![]() |
Citat:
Pe noul pamant, la fel ca la inceput (soarele luna si stelele fiind create abia in ziua a patra), nu va fi soare (Apocalipsa 21:23), dar va fi seara si va fi dimineata, si va fi pazita tot ziua de sabat (sau sambata, pe romaneste). Vedeti Isaia 66:22,23. Nu trebuie sa ne poticnim de existenta sau lipsa astrilor ceresti. Poate fi seara si poate fi dimineata si fara acestia. |
Citat:
Revenind la sambata(sau sabat), ma gandesc ca ar exista o posibilitate de a fi imbratisat si de alte biserici, ar fi mai logic ca ziua de odihna sa fie ultima din saptamana, nu prima, numai ca din cauza imaginii necorespunzatoare creata acesteia de catre evrei, adventisti etc, vor dori sa stea departe, nedorind sa se asocieze cu un instrument al mantuirii prin fapte. Adventistii si evreii traiesc cu iluzia ca "tin sabatul Domnului", numai ca la o privire mai atenta vedem altceva, si anume "sabatul fariseilor". |
Citat:
Citat:
Trebuie să ne păzim de aluatul fariseilor, nu de "sabatul fariseilor".Unde ați găsit o asemenea expresie? |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Am gasit si pasajul in care iudeii redescopera legea. In cartea a doua a Cronicilor, capitolul 29, scrie: "17.Apoi au început a face sfințirea în ziua întâi a lunii întâi și în ziua a opta a aceleiași luni au intrat în pridvorul templului Domnului. Templul Domnului l-au sfințit opt zile; în ziua a șaisprezecea din luna întâi l-au terminat." Pare ca iudeii au reluat numaratoarea de la ziua intai, nu mai stiau de saptamana. Apoi arata ca si Pastile le-au sarbatorit in luna a doua, nu in luna intai, pentru ca nu aveau preoti. Citat:
De asemenea, cand cu mana Domnul nu le spune sa stranga o saptamana, le spune de sase zile si apoi a saptea de odihna, ca si cum ei nu stiau sa numere zilele saptamanii. O dovada in plus, scrie ca unii iesisera sa adune si in ziua a saptea, deci nu stiau de niciun sabat, era lege noua, atunci au auzit de ziua de odihna (afara de cea din Facere, de care auzisera tot de la Moise). In concluzie, ca la teorie putem sa tot discutam. Ce dovezi aveti ca voi aveti har si Domnul este cu voi? Unde sunt minunile care atesta prezenta harului? ca teoria au toate denominatiile si religiile. Dar Domnul arata unde e adevarul prin minuni. Altfel si preotii pagani din timpul Sf. Ilie spuneau ca ei cred drept. In afara de cuvantul vostru, al conducatorilor adventisti aveti si altceva care sa arata ca Dumnezeu e cu voi? Adica si cuvantul lui Dumnezeu, nu doar al adventistilor. |
[quote=tricesimusseptimus;338751]Hristos nu Se referea la sabatul nr.1 al Creației (acela e clar că S-a odihnit), ci la restul sabatelor. Normal că lucrează, sâmbăta legumele nu se opresc din crescut și oamenii din respirat. Ar fi o catastrofă!
Pretene,nu stiam ca omul cand respira, insemna ca "lucreza"! Referitor la mesajul meu anterior: faptul ca Hristos a vindecat ologul in zi de sambata nu insemna ca a "lucrat" in ziua odihnei (Ioan 5:1-19).Dar tot el i-a zis celui vindecat sa-si ia patul .Acest lucru nu incalca ziua odihnei si anume ati cara patul?Este stiut ca in ziua odihnei omul nu avea voie nici macar sa culeaga un mar din copac pentru al manca sau sa-ti aprinzi focul cu lemne pentru ati incalzi mancarea.Nu a omorat Moise un om cu pietre cand l-a gasit adunand lemne in ziua odihnei? Totusi Hristos Faptul ca Hristos dezlega sambata arata a pregatit o alta zi de odihna in noul legamant |
Citat:
Moise l-a omorat pentru ca batea pe un evreu. "11. Iar după multă vreme, când se făcuse mare, Moise a ieșit la fiii lui Israel, frații săi, și a văzut muncile lor cele grele. Cu prilejul acesta a văzut el pe un egiptean că bătea pe un evreu dintre fiii lui Israel, frații săi; 12. Și căutând încoace și încolo și nevăzând pe nimeni, el a ucis pe egiptean și l-a ascuns în nisip." |
Citat:
Citat:
Citat:
29. ... Au pe Moise și pe prooroci; să asculte de ei. 31. ... Dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți. (Luca 16) |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Am renuntat de multa vreme sa urmaresc acest topic... sunt unii useri atrasi de el ca de o gaura neagra :D. Cand ajungeti la o concluzie va rog sa ma anuntati si pe mine via P.M.
Ei oricum. Vorba multa- saracia omului ! P.S. ..daca o sa mai traiesc.. |
Citat:
A spune altceva, inseamna a adauga la Scriptura lucruri care nu sunt trecute in ea, ceea ce adventistii si altii ca ei fac cu mare nonsalanta. Citat:
Celor care aveau ca norma Legea VT. Perfect indreptatiti as zice, problema adventistilor este ca ei se considera inca sub Legea VT, adica in ceea ce ii priveste, Hristos s-a rastignit degeaba. "Știind însă că omul nu se îndreptează din faptele Legii, ci prin credința în Hristos Iisus, am crezut și noi în Hristos Iisus, ca să ne îndreptă din credința în Hristos, iar nu din faptele Legii, căci din faptele Legii, nimeni nu se va îndrepta." "Nu lepăd harul lui Dumnezeu; căci dacă dreptatea vine prin Lege, atunci Hristos a murit în zadar." "Deci ce este Legea? Ea a fost adăugată pentru călcările de lege, până când era să vină Urmașul, Căruia I s-a dat făgăduința, și a fost rânduită prin îngeri, în mâna unui Mijlocitor. Mijlocitorul însă nu este al unuia singur, iar Dumnezeu este unul. Este deci Legea împotriva făgăduințelor lui Dumnezeu? Nicidecum! Căci dacă s-ar fi dat Lege, care să poată da viață, cu adevărat dreptatea ar veni din Lege. Dar Scriptura a închis toate sub păcat, pentru ca făgăduința să se dea din credința în Iisus Hristos celor ce cred. Iar înainte de venirea credinței, noi eram păziți sub Lege, fiind închiși pentru credința care avea să se descopere. Astfel că Legea ne-a fost călăuză spre Hristos, pentru ca să ne îndreptăm din credință. Iar dacă a venit credința, nu mai suntem sub călăuză. 26. Căci toți sunteți fii ai lui Dumnezeu prin credința în Hristos Iisus. Căci, câți în Hristos v-ați botezat, în Hristos v-ați îmbrăcat." "Țineți zile și luni și timpuri și ani? Mă tem de voi, să nu mă fi ostenit la voi, în zadar." "Cei ce voiți să vă îndreptați prin Lege v-ați îndepărtat de Hristos, ați căzut din har; Căci noi așteptăm în Duh nădejdea dreptății din credință." "Mă mir că așa degrabă treceți de la cel ce v-a chemat pe voi, prin harul lui Hristos, la altă Evanghelie, Care nu este alta, decât că sunt unii care vă tulbură și voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos. Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema!" |
Citat:
Iar în ziua a șasea adunară de două ori mai multă: câte două omere de fiecare. Și au venit toate căpeteniile adunării să-l înștiințeze pe Moise. Iar Moise le-a zis: "Iată ce a zis Domnul: Mâine e odihnă, odihna cea sfântă în cinstea Domnului; ce trebuie copt coaceți, ce trebuie fiert, fierbeți astăzi, și ce va rămâne, păstrați pe a doua zi!" Iar in legatura cu omul ucis cu pietre de Moise pentru calcarea zilei de odihna iata versetele: Când se aflau fiii lui Israel în pustiu, au găsit un om adunând lemne în ziua odihnei; Și cei ce l-au găsit adunând lemne în ziua odihnei l-au adus la Moise și Aaron și la toată obștea fiilor lui Israel; Și l-au pus sub pază, pentru că nu era încă hotărât ce să facă cu el. Atunci a zis Domnul către Moise: "Omul acesta să moară; să fie ucis cu pietre de către toată obștea fiilor lui Israel, afară din tabără!" L-au scos deci toată obștea fiilor lui Israel afară din tabără și l-au ucis cu pietre toată obștea, afară din tabără, cum poruncise Domnul lui Moise. Numerii 15:32-36 |
Citat:
A spune altceva, înseamnă a adăuga la Scriptură lucruri care nu sunt trecute în ea, ceea ce ortodocșii și alții ca ei fac cu mare nonșalanță. Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ori, puneti pe langa Biblie, in replica, dogmele gruparii dvs. ori..cred ca nu prea se compara ce sa mai vorbim de argument.. |
Citat:
Cred ca va lipseste orientarea temporala. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"2."Să-Mi sfințești pe tot întâiul născut, pe tot cel ce se naște întâi la fiii lui Israel, de la om până la dobitoc, că este al Meu!" Citat:
Iar eu v-am dat citatul de cand evreii redescopera legea, pentru ca nu mia stiau nimic din lege, nici sa tina arderile, nici Pastile, macar. Citat:
Daca nu stiti ziiua de duminica au tinut-o toti sfintii, sfinti care faceau minuni. Nu doar filozofi care interpreteaza Biblia. Si chinezii au filozofii lor, asta nu inseama ca ne luam dupa ei. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Sau in cazul asta este nevoie de interpretarea adventista pentru a schimba ceea ce este evident. Ceea ce considerati dvs. ca reprezinta 'Legea Libertatii in Hristos" este irelavant atat timp cat traiti aceasta confuzie grava. Citat:
A dezlega (dezlegarea data ucenicilor de a cauta mancare in sambata, vindecarile) nu este tot una cu a desfiinta, iar "sub Lege" se aflau "de facto" evreii si nu Hristos care se numeste pe sine "Domn al sambetei" adica cel care a dat Legea si cel care implineste (desavarseste) Legea, ducand-o de la un inteles fizic, legalist (nu fa aia, nu fa aia) care ii marcheaza pe adventisti si in ziua de azi la unul duhovnicesc: acea de a te intoarce spre Dumnezeu si aproapele tau si a-l ajuta in nevoie, si asta nu doar o zi pe saptamana. Ori, nu cred ca ai sa vezi in ziua de azi un adventist care sa-si ajute vecinul sa care plasele de cumparaturi in Sabat sau sa-i taie lemne in curte daca e batran si abia se poate misca desi regula dupa care zic ei ca tin sabatul este "sa nu-ti faci placerea ta". Le-o fi placand in restul saptamanii sa care plase si sa taie lemne, si nu pot fi atat de egoisti pana si in Sabat.. Stiu o bunica care nici macar nu vrea sa-si spele nepotii in "sfanta" zi de Sabat atat de devotata este gresitului crez adventist. Si ca sa intelegeti momentul exact al desfiintarii sabatelor, cititi tot in Scriptura: "Ștergând zapisul ce era asupra noastră, care ne era potrivnic cu rânduielile lui, și l-a luat din mijloc, pironindu-l pe cruce." (..) Nimeni deci să nu vă judece pentru mâncare sau băutură, sau cu privire la vreo sărbătoare, sau lună nouă, sau la sâmbete, Care sunt umbră celor viitoare iar trupul (este) al lui Hristos." Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Răspuns: "Și a zis: "Luați această carte a legii și o puneți de-a dreapta chivotului legii Domnului Dumnezeului vostru și va fi ea acolo mărturie împotriva ta." (Deut. 31,26) A nu se confunda zapisca lui Moise (rânduielile ceremoniale puse lângă chivot) cu tablele Legii Morale (puse în chivot). Dacă am fi superficiali (iarăși!) și am face totuși această confuzie, ce-ar mai rămâne din Legea Morală după care se ghidează orice creștin? Bucuria diavolului: instaurarea anarhiei! Citat:
Răspuns: logic și nesuperficial - sabatele ceremoniale împreună cu jertfele de mâncare și băutură. |
Acesta este cu adevărat singurul dumneavoastră argument: păzim duminica pentru că au păzit-o și părinții bisericești.[/quote]
Prietene, vreau sa-ti pun o intrebare.Imi poti arata in Biblie unde Hristos ne zice sa pazim sambata ca zi de odihna? |
Intrebarea anterioara era pt Tricess
|
Citat:
|
Citat:
Acolo scrie adu-ti aminte de ziua de odihna, pentru ca sabat=odihna. Ziua a saptea este ziua de odihna. Dovezile adeventiste ca evreii tineau ziua de odihna inante de Moise au fost sublime, dar au lipsit cu desavarsire. Deoarece aceaste conceptii sunt doar in imaginatia liderilor adventisti. Asadar: 1. Despre tinerea zilei de odihna pana al Moise s-au dat niste citate referitoare la babilonieni si accadieni. Am aratat ca acesti nu aveau saptamana biblica, ci in fiecare luna. Desi sunt sterse. In plus avem din istoria ca nu se cunoastea saptamana. Apoi s-au dat doua referiri unde apar sapte zile. Eu am aratat ca exista mai multe referiri la sapte zile care nu au legatura cu ziua de odihna (printre altele si zilele de Pasti). Exista referiri si la alte zile consecutive. In plus nu exista nicio referire ca tinea cineva ziua de odihna pana la Moise. 2. Putem presupune ca evreii au tinut ziua de odihna pana la venirea lui Iisus. Eu am dat pasajul in care evreii au redescoperit legea, si au inceput iar numaratoarea din luna intai ziua intai. Uitasera si Pastile, care aveau o data fixa, dupa luna. Si l-au tinut a doua luna, fara sa fie asa rigurosi ca adventistii. Putem presupune (desigur, nu suntem siguri 100%) ca evreii uitasera atunci si de ordinea zilelor si de Sabat. 3. Adventistii interpreteaza cum vor ei citatele din Sfant Scriptura referitoare la ziua de odihna. Desi scrie de sase zile si ziua a saptea ei spun ca Moise nu se refera la numeralul ordinal, ci la o zi anume. Desi in Biblie oricine poate vedea ca e o comparatie cu zilele din creatie, adventistii spun ca acolo scrie ca sunt exact acele zile, ca si cum noi nu putem citi. In concluzie conceptiile adventiste se bazeaza pe imaginatie, pareri personale si impresii, simtaminte. |
Citat:
Iar restul e tăcere... |
Citat:
Si bineinteles ca "este sambata Dumnezeului Tau" inseamna de fapt " este odihna Dumnezeului tau". Chiar dvs. ati scris ca era cuvantul sambata in acea versiune si la sarbatorile celelalte. Dati citatele din Biblia de acum, nu in cele de acum sute de ani, cand era alt limbaj si traduceri mai greoaie. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Oare cat o sa mai continue "razboiul" de uzura (dupa parerea mea) pe tema sambata vs duminica ?
|
Citat:
|
Citat:
Credeti ca cinstirea duminicii este semnul bestiei ? |
Citat:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:36:34. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.