Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7739)

Doriana 04.12.2009 17:23:14

Daca ma cunosti, stii ca detest ortodoxismul si ca fac prozelitism, inseamna ca tot ce spun eu spun degeaba si nu are rost sa mai spun. Tu stii totul despre mine.

Despre Charles Parham poti cauta pe Google. Iar secta din filmulet nu ma intereseaza. Ca ei sunt multi.

AndruscaCIM 04.12.2009 17:29:09

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 188004)
Daca ma cunosti, stii ca detest ortodoxismul si ca fac prozelitism, inseamna ca tot ce spun eu spun degeaba si nu are rost sa mai spun. Tu stii totul despre mine.

Despre Charles Parham poti cauta pe Google. Iar secta din filmulet nu ma intereseaza. Ca ei sunt multi.

Pai asta incerc sa iti transmit...ca e degeaba, realmente degeaba, noi nu te putem lua in considerare, nu putem lua in considerare un asemenea cult, un asemenea fondator, o asemenea Traditie sau argumentele aduse de tine care se bazeaza ca si Charles, numai pe o experienta personala transformata in Traditie...fara nicio baza de niciun fel!

Daca ai renunta la prozelitism, ti-ar face mai bine...poate asa ai mai intelege putin cate putin Ortodoxsimul pe care tu l-ai parasit, si pe care acum incerci sa il si desfiintezi prin ", mult credinciosul, binecuvantatul si daruitul cult" al tau....

De ce este considerata secta ceea ce ti-am aratat eu?

Acei oameni pretind acelasi lucru ca si adeptii cultului tau, ca il primesc pe Duhul Sfant?

Care este diferenta intre manifestarea voastra si a lor?

Ce inseamna pentru tine notiunea de secta?

Doriana 04.12.2009 20:03:34

Andrusca, fata mea, te dovedesti total lipsita de imaginatie. Pentru tine lumea se imparte intre ortodocsi buni si sectari rai, iar sectarii toti fac prozelitism. Poate ca e timpul sa mai iesi si tu in lume.

Iti raspund si la intrebari daca imi spui sincer ce urmaresti cand le pui.

SÉCTĂ, secte, s.f. Comunitate religioasă desprinsă de biserica oficială respectivă; p. ext. grup (închis) alcătuit din adepții unei doctrine (filozofice sau politice). – Din fr. secte, lat. secta.

AndruscaCIM 04.12.2009 20:12:42

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 188028)
Andrusca, fata mea, te dovedesti total lipsita de imaginatie. Pentru tine lumea se imparte intre ortodocsi buni si sectari rai, iar sectarii toti fac prozelitism. Poate ca e timpul sa mai iesi si tu in lume.

Iti raspund si la intrebari daca imi spui sincer ce urmaresti cand le pui.

SÉCTĂ, secte, s.f. Comunitate religioasă desprinsă de biserica oficială respectivă; p. ext. grup (închis) alcătuit din adepții unei doctrine (filozofice sau politice). – Din fr. secte, lat. secta.

Cultul tau ce este?

De ce nu crezi in secta aia, asa cum apare ea in inregistrarile acelea?

De ce nu crezi ca poate "profetul" tau a fost un simplu eretic, si al lor este cel daruit de Dumnezeu sa va arate Calea cea Dreapta voua, un cult corupt si care se dovedeste ca e mai putin credincios decat al lor?

De ce contesti credinta si iubirea de Dumnezeu a acelor oameni?:3:...in baza a ce...a constiintei tale??? nu se pune!

Exista secte rele? Cea pe care o contesti tu este rea? De ce este rea si nu este mai buna decat a ta?

tricesimusquintus 04.12.2009 20:19:50

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 187750)
P.S. Daca raspunzi corect, primesti....ta ta ta..una peste nas!!!!!:69:

Prefer peste ochi, că nas am doar unul singur.

AndruscaCIM 04.12.2009 20:21:24

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 188034)
prefer peste ochi, că nas am doar unul singur.

:21::3:..............

Doriana 04.12.2009 20:47:13

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 188030)
Cultul tau ce este?

De ce nu crezi in secta aia, asa cum apare ea in inregistrarile acelea?

De ce nu crezi ca poate "profetul" tau a fost un simplu eretic, si al lor este cel daruit de Dumnezeu sa va arate Calea cea Dreapta voua, un cult corupt si care se dovedeste ca e mai putin credincios decat al lor?

De ce contesti credinta si iubirea de Dumnezeu a acelor oameni?:3:...in baza a ce...a constiintei tale??? nu se pune!

Exista secte rele? Cea pe care o contesti tu este rea? De ce este rea si nu este mai buna decat a ta?

Nu mi-ai spus de ce intrebi.

tricesimusquintus 04.12.2009 21:19:33

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 187879)
ei, totusi scrie "adevarata credinta" :78:(sa iti mai spun ce inseamna ortodox?)

Firma de la intrare nu garantează că înăuntru vei găsi "adevărata credință", ști vorba aceea "afară vopsit gardul..." Este chiar o biserică ce se autodenumește ”Adevărata Biserică a lui Dumnezeu”.

[quote=anaana71;187879]
Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 187602)
sunt ferm convinsa ca ai citit biblia si nu Sfanta Scriptura

Care e diferența?

[quote=anaana71;187879]
Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 187602)
stau si ma gandesc daca nu te intalneai cu un adventist si era un mormon sau penticostal? acum cred ca ai fi fost mormon sau penticostal

Eu am stat și mai mult să mă gândesc decât tine. Am gândit, am cântărit și am ales. Singur și neforțat de cineva.

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 187879)
sa nu ma intelegi gresit, sunt ferm convinsa ca multi cred in "adventeism" dar si mai multi incearca sa se autoconvinga ca asta e calea.

Iată un lucru pe care într-adevăr n-ai de unde să-l ști. Doar Dumnezeu cunoaște ce e în mintea omului.

AndruscaCIM 04.12.2009 21:20:39

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 188045)
Nu mi-ai spus de ce intrebi.

De ce nu raspunzi?...eu evident intreb pentru ca as vrea sa aflu opinia ta!

tricesimusquintus 04.12.2009 21:21:17

Citat:

În prealabil postat de gabriela_iagar (Post 187922)
o mica precizare as vrea sa fac

"Deci ne-am îngropat cu El, în moarte, prin botez, pentru ca, precum Hristos a înviat din morți, prin slava Tatălui, așa să umblăm și noi întru înnoirea vieții;" (Romani 6,4)

Acest citat nu are absolut nicio legatura cu afundarea. Se refera la ingroparea omului rau, pacatos si la renasterea lui intru Hristos prin Taina Botezului.

Poate nu am fost suficient de explicit. De fapt, chiar tu recunoști că textul se referă la îngroparea omului vechi prin botez. Dacă îngroparea propriuzisă se realizează prin acoperirea completă cu pământ, îngroparea în apa botezului trebuie să se efectueze prin scufundare completă.
O glumă răutăcioasă spune că scoțienii (cunoscuți ca hoți) atunci când se botează, ridică mâna dreaptă sus să nu fie acoperită de apă.

Citat:

În prealabil postat de gabriela_iagar (Post 187922)
Apropo, as fii curioasa cum sarbatoriti voi Craciunul.:confused:

În calendarul adventist nu există sărbătoarea Crăciunului.

Doamne ajută!

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:09:51.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.