![]() |
Citat:
|
Citat:
Nu am cerut texte care să "ateste existența sufletului", ci faptul că (chipurile) "sufletul e nemuritor". Succes! |
Doctrina ortodoxa arata ca sufletul poate fi nimicit de cine l-a creat adica de Dumnezeu. Nu e normal? Fac o paranteza si spun ca Dumnezeu nu nimiceste sufletul deoarece ne judeca dupa faptele bune sau rele care le-am facut. Scrasnirea dintilor!Dar sufletul e diferit de corp. Cand spunem ca Iisus este primul inviat din morti o spunem ca e primul inviat in corp perfect! Ai vazut ce a spus Pavel (din cate stiu eu) : doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine;
|
Citat:
Daca da, se pare ca nu ai inteles-o. |
Sufletul e nemuritor in masura in care Dumnezeu e nemuritor! Daca e atotputernic nu se poate autodistruge? Iar te impiedici de litera baietas. Citeste geneza. Ce zice Domnul? "Sa nu mancati din el si nici sa nu va atingeti de el, ca sa nu muriti." Au murit cand au mancar din rod? Nu au murit! Dar corpul a devenit muritor ! vezi daca interpretezi aiurea poti spune ca Dumnezeu i-a mintit pe Adam si pe Eva ca ei nu au murit! Litera ucide Duhul da viata!
P.s Se stie ca celule se regenereaza si nu ar trebui sa imbatranim niciodata! Dar in Adn-ul nostru a fost introdus ceva care ne facem sa imbatranim! Care imbatraneste celule care ar trebui sa se regenereze! Acela e pacatul. Ve-ti muri ve-ti avea ceva adaugat in corp care va v-a imbatrani! |
Citat:
Citat:
DAR, cine esti tu oare? Care dintre cei bannati? Sustii ca de trei ani incoace/gura nu-ti mai tace, dar sub acest user esti inregistrat din iulie acest an... Ce ganduri te anima si a cui voie o faci, oare? |
Citat:
Tocmai s-a postat Matei 10,28 care te contrazice flagrant! Dumnezeu nimicește (άπόλλυμι) sufletele nepocăite la judecata finală. Citat:
|
Citat:
Poate nu e el diavolul dar face lucrarea lui. |
Citat:
Ps daca suflarea de viata vine de la Dumnezeu dupa mintea ta de ce Domnul sa o piarda? A murit trupul de ce sa moara si suflarea de viata care e a Domnului?!? |
Citat:
Auzi aia e numai o dorinta a lui Pavel dar el nu e pagan ca noi .Da ce-a vrut sa spuna mai crestinule ? Cum adica doresc sa ma despart de trup si sa fiu cu Hristos ? Tu nu vezi ca esti intr-o fundatura ? |
Citat:
Pentru că a început Ziua Domnului, eu mă voi duce la biserică. Aveți deci un binemeritat răgaz de studiu și căutare a textului cu "suflet nemuritor" Mult succes! |
Citat:
|
Nu o sa fie. Niciodata acest om cu mai multe nume pe aici (de ce nu ar fi el acelasi cu Grasul?) nu o sa renunte! Diavolul nu o sa il lase decat daca se va smeri si se va ruga Domnului sa il calauzeasca spre adevar. Dar calauzirea lui se face nu prin Domnul ci prin interpretarea biblica dupa cum o vede el.
|
Citat:
Logica asta a lor defapt nu prea e logica. |
Citat:
|
Cred ca traieste in China ca la mine nu s-a intunecat. Poate i s-a intunecat vederea...
Ps cand a vazut conducerea forumului ca nu ai ce sa-i faci cu acest om care il dai afara pe usa si intra pe ferestre l-a lasat sa scrie tampenile lui ca sa se faca de ras. A bagat treaba cu sabatul ca sa se uite ca nu mai gasea raspunsuri !Ca a intrat in fundatura! |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
parabolele sunt deformari are realitatii, pentru a exprima ceva. |
Citat:
|
Citat:
Acum, sa revenim la problema noastra. Ce treaba are parabola cu saracul Lazar si bogatul, cu teoria sufletului nemuritor? In acea parabola, nu se foloseste cuvantul suflet. Se vorbeste despre bogatul si saracul Lazar avand trup si suferinte trupesti. Asa ca, lasa parabola sa ne invete ceea ce ne invata. Nu o folositi voi pentru a va argumenta ceva despre care nici macar nu pomeneste. |
Citat:
Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; Nu intelegem clar ce scrie aici ? Ce naiba santem turci sau ce ? |
Citat:
Al doilea aspect, foarte important, este faptul ca nu vei gasi in scriptura expresia "suflet nemuritor". Sau, poate tu vei gasi. Te rugam, arata-ne si noua. |
Citat:
Incercati sa intelegeti ce ne invata Sfantul Apostol, lunad in considerare tot ceea ce spune referitor la trup si aflarea in prezenta Domnului. Caci Sfantul Apostol nu se contrazice. Nu ciupiti din invataturi ca sa le puteti da un inteles personal, dupa propria teologie. |
Citat:
De se poartă după poruncile Mele și legile Mele cu credincioșie le păzește, acela este drept și fără îndoială viu va fi, zice Domnul Dumnezeu. Dar veți zice: Pentru ce fiul să nu poarte nedreptatea tatălui său? Pentru că fiul a făcut ceea ce era drept și legiuit și toate legile Mele le-a ținut și le-a împlinit; de aceea va trăi. Sufletul care păcătuiește va muri. Fiul nu va purta nedreptatea tatălui, și tatăl nu va purta nedreptatea fiului. Celui drept i se va socoti dreptatea sa, iar celui rău, răutatea sa. Dar dacă cel rău se întoarce de la nelegiuirile sale pe care le-a făcut și păzește toate legile Mele și face ceea ce e bun și drept, el va trăi și nu va muri. Oare voiesc Eu moartea păcătosului, zice Domnul Dumnezeu - și nu mai degrabă să se întoarcă de la căile sale și să fie viu? Căci el a văzut și s-a întors de la toate nelegiuirile sale, pe care le-a făcut; de aceea va fi viu și nu va muri. Lepădați de la voi toate păcatele voastre cu care ați greșit și vă faceți o inimă nouă și un duh nou. De ce să muriți voi, casa lui Israel? Căci Eu nu voiesc moartea păcătosului, zice Domnul Dumnezeu; întoarceți-vă deci și trăiți!" Deci dupa mintea ta adventista Va fi viu si nu va muri sau Va trai si nu va muri ce inseamna ? |
Citat:
|
Citat:
Dacă însă a viețui în trup înseamnă a da roadă lucrului meu, nu știu ce voi alege. Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; Dar este mai de folos pentru voi să zăbovesc în trup. Și având această încredințare, știu că voi rămâne și împreună voi petrece cu voi cu toți, spre sporirea voastră și spre bucuria credinței, Pentru ca lauda voastră să prisosească în Hristos Iisus prin mine, atunci când voi veni iarăși între voi. Ce tot bati campii cu venirea lui Hristos ? E clar ce spune Pavel acolo. |
Citat:
- era doar o dorință a apostolului Pavel nu o realitate împlinită - apostolul nici măcar nu era mort când declara acele cuvinte, era în viață Citat:
|
Citat:
"Că aceasta este voia Tatălui Meu, ca oricine vede pe Fiul si crede în El să aibă viată vesnică si Eu îl voi învia în ziua cea de apoi."(Ioan 6:40) Adica, sa cred in fagaduinta invierii celor morti in credinta si mostenirea vietii vesnice. Dumneata in ce crezi: in nemurirea mortului sau in invierea mortilor si mostenirea vietii vesnice (fagaduite de Hristos)? P.S. Este necesar sa indicati versetele de unde ati preluat citatele. Va e teama ca veti fi verificat? |
Citat:
Deci va trai si nu va muri inseamna Eu il voi invia ? Eu cred in nemurirea sufletului si in invierea trupului.Pentru ca vom avea nevoie de un trup dupa venirea lui Hristos.Exact asta spune si Pavel despre inviere desi el spune ca a fost rapit ( in trup sau nu ) si ca doreste sa paraseasca trupul si sa fie cu Hristos dar mai are treaba intre noi.Daca tu nu poti pricepe diferenta nu inseamna ca ai dreptate. |
Citat:
Care e injuratura ? Naiba ? :106: |
Citat:
Haideti sa limpezim problema luind exemplu unui alt Sfant Apostol, in dreptul caruia lucrurile sunt si mai clare: Sfantul Apostol Petru. Intrebare simpla: este Sfantul Apostol Petru cu Domnul? Astept un raspuns simplu. |
Citat:
|
Citat:
|
Uite mai scriu inca o data dar accentuez altceva :
Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig. Dacă însă a viețui în trup înseamnă a da roadă lucrului meu, nu știu ce voi alege. Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; Dar este mai de folos pentru voi să zăbovesc în trup. Adica cum " A vietui in trup " ? Deci Pavel crede ca poti vietui in afara trupului ? Adica crede in "fantome" ? |
Citat:
Spuneti ca Sf. Petru este alaturi de Domnul. Cand S-a intors Domnul sa il ia cu El (asa cum i-a fagaduit)? Sau, cunoasteti dvs. o modalitate secreta (nedezvaluita nici in Scriptura) prin care Sf. Petru a ajuns la Domnul (fara sa-L mai astepte sa vina)? |
Citat:
Și totuși nu uita al doilea aspect: Pavel era în viață, nu era mort! Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Socotesc, dar, că este drept, câtă vreme sunt în acest cort, să vă țin treji, prin aducerea aminte, Fiindcă știu că degrabă voi lepăda cortul acesta, precum mi-a arătat Domnul nostru Iisus Hristos. Dar mă voi sili ca, și după plecarea mea, să vă amintiți necontenit de acestea |
Citat:
Pavel vorbeste numai despre soarta lui. Ce tot te faci ca nu intelegi. Uite aici altceva : Sufletele drepților sunt în mâna lui Dumnezeu și chinul nu se va atinge de ele. În ochii celor fără de minte, drepții sunt morți cu desăvârșire și ieșirea lor din lume li se pare mare nenorocire. Și plecarea lor dintre noi, un prăpăd, dar ei sunt în pace. Chiar dacă, în fața oamenilor, ei au îndurat suferințe, nădejdea lor este plină de nemurire. Crezi ce vrei tu despre suflet dar nu mai pacali lumea. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:42:10. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.