Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Botezul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5017)
-   -   Numele copilului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8958)

lore86 12.06.2013 13:44:04

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 522162)
Nu stiu cat de bine e ca unui copil sa i se puna niste prenume cu inalta rezonanta mistico-spirituala (nume de sfinti,apostoli,personaje biblice,si chiar numele mamei Mantuitorului)
iar apoi,cand devine adult el sa se comporte tocmai invers fata de simbolistica prenumelui sau !
Nu mi se pare deloc potrivit pentru o fata, ca atunci cand ai un nume precum Maria-Magdalena ,sau Maria, sa aiba un comportament necorespunzator !

aici nu mai e vina parintelui, ci e raspunzator direct copilul.
E ca si cum ai spunenu e ok sa dai haine curate copilului, ca ele oricum se vor murdari.

Yasmina 13.06.2013 05:44:03

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 522311)
aici nu mai e vina parintelui, ci e raspunzator direct copilul.
E ca si cum ai spunenu e ok sa dai haine curate copilului, ca ele oricum se vor murdari.

Da,dar parintii oare nu au nici o vina daca copilul lor este un delicvent?Ce apar oameni razvratiti si cu intentii rele asa din senin?
Poti sa-ti numesti copiii cum doresti,dar nu te astepta ca doar simpla numire a copilului dupa un sfant sa aduca si sfintirea copilului,daca tu ii neglijezi educatia corespunzatoare.

lore86 13.06.2013 17:05:50

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 522454)
Da,dar parintii oare nu au nici o vina daca copilul lor este un delicvent?Ce apar oameni razvratiti si cu intentii rele asa din senin?
Poti sa-ti numesti copiii cum doresti,dar nu te astepta ca doar simpla numire a copilului dupa un sfant sa aduca si sfintirea copilului,daca tu ii neglijezi educatia corespunzatoare.

asa e.
Dar si din parinti buni pot sa iasa copii rai sub diferite influente: prezenta altor adulti cu convingeri diferite-unul tragand hais si altul cea si dezorientand copilul, anturaje gresite, neputinte ale unuia/ambilor parinti.
Numele nu sfinteste copilul, dar nici nu poti cere unui parinte sa nu isi numeasca copilul cu numele unui sfant mare, de teama ca fiul sa nu greseasca si sa pangareasca numele.

Yasmina 13.06.2013 17:28:01

Eu as fi mai rezervata.
De exemplu,am colegi mexicani care se numesc chiar Jesus si sunt niste curvari patetici,au copii cu 3-4 diferite si tot fac avansuri si ochi dulci femeilor la serviciu.Se imbata frecvent,nu pot veni la serviciu si numai simpla asociere a numelui Jesus cu ticalosiile lor nu suna bine:Jesus iar s-a imbatat aseara si nu poate veni la serviciu sau l-am prins pe Jesus in toaleta cum o pipaia pe X...
Si exemplele pot continua.

N.Priceputu 13.06.2013 17:44:09

În privința asta, cred că românii sunt mai cuminți, pentru că folosesc cel mult nume de sfinți, nu Iisus sau Hristos, din fericire.

Yasmina 13.06.2013 17:54:25

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 522508)
În privința asta, cred că românii sunt mai cuminți, pentru că folosesc cel mult nume de sfinți, nu Iisus sau Hristos, din fericire.

Da,bine ca nu a indraznit nimeni pana acum :)

Dumitru73 13.06.2013 19:01:46

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 522510)

în Grecia numele de Hristo sau chiar Hristos, sunt destul de frecvente.

N.Priceputu 13.06.2013 19:34:39

Tocmai de aceea m-am referit la români.

lore86 14.06.2013 11:39:50

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 522510)

vazusesem candva, acum multi ani, o stire cu un pui de rrom care se numea isus. traia in tara, noastra, undeva, nu mai retin unde. Iar intrebat find tatal, in ce sens crede ca va influienta numele soarta fiului, acesta a raspuns"pai daca il cheama isus probabil va fi urat si batjocorit ca Iisus, dar Domnul il va ajuta."

lore86 14.06.2013 11:41:42

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 522506)
Eu as fi mai rezervata.
De exemplu,am colegi mexicani care se numesc chiar Jesus si sunt niste curvari patetici,au copii cu 3-4 diferite si tot fac avansuri si ochi dulci femeilor la serviciu.Se imbata frecvent,nu pot veni la serviciu si numai simpla asociere a numelui Jesus cu ticalosiile lor nu suna bine:Jesus iar s-a imbatat aseara si nu poate veni la serviciu sau l-am prins pe Jesus in toaleta cum o pipaia pe X...
Si exemplele pot continua.

nu inteleg la ce ai fi mai rezervata.In a pune nume de sfinti copilului, de teama de a nu pangari numele sau...?
CA despre asta era discutia initiala.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:04:09.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.