfintele Moaste?cum au aratat pe Discovery Channel si pe National Geografic.Roaga-te la Dumnezeu ca nu cumva sa muste si din tine de ajungi moaste,fanaticii aceia religiosi,ca eu pe aceea asa ii consider asa,aceia sunt de fapt periculosi care musca din Sfintele Moaste,nu eu,care nu omor nici macar o musca.Cand o sa omor una am sa iti scriu,daca tot zici sa pastram distanta.Dar sa stii ca si eu ti-as pune catuse de ai atenta la viata mea sau a altora.Sorry,dar asa merg treburile in caz de forta majora.
|
|
|
Citat:
2. Fata trebuia sa ramana sub tratament medical, ceea ce a refuzat sa faca. 3. Popa, canda avazut ca ii scapa lucrurile de sub control a chemat ambulanta pentru a se "spala pe maini". 4. Daca era un caz de competenta lui, ca "exorcist", de ce a mai chemat ambulanta si o echipa medicala. Ar fi trebuit sa termine ce a inceput, nu? 5. Nu mi-ai rspuns la intrebarea cu cazurile concrete de medici care si-au ucis pacientii si au scapat. era una din afirmatiile tale facute in postarile anterioare. Inca mai astept un raspuns concret. 6. Nu pot sa trag concluzii decat din ce scrii tu. Nu mi se pare gluma faza cu "nebuni pentru Hristos" 7. Stiam ca unorul este corolarul inteligentei. Dar poate asa sunt eu: mai prost si nu pricep aluziile tale. 8. nu sunt nici savant, nici nu le stiu pe toate. Dar tot ce am afirmat am argumentat. Tu ai facut o multime de afirmatii si nu ai argumentat nici una. Astept raspunsuri concrete. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:14:42. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.