Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Intrebari despre actele biometrice (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10432)

iuliu46 29.11.2013 19:09:01

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 542116)
Du-te si cere.
Cine te impiedica?
Dar cine o sa te asculte?

Pe urma, daca te simti urmarit, ar trebui la o adica sa desfiinteze si politia. Si jandarmeria.
N-ai observat ce urat se uita la tine cand sunt in patrulare, ca si cand ai comis o infractiune?

In definitiv, ce ti-e teama ca ar putea afla despre tine?

Oricum, asta NU este o problema religioasa cum au incercat sa o dea unii.

Nu a zis nimeni ca nu avem nevoie de politie. Am zis ca nu avem nevoie de si mai multa politie. Avem nevoie de educatie in scoala si educatie religioasa. Si da, jandarmeria ar trebui desfiintata. Oamenii aia sunt invatati ca individul din fata lor care protesteaza este dusmanul lor si trebuie neaparat calcat in picioare.
De ce avem mai multa politie ca pe vremea lui Nea Nicu, care nu avea nici jandarmerie, nici atatea servicii secrete si cica nici noi nu eram asa liberi atunci. Si de ce avem nevoie de si mai multa ?
E o problema religioasa in masura in care te obisnuiesti sa gandesti asa. Cand ajungi sa-i intrebi pe ceilalti "ce ti-e teama ca ar putea afla despre tine ? " e clar ca ti-ai pierdut busola. Mi-e teama ca vor auzi cand ii intreb cine naiba le-a dat voie sa faca lucrurile pe care le fac.

bogdan81 29.11.2013 19:14:29

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 542130)
Nu e nici un motiv pentru care oamenii sa-si lase nici o amprenta. Poate tie nu ti se pare nimic in neregula pana nu te pune nimeni in lanturi dar cred ca aici la noi au renuntat si autoritatile deocamdata sa impuna acest lucru.

"Vor fi două mari categorii de CI. Una simplă, care va conține doar acel cip, conținând datele de pe cardul de sănătate și un al doilea tip, mai profesionist, să spunem, care va conține acele date biometrice și datele de pe cardul de sănătate", spune Cătălin Chiper, secretar de stat MAI.

Ce inseamna lucrul asta ? Vom avea 2 tipuri de card, unul cu cip mic si unul cu cip mare. Daca aveti ceva impotriva luati doar cipul mic, daca nu, luati cipul mare. Important e sa-l luati. :15:

Nu exista nici un motiv pentru care un asemenea card sa fie impus. Doar spaga si dorinta unora de a ne controla din ce in ce mai mult.

Cum adica? Carte de identitate care sa fie si card de sanatate ?
Asta NU e deloc bine. Nu ca ar avea vreo relevanta religioasa, dar ar insemna ca dosarul meu de sanatate sa fie pe buletin.
Asa ceva e de neacceptat.

iuliu46 29.11.2013 19:30:45

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 542134)
Asta NU e deloc bine. Nu ca ar avea vreo relevanta religioasa, dar ar insemna ca dosarul meu de sanatate sa fie pe buletin.

Dap, fie ca iei cipul mare sau mic o sa porti dosarul cu tine. Ghinion,... da pana la urma ce anume ai de ascuns ? :71:

bogdan81 29.11.2013 19:41:35

Daca o sa se intample chestia asta va fi foarte neplacut pentru fiecare din noi.
Si poate chiar ar trebui protestat impotriva unei asemenea masuri, dar NU cu argumente gen lepadare de credinta, care sunt aberante.
Ci cu argumentul incalcarii dreptului la intimitate, care e un drept al fiecaruia.

iuliu46 29.11.2013 19:50:31

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 542138)
Daca o sa se intample chestia asta va fi foarte neplacut pentru fiecare din noi.
Si poate chiar ar trebui protestat impotriva unei asemenea masuri, dar NU cu argumente gen lepadare de credinta, care sunt aberante.
Ci cu argumentul incalcarii dreptului la intimitate, care e un drept al fiecaruia.

Cine iti da dreptul la intimitate ? Probabil visezi, nu ai un asemenea drept si chiar daca il ai e dreptul statului sa ti-l incalce daca e spre binele tuturor. :71:

"Drepturile nu ni se dau pe baza de grup. Drepturile sunt individuale si ne sunt date de Dumnezeu. " - acelasi Ron Paul

gabriela8 29.11.2013 19:59:45

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 541982)
BIN000,

Acum uite ce scriai tu in pagina 3 a acestui topic:
"Cipul in buletin pasaport si orice alt act nu e lepădare de Hristos daca nu ti se cere expres sa renunti la credinta ,contra serviciului de a te folosi de cip."
Acelasi lucru il spun si eu acum, pe cand parintele Iustin a spus ca si cipul din documente e lepadare.
Deci, mai e valabil ce ai scris tu insuti ori ba?

Prin acceptarea acestor documente, pierdem harul si evident ca alunecarea spre ce urmeaza e mult mai usoara...

bogdan81 29.11.2013 20:05:02

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 542140)
Prin acceptarea acestor documente, pierdem harul si evident ca alunecarea spre ce urmeaza e mult mai usoara...

Cu asta NU sunt de acord, ca pierdem harul.
Harul NU se pierde de la un simplu obiect fizic, ci de la pacate.
Aici esti in eroare.

gabriela8 29.11.2013 20:15:24

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 542134)

Si permisul. Toate la un loc.

gabriela8 29.11.2013 20:16:39

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 542141)
Aici esti in eroare.

Daca nu esti de acord nu inseamna neaparat ca as fi in "eroare". Pasii spre acceptarea oricaror lucruri ce ne invadeaza intimitatea or fi virtute?

bogdan81 29.11.2013 20:18:54

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 542143)
Daca nu esti de acord nu inseamna neaparat ca as fi in "eroare". Pasii spre lepadare or fi virtute?

Pasii spre lepadare sunt pacatele.
Alti pasi eu nu cunosc. Cand se va cere lepadarea cu adevarat vor rezista cei care vor fi purtatori de har, iar harul se pierde doar de la pacate.

bogdan81 29.11.2013 20:21:05

Aceste documente pot constitui la un moment dat abuzuri la adresa intimitatii.
Dar lepadarea e altceva. Sa nu amestecam credinta cu chestiuni sociale, dreptul la intimitate etc.

antoniap 29.11.2013 20:23:25

Citat:

Aici esti in eroare.

E un obiect fizic diferit de celelalte. Un obiect ce poarta un ,,numar de om'' al carui semn este 666 si pe care nu trebuie sa-l primim conform Apocalipsei, cap. 13, 14, 15. Mai intai apare pe documente separate, apoi pe document unic si apoi pe cip implantat. Neascultarea de Dumnezeu aduce moarte sufleteasca, orice s-ar spune. In momentul in care cineva are puterea sa intervina in viata ta datorita cipurilor, cipul nu mai e doar o chestiune sociala oarecare.

Exista tari in care, daca declari ca esti crestin, nu mai esti angajat! Sigur ca, in absenta cipului, daca spui ca esti ateu, dar esti crestin, te mai descurci cumva. Dar, daca mai vor sa te si verifice, pas cu pas, probabil au mai multe sanse sa te determine sa te lepezi cu adevarat de Dumnezeu. Dumnezeu ne-a creat liberi cu un rost. Cu un rost a lasat si taina Botezului.

Ce s-a observat dupa introducerea documentelor cu 666? Mai multa demonizare, mai multa violenta in lume. Mai putina grija fata de om. Acestea ce sunt? Indicii de satanizare a lumii, nu altceva. ,,Calugarii vor deveni ca mirenii, iar mirenii ca dracii", spunea un parinte.

bogdan81 29.11.2013 20:27:48

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 542147)
E un obiect fizic diferit de celelalte. Un obiect ce poarta un ,,numar de om'' al carui semn este 666 si pe care nu trebuie sa-l primim conform Apocalipsei, cap. 13, 14, 15. Mai intai apare pe documente separate, apoi pe document unic si apoi pe cip implantat. Neascultarea de Dumnezeu aduce moarte sufleteasca, orice s-ar spune.

Nu poarta numarul 666. Asta nu stiu de unde ti-a venit.

gabriela8 29.11.2013 20:37:09

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 542144)
Pasii spre lepadare sunt pacatele.
Alti pasi eu nu cunosc. Cand se va cere lepadarea cu adevarat vor rezista cei care vor fi purtatori de har, iar harul se pierde doar de la pacate.

Si cine crezi tu ca ar putea fi cei "purtatori de har"?

bogdan81 29.11.2013 20:42:03

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 542156)

Spune Mantuitorul :" Sarac am fost si mi-ati dat de mancare, insetat am fost si mi-ati dat sa beau, bolnav am fost si m-ati cercetat, inchis am fost si m-ati vizitat".
Cu totii stim ce trebuie sa facem.
Problema e ca nu facem ce trebuie.

gabriela8 29.11.2013 20:55:36

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 542157)
Cu totii stim ce trebuie sa facem.
Problema e ca nu facem ce trebuie.

Exact, nu facem ce trebuie. Acceptam orice nu ne face placere, din dorinta unora, considerand ca de fapt nu poate avea niciun efect asupra noastra dar, din pacate are si inca destul de mult...

antoniap 29.11.2013 20:56:54

Citat:

În prealabil postat de bogdan81 (Post 542148)
Nu poarta numarul 666. Asta nu stiu de unde ti-a venit.

Ia de aici o carte si un filmulet, cerceteaza si vezi cum si de unde rezulta ca poarta:

ftp://ftp.logos.md/Biblioteca/_Colectie_RO/2pocol.pdf
http://www.youtube.com/watch?v=SpsqHNNvQB4

Si capitolul 13 din Apocalipsa:
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=13&id=4

ovidiu b. 29.11.2013 21:16:38

Antonia, să înțeleg că a lua actele cu cip e lepădare?

antoniap 29.11.2013 21:25:17

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 542170)
Antonia, să înțeleg că a lua actele cu cip e lepădare?

Se pare, ca asa cum spunea parintele Paisie Aghioritul, o influenta rea exista asupra omului care primeste documente cu cip. Un soi de demonizare mai mult sau mai putin sesizabil... Despre lepadare, ca efect al controlului total, se poate vorbi dupa implantarea numarului al carui semn este 666 pe mana dreapta sau pe frunte.

,,16. Și ea îi silește pe toți, pe cei mici și pe cei mari, și pe cei bogați și pe cei săraci, și pe cei slobozi și pe cei robi, ca să-și pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte. 17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei. 18. Aici este înțelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Și numărul ei este șase sute șaizeci și șase."
Sursa:
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=13&id=4

ovidiu b. 29.11.2013 21:27:41

Poți să-mi răspunzi cu da sau nu?

ovidiu b. 29.11.2013 21:39:58

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 542147)
Ce s-a observat dupa introducerea documentelor cu 666? Mai multa demonizare, mai multa violenta in lume. Mai putina grija fata de om. Acestea ce sunt? Indicii de satanizare a lumii, nu altceva.

Oare documentele să fie cauza? Sau aceste documente (care ar putea duce la ce scrie în Apocalipsă) sunt efectul păcatului?

antoniap 29.11.2013 22:02:56

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 542176)
Oare documentele să fie cauza? Sau aceste documente (care ar putea duce la ce scrie în Apocalipsă) sunt efectul păcatului?

Eu nu-mi permit sa spun altceva decat ce scrie in Apocalipsa si nici altceva decat ce scriu Sfintii Parinti care au vorbit despre aceasta problema.

Necuratul si pacatul sunt pe aceeasi parte a baricadei. Asa cum blestemele pot avea efecte asupra omului, tot asa si o interdictie profetita de Apocalipsa poate avea efecte asupra lui. Orice pacat constituie un soi de lepadare, de indepartare de Dumnezeu. Atunci cand constiinta inceteaza sa ne mai mustre, cand consideram ca Sfintii Parinti au gresit, iar noi avem dreptate, Dumnezeu ne lasa in ,,dreptatea" noastra. Insa, pe nesimtite, ne indreptam incet si sigur intr-o directie opusa, neplacuta lui Dumnezeu. Poate vedem, poate nu...

ovidiu b. 29.11.2013 22:15:31

Care din Sfinți Părinți au spus că a lua actul cu cip e lepădare?

bin000 29.11.2013 22:18:59

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 542121)
sa va judecati ideile in raport cu Sf. Traditie si Biserica, ori vad ca refuzati asta sistematic
..........
Si pe baza a ce? Teologie ortodoxa? Nu. Sf. Traditie? Nu.
.......
Aduceti pasaje din Scriptura unde vedeti scris "cipuri"

Glumesti? Subiectul Apocalipsei e foarte bogat reprezentat inca de la intemeierea Bisericii primare ...pana azi. Ca nu scrie ce firma va semna contractul producerii cipciripurilor nu-i un argument in favoarea ta .

Citat:

Pai in cazul asta de ce ati zis "da" la samanta (banda magnetica) si nu la butas (cip)
Pentru ca samanta era deja butas?
Citat:

ba chiar unii dintre voi au zis ca e ok si cip, dar sa nu fie biometric sau RFID si tot voi fluturati teoria cu "obisnuirea treptata semnul fiarei" atunci cand va faceti de ras incercand sa demonstrati ca un cip in pasaport este efectiv lepadare.
Tu cum ai fi ridicat problema asta daca erai in locul Par.Iustin si știai ca actele cu cip sunt un copil de lepădare cu varicela si nu mama'sa ? Cum formulai mesajul catre credinciosi care nu pot face diferenta intre mama si copil din motive de...miopie duhovniceasca? Le spuneai sa incalzeasca serpisorul la piept pana se face serpalau si apoi sa-l omoare?

Citat:

Ca sa nu mai vorbim ca atunci cand cineva zice ca semnul fiarei este codul de bare, banda magnetica, si se dovedeste de generatia urmatoare de cipofobi ca n-ar fi asa, mai poti spune ca ideea a fost venita printr-o revelatie??
Poti sa dai un link unde afirma Par. Paisie ca banda magnetica e lepădarea finala ? Si daca nu afirma asa ceva cum poate un"cipofob"demonstra ca...nu-i asa ,cand deja nu-i asa ?

antoniap 29.11.2013 22:30:50

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 542179)
Care din Sfinți Părinți au spus că a lua actul cu cip e lepădare?

Dar am spus eu ca ar fi zis cineva ca e chiar lepadare? Hai sa avem nelinistea cea buna. Uite, parintele Paisie Aghioritul ne indeamna sa nu avem o frica lumeasca, ci duhovniceasca. O frica constructiva. Si sa nu minimalizam semnele timpurilor:

,,Se vor însela cei care le vor tâlcui pe acestea cu mintea lor. In timp ce semnele sunt foarte clare. "Fiara" de la Bruxelles a sorbit în computer cu 666 aproape toate statele. Cartela, buletinul electronic, "înainte mergătoare ale pecetluirii", ce arată? Din păcate la radio ascultăm numai timpul probabil.

Ce ne va spune Hristos? "Fătarnicilor, fata cerului stiti s-o judecati, dar semnele vremurilor nu puteti" (Mt. 16, 3).
Asadar, după cartelă si după buletinul electronic, adică "îndosarierea" persoanelor, ce se face pentru a înainta cu viclenie la pecetluire, vor spune mereu la televizor că oarecare a furat cartela cutăruia si i-a luat banii din bancă. Pe de altă parte vor face reclamă "sistemului perfect", adică pecetluirii pe mână sau pe frunte cu raze laser, a numărului 666, numele antihristului, care nu se va distinge cu ochiul liber.

Din păcate, iarăsi "anumiti cunoscători" îi vor "înfăsa" pe fii lor duhovnicesti ca pe niste prunci, chipurile ca să nu-i mâhnească. "Aceasta nu are importantă". "Nu-i nimic, este destul să credeti lăuntric". Si, desi vedem că Apostolul Petru, care s-a lepădat numai la exterior de Hristos, i s-a socotit aceasta cu adevărat lepădare, acestia se leapădă de Sfânta pecete a lui Hristos, ce le-a fost dată la Sfântul Botez, care este "Pecetea darului Sfântului Duh", prin primirea pecetii lui antihrist si mai spun apoi că îl au pe Hristos înlăuntrul lor."

Sursa:

http://www.sfaturiortodoxe.ro/buleti...aparpaisie.htm

ovidiu b. 29.11.2013 22:42:57

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 542183)
Dar am spus eu ca ar fi zis cineva ca e chiar lepadare?

Păi dacă nu poți răspunde cu DA sau NU, ce să cred? Deci este sau nu?

eliza-georgiana 30.11.2013 00:36:14

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 542185)

Spunea odata cineva: „Parinte, Ceausescu strica bisericile”. „Nu el, ma, ci pacatele omenirii“ – i-a raspuns Parintele.

Tatăl minciunii cel viclean, vrăjmașul (satana) dă oamenilor următoarea sugestie după logica sa drăcească. Precum în rai, el înfiripă în mintea oamenilor "slabi de înger" un dialog ca acesta:
- Câți dumnezei există?
- Unul singur!
- Este acest Dumnezeu creatorul tuturor oamenilor?
- Da!
- Deci cui se închină (se roagă, cred) toți oamenii?
- Acestuia, aceluiași Dumnezeu!
Si noul șarpe se retrage fericit pentru victoria obținută asupra acestor suflete înșelate ce cad astfel în cel mai greu păcat: blasfemia, hula împotriva Duhului Sfânt.

Lipsiți de cunoașterea celor mai elementare noțiuni ale credinței în care sunt botezați, a Sfintelor Scripturi și ale învățăturilor Părinților, cufundați cu totul în preocupările și aspirațiile umaniste ale acestei lumi, credincioșii ce se numesc pe sine "ortodocși" nu sesizează ilogica acestei concepții - fie ea chiar și cea a bunului simț -.

Concluzie: este pacatul cu buna stiinta si savarsit in mod repetat, lepadare de credinta?
este globalizarea parte din marsul distrugatorului?
este sistemul orwellian "inspirat" de duhuri necurate?
este cipul/ documentul cu cip/ cardul de sanatate si obsesia pentru supraveghea "pentru siguranta" consecinta pacatelor? aceleasi pacate de care pomenea Parintele Boca?

Scopul Bisericii nu este să oprească lucrarea Diavolului, ci să se țină de Adevăr și să-L mărturisească lumii. Caci, dacă noi adica Biserica vom tăcea, pietrele vor striga!
După cuvântul părintelui Serafim Rose, ortodoxia confortabilă e o făcătură. Cine vrea cu Hristos nu poate nicidecum să se aștepte la o viață comodă. :(
"Vai voua cand toti oamenii va vor vorbi de bine." (Luca 6, 26)
Voi sunteți sarea pământului; iar dacă sarea se va strica, cu ce se va săra? Întru nimic nu mai este de treabă, fără numai a se arunca afară și a se călca de oameni.....

DA sau NU? atentie la mantia stralucitoare a "ingerului de lumina"!!!

eliza-georgiana 30.11.2013 00:52:40

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 542018)
...femeile practica, deseori, o evlavie de-a dreptul isterica, mai dezgustatoare decit cel mai sanguinar fanatism practic de barbati, fie ei credinciosi crestini, sau militanti ai altor cauze. (Vezi postarea anterioara, si multe altele de acest fel). Parca sunt ciupite de "primul fraieritor al primei femei", pe dinauntru, incontinuu. Cind nu pupa in spate nu stiu ce "duhovnic insemnat" si ii inalta osanale cu iz de estrogen, vitupereaza oameni logici ca Alin, Bogdan, Lucian, etc. pentru ca sunt, pentru ele, enervant de lucizi.
Chiar era inspirat de Duhul apostolul Pavel: "Femeia, in Biserica, sa taca". O alta drama a speciei noastre, in afara de arhetipalul moment cind protoparintii au pus botul la propaganda mirosind a sulf si arborind coarne, este ca depindem de...acesti droizi-incubatori de natura organica. Principalele bug-uri ale femeii sunt trancaneala si prostia, ambele incapatinate.

tu esti nascut din femeie??!! haida!!
pai si un ateu convins ar avea mai multa consideratie fata de cineva considerat "inferior"!!
tu eventual te crezi vreun preot de-al lui zalmoxe asta ca tot e trendy acum legenda cu "adevarurile tulburatoare despre daci" si bagi la deruta cuvantul Apostolului ca sa nu se distinga ghiveciul din capul tau!!

Pentru că Biserica o țin femeile. La Patimile Mântuitorului, cu două excepții, erau numai femei în jur. Ucenicii erau ascunși, ucenițele au fost cele care au văzut Învierea. femeile sunt cele care au ținut Biserica în anii grei ai comunismului, iar anii care vin vor fi mai dificili decât cei din perioada comunistă pentru credința autentică. Biserica va avea libertate la vedere și, pe ascuns, prigoană.

Paul Evdokimov scrie că „smerenia este arta de a fi la locul tău”; sau, altfel spus, smerenia înseamnă să nu-ți dorești ceea ce nu ți se cuvine. Chiar dacă meriți ceva, totuși, să nu ceri până nu primești – pentru că esențial este să înțelegi just când a sosit într-adevăr momentul de a fi înfrumusețat duhovnicește cu darurile dumnezeiești. Dacă Eva cea veche a căzut în neascultare din prea marea grabă a ei de a se îndumnezei, în schimb Eva cea nouă, Fecioara Maria, devine oglinda modelului spiritual absolut de feminitate prin Întruparea din Ea a Fiului Lui Dumnezeu.

tu mai bine lasa studiile despre entitati extratereste si vezi cu ce se mananca Ortodoxia...

AlinB 30.11.2013 07:45:46

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 542137)
Dap, fie ca iei cipul mare sau mic o sa porti dosarul cu tine. Ghinion,... da pana la urma ce anume ai de ascuns ? :71:

Aiurea, unde scrie asa ceva?
E total impractic si inutil

AlinB 30.11.2013 07:51:53

Citat:

Aici esti in eroare.

Aici se vede ca de fapt problema e una de fond: analfabetismul religios, incultura teologica.
De care altii, diavolul in final, profita din plin.

AlinB 30.11.2013 07:55:30

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 542143)
Daca nu esti de acord nu inseamna neaparat ca as fi in "eroare". Pasii spre acceptarea oricaror lucruri ce ne invadeaza intimitatea or fi virtute?

I-ai facut deja cand ti-ai luat telefon si internet, pacatoaso.
Acum virtutea ta e ruinata.
Logica ta.

AlinB 30.11.2013 08:02:59

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 542156)

Oricare se tine de invatatura Bisericii.
Cei cu cipul se tin de neoprotestnti.
Vor primi pecetea, oricare ar fi ea, atat timp cat nu e cip, cz altceva nici nu stiu, nici nu pricep iar de Biserica sunt in curs de lepadare, deja nu le mai place, de asta si-au cautat alti invatatori, dupa poftele si patimele lor, cre sa le zica ca pot fi sfinti pierzand vremea pe Internet cu minciuni.

AlinB 30.11.2013 08:08:43

Citat:

Sigur ca nu.
Teoriile lor sunt o brambureala pentru prosti.
:24:Cum dau de unul care sa gandeasca mai coerent, se prabusesc jalnic si o dau in balbaiala fara rost si discursuri pe langa subiect.

bin000 30.11.2013 08:16:22

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 542203)
Logica ta.

Daca azi furi un ou,hot te numesti si daca tot esti hot poti linistit sa furi maine un bou...sau o cireada. Logica ta. Ce mai conteaza o cireada acolo,daca am furat oul am dezlegare de la AlinB sa fur orice,ca oricum sunt hotz.

Lucian008 30.11.2013 10:55:55

"Nebuni si orbi!... calauze oarbe, care strecurati tantarul si înghititi camila!"

Dupa ce au vazut ca li s-au demontat absolut toate teoriile absurde despre faptul ca cipul (cel putin in forma actualata) este semnul fiarei si ca acceptarea lui pe documentele de identitate nu poate fi considerata lepadare au dat-o la intors. Desi pana acum au sustinut asta acum spun ca este de fapt etapa premergatoare. Le e prea greu sa recunoasca faptul ca au gresit. Ce-ti face si mandri asta.
Dar tot nu raspund la o intrebare: Bine si daca cipul in documente ar fi premergator semnului fiarei si s-ar milita impotriva lui asa s-ar amana apocalipsa? Asta este scopul? Sau convertirea si povatuirea "necredinciosilor" spre calea mantuirii se va face convingandu-i ca cipul este semnul? Se va pocai cineva pentru ca a descoperit care este semnul fiarei?

Decebal 30.11.2013 12:45:42

Citat:

În prealabil postat de laurastifter (Post 540990)
Erau 2 psihologi pe forum, (...) Acum, din câte observ, nu-i mai avem printre noi... așa cum s-au retras (sau au fost excluși) mulți alți useri deosebit de inteligenți.

Poate că este mai bine că s-au retras; au făcut una dintre alegerile cele mai potrivite după ce au văzut cu ce secături securiste "ecleziale ortodoxe" (adică pseudocreștine și antiortodoxe) au de a face pe acest forum. Și bine au făcut că s-au retras, scârbindu-se ca de niște hoituri împuțite. Și nu doar ei, ci și alții treptat, treptat s-au retras pentru că nu au mai suportat atmosfera irespirabilă și profund insultătoare pe care au creat-o preabunii "nkvd"iști "ortodocși". În asta se vede o mișcare de bun simț creștin a celor cu adevărat creștini ortodocși sau măcar oameni de un mare bun simț și de omenie. Știi cum este de multe ori în viață: "căruța plină" când coboară la vale nu face prea mult zgomot, nu se prea aude, nu e foarte "vocală", pe când "căruțele goale" fac zgomot mult și prost pe potriva goliciunii lor (interioare).

antoniap 30.11.2013 13:14:20

Citat:

Iti voi raspunde tot cu o intrebare. Contolul total al omului este in acord cu poruncile evanghelice? ( ,,Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta și din tot sufletul tău și din toată puterea ta și din tot cugetul tău, iar pe aproapele tău ca pe tine însuți." )

Cum il iubim pe aproapele nostru daca ne intereseaza tot ce face pentru a-l controla noi in locul lui Dumnezeu? Tu vezi in ce hal ne indepartam de poruncile evanghelice? Da-ti singur raspunsul.

Nu e corect nici sa ne facem părtași la păcate străine, adica să-i încurajam pe alții să devină din ce în ce mai pătimași. Nu e corect nici noi sa devenim curiosi si dornici de a afla taine ale aproapelui nostru pentru a-l santaja. Nu e corect nici să renunțam la libertatea data de Dumnezeu din motive lumesti. Incălcăm poruncile evanghelice pur și simplu.

Nu putem incălca poruncile evanghelice și să fim plăcuți lui Dumnezeu.

antoniap 30.11.2013 13:51:24

Citat:

În prealabil postat de Decebal (Post 542209)
Poate că este mai bine că s-au retras; au făcut una dintre alegerile cele mai potrivite după ce au văzut cu ce secături securiste "ecleziale ortodoxe" (adică pseudocreștine și antiortodoxe) au de a face pe acest forum. Și bine au făcut că s-au retras, scârbindu-se ca de niște hoituri împuțite. Și nu doar ei, ci și alții treptat, treptat s-au retras pentru că nu au mai suportat atmosfera irespirabilă și profund insultătoare pe care au creat-o preabunii "nkvd"iști "ortodocși". În asta se vede o mișcare de bun simț creștin a celor cu adevărat creștini ortodocși sau măcar oameni de un mare bun simț și de omenie. Știi cum este de multe ori în viață: "căruța plină" când coboară la vale nu face prea mult zgomot, nu se prea aude, nu e foarte "vocală", pe când "căruțele goale" fac zgomot mult și prost pe potriva goliciunii lor (interioare).

Eu zic sa nu generalizam. Fiecare stie daca a plecat sau dacă s-a intors cu alt nume.

Pentru unii, fuga de forum e benefica, pentru altii, dimpotriva, exprimarea ideilor e mai necesara. Ce s-ar intampla daca toti crestinii care scriu ar pleca de pe forum? Crezi ca s-ar desfiinta forumul? Nu. Pozand in crestini, unii le-ar impune mai usor celor care doar viziteaza acest forum ideile new-agiste, izvorate din mintile lor modelate corect politic.

Si mie mi-e dor de cativa crestini care intra mai rar pe forum sau nu mai intra deloc. Cine se-aseamana se aduna, chiar si in duh. Lista mea difera de aceea a Laurei. Cu unii dintre cei enumerati de Laura m-am contrazis pe teme ecumeniste sau in problema cipurilor... Cu altii nu am schimbat nicio parere.

gabriela8 30.11.2013 15:32:51

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 542203)
Logica ta.

Lasa sa fiu eu pacatoasa si tu "luminat"!

mihai07 30.11.2013 19:32:21

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 542210)
Iti voi raspunde tot cu o intrebare. Contolul total al omului este in acord cu poruncile evanghelice? ( ,,Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta și din tot sufletul tău și din toată puterea ta și din tot cugetul tău, iar pe aproapele tău ca pe tine însuți." )

Cum il iubim pe aproapele nostru daca ne intereseaza tot ce face pentru a-l controla noi in locul lui Dumnezeu? Tu vezi in ce hal ne indepartam de poruncile evanghelice? Da-ti singur raspunsul.

Nu e corect nici sa ne facem părtași la păcate străine, adica să-i încurajam pe alții să devină din ce în ce mai pătimași. Nu e corect nici noi sa devenim curiosi si dornici de a afla taine ale aproapelui nostru pentru a-l santaja. Nu e corect nici să renunțam la libertatea data de Dumnezeu din motive lumesti. Incălcăm poruncile evanghelice pur și simplu.

Nu putem incălca poruncile evanghelice și să fim plăcuți lui Dumnezeu.

Libetatea si intimitatea le-ai pierdut in momentul in care ai deschise telefonul si te-ai conectat la internet. In rest doar psihoze de sorginte sectanta. Tin si acum minte serile de film facute de sectanti in care erau dezbatute cipurile si codul de bare care contin 666. Apropo, cei care spuneti ca 666 este in cipuri si coduri de bare, ati renuntat sa mai cumparati produse din magazine? Produceti totul in propria gospodarie?

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:38:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.