Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ignorati sectantii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14346)

stefan florin 08.08.2012 16:43:13

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 463967)
Bine, e UNA, care are două componente: una ceremonială și una morală! E mai bine așa?:3: Componenta ceremonială a fost abrogată de Hristos pe cruce.

unde scrie ca are 2 componente? Versetul biblic amice, versetul biblic

Illuminatu 08.08.2012 16:49:54

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 463955)
  1. Când cineva te invită la masă, se presupune că nu te forțează cu pistolul la tâmplă să mănânci, și nu-ți vrea răul

1. Asa este, dar l-ai jigni daca nu ai manca; ai da dovada ca esti un nesimtit: omul s-a pregatit si te-a primit in casa lui si pe deasupra ti-a mai pregatit si o masa; si tu, ca un nesimtit il refuzi, ii refuzi ospitalitatea punand intre tine, nesimtitul, si iubirea lui legea urii si a nerecunostintei. Foarte urat!!

Citat:

2. Dacă nu-ți vrea răul, înseamnă că-ți oferă tot ce e mai bun; deci nu viermi, gândaci și șobolani la proțap.

Asa este, un cotlet bine fript cu cartofi prajiti, ca asa considera el ca te cinsteste la adevarata ta valoare!!

stefan florin 08.08.2012 16:49:56

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 463968)
Trebuie să faci și tu ceva, nu-i așa? În sensul că Jertfa lui Hristos e incompletă și nedesăvîrșită...

Faptul ca jertfa lui Hristos e incompleta si nedesavarsita e concluzia ta si NU a mea. Eu Nu am spus asa ceva. Si DA, omul trebuie sa faca fapte pentru a se mantui. Jertfa lui Hristos este precum o usa, dar tu trebuie sa mergi pana la ea si sa o deschizi. Dumnezeu nu te duce pana la usa cu forta si te obliga sa o deschizi

osutafaraunu 08.08.2012 18:15:54

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 463992)
Si daca nu gasesti o radacina: esti in desert, de exemplu, sau intr-o inchisoare comunista.
Aveti un stil de a despica extremul in 4, ceva fantastic

... asta o spune cel ce imaginează scenarii care mai de care... eliminându-L din toate pe Dumnezeu și făgăduința Lui că pâinea și apa nu ne va lipsi...
Exemplul tău mi-a adus aminte de un frate care își povestea experiența trăită într-o închisoare comunistă. Era uimit și Îi mulțumea lui Dumnezeu pentru sandvișul ce-l găsea la fereastra celulei. Până când într-o zi a văzut modul cum opera Dumnezeu: o pisică fura pachetul gardianului dintr-o fereastră cu un etaj mai sus și sărind un prag, totdeauna îi scăpa pachetul exact pe fereatra celulei lui. Exact ca experiența lui Ilie, cel hrănit de corbi!

Citat:

Mai, mantuitule 666

Nu tu făceai acea frumoasă pledoarie pentru încetarea jignirilor? Ar trebui să răspund la fel, numindu-te "Măi Înntunecatule!"?

Citat:

Sper ca exemplul tau este un sectar albit de zile si de ganduri, care s-a nascut si a murit eretic, nu unul care a fost ortodox (cu statut de fiu) si a murit sectar (adica rob Legii)?

Este o lege a naturii (chiar și în cele spirituale): efectele acțiunilor și modului nostru greșit de viețuire nu dispar. Dumnezeu ne iartă, dar efectele rămân, cel mult se atenuează...

Citat:

Da, nu numai impresia, ci si certitudinea.
Cum poti sa crezi ca un sectar posteste? Postul este un privilegiu dat membrilor Bisericii.
Poate un nemembru al Bisericii sa posteasca? Are doar impresia ca posteste.
Postul nu este un scop in sine, ci este un mijloc prin care omul, abtinandu-se de la pacate si eliberandu-se de vicii se apropie incet-incet de Domnul Hristos.
Un sectar de cine se apropie postind?
De dumnezeul lui, adica de necuratul.

Discursul fariseului autoînșelat, ce-și imaginează că e singurul "apropiat" de Domnul:

"Postesc de două ori pe săptămână..." (Luca 18,12 - versiunea ortodoxă)

osutafaraunu 08.08.2012 18:17:16

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 463995)
unde scrie ca are 2 componente? Versetul biblic amice, versetul biblic

Citește toate trimiterile biblice cu privire la Lege (câteva mii!!) și te vei lămuri.

osutafaraunu 08.08.2012 18:18:10

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 464002)
Asa este, dar l-ai jigni daca nu ai manca; ai da dovada ca esti un nesimtit: omul s-a pregatit si te-a primit in casa lui si pe deasupra ti-a mai pregatit si o masa; si tu, ca un nesimtit il refuzi, ii refuzi ospitalitatea punand intre tine, nesimtitul, si iubirea lui legea urii si a nerecunostintei. Foarte urat!!

Din fericire, nu toți ortodocșii gândesc ca tine, unii chiar respectă convingerile adventiștilor, chiar și când le consideră nebiblice.

osutafaraunu 08.08.2012 18:19:29

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 464003)
Faptul ca jertfa lui Hristos e incompleta si nedesavarsita e concluzia ta si NU a mea. Eu Nu am spus asa ceva. Si DA, omul trebuie sa faca fapte pentru a se mantui. Jertfa lui Hristos este precum o usa, dar tu trebuie sa mergi pana la ea si sa o deschizi. Dumnezeu nu te duce pana la usa cu forta si te obliga sa o deschizi

Vorbim de lucruri diferite. Omul nu "trebuie să facă fapte pentru a se mântui", el chiar le face! Și nu pentru a-și plăti mântuirea, căci pentru un cadou niciodată nu oferi bani...

stefan florin 08.08.2012 20:56:14

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 464024)
Vorbim de lucruri diferite. Omul nu "trebuie să facă fapte pentru a se mântui", el chiar le face! Și nu pentru a-și plăti mântuirea, căci pentru un cadou niciodată nu oferi bani...

pe bune? Amice esti picat din luna? Credinta si faptele TREBUIESC sa merga mana in mana. Una fara alta nu se poate. Consideri si tu cumva Epistola lui Iacob "epistola de paie" ca Luther? Sunt destui oameni (eu chiar cunosc cativa) care fac fapte de caritate FARA sa creada in Dumnezeu. Deci cum ziceai si tu..."el chiar le face", dar le face degeaba

Illuminatu 08.08.2012 21:13:10

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 464020)
... asta o spune cel ce imaginează scenarii care mai de care... eliminându-L din toate pe Dumnezeu și făgăduința Lui că pâinea și apa nu ne va lipsi...
Exemplul tău mi-a adus aminte de un frate care își povestea experiența trăită într-o închisoare comunistă. Era uimit și Îi mulțumea lui Dumnezeu pentru sandvișul ce-l găsea la fereastra celulei. Până când într-o zi a văzut modul cum opera Dumnezeu: o pisică fura pachetul gardianului dintr-o fereastră cu un etaj mai sus și sărind un prag, totdeauna îi scăpa pachetul exact pe fereatra celulei lui. Exact ca experiența lui Ilie, cel hrănit de corbi!

Aici vorbim de calitatea mancarii: ai avut curiozitatea sa-l intrebi cu ce era sandvisul? Poate era cu carnati!
Si mai mult: cand a fost inchis era sec(a)tar sau era inca ortodox?

Citat:

Nu tu făceai acea frumoasă pledoarie pentru încetarea jignirilor? Ar trebui să răspund la fel, numindu-te "Măi Înntunecatule!"?

Mantuitule 666, crede-ma, nu m-as supara. De altfel, daca te uiti cu atentie nickname-ul l-am ales intentionat fara articol hotarat, fara "-ul", tocmai ca nu ma consider iluminat (nu merg diacriticile pe acest forum si de-asta nu am putut sa tastez apostroful).

Dar ca sa lamurim lucrurile, spune, pana la urma te crezi mantuit?

Citat:

Este o lege a naturii (chiar și în cele spirituale): efectele acțiunilor și modului nostru greșit de viețuire nu dispar. Dumnezeu ne iartă, dar efectele rămân, cel mult se atenuează...
Discursul fariseului autoînșelat, ce-și imaginează că e singurul "apropiat" de Domnul:

Tu vorbesti de ingamfare: tu, ingamfarea prin excelenta?

Illuminatu 08.08.2012 21:15:39

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 464024)
Omul nu "trebuie să facă fapte pentru a se mântui", el chiar le face!

Asta da, fraza primordiala! Inca asa ceva nu mi-a fost dat sa aud!

Afirmatia asta echivaleaza cu Descartes: "Gandesc, deci exist!"

Mai, mantuitule, ce filosof se ascunde in haine de sectar!! Ma minunez de-a dreptul!

Illuminatu 08.08.2012 21:16:59

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 464023)
Din fericire, nu toți ortodocșii gândesc ca tine, unii chiar respectă convingerile adventiștilor, chiar și când le consideră nebiblice.

Iar te lasa imaginatia?
Daca omul acela nu cunoaste despre tine ca esti sectar sambetist?

Sau ar fi trebuit sa cunoasca acest lucru primordial? Incultul!!

Illuminatu 08.08.2012 21:20:21

Citat:

Mai sa fie! Tu crezi ca temnicerul ala manca numai ficatei de gasca?

Iar te-a mintit fratele ala!
Eh! In casa de rugaciune a minciunii e la ordinea zilei sa minti! In cazul asta fratele tau a mintit ca sa va incurajeze, v-a spus o vorba de duh, de imbarbatare!

stefan florin 08.08.2012 21:25:02

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu;

asta e tare! Chiar te astepti sa credem chestia asta?

Illuminatu 08.08.2012 21:28:31

Citat:

Daca e adevarata intamplarea, atunci inseamna ca Dumnezeu nu a dorit decat sa-i arate "fratelui" tau ca ...TOATA MANCAREA ESTE CURATA SI CA "FRATELE" TAU TREBUIE SA RENUNTE LA A MAI CATEGORISI MANCAREA IN CURATA SI NECURATA!

Alege, este adevarata intamplarea sau nu?

osutafaraunu 09.08.2012 06:00:55

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 464040)
pe bune? Amice esti picat din luna? Credinta si faptele TREBUIESC sa merga mana in mana. Una fara alta nu se poate.

Am spus eu altceva? Creștinul nu poate să nu facă fapte bune dacă are credință. Dacă nu le face, înseamnă că nu e creștin adevărat; e doar unul nominal...

osutafaraunu 09.08.2012 06:05:04

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 464046)
Si mai mult: cand a fost inchis era sec(a)tar sau era inca ortodox?

Era adventist.

Citat:

Mantuitule 666, crede-ma, nu m-as supara.

Mulțumesc pentru larghețea ta, dar prefer să nu. Parcă eram creștini pe un forum creștin...

Citat:

Dar ca sa lamurim lucrurile, spune, pana la urma te crezi mantuit?

Mă încred în Hristos și în mântuirea pe care mi-a asigurat-o personal. Mă rog să mă ajute a păstra această mântuire, ducând-o până la capăt:

"De aceea, preaiubiții mei, așa cum întotdeauna ați ascultat, nu doar în prezența mea, ci mult mai mult acum, în absența mea, duceți la bun sfârșit mântuirea voastră, cu frică și cutremur" (Filipeni 2,12 - versiunea NTR)

osutafaraunu 09.08.2012 06:07:38

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 464051)
Mai sa fie! Tu crezi ca temnicerul ala manca numai ficatei de gasca?

Iar te-a mintit fratele ala!
Eh! In casa de rugaciune a minciunii e la ordinea zilei sa minti! In cazul asta fratele tau a mintit ca sa va incurajeze, v-a spus o vorba de duh, de imbarbatare!

Nu știu ce mânca, oricum sandvișul nu conținea carne. Când vezi minuni în viața ta, totdeauna ești așa de sceptic? Sau nu... (sau nu se întâmplă minuni în viața ta)

osutafaraunu 09.08.2012 06:09:25

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 464055)

Nu am asemenea așteptări înalte, stai liniștit... Doar mi-am amintit...

Illuminatu 09.08.2012 20:16:48

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 464164)
Am spus eu altceva? Creștinul nu poate să nu facă fapte bune dacă are credință. Dacă nu le face, înseamnă că nu e creștin adevărat; e doar unul nominal...

Deci, sa concluzionam: cand crestinul face fapte bune inseamna ca are credinta, iar cand nu face fapte bune atunci nu are credinta? Este aceasta afirmatie corecta?

Illuminatu 09.08.2012 22:18:14

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 464166)
Nu știu ce mânca, oricum sandvișul nu conținea carne. Când vezi minuni în viața ta, totdeauna ești așa de sceptic? Sau nu... (sau nu se întâmplă minuni în viața ta)

Da, sunt sceptic cu minunile, pentru ca Hristos Domnul ne-a chemat la o normalitate a vietii, la gandirea cu inima a Imparatiei: iudeii adora sa li se faca minuni.

"3.Tot ce se mișcă și tot ce trăiește fie-vă spre hrană; așa cum iarba verde, pe toate vi le-am dat.
4.Numai carne cu viața ei – sângele – să nu mâncați." Facere 9.

"32.Și sculându-se poporul, toată ziua aceea și toată noaptea și toată ziua următoare au adunat prepelițe; și cine-a strâns mai puțin, tot a adunat zece coșuri; și le-au întins în jurul taberei ca să se zvânte." Nm.11

Intrebare: Dumnezeu ne-a dat ca hrana carne de animale, iar acum i-a dat "fratelui" tau doar vegetale? Ciudat?!

sad story 10.08.2012 09:54:25

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 464055)

...si pisica deschidea geanta unde era pachetul cu mancare, il scotea afara, adauga niste muraturi sa fie mai gustos si apoi mergea si-l servea adventistului !

osutafaraunu 10.08.2012 16:56:36

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 464272)
Deci, sa concluzionam: cand crestinul face fapte bune inseamna ca are credinta, iar cand nu face fapte bune atunci nu are credinta? Este aceasta afirmatie corecta?

Deloc! Fraza mea suna cu totul altfel.

osutafaraunu 10.08.2012 17:00:28

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 464293)
Da, sunt sceptic cu minunile, pentru ca Hristos Domnul ne-a chemat la o normalitate a vietii, la gandirea cu inima a Imparatiei: iudeii adora sa li se faca minuni.

Iar ortodocșii sunt ahtiați după minuni, punându-le chiar la loc de frunte în apologetică. Exemple:
  • Moaștele sunt moaște pentru că există minunea neputrezirii și a mirosului bineplăcut.
  • Ortodoxia e credința adevărată căci doar ea are minunea focului de la Sfântul Mormânt.
Citat:

"3.Tot ce se mișcă și tot ce trăiește fie-vă spre hrană; așa cum iarba verde, pe toate vi le-am dat.
4.Numai carne cu viața ei – sângele – să nu mâncați." Facere 9.

Dieta carnată a fost îngăduită din cauza condițiilor speciale de după potop, însă dieta originală a fost cea vegetariană:

"Apoi a zis Dumnezeu: "Iată, vă dau toată iarba ce face sămânță de pe toată fața pământului și tot pomul ce are rod cu sămânță în el. Acestea vor fi hrana voastră." (Facerea 1,29 - versiunea Sinodală)

Citat:

"32.Și sculându-se poporul, toată ziua aceea și toată noaptea și toată ziua următoare au adunat prepelițe; și cine-a strâns mai puțin, tot a adunat zece coșuri; și le-au întins în jurul taberei ca să se zvânte." Nm.11

O altă îngăduință, dar cu ce rezultate... Un imens cimitir în deșert!

"Ci o lună întreagă veți mânca până vă va da pe nas și vă veți scârbi de ea, pentru că ați disprețuit pe Domnul..." (Numeri 11,20 - versiunea Sinodală)

Illuminatu 10.08.2012 19:07:33

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 464459)
Iar ortodocșii sunt ahtiați după minuni, punându-le chiar la loc de frunte în apologetică. Exemple:
  • Moaștele sunt moaște pentru că există minunea neputrezirii și a mirosului bineplăcut.
  • Ortodoxia e credința adevărată căci doar ea are minunea focului de la Sfântul Mormânt.

Nu am spus ca nu cred ca exista minuni, am spus ca credinta "personala" - cum va place voua sa o numiti, transformand astfel oamenii in simpli indivizi - nu trebuie sa se bazeze pe minuni.
Da, existenta si lucrarea sfintelor moaste nu cred ca este neaparat o minune, ci apartine de firescul lumii create, este o stare de fapt normala a omului indumnezeit, din care Duhul Sfant nu a iesit la moartea acestuia.
Voi sustineti ca omul este templu al Duhului Sfant - foarte bine pana aici; dar minciuna si dispretul vostru fata de om va imboldeste sa invatati ca dupa moarte Duhul Sfant paraseste acest templul al trupului. Cum va lasa cugetul inimii sa invatati ca dupa moartea omului Duhul Sfant isi paraseste templul?
Din nou va contraziceti pe voi in invatatura voastra mincinoasa.
Cum sa stea un om care gandeste cat de cat intr-o secta in care adevarul este atat de relativ?

Citat:

Dieta carnată a fost îngăduită din cauza condițiilor speciale de după potop, însă dieta originală a fost cea vegetariană.

Si ti se pare cumva ca ne-am intors in conditiile de dinaintea potopului?
Sau crezi cumva ca prin dieta vegetariana il vei putea aduce pe om in conditiile de dinaintea potopului?
Voi invatati milenarist ca vor fi un pamant nou si un cer nou - si va comportati ca atare, cu dispret fata de toate cele create, crezand ca si-asa, vor fi pamnat nou si cer nou si ca toate ale lumii acesteia vor trece, vor disparea -, dar tineti o dieta vegetariana incercand in mod zadarnic si fatalist sa va intoarceti in conditiile de viata de dinainte de Noe.
Din nou, adevar foarte relativ in invatatura voastra.

Citat:

O altă îngăduință, dar cu ce rezultate... Un imens cimitir în deșert!

"Ci o lună întreagă veți mânca până vă va da pe nas și vă veți scârbi de ea, pentru că ați disprețuit pe Domnul..." (Numeri 11,20 - versiunea Sinodală)

Si dispretuiesti tu ajutorul lui Dumnezeu si hotararea lui Dumnezeu de a da de mancare israelitilor in pustie? Cum se face ca cu mult inainte, imediat dupa potop Dumnezeu ingaduie oamenilor consumul de carne si acum Dumnezeu n-ar fi vrut, de fapt, sa le trimita prepelite israelitilor?
Ce le reproseaza de fapt, Dumnezeu israelitilor: faptul ca au mancat carne sau faptul ca s-au imbuibat de carne, au mancat pe supra-saturate?
Din nou, interpretare superficiala a Scripturilor, numai asa ca sa va iasa voua minciunile!!

Illuminatu 10.08.2012 19:14:22

Citat:

Tu crezi cumva ca Dumnezeu a vorbit cu dispret israelitilor?
Eu cred ca a vorbit cu ingrijorare, atregandu-le atentia ca asa se va intampla: ca poftind mancare multa, vor manca o luna de zile si se vor scarbi de atata mancare. Preaindestularea, imbuibarea care vine din pofta prea exacerbata departeaza pe om de Dumnezeu, facand din pantece un idol.
Din nou necesitatea postului, ca instrument ce ne ajuta sa ne apropiem de Dumnezeu.

Vezi la ce concluzii diferite ajungeti daca cititi Scripturile in spirit protestatar?

Problema e ca prin ceea ce credeti purtarea voastra in societate se transforma ca atare, separandu-va de ceilalti oameni, dispretuindu-i ca nu apartin sectei voastre. Dar cand unul trece la voi, brusc, neasteptat si dintr-odata il iubiti.

Voi nu realizati cat de ipocriti pareti celorlalti din afara. Din aceasta cauza nu aveti succes in prozelitismul vostru - in sinea voastra, a celor dintre voi care mai gandesc cat de cat, problema aceasta a greutatii cu care inainteaza lucrarea voastra prozelitista e un semn ca Duhul Sfant nu eeste cu voi. Dar lucrarea voastra nici nu va avea succes pentru ca voi, propovaduitorii nu veti reusi niciodata sa va identificati cu oamenii in nevoile lor, pentru ca nu reusiti sa va transformati voi, pe voi insiva, dupa asemanarea lui Dumnezeu.

Si reintorcandu-ne la subiectul acestui topic, concluzia mea este voi insiva va autoizolati prin comportamentul vostru de restul societatii. Insa, in ipocrizia voastra, voi credeti ca aceasta autoizolare reprezinta "prigoana" pe care o suferitit pentru Hristos. Nimic mai fals!

osutafaraunu 10.08.2012 23:20:44

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 464477)
Nu am spus ca nu cred ca exista minuni, am spus ca credinta "personala" [...] nu trebuie sa se bazeze pe minuni.

Și eu cred la fel.

Citat:

credinta "personala" - cum va place voua sa o numiti, transformand astfel oamenii in simpli indivizi

Credința trebuie să fie personală, individuală, nu de gloată. Dumnezeu vrea să relaționeze cu fiecare dintre noi personal, căci ne cunoaște -chiar mai bine decât noi înșine- pe fiecare în parte. Nu suntem pentru El o masă de "indivizi" depersonalizați cu o credință delegativă; aceasta fiind o prejudecată ortodoxă în cadrul căreia tot alții trebuie să creadă în locul meu: ba nașii, ba preotul, ba sfinții și maica Domnului.

Citat:

Da, existenta si lucrarea sfintelor moaste nu cred ca este neaparat o minune, ci apartine de firescul lumii create, este o stare de fapt normala a omului indumnezeit, din care Duhul Sfant nu a iesit la moartea acestuia.

De ce trebuie voi să-I atribuiți Duhului Sfânt care chiar prin definiție este Duh, este Spirit, niște caracteristici fizice, materiale? "Umplerea cu Duhul Sfânt" ți-o imaginezi ca pe un fel de transvoazare, precum un transfer în mecanica fluidelor?

Citat:

Voi sustineti ca omul este templu al Duhului Sfant - foarte bine pana aici; dar minciuna si dispretul vostru fata de om va imboldeste sa invatati ca dupa moarte Duhul Sfant paraseste acest templul al trupului. Cum va lasa cugetul inimii sa invatati ca dupa moartea omului Duhul Sfant isi paraseste templul?

Care templu domnule? După ce omul a murit, mai poți vorbi de un templu? Avem de-a face aici cu altă prejudecată, aceea că abia după moarte omul atinge pragul sfințeniei, al "îndumnezeirii". Deci încă o dată: care templu? Spre meditație, iată ce zice Hristos Însuși despre acest templu pe timpul morții:

19. Iisus a răspuns și le-a zis: Dărâmați templul acesta și în trei zile îl voi ridica.
...
21. Iar El vorbea despre templul trupului Său. (Ioan 2 - versiunea ortodoxă)

Citat:

Si ti se pare cumva ca ne-am intors in conditiile de dinaintea potopului?

Doar în sensul că avem la dispoziție vegetalele (absente imediat după potop).

Citat:

Sau crezi cumva ca prin dieta vegetariana il vei putea aduce pe om in conditiile de dinaintea potopului?

Nu-l vei putea aduce pe în condițiile de dinaintea căderii, dar de ce să nu ne pregătim de pe acum pentru condițiile de după reașezarea tuturor lucrurilor? Parcă un sfânt zicea că ultima noastră zi pe acest pământ ar trebui să se asemene cu prima zi din Cer...

Citat:

Voi invatati milenarist ca vor fi un pamant nou si un cer nou

Nu noi, ci Scriptura:

"Și am văzut cer nou și pământ nou. Căci cerul cel dintâi și pământul cel dintâi au trecut; și marea nu mai este." (Apoc. 21,1 - versiunea ortodoxă)

Citat:

si va comportati ca atare, cu dispret fata de toate cele create

"Dispreț față de toate cele create" înseamnă mai degrabă uciderea în abatoare a milioanelor de creaturi, ca să nu mai vorbim de "abatoarele" umane de pe front - asta apropo de subiectul cu războiul.

osutafaraunu 10.08.2012 23:25:19

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 464479)
Voi nu realizati cat de ipocriti pareti celorlalti din afara. Din aceasta cauza nu aveti succes in prozelitismul vostru - in sinea voastra, a celor dintre voi care mai gandesc cat de cat, problema aceasta a greutatii cu care inainteaza lucrarea voastra prozelitista e un semn ca Duhul Sfant nu eeste cu voi.

Iar ți-ai dat cu stângu-n dreptul! Aplicând la voi această estimare a prezenței Duhului Sfânt, rezultatele vor fi catastrofale! Ați reușit să câștigați la ortodoxie măcar atâția adventiști, câți ortodocși au fost câștigați pentru adventism? Deși raportat la număr, ar trebui să fie câștigați de vreo 300 de ori mai mulți...

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 464479)
Si reintorcandu-ne la subiectul acestui topic, concluzia mea este voi insiva va autoizolati prin comportamentul vostru de restul societatii. Insa, in ipocrizia voastra, voi credeti ca aceasta autoizolare reprezinta "prigoana" pe care o suferitit pentru Hristos. Nimic mai fals!

Nimic mai fals decât concluziile tale bazate pe propriile fantezii și prejudecăți alimentate de necunoașterea adventismului. Ori de "cunoașterea" lui din bârfe, minciuni și vorbe de clacă...

Illuminatu 11.08.2012 00:15:25

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 464513)
Credința trebuie să fie personală, individuală, nu de gloată. Dumnezeu vrea să relaționeze cu fiecare dintre noi personal, căci ne cunoaște -chiar mai bine decât noi înșine- pe fiecare în parte. Nu suntem pentru El o masă de "indivizi" depersonalizați cu o credință delegativă..

Asta e o alta chestiune pe care voi credeti ca ati descoperit-o si ne-o aruncati noua ca pe un adevar de tip "coada de pruna".
Faptul ca tu crezi ca esti in gloata sectara te face sa te simti deosebit: ei bine, afla ca si puscariasii simt despre ei ca sunt deosebiti; si breslele de mestesugari cred despre ei ca sunt deosebiti; si posesorii de Trabant-uri cred despre ei ca sunt deosebiti de restul lumii.
Dar asta nu face din tine o persoana, ci ai ramas la stadiul de individ.

Normal ca noi credem ca relatia cu Dumnezeu personalizeaza, dar ai ramas la stadiul inferior de protestant si nu vezi mai departe de lungul nasului: faptul ca fiecare din noi se spovedeste, de exemplu, (adica isi marturiseste pacatele preotului care nu este altceva decat martorul sau in fata lui Dumnezeu) denota ca in Ortodoxie legatura cu Dumnezeu este personala.
Asta e un mic exemplu, asa ca sa nu mai spui altadata minciuni sfruntate.

Dar voi bateti atata moneda pe "mantuirea personala" incat am ajuns sa cred ca o repetati tot timpul pentru ca ...sunteti inca in cautarea acestei legaturi personale cu Dumnezeu, inca nu ati gasit-o.

Citat:

De ce trebuie voi să-I atribuiți Duhului Sfânt care chiar prin definiție este Duh, este Spirit, niște caracteristici fizice, materiale? "Umplerea cu Duhul Sfânt" ți-o imaginezi ca pe un fel de transvoazare, precum un transfer în mecanica fluidelor?

Faptul ca nu ai simtit niciodata prezenta Duhului Sfant in trupul si sufletul tau te face sa scoti asemenea aberatii pe gura. Si nu cunosti decat numai ceea ce ai experiat pe propria-ti piele: asta, mantuitule 666, nu este o dovada a credintei tale! Ai ramas un biet rationalist!

Citat:

Care templu domnule? După ce omul a murit, mai poți vorbi de un templu? Avem de-a face aici cu altă prejudecată, aceea că abia după moarte omul atinge pragul sfințeniei, al "îndumnezeirii". Deci încă o dată: care templu? Spre meditație, iată ce zice Hristos Însuși despre acest templu pe timpul morții:

19. Iisus a răspuns și le-a zis: Dărâmați templul acesta și în trei zile îl voi ridica.
...
21. Iar El vorbea despre templul trupului Său. (Ioan 2 - versiunea ortodoxă)

Versetele de mai-sus sunt argumente in favoarea a ceea ce eu am postat si cred: tot ce spui poate fi folosit impotriva ta.
Citeste-le cu atentie si-ti vei da seama, sper. Dar nu prea cred!!

Citat:

Doar în sensul că avem la dispoziție vegetalele (absente imediat după potop).

Asta da aberatie: deci, dupa potop, imediat ce a crescut vegetatia, oamenii ar fi trebuit sa manance doar legume. Asta vrei sa spui?
Esti penibil!!

Citat:

Nu-l vei putea aduce pe în condițiile de dinaintea căderii, dar de ce să nu ne pregătim de pe acum pentru condițiile de după reașezarea tuturor lucrurilor? Parcă un sfânt zicea că ultima noastră zi pe acest pământ ar trebui să se asemene cu prima zi din Cer...

Vad ca tot la burdihana te gandesti. E rau cand ajungi sa crezi ca relatia cu Dumnezeu trece prin stomac si ca mantuirea omului sta in practici ritualice stomacale.

Tu de pe acum te gandesti ca esti mantuit si iti pregatesti stomacul sa manance mancare edenica. Ba mai mult, ti-ai si facut o lista cu vegetale edenice pe care le vei regasi acolo cand vei face marele pas spre dincolo.

Tu crezi ca vei merge dincolo cu stomacul de-aici?
Slava Domnului ca nu nadajduiesti sa treci dincolo cu mintea si inima ta de-aici, dar macar stomacul sa te lase sa ti-l transferi dincolo. Da, atunci merita sa ti-l pregatesti inca de pe-aici!

Citat:

"Și am văzut cer nou și pământ nou. Căci cerul cel dintâi și pământul cel dintâi au trecut; și marea nu mai este." (Apoc. 21,1 - versiunea ortodoxă)

"...si marea nu mai este..."
Nu te mira ca Sf.Ap.Ioan, dupa ce spune ca cerul dintai si pamantul dintai au trecut mai adauga "..si marea nu mai este.."?
Pai marea nu era cuprinsa in pamantul care a tocmai a trecut? De ce a mai trebuit Sf.Ap.Ioan sa completeze "..si marea nu mai este.."?
Versetul se descifreaza simbolic, mantuitule 666!!!
Crezi oare ca i-a cazut cu tronc Sf.Ap.Ioan marea si a mai facut o completare aparent inutila?
Halal interpretare superficial-protestanta!

Citat:

"Dispreț față de toate cele create" înseamnă mai degrabă uciderea în abatoare a milioanelor de creaturi, ca să nu mai vorbim de "abatoarele" umane de pe front - asta apropo de subiectul cu războiul.

Hai spune sincer: tu chiar nu simti dispret pentru porc?
Nu dispretuiesti din tot sufletul porcul?

Illuminatu 11.08.2012 00:35:44

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 464514)
Iar ți-ai dat cu stângu-n dreptul! Aplicând la voi această estimare a prezenței Duhului Sfânt, rezultatele vor fi catastrofale! Ați reușit să câștigați la ortodoxie măcar atâția adventiști, câți ortodocși au fost câștigați pentru adventism? Deși raportat la număr, ar trebui să fie câștigați de vreo 300 de ori mai mulți...

Mai, eu nu imi bat joc de oameni numarandu-i, asa cum voi o faceti. Daca ai fi citit cu atentie VT ti-ai fi dat seama ca asta nu este placut inaintea lui Dumnezeu.

Eu am vazut de pe forumurile voastre de discutii ca sunteti in mare necaz, ca nu mai trec oamenii la voi si ca, mai mult, va pleaca tinerii, cei nascuti in familii de sectari, deci nebotezati, ai nimanui.

Tartaruga 11.08.2012 00:50:22

Citat:

1. Când cineva te invită la masă, se presupune că nu te forțează cu pistolul la tâmplă să mănânci, și nu-ți vrea răul
  2. Dacă nu-ți vrea răul, înseamnă că-ți oferă tot ce e mai bun; deci nu viermi, gândaci și șobolani la proțap
Ceva, ceva tot ați citit (în Biblie), situația descrisă fiind de o cu totul altă natură...

Mi-au soptit colegii de forum ca era din Biblie :)

Nu cred ca un roman care va serveste cu o ciorba de perisoare si niste sarmale cu mamaliga va doreste raul, dimpotriva, va da ce are mai bun si mostenit prin traditie de la parinti. Dvs. insa refuzati pe motiv de constiinta in conditiile in care Biblia va cere contrariul, sa mancati ce va da omul.
Daca mergeti in China de exemplu, sau alte tari indepartate, si cineva va serveste cu gandaci, la ei este o delicatesa si sunt restaurante care vand si expun foarte multe specii frumos aranjate. Va inteleg daca refuzati pe motiv de gust, si eu as face-o, dar nu pe motiv de constiinta, tocmai ca acest motiv a fost desfiintat. Ca atare, este perfect crestin sa fie lasati sa-si creasca insectele despre care zic ei ca le aduc aportul proteic, sunt usor de crescut si foarte ecologice pentru ca mananca putin si nu prea sunt deseuri.

Deci daca dvs. refuzati ciorba de perisoare si sarmalele cu mamaliga pentru ca nu suportati gustul, este ok. Daca insa refuzati pe motiv de constiinta, pentru ca ar contine carne de porc, va aflati in greseala conform citatului soptit de colegul de forum, caruia ii multumesc.
:)

Tartaruga 11.08.2012 01:26:41

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 464165)
Era adventist.

Mulțumesc pentru larghețea ta, dar prefer să nu. Parcă eram creștini pe un forum creștin...

Mă încred în Hristos și în mântuirea pe care mi-a asigurat-o personal. Mă rog să mă ajute a păstra această mântuire, ducând-o până la capăt:

"De aceea, preaiubiții mei, așa cum întotdeauna ați ascultat, nu doar în prezența mea, ci mult mai mult acum, în absența mea, duceți la bun sfârșit mântuirea voastră, cu frică și cutremur" (Filipeni 2,12 - versiunea NTR)

"Duceti la bun sfarsit" inseamna "a pastra"?
Eu as fi zis ca nu, deobicei arata un lucru in desfasurare care trebuie terminat cu bine, adica dus la bun sfarsit.

Tartaruga 11.08.2012 01:32:48

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 464272)

Nu chiar. Cand face fapte bune nu are musai credinta ceruta de Domnul, poate fi ateu complet, daca insa nu face fapte bune, atunci cu siguranta nu are credinta in Hristos.
Ca atare, nu poti spune doar uitandu-te la fapte daca un om are deja credinta in Hristos sau nu, cu exceptia cazurilor de martiri care ieseau vii si neatinsi din ruguri incinse, dar poti spune daca unul ce se declara credincios este cu adevarat credincios: daca nu are fapte izvorate din credinta sa si care sa dea marturie prin fapte despre credinta lui declarata cu buzele, atunci credinta de fapt nu exista ci este doar un chimval rasunator.

osutafaraunu 11.08.2012 07:43:17

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 464518)
faptul ca fiecare din noi se spovedeste, de exemplu, (adica isi marturiseste pacatele preotului care nu este altceva decat martorul sau in fata lui Dumnezeu) denota ca in Ortodoxie legatura cu Dumnezeu este personala.
Asta e un mic exemplu, asa ca sa nu mai spui altadata minciuni sfruntate.

Este atât de personală, încât ai nevoie de... un martor. Ca și când, calitatea de Preot a lui Hristos (Evrei 4,14-16) și calitatea Lui de Martor (Apoc.1,5) n-ar fi suficientă.

Citat:

Faptul ca nu ai simtit niciodata prezenta Duhului Sfant in trupul si sufletul tau te face sa scoti asemenea aberatii pe gura. Si nu cunosti decat numai ceea ce ai experiat pe propria-ti piele: asta, mantuitule 666, nu este o dovada a credintei tale! Ai ramas un biet rationalist!

Nu e vorba de mine sau de tine, e vorba de două concepții diferite care sunt ireconciliabile.

Citat:

Versetele de mai-sus sunt argumente in favoarea a ceea ce eu am postat si cred: tot ce spui poate fi folosit impotriva ta.
Citeste-le cu atentie si-ti vei da seama, sper. Dar nu prea cred!!

Da, da... vechea teorie că Hristos n-a murit și că n-a fost înviat de Duhul. Rămâi tu frumușel cu [ne]credința ta, întărită și cu două semne de exclamare.

Citat:

Asta da aberatie: deci, dupa potop, imediat ce a crescut vegetatia, oamenii ar fi trebuit sa manance doar legume. Asta vrei sa spui?
Esti penibil!!

Din moment ce au primit îngăduința de a consuma și carne, nu trebuia neapărat, dar era mai bine pentru rasa umană (chiar și pentru regnul animal:58:) și pentru diminuarea degenerării ei.

Citat:

Vad ca tot la burdihana te gandesti. E rau cand ajungi sa crezi ca relatia cu Dumnezeu trece prin stomac si ca mantuirea omului sta in practici ritualice stomacale.

Știi, este ciudat că un ortodox îmi reproșează aceste lucruri... Dar ce spun eu "ciudat"? E de-a dreptul penibil!

Citat:

Tu crezi ca vei merge dincolo cu stomacul de-aici?
Slava Domnului ca nu nadajduiesti sa treci dincolo cu mintea si inima ta de-aici, dar macar stomacul sa te lase sa ti-l transferi dincolo. Da, atunci merita sa ti-l pregatesti inca de pe-aici!

Dacă ți-aș spune că e taman pe dos, tare te-ai mai scandaliza! Așa că mai bine nu-ți spun... te las cu iluzia că vei fi dus în Rai cu mintea și inima altuia mai dezpătimit și mai curățit... deși ar fi mai simplu să rămână aceleași. Dar bineînțeles... în Iad.

Citat:

"...si marea nu mai este..."
Nu te mira ca Sf.Ap.Ioan, dupa ce spune ca cerul dintai si pamantul dintai au trecut mai adauga "..si marea nu mai este.."?
Pai marea nu era cuprinsa in pamantul care a tocmai a trecut? De ce a mai trebuit Sf.Ap.Ioan sa completeze "..si marea nu mai este.."?
Versetul se descifreaza simbolic, mantuitule 666!!!
Crezi oare ca i-a cazut cu tronc Sf.Ap.Ioan marea si a mai facut o completare aparent inutila?
Halal interpretare superficial-protestanta!

Nu prea pricep ce ai vrut să demonstrezi, dar te asigur că adăugirea nu este întâmplătoare și chiar are interpretare în "logica protestantă".

Citat:

Hai spune sincer: tu chiar nu simti dispret pentru porc?
Nu dispretuiesti din tot sufletul porcul?

Dacă nu-l vreau în farfurie, înseamnă că-l disprețuiesc? Că nu-mi place să stau aproape de el datorită mirosului infect și murdăriei lui caracteristice, e drept; dar faptul că o pisicuță e la fel de "necurată" conform Scripturii, nu mă împiedică să o mângâi cu plăcere.

osutafaraunu 11.08.2012 07:52:36

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 464520)
Mai, eu nu imi bat joc de oameni numarandu-i, asa cum voi o faceti. Daca ai fi citit cu atentie VT ti-ai fi dat seama ca asta nu este placut inaintea lui Dumnezeu.

Mda, remarc că nu ți-a fost deloc favorabilă cuantificarea raportului și încerci să abați atenția... Parcă ai fi cetățeanul din curticică...:39:

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 464520)
Eu am vazut de pe forumurile voastre de discutii ca sunteti in mare necaz, ca nu mai trec oamenii la voi si ca, mai mult, va pleaca tinerii, cei nascuti in familii de sectari, deci nebotezati, ai nimanui.

Prin acest "mare necaz" trece creștinătatea în general și nici ortodocșii nu fac excepție.
O constatare personală: în ultimii ani (cel puțin în comunitatea locală) s-au botezat mai mulți foști ortodocși decât copii de adventiști. N-aș putea să fac iarăși un raport (dacă vrei încerc), dar și acesta îți va pica greu... oricum suntem offtopic, asta ar merge mai bine la subiectul "Pentru ce pleacă..."

osutafaraunu 11.08.2012 07:56:03

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 464521)
Mi-au soptit colegii de forum ca era din Biblie :)

Nu cred ca un roman care va serveste cu o ciorba de perisoare si niste sarmale cu mamaliga va doreste raul, dimpotriva, va da ce are mai bun si mostenit prin traditie de la parinti. Dvs. insa refuzati pe motiv de constiinta in conditiile in care Biblia va cere contrariul, sa mancati ce va da omul.
Daca mergeti in China de exemplu, sau alte tari indepartate, si cineva va serveste cu gandaci, la ei este o delicatesa si sunt restaurante care vand si expun foarte multe specii frumos aranjate. Va inteleg daca refuzati pe motiv de gust, si eu as face-o, dar nu pe motiv de constiinta, tocmai ca acest motiv a fost desfiintat. Ca atare, este perfect crestin sa fie lasati sa-si creasca insectele despre care zic ei ca le aduc aportul proteic, sunt usor de crescut si foarte ecologice pentru ca mananca putin si nu prea sunt deseuri.

Deci daca dvs. refuzati ciorba de perisoare si sarmalele cu mamaliga pentru ca nu suportati gustul, este ok. Daca insa refuzati pe motiv de constiinta, pentru ca ar contine carne de porc, va aflati in greseala conform citatului soptit de colegul de forum, caruia ii multumesc.
:)

Indiferent ce v-a șoptit în cască colegu', a făcut-o pentru a vă abate atenția de la ceea ce tocmai v-am demonstrat: când ajungi să fi invitat la masă în cadrul evanghelizării, gazda deja are un interes deosebit pentru principiile tale de credință și se presupune că-ți respectă convingerile. Afară de cazul că te invită la sărmăluțe capra cu trei iezi...:21:

osutafaraunu 11.08.2012 07:58:54

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 464527)
"Duceti la bun sfarsit" inseamna "a pastra"?
Eu as fi zis ca nu, deobicei arata un lucru in desfasurare care trebuie terminat cu bine, adica dus la bun sfarsit.

Corect, un proces început deja, dar care se cere a avea un final fericit.

Tartaruga 11.08.2012 10:10:11

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 464546)
Indiferent ce v-a șoptit în cască colegu', a făcut-o pentru a vă abate atenția de la ceea ce tocmai v-am demonstrat: când ajungi să fi invitat la masă în cadrul evanghelizării, gazda deja are un interes deosebit pentru principiile tale de credință și se presupune că-ți respectă convingerile. Afară de cazul că te invită la sărmăluțe capra cu trei iezi...:21:

:) Colegu' mi-a soptit in casca versetul pe care l-ati vazut deja: cel in care va indeamna sa mancati ce va pune omul in farfurie. Acum, intr-o tara majoritar ortodoxa unde munca dvs. este cea de a-i deturna pe ortodocsi de la Ortodoxie este foarte probabil ca omul ce va invita la masa sa stie deja obiceiurile dvs. culinare si sa fie atent. Versetul insa a fost scris pe vremea cand apostolii mergeau cu evanghelia la pagani, pagani care au tot felul de obiceiuri alimentare total diferite de mancarea casher evreiasca si care nici stand in cap nu ar fi putut ghicit cum se gateste ceva casher pentru a-si onora altfel musafirii decat cu mancarea lor "necurata"...

Tartaruga 11.08.2012 10:12:14

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 464547)
Corect, un proces început deja, dar care se cere a avea un final fericit.

Se cere, intr-adevar, daca omul face dupa vointa Tatalui si crede in Domnul Iisus, asa cum scrie in Biblie. Deci fapte + credinta.

osutafaraunu 11.08.2012 11:09:41

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 464562)
Acum, intr-o tara majoritar ortodoxa unde munca dvs. este cea de a-i deturna pe ortodocsi de la Ortodoxie

Haideți să spunem lucruilor pe nume: nu acesta e scopul adventiștilor din România, nici n-ar putea-o face. Așa cum și userii ortodocși recunosc, cei care trec la adventiști nu sunt deloc ortodocși, decât cel mult cu numele.

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 464562)
Versetul insa a fost scris pe vremea cand apostolii mergeau cu evanghelia la pagani, pagani care au tot felul de obiceiuri alimentare total diferite de mancarea casher evreiasca si care nici stand in cap nu ar fi putut ghicit cum se gateste ceva casher pentru a-si onora altfel musafirii decat cu mancarea lor "necurata"...

E bine că ați revenit asupra problemei. Contextul este cel al cărnii jertfite idolilor, iar creștinii nu trebuiau să-și facă procese de conștiință mâncând din acea carne, căci un idol este egal cu nimic - așa cum apostolul Pavel se exprimă în altă parte.

Contextualizând acum din nou chestiunea: eu nu am nicio problemă când sunt invitat să iau un colac de la pomana ortodoxă. Îmi cer scuze dacă am supărat pe cineva prin acest exemplu.

osutafaraunu 11.08.2012 11:13:14

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 464563)
Se cere, intr-adevar, daca omul face dupa vointa Tatalui si crede in Domnul Iisus, asa cum scrie in Biblie. Deci fapte + credinta.

Ncii nu mi-aș putea imagina un mântuit care să nu fi avut credință + fapte.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:12:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.