![]() |
Sebastiana, luandu-i apararea unui om condamnat pentru crima nu ii inlaturi vina. Cum am mai spus, pentru cele lumesti l-a condamnat instanta, pentru cele duhovnicesti l-a condamnat Consistoriul, pentru cele dumnezeiesti, ce depasesc intelegerea umana, asteptam marea Judecata?
Tu ii iei apararea lui Corogeanu. In numele cui ii iei apararea sau mai bine zis, in fata cui? In numele celor dumnezeiesti? Sau te consideri mai buna, mai sus, superioara instantelor si Consistoriului? Cat despre iertare...oamenii au uitarea, Dumnezeu e cu iertarea... |
Asta spuneam si eu prin "uitarea" omeneasca. Poate imi raspunzi si la intrebari....
|
:)Mirean,mai las si pe altii,intelepti fata de mine,caci eu mi-am expus punctele mele de vedere personale,asadar cedez,pt.a da prioritate altora care sunt mai aproape de DUMNEZEU,si asadar superiori in comparatie cu mine.Ramai cu Dumnezeu!Te las pe tine sa ai ultimul cuvant,asa cum iti place tie,:D ca sa iti fac pe plac tie,si ca sa nu mai fiti suparati pe mine,tu,Odin si altii ca voi).Doamne ajuta!:)
|
Citat:
In ultimele tale postari nu ai facut decat sa ataci persoanele care au scris, nu ai raspuns la nici o intrebare, desi acestea aveau legatura cu cazul Tanacu. Modul viclean in care insinuezi ca ma lasi sa am ultimul cuvant, desi adevarul este ca nu poti raspunde intrebarilor, pentru ca nu ai argumente, arata calitatea ta umana. Sebastiana, a gresi este omeneste! Important este sa te indrepti! Daca esti pe calea calugariei asta nu inseamna ca nu esti supusa greselii! Dar, pentru o monahie, ascultarea fata de ierarhii Bisericii este obligatorie! Nu ti-a spus asta duhovnicul de la manstire? Citeste toate postarile tale, viitoare "maica Sebastiana", si vezi omul care esti cu adevarat! |
:(:(:( |
Sebastiana, linisteste-te, e Dumnezeu deasupra, ai facut ce ai putut si ce ai crezut ca e bine. Pentru mantuire trebuie sa mai si suferim si apar si greseli. Parintele a gresit si acum se caieste. Daca Dumnezeu va vrea va face mila si-l va indrepta si mantui. Altii s-au smintit, e treaba lor. Fiecare are o lupta de dus pe pamant, nu poti lua altuia crucea. Ai grija si de tine. Ce a fost de spus s-a spus.
Personal te apreciez pentru felul cum gandesti, pastreaza insa linistea sufleteasca. Pe oameni doar Dumnezeu ii schimba in bine. Liviu |
:)Colors,multumesc pentru faptul ca esti sensibil,chiar as putea zice hipersensibil,caci stiu sigur aceasta,si mai stiu ca nu ma insel si nu gresesc in legatura cu asta,si esti aproape de cei aflati in mari incercari si te rogi pt.ei,tu si cu toti ceilalti care intelegeti suferinta semenilor,caci gresim cu totii.Dumnezeu sa ne ierte si sa ne ajute pe toti sa ne mantuim cu totii!:)Si sa ne iertam si noi reciproc!
|
Iti multumesc si eu, sa-ti dea Dumnezeu sanatate si credinta tare, suflet cald si rabdare in viata.
Dumnezeu sa ne ierte pe toti si sa ne mantuiasca. Liviu |
Sa inteleg ca si Sebastiana accepta ca parintele a gresit, dar dupa atatea discutii mandria nu o lasa sa admita ca s-a inselat?
Cum spuneam...a gresi e omeneste, dar a persista in greseala?!!! Sebastiana, nu cer satisfactie personala, dar ar fi corect sa mentionezi pozitia ta cea noua (din postarea lui Colors inteleg ca ai fi de acord cu el) pentru cei care au urmarit discutia. Poate ai reusit sa ii convingi pe multi sa devina "fani" ai lui Corogeanu si aicelor care practica practici asemanatoare! |
:( :( :( :( :( :( :(
Dumnezeu= Sfanta Treime Parintele Maicile crestinii milostivi eu |
Mirean as incerca eu sa raspund in cateva cuvinte: Nu cred ca Sebastiana i-a luat apararea parintelui in ce priveste "practicile". Atat ea cat si Sylvie insa, se indoiesc ca au existat "practici" necanonice la Sfantul Maslu. Dar sa zicem ca aceasta e greu de stabilit cu certitudine. Oricum, daca au existat sunt sigur ca nici ea nu este de acord, nici Sylvie si nici eu. Inca odata, daca au existat practici straine de duhul ortodox, cele enumerate de tine, sunt sigur ca nici unul dintre noi nu este de acord cu ele. Este exagerat sa o consideri "fana" a parintelui. De ce trebuie sa fii ironic? Mi se pare ca tu ai o inversunare contra parintelui aproape personala. Sebastiana considera ca este nedrept sa il judecati atata vreme cat, nu numai ca a fost deja "judecat", dar deja se caieste. Din perspectiva crestina ce faceti voi este "judecata aproapelui". Deci l-a aparat ca om care, indiferent daca a gresit, are nevoie de dragostea noastra crestineasca. Asa cum se cuvine sa o avem toti unii fata de altii. Desi te consideri "in dreptate", eu nu vad la tine nici dragoste crestineasca, nici intelegere. Nu stiu ce inseamna la tine a fi crestin, dar personal te vad inca departe, dupa felul cum o tot ironizezi. Crestin este cel care incearca din toata inima sa-i urmeze lui Hristos, nu doar care merge la biserica duminica, desi e mult si aceasta in ziua de azi. Eu iti dau ultimul cuvant si am sa ma opresc pe acest topic.
Liviu |
:)Asa este Colors,ai inteles totul,???numai Mirean:angry: si cu inca alte cateva persoane:angry: nu au inteles:(:cool:.:dozingoff:
|
Mirean,:"Cine iarta cu adevarat,/Uita totul ceea ce a iertat/,Cine uita ce a iertat,/Inseamna ca a uitat tot ceea ce a iertat/."Si ne iarta noua greselile noastre,/Precum si noi iertam gresitilor nostri"./Pai,tu cum te rogi si cum rostesti rugaciunea "Tatal Nostru"daca tu nu ierti aproapelui si semenului tau si pe deasupra il mai si judeci aici prin afirmatiile tale rautacioase numindu-l "criminal"?Crezi ca IL minti pe Dumnezeu,si pe noi,de asemenea,cand zici ca ai iertat si ca ai uitat?Eu nu prea cred una ca aceasta,iarta-ma ca iti zic asa.Toata viata noastra gresim,ai zis ca a gresi este omeneste,dar a persista in greseala este......,iti spun eu ce este:inseamna a fi tot om,caci pana la sfarsitul vietii noastre gresim,adica vreau sa spun aici,toata viata noastra gresim,caci oameni suntem cu totii,dar ATENTIE MARE DE TOT:TREBUIE DUPA CE GRESIM, SA NE RIDICAM SI SA NE CAIM SINCER ,SA NE SPOVEDIM SI SA NE IMPARTASIM.Si mai cred si eu la fel ca si Colors,ca deja ai intrecut masura,si mai inseamna,zic eu aceasta, ca ai ceva personal cu Parintele si cu Maicutele si eu mai cred,poate ma insel,sa dea Dumnezeu sa ma insel,cred ca esti direct implicat in caz si in JUDECAREA APROAPELUI,fara pic de mila si altceva,nu mai zic,caci se subintelege din context.Pace Divina!
|
Sorry,am incurcat versurile, mi se mai intampla si mie,om sunt si eu,asa ca rectific acum:"Cine iarta cu adevarat,/Uita totul ce a iertat,/Cine uita ce a iertat,/Inseamna ca a iertat./"
|
Mirean,as fi vrut sa nu mai scriu deloc despre acest caz,dar am o nelamurire.Te inreb:oare crezi ca Dumnezeu VEDE,prin ceea ce a vrut sa faca Parintele pt. acea fata,UN PACAT...:dozingoff:?Tu,daca ai vrea sa salvezi pe cineva si ti-ar muri in brate,ai crede ca ai facut un PACAT?De unde stii tu cum vede Dumnezeu aceste lucruri...:dozingoff:?Noi vedem din prisma noastra...:cool:.iar EL o vede dintr-a LUI...:).
|
Citat:
Vrei dragoste crestineasca dupa ce, in loc sa raspunda la intrebarile topicului, au inceput sa ma atace pe mine, cu referiri la sotia mea? Nu prietene, nu sunt atat de iubitor incat sa iert prostia agresiva, ignoranta si pe voi, cei care sapati "in taina" la temelia Bisericii. Ironia este corolarul inteligentei, nu este vina mea ca Dumnezeu mi-a dat inteligenta si posibilitatea sa o folosesc. O folosesc in locul atacurilor la adresa familiei! (intelegi la ce ma refer, maica Sebastiana? Repet: Citeste postarile anterioare, frate Liviu, si incearca sa fii corect!!! Judeca-te pe tine in raport cu distanta fata de crestinismul ortodox. Sau poate sunt mai aproape de "cale" cei care nu respecta ierarhia si invatatura Bisericii, cum sunt cele doua (SS) pe care le aperi. Va e chiar atat de greu sa recunoasteti ca ati gresit??? Sau aveti scuza aia penibila a celor mandri ca asa ati crezut de la inceput dar nu v-ati facut bine intelesi? |
Citat:
In loc de poezioare infantile si de atacuri la persoana, esti in spateâsa raspunzi la intrebari? Evident:NU. Ai scris Dumnezeu= Sfanta Treime Parintele Maicile crestinii milostivi eu - ce este asta o noua Dogmatica, o mare invatatura de credinta? Cred ca ai mari probleme Sebastiana...? Si sunt sigut ca nu esti ortodoxa "curata". Desi negi, cred ca esti in "Oastea Domnului" sau la "Visarionisti". Ai comportamentul tipic al acestor "secte" care "sapa" in Trupul Bisericii. Raspunzi la intrebari, preacucernico? |
Sylvie, ai intrebat Tu,daca ai vrea sa salvezi pe cineva si ti-ar muri in brate,ai crede ca ai facut un PACAT?
Asta au incercat sa faca medicii de pe salvare, dar era prea tarziu! Parintele a luat un bolnav psihic, stabilizat prin medicamente, caruia i-a cerut sa renunte la tratament pentru ca este demonizata si o poate ajuta el. Faci scoala sanitara...stii cat de influentabili sunt bolnavii psihic? Dupa ce a renuntat la tratament a inceput sa se manifeste specific bolii. Ce vrei mai mult? Cu cea gresit Consistoriul? Cu cea gresit Justitia? Cu ce gresesc eu care consider ca a facut o crima? Cat despre cele ale lui Dumnezeu...El le stie. Eu fac referire la cele omenesti, lumesti, vazute, evidente, materiale, palpabile... |
???Cine este mandru,vede pe toata lumea mandra,iar cine este smerit vede pe toata lumea smerita,cine este iubit de DUMNEZEU,iubeste pe toata lumea.Fiecare judeca pe aproapele din prisma lui,din punctul lui de vedere ingust(falsii crestini,pseudocrestini)sau nelimitat(crestini dar si necrestini,ma refer aici la altii,de alte religii si culte,care gandesc sanatos, dar cu care nu discut eu pe si despre teme religioase,decat ii tolerez ca oameni normali,creati de Dumnezeu si pt.gandiri normale si sanatoase).Nu judeca pe oameni caci Dumnezeu isi are salas si loc in inima,sufletul,cugetul,mintea,gandurile fiecaruia dintre noi toti,crestini sau necrestini,pagani sau atei.
"Asculta,poporul Meu:DOMNUL DUMNEZEUL nostru este singurul DUMNEZEU. Sa iubesti pe DOMNUL DUMNEZEUL tau,din toata inima ta,din tot sufletul tau,si din toata puterea ta", 1-a porunca DIVINA,"si PE APROAPELE TAU CA PE TINE INSUTI",a-2-a doua porunca a LUI DUMNEZEU FIUL si MANTUITORUL nostru IISUS HRISTOS,in aceasta se cuprind toate legile si proorocirile.(LEGEA DIVINA A IUBIRII DE DUMNEZEU SI DE APROAPELE-SEMENUL NOSTRU-):) "Cuvintele acestea,pe care ti le spun EU astazi,sa le ai in inima ta si in sufletul tau. Sa le intiparesti in fiii tai si sa vorbesti de ele cand sezi in casa ta,cand mergi pe cale,cand te culci si cand te scoli"(DEUTERONOM 6sase,4-7). |
Mirean,oare cadrele medicale chiar asa au facut...;):cool:?
Eu nu sunt judecatorul nimanui.Eu cunosc UN SINGUR JUDECATOR,DREPT,MILOSTIV SI NEMITARNIC...:). |
Citat:
In afara de copy/paste nu stii? Poate sa raspunzi la intrebari... |
:)Mirean,tu iti sustii in continuare teoria ta,aceea cu"castravetele" :D ,ca altceva nu mai stii....:p
|
???Mirean,si eu cunosc UN SINGUR DOCTOR,VINDECATOR AL SUFLETELOR SI AL TRUPURILOR NOASTRE,CARE LUCREAZA PRIN CREDINCIOSII LUI.....:)
|
Sebastiana si Sylvie, va rog sa ne oprim aici, nu va lasati mai departe provocate. Ce a fost de zis, s-a zis. Fiecare va da seama de faptele si cuvintele sale. Mirean iti doresc sanatate si numai bine. Sunt putin convins ca te doare de Biserica lovind cu atata rautate in ceilalti semeni, si noi facem parte din aceasta Biserica.
Tu continua ce ai apucat. Dumnezeu ne vede pe toti. Liviu |
:)Asa este,Colors,si eu am obosit sa ma lupt cu morile de vant si de apa,si sa tot incerc sa il conving,dar,din pacate,fara nici un succes:( ,Dumnezeu cu mila LUI:),il va convinge,numai EL.Si tot aici,in ac.ultim mesaj,de adio de la ac.Topic,ii transmit ca oamenii inteligenti au simtul umorului,ci nu pe al ironiei sarcastice,fine sau dure,asa cum cred unii care se inseala,din pacate....:cool: :(
Doamne ajuta!:) |
Este o greseala sa iti lasi `fratii` in ratacire... Daca stii ca nu au dreptate, Colors, de ce nu le zici? De ce postarile tale nu au legatura cu subiectul ci taca niste persoane? De ce le dai impresia ca le aprobi lovind in mine sau Mirean? Minciuna sau faptul ca iei parte la o minciuna este pacat...
Chiar atat de pervers sa fii? Chiar atat de lipsit de demnitate? Raspunde te rog, tu le aprobi in tot ceea ce au zis pana acum? Sa inteleg ca esti de acord cu ele? Ai aceiasi parere? Sa inteleg ca da... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
2.Nu e asa. Fata a murit pe salvare din cauza unei supradoze administrata de un medic incompetent. 3.Nici asta nu e complet adevarat: ar insemna ca niciun preot sa nu mai faca maslu bolnavilor, pentru ca ... "sunt cazuri medicale". Dealtfel, tot ce s-a putut spune s-a spus deja, clar si admirabil, de catre parintele Savatie si parintele Calciu. Cine nu-i crede pe ei cu siguranta n-o sa ma creada pe mine... |
Irina77, la primul punct ai dreptate! Am inteles eu gresit, scuze!
Cauza mortii Irinei este alta, iar eu am postat aici rezultatul examinarii necroleptice (autopsia) care dovedeste ca a murit sin cauza tratmentelor pr. Corogeanu! Aparatorii lui Corogeanu au incercat sa arunce vina pe medici pentru moarte femeii, iar pentru a dovedi nevinovatia acestora (a personalului de pe salvare) a fost efectuata chiar si o deshumare, care a dovedit ca medicii sunt nevinovati. Biserica nu l-a aparat pentru ca nu a respectat prevederile canonice. Cum ti-am mai spus, citeste TOATE postarile anterioare. |
:)Irina 77,te rog frumos de tot,sa scrii si la Topicul Sfantul Maslu,initiat si deschis de Odin,ca sa priceapa si ei si altii care nu stiu,cum stau lucrurile cu a-7-a saptea Sfanta Taina a Sfantului Maslu,caci se fac ca nu pricep,sau chiar nu pricep deloc,si fac pe......Multumesc anticipat si Doamne ajuta!
|
Citat:
Soro, daca ai pierderi de memorie sau dificultati de intelegere Sf Maslu te poate ajuta, dar ar fi bine sa te vada si un medic inainte ca problema sa te agraveze. Oricum, nu iti recomanda sa mergi la un Maslu dupa "reteta" lui Corogeanu! |
Citeaza-ma unde am pomenit cuvantul"RASTIGNIRE", si te rog f.frumos sa nu imi rastalmacesti cuvintele,intrucat mai cazi si mai adaugi "la lista ta" un alt pacat.Sa te ierte Dumnezeu ca nu stii ce zici si ce faci!Si asa sa ma ierte Dumnezeu si pe mine!Si nu o sa mai raspund rautatilor si provocarile tale nefondate,nerusinate si........
|
Citat:
RĂSTIGNÍ, răstignesc, vb. IV. Tranz. 1. A ucide în chinuri pe cineva (mai ales în antichitate), pironindu-l cu brațele și cu picioarele pe o cruce; a crucifica. ♦ P. ext. A chinui, a tortura. 2. A întinde cuiva brațele în lături (pentru a-l imobiliza). ♦ Refl. A se întinde (în mod neglijent) cu mâinile și cu picioarele desfăcute. – Din sl. rastengnonti. Este vorba de a doua acceptiune a termenului! Nici pana acum nu ai raspuns, mai nou te folosesti de altii, dar asta nu este nici o noutate. Rautatile mele? Ti-ai recitit postarile, maica Sebastiana? |
:)Mirean,eu te-am iertat si te iert,sa stii tu aceasta,acum te poti spovedi si impartasi linistit:rolleyes:.Sa iti fie de bine!Te las si ramai cu Dumnezeu!Cauta si tu de citeste parerile Sfintilor Parinti Induhovniciti de la link-ul: http://tanacu.blog.com si PENTRU CINE BAT CLOPOTELE LA TANACU?Lectura placuta iti doresc tie in continuare la ac.adresa!:)
|
Citat:
|
:)Ma adresez aici tuturor celor care sunt interesati sa afle mai multe amanunte despre ac.caz Tanacu,sa caute pe GOOGLE IN ROMANIAN si sa tasteze "TANACU" si vor afla mai multe detalii scrise,care detalii sunt dezbatute in 57 pagini.Doamne ajuta!:)
|
Citat:
|
Citat:
|
:)Irina 77:cine are urechi de auzit sa auda,ochi pt.vedere sau ochelari de vedere sa citeasca,minte destula si pricepere sa inteleaga,sensibilitate,dragoste si bun simt sa simta si sa iubeasca(pe aproapele si semenul nostru)Sunt atatea de citit la cele 57 pagini de pe GOOGLE IN ROMANIAN incat nu isi mai au rostul aceste discutii inutile care nu duc la ceva bun decat la ironii,rautati,jigniri si altele....Doamne ajuta!P.S.Daca pe Sfintii Parinti Induhovniciti nu ii cred,cum am putea noi crede sau imagina ca o sa ne creada pe noi,care suntem asa de mici fata de acestia?
|
| Ora este GMT +3. Ora este acum 07:19:23. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.