![]() |
Mergand la tara la biserica mi-am acoperit capul(asta fac si in oras).Dupa cateva zile femeile care ma vazusera in biserica au intrebat-o pe bunica daca nu cumva m-am maritat si de asta port capul acoperit...
|
Pai da, dar ce am inteles din ce spune Sf Apostol Pavel este ca purtarea baticului se refera la par lung.
|
Hristos a inviat!
referitor la ultimile mesaje lasate la acest subiect si eu pot sa spun cam acelasi lucru. uneori ma gandesc ca punandu mi esarfa pe cap as putea sa smintesc mult mai mult pe cei din jurul meu decat asa cu capul descoperit. in manastiri nu pot sa intru fara sa mi acopar capul, in schimb la mine acasa, la biserica de unde apartin daca m ar vedea lumea cu capul acoperit cred ca numai de asta s ar vorbi,ca sigur m am maritat de mi pun batic pe cap. nu stiu cum e mai bine, insa pot sa spun ca in bisercile/manastirile unde nu ma cunoaste nimeni nu am nici o problema in a mi acoperi capul, dar e mai greu acolo unde esti cunoscut. |
emy, tu, cind te duci la biserica, nu pentru tine sa-ti acoperi capul cu un batic, ci pentru faptul ca o respecti pe Maica Domnului. Tu nu cauta sa mingii orgoliul tau sau pe al celor din jurul tau, ci cauta sa-i fii placuta lui Dumnezeu si Maicii Lui.
maniucu, daca rusina de gura lumii te biruie atit de usor, si Iisus te va lepada de la El in fata Tatalui Lui. si pentru toti si toate celelalte care spun ca nu conteaza cum intri in Biserica, este o mare inselatorie. uitati-ve la icoanele care o infatiseaza pe Maica Domnului si veti vedea cum Ea este tot timpul cu capul acoperit. nimeni nu cere fetelor sa fie cu capul acoperit mereu, insa, macar in Casa Fiului ei, acoperiti-va capul si va smeriti, pentru ca de aceea mergeti acolo, pentru a va ruga cu smerenie. mindria nu are ce cauta in inima crestinului care traieste in Cuvintul Lui Dumnezeu. |
Citat:
Acum inteleg importanta vestimentatiei in biserica , si sper sa ma ierte Dumnezeu ca si eu am intrat pana acum in pantaloni si deci necuviincios. Nu ma imbrac ca sa ies in evidenta, dar imi dau seama ca chiar si asa, tot am atras atentia asupra mea. Mai nou atrag atentia pt ca ma imbrac in fusta lunga si imi tin parul sub batic ??? |
Citat:
|
Citat:
|
Da manicucu, asa o fi, atata timp cat nu se mai respecta nici o regula. Firescu si normalul sunt privite ca ciudatenii. Sa contribuim fiecare din noi la reabilitarea , bunului simt si a firescului in viata de zi cu zi.
|
Citat:
Sf. Ap. Pavel a facut acea recomandare femeilor din Corint - care nu aveau obiceiul sa umble cu capul acoperit, precum evreicele. mai mentioneaza si ca este un obicei, iar obiceiurile se schimba in functie de loc, timp samd. se pare ca recomandarea nu a prins nici atunci, dupa cum nu prinde nici acum, in vremurile moderne. |
Necredinciosi au existat in toate timpurile si inca vor mai exista. Totusi nu cred ca e bine sa relativizam spusele Sf. Apostoli, care au vorbit in Duhul Sfant. E posibil ca greseala sa fie la noi, din lipsa de intelegere a textelor biblice. Noi , oamenii obisnuiti, putem gresi, dar Duhul Sfant niciodata.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:13:40. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.