![]() |
Citat:
|
ptr pestisorul de aur
stimate forumist,
se pare ca incalci regula de baza.Raspunsurile trebuiesc date din sfanta Scriptura nu dupa terminatile radacinilor in ebraica sau greaca veche. Asa cum ai observat, nu suntem la nivelul tau de pregatire, asadar, te rugam fie te cobori la nivelul nostru fie cauti alte siteuri unde poti discuta cu oameni cu nivelul tau de pregatire. Ca momentam nu faci altceva decat sa improstii cu un miros greu de mandrie, menit sa strice bucuria celor care jucau acest joc util. In concluzie, intrebarea ta era nefondata, nicaieri negasindu-se prorocia vechi testamentara referitoare la originea din Nazaret. |
Citat:
In Biblia Sinodala apare tradus "radacina", nu "mladita". Toiag din rădăcina lui Iesei se va ivi și floare din rădăcina lui se va ridica. Sa continuam :) Ce spune Biblia despre vise si interpretarea lor? |
1. Nu e de lepădată ideea ioannei că Matei citează scrieri inspirate ce nu au ajuns să facă parte din canonul Scripturii.
2. Unii exegeți au sugerat că acest nume a fost derivat din ebraicul. nazir*, „nazireu” însemnând „un despărțit” și că afirmația originară a lui Matei suna astfel: „El va fi numit Nazireu” (Numeri 6,2). Dar derivarea este extrem de nesigură. În plus, Iisus evident nu era un Nazireu (Matei 11,19; Luca 7,33, 34; cf. Numeri 6,2-4). Rădăcina mai probabilă este nasar*, de la care este derivat neșer*, o „mlădiță”, „rămurea” sau „lăstar”. Neșer este tradus „Odraslă” ("Mlădiță" în Sinodală) în Isaia 11,1, o profeție mesianică clară. Cuvântul mai obișnuit pentru „Odraslă” în profeția mesianică este șemach* (Ieremia 23,5; 33,15; Zaharia 3,8; 6,12). Este deci posibil ca derivarea lui Nazaret de la neser să fie corectă și că profețiile cu privire la Iisus ca „Odraslă” puteau să fie aplicate potrivit la faptul că El a crescut în cetatea Nazaret. 3. Alții au văzut în afirmația lui Matei cu privire la Hristos ca Nazarinean o referire la ocara care a venit mai întâi asupra orașului Nazaret și mai apoi asupra lui Iisus și a ucenicilor lui. Atitudinea populară față de Nazaret este evidentă din Ioan 1,46; cf. cap. 7,52. Mesia urma să fie „disprețuit și lepădat de oameni” {[Isaia 53,3; vezi și Ps. 22,6-8(TM)/ Ps. 21,7-9 (LXX)]uff. iară diferențele astea! Trebuie să scriu ecuații..}. Iisus urma să apară nu ca un cârmuitor glorificat, ci ca un smerit om printre oameni. El nu urma măcar să fie cunoscut ca betleemit și să aibă onoarea care I s-ar fi putut da ca cetățean al cetății lui David. Fie soluția aceasta, fie cea precedentă, fie cea a Ioannei, pentru această problemă ar putea constitui răspunsul la întrebare. Ori ar fi și alte soluții? _______________ * Peștișorule e mai bine fără caractere ebraice? |
Citat:
Fapte 2,17 |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Aveti cuvantul! |
Citat:
Citat:
|
Caderea multora de la credinta in amagirea proorocilor mincinosi (Matei 24,11-13, 2Tes. 2,3),inmultirea razboaielor si a vestilor despre razboaie (Matei 24,6-8), mari catastrofe: cutremure de pamant, semene in soare, luna si stele (Matei 24,7 și 29),tulburari sociale (Marcu 13:8),violenta fizica (Luca 21:25), decaderea morala a omului (2 Timotei 3, 1-3), aratarea pe cer a “semnului Fiului Omului” (Matei 24, 30), propovăduirea Evangheliei la toate neamurile (Matei 24,14) etc.
intrebare: ce spune Scriptura despre ingerul pazitor? |
Citat:
- semne în domeniul sănătății (Mat. 24,7) - psihoza oamenilor (Luc. 21,26) - intensificarea activității printre îngeri și demoni (Apoc. 7,1-3; 16,14) Puteți posta întrebarea. |
Citat:
|
Citat:
"Străjui-va îngerul Domnului împrejurul celor ce se tem de El și-i va izbăvi pe ei." (Psalm 33,7 - versiunea Sinodală) "Vedeți să nu disprețuiți pe vreunul din aceștia mici, că zic vouă: Că îngerii lor, în ceruri, pururea văd fața Tatălui Meu, Care este în ceruri." (Matei 18,10 - versiunea Sinodală) |
puteti continua cu o noua provocare!
|
Citat:
Adam si Eva daca ar fi mancat din pomul vietii dupa ce pacatuisera nu ar mai fi putut fi mantuiti, ar fi ramas vesnic cu pacatul in ei. |
O întrebare grea de data aceasta: Care era primul născut al lui Noe?
|
Citat:
|
Citat:
Am ales o întrebare mai grea că voi fi mai ocupat astăzi (fiind "ziua pregătirii"). Dacă răspunsul corect necesită un timp mai îndelungat, ofer o variantă mai ușoară pentru a nu bloca jocul până la revenirea mea: Întrebarea 2: ce înseamnă această "zi a pregătirii" și unde apare în Scripturi? |
Citat:
http://img221.imageshack.us/img221/3...2298x1210x.jpg |
Citat:
Deci Sem > Iafet |
Citat:
Fiii lui Sem au fost: Elam, Asur, Arfaxad, Lud și Aram. Iar fiii lui Aram au fost: Uț, Hul, Gheter și Maș. Lui Arfaxad i s-a născut Cainan; lui Cainan i s-a născut Șelah; lui Șelah i s-a născut Eber; Iar lui Eber i s-au născut doi fii: numele unuia era Peleg, pentru că în zilele lui s-a împărțit pământul, și numele fratelui său era Ioctan. Sa asteptam raspunsul domnului Osutafaraunu, de ce considera ca Sem e (sau nu e) cel mai mare. Raspunsul meu final ramane : Iafet. Ham e cel mai mic dintre frati, asa cum apare in Facere (9:24), asta e limpede. Sem avea 100 de ani la doi ani dupa potop (Facere 11:10),asta insemnand ca Noe sa aiba 602 ani, deci Sem s-a nascut cand Noe avea 502 ani. Din (Facere 5:32)aflam ca primul fiu al lui Noe s-a nascut cand el avea 500 de ani, deci acesta nu poate fi decat Iafet. Fraza din Facere 10:21 pare in neconcordanta cu calculul facut, ori traducerea e de vina , caci ar fi mers "tatăl tuturor fiilor lui Eber și frate cu Iafet, cel mai mare" [dintre frati] , ori am gresit calcului :) |
Citat:
Insa ce e mai interesant in versetul 21 e ca se face referire ca Sem e fratele lui Iafet desi acest lucru a fost afirmat inainte in mai multe randuri. Cel mai probabil se refera ca sunt frati(nu doar de sange) in ceea ce priveste binecuvantarile mostenite (Facerea 9:27), binecuvantari de care Ham nu a avut parte. Citat:
|
Cred ca s-a lamurit problema, sa continuam :)
intrebare: Cine croncanea ca un cocor , ciripea ca o randunica si gemea ca o porumbita? :71: |
Citat:
|
Citat:
Preiei stafeta! |
Citat:
E o intrebare al carei raspuns probabil va implica opinii personale dar consider ca e utila si ne ajuta sa analizam mai in detaliu intamplarea respectiva. |
Citat:
|
Citat:
|
Au decazut spiritual si material, ajungand sub jurisdictia lui Israel. Ca sa corelez raspunsul cu ceea ce am spus anterior, nu cred ca aceasta cadere a lor s-a datorat blestemului, ci mai degraba lui Noe i-au fost descoperite de Dumnezeu pacatele urmasilor lui Ham, fapt ce a determinat blestemul, spus in sens avertizator, o profetie despre viitor. Ok, las si pe altii :)
|
Citat:
|
Citat:
Oricine poate sa puna o intrebare! |
Care este pacatul lui Simon, zis Magul?
|
Citat:
|
Faptele Apostolilor8, 9-24
9.Dar era mai dinainte în cetate un bărbat, anume Simon, vrăjind și uimind neamul Samariei, zicând că el este cineva mare, 10.La care luau aminte toți, de la mic până la mare, zicând: Acesta este puterea lui Dumnezeu, numită cea mare. 11.Și luau aminte la el, fiindcă de multă vreme, cu vrăjile lui, îi uimise. 12.Iar când au crezut lui Filip, care le propovăduia despre împărăția lui Dumnezeu și despre numele lui Iisus Hristos, bărbați și femei se botezau. 13.Iar Simon a crezut și el și, botezându-se, era mereu cu Filip. Și văzând semnele și minunile mari ce se făceau, era uimit. 14.Iar apostolii din Ierusalim, auzind că Samaria a primit cuvântul lui Dumnezeu, au trimis la ei pe Petru și pe Ioan, 15.Care, coborând, s-au rugat pentru ei, ca să primească Duhul Sfânt. 16.Căci nu Se pogorâse încă peste nici unul dintre ei, ci erau numai botezați în numele Domnului Iisus. 17.Atunci își puneau mâinile peste ei, și ei luau Duhul Sfânt. 18.Și Simon văzând că prin punerea mâinilor apostolilor se dă Duhul Sfânt, le-a adus bani, 19.Zicând: Dați-mi și mie puterea aceasta, ca acela pe care voi pune mâinile să primească Duhul Sfânt. 20.Iar Petru a zis către el: Banii tăi să fie cu tine spre pierzare! Căci ai socotit că darul lui Dumnezeu se agonisește cu bani. 21.Tu n-ai parte, nici moștenire, la chemarea aceasta, pentru că inima ta nu este dreaptă înaintea lui Dumnezeu. 22.Pocăiește-te deci de această răutate a ta și te roagă lui Dumnezeu, doară ți se va ierta cugetul inimii tale, 23.Căci întru amărăciunea fierii și întru legătura nedreptății te văd că ești. 24.Și răspunzând, Simon a zis: Rugați-vă voi la Domnul, pentru mine, ca să nu vină asupra mea nimic din cele ce ați zis.
|
raspunsul era corect.
daca eu nu eram pe faza, si ai raspuns corect puteai pune intrebarea. Pun eu acum intrebarea si apoi stau 2 ture pe tusa. Ce ii spune Domnul lui Moise in fata rugului aprins? |
Citat:
|
Citat:
Eu sunt Dumnezeul tatălui tău, Dumnezeul lui Avraam și Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov!" Și și-a acoperit Moise fața sa, că se temea să privească pe Dumnezeu. (Iesire 3:6) + ceea ce a spus osutafaraunu, care ar fi trebuit sa preia stafeta :) |
Citat:
Ok, atunci, dacă sunt de acord și ceilalți participanți, voi pune eu acum o întrebare și, după aceea, îi cedez locul lui Osutafaraunu. Care este, din punct de vedere cronologic, prima Evanghelie a Noului Testament? P. S. Dacă întrebarea s-a mai pus, vă rog să-mi atrageți atenția. Din păcate, n-am putut urmări toate întrebările și răspunsurile. Doamne ajută! |
Citat:
dar corect era si cel al lui osutafaraunu, care a fost primul la cuvant.asadar primul la replica! |
Citat:
Tot din punct de vedere cronologic, care este ultima scriere a NT? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:57:56. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.