Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Păcatul susținut de Presedinte ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18658)

cristiboss56 02.11.2016 22:33:31

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 634799)
De ce? Nu intreba. Eu nu-l urasc pe Ioan. Avem diferente de opinii, uneori, si chiar daca mai sar scantei, atat timp cat subiectul trece, omul ramane. Multumesc lui Dumnezeu ca nu NU urasc si nu pastrez in suflet vorbele grele ale altora, daca ele sunt. Nu stiu insa cum reusesc ceilalti sa treaca peste vorbele mele grele?
Iata si poezia de care spuneai:

Nici Ioan nu tine ranchiună, e vorba doar de mândria ce ne macină pe toți, in rest sunt doar clipe nedorite si atât :)
Mulțumesc mult pentru postarea poeziei.
Doamne ajută!

cristiboss56 02.11.2016 22:40:33

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 634806)
Imi cer iertare ca te-am necajit.

Vezi că si pe mine m-ai necăjit , când mă accepți in lista de prieteni , când mă stergi , si mai vrei sa ne reîntâlnim la tine acasă sau la Sf.MERCURIE :)

Mosh-Neagu 03.11.2016 00:28:33

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 634806)
Hai, fie, in amintirea tineretilor tale (si ale lui Cristiboss care se pregateste sa infrunte hidra pensionarii), sa le lasam pe toate uitarii. Cele rele sa se spele...
Imi cer iertare ca te-am necajit.
Al tau frate mai mic,
Doamne ajuta!

Rau cu rau, dar mai rau fara rau... Sa ne bucuram ca inca mai tinem cont unii de altii... Este un semn ca ne pasa. De obicei nu ma implic... Cu tine e... altceva. Nu vanatoare, ci (poate) compatibilitate pe alocuri. Ti-am verificat sufletul cu multi ani in urma si stiu ce poti.
Eu n-am de ce sa te iert, fiindca... nu ma supar. Daca tu ai fost suparat, iarta-ma, te rog! Nu sunt cu nimic mai bun decat altii; dimpotriva...

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 634807)
Nici Ioan nu tine ranchiună, e vorba doar de mândria ce ne macină pe toți, in rest sunt doar clipe nedorite si atât :)
Mulțumesc mult pentru postarea poeziei.
Doamne ajută!

Mandrie? Noi? Noooo! Eu nu recunosc nimic! ;)

stefan florin 03.11.2016 09:07:43

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 634705)
Într-adevăr, e gravă afirmația asta, venind de la ministrul Justiției. Și mi se pare că nu e prima dată când o face.

Dar cum spunea și Iuliu: nu se refuză nimănui dreptul de a se căsători... cu persoane de sex opus; pentru că asta este definiția căsătoriei. Unii vor s-o redefinească, asta e problema.

Însă nu e vorba de încălcarea niciunui drept. Duminică dimineață la Universul Credinței a fost și un reportaj pe această temă. Sunt câțiva avocați care explică mai bine cum stau lucrurile. Între altele, despre neîncălcarea drepturilor nimănui și despre faptul că nu există o presiune a UE, la nivel juridic, pentru redefinirea căsătoriei în sensul de a-i include pe homosexuali.
Vezi după minutul 51:13.

poate urmeaza o casatorie dintre un om si...un delfin, caci tot spunea tovarasul Cernea ca si ei sunt persoane non-umane. Putem refuza dreptul lor la casatorie daca se iubesc?!

suslik 03.11.2016 10:07:17

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 634826)
poate urmeaza o casatorie dintre un om si...un delfin, caci tot spunea tovarasul Cernea ca si ei sunt persoane non-umane. Putem refuza dreptul lor la casatorie daca se iubesc?!

:31::31::31:

what a mess. homosexualitatea intramasculina si intrafeminina e o parte a caracteristicilor umane, vizibila in toate comunitatile umane mari de-a lungul istoriei, insa zoofilia si necrofilia sint situate unde scirbosul intilneste dementialul. pedofilia e insa oroarea insasi: un om care violeaza un copil cade din umanitate si chiar din animalitate, deopotriva. singurul lucru care, estetic, nu imi place, asa cum de pilda, gastronomic nu ma omor dupa picanterii, sint paradele lgbt. in rest, voie de la mine ca de la banu ghica: faca ce vor. din fericire pentru noi toti, nu mai sintem in evul mediu.

ioan67 03.11.2016 10:07:45

Putem, Florin, altfel riscam un precedent periculos. Ar incepe si gainile... Si hop, recadem in poligamie!

stefan florin 03.11.2016 10:26:28

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 634834)
Putem, Florin, altfel riscam un precedent periculos. Ar incepe si gainile... Si hop, recadem in poligamie!

cred ca ti-ai dat seama ca mesajul meu anterior a fost o ironie!
ps: prin posibila legalizare a casatoriilor homosexuale, deschidem o cutie a Pandorei

iuliu46 03.11.2016 11:10:31

Citat:

În prealabil postat de suslik (Post 634833)
:31::31::31:

what a mess. homosexualitatea intramasculina si intrafeminina e o parte a caracteristicilor umane, vizibila in toate comunitatile umane mari de-a lungul istoriei, insa zoofilia si necrofilia sint situate unde scirbosul intilneste dementialul. pedofilia e insa oroarea insasi: un om care violeaza un copil cade din umanitate si chiar din animalitate, deopotriva. singurul lucru care, estetic, nu imi place, asa cum de pilda, gastronomic nu ma omor dupa picanterii, sint paradele lgbt. in rest, voie de la mine ca de la banu ghica: faca ce vor. din fericire pentru noi toti, nu mai sintem in evul mediu.

Asta cu scarbosul e de pus in rama. Ori acceptam ca si zoofilia de exemplu este
"parte a caracteristicilor umane" si nu numai ca exista si la animale, ori acceptam ca si ceilalti au dreptul sa vada scarbosul si in relatiile homosexuale.

ioan67 03.11.2016 11:29:35

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 634837)
cred ca ti-ai dat seama ca mesajul meu anterior a fost o ironie!
ps: prin posibila legalizare a casatoriilor homosexuale, deschidem o cutie a Pandorei

A Galinei, frate, nu a Pandorei...:)

DragosP 03.11.2016 11:49:43

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 634546)
Dragos, mai scriu postarea asta si ma retrag din discutia de fata. In primul rand pentru ca s-a ajuns la niste balacareli la care nu mai vreau sa particip.

Știi când ai scris cele de mai sus?
Nu? Dă click pe ">" din dreapta numelui tău.

stefan florin 03.11.2016 11:50:19

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 634848)
A Galinei, frate, nu a Pandorei...:)

corect prietene, greseala mea. Ma scuzi!

ioan67 03.11.2016 12:02:55

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 634855)
Știi când ai scris cele de mai sus?
Nu? Dă click pe ">" din dreapta numelui tău.

Uh...
Merci, ma execut chiar acus.

Igor_Paslusnik 03.11.2016 12:55:04

:)
Sunteți printre cei mai frumoși oameni din România... Vă iubesc mult, tare mult. Cum să te saturi de atâta frumusețe?
Și totuși aici e o oglindire a celor viitoare... Dar când vom merge în Împărăție... Acolo-i... Totul...
Toți de aici de pe forum, sunteți printre cei mai frumoși din România. Toți.
Ce mă supără mult mult mult, e că sunteți puțini... Și tot mai puțini.
Fiindcă, pentru a fi frumos, trebuie să îndeplinești niște condiții, că frumusețea nu-i a ta. Și nu-i trupească.
Și ne îmbolnăvim mereu de boli exotice și greu tare ne vindecăm... Și ne urâțim, cum nu s-a mai văzut...
Dar nădăjduim, dacă dăm din coate, mai reușim ceva, altfel mai greu...
Pomeniți.

DragosP 04.11.2016 13:01:16

Na belea, că a acționat în sfârșit cineva. http://www.hotnews.ro/stiri-alegeri_...bat-femeie.htm

simpllu 04.11.2016 13:08:26

Populism...din care poate va ieși ceva bun. :)

CristianR 04.11.2016 13:13:17

Să vedem și când va fi referendumul, pentru că se pare că nu va fi odată cu alegerile, ceea ce e un lucru bun, ca să nu fie exploatat electoral:
sursa.

ioan67 04.11.2016 15:15:43

Parca se zicea p-aici prin topic ca nu e nici o legatura intre politichia alegerilor si initiativa cetateneasca privind familia. Cand ma oboseam cu evidenta, mi se striga sa o las balta, insa deja apar unele comentarii care dau de gandit:
- "...referendumul ar urma sa fie organizat odata cu alegerile parlamentare, iar o mai mare participare la vot ar avantaja partidele mari (PSD si PNL) si ar reduce sansele partidelor mici sa intre in Parlament."
- "In plus, USR, care are un public mai emancipat, ar avea dificultati sa sustina o astfel de initiativa, fapt care i-ar putea afecta sansele. Nici UDMR nu este avantajat de o asemenea initiativa, care ar putea creste participarea la vot."
- "Introducerea unei teme emotionale atat de puternice ar introduce inevitabil in campania electorala un subiect fara legatura cu alegerile parlamentare. Discutiile aprinse despre familie vor pune in paranteza aproape orice dezbatere rationala despre programe economice, de guvernare etc."

Risc din nou o intrebare, de tata asta pe ton mai ridicat, ca sa se auda: oare romanii chiar nu pot fi lasati in pace sa cugete serios la viitorul lor? Oare pe toate trebuie sa le scaldam bine in arome emotionale?
Si mai ales: cine si de ce, dintre oamenii politici de la noi, are mereu nevoie sa alegem emotional? Iar noi, nu vedem inca unde ne-au adus trucajele astea emotionale care au inceput cu "tragedia" Lovilutiei?
Chiar nu invatam nimic din istorie? Nici din asta mai recenta?

Optiunea mea ar fi sa invatam sa separam subiectele, atunci cand ne apucam de dialogul social. Nu sa le facem ciorba, intrucat astfel nu au de castigat decat pescuitorii in ape tulburi.
Ce poate iesi dintr-o constiinta tulbure, cand e vorba, adicatelea carevasazica, de alegerea viitorului unei natiuni?
Ne intoarcem iar la cetateanul turmentat si la simandicosiuni, coana Zoitico?...

Mosh-Neagu 04.11.2016 15:25:54

Ioane, imi amintesti de niste versuri eminesciene: "Ce-i manau pe ei in lupta? / Ce-au voit acel Apus?"
Cam asa si-aici? Unii se folosesc de "emotia" oamenilor. Pana la urma nu prea conteaza daca o sa aram pamantul cu boul sau cu tractorul. Important e sa fie arat. Cati vin sa dea o mana de ajutor si in ce scop, e problema lor. Nu pentru fiecare "voluntar", lucreaza constiinta curata, dar sa-i lasam pe ei ca nu cumva, smulgand acum "neghina", sa afectam roada graului curat!

ioan67 04.11.2016 15:32:38

Ma tem ca roada graului curat a fost deja pangarita...
Impotriva acesteia m-am ridicat deja aici, inca de la prima postare a mea pe topic.
La noi totul e folosit, deviat si astfel pangarit, cu atat mai mult simtamantul firesc al oamenilor pentru om si familie.
Tot ce ne da Dumnezeu, bag sama ca virim in sacul altuia. Nu al nostru.
Lucru care nu se numeste generozitate sau ospitalitate, ci altfel.

Mosh-Neagu 04.11.2016 15:48:01

Ioane, hai sa privim altfel: sta omul cu carul incarcat de roada Harului pe malul prapastiei, gata-gata sa se pravale. Si striga bietul de el, "Ajutooor!" Unii stiu bine ca acolo-i Harul, si sunt bucurosi sa puna umarul. Altii intreaba: "Ce-ai in caruta?" "Pai e Har!". "Si la ce-i bun?" "Face bine la "lingurica"!" zice bietul om, care observa ca nu are in fata un cunoscator. "A, da? Deci pot sa ma laud ca daca te scot, sunt salvatorul bolnavilor de "lingurica", nu?" "Hai ca vedem noi, numa' ajuta-ma sa scot caruta inainte de a veni "furtuna" pacatelor peste noi!"

ioan67 04.11.2016 15:57:14

Mda... Posibil.
Dar incep sa pricep tot mai clar, cu mintea mea proasta si nedata la politichie, ca aceiasi oameni, cu aceleasi aliante, cu aceleasi scopuri si practici nenorocite care ne-au adus aici unde suntem azi (adica de rasul lumii), se infrunta si azi. Iar marionetele suntem noi, ca de obicei.
Imi pare rau de un singur lucru. Ca unii oameni de la care aveam si eu niste asteptari, acolo, poate naive (si aici nu ma refer la politicieni, ci la altii care nu ar trebui sa se bage-n politica), s-au infratit iarasi cu urmasii lui Ilici.
Pentru mine, Moshule, nici o speranta ca voi apuca alte vremuri. M-am nascut si am crescut in mizeria comunista si vad bine ca voi muri tot in mizerii. Cum bine zicea un amic: daca vrei sa traiesti asa cum aspiri, ia-ti gandul ca in tara asta mai poti miza pe vreo virtute sociala. Suntem condamnati la singuratate. Ici-colo, mai scapa cate unul... Evident, asta imi contrazice grav toate naivitatile cu care fusesem crescut de bietii mei parinti. Contrazice si toata demagogia fluturata consecvent sub ochii nostri in ultimele decenii - dar parca nimeni nu vede nimic.

Mosh-Neagu 04.11.2016 16:19:03

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 635003)
Mda... Posibil.
Dar incep sa pricep tot mai clar, cu mintea mea proasta si nedata la politichie, ca aceiasi oameni, cu aceleasi aliante, cu aceleasi scopuri si practici nenorocite care ne-au adus aici unde suntem azi (adica de rasul lumii), se infrunta si azi. Iar marionetele suntem noi, ca de obicei.
Imi pare rau de un singur lucru. Ca unii oameni de la care aveam si eu niste asteptari, acolo, poate naive (si aici nu ma refer la politicieni, ci la altii care nu ar trebui sa se bage-n politica), s-au infratit iarasi cu urmasii lui Ilici.
Pentru mine, Moshule, nici o speranta ca voi apuca alte vremuri. M-am nascut si am crescut in mizeria comunista si vad bine ca voi muri tot in mizerii. Cum bine zicea un amic: daca vrei sa traiesti asa cum aspiri, ia-ti gandul ca in tara asta mai poti miza pe vreo virtute sociala. Suntem condamnati la singuratate. Ici-colo, mai scapa cate unul... Evident, asta imi contrazice grav toate naivitatile cu care fusesem crescut de bietii mei parinti. Contrazice si toata demagogia fluturata consecvent sub ochii nostri in ultimele decenii - dar parca nimeni nu vede nimic.

Cred ca fiecare dintre noi primeste exact ceea ce cauta cu adevarat, nu doar se plange ca nu mai exista ceea ce cauta. Stim deja ca greu se mantuieste cel din "cetate", fiind cuprins de mult mai multe si mai mari incercari decat cel din pustie, dar luandu-L Pe Dumnezeu in ajutor, si punandu-si nadejdea asa cum El ii cere, trece marea cu rabdarea...
Daca vei cauta un preot induhovnicit (iar Bucurestiul e plin de asemenea preoti), iti va vorbi cu siguranta despre multi care traiesc in linistea si pacea de care vorbesti, fara sa se lase afectati de vreun gand nepotrivit al lumii inconjuratoare...
Deznadejdea e buna ca si limita, nu ca insusire sufleteasca!

ioan67 04.11.2016 17:00:31

Moshule, autoinselarea si demagogia sunt bune uneori, pe termen scurt.
Dar pe termen lung sunt catastrofale.
Asta ti-o poate spune orice om cu bun simt, nu neaparat un preot de Bucuresti.

Mila lui Dumnezeu e una iar magaria de la noi e alta. Si tare ma tem ca Bunul Dumnezeu nu intervine in afacerile noastre personale din baltoaca populista autohtona.
De aceea iti spun ca numai ici si colo, persoane izolate, mai fac azi ceva diferit de grosul turmei.
Lumea s-a rinocerizat iarasi, in mod evident. Inutil sa ne mai ocupam acum cu cele omenesti.
Iar solutia ta pe care o gasesc jumate iluzie demagogica si jumate teologie aburitoare (lucru care nu are nimic in comun cu barbatia Teologiei veritabile) imi sugereaza sa o iau din loc, iarasi.
Regret ca m-am bagat in discutie. Mai bine il ascultam pe Dragos, cuminte.

iuliu46 04.11.2016 20:09:37

Te apuca si rasul. Ioan spune ca se vrea ca oamenii sa fie scaldati in arome emotionale, dupa care baga aia cu comunistii si urmasii lui Ilici. :21:
Pai de 25 de ani asta a fost campania. Votati contra comunistilor si a urmasilor lui Ilici. Daca nici asta nu a fost aroma emotionala...

Eu cred ca Florin Corlatean a incercat un lucru util dar iata ca nici partidul din care face parte nu sustine cu adevarat initiativa asta. Eu cred ca ar fi fost singura tema de campanie care ar fi contat, ca oricum de joscomunismul, corupti si kilometri de autostrada sunt satul. Si nu cred ca lumea e asa de proasta incat sa-i aleaga pe unii doar pentru ca ar spune ce vrea poporul sa auda. Eu de exemplu nu as fi votat PSD chiar daca ar fi sustinut initiativa si la fel si alte partide.Nici nu cred ca ma voi duce la vot (sau daca ma duc il votez pe MM) dar pentru referendum ma voi duce. Lui Corlatean ii acord credit pentru ca stiu ca nu e prima initiativa de genul asta la care pune umarul. Din pacate e membru intr-o serparie care asculta mai degraba de comenzile vreunui ambasador decat de proprii cetateni.

ioan67 04.11.2016 20:20:06

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 635025)
Te apuca si rasul. Ioan spune ca se vrea ca oamenii sa fie scaldati in arome emotionale, dupa care baga aia cu comunistii si urmasii lui Ilici. :21:
Pai de 25 de ani asta a fost campania. Votati contra comunistilor si a urmasilor lui Ilici. Daca nici asta nu a fost aroma emotionala...

O clipa, Iuliu!
Una e faptul ca mi-am exprimat dezamagirea personala (fapt emotional al meu comunicat ca marturisire), alta ca puterea de la noi foloseste la greu, ca mijloc de manipulare, credintele oamenilor si alte "butoiase" cu energie din publicul-tinta.
O stim cu totii, am trait aici si ne-am dat seama ce ni se intampla.
Daca tu traiesti in alta parte, atunci e ok, te inteleg.

CristianR 04.11.2016 20:29:38

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 635025)
Nici nu cred ca ma voi duce la vot (sau daca ma duc il votez pe MM) dar pentru referendum ma voi duce.

Eu cred că e bine să mergi la vot, indiferent pe cine vrei să votezi.

iuliu46 04.11.2016 20:33:00

Pai nu traiesc in alta parte dar nicaieri pe lumea asta nu s-au castigat alegerile cu frauda asta "anticomunista" care la noi dureaza din anii 90. Mie imi e mai frica de bolsevicii din vest decat de comunistii nostri - daca as avea de ales dintre Pruna si Ilici l-as alege pe Ilici fara sa clipesc. :21:

Si noi vorbim despre manipulari emotionale ? Adica s-ar tine strans pesedistii de referendum si lumea o sa-i voteze in draci din cauza asta ? Eu cred ca te inseli, aia care voteaza PSD l-ar vota oricum, aia care nu voteaza oricum nu l-ar vota. Eu de exemplu nu i-as vota chiar daca ar fi singurul partid care ar sustine initiativa asta pentru ca stiu ca nu au cuvant.
E valabil mai degraba dincolo, la partidele celelalte care daca ar sustine initiativa ar putea pierde din voturile "liber-cugetatorilor" ca sa zic asa. De aia preferam sa avem partide care sa stea cu fundul in doua luntri si care sa nu spuna nici da si nici nu. Si adoptam si noi discursul cu "tema care nu trebuie sa capuseze campania". Ca in campanie trebuie sa vorbim despre comunisti, doar nu o sa o capusam cu o tema asa de neinsemnata ca familia.

iuliu46 04.11.2016 20:46:54

Cristian vad ca MM a cerut ca referendumul sa aiba loc odata cu alegerile. E greu de crezut ca partidul lui o sa intre in parlament, dar o sa ma duc sa-l votez. Sa fiu sincer nici in el nu am prea multa incredere dar altfel nu m-as duce deloc. Eu nu imi mai fac iluzii in ceea ce priveste politica, nu mai exista partide mari care sa reprezinte interesele romanilor si deja oricine ar castiga tara va fi pe pilot automat - nu-i exclus sa avem o mare coalitie care sa sustina nu stiu ce premier cat se poate de tehnocrat. :)
Asta e un cliseu cu voteaza cum vrei dar voteaza. Daca vezi ca e vorba de un bordel, nu e nevoie sa intri si tu acolo sa iti dai cu parerea care dintre fete este mai competenta. :)

CristianR 04.11.2016 20:49:44

Nu de-asta. Ci ca să dăm o șansă oamenilor noi, pentru că sunt și dintre cei care n-au făcut politică până acum. Dacă vor intra în Parlament, apoi vor crește. Nu votez cu ANR, dar nici nu spun cu cine :)

iuliu46 04.11.2016 20:58:01

E problema ta daca mai crezi, mie mi-a fost intotdeauna frica de omul nou. Mai mult decat de cel vechi cu care deja eram obisnuit, nu ma mai putea surprinde. :)

Nu indemn pe nimeni sa voteze in vreun fel sau chiar sa se duca sa voteze - nu imi pasa ce se intampla. Dar e gresit sa credem ca initiativa lui Corlatean a fost o nu stiu ce "confiscare politica". Omul a facut ce a crezut el ca e mai bine pentru initiativa respectiva si eu cred ca era un lucru bun daca se intampla referendumul in acelasi timp pentru ca important e sa scrie chestia aia in Constitutie si sa nu se poata modifica decat printr-un alt referendum. Nu prin cine stie ce majoritati de stransura prin parlament sau prin decizia alora de la CCR asa cum s-a intamplat prin alte tari. E mult mai ingrijorator faptul ca PSD-ul s-a grabit sa se desolidarizeze de el, sa nu auda ambasadorul ca au calcat pe bec. :)

suslik 04.11.2016 21:01:19

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 635037)
Cristian vad ca MM a cerut ca referendumul sa aiba loc odata cu alegerile. E greu de crezut ca partidul lui o sa intre in parlament, dar o sa ma duc sa-l votez. Sa fiu sincer nici in el nu am prea multa incredere dar altfel nu m-as duce deloc. Eu nu imi mai fac iluzii in ceea ce priveste politica, nu mai exista partide mari care sa reprezinte interesele romanilor si deja oricine ar castiga tara va fi pe pilot automat - nu-i exclus sa avem o mare coalitie care sa sustina nu stiu ce premier cat se poate de tehnocrat. :)
Asta e un cliseu cu voteaza cum vrei dar voteaza. Daca vezi ca e vorba de un bordel, nu e nevoie sa intri si tu acolo sa iti dai cu parerea care dintre fete este mai competenta. :)

Mi-o placut asta. Inclusiv, evident, treaba cu bordelul.

suslik 04.11.2016 21:07:41

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 635043)
E problema ta daca mai crezi, mie mi-a fost intotdeauna frica de omul nou. Mai mult decat de cel vechi cu care deja eram obisnuit, nu ma mai putea surprinde. :)

Nu indemn pe nimeni sa voteze in vreun fel sau chiar sa se duca sa voteze - nu imi pasa ce se intampla. Dar e gresit sa credem ca initiativa lui Corlatean a fost o nu stiu ce "confiscare politica". Omul a facut ce a crezut el ca e mai bine pentru initiativa respectiva si eu cred ca era un lucru bun daca se intampla referendumul in acelasi timp pentru ca important e sa scrie chestia aia in Constitutie si sa nu se poata modifica decat printr-un alt referendum. Nu prin cine stie ce majoritati de stransura prin parlament sau prin decizia alora de la CCR asa cum s-a intamplat prin alte tari. E mult mai ingrijorator faptul ca PSD-ul s-a grabit sa se desolidarizeze de el, sa nu auda ambasadorul ca au calcat pe bec. :)

Si daca aude ambasadorul blestematului aluia de imperiu transatlatic, ce?! Sint satul sa aud de astia, toooooot timpul. Toate basinile alora din N-V Europei si mai ales de peste Atlantic, gata! miros a petale de trandafiri pentru unii. :31::24::mad:

suslik 04.11.2016 21:19:09

Si daca ar fi invers: ca maleficul Imperiu Transatlantic sa sustina familia traditionala cu forta ("presiuni diplomatice", cica), nu as fi de acord cu initiativa lor. Si daca rusii ar sustine pe traditionali, la fel: nu as fi de acord cu presiunile blestematelor de imperii, fie ele Statele Unite sau Federatia Rusa. Toate imperiile sint de la diavol, cu arsenalul lor de presiuni cu tot.

Homosexualii nu sint o problema, un pericol, etc. Sint oameni ca si noi, si trebuie tratati uman. Problemele omenirii sint cauzate de alte persoane, cu alte deprinderi, nu sexuale de un fel sau altul, si de alte forte, le stim prea bine...

ioan67 04.11.2016 21:30:17

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 635033)
Pai nu traiesc in alta parte dar nicaieri pe lumea asta nu s-au castigat alegerile cu frauda asta "anticomunista" care la noi dureaza din anii 90. Mie imi e mai frica de bolsevicii din vest decat de comunistii nostri - daca as avea de ales dintre Pruna si Ilici l-as alege pe Ilici fara sa clipesc. :21:

Si noi vorbim despre manipulari emotionale ? Adica s-ar tine strans pesedistii de referendum si lumea o sa-i voteze in draci din cauza asta ? Eu cred ca te inseli, aia care voteaza PSD l-ar vota oricum, aia care nu voteaza oricum nu l-ar vota. Eu de exemplu nu i-as vota chiar daca ar fi singurul partid care ar sustine initiativa asta pentru ca stiu ca nu au cuvant.
E valabil mai degraba dincolo, la partidele celelalte care daca ar sustine initiativa ar putea pierde din voturile "liber-cugetatorilor" ca sa zic asa. De aia preferam sa avem partide care sa stea cu fundul in doua luntri si care sa nu spuna nici da si nici nu. Si adoptam si noi discursul cu "tema care nu trebuie sa capuseze campania". Ca in campanie trebuie sa vorbim despre comunisti, doar nu o sa o capusam cu o tema asa de neinsemnata ca familia.

Treaba cu familia si cu homosexualii nu a fost aleasa intamplator. Dimpotriva, tocmai pentru ca analistii au adus date referitoare la problema asta, acum au facut un cal de bataie din ea. Si pariez ca vom asista la cele mai dezgustatoare manipulari emotionale in media si peste tot. Si-au gasit oamenii, punctul slab si de-acu e gata: manipularea va da roade, mecanismul merge ca uns.
Data trecuta s-a luat teapa, fotografiile cu A.B. au avut un impact mai mic decat manevrele electronice.
Acum se incearca alta varianta si sunt tare curios daca lumea va mai discuta si altceva decat li se baga in ochi si in hipotalamus.
Publicul nu e educat pentru rafinamente economice si politice. Dar pentru instinctele primare si incalcarea lor... cine nu e pregatit sa priceapa?
..............
O mascarada, asta e.
Inca un an cand nu voi merge la vot.

iuliu46 04.11.2016 21:39:48

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 635056)
Treaba cu familia si cu homosexualii nu a fost aleasa intamplator. Dimpotriva, tocmai pentru ca analistii au adus date referitoare la problema asta, acum au facut un cal de bataie din ea. Si pariez ca vom asista la cele mai dezgustatoare manipulari emotionale in media si peste tot. Si-au gasit oamenii, punctul slab si de-acu e gata: manipularea va da roade, mecanismul merge ca uns.
Data trecuta s-a luat teapa, fotografiile cu A.B. au avut un impact mai mic decat manevrele electronice.
Acum se incearca alta varianta si sunt tare curios daca lumea va mai discuta si altceva decat li se baga in ochi si in hipotalamus.
Publicul nu e educat pentru rafinamente economice si politice. Dar pentru instinctele primare si incalcarea lor... cine nu e pregatit sa priceapa?
..............
O mascarada, asta e.
Inca un an cand nu voi merge la vot.

De cine anume a fost aleasa ? Spune ce ai de spus cu subiect si predicat, nu lasa lucrurile asa. Deci un partid sau o organizatie a inventat chestia asta cu familia homosexuala ca sa o foloseasca acum in campanie. Spune-mi si mie cine si cum anume o foloseste. Ca vaz ca PSDistii tocmai ce s-au pronuntat impotriva referendumului. :)

iuliu46 04.11.2016 21:49:02

Media e mai degraba de partea cealalta a baricadei pentru ca face parte din acelasi bordel ca si clasa politica - raspunde indicatiilor primite de la ambasade si nu reflecta neaparat punctele de vedere ale romanilor. Chiar si A3 pe care toti o injurau pentru ca tinea cu coruptii si cu comunistii e de partea openmainzilor aici, nu de partea acestei initiative. Deci in care media sa vedem manipulari ? :)

CristianR 04.11.2016 22:03:37

De fapt, PSD folosește deja tema asta de ceva vreme, aducând-o în discuție și situându-se (Dragnea) de partea „fanaticilor religioși”. Iar acum, că spune ca referendumul să nu fie odată cu alegerile nu înseamnă nimic. Va fi mai târziu, însă ei deja s-au erijat în apărătorii „familiei tradiționale”. Eventual problema se amână pentru după alegeri, iar dacă atunci se va vota împotriva referendumului, de vină vor fi „ceilalți”.

Iar dacă referendumul s-ar organiza odată cu alegerile tot PSD ar fi avantajat, nu pentru că își va atrage mai mulți simpatizanți, ci că vor ieși din case mai mulți alegători conservatori, adică din bazinul electoral al PSD.

iuliu46 04.11.2016 22:13:19

Pai ala e un punct pe care l-ar fi folosit oricine ca nu l-am pus eu pe Iohannis sa deschida gura. Dar sa sustii ca de aia s-a facut chestia asta cu adunatul de semnaturi, ca sa se poata declara Dragnea solidar cu fanaticii mi se pare cam mult. :)

A fost o greseala mare a lui Iohannis care iata ca este exploatata de ceilalti. Nimic nou sub soare si nu cred ca se vor ingramadi oamenii sa-l voteze pe Dragnea pentru ca s-a declarat solidar cu "fanaticii". Aia care vor vota PSD ar fi votat oricum. Nu cred nici ca ai lui Iohannis i-au zis adio, cand iubesti un politician ii ierti multe. :)

CristianR 04.11.2016 22:15:09

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 635063)
Dar sa sustii ca de aia s-a facut chestia asta cu adunatul de semnaturi, ca sa se poata declara Dragnea solidar cu fanaticii mi se pare cam mult. :)

Asta nici eu n-o cred.

iuliu46 04.11.2016 22:21:13

Am vazut si unii liberali pe fb care s-au declarat "solidari cu fanaticii". Aia repet, e greseala lui Iohannis, era normal ca restul sa speculeze asta.
Eu am senzatia ca pe toate partidele mari initiativa asta mai mult le incomodeaza decat le ajuta pentru ca e ca si cum ai cere sa fie incurajat consumul de carne de porc intr-o tara transformata in pasalac. Din pacate nu cred ca mai putem vorbi despre constiinta sau despre bune intentii in ceea ce-i priveste pe politicieni, cred ca tot ce isi doresc e sa faca pe plac pasei sau cel putin sa nu ajunga cu capul taiat. :)

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:11:49.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.