Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   BISERICA SI TINERII (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=878)

cozia 23.03.2007 01:33:42

Nu inteleg ce vrei sa spui, nu am scris eu articolul...ci EVZilei

ancah 23.03.2007 02:32:41

Mirean: ]"In conditiile in care, individul nu reuseste sa se realizeze macar la un nivel minim de existenta, nu stiu de unde ar mai trebui sa se nasca sentimentul acesta patriotic.

Atunci can Dumnezeu a pus inger pazitor la granitele unei tari, atunci a sadit si in inimile noastre dragostea de tara. De multe ori devii constient de acest sentiment abia cand esti departe...

iosif 23.03.2007 10:24:14

Draga Anca,
Dragostea de tara nu se confunda cu ura pentru celelalte tari sau neamuri. Dumnezeu a sadit dragoste in inima noastra si aceasta trebuie sa se manifeste fata de toti, si fata de tara si tari, inclusiv fata de dusmani.

vsovi 23.03.2007 10:49:42

Citat:

În prealabil postat de iosif
Draga Anca,
Dragostea de tara nu se confunda cu ura pentru celelalte tari sau neamuri. Dumnezeu a sadit dragoste in inima noastra si aceasta trebuie sa se manifeste fata de toti, si fata de tara si tari, inclusiv fata de dusmani.

asha este, dar aici vine catastrofa... ca nu e suficient nici sa-ti iubesti chiar dushmanii, adica cei ce-ti uneltesc raul tau, ci e ceva care mereu ne scapa, pe drumul acesta foarte greu, al golgotei fiecarui creshtin, ci este vorba de a-ti iubii dushmanii, unii pe altzii, asha cum ne-a iubit Ei, sfintzii, Dumnezeu, Iisus Hristos... adica astfel incat scopul nu scuza mijloacele si mijloacele nu tzin de iubire si am sa dau si un citat "Nimeni nu va culege ... din spini, maracini, negura, uraciuni, ... sau mere din pruni" un citat aproximativ din invatzatura Domnului Iisus... cu alte cuvinte nu-i suficient sa-ti iubesti dushmanii... din pacate nu-i suficient... nu este suficient... nu prea este suficient... nu imi vine sa cred ca este suficient, desi... macar de ne-am iubi unii pe altzii... macar.:hmmm::satisfied:

Mirean 23.03.2007 16:19:48

Citat:

În prealabil postat de ancah
Mirean: ]"In conditiile in care, individul nu reuseste sa se realizeze macar la un nivel minim de existenta, nu stiu de unde ar mai trebui sa se nasca sentimentul acesta patriotic.

Atunci can Dumnezeu a pus inger pazitor la granitele unei tari, atunci a sadit si in inimile noastre dragostea de tara. De multe ori devii constient de acest sentiment abia cand esti departe...

Nu confunda patriostismul cu dorul de casa/tara....

iosif 23.03.2007 19:04:41

Ce ati face daca ati fi preot/resposabil cu tinerii intr-o parohie?

Mirean 23.03.2007 19:24:58

Citat:

In primul rand i-as pune sa citeasca.

Annamarria 23.03.2007 23:21:14

Citat:

As face cateheza cu ei si discutii pe diferite teme. I-as asculta pe fiecare in parte si pe toti si as incerca sa fiu aproape de viata lor sa-i indrum pe cat posibil. Toate gandind mereu la Dumnezeu.

cozia 24.03.2007 00:01:16

In primul rind i-as pune sa invete si sa-si insuseasca regulile "scolii" in care se afla.

iosif 24.03.2007 12:33:01

Pai, Cozia ce reguli ale scolii? Fii mai explicit!

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:20:47.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.