![]() |
[tricesimusquintus=quote] O mica remarca: slabanogul din Marcu 2 nu avea un handicap psihic, era doar paralizat [paralutikos], nu avea nevoie de "nasi" care sa pledeze pentru el. [/quote]
[SIZE=1]Contrazici Scriptura care spune: "văzând credința lor", acei oameni au mijlocit in fața lui Hristos pentru bolnav.[/SIZE] [SIZE=1]Marcu 16.4 "4. Și neputând ei, din pricina mulțimii, să se apropie de El, au desfăcut acoperișul casei unde era Iisus și, prin spărtură, au lăsat în jos patul în care zăcea slăbănogul. 5. Și văzând Iisus [COLOR=red]credința lor[/COLOR], i-a zis slăbănogului: [COLOR=red]Fiule, iertate îți sunt păcatele tale![/COLOR]"[/SIZE] iar Biblia mai oferă numeroase exemple in care un credincios mijloceste pentru un altul: Marcu 23.9. 17 ".Și I-a răspuns Lui unul din mulțime: Învățătorule, am adus la Tine pe fiul meu, care are duh mut. Iar Iisus i-a zis: De poți crede, [COLOR=red]toate sunt cu putință celui ce crede.[/COLOR] 24.Și îndată strigând tatăl copilului, a zis cu lacrimi: [COLOR=red]Cred, Doamne! Ajută necredinței mele[/COLOR]. 25.Iar Iisus, văzând că mulțimea dă năvală, a certat duhul cel necurat, zicându-i: Duh mut și surd, Eu îți poruncesc: Ieși din el și să nu mai intri în el!" L-a indemnat Hristos pe copilul posedat ? Evident că nu. Ci doar pe tatăl lui l-a indemnat să creadă!! Și așa a vindecat copilul prin mijlocirea tatălui, la fel cum o face nașul la botezul pruncului. [SIZE=1]Marcu 5. 22 "Și a venit unul din mai-marii sinagogilor, anume Iair, și văzându-L pe Iisus, a căzut la picioarele Lui, 23. Și L-a rugat mult, zicând: Fiica mea este pe moarte, ci, venind, pune mâinile tale peste ea, ca să scape și să trăiască...[/SIZE] [SIZE=1]36. Dar Iisus, auzind cuvântul ce s-a grăit, a zis mai-marelui sinagogii: Nu te teme. [COLOR=red]Crede numai[/COLOR].[/SIZE][SIZE=1]" [/SIZE] [SIZE=1]Asadar, Hristos nu o intreabă nimic pe fetiță, ci îl îndeamnă pe tatăl ei "crede numai" și o tămăduiește pe fetiță prin mijlocirea tatălui:[/SIZE] [SIZE=1]41. [/SIZE][SIZE=1]"Și apucând pe copilă de mână, i-a grăit: Talita kumi, care se tâlcuiește: Fiică, ție zic, scoală-te!" [/SIZE] [SIZE=1]Iată alt exemplu in care niște creștini mijlocesc pentru un altul:[/SIZE] [SIZE=1]11. Și după aceea, S-a dus într-o cetate numită Nain și cu El împreună mergeau ucenicii Lui și multă mulțime. 12. Iar când S-a apropiat de poarta cetății, iată scoteau un mort, singurul copil al mamei sale, și ea era văduvă, și mulțime mare din cetate era cu ea. 13. Și, văzând-o Domnul, I s-a făcut milă de ea și i-a zis: Nu plânge! 14. Și apropiindu-Se, S-a atins de sicriu, iar cei ce-l duceau s-au oprit. Și a zis: Tinere, ție îți zic, scoală-te. 15. Și s-a ridicat mortul și a început să vorbească, și l-a dat mamei lui.[/SIZE] [SIZE=1]L-a întrebat ceva Hristos pe copil înainte de a-l vindeca? Nicidecum![/SIZE] [SIZE=1]Ci doar mijlocirea mamei copilului a fost de ajuns. Nu stie părintele de ce anume are nevoie copilul său?[/SIZE] [tricesimusquintus=quote] Doar daca Scriptura spunea ca e necesar botezul pruncilor, atunci as fi contrazis-o. Dar cum nu exista nici o referinta biblica pentru botezul unui prunc, nu am cum s-o contrazic in aceasta privinta.[/quote] foarte bine, atunci dă-i drumul și argumentează (și nu in batjocură cum ai făcut-o mai sus) citatele: Fapte 16.33"Și el, luându-i la sine, în acel ceas al nopții, a spălat rănile lor și s-a botezat el și [COLOR=#ff0000][COLOR=#ff0000]toți ai lui îndată[/COLOR][/COLOR]." Fapte 16.15 "Iar după ce s-a botezat [COLOR=#ff0000][COLOR=#ff0000]și ea ȘI CASA EI[/COLOR][/COLOR], ne-a rugat, zicând: De m-ați socotit că sunt credincioasă Domnului, intrând în casa mea, rămâneți." [COLOR=#ff0000][COLOR=#ff0000]In Antichitate casa unui om insemna si copii mici și servitorii !!![/COLOR][/COLOR] [tricesimusquintus=quote] Apostolii au avut "bunavointa" sa ne scrie doar ce trebuie sa facem, nu si toate ereziile posibile de care sa ne ferim,[/quote] Totuși aștept explicații. De ce nu au avut bunăvoința apostolii să ne arate că pruncii erau excluși de la botez? De ce nu au avut bunăvoința apostolii să prevadă faptul că că după 17 secole de existență a Bisericii (trupul lui Hristos cel viu Col.1.18) se vor ridica niște erezii care vor susține că botezul pruncilor e "antibiblic"? |
Citat:
Este crestineste sa ii numesti pe fratii tai neoprotestanti "sectari", atat timp cand toti cei amintiti de tine mai sus sunt biserici recunoscute de statul roman ? Or fi acestie neoprotestanti cum or fi, dar fara respect la adresa lor niciodata nu va fi mai bine. Eu am intrat si pe forumuri ale diferitelor confesiuni religioase dar sincer acolo nu am gasit jignire aduse ortodocsilor ca cele pe care neoprotestanti trebuie sa le suporte aici. |
Citat:
Hristos spune: "Și a zis: Pentru aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de femeia sa și vor fi amândoi un trup." (Mat.19,5) De ce nu se casatoresc pruncii? Ce, ei nu sunt oameni, cum zice textul? Nu stiu parintii ce este mai bine pentru copilul lor si sa-i aleaga o sotie? Tinerii fac atatea greseli in alegerea partenerului de viata, parintii au mai multa experienta, sa faca ei alegerea in locul lor! Iar nasul de cununie sa mijloceasca pentru prunc si sa-l cunune! Va place cum suna? De ce nu au avut bunăvoința apostolii să ne arate că pruncii erau excluși de la cununie? P.S. Apropos, sa-mi aratati in Biblie unde scrie de nasul de botez. |
Citat:
Oana, sectari și eretici au existat dintotdeauna și vor exista până la sfârșitul vremurilor. Biblia îi numește eretici, nu noi: 2 Petru 2.1 "Dar au fost în popor și prooroci mincinoși, după cum și între voi vor fi învățători mincinoși, care vor strecura eresuri pierzătoare și, tăgăduind chiar pe Stăpânul Care i-a răscumpărat, își vor aduce lor grabnică pieire" Tit 3.10 "De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te, 11. Știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit." Nu există "confesiuni" crestine cum spui tu. Există o singură mărturisire a credinței și o singură Biserică: Iacov 2.10 "Pentru că cine va păzi toată legea, dar va greși într-o singură poruncă, s-a făcut vinovat față de toate poruncile." Efeseni 4.5 "Este un Domn, o credință, un botez," Ioan 8.32 "Dacă veți rămâne în cuvântul Meu, sunteți cu adevărat ucenici ai Mei; Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi" Acum revenind la ceea ce ai spus tu mai sus: " sunt biserici recunoscute de statul roman"? Da, dar Biserica e biserică și statul e stat. Există state "civilizate" și democratice cum sunt California și Franța care au recunoscut funcționarea unor "biserici" sataniste, în numele democrației. Asadar ceea ce vrea statul nu e intotdeauna același lucru pe care il vrea Biserica lui Hristos. Pentru Biserica lui Hristos (ortodoxă) aceste "culte", pe care tu le numești confesiuni, vor fi mereu niște erezii. Citat:
Păi haide să discutăm acest aspect. Știi bine că âne e așa. Acolo nu sunt atacați direct ortodocșii (ar fi și culmea pentru că din rândul lor sunt recrutați noii adepți), ci e atacată Biserica Ortodoxă. Răspunde sincer de câte ori nu ai auzit la ei replici de genul: Nu religia te mântuiește, ci credința in Domnul IIsus. (de parcă pe crestini nu tot Iisus îi mântuieste) De câte ori nu ai auzit la ei replici de genul : Hristos e singurul preot, cu aluzii directe la desființarea preoției ortodoxe? sau : Noi ne inchinăm in duh și adevăr, nu la chip cioplit cum fac alții. (cu aluzii la icoane)? De câte ori nu ai auzit la ei replici de genul: Puscariile sunt pline de ortodocsi.(de fapt sunt pline de rromi nebotezați care se declara dupa religia majoritatră)? sau: Noi l-am primit pe domnul Iisus în inima noastră și am fost mântuiți, noi suntem fii ai lui D-zeu, nu ca ceilați (adică ortodocșii) care beau, înjură și curvesc, căci sunt nemântuiți? De câte ori nu ai auzit la ei replici de genul: Pocăiește-te ca să ai viață veșnică (iar pocăința la ei este aderarea la o sectă neoprotestantă la care te botezi ca adult și primești nici mai mult , nici mai puțin decât Mântuirea)? Referitor la ce mai scrii : "nu am gasit jignire aduse ortodocsilor ca cele pe care neoprotestanti trebuie sa le suporte aici", dacă te uitai mai atentă ai fi văzut că de când funcționează forumul marea majoritate a sectanților care au scris pe acest forum aparțineau și aparțin grupării intitulate "Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea", o sectă obscură și relativ neînsemnată în panorama ofertelor "de mântuire" din România actuală. Această sectă este aprig contestată și în rândul neoprotestanților. Baptiștii, de exemplu nu îi consideră crestini, ci îi plasează alături de mormoni și iehoviști. Nimeni nu i-a jignit și nimeni nu i-a invitat aici și nu a insistat în a ataca secta obscură din care fac ei parte, doar că noi trebuie să suportăm atacurile pe care le desfășoară in permanență la adresa Bisericii Ortodoxe. Au fost invitați să meargă să scrie pe forumuri baptiste și penticostale, dar nu o fac pentru că mizează pe "ignoranța" ortodocsilor si stiu că aici ar avea mai multe șanse de a face prozeliți. Dacă s-ar inscrie pe un forum evanghelic sau baptist si ar insista cu atâta inversunare in a propovadui doctrinele sectei lor, cum o fac pe forumul ortodox, ei stiu că ar fi dați afară automat. [SIZE=2][SIZE=2] [/SIZE][/SIZE] |
Citat:
"Caci atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in el sa nu piara ci sa aiba viata vesnica."(Ioan 3:16) Dvs. incercati sa puneti ceva sau pe cineva in locul lui Hristos. Si cine face lucrul acesta poate fi considerat un "impotrivitor" a lui Hristos. Citat:
Dupa cum vedeti, postam numai in "tarcul nostru" (cu putine exceptii). Facem asta pentru ca cei ca dvs. ne-au chemat. Nu cred ca am initiat vre-o dicutie (topic), ci doar am raspuns la intrebari sau minciuni. |
Eu ma refeream la faptul ca discutile pot fi ceva mai constructive daca nu s-ar folosi termenul "sectari" care dupa parerea mea jigneste, iar daca jignesti pe cineva deja te-ai cam inchis caile de comunicare cu el.
Versetele aduse ca argument de tine sunt extraordinare, dar din pacate daca este sa privim lucrurile asa, totul se imparte la "relegia mea" oricare ar fi aia si "sectari". Adica pentru ortodocsi toti catolici sunt sectari, pentru catolici toti ortodocsi sunt sectari si tot asa. Acum treaba cu postatul adventistilor, babtistilor, evanghelistilor si cine o-r mai fi ei pe forumul acesta este iarasi discutabila si asta in primul rand pt ca acesta este un forum public in care poate posta si citi oricine doreste si nu este limitat (user name si parola). Iar din cate am vazut eu "ereticii" cum la spui tu, posteaza de fiecare data sau de cele mai multe ori in topicuri deschise de ortodocsi, si mi se pare corect ca ei sa argumenteze sau sa se apere de cele spuse pe forum, am vazut ca cele mai multe topicuri contin referiri la adventisti si sabat. Eu pana ma voi documenta si voi fi suficient de tare in credinta ii voi numi prieteni si frati. (P.S Imi poti recomanda te rog o carte despre istoria BOR, in Romania ? Si eventual o carte in care sa mi se explice traditiile bisericii pe diferite zone ale tarii? ) |
Citat:
Tu ai citit ce am scris mai sus? De ce scoți din context doar ceea ce iți place? Unde am scris eu că mântuirea nu vine prin Hristos? Citat:
Mda, domnule Vasinec/Litanu, uite vă propun un experiement. Intrați pe forumul baptist Vox Dei și încercați să îi convingeți pe "frații" de acolo [COLOR=#ff0000][COLOR=#ff0000]postând cel puțin de două ori pe zi [/COLOR][/COLOR]și încercând să îi convingeți de un "adevăr" adventist. Aici alegeți dvs care "adevăr". Fie incercati să îi convingeți despre obligativitatea ținerii Sâmbetei, fie încercați să îi convingeți despre inexistența sufletului după moarte. Adică ce încercati să faceti dvs de mai mult de doi ani pe forumul ortodox. Să îmi spuneți și mie numele cu care intrați pe forum ca să vă pot urmări. Nu cred că o să vă țină mai mult de o lună pe acel forum. Dacă o să vă țină mai mult decât 30 de zile fără să vă dea afară și fără să vă steargă postările, o să mă apuc si eu să propovăduiesc adventismul pe forumul acesta. Dar atenție! Trebuie să postați acolo cel puțin de două ori pe zi, pe aceași temă, pe aceiași dogmă adventistă, pe care baptistii nu o imbratisează. Nu e mult având in vedere faptul că media postarilor dvs zilnice pe forumul acesta e mult mai mare. Ce ziceți, încercăm? |
Dacă tot intră neoprotestanți pe aici... sunt și eu curios să intru pe forumurile lor. Are cineva adresele unor asemenea forumuri?
|
[quote=oana_21;139401]Am mai pus intrebarea asta si vad ca inca nu am primit raspuns, de aceea intreb din nou.
Este crestineste sa ii numesti pe fratii tai neoprotestanti "sectari", atat timp cand toti cei amintiti de tine mai sus sunt biserici recunoscute de statul roman ? Or fi acestie neoprotestanti cum or fi, dar fara respect la adresa lor niciodata nu va fi mai bine. Eu am intrat si pe forumuri ale diferitelor confesiuni religioase dar sincer acolo nu am gasit jignire aduse ortodocsilor ca cele pe care neoprotestanti trebuie sa le suporte aici.[/quote De ce e bun statul acum cand va recunoaste ca ,,biserici,, dar cand statul prin Constantin cel Mare a recunoscut ziua Domnului, nu impunand-o cum eronat sustineti voi, ci legalizand ziua tinuta de crestini, nu mai e bun??? Cum ar fi putut sa accepte crestinii sa tina o zi impotriva vointei lor, cand ei isi dadeau viata in cele mai cumplite chinuri pentru lucruri mai marunte decat acesta? |
Nu religia din care faci parte te mantuieste ci credinta in jertfa mantuitoare a Domnului Iisus Hristos. Vedeti vre-un neadevar in aceasta afirmatie? In plus, nu cred ca atac pe nimeni, pentru ca acest adevar este valabil pentru toate religiile (inclusiv cea din care fac parte). Si este confirmat de Sfanta Scriptura, in zeci de versete.E lipsit de adevar acest text deoarece Sf. Pavel spune ,,Un Domn, o credinta si un botez... Oare S-A impartit Hristos?!,, Daca in timpul Sf. Pavel ar fi existat si ,,credinta (religia) adventista,, si miile de ,,credinte-religii,, existente in vremea noastra si toate ar fi fost bune si dupa adevarul Evangheliei (fapt imposibil caci nu este decat un singur adevar si o singura credinta-religie), poate ai fi credibil, dar asa.... cauta alte argumente!
|
E lipsit de adevar acest text deoarece Sf. Pavel spune ,,Un Domn, o credinta si un botez... Oare S-A impartit Hristos?!,, Daca in timpul Sf. Pavel ar fi existat si ,,credinta (religia) adventista,, si miile de ,,credinte-religii,, existente in vremea noastra si toate ar fi fost bune si dupa adevarul Evangheliei (fapt imposibil caci nu este decat un singur adevar si o singura credinta-religie), poate ai fi credibil, dar asa.... cauta alte argumente! __________________
|
Citat:
- unul din punctele centrale ale credintei sale era revenirea Domnului. Sfantul Apostol nadajduia ca acest eveniment sa se petreaca in timpul vietii sale pamantesti. "noi cei vii care vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna, cu ei in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi intotdeauna cu Domnul."(1 Tesaloniceni 4:17) - Sfantul Apostol a pazit ziua a saptea (singura zi din saptamana binecuvantata si sfintita de Dumnezeu)."In ziua sambetei am iesit afara pe poarta cetatii, langa un rau, unde credeam ca se afla un loc de rugaciune." (Fapte 16:13) - si multe altele. In schimb, Sfantul Apostol Pavel (si ceilalti Apostoli) nu s-a inchinat in fata icoanelor, nu a permis inchinarea in fata sfintilor, nu s-a inchinat Mariei, mama Domnului Iisus Hristos (nici macar nu a pomenit de ea in toate epistolelel sale) etc. "va indemn sa luptati pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna" (spunea Apostolul Iuda - vers.3) Asta inseamna sa ne ferim de adaugirile pagane infiltrate in religiile crestine (cu binecuvantarea unor Sinoade). |
Citat:
Si eu am fost pe un forum penticostal, si am avut 14 zile de MUTED pt ca am folosit un citat Biblic la un nolc nepotrivit. Fratii sectari, au putut continua jignirile la adresa Ortodoxiei ...doar sunt sectari....atunci ce te mira, macar pe acest forum sa imi (ne) spun(-em) parerea. |
Citat:
Despre inchinarea la sfinti in perioada Apostolica nu se pune problema...erau in viata Sfintii... Dar sa nu uitam ca asa cum bolnavii intindeau mainile spre Apostoli (catre Petru si Ioan spre ex) pt a cere vindecare asa si noi intindem mainile spre ei sa ne ajute...daca umbra lor facea minuni, de ce n-ar face minuni si rugaciunile pe care le adresam lor? Despre Maica Domnului fece mentiune Luca, atat in Ev.cat si in Fapte. Despre inchinarea Apostolilor fata de ea ce sa-ti mai spun, POATE OR FI MAI PRESUS CA ARHAN. GAVRIIL, si de aceea ei nu i s-au inchinat...cred ca Ev. lui Luca asa cum o avem noi te-ar lamuri...dialogul dintre inger si Fec.Maria spune totul. Ce ROL AVEAU EPISTOLELE ? sa vb despre o anumita prsoana?...de unde stii ca epistola catre Laodiceni nu ar fi un raspun potrivit pt. toate cultele NP.??? cred ca ar trebui sa lasam si credinta sa-si faca rolul , nu sa ne luam doar dupa ce scrie ... Citat:
De ce n-am crede Hotararile Sinoadelor unde au fost prezenti nu 1 sau 2 oameni de rand (si astia bolnavi de nervi-epilepsie), ci numerosi episcopi (oameni alesi de Domnul care ne avand de aface cu NP la cea vreme , si traind dupa credinta cea adevarata ) au expus adevarul asa cum este el in Biblie, si au raspuns problemelor vremii asa cum a hotarat D-zeu. Asta inseamna sa ne ferim de adaugirile unor oameni BOLNAVI DE NERVI, sau a unor oameni care sunt certati cu MORALA. |
Citat:
Cred ca acesta "ocupatie de baza" a Sfintilor Apostoli ar trebui reluata, acolo unde s-a pierdut. Oamenii au nevoie de invatatura din care sa priceapa ceva si care sa le schimbe modul de gandire si viata. |
Citat:
Ca d-voastra...mai bine ati spune direct nu cu cuvinte asa frumoase:treceti la orice secta numai ortodocsi sa nu fiti...aici bateti cu cuvintele acelea. Asa de grea este ortodoxia , ca daca n-ar fi existat acest cult de cine s-ar mai lega sectarii. Cred ca nu sunteti purtatorul de cuvant a ortodocsilor ca sa spuneti de ce ar avea ei nevoie...am avut Sf. Parinti care n-au avut crize de nervi (epile[sie) si au stiut cum sa ne faca sa ne manifestam si credinta =prin slujbe (acest termen atat de greu pt SECTARI). |
Citat:
|
Gbu
NU JUDECA CA SA NU FII JUDECAT!!!!! asa ca io nu o sa zic decat DOMNUL SA VA BINECUVINTEZE !!!!!!!
|
Un raspuns cu intarziere
Citat:
Cu siguranta daca doresti cu toata puterea sa demonstrezi o anume teorie sau practica (folosind Scriptura ma refer) vei cauta si vei potrivi in favoarea ta versetele asa incat comentariul tau sa fie de fapt raspunsul la intrebare si nu textul citat din Biblie. Citat:
Citat:
Botezati sunt acei deja nascuti din nou si NU cei botezati se nasc din nou prin apa botezului. versetele enuntate arata clar aceasta (si vorbesc despre botez, deci nu sunt scoase din context) 1 Petru 3.21 "... botezul, ... nu ca ștergere a necurăției trupului, ... Iar in Marcu 16.16 "Cel ce va crede (prima etapa) și se va boteza (a doua etapa) se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi." (iar condamnarea osandei este pentru credinta nu si pentru botez). Credinta este generatoarea nasterii din nou (dar aceste este alt subiect, daca doriti poate fi tratat separat [/quote] Citat:
Citat:
acesta este versetul, acum argumentul dumneavoastra Citat:
Felul acesta de argument in logica se numeste "argument din lipsa" adica imi gasesc suport NU in ceva ce este scris ci in ceva ce banuiesc (sau vreau) sa fie scris. Este posibil ca intelegerea (incredintarea) pe care o aveti cu privire la cest argument sa o fi auzit si sa o acceptati ca adevar, presupun ca nu este descoperirea dumneavoastra revelata din text.[/quote] Citat:
Citat:
Conextul vindecarii si al mijlocirii Citat:
Concluzie buna in contextul vindecarii si mijocirii. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Aduceti din nou ca si argument ceva ce nu este scris, ceva care banuiti ca ar trebui sa fie acolo, care dacac ar fi scris acolo nimic din postarea mea nu ar mai conta ... dar nu e scris ... asa ca acolo unde Scriptura tace tac si eu. Imi cer iertare inca odata daca argumentele postate de mine va aduc ofensa, am observat in raspunsurile dumneavoastra ca va asteptati ca orice evanghelic care nu ataca are "cutitul sub haina"(impropriu spus) si are scopuri ascuse de a ataca , demigra biserica dumneavoastra. Va asigur ca nu am acest scop (o puteti vedea in postarile mele aici, sau in alte locuri). Este cred una din putinele mele postari care argumenteaza in contrast o practica a bisericii din care faceti parte, ma feresc de obicei sa fac aceasta ... am facut exceptie acum doar din dorinta de a fi mai putin "acid" cand este vorba de "argumente imbatabile in fata sectantilor" asa cum va place sa denumiti tot ce este neortodox (ca si religie nu ca si semantica). Cu dragoste in Iisus Hristos acelasi Birsan Florin PS: Am depasit 1000 caractere asa ca am sters versetele (pot fi vazute direct in postarea dumneavoastra) si am lasat doar referinta. |
[SIZE=2]
Citat:
[SIZE=2][SIZE=2]Argumentele dvs, sunt din lipsă, d-le Abell și nu au nimic de-a face[/SIZE][/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]cu adevărul Bisericii. De [/SIZE][/SIZE][SIZE=2]ce nu au avut bunăvoința apostolii să ne arate că pruncii erau excluși de la botez?[/SIZE] [SIZE=2]De ce nu au avut bunăvoința apostolii să prevadă faptul că că după 17 secole de existență a Bisericii ([/SIZE][SIZE=2][SIZE=2] Biserica care este [/SIZE][/SIZE][SIZE=2]trupul lui Hristos cel viu Col.1.18[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]- deci nu poate fi coruptă!!![/SIZE][/SIZE][SIZE=2]) se vor ridica niște [/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]secte [/SIZE][/SIZE][SIZE=2]care vor susține că botezul pruncilor e "antibiblic"? [/SIZE] [SIZE=2]Fapte 16.33"Și el, luându-i la sine, în acel ceas al nopții, a spălat rănile lor și s-a botezat el și [/SIZE][SIZE=2][COLOR=#ff0000][SIZE=2][COLOR=#ff0000]toți ai lui îndată[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2]." [/SIZE] [SIZE=2]Fapte 16.15 "Iar după ce s-a botezat [/SIZE][SIZE=2][COLOR=#ff0000][SIZE=2][COLOR=#ff0000]și ea ȘI CASA EI[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2], ne-a rugat, zicând: De m-ați socotit că sunt credincioasă Domnului, intrând în casa mea, rămâneți." [/SIZE] [SIZE=2][COLOR=#ff0000][SIZE=2][COLOR=#ff0000][COLOR=black]In Antichitate casa unui om insemna si copii mici și servitorii !!![/COLOR][/COLOR][/SIZE] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=#ff0000][SIZE=2][COLOR=#ff0000][SIZE=2][COLOR=#ff0000][SIZE=3][COLOR=red]Spre deosebire de baptiștii moderni, Duhul Sfânt, Autorul Scripturii, nu a căzut de cuviintă să ne spună că pruncii erau exclusi de la botez [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=3][COLOR=red]!!![/COLOR][/SIZE][/SIZE] [/SIZE] [SIZE=2][COLOR=#ff0000][SIZE=2][COLOR=#ff0000][SIZE=2][COLOR=#ff0000]Argumente istorice:[/COLOR][/SIZE] [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2]· Sinodul din Cartagina de la 253 a condamnat opinia dup[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ă care botezul pruncilor ar trebui amânat până la a opta zi după nastere. Este interesant că nu exista o controversă dacă pruncii să fie botezati sau nu, ci doar câte zile să se astepte de la nastere.[/SIZE] [/SIZE][SIZE=2]A[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]ș[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]a[/SIZE][SIZE=2]in Cimitirul Sfantul Calist [/SIZE][SIZE=2][SIZE=2], datând din secolul II, [/SIZE][/SIZE][SIZE=2]din Chiusi (Italia)[/SIZE][SIZE=2][SIZE=2], [/SIZE][/SIZE][SIZE=2]se gaseste urmatoarea piatra de la mormantul unui copil :"Mateonata moarta la 1 an si 52 zile". Acesteia i se cere sa se roage pentru Dionisus "neofit" (nou botezat) in varsta de 1 an si 4 luni. O inscriptie romana datand din anul 382 zice : " Se odihneste in pace cel ce a trait 1 an si 4 luni si a fost ingropat la 6 ale calendelor lui octombrie...", dupa care urmeaza doua nume, probabil ale parintilor copilului.[/SIZE] [SIZE=2]Destule alte inscriptii se refera la o fetita "neophita", in varsta de 1 an si 5 luni, de un baietel, Apronianus, in varsta de 1 an, 9 luni si 5 zile, de Zosimos, "pistos ek piston = botezat, din parinti botezati", in varsta de 2 ani, 8 luni si 25 zile, de un copil care "pisti etetelisen = s-a sfarsit in credinta" etc...[/SIZE] [SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE] |
[SIZE=2]
Citat:
[SIZE=2][SIZE=2]P[/SIZE][/SIZE][SIZE=2]entru un crestin sanatatea sufleteasca e mai importanta decat vindecarea. Biblia iti ofera [/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]exemple in care crestinii mijlocesc pentru sănătatea trupească și sufletească a altuia: [/SIZE] [SIZE=2]Iată niște[/SIZE][/SIZE][SIZE=2] oameni [/SIZE][SIZE=2][SIZE=2]care mijlocesc[/SIZE][/SIZE][SIZE=2] in fața lui Hristos pentru bolnav.[/SIZE] [SIZE=2]Marcu 16.4 "4. Și neputând ei, din pricina mulțimii, să se apropie de El, au desfăcut acoperișul casei unde era Iisus și, prin spărtură, au lăsat în jos patul în care zăcea slăbănogul. 5. Și văzând Iisus [/SIZE][SIZE=2][COLOR=#ff0000][SIZE=2][COLOR=#ff0000]credința lor[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2], i-a zis slăbănogului: [/SIZE][SIZE=2][COLOR=#ff0000][SIZE=2][COLOR=#ff0000]Fiule, iertate îți sunt păcatele tale![/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2]"[/SIZE] [SIZE=2]iar Biblia mai oferă numeroase exemple in care un credincios mijloceste pentru un altul:[/SIZE] [SIZE=2]Marcu 23.9. 17 ".Și I-a răspuns Lui unul din mulțime: Învățătorule, am adus la Tine pe fiul meu, care are duh mut. [/SIZE] [SIZE=2]Iar Iisus i-a zis: De poți crede, [/SIZE][SIZE=2][COLOR=#ff0000][SIZE=2][COLOR=#ff0000]toate sunt cu putință celui ce crede.[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE] [SIZE=2]24.Și îndată strigând tatăl copilului, a zis cu lacrimi: [/SIZE][SIZE=2][COLOR=#ff0000][SIZE=2][COLOR=#ff0000]Cred, Doamne! Ajută necredinței mele[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2]. 25.Iar Iisus, văzând că mulțimea dă năvală, a certat duhul cel necurat, zicându-i: Duh mut și surd, Eu îți poruncesc: Ieși din el și să nu mai intri în el!"[/SIZE] [SIZE=2]L-a indemnat Hristos pe copilul posedat ? Evident că nu. Ci doar pe tatăl lui l-a indemnat să creadă!! Și așa a vindecat copilul prin mijlocirea tatălui, la fel cum o face nașul la botezul pruncului.[/SIZE] [SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff]Este clar pentru multi crestini ca ideea botezului rezervat exclusiv[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff] adulților a apărut din pricina orgolilului personal al unor lideri religiosi care urmăreau să dea o aură mai aparte sectei lor ( era vorba la acea dată de anababaptism- din care se vor desprinde mai târziu baptistii și alți neoprotestanți)[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2][COLOR=#0000ff]Trebuie spus c[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff]a [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff]la [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff]crestini botezul e usa de intrare in Biserica lui Hristos. La [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff]majoritatea [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff]eretici[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff]lor[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff] neoprotestanti el vine ca o [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff]î[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff]ncununare a [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff]M[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff]antuir[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff]ii[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff]. (Daca doriti discutam si despre felul in care per[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff]cep[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff] aceste secte din care face parte [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff]d-ul Abell,[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff] ace[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff]a[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff]st[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff]ă doctrină)[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff].[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff] ([/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff]Faimosul dicton al [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff]sect[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff]ei baptise: Credint[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff]ă[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff] - Mantuire - Botez[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff][SIZE=2][COLOR=#0000ff]). Din acest motiv ereziile neoprotestante țin cu dinții de botezul obligatoriu ca adult, desi nu au nici un fel de sprijin scripturistic în favoarea lui.[/COLOR][/SIZE] [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE] |
Trebuie sa cercetam in istoria Bisericii Primare si sa vedem de ce ei botezau si copii? pentru ca botezul copiilor nu apare in secolul 4 asa cum prost informeaza unii ci mult mai devreme
Daca pentru noi Scriptura este atat de clara in privinta botezului, pentru ei care traiau in epoca apostolica si-si dadeau viata pentru Hristos in arenele romane, de ce nu era, erau mai grei de cap in intelegerea scripturii? oare Duhul numai noua ne vorbeste si lor nu? Sau aveau ei o alta perceptie despre botez decat au azi neo-protestantii..stiau ei ceva ce nu stim noi? Pavel indeamna "Deci fratilor stati neclintiti si tineti predaniile pa care le-ati invatat fie prin cuvant fie prin epistola noastra"(IITes 2;15) Hopa . Sola scriptura cade, Bisericile primeau invataturi ne-consemnate in Biblie, nici nu putea fi vorba de Biblie si studiu biblic la acea vreme in comunitatile religioase decat de invatatura transmisa prin viu grai si pastrata cu garantie de prezbiterii si episcopii randuiti in fiecare comunitate, canonul biblic este ratificat abia in anul 397 la sinodul de la Cartagina deci ca o parenteza dupa cum am mai spus biserica primara era liturgica nu doar teoretica nu doar cu caracter de scoala Deci e clar ca biserica primara avea o viziune diferita asupra botezului si nu punea conditiia absoluta a maturitatii pt a primi botezul, Vedem ca Apostolul Patru in faptele Apostolilor "Pocaiti-va si sa se boteze fiecare dintre voi in numele lui Iisus Hristos spre iertarea pacatelor voastre si veti primi darul Duhului Sfant caci voua va este data fagaduinta si copiilor vostrii si tuturor celor de departe pe oricati ii va chema Domnul(Fapte 2;38-39) Botezul nu este scopul final al pocaintei, scopul botezului si a pocaintei este de a da credinciosului Darul Duhului Sfant, si intrebarea este "poate Duhul lui Dumnezeu sa se salasluiasca intr-un copil" Scriptura spune "poate oare cineva opri apa ca sa fie botezati acestia care au primit Duhul Sfant ca si noi?"(Fapte 10:47) Aici se ridica intrebarile dupa cum s-a spun, poade Duhul Sfant sa se salajluiasca intr-un copil? daca da atunci ce mai opreste apa sa fei botezati? a doctrinele noastre? un copil are nevoie de mantuire? evident toti am pacatuit, nimic spurcat nu va intra in Imparatia Cerurilor pentru ca si Psalmistul David spuna ca in faradelegi ne-am zamislit si am fost nascuti in pacate deci teoria Bisericii e simpla si orice raspuns negativ la aceasta l-ar face pe Dumnezeu minciunos si nemilos Daca Duhul Sfant se poate Salaslui in copii atunci ei pot fi si botezati Daca Duhul sfant nu se salasluieste in copii atunci Dumnezeu e nederept Copii au nevoie de mantuire de spalare a pacatelor pentru a intra in cer? Da , nimic spurcat nu intra in ceruri Copii sunt mantuiti si fara botez ..dar atunci Dumnezeu isi incalca cuvintele din Evanghelia dupa Ioan "Cine nu se naste din apa si din Duh nu intra in Imparatia cerurilor" |
Legat de postarea Botez
Citat:
Ceea ce ma uimeste este ignoranta dumneavoastra de a raspunde fara macar sa fi citit intreaga postare a mea. Sunt sigur ca atunci cand ati vazut semantarul "Abell" o citire in digonala si pe sarite a fost suficient... Daca insa eu m-am inselat si dimpotriva dumneavoastra doriti o discutie (cu mine) publica in care sa folosim argumente valide va stau la dispozitie. O singura remarca, o vom face pe un alt spatiu public decat crestiniortodox.ro (sunt de la inceput pe acest forum si este foarte consevator), apoi cu ceva ani in urma am facut o promisiune unuia dintre admini ca nu voi vorbi despre confesiunea mea religioasa pe acest forum, ci doar ce tine de lucruri comune cum ar fi Biblia. Ma rezum la aceste randuri cu dragoste in Hristos Florin Birsan |
Citat:
Eu nu v-am cerut sa vorbiti despre modul de organizare a cultului baptist sau creștin după evanghelie, ci numai despre "fundamentele" biblice, ale mântuirii și botezului așa cum le-ati asimilat dvs la "Adunare". Dvs stiti foarte bine că doctrina botezului administrat numai adultilor la care tin baptistii si evanghelicii atat de tare este doar un suport pentru ceea ce voi numiti "experienta mantuirii personale" sau "naștere din nou", adică mai pe intelesul tuturor siguranța mantuirii, inca de pe timpul acestei vieti (erezie extrem de periculoasă). Stiti f bine că din acest motiv sectele baptiste nu prcatica nici rugaciunea pt cei decedati (pt ca sunt siguri ca cei dragi ai lor au mers direct in Rai pt ca au fost mantuiti inca de cand trăiau) si practică botezul numai la maturitate ca simbol al dedicarii lui Hristos după ce au avut "experienta mantuirii personale" . Cunosc veretele pe care le folositi voi in sprijinul acestor idei și vă asigur ca am citit ce ati scris mai sus. Iar Biserica lui Hristos (ortodoxă) le poate ușor combate cu Biblia. |
Citat:
Eu nu lupt si nu atac cu atat mai puti pe un forum in care sunt musafir nu gazda. O seara plina de pace va doresc Florin Birsan |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Nu are rost sa mai analizes si restul disertatiei dvs. Nu are nici un suport. |
Citat:
Citat:
Citat:
Din textul citat reiese clar ca biserica primara avea chiar aceasta viziune a botezului la varsta maturitatii deciziei. Cum ar putea niste prunci sa se pocaiasca? |
Citat:
Biserica primară prin sfintele sinoade au dat anatemei ereziile din gruparea căreia îi aparțineți. Iar Biserica lui Hristos e numai una. La fel si dogma și marturia de credință. Am incercat să profit de prezența dvs pe acest topic, dat fiind faptul că până acum nu am avut parte decât de niște adventiști ignoranți și depresivi, cu pregătire biblică extrem de modestă, ca reprezentanți ai neo-protestantismului. Nu am facut decât să vă invit sa vorbiti (fara sa dati copy-paste de pe siturile baptiste) despre relatia dintre botez și "experienta mantuirii" in "cultul" caruia îi aparțineți, pentru că asta explică cel mai bine dorința de a boteza numai adulții la sectele neoprotestante. Să fiți și dvs binecuvântat cu dreapta cugetare! |
Citat:
Eu nu am de demonstrat nimic si nici de a convinge pe cineva sa creada ceva ce eu (zicase) doresc sa impun. Sunt deschis la discutie despre orice principiu biblic sau chiar confesional, dar cu rugamintea celor 2 puncte (pe alt spatiu virtual). Numai binecuvantare Florin. PS.Nu sunt adventist si nici baptist, fac parte dintr-o biserica penticostala. (nu ca ar avea importanta, pentru dumneavoastra toti sunt la fel :)) |
Citat:
|
Dar până acum ați susținut puncte de vedere baptiste nestânjenit și fără să învinuți faptul că sunteți incomodat de administrația forumului.
|
sau penticostale cum ziceți dvs. (Si mai grav) :103:
|
Citat:
Oricum problema dumneavoastra este nu ca ceea ce postez este neortodox ci faptul ca cel ce scrie este neortodox. Din dorinta de a fi contra a tot si a toate, aveti o lupta personala cu toti care nu fac parter din confesiunea dumneavostra. Numai bine Florin |
Credinta noastra e de aproape 2000 de ani, a dumneavoastra de cand e ? Cred ca abia de 100 de ani.
De ce aproape 1900 de ani nu au folosit ideile si interpretarile neo-protestantismului ? Ar fi culmea ca o credinta a carei baze sunt puse in perioada Sfintiilor Apostoli sa nu fie dreapta, dar o credinta care e infiintata la aproape 1900 de ani dupa Sf. Apostoli sa fie dreapta. |
Citat:
Ar fi culmea ca o credinta a carei baze sunt puse in perioada Sfintiilor Apostoli sa nu fie dreapta, dar o credinta care e infiintata la aproape 1900 de ani dupa Sf. Apostoli sa fie dreapta.[/quote] Sunt credinte si mai vechi, vechimea insa nu le face sa fie "drepte". Daca solidele baze puse in perioada apostolilor (si nu dupa aceea) s-au mentinut, putem numi acea credinta dreapta |
Citat:
2. Vechimea are si marile ei dezavantaje: "Caci taina faradelegii a si inceput sa lucreze"-spunea Sfantul Apostol Pavel acum 2000 de ani. Este posibil ca in 2000 de ani sa se fi acumulat multe obiceiuri si invataturi care nu seamana cu cele ale Mantuitorului si Sfintilor Apostoli. Nu conteaza vechimea. Este bine sa ne comparam credinta cu cea pe care o gasim in Sfanta Scriptura, si care a fost practicata de Sfintii Apostoli. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ar fi si culmea sa incepeti pe acest forum sa va etalati cunostintele religioase, nu de alta dar np sunt tare porniti pe ortodocsi. Numele d-voastra mi se pare cunoscut... am intalnit numele acesta (Florin Birsan) pe un forum np (si daca imi aduc eu bine aminte am avut ceva discutii aprinse cu aceasta persoana- GEONY ma numeam si acolo), si acea persoana era tare pornita pe ortodocsi. Ortodocsii nu ataca...nu om da noi dovada de adevarati crestini , dar nici nu suportam ca cineva sa ne supere credinta. Ps. NU ERATI D-VOASTRA CEL CARE VORBEA DE UN CURCUBEU CARE A STAT DEASUPRA STADIONULUI CAT TIMP A PREDICAT PASTORUL???? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:21:08. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.