![]() |
Citat:
[COLOR=blue]“Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume.”(I Ioan, 4,1)[/COLOR] [COLOR=#0000ff][COLOR=red]"Caci noi n-avem de luptat impotriva carnii si sangelui ci impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, ipotriva stapanirilor intunericului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii care sunt in locurile ceresti.[/COLOR] De aceea, luati toata armatura lui Dumnezeu, ca sa va puteti impotrivi in ziua cea rea si sa ramaneti in picioare, dupa ce veti fi biruit totul. Stati gata dar, avand mijlocul incins cu adevarul, imbracati cu platosa neprihanirii, avand[/COLOR] [COLOR=red]picioarele incaltate cu ravna Evangheliei pacii. Pe deasupra tuturor acestora, luati scutul credintei, cu care veti putea stinge toate sagetile arzatoare ale celui rau. Luati si coiful mantuirii si sabia Duhului, care este Cuvantul lui Dumnezeu. Faceti in toata vremea, prin Duhul, tot felul de rugaciuni si cereri." (Efeseni 6:11-18).[/COLOR] [COLOR=black] Domnule, cine este acest: "chiar daca noi sau un inger din cer"? poi asta este sursa neagra a "ereslaoa" ascunsa in noi, din interior, ori in locurile cereshti, deci asha patrund duhurile inshelaciunii, prin mandrie. Shi trebuie sa pricepem foarte bine ce inseamna acel cuvant "alta" referitor la Evanghelie... shi acel "alta" este poate o alta Cale, o alta cale de "Mantuire", de falsa mantuire, alte predanii, evanghelii ciuntite sau inventate sau rastalmacite dar nu pentru altceva ci pentru ca creshtinul sa nu mai mearga shi sa nu mai tzina Calea ce duce spre Cer ci sa mearga spre altceva ori direct spre unul din cele 6 iaduri ale minciunii shi mandriei vazute asha ca un cer cu multe lacashuri.[/COLOR] Deci sursa contrazicatoare shi mincinoasa suntem noi, adica noi creshtin-ortodocshii (apostolii shi credincioshii shi chiar ingerii albi) ca doar dracu shi pacatoshii shi satana care a sadit BAR-ul cu bara shi cu avocatzi cu bistro shi gLume shi filme ca o mare "mantuire" din dureri, aia e clara ca o cale spre dezastru, spre distrugere oricat de bland se arata la inceput... dar sf Pavel spune foarte clar care este sursa celor ce ne trag sub anatema "noi sau un inger din cer" deci cei mari shi vrednici, la ei se refera, la patriarhi, la arhierei, la apostoli ori la marii duhovnici shi sfintzi, chiar la serafimi, arhangheli ori ingeri... deci iata sursa marilor eresuri interioare devenite modele de credintza, o credintza comuna, "ereslaoa" interna... deci la asta se refera daca citim corect respectivul citat.... asha ca ce sa mai vorbim de secte shi sectantzi sau de pagani... Apoi se arata prin indemnul dat prin Ioan ca fagashul spre cadere, spre patrunderea duhurilor inshelaciunii este "crezarea oricarui duh" shi lipsa cercetarii lor daca sunt de la Dumnezeu ori ba, adica cercetarea a ce fel de roade rodim ascultandu-le, urmandu-le, daca nu cumva gadilindu-ne trufia nu cumva ne autoinshelam pentru parere de sine ca sa savarshim cele ale lepadarii shi faradelegii, ca sa nu primim Cuvantul lui Dumnezeu, rushinandu-ne de Hristos shi de Evanghelia Sa data prin sfintzii Apostoli shi prin fiecare Sfant, prin predaniile acestora, prin fiecare mic credincios care pazeshte dupa puterea sa cate o cirta sau iota micutza shi dreapta shi draga urmand astfel pe Hristos, nu spre mandrie shi neascultare ci spre smerenie shi lauda Crucii Domnului. [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]deci nu cel ce pune "potzoc de noapte" (motanul Dan-ila ce pescuie vrednicii shi te pune la sita shi pe tine) deci nu ala ce pune anatema pe altcineva, eticheta cu antichristul, nu ala e vrednic shi crede el ca prin asta se disculpa shi se dezincrimineaza pe sine, nu asha se procedeaza... ci Domnul va lamuri, v-a cerceta shi va cutremura iarashi Ierusalimul, nu omul shi nu cei ce pun etichete compromitzatoare pe altzii judecand shi osandind... ori se lasa amagitzi de barfa dind crezare oricarui duh... deci nu omul este chemat ca sa desparta oile de capre ci Domnul prin sfintzii ingeri shi prin Biserica Lui, prin Cuvantul Lui Dumnezeu, asha fel incat fiecare sa-shi faca procesul sau shi nu al altuia, distrandu-se shi calcand in picioare pe fratele sau ori chiar pe Dumnezeu....[/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] http://video.crestinortodox.ro/Cuvan...-20001588.html [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]deci mai vizionatzi odata shi incaodata filmuletzul shi vetzi observa cui i-a fost data puterea de indreptare... de catre Dumnezeu... shi mai ales intrebatzi-va cine sunt oamenii aceia care au tabarat pe acel batran cu nasul roshu (se vad 3 bube) shi cu privirea iscoditoare shi parul shi barba alba ca zapada, iar gura asha ca o frunza Imparateasca... shi pentru ce taceau ei mereu... cand ii intreba cate ceva batranul plin de riduri.[/COLOR] |
http://video.crestinortodox.ro/Cuvan...-20001588.html deci cine sunt oamenii aceia care au tabarat, cine e haita care l-au facut pe batran ca este ratacit? shi cine are putere de sus pentru a indrepta lucrurile?
|
Antihrist nu înseamnă atât “cel ce este împotriva lui Hristos” cât “cel ce este locțiitorul lui Hristos” sau “cel ce vine (în timpurile de pe urmă) înaintea lui Hristos”, ca “să-I ia fața”. Cel ce vine pe urmă, vine și cu altă evanghelie, cu evanghelia lui, chiar dacă 99% din ea seamănă cu cea dinainte (cu Evanghelia lui Hristos). Acel 1% otrăvit strică toată învățătura sănătoasă, așa cum puțin aluat stricat strică toată frământătura.
Sectanții nu pot fi decât altceva decât ortodocși reșapați, care și-au schimbat ortodoxia cu învățături omenești. Ei nu se recrutează niciodată dintre heterodocși. |
mariamargareta: Antihrist nu înseamnă atât “cel ce este împotriva lui Hristos” [COLOR=red](raspuns: aici te referi poate la lupii imbracatzi in haine de oi)[/COLOR] cât “cel ce este locțiitorul lui Hristos” [COLOR=darkorchid](aici poate te referi la papistashul cel mare)[/COLOR] sau “cel ce vine (în timpurile de pe urmă) înaintea lui Hristos” [COLOR=royalblue](aici te referi poate la marele berator, mare canonist, marele psiholojurist cu fatza umana)[/COLOR], ca “să-I ia fața” [COLOR=red](nu fatza ci amprenta, chipul, masca, adica fatza inchipuita)[/COLOR]. Cel ce vine pe urmă, vine și cu altă evanghelie, cu evanghelia lui, chiar dacă 99% din ea seamănă cu cea dinainte (cu Evanghelia lui Hristos) [COLOR=blue](deci recunoshti ca 99% e adevarat ce s-a scris, bine ca recunoshti)[/COLOR]. Acel 1% otrăvit [COLOR=red](care e? ca nu am reushit sa-l gasesc, care e acel 1% mincinos? arata mi-l shi mie, ca tot ce atzi prezentat sunt nishte insinuari aberante, nishte frici care le avetzi in voi, nishte aruncari ale altora pe cei ce nu-s vinovatzi decat ca sunt shi ei mai mult sau mai putzin pacatoshi asha ca shi orice credincios, daca ar fi, deci sunt ei vinovatzi de barfele shi minciunile unora ce s-au pus ei pe despartzirea apelor, pe alegerea ierusalimului cel nou, pe despartzirea oilor de capre, ca shtiu ei ce e ala eres, ce e aia secta, cine gresheste... dar deshi mi-ai postat mii de citate, nici unul nu e concludent ci e clar ca nu exista acel 1% otravit de care vorbeshti, dar cum ce e mic e greu de gasit, ma trimitzi ca sa gasesc acul in carul cu fan, ca precis exista, shtii dumneata ca exista ace in carul cu fan, poi shi daca exista, atunci nu Cuvantul lui Dumnezeu le-a pus acolo ci satana, un om rau a sadit pe neghinitza acolo, dar nu doar dracul e vinovat pentru ce a sadit ci shi paznicul viei ca nu a privegheat ci s-a lasat amagit)[/COLOR] strică toată învățătura sănătoasă, așa cum puțin aluat stricat strică toată frământătura. [COLOR=green](nu zau, deci nu tonele de mocirla aruncate din gura balaurelui strica BOR shi Cuvantul lui Dumnezeu, nu necredincioshii shi cei rai, nu toate sculele sculate shi toata pizma vicleanului cel rau ci paiele din aluat... poi nu prea exista paiele in ochisorul Trambitzelor, a celr 7 Trambitze ale Domnului, sau chiar daca mai exista atunci cu sigurantza sunt atat de fireshti shi provin din faptul greshelilor omeneshti asha cum oricine este supus greshelii, pacatului, lepadarii, durerilor, asha cum tot omul e pacatos savarshind pacate mai mici sau mai mari, dar Domnul nu se impiedica in pacatele omului, dar aceste mici pacate ale oamenilor, ale ucenicilor, asta nu este un motiv pentru necredintza, nu este un argument, caci dupa roade ii vetzi cunoashte, iar acel 1% insinuant inca nu mi l-ai dovedit shi nici n-are rost sa incerci pentru ca Domnul, Cuvantul lui Dumnezeu este Mare, e perfect chiar daca trambitza e mica) [/COLOR]
Sectanții nu pot fi decât altceva decât ortodocși reșapați, care și-au schimbat ortodoxia cu învățături omenești. Ei nu se recrutează niciodată dintre heterodocși. [COLOR=red](ce vorbeshti, sectantzii recruteaza din oricine shi ingerii lui antichrist se vor chema, caci fac fapte ingereshti, demne de toata isprava dar slujesc cuvantuli satanicesc, slujesc minciunii, dar pucioshii nu sunt sectantzi cum afirmi mereu fara cea mai mica proba concludenta, ci doar pe inchipuiri, pe parerile unor inchizitori shefi, pe parerile unor scriitori shi unor inshelatzi... [/COLOR][COLOR=blue]tzi-am mai spus Dumnezeu nu este secta shi v-atzi gasit voi sa-i judecatzi pe proorocii Lui, poi ce va legatzi de ei? vretzi sa-i scoatetzi nebuni ca sa nu mai trebuiasca sa datzi socoteala de Cuvantul dat prin ei, ca sa nu mai shtie totomul ce a grait Dumnezeu prin sfintzi, ingeri, prooroci... ca sa nu mai creada credincioshii decat pe cei ce slujesc lui Pisi, ca sa puna potzoc de noapte pe cei nevinovatzi, ca sufera ei de ceva ca nu mai sunt din gLume, poi Dumnezeu in lume i-a trimis dar gLumea nu i-a primit pentru ca gLumea iubeshte doar pe ale ei shi de Dumnezeu nu vrea ca sa shtie)[/COLOR] [COLOR=#ff0000][/COLOR] [COLOR=#ff0000]mai rescriu citatele folositoare:[/COLOR] [COLOR=#ff0000]“ Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o – să fie anatema!”(Galateni 1,8) [/COLOR][COLOR=blue]“Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume.”(I Ioan, 4,1)[/COLOR] [COLOR=#0000ff][COLOR=red]"Caci noi n-avem de luptat impotriva carnii si sangelui ci impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, ipotriva stapanirilor intunericului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii care sunt in locurile ceresti.[/COLOR] De aceea, luati toata armatura lui Dumnezeu, ca sa va puteti impotrivi in ziua cea rea si sa ramaneti in picioare, dupa ce veti fi biruit totul. Stati gata dar, avand mijlocul incins cu adevarul, imbracati cu platosa neprihanirii, avand[/COLOR] [COLOR=red]picioarele incaltate cu ravna Evangheliei pacii. Pe deasupra tuturor acestora, luati scutul credintei, cu care veti putea stinge toate sagetile arzatoare ale celui rau. Luati si coiful mantuirii si sabia Duhului, care este Cuvantul lui Dumnezeu. Faceti in toata vremea, prin Duhul, tot felul de rugaciuni si cereri." (Efeseni 6:11-18).[/COLOR] credulizarea asta lipsita de deosebirea Duhului, de cercetarea daca vine de la Dumnezeu sau de la cel rau, dand crezare oricarui duh fie in mic fie in foarte mic fie in mare ori mijloc, asta este calea spre inshelare, dar multzi practica: zatalirea/strecurarea tzantzarilor in timp ce inghit pe camila-camila ditamai vrajitoria superstitzioasa a barfei shi a patimilor proprii pacatuind fara sa shtie ca ei pacatuiesc, caci au impresia unei responsabilitatzi a fatzarniciei shi fariseismului, asha ca nishte bodiguarzi ce pazesc o ograda iluzorie in timp ce pamantul cel bun al iinimii lor se umple de ramo-furnica de pamant shi mare. |
Răspuns (partea I):
Vsovi, nu mai gândi ortodoxește când te referi la pucioși, că la ei nu se potrivește. Tu zici așa (și bine zici, în felul tău, ca la Carte, dar repet, la pucioshi nu se potriveshte):
[COLOR=green] …asha cum tot omul e pacatos savarshind pacate mai mici sau mai mari, dar Domnul nu se impiedica in pacatele omului,…[/COLOR] dar uiți că: 1 liderii pucioși sunt fără de păcat (așa zic Ei, deci până la proba contrară, trebuie să-I credem pe Cuvânt), adică sunt mai infailibili decât papa (care, mai înțelept, a început să bată în retragere), și 2. “Dumnezeul de la Pucioasa” e tare sensibil și se împiedică în păcatele omului și suferă foarte tare, săracul. Bietul de el: nu mai e nici Atotputernic, nici Atotștiutor, și este supus vremurilor potrivnice (asta rezultă din Cartea pucioșilor, “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa”- CLDP.) Ca să te convingi, uite: - Un citat de unde se vede că liderii pucioși sunt infailibili (fără de păcat): “…[COLOR=red] Nu voiesc să dau vina pe copiii cei ce aduc cuvântul meu spre întrupare, că dacă[/COLOR][COLOR=red]ei ar fi cu vină, n-ar mai putea fi purtători ai cuvântului cel din cer[/COLOR]… “ - Și două citate de unde rezultă că !Dumnezeul Pucioasei! se împiedică foarte tare în păcatele oamenilor: 1. “…[COLOR=red]pentru îmblânzirea supărării Domnului, Care văzuse înainte păcat de cârtire aici la voi. Și Domnul a tăcut apoi, dar a lăsat peste voi văzduhul trist,[/COLOR] …” și consecința: 2. “ [COLOR=red]Domnul este un Dumnezeu necăjit și strâns de timp[/COLOR]…” Citatele sunt extrase din următoarea comparație, făcută între două texte șfinte pucioase, datând din anul 1991, dar care apar în mod diferit în edițiile 1995, și respectiv 2006 ale cărții CLDP. (cu albastru e textul original, cel din ediția 1995; cu roșu sunt trecute șchimbările făcute de liderii pucioși, în ambele ediții – 1995 și 2006 – iar cu negru comentariile autoarei. Lectură plăcută în continuare! Urmează cele două texte preluate din CLDP, prezentate în paralel: [COLOR=blue]1271.+10.[/COLOR]Ediția 1995: [COLOR=blue]“[/COLOR][COLOR=red]…era cu neputință să credeți că vom lucra astăzi legătura cea de sus a minunii…[/COLOR] [COLOR=red]… [/COLOR][COLOR=blue]Copiii [/COLOR][COLOR=red]M[/COLOR][COLOR=blue]ei, [/COLOR]( Notă: Ca și în exemplul precedent, și în acest text se va folosi majuscula – chiar de trei ori! – ca să se sugereze că mesajul este “venit de la Domnul”, și nu de la Verginica. De asemenea și pasajele care devoalau că vorbirea este a Verginicăi, au fost suprimate. În ediția din 2006, liderii pucioși au renunțat la folosirea majusculelor și au reintrodus pasajele suprimate în ediția din 1995, oferind posibilitatea interpretării corecte: mesajul nu era de la Dumnezeu, ci – eventual – de la spiritul Verginicăi)[COLOR=blue] această zi s-a sculat dis de dimineață de la Dumnezeu și s-a arătat cu putere și cu spor[/COLOR][COLOR=red]…[/COLOR][COLOR=blue] V-am luat ușor cu cuvântul [/COLOR][COLOR=red]M[/COLOR][COLOR=blue]eu ca să vă pregătesc apoi minune mare în ziua aceasta[/COLOR][COLOR=red]. D[/COLOR][COLOR=blue]ar nu sunteți de ajuns de învățați cu minunile și cu deprinderea cea lucrată din minuni[/COLOR][COLOR=red]…[/COLOR] [COLOR=red]…[/COLOR][COLOR=blue] V-am luat cu ușorul, că era cu neputință să credeți că vom lucra astăzi legătura cea de sus a minunii pe care voi o lucrați din porunca cea de sus[/COLOR][COLOR=red]…[/COLOR] [COLOR=red]…[/COLOR][COLOR=blue] Fiți copii ai [/COLOR][COLOR=red]C[/COLOR][COLOR=blue]uvântului ceresc, căci cuvântul este puterea și când el ia ființă pe această [/COLOR][COLOR=red]C[/COLOR][COLOR=blue]arte, ia ființă și împlinirea cuvântului și cuvântul înseamnă astăzi, înseamnă acum[/COLOR][COLOR=red]… [/COLOR] [COLOR=red]…[/COLOR][COLOR=blue] Cuvântul neîncrederii care este gândit sau spus de voi, are putere cuvântul spus de voi, precum putere are cuvântul credinței voastre în lucrarea [/COLOR][COLOR=red]C[/COLOR][COLOR=blue]uvântului lui Dumnezeu. De aceea v-am spus să fiți atenți cum vorbiți și ce rostiți și ce voiți, ca nu cumva să fie nesocotit cuvântul vostru[/COLOR][COLOR=red]… [/COLOR] [COLOR=red]…[/COLOR][COLOR=blue]Iată, ați văzut că voi nu puteți, și [/COLOR][COLOR=red]M[/COLOR][COLOR=blue]-am atins de voi și v-am îmbrăcat de sus cu putere, dar nu vă veți așeza la odihnă până nu veți săvârși lucrul acestei zile[/COLOR][COLOR=red]…[/COLOR] [COLOR=red]… [/COLOR][COLOR=blue]Binecuvântată și cu spor să vă fie lucrarea cea de sus a legăturii celei tari, căci astăzi am legat cu legătură tare zidul cetății cerești care va fi săvârșită în curând.[/COLOR] [COLOR=blue](4 octombrie 1991[/COLOR] [COLOR=blue]1271.+10.[/COLOR]Ediția 2006: “[COLOR=red]Cuvântul sfintei Virginia pentru vremea zidirii bisericii[/COLOR] [COLOR=red]Răsplătirea ascultării cea fără de cârtire[/COLOR] [COLOR=blue]Copiii [/COLOR][COLOR=red]m[/COLOR][COLOR=blue]ei, această zi s-a sculat dis[/COLOR][COLOR=red]-[/COLOR][COLOR=blue]de[/COLOR][COLOR=red]-[/COLOR][COLOR=blue]dimineață[/COLOR][COLOR=red],[/COLOR][COLOR=blue] de la Dumnezeu[/COLOR][COLOR=red],[/COLOR][COLOR=blue] și s-a arătat cu putere și cu spor[/COLOR][COLOR=red]. V-am luat cu cuvânt ușor, așa cum știți voi că este cărarea mea spre voi.[/COLOR][COLOR=blue] V-am luat ușor cu cuvântul [/COLOR][COLOR=red]m[/COLOR][COLOR=blue]eu[/COLOR][COLOR=red],[/COLOR][COLOR=blue] ca să vă pregătesc apoi minune mare în ziua aceasta[/COLOR][COLOR=red], d[/COLOR][COLOR=blue]ar nu sunteți de ajuns de învățați cu minunile și cu deprinderea cea lucrată din minuni[/COLOR][COLOR=red]. Ce mari minuni ar lucra cerul prin voi dacă voi ați fi fără nici un gram de cuvânt[/COLOR]( Notă: Salahorii nu au dreptul să ridice vreo obiecție, chiar dacă e de ordin tehnic, deoarece liderii pucioși vor să pară atotștiutori în ochiilor)[COLOR=red] în fața cărării cuvântului meu![/COLOR][COLOR=blue] V-am luat cu ușorul, că era cu neputință să credeți că vom lucra astăzi legătura cea de sus a minunii pe care voi o lucrați din porunca cea de sus[/COLOR][COLOR=red]. Și dacă lucrați un lucru care iese din porunca Domnului Savaot, de ce, mămică, nu lăsați voi să lucreze cuvântul la voi? [/COLOR]( Notă: aici se vede că salahorii au avut ceva de obiectat în fața liderilor pucioși)[COLOR=red]Aici toate s-au lucrat și se lucrează cu cuvântul, și la cuvântul Domnului și al cerului, măi copii.[/COLOR][COLOR=blue] Fiți copii ai [/COLOR][COLOR=red]c[/COLOR][COLOR=blue]uvântului ceresc, căci cuvântul este puterea[/COLOR][COLOR=red],[/COLOR][COLOR=blue] și când el ia ființă pe această [/COLOR][COLOR=red]c[/COLOR][COLOR=blue]arte, ia ființă și împlinirea cuvântului[/COLOR][COLOR=red],[/COLOR][COLOR=blue] și cuvântul înseamnă astăzi, înseamnă acum[/COLOR][COLOR=red]. Așa este lucrarea cuvântului care este spus la voi. [/COLOR] [COLOR=red]Am spus că în acest loc pecetluit de Dumnezeu, am spus că aici păcatul este osândit, ca să nu prindă viață aici păcatul. Eu nu mă mai pot învârti cu voi în loc pentru păcate, așa cum s-a învârtit Moise cu poporul său patruzeci de ani pentru patruzeci de zile. M-am învârtit și eu în loc atâția ani cu poporul meu, și iată-l, n-a intrat. [/COLOR]( Notă: Aluzie la “creștinii cei vechi” din “poporul Verginicăi”, care n-au mai corespuns exigențelor emise de liderii pucioși, fiind respinși și interzicându-li-se de a intra în comunitatea de la Glodeni. Este aici vizibilă o răzbunare a liderilor pucioși față de desconsiderarea cu care și ei au fost tratați, cu ani în urmă, de cei care sunt acum pedepsiți de ei cu marginalizarea. Aceștia nu vor mai intra în veci în “staulul” de la Glodeni.) [COLOR=red]Pentru păcatul cârtirii și al necredinței n-a intrat în acest staul despre care le-a spus lor Domnul că va fi în vremea lor. M-am învârtit, mămică, și eu cu poporul meu, dar cu voi nu se poate să mă mai învârt, căci timpul acela nu mai este, și acum e momentul cel care este pentru arătarea celor vestite atâta vreme, copiii mei. [/COLOR] |
Răspuns (partea a II-a):
[COLOR=red]Astăzi trebuia să fie o zi frumoasă și mare, mămică. Am spus prin firul coborârii mele că azi va fi o zi frumoasă, dar de ce n-ați lăsat voi să vedeți frumusețea ei? A fost tristă ziua și minunea care se luptă să se vadă lucrată de voi. Am văzut, cu Domnul am văzut înainte, căci duhul cerului este înainte văzător, și am văzut peste zi, și am văzut necredință și cârtire, [/COLOR]( Notă: Cârtirea venea de la “planul” de muncă al zilei, supradimensionat, peste puterile lucrătorilor de rând. Necredința venea față de promisiunea care li s-a făcut că toate cele care păreau imposibile vor fi făcute – tot de ei – prin puterea lui Dumnezeu ) [COLOR=red]și am văzut disprețuită puterea lui Dumnezeu. De aceea vă spun eu mereu că cel ce-și măsoară orice cuvânt și orice gând, acela este fiu al înțelepciunii, care caută și se luptă să fie curat în cuvânt și în gând și în credința lui în Dumnezeu, căci scris este în[/COLOR][COLOR=red]cartea cea din cer: «Din cuvintele tale vei fi mântuit sau osândit». Iată, dacă sunteți fii ai lucrării cuvântului, cuvântul lucrează la vedere.[/COLOR][COLOR=blue] Cuvântul neîncrederii care este gândit sau spus de voi, are putere cuvântul spus de voi, precum putere are cuvântul credinței voastre în lucrarea [/COLOR][COLOR=red]c[/COLOR][COLOR=blue]uvântului lui Dumnezeu. De aceea v-am spus să fiți atenți cum vorbiți și ce rostiți și ce voiți, ca nu cumva să fie nesocotit cuvântul vostru[/COLOR][COLOR=red]. De aceea v-am spus să dați loc cuvântului meu în fața cuvântului vostru și să nu voiți voi nimic decât cele ce vin spre știre și spre lucrare. [/COLOR]( Notă: Aici se dezvăluie semnificația subtitlului acestui mesaj: “[COLOR=red]Răsplătirea ascultării cea fără de cârtire[/COLOR]”)
[COLOR=red]Săptămâna care se încheie mâine are scris în sulul ei lucrul cu tot cu legătura cea de sus, care trebuia fără îndoială să ia trup, să fie lucrată săptămâna aceasta, iar mâine nu puteați să faceți ceea ce era scris în ziua aceasta. [/COLOR]( Notă: Planul fiecărei zile era atât de strict, încât nu îngăduia nici un rabat. Principiul obligatoriu după care salahorii trebuia să se ghideze era “Nu lăsa pe mâine ceea ce nu poți face astăzi!”)[COLOR=red]Ați fi văzut și v-ați fi întărit credința și bucuria dacă n-aș fi auzit neîncredere în puterea [/COLOR]( Notă: Epuizați, salahorii nu mai aveau încredere în puterile suplimentare, promise că vor veni “din cer”)[COLOR=red]cea care lucrează prin voi. Eu v-am spus că nu mai sunteți voi atâta vreme cât lucrați această lucrătură.[/COLOR][COLOR=blue] Iată, ați văzut că voi nu puteți, și [/COLOR][COLOR=red]m[/COLOR][COLOR=blue]-am atins de voi și v-am îmbrăcat de sus cu putere, dar nu vă veți așeza la odihnă până nu veți săvârși lucrul acestei zile[/COLOR][COLOR=red]. [/COLOR]( Notă: Odihna este interzisă și considerată păcat) [COLOR=red]Altfel, ar fi să avem timp și pentru pedeapsa acestui păcat, căci am stat de la o vreme deoparte astăzi. [/COLOR]( Notă: “Păcatul” odihnei vine cu pedeapsa lui ) [COLOR=red]N-am avut cum să mă mai apropii, și eram cu duhul frânt de durere, căci așteptam ispășirea păcatului. Așa era Domnul de necăjit pe voi, dar L-am biruit cu mila mea de voi, [/COLOR]( Notă: Verginica îi salvează de pedeapsa Domnului, cu condiția ca ei să nu mai pretindă nici cel mai mic răgaz pentru odihnă) [COLOR=red]și iată Scriptură împlinită în ziua aceasta, căci «mila biruie judecata Domnului». [/COLOR] [COLOR=red]Feriți inima și gândul și limba voastră de cârtire față de cele rostite de Duhul Cel ceresc. Feriți-vă de cârtire, că Domnul este credincios și împlinitor din cuvintele Sale. Voi dezlănțui putere de cuvânt și voi urni din loc nepăsarea față de cuvântul care este auzit și nu ia trup în această carte, căci trebuie numaidecât să stau cu voi în sfat. De mult timp mă zbat să-mi fac loc cu cuvântul peste voi, peste fiecare în parte, și nu ia viață cuvântul care vine ca să se audă de voi. [/COLOR]( Notă: “Duhul Verginicăi” le promite celor șovăielnici o lecție aspră, moralizatoare ) [COLOR=red]Iată, după ce veți termina lucrul acestei zile, veți auzi cuvântul meu care a stat cu voi în sfat odată cu lucrul vostru. Am spus că am văzut înainte, am văzut de dimineață că se naște între voi cârtire față de puterea care lucrează prin voi de la Dumnezeu. Am văzut înainte peste zi, și S-a supărat Domnul și a dat semn de mânie și de tristețe peste văzduhul cel de deasupra voastră. A trecut Domnul peste voi dis-de-dimineață și Și-a arătat durerea și supărarea de la voi, și a trecut pe deasupra voastră cu putere, vânt și vuiet de vânt, [/COLOR]( Notă: Stihiile naturii sunt expresia mâniei “Domnului”) [COLOR=red]dar Se uita Domnul la smerenia mea, la duhul meu cel strâns de teamă, și S-a uitat la strigătul cuvântului care a sosit pe masa Sfintei Treimi, căci a sosit dintre voi cuvânt de rugăciune pentru îmblânzirea supărării Domnului, Care văzuse înainte păcat de cârtire aici la voi. Și Domnul a tăcut apoi, dar a lăsat peste voi văzduhul trist, căci voia Domnul să vă îndemne la pocăință. De mila mea și de mila duhului meu cel purtat între[/COLOR][COLOR=red]voi, [/COLOR]( Notă: “duhul Verginicăi” era “purtat” de liderii pucioși – adică ei vorbeau în numele Verginicăi; de ei trebuia deci să asculte lucrătorii) [COLOR=red]voia Domnul să vă aducă spre duh de căință, și iată, m-am apropiat acum, și vă dau, mămică, sporul zilei de azi, și vom scrie tot așa, minune vom scrie, căci așa era scris în sulul zilei de azi. Am spus că pentru păcat nu veți mai suferi cu trupul, și veți suferi cu duhul, ca să vă scap de orice păcat. [/COLOR] |
Răspuns (partea a III-a):
[COLOR=red]Mușcați-vă limba [/COLOR]( Notă: O expresie mult dragă liderilor pucioși atunci când se mai întâmplă să aibă de-a face cu împotrivitori. O vom mai întâlni) [COLOR=red]atunci când vă vine să ieșiți cu cuvântul vostru în întâmpinarea cuvântului duhului meu ca să-l schimbați voi. Să nu mai fie de acum așa între voi. Să fie „da“ cuvântul, dar să fie, mămică. Fiii lumii nu se plâng de oboseală pentru zilele și nopțile cele trăite de ei, muncind și cu trupul și cu duhul lor pentru viața aceasta lumească. Voi, mămică, nici atât să nu vă plângeți de oboseală, [/COLOR]( Notă: Aici se dezvăluie și pricina nemulțumirii salahorilor: au fost hingheriți peste măsură, zi și noapte, la munci epuizante, și nu li s-a îngăduit un dram de odihnă. Pucioșii aveau ambiția să zidească biserica în trei luni, ca să fie și o victorie simbolică) [COLOR=red]căci voi sunteți stătători lângă lucrul Preasfintei Treimi, Care veghează și lucrează prin voi, și poate Duhul Sfintei Treimi, poate, căci este Duhul puterii, măi copii. Nu voiesc să dau vina pe copiii cei ce aduc cuvântul meu spre întrupare, [/COLOR]( Notă: Adică, pe liderii pucioși, care niciodată nu-și găsesc vreo vină) [COLOR=red]că dacă[/COLOR][COLOR=red] ei ar fi cu vină, n-ar mai putea fi purtători ai cuvântului cel din cer. [/COLOR]( Notă: O logică cel puțin ciudată: pentru că trebuia să existe cineva care “să poarte cuvântul venit din cer” și acei cineva erau liderii pucioși, în consecință ei erau cotați automat drept infailibili – mai infailibili decât papa! – indiferent de ce făceau sau ce vorbeau sau ce gândeau. Or, aceasta înseamnă încălcarea mărturisirii Sfintei Scripturi, care zice că nimeni nu este fără de păcat pe pământ! Deci cu atât mai mult nimeni nu este fără de greșeală!) [COLOR=red]Și iată, nu voiesc să fie vină peste nimeni din voi, ci voiesc să ia trup la vreme cuvântul meu, că multe cuvinte s-au zbătut să-și facă arătarea și nu s-au adus în această carte. Fiți cu toții mai atenți, mai cu dor, mai cu așteptare, mai cu întâmpinare, mămică. Dorul și dragostea din voi îmi fac mie cărare și pot veni în sfatul vostru. Dați-mi întâietate între voi, că din cer lucrez la voi, și nu sunt despărțită de voi nici o clipă. Fiți cerești, că dacă lucrați după sfatul cel ceresc, așa se cheamă că sunteți cerești. [/COLOR]( Notă: Adică, dacă respectă fără crâcnire, “planul ceresc”)
[COLOR=red]Voiesc să vă dau spor mare, mai mare decât până acum, căci trebuie să fim gata la vremea fixată de cer,[/COLOR] ( Notă: Termenul fixat a fost de trei luni. În realitate, luând în considerare data punerii pietrei de temelie – 22 iulie 1991– sau chiar numai data la care s-a început lucrul la temelie – 22 august 1991 – zidirea a durat mai mult de trei luni, dar liderii pucioși au ascuns sistematic această realitate, pretinzând fraudulos că “lucrătura” a început la sfârșitul lui septembrie. Mai mult, dacă luăm în calcul și nopțile care s-au lucrat, rezultă un timp efectiv mult, mult mai mare. Propaganda cu “biserica zidită doar în trei luni” este o altă înșelătorie a liderilor pucioși. Căci iată ce mărturisește Victoria Zidaru, mărturie aflată la pagina 78 a cărții “Cuvântul lui Dumnezeu” : [COLOR=blue]“ Închei mărturisirea mea, deși toate care ni le-a făcut cunoscute nouă Domnul prin această lucrare sfântă ar putea fi subiectul unei cărți cerești, cu precizarea că, numai atunci o revelație este adevărată, când ea se împlinește sau când este confirmată și din altă sursă. Când erau gata planurile bisericii și când [/COLOR][COLOR=fuchsia]deja începuse construcția, pe la sfârșitul lui septembrie, anul 1991[/COLOR][COLOR=blue], …Apoi cuvântul coborât de Domnul a fost că [/COLOR][COLOR=fuchsia]biserica se va ridica în trei luni și așa a fost[/COLOR][COLOR=blue]…” . [/COLOR]Cel mai corect interval ar trebui considerat cel dintre data punerii pietrei de temelie – 22 iulie 1991 – și data târnosirii bisericii – 12 decembrie 1991, adică 4 luni și 20 de zile)[COLOR=red]și mă doare când văd cuvânt pământesc în fața celui ceresc, cuvânt de al vostru contra cuvântului cel rostit, contra timpului cel vestit pentru săvârșirea acestei lucrături. [/COLOR]( Notă: De unde rezultă că lucrătorii se îndoiau serios că vor reuși să termine “lucrătura” înainte de termenul fixat ) [COLOR=red]Domnul lucrează ca să termine această lucrare, dar Domnul este un Dumnezeu necăjit și strâns de timp. [/COLOR]( Notă: Atotputernicul a ajuns necăjit și nu mai este deasupra timpului, ci este apăsat de vreme) [COLOR=red]Simțiți necazul Domnului și nu vă lăsați spre osteneală, [/COLOR]( Notă: Ca și când osteneala ar putea fi strunită: controlată sau dirijată sau nebăgată în seamă) [COLOR=red]căci trebuie să fim gata așa cum este vremea rostită de cer. [/COLOR] [COLOR=red]Am de stat în sfat cu voi, căci am de trudit cu multe înțelesuri din cer între voi. Văd duh tulburător uneori la voi. Nu se poate așa ceva. Dați-mi voie cu sfatul meu, că să știți, nu văd că am această libertate între voi, și de aceea se ridică la cer mari dureri, prin cuvânt născute, mari cârtiri, cu grabă și fără înțelepciune rostite. Aveți ungere mare peste voi, mămică. Nu loviți unul în altul prin cuvinte nechibzuite. Mușcați-vă limba [/COLOR]( Notă: Din nou să-și muște limba, se pare că o singură dată nu era de ajuns) [COLOR=red]și inima, [/COLOR]( Notă: Asta va fi mai dificil – doar dacă și-o mușcă unul altuia) [COLOR=red]și rămâneți în iubire, și veți vedea cerul triumfând la vedere în mijlocul vostru. [/COLOR] [COLOR=blue]Binecuvântată și cu spor să vă fie lucrarea cea de sus a legăturii celei tari, căci astăzi am legat cu legătură tare zidul cetății cerești care va fi săvârșită în curând [/COLOR][COLOR=red]de Domnul puterilor cerești și de voi. [/COLOR] [COLOR=red]Pace peste inimile voastre! Pace și putere și spor ceresc peste lucrul mâinilor voastre! Iar mâine veți simți odihnă peste trupul duhului vostru. [/COLOR]( Notă: Noroc cu duminicile, când lucrătorii își odihneau trupurile duhurilor) [COLOR=red]Voiesc cu duh fierbinte să stau cu voi în sfat și să luăm aminte cu credință și cu dragoste și cu împlinirea înțelepciunii. Fiți făcători de minuni cerești. Fiți lucrători de minuni, că mare este minunea care iese de sub lucrul mâinilor voastre, căci este scris în această carte că sunteți mâna Sfintei Treimi, Care este în lucru. Amin, amin, amin[/COLOR][COLOR=blue].[/COLOR] [COLOR=blue]([/COLOR][COLOR=red]21 septembrie/[/COLOR][COLOR=blue]4 octombrie 1991[/COLOR] Textele au fost reproduse de pe site-ul [COLOR=blue]noul-ierusalim.info[/COLOR], unde se regăsesc la poziția #85. |
Citat:
Domnul nu se impiedica in sensul ca deshi ar dori ca sa fie creshtinii ca shi crinii, ca shi trandafirii la care li s-au uscat shi le-au cazut spinii, El, Cuvantul lui Dumnezeu totushi mai vine la ei chiar daca iar au cazut in aceleashi pacate sau altele mai mari shi-i mangaie iarashi shi-i ridica din mocirla iarashi shi-i scoate din patimile in care cad shi se statornicesc, ii lumineaza shi le astupa nemultzumirile cu binecuvantari shi iertari, linishtindu-i shi invatzandu-i de unde le vine mereu spurcata cartire shi-i invatza ca in locul ei sa intrupeze shi sa foloseasca Sfatul cel Bun, de la Ingerul Marelui Sfat ca sa traiasca prin Dumnezeu, mereu, mereu, mereu... Deci nu gandesc ortodxeshte ci prefer sa gandeasca Dumnezeu in locul meu, caci omul gandeshte omeneshte shi la nimic nu-i foloseshte... chiar daca crede el ca gandeshte ortodoxeshte... "caci daca dragoste nu am nimic nu sunt shi la nimic nu-mi foloseshte" ci ma amageshte shi ma amareshte orice lucru ash face shi orice ash jertfi din mine... ori oricata credintza ash avea ca sa mut shi muntzii, ori altceva, caci dragostea nu cauta ale sale, nu se trufeshte, nu se semetzeshte, nu se ingamfa, nu judeca, nu osandeshte, ci toate le rabda shi nu pismuieshte pe nimeni shi nici nu asculta de Pisi ci de Dumnezeu caci ea se bucura de Adevar shi nu de nedreptate... |
Alte modificări frauduloase în cartea "Cuvântul lui Dumnezeu"
:pAlte modificări frauduloase în cartea "Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa", apărute de la o ediție la alta:
[COLOR=blue]1271.+13.[/COLOR]Ediția 1995: [COLOR=blue]“[/COLOR][COLOR=red]… Aceasta este judecata despre care scrie în Scripturi…[/COLOR] [COLOR=red]… [/COLOR][COLOR=blue]Aici la voi va fi împărăția celor din cer care au crezut și au plecat la cer întru nădejdea celor făgăduite prin acest izvor de [/COLOR][COLOR=red]C[/COLOR][COLOR=blue]uvânt ceresc. [/COLOR][COLOR=red]Iată, a[/COLOR][COLOR=blue]ceasta este misiunea la care voi lucrați și de aceea se numește aici [/COLOR][COLOR=red]B[/COLOR][COLOR=blue]iserică a neadormiților și a neprihăniților. Cei care sunt acum din cer aici la voi, aceia sunt neadormiți aici, căci veghează și lucrează din cer și iată plata neprihănirii lor[/COLOR][COLOR=red].[/COLOR][COLOR=blue] Și dacă ei au mai avut de șters câte ceva din viața lor, de aceea v-am așezat [/COLOR][COLOR=red]E[/COLOR][COLOR=blue]u [/COLOR](Notă: Acest “[COLOR=red]E[/COLOR][COLOR=blue]u[/COLOR]” vrea să inducă în cititori impresia că Dumnezeu este cel care le vorbește. La următoarea ediție, liderii pucioși au fost mai precauți, acceptând că nu pot fi prea incisivi cu înșelăciunile. De aceea au revenit la ortografia autentică, cea care desemnează ca autor al “Cuvântului” pe “duhul Verginicăi”, și nu pe “Dumnezeul pucioșilor”) [COLOR=blue]să luați și să cercetați pe fiecare și să spălați bine veșmântul fiecăruia[/COLOR][COLOR=red]. C[/COLOR][COLOR=blue]ăci am spus să faceți jertfă de rugăciune și de tămâie și cuvânt de dezlegare să rostiți pentru tot sufletul care s-a născut, ca să fie dezlegată în cer făptura lui Dumnezeu. Aceasta este judecata despre care scrie în Scripturi și de aceea[/COLOR][COLOR=red],[/COLOR][COLOR=blue] a trebuit să ia trup această [/COLOR][COLOR=red]B[/COLOR][COLOR=blue]iserică din cer coborâtă prin cuvânt, ca să facă Domnul judecata păcatelor și să fie dezlegată prin cuvânt făptura lui Dumnezeu. Am așezat prin voi [/COLOR][COLOR=red]B[/COLOR][COLOR=blue]iserică curată,[/COLOR][COLOR=red]B[/COLOR][COLOR=blue]iserică vie, [/COLOR][COLOR=red]B[/COLOR][COLOR=blue]iserică prin cuvânt așezată și dacă este de la cer așezată, cerul cunoaște cele ce vin de aici și face cerul după cuvântul cel rostit aici. Iată, aceasta este așezare cerească, dar greu de crezut este această minune dumnezeiască, greu de crezut pentru cei ce nu știu cum să creadă în Dumnezeu, pentru cei ce nu-L cunosc pe Dumnezeu prin faptele lor și prin trăirea lor[/COLOR][COLOR=red]… [/COLOR] [COLOR=red]… A[/COLOR][COLOR=blue]ș voi să fiți mari cu înțelesul cel[/COLOR][COLOR=blue] din cer, că misiune ca a voastră nu a mai fost până acum în Israel. Cei care au ajuns mai dinainte întru cele cerești, aceștia văd acum cum vine această taină[/COLOR][COLOR=red]…[/COLOR] [COLOR=blue](27 octombrie 1991)[/COLOR] [COLOR=blue]1271.+13.[/COLOR]Ediția 2006: “[COLOR=red]Sărbătoarea cuvioasei Parascheva[/COLOR] [COLOR=blue]Am așezat prin voi [/COLOR][COLOR=red]b[/COLOR][COLOR=blue]iserică [/COLOR] [COLOR=blue]curată, [/COLOR][COLOR=red]b[/COLOR][COLOR=blue]iserică vie, [/COLOR][COLOR=red]b[/COLOR][COLOR=blue]iserică [/COLOR](Notă: Modificarea sistematică a majusculei [COLOR=red]B [/COLOR]pentru cuvântul “[COLOR=red]b[/COLOR][COLOR=blue]iserică[/COLOR]” trebuie să aibă și ea o explicație. Dacă în anul 1995 liderii pucioși încă mai promovau ideea că biserica lor este o Biserică ortodoxă autocefală, deci implicit și o instituție – lucru aberant, îndată ce această “Biserică” nu era recunoscută de nici o altă Biserică ortodoxă de pe pământ – prin anii 2006 ei deja cochetau cu ideea că biserica lor este doar o “biserică locală” asemenea oricărei alte biserici ortodoxe din subordinea B.O.R, deci nu se mai punea problema instituționalizării. Desigur că ei nu-și puneau nici problema subordonării față de B.O.R., dar asta e altă poveste. Schimbarea de mentalitate venea după ce au făcut singuri constatarea inevitabilă că “Biserica” lor nu numai că nu e recunoscută de nimeni, dar nu are nici episcop, nici Sinod, nici rânduială, iar ideologia lor era o învălmășală de “porunci” noi, care adesea se contraziceau unele pe altele. Liderii pucioși au găsit cu cale că e mai înțelept să se replieze, să renunțe la fanfaronadă și să mimeze o aliniere la matca strămoșească. Asta și explică de ce “[COLOR=red]B[/COLOR][COLOR=blue]iserica[/COLOR]” lor instituțională din anul 1995 devine “[COLOR=red]b[/COLOR][COLOR=blue]iserică[/COLOR]” locală în anul 2006.)[COLOR=blue]prin cuvânt așezată[/COLOR][COLOR=red],[/COLOR][COLOR=blue] și dacă este de la cer așezată, cerul cunoaște cele ce vin de aici[/COLOR][COLOR=red],[/COLOR][COLOR=blue] și face cerul după cuvântul cel rostit aici. Iată, aceasta este așezare cerească, dar greu de crezut este această minune dumnezeiască, greu de crezut pentru cei ce nu știu cum să creadă în Dumnezeu, pentru cei ce nu-L cunosc pe Dumnezeu prin faptele lor și prin trăirea lor[/COLOR][COLOR=red]. [/COLOR] [COLOR=red]Aș voi să pricepeți și voi, cu toții, această stare cerească, coborâtă la voi spre lucru cu cerul. Am mai spus, mămică, și iarăși vă spun: [/COLOR](Notă: Acest pasaj a fost scos intenționat în ediția întâi a cărții, din același motiv: exprimarea populară “[COLOR=red]mămică[/COLOR]” dezvăluie că autorul textului nu era Dumnezeu, ci “duhul Verginicăi” ) [COLOR=red]a[/COLOR][COLOR=blue]ș voi să fiți mari cu înțelesul cel[/COLOR][COLOR=blue] din cer, că misiune ca a voastră nu a mai fost până acum în Israel. Cei care au ajuns mai dinainte întru cele cerești, aceștia văd acum cum vine această taină[/COLOR][COLOR=red], dar e vremea să înțelegeți și voi, dar cu toții, nu numai unii din voi. […][/COLOR] [COLOR=blue] ([/COLOR][COLOR=red]14/[/COLOR][COLOR=blue]27 octombrie 1991)[/COLOR] |
Multumim persoanei "Margareta" pentru abundenta de detalii interesante insa as dori poate sa ne povestesti despre drame si nenorociri prin care au trecut multe familii destramate din vina acestor nemernici care se miorlaiesc cu falsitate pe la porti, inmbracati in piei de oaie.
Povesteste-ne , te rog, despre sotii care sunt racolati prin teroarea ancestrala a "pedepsei divine" si "riscul" pierderii Imparatiei Cerurilor" daca cumva mai fac dragoste cu sotiile lor, cum fura bani de la familie si trimit in ascuns liderilor de secta. Spune-ne despre minciunile care le vin acestor nenorociti prin asa zisele "mesaje dumnezeiesti de origine TRADITIONALA ROMANEASCA", un fel de mititei la tava... prin care sunt invatati sa minta sotiile ca ar fi ipotenti, motiv pentru care nu mai pot avea relatii intime cu nevestele lor, DE ANII DE ZILE!!! Las-o mai moale cu detaliile scripturistice si aberatiile astora ca ne-ai convins, ...concentreaza-te te rog pe date concrete si nemernicii faptuite la drumul mare, cum oameni seriosi lasa femeie, copii pe drumuri, in asistenta sociala.. , dupa multi ani de minciuni si inselatorii ca sa-i urmeze pe netrebnicii astia imbracati in alb(asta chiar ca este strigatoare la cer) in dementa lor. Cum poate cineva sa fie atit de naiv sa creda ca mincind la modul obsesiv semintoase si iarba verde toata ziua si renuntind la familie si la datoria de sot/tata(sotie/mama), asa din senin,...va imbuna pe Tatal Ceresc si brusc se va MINTUI?? Adica tu,noul racolat pucios, din cauza bolii tale mintale si obsesii cu acesti puciosi iti sfisii familia, o aduci in pragul nebuniei colective, distrugi copilul tau pe care l-ai handicapat sufleteste cu aceasta "surpriza" si speri ca ASA ITI VEI CAPATA PURITATEA SI MINTUIREA?????????????? ...si din pacate cunosc si barbati care au facut la fel plecind si la minastirile ortodoxe, lasind casa, sotie iubitoare(acum devastata, si nenorocita psihic), copii care aveau nevoie de suportul sau pentru a pleca la minastire... |
Dragă Andrei,
Din păcate.... ai perfectă dreptate. Aceste cazuri disperate nu sunt singulare. Multe familii au fost distruse din cauza unor himere și a unor "legi noi" și a unor "evanghelii noi" lansate de către liderii pucioși, despre care Sf. Apostol Pavel spune că "să fie anatema!" Pentru cei care nu au auzit încă de așa ceva, să începem cu reproducerea unui articol apărut pe același site în care se face radiografia acestei secte. Apoi, vom mai vedea. [COLOR=purple]84.Noul Ierusalim (Misterele Pucioasei, cap.LXXX)[/COLOR] [COLOR=purple] Ideologia de la Noul Ierusalim-Pucioasa destramă din nou familiile ortodoxe[/COLOR] Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR] ( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” ) Motto: “[COLOR=fuchsia]Așa încât nu mai sunt doi, ci un trup. Deci, ce a împreunat Dumnezeu omul să nu despartă.[/COLOR]”[COLOR=fuchsia](Matei 19,6)[/COLOR] Este binecunoscută de acum aversiunea pucioșilor față de căsătorie, pe care nu numai că nu o mai recunosc drept una dintre cele 7 Taine ale Bisericii, ci o ponegresc de-a dreptul, prezentând-o ca pe o formă instituționalizată de desfrânare. Consecințele sunt tragice: nu numai că tinerii creștini care provin din familiile pucioșilor sunt descurajați în a-și întemeia familii la rândul lor, dar și familiile existente sunt amenințate cu destrămarea. Un asemenea caz (printre altele) este în prezent în desfășurare, depășind orice bariere ale timpului și ale spațiului. Cu acordul creștinei care a fost târâtă fără voie în această experiență nefericită, publicăm aici un schimb de scrisori purtat pe cale electronică din care se deduc dedesubturile distructive ale pucioșilor, pentru care familia nu mai reprezintă decît o frână în procesul de racolare a noilor adepți. o rugaminte din Toronto from [COLOR=#00681c]Mateescu, Diana[/COLOR] <dmateesc@maccosmetics.com> to ancaionescutargoviste@gmail.com dateWed, Sep 10, 2008 at 11:56 PM subject o rugaminte din Toronto hide details Sep 10 Reply Buna ziua! Ma numesc Diana Mateescu si va scriu aceste randuri din Canada. Indraznesc sa va spun sa sunt fericita ca in sfarsit cineva a rupt tacerea in privinta celor ce se intampla la noul ierusalim - pucioasa. Va multumesc din suflet pt curajul pe care il aveti si pt misiunea pe care ati inceput-o. As vrea sa pot fi si eu de folos dar nu stiu in ce masura as putea aduce o contributie valida. Acum 11 ani sotul meu, Mihai Mateescu, a fost introdus in lumea pucioasei prin intermediul unui individ pe care bine il cunoasteti: viorel ivan. Au fost colegi se serviciu la Hobas Tub. In cele 2 luni cat au fost la training in Austria efectiv i-a spalat creierul lui Mihai. Este incredibil cata putere distructiva a putut avea asa balbait cum este. Nu s-a multumit in a-si distruge doar propria familie. Mihai timp de peste 3 ani a fost sub influenta celor de la pucioasa. Un dezastru pt familia noastra! Apoi in 2001 am emigrat in Canada iar eu am crezut ca a am reusit sa iesim cu bine din acele incercari. Acum 2 luni eu am aflat de la preotul nostru duhovnic cum ca Mihai a reinnodat legatura cu viorel acum 2 ani dar a tinut corespondenta cu acest om drept un mare secret. Adevarul iesind la iveala mi-a marturisit ca isi doreste iarasi sa se alature celor de acolo( versiuni diferite: ca a fost chemat acolo sau uneori dezmintea spunand ca doar este dorinta lui). A plecat de acasa acum cateva saptamani dar s-a reintors dupa cateva zile la rugamintile mele si ale fetitei noastre. Adevarul este ca este doar fizic alaturi de noi dar sufleteste este undeva suspendat. Imi este foarte teama pt el si pt sufletul lui dar imi dau seama ca nu stiu cum sa fac sa il pot ajuta cu adevarat. In definitiv asta este rolul unei sotii: sa fie adevarat sprijin la nevoie, nu numai la bine. Au reusit sa il convinga ca ei sunt singura cale spre Dumnezeu si ca altfel Dumnezeu nu il va primi la El nici pe el si nici pe toti cei din neamul lui, vii sau morti. Mihai este efectiv terorizat de ideea ca sfarsitul lumii este extrem de aproape si ca doar prin pucioasa are o sansa sa se mantuiasca. Si pt asta este dispus sa renunte la legamantul solemn facut atunci cand ne-am casatorit religios. De curand a spus "Eu voi pleca, Dumnezeu va avea grija de ele". Nici nu am cuvinte sa exprim magnitudinea implicatiilor sufletesti pt mine si fetita noastra Sabina. Acum pt noi raul este deja facut dar ma sperie gandul ca poate mai sunt si altii in situatia mea si tacerea nu le va fi de nici un folos. As vrea sa ajut! As dori din tot sufletul sa va pot contacta telefonic. Sper ca nu indraznesc prea mult. Sunt multe de spus, multe de aflat pentru mine. Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra. Cu toata stima si speranta, Diana |
[COLOR=purple]84.Noul Ierusalim (Misterele Pucioasei, cap.LXXX)[/COLOR]
[COLOR=purple] Ideologia de la Noul Ierusalim-Pucioasa destramă din nou familiile ortodoxe [COLOR=Red]Partea a II-a [/COLOR][/COLOR] ………………………………………………………………………………………………………………… from [COLOR=#790619]Ionescu-Targoviste Anca[/COLOR] <ancaionescutargoviste@gmail.com> to "Mateescu, Diana" <dmateesc@maccosmetics.com> date Tue, Sep 16, 2008 at 12:37 AM subject Re: o rugaminte din Toronto mailed-by gmail.com hide details Sep 16 Reply Dragă Diana, Dacă te consolează asta, află că nu ești singura care este în pericol de a-și destrăma familia, în urma descoperirii "miracolului" de la Pucioasa. Zeci de familii au fost deja destrămate, altele așteaptă să le vină rândul. Multe tinere și-au părăsit familiile, soții, copiii, pentru a ajunge servitoare în "raiul" de la Pucioasa. Cunosc două femei tinere (paradoxal, le cheamă la fel pe amândouă: Valy) care și-au părăsit cu ani în urmă copilițe care erau de ținut în brațe. Femei nebune și mame denaturate! Și-au abandonat casele și copiii ca să mergă la Pucioasa, ca să spele pe jos hambarele pucioșilor. Nici Viorel Ivan nu face excepție, care a abandonat o soție frumoasă și două fetițe, una fiind încă în leagăn! Bineînțeles că nebunul a încercat mai întâi să le convertească pe toate la acest [COLOR=#cc0000]islam al ortodoxiei [/COLOR]care se numește Noul Ierusalim. Pe cea mică a apucat să o boteze Virginia, ca pe "sfânta" fondatoare a sectei de la Pucioasa. Viorel și-a vândut casa și a adus banii pucioșilor. Soția lui a făcut însă mare scandal, iar pucioșii au fost nevoiți să-i dea femeii alt apartament în schimb, pe care tocmai îl primiseră "cadou" de la o tânără care astăzi este și ea abandonată pe undeva, într-o obște la Fundeni, cu nervii la pământ și cu pastilele după ea. Pentru tine prioritatea este să-l salvezi pe soțul tău. O poți face, dacă-i demonstrezi că totul la Pucioasa nu este decât o minciună parfumată. Arată-i blogul scris de mine și spune-i că aștept de la el orice interpelare, pe orice subiect, legat de Noul Ierusalim. Desigur că eu nu sunt Mafalda, să le știu pe toate. Dar știu suficient de multe ca să pot demonta orice minciună de-a pucioșilor. Puteți să-mi scrieți separat, sau amândoi, pe email sau prin comentarii direct pe blog. Dacă vrei să îi ajuți și pe alții să înțeleagă mai bine ce îi așteaptă la Pucioasa, orice comentariu pe blogul noulierusalimnip e binevenit. Dacă vrei, poți să-l semnezi și cu alt nume, un pseudonim, până ce se normalizează relația ta cu Mihai. Altminteri, ar fi mai de folos dacă ai face public absolut orice ar putea să-i ajute pe alții, inclusiv aceste scrisori dintre noi. Eu nu voi face acest lucru, deoarece îți păstrez confidențialitatea, și poate nu trebuie sa forțăm nota acum, pentru că nu se știe ce reacție va avea soțul tău. Dar tu o poți face oricând, dacă vei considera că relațiile tale de familie nu vor fi afectate Cât privește apropiatul sfârșit al lumii, asta este sperietoarea nr.1 folosită de 50 de ani încoace la Pucioasa, pentru ca liderii să controleze mai bine situația. Printre alte minciuni, asta pare cea mai credibilă: într-adevăr, pe zi ce trece, sfârșitul este din ce în ce mai apropiat. Istoria de la Pucioasa e simplă: pe fondul unei slabe cunoașteri a Bibliei de către săteni și a unei religiozități populare locale, apare o tânără dezechilibrată psihic, pe nume Virginia, care emite texte elucubrante, pretinse a fi de la Dumnezeu. În jurul ei se creează o legendă, care crește ca un cozonac pus la dospit. Internările ei în clinicile de psihiatrie vor fi puse ulterior pe seama manevrelor Securității. În 1980 ea moare ca orice muritor, aducând la dezechilibru total pe toți cei care sperau că împreună Îl vor întâmpina pe Domnul în văzduh. Pentru a atenua dezamăgirea cruntă a adepților, Virginiei i se găsește (după un an de derută) un înlocuitor: era lelica Maria , adică tocmai sora celei decedate în 1980. Ea va continua mascarada până în 1984, când este "detronată" de actuala "proorociță", o moldoveancă pe nume Mihaela. Asta le-a zăpăcit mințile la toți, inclusiv lui Viorel Ivan. Ea face și desface totul la Pucioasa, ea îi învârte pe degete pe toți, cu o inteligență sclipitoare specifică schizofrenilor. Se pare ca nu degeaba a stat ea trei ani prin spitale, după moartea singurului ei copil, după cum ea însăși mărturisește. Singurele boli care te țin prin spitale cu anii sunt bolile de nervi. Celelalte, ori te omoară, ori te vindeci în cel mult două luni de ele și ți se dă drumul acasă. Mihaela pretinde că "aude" Cuvântul lui Dumnezeu singură, sau cel mai adesea împreună cu Nicușor, "preotul" pe care-l ține pe lângă ea, lipit ca marca de scrisoare, și cu care doarme în aceeași cameră de ani de zile, deși nu sunt căsătoriți. Pe Nicușor a avut grijă Mihaela să-l divorțeze, ca să fie liber numai pentru ea. În schimb, altora care vin prin vizite, Mihaela le trântește mereu în față aceeași minciună, precum că ar fi 14 creștini care aud cu toții Cuvântul lui Dumnezeu. Poate fi Dumnezeu acolo unde se minte fără a se clipi din ochi, dar cu zâmbetul galeș pe buze? Asta să-ți răspundă soțul tău Mihai, dacă e în stare. Oricum, dacă soțul tău va avea neastâmpărul și nesăbuința de a se duce la Pucioasa, ar fi bine să afle de pe acum că pe pucioși nu-i vor interesa decât bănuții lui (atâția câți are și cu câți vine din Canada, bani pe care nu-i va da pucioșilor de pomană, ci va fi invitat să cumpere cu ei toate icoanele care-i vor plăcea inimioarei lui). Dar în nici un caz nu se vor grăbi să-l închinovieze pe Mihai la ei , ci, după ce îi "recuperează" banii, îi vor da repede papucii. Dacă n-are bani, cu atât mai bine: după prima vizită, de curtoazie, nu o să-i mai intereseze persoana lui Mihai câtuși de puțin. Diana, te mai aștept. Prefer pe email, e mai ieftin și pentru tine, iar pentru mine mult mai comod. So long, Anca. [COLOR=purple] [/COLOR] |
[COLOR=purple]84.Noul Ierusalim (Misterele Pucioasei, cap.LXXX)[/COLOR]
[COLOR=purple] Ideologia de la Noul Ierusalim-Pucioasa destramă din nou familiile ortodoxe [COLOR=Red]Partea a III-a [/COLOR][/COLOR] ……………………………………………………………………………………………… from [COLOR=#00681c]Mateescu, Diana[/COLOR] <dmateesc@maccosmetics.com> to Ionescu-Targoviste Anca <ancaionescutargoviste@gmail.com> date Tue, Nov 25, 2008 at 1:25 AM subject RE: o rugaminte din Toronto hide details Nov 25 (8 days ago) Reply [COLOR=navy]Buna ziua,[/COLOR] [COLOR=navy]Imi cer scuze pentru intarzierea cu care va raspund. [/COLOR] [COLOR=navy]Am inaintat cererea comuna de divort in Octombrie si de la 1 Nov Mihai s-a mutat definitiv din casa.[/COLOR] [COLOR=navy]Acum este in Romania in ‘vacanta’ la pucioasa pentru a primi noi instructiuni (in ciuda faptului ca acum cateva zile aici spunea ca este dispus sa renunte la orice numai pt a fi cu noi care suntem famila sa si ca nu poate trai fara noi). Obisnuitele minciuni…[/COLOR] [COLOR=navy]Dar toti stim ca vinovati nu sunt cei care instiga la miselii ci cei care accepta cu buna stiinta sa fie partasi la asa ceva. [/COLOR] [COLOR=navy]Un lucru este cert: furtul si minciuna de la NIP(si dealtfel de oriunde) nu vor fi niciodata pe placul lui Dumnezeu oricat de mult se zbat cei de acolo sa isi creeze o logica pt toate actiunile lor.[/COLOR] [COLOR=navy]Acum cateva saptamani am avut sansa vietii de a il intalni personal pe Parintele Roman Braga de la Manastirea Adormirii Maicii Domnului din Michigan. Anii multi petrecuti in temnitele comuniste din Romania nu i-au clintit credinta.[/COLOR] [COLOR=navy]Asa cum spunea Sfintia Sa:” pentru orice ortodox doua taine sunt extrem de importante: Impartasania si Sfanta Liturghie.[/COLOR] [COLOR=navy]Iar liturghia nu se rezuma doar la ceea ce se intampla Duminica in timpul slujbei in Biserica, ci reprezinta viata noastra de zi cu zi care trebuie traita ca o liturghie, cu respectul si demnitatea datorata acestei taine.”[/COLOR] [COLOR=navy]Conduita morala demna si implicit exemplul personal pozitiv sunt factori imperativi pentru fiecare dintre noi. Consider ca ne-o datoram noua individual dar si societatii din care facem parte integranta. [/COLOR] [COLOR=navy]Va multumesc din tot sufletul pt raspunsul primit.[/COLOR] [COLOR=navy]Din pacate nu stiu daca eu pot fi cu adevarat de folos altora in vreun fel, dar daca este cazul pot fi contactata pe aceasta adresa de email oricand.[/COLOR] [COLOR=navy]Daca dumneavoastra considerati ca aceste 2 mesaje ar fi bine sa fie postate pe blogul dumneavoastra eu personal nu am nimic impotriva… chiar nu am nimic de ascuns.[/COLOR] [COLOR=navy]Cu stima,[/COLOR] [COLOR=navy]Diana Mateescu[/COLOR] [COLOR=navy]…………………………………………………………………………………………………………………[/COLOR] from [COLOR=#790619]Ionescu-Targoviste Anca[/COLOR] <ancaionescutargoviste@gmail.com> to "Mateescu, Diana" <dmateesc@maccosmetics.com> date Tue, Dec 2, 2008 at 3:43 PM subject Re: o rugaminte din Toronto mailed-by gmail.com hide details 3:43 PM (10 minutes ago) Reply Dragă Diana, Deznodământul acestei încercări prin care ai trecut nu mă surprinde. Multe sunt familiile destrămate în numele așa-zisei "purități" propovăduite de liderii pucioși. Trebuie să fii tare, și ca să reușești, trebuie să te rogi la Dumnezeu să te întărească El acolo unde te simți la capătul puterilor și al răbdării. Nu uita că mai există o șansă: aceea ca Mihai, odată ajuns la Pucioasa, să descopere treptat și acea față ascunsă a lucrurilor, și abia atunci să se trezească la realitate. Au fost și alții care au avut în cele din urmă această revelație, chiar dacă le-au trebuit ani de zile ca să vadă totul limpede. Își mulțumesc pentru încrederea acordată, acceptând să publicăm pe blog corespondența noastră. Ea va fi un exemplu viu pentru alții, care poate se mai îndoiesc de felul cum se lucrează la Pucioasa pentru intoxicarea adepților și distrugerea familiilor ortodoxe. De asemenea, va fi un exemplu și pentru alți creștini care au avut experiențe similare,ca să aibă și ei curajul să le facă publice. În felul acesta, ar servi de exemplu celor care ar mai fi tentați să facă experiențe pucioase cu propria lor viață. Anca Estera. ……………………………………………………………………………………………. Îi invit pe toți și pe toate, creștini și creștine care au trecut prin experiențe similare, să le facă publice pe acest blog, pentru ca adevărul despre Pucioasa să se facă mai bine cunoscut prin cele trăite de ei. Să fim responsabili printr-o informare corectă nu numai față de noi, dar și față de semenii noștri. [COLOR=purple]………………………………………………………………[/COLOR] [COLOR=purple] Anca Estera [/COLOR] [COLOR=purple] 2 decembrie 2008[/COLOR] [COLOR=purple] …………………………………………………………………[/COLOR] |
Urmare
Crezi că fenomenul este izolat?
Aș! Citește mai departe, despre alt caz: rom benea lucia <green_cancer13@yahoo.com> reply-to green_cancer13@yahoo.com date Wed, Aug 13, 2008 at 12:32 PM mailed-by yahoo.com signed-by yahoo.com hide details 8/13/08 Reply [COLOR=blue]Buna ziua[/COLOR] [COLOR=blue]Ma numesc Lucica, am 21 de ani si sunt din Cluj. Acum 7 luni sora mea a intrat in secta "Noul Ierusalim".[/COLOR] [COLOR=blue]De cand a intrat in aceasta secta sora mea a devenit vegetariana, a inceput sa tina stilul vechi si sa se imbrace mai diferit, nu mai vrea sa pastreze legatura cu nimeni din familie si nici cu prietenii ei. De[/COLOR] cand am aflat acest lucru am vrut sa aflu cat mai multe despre aceasta secta. Site-ul dvs. m-a ajutat foarte mult. Va multumesc. Nu stiti cumva un preot mai special care ar putea-o ajuta sa iasa de acolo? Atat de mult as vrea s-o fac sa inteleaga ca "Cuvantul lui Dumnezeu" nu e altceva decat o inventie a oamenilor! Mie mi-a venit sa rad cand am vazut ce prostii poate spune! Reply Forward to green_cancer13 show details 8/18/08 Reply to green_cancer13@yahoo.com date Mon, Aug 18, 2008 at 9:43 AM subject Re: mailed-by gmail.com hide details 8/18/08 Reply Lucica, Din păcate, șansele de a ieși din această sectă sunt minime. Nimeni nu a ieșit de aici convins de altcineva din afară, ci doar dacă s-a convins pe propria piele de minciună, impostură , fraudă și răutate, căci toate sunt acolo mascate de un comportament foarte creștinesc în aparență. Poți însă face ceva pentru sora ta: 1. Roagă-te mai mult pentru ea Dumnezeului cel Advărat, cel pe care L-ai cunoscut de la propriii tăi părinți. 2. Citește cu atenție tot ce a apărut pe blogul [COLOR=#3333ff]noulierusalimnip[/COLOR] și ce va mai apare în continuare. Încearcă să reții cât mai multe amănunte esențiale, dând la o parte miile de amănunte nesemnificative. Încearcă să contribui la acest blog cu comentarii, pe care nu trebuie neapărat să le semnezi, dacă nu vrei asta. Prin contribuția ta îi vei ajuta și pe alții să se ferească din timp de această sectă. Cei care intră în ea, cu anevoie mai pot ieși. Dacă poți să-ți povestești propria ta experiență, fă-o pe acest blog! 3.Păstrează o legătură cât mai strânsă cu sora ta. Pentru a nu fi respinsă, arată-ți interesul pentru tot ce înseamnă Noul Ierusalim, dar fă totodată comparație între ceea ce știi tu și ceea ce ți se spune, pentru a nu fi și tu captivată eventual de unele aspecte atrăgătoare. Nu uita că această sectă corectează, în aparență, foarte multe din greșelile creștinilor ortodocși. Din păcate, ei nu fac acest lucru cu o legitimitate dată de Dumnezeu, ci cu una construită de ei. Tot ceea ce fac izvorăște din mândria că ei sunt mult mai buni decât alții (de fapt, [COLOR=#000099]cei mai buni[/COLOR], sfinți chiar, de aceea se cred de neînlocuit) 4. Scopul acestei legături strânse cu sora ta este următorul: - să urmărești evoluția ei și să observi dacă și când au apărut la ea unele semne de îndoială sau de nemulțumire față de sectă; - să-i dai permanent un semnal de bunăvoință, arătându-i că, oricând dorește, ea este bineprimită înapoi în familie, unde o așteaptă o iubire neprefăcută. (Cei mai mulți adepți ai Noului Ierusalim, care au acumulat nemulțumiri personale, ar dori să se elibereze de "raiul" de la Pucioasa, dar nu mai pot, pentru că li s-au tăiat toate căile de retragere); - să afli singură dacă ce s-a spus aici pe blog este adevărat. Vei afla de la sora ta când, cum, și la cine s-a spovedit ( comparând apoi cu învățătura Bisericii). Vei afla dacă s-a împărtășit ( și dacă nu, atunci cum se împacă acest lucru cu însăși învățătura "Sfintei" Virginia, care îi povățuia să se împărtășească de cel puțin 3 ori pe săptămână? ) - vei avea grijă să-i arăți puțin cîte puțin sorei tale că astăzi ei nu mai împlinesc mai nimic din învățăturile "Sfintei" Virginia: respectarea preoților și a episcopilor, frecventarea regulată a bisericii, deasa spovedanie și împărtășanie, iar "preoții" așa-zisei Biserici a Noului Ierusalim nu sunt preoți adevărați, ci falși, deoarece nu sunt hirotoniți în mod canonic de către episcopi. În plus, ei se pretind a fi și episcopi și preoți în același timp, ceea ce este un nonsens. - vei vedea cine este cel care o alimentază pe sora ta cu ziarele sectei și îi creează iluzii că va ajunge la Pucioasa, unde e "raiul pe pământ" ( dar, unde o așteaptă un statut de [COLOR=#006600]slugă[/COLOR] și de unde mulți adepți vor acum să scape, și nu mai pot. Nu comva omul de legătură este [COLOR=red]Nicu Pop[/COLOR], fost clujean, care a abandonat ortodoxia pentru a se înrola ca sfetnic de taină la Pucioasa, unde linge tălpile celor doi lideri pucioși, Mihaela și Nicușor? Sau este [COLOR=#cc0000]Halău Gheorghe[/COLOR] din Târgoviște, zis [COLOR=#cc0000]Nea' Didi[/COLOR]? (alt [COLOR=red]lingău[/COLOR], acest [COLOR=red]Halău![/COLOR] : și-a pus casa de la Târgoviște la dispoziția liderilor pucioși, care acum îi dictează cu superbie în propria lui casă!) 5. În fine, singura șansă reală ca sora ta să scape de această sectă este ca secta să se auto-desființeze. Deja sunt tensiuni mari între liderii lor ([COLOR=#666600]Mihaela[/COLOR] și [COLOR=#666600]Nicușor[/COLOR] pe de o parte, "preotul" [COLOR=#ff6600]Ilie Bunea[/COLOR] și artiștii [COLOR=#ff6600]Zidaru[/COLOR] pe de altă parte). Între ei este acum o luptă deschisă pentru putere. În funcție de cine va câștiga, va bascula și soarta celorlalți simpatizanți și slugi, după aceea. Gruparea [COLOR=#ff6600]Bunea+Zidaru[/COLOR] este de preferat, căci sunt animați de dorința de adevăr, chiar dacă nici ei nu sunt perfecți. De altfel, acolo nimeni nu mai e întreg la minte. Din acest motiv avem datoria să scoatem la iveală toate murdările acestor lideri pucioși nedespărțiți și neîmpărțiți, [COLOR=#666600]Mihaela[/COLOR] și [COLOR=#666600]Nicușiță[/COLOR], care se consideră "prooroci" (dar sunt niște prooroci mincinoși): poate se vor rușina văzându-se demascați și vor lăsa destinele acestor creștini, pe care i-au păcălit cu intrigi și cu minciuni, pe mâna altor conducători mai destoinici și mai sinceri. Cu cât îi vom demasca mai vârtos, cu atât cresc șansele ca ei să se dea la o parte. Supraviețuirea lor ca lideri absoluți s-a bazat până acum tocmai pe secretomanie, pe minciună, pe dezbinare, pe manipulare din umbră, pe intrigi subterane, pe expulzarea celor incomozi, pe amenințări cu blesteme sau chiar cu moartea. Dacă adevărul de la Pucioasa va fi cunoscut, măcar alți naivi vor fi feriți de acum încolo de a mai pica în plasa acestor amăgitori de suflete. Dumnezeu să fie cu tine! |
Suntetzi bolnavi de rautate, ura shi minciuna,
de cate ori sa va zic ca nu e secta??????????????? de cate ori sa va spun ca sunt proorocii sfinte de la Dumnezeu prin cele 7 trabitze Apocaliptice ale Domnului? ce credetzi ca facetzi cu judecatzile shi minciunile voastre? ce "bine" credetzi ca va atragetzi asupra voastra omorand sfiintzii shi proorocii? cui credetzi ca slujitzi inchizand caile ce duc spre Ceruri? nu va e deajuns sa judecatzi shi sa osanditzi fiind pe dinafara de orishice duhovnicie? cine va credetzi? tribunalul poporului? inchizitzia? drept cine va datzi? bodiguarzii iluziilor voastre? varepet, Cuvantul lui Dumnezeu NU este SECTA! niciuna din cele 7 Trambitze ale Domnului nu este Secta! ci secta este Pisi shi scaietele carora va inchinatzi voi, unde spinii sunt spinii pacatelor.... deci va rog frumos nu va mai aratatzi toate odiosheniile shi judecatzile pline de minciuna shi naluciri pripite ca astfel slujitzi nu lui Dumnezeu ci lui gog shi lui magog, ori marelui arhicon din vazduh care va arata cum shi in cine sa lovitzi... pentru ce lovitzi in ce nu shtitzi? pentru ce dispretzuitzi? pentru cine osanditzi? pentru cine va rasculatzi? shi iertatzi-ma daca v-am mai spus incaodata ca e de la Domnul tot Cuvantul lui Dumnezeu prin cele 7 sfinte shi ingereshti Trambitze apocaliptice... "mustrarea invinge dar nu convinge" "nici abuzul, nici refuzul" "de la Minte atarna toate cele ale inimii" dar e treaba voastra ce duhuri ascultatzi shi ce barfe implinitzi shi ce rautatzi savarshitzi... eu mi-am facut datoria sa va spun Adevarul, caci daca te pierzi de pe Cale ai sa ajungi nu la Viatza ci ai sa te trezeshti cazut cineshtie prin ce prapastie, prin ce abis, prin ce mandrie halucinanta. dar degeaba ca Maria Margareta deshi i-am explicat clar shi a intzeles, ea tot cu ale ei a ramas shi am intrebat-o cine este :"noi su un inger din cer?" ce inseamna "alta" evanghelie? dar a tacut shi arunca mereu pisica moarta in curtea altora... de ce iubitzi minciuna shi nedreptatea? pentru cine v-atzi facut judecatori shi gazi? pentru cine improshcatzi mereu cu mocirla unora peste altzii? nu va e deajuns? nu suntetzi satui de ironii shi batjocuri shi cinism mishtocar fara numar? ce vetzi raspunde voi? http://video.crestinortodox.ro/Cuvan...-20001588.html ia privitzi ce iscodeshte monahul cu privirea? shi sa fim noi intru sf Ilie? noi sau un inger din cer? deci cine ne trage pe noi sub anatema ca ajungem sa shi fim anatema... cine domnilor? "mustrarea invinge dar nu convinge" (Trambitza nr 3) |
Vsovi, băiatule, nu te mai inflama așa! De ce nu-i întrebi pe pucioși, dacă sunt sectă sau nu? O să-ți spună singuri că n-au nici în clin, nici în mânecă cu B.O.R.
Sunt curioasă ce-ai să mai faci atunci. Ai să susții mai departe că nu sunt sectă, dacă ei înșiși vor declara că sunt? |
Acuma, e drept că depinde și de felul cum îi vei întreba. Dacă vei spune așa:
[COLOR=Red]-Domnilor, este adevărat că dumneavostră faceți ascultare de B.O.R.?[/COLOR] vei primi următorul răspuns (mincinos): [COLOR=Blue]-Desigur, dragă domnule Vsovi, noi facem ascultare deplină de B.O.R. , iar de episcopii din B.O.R facem ascultare atât cât ne stă în putință, adică așa ca să nu încălcăm regulile noastre[/COLOR] ( care reguli spun că nu trebuie să asculte nici de acei episcopi, nici de B.O.R.) Nu, dragule. Eu te sfătuiesc să-i întrebi altfel: [COLOR=Red]- Domnilor, este adevărat că dumneavoastră nu mai participați de ani buni (unii dintre voi, chiar de zeci de ani) la slujbele din bisericile B.O.R.? [COLOR=Black]Și să vedem ce-ți vor răspunde. Indiferent de ce îți vor răspunde, te asigur că așa este: ei nu mai au tangență cu bisericile din B.O.R. decât atunci când își îngroapă morții. La asta n-au găsit încă soluția salvatoare, ca s-o rezolve cu forțe proprii. Nu și-au făcut încă propriul lor cimitir, și de aceea apelează la soluția clasică. Asta ar fi ceva paradoxal: deși nu participă la slujbele bisericii, totuși nu e sectă. Dar ce mama dracului o fi? [/COLOR][/COLOR] |
Tălmăcire
1."[COLOR=Red]noi sau un înger din cer[/COLOR]" : "noi , liderii pucioși, proorocii mincinoși:
Mihaela Tărcuță ot Onești (fost Gh.Gheorghiu-Dej) și Nicolae-Nicușor-Nicușiță Nedelcu ot Fundeni, colț cu Șoseaua Pantelimon" și "al șaptelea înger", adică "șpiritul Verginicăi" care plutește cu norii și ne spune ce să scriem și ce să vestim oamenilor: "Noul Ierușalim " din România, care se va întinde peste tot pământul, ca o pecingine, în curând, o să vedeți voi, necredincioșilor! 2.Altă "[COLOR=Red]evanghelie[/COLOR] " este aia din care pucioșii citesc la slujbele lor "ortodoxe", după ce o anunță solemn: "[COLOR=Blue]Din Șfânta Evanghelie de la Șfânta Virginia, citire![/COLOR]"... după care citesc (tot solemn) din cartea denumită în fals "Cuvântul lui Dumnezeu". Cine nu vede, nu crede. Cine nu aude, e surd. Cine nu înțelege, e de neînțeles. |
Citat:
[COLOR=Red]deci va rog frumos nu va mai aratatzi toate odiosheniile shi judecatzile pline de minciuna shi naluciri pripite [COLOR=Black]Ce vorbești, domnule? Suferințele unor oameni, cărora le-au fost distruse familiile de către pucioși sunt "[COLOR=Red]odioshenii[/COLOR]"? Or fi odioșenii doar acele rele tratamente la care au fost supuse acele femei, care au fost părăsite de bărbați amețiți de duhoarea de pucioasă, și lăsate să-și crească singure copiii, fără nici un ajutor... asta da! Dovezile clare de fraudă pe textele pretise "sacre" sunt "[/COLOR][/COLOR][COLOR=Red]judecatzi pline de minciuna[/COLOR][COLOR=Red][COLOR=Black]"? Strigătele lor de ajutor, la care nu răspunde nimeni, or fi "[COLOR=Red]năluciri pripite[/COLOR]"? Vsovi, oi fi matale un om citit, dar fă bine și nu te mai juca cu cuvintele. [/COLOR][/COLOR] |
Citat:
e Dumnezeu. iar mama dracului e aia de care ascultam noi cu totzii "oridecate ori unuia dintre aceshtie mici ai Mei..." caci fiul faradelegii de acolo se nashte din maica patimashe a patimii shi din tatal minciunii... dar acuma sa-i fi filmat dumneata shi sa-i fi urmarit de cate ori merg ei shi unde merg shi cum se inchina? cine te-a pus pe tine la filaj? shi nu le mai rastalmaci cuvintele ca sa-i scotzi eretici shi sectantzi sau de cate ori vrei sa-tzi pun filmuletzul ala ca sa pricepi de ce sectant eretic interior ce se da mare creshtin-ortodox sa ne ferim... il mai pun odata, draga mea Maria-Margareta ca poate ai sa iei aminte shi sa crezi ca nu eu te mint: http://video.crestinortodox.ro/Cuvan...-20001588.html shi te rog iscodeshte-l pe aceasta cirta shi iota a Domnului sa vezi spre ce iscodeshte el cu subantzeles... deci nu sunt secta! niciuna din cele 7Trambitze... iar daca nu crez Trambitzele inseamna ca ii crezi pe ashtia care le face Pucioshilor procesul inchizitorial public... deci iata pe mana cui te-ai dat... crezand ca faci bine... eu sa shtii ca mai mult de atat nu prea pot sa fac... tzi-am marturisit, dar daca nu ma crezi deshi tzi-am explicat cat m-am priceput mai bine... atunci la ce te ashteptzi? shi ma intreb pentru ce crezi mereu avocatul acuzarii, cand tzi-am aratat ca sunt doar nishte interpretari copilareshti shi absurde shi rauintentzionate din start ca sa se dea bine pe langa Pisi... shi pentru asta lingusheshte osandind... dar e in zadar... imi racesc gura de pomana findca tu crezi ca faci bine pentru Dumnezeu... dar: -nu potzi face rau pentru bine -nu potzi face rau pentru rau -nu potzi avea impresia ca faci bine cand ceea ce faci e raul. caci "a Mea este razbunarea" spune Domnul shi nu a omului... iar "Tatal nu judeca pe nimeni ci toata judecata a dat-o Fiului" iar Fiul ashteapta ca fiecare sa-shi faca singur procesul sau folosindu-se de Cuvantul lui Dumnezeu... de Duhul Sfant... spre mantuire shi vindecare shi nu spre osandire shi chinuri veshnice... deci pricepi draga mea Maria-Margareta care este Voia Domnului? "ca niciunul sa nu se piarda" shi orishicare pe care l-a dat Tatal ca sa vina la Fiul, Acesta sa-l Mantuiasca shi sa-l invie spre viatza Veshnica... in veacul ce va sa fie... ceva de genul asta... deci Cuvantul lui Dumnezeu este ca sa-i ridice shi sa-i adune shi sa-i gaseasca pe cei pierdutzi... printre care sunt shi eu... shi altzii... |
...
Citat:
Doamne ajuta! |
Citat:
În prealabil postat de vsovi http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif Asta ar fi ceva paradoxal: deși nu participă la slujbele bisericii, totuși nu e sectă. Dar ce mama dracului o fi? e Dumnezeu. iar mama dracului e aia de care ascultam noi cu totzii "oridecate ori unuia dintre aceshtie mici ai Mei..." caci fiul faradelegii de acolo se nashte din maica patimashe a patimii shi din tatal minciunii... dar acuma sa-i fi filmat dumneata shi sa-i fi urmarit de cate ori merg ei shi unde merg shi cum se inchina? cine te-a pus pe tine la filaj? shi nu le mai rastalmaci cuvintele ca sa-i scotzi eretici shi sectantzi sau de cate ori vrei sa-tzi pun filmuletzul ala ca sa pricepi de ce sectant eretic interior ce se da mare creshtin-ortodox sa ne ferim... il mai pun odata, draga mea Maria-Margareta ca poate ai sa iei aminte shi sa crezi ca nu eu te mint: http://video.crestinortodox.ro/Cuvan...-20001588.html shi te rog iscodeshte-l pe aceasta cirta shi iota a Domnului sa vezi spre ce iscodeshte el cu subantzeles... deci nu sunt secta! niciuna din cele 7Trambitze... iar daca nu crez Trambitzele inseamna ca ii crezi pe ashtia care le face Pucioshilor procesul inchizitorial public... deci iata pe mana cui te-ai dat... crezand ca faci bine... eu sa shtii ca mai mult de atat nu prea pot sa fac... tzi-am marturisit, dar daca nu ma crezi deshi tzi-am explicat cat m-am priceput mai bine... atunci la ce te ashteptzi? shi ma intreb pentru ce crezi mereu avocatul acuzarii, cand tzi-am aratat ca sunt doar nishte interpretari copilareshti shi absurde shi rauintentzionate din start ca sa se dea bine pe langa Pisi... shi pentru asta lingusheshte osandind... dar e in zadar... imi racesc gura de pomana findca tu crezi ca faci bine pentru Dumnezeu... dar: -nu potzi face rau pentru bine -nu potzi face rau pentru rau -nu potzi avea impresia ca faci bine cand ceea ce faci e raul. caci "a Mea este razbunarea" spune Domnul shi nu a omului... iar "Tatal nu judeca pe nimeni ci toata judecata a dat-o Fiului" iar Fiul ashteapta ca fiecare sa-shi faca singur procesul sau folosindu-se de Cuvantul lui Dumnezeu... de Duhul Sfant... spre mantuire shi vindecare shi nu spre osandire shi chinuri veshnice... deci pricepi draga mea Maria-Margareta care este Voia Domnului? "ca niciunul sa nu se piarda" shi orishicare pe care l-a dat Tatal ca sa vina la Fiul, Acesta sa-l Mantuiasca shi sa-l invie spre viatza Veshnica... in veacul ce va sa fie... ceva de genul asta... deci Cuvantul lui Dumnezeu este ca sa-i ridice shi sa-i adune shi sa-i gaseasca pe cei pierdutzi... printre care sunt shi eu... shi altzii... Vai de sufletele voastre! Exact cum fac sectarii, asa faceti si voi. V-a luat diavolul mintile! Doamne ajuta! ce paralela tragi dumneata din mine cu sectarii? care noi? ca doar Domnul, prin mila Sa mai e cu mine cand scriu pe forum... ce ai vazut shi despre ce mintzi vorbeshti dumneata? poi sectantzii, ce vedetzi voi greshit la sectantzi iar la voi nici nu va intereseaza shi nici nu va trece prin minte sa va intereseze? ce fac rau sectantzii? fura? injura? ucid? anatemizeaza? osandesc? judeca? se imbata? curvesc? poi noi de ce facem toate relele? ca sa nu ne asemanam cu sectantzii? dar lasan la o parte sectantzii, ce ai vazut dumneata stimate Andrei25? ce ai patzit fratele meu bun shi drag? nu potzi sa treci de zidul inventat shi de eticheta sectei shi schizofreniei ca sa citeshti shi sa gaseshti adevarul? chiar asha rau au ajuns creshtinii ca ajunge doar sa strige hotzul: prinde hotzul shi voi gata credetzi shi va vaitatzi insinuand marea tragedie, marile nebunii? domnule Andrei, dumneata shtii ca acum 2000 de ani pe Domnul l-au pus intre doi talhari ca sa fie socotit secta? shti dumneata acest Adevar? deci unde mi-a furat diavolii mintzile? poi itzi spun eu, acolo unde ma mandresc shi trufesc lepadand pe Cuvantul lui Dumnezeu ori parasind BOR ori pe Dumnezeu (sf Treime) ... caci cine se lasa despartzit prin uneltirile satanei de Domnul cu totzi sfintzii Sai ala va regreta amarnic... nu mi-e frica de insinuarile domniei tale... ci ma intreb ce anume te-a facut sa tragi astfel de remarci, de paralele? nu cumva in tine se afla acel mic neghinitza care tzi-a aratat cat de tare greshesc eu, marturisind ca Pucioshii nu sunt secta ci ei plinesc Voia lui Dumnezeu oricat de pacatoshi ii considera unii din barfa, shi neascultatori... iar o asemanare cu sectantzii pe care o tragi din vorbele mele nu ma deranjeaza, ca nu-i dispretzuiesc pe sectantzi mai mult decat pe ereticul sectant mare creshtin-ortodox al meu interior, ala care trufind contrazice mereu ca sa se dea el mai mare oricare... deci nu ma deranjeaza sectantzii shi ce-shi atrag ei asupra lor, caci ca oameni ii iubim shi iertam shi pe ei, caci noi cu duhurile rautatzii ce se afla in locurile cereshti cu alea ducem lupta... shi fireshte cautam sa nu ne lasam inshelatzi de rastalmacirile unora... iarta-ma daca nu-tzi place adevarul pe care il marturisesc... dar mergand pe Cale vei cunoashte cu adevarat Adevarul care va va elibera spre Viatza veshnica... din tot felul de patimi shi pacate ori de astfel de paralele osanditoare... sa fi sanatos... shi sa te lumineze Dumnezeu, caci eu vad ca nu am reushit sa lamuresc pe nimeni... dar un folos tot se va trage din toata discutzia asta... macar eu o sa dorm linishtit... |
....
Citat:
|
Vsovi,
Nu i-am urmărit (ca la securitate) pe pucioși dacă merg sau nu la biserică, ci i-am întrebat pur și simplu. Pe toți care i-am întrebat, mi-au dat același răspuns: ei nu se mai duc la bisericile B.O.R. Unii se mai duc la biserica de "stil vechi" de pe Str. Televiziunii, dar nici acest lucru nu e văzut cu ochi buni (sau aprobat ... nici atâta! ) de către liderii lor. Unul dintre ei ( Viorel Ivan) se mai ducea pe furiș pe la bisericile catolice, până a fost prins, și apoi aspru muștruluit de Mihaela, acum câțiva ani. De atunci, Viorică nu se mai duce nici prin acelea catolice.
Păi să nu zici că "sunt sectă"? N-ai decât să-i întrebi și tălică, de ce nu-i întrebi? Ți-e frică de vreun răspuns neconvenabil? |
Citat:
poi draga MM, eu nu ma uit la trabitza cacitrambitza e mica iar Cuvantul lui Dumnezeu e mare, deci nu am pentru ce sa ma uit la nevointzele lor ori la ascultari caci deajuns sunt cele 7 Trambitze ca nishte ingerashi, ca sa-i cred... iar ceilaltzi se straduie sa-i asculte... uite ma intreaba Andrei25: Pai voi acum ce vreti sa reinventati roata? Hai sa fim seriosi! shi asha este nu inventam roata caci carul cu rotzi pe care l-a vazut unul din proorocii care au marturisit Rotzile shi cum erau ele de mergeau shi nu se invarteau shi parca era asha ca nishte carbuni incinshi intre ele iar fapturile vii de deasupra, cele 4, uriashe shi infricoshatoare care erau spate in spate shi mergeau doar inainte fiecare dupa cum era voia Domnului-Dumnezeu, alea nu trebuiesc reinventate... ddeci despre ce roata ma intreaba shi ce a vazut el ca se reinventeaza? acuma vad ca Viorel Ivan o fi mai necanonist ca altzii... shi ce vrei sa insinuezi ca nu-i lasa Mihale sa mearga la BOR? cum potzi sa sustzii asha ceva cand tot Cuvantul lui Dumnezeu este nu atat pentru sfanta Cetate cat pentru toata Romania shi BOR... deci ce ash putea sa spun despre tine sau sa te intreb? cand e clar ca nu vrei sa consideri ce este scris cu Adevarat ci ceea ce vrei tu sa crezi ca este scris... spre interesele pe care "le gaseshti" mereu in altzii... dar ma intreb shi eu, lasand la oparte aceasta discutzie, ma intreb de ce il sustzin ceilaltzi patriarhi pe patriarhul Maxim? poi exista o unitate in nedreptate la Dumnezeu? Daca patriarhul Pimen a fost omorat conspirativ shi acel preot a murit nevinovat, deci ma intreb cum ar putea patriarhii sa-l sustzina pe un confrate fara ca sa cerceteze cazul? doar din spirit iertator shi pentru unitate? Dar nu exista la Dumnezeu unitate in nedreptate, shi nici sprijin in minciuna... deci trebuie studiata bine cauza shi cautat in Duhul Adevarul shi abea apoi se poate sprijini cineva... caci se pare ca pe Maxim nu Biserica l-a pus ci statul Bulgar... caci Biserica s-a rupt de un patriarh care probabil s-a facut vinovat de lucruri rele, nu le shtiu, nu le judec, dar nici nu pot sa nu ma intreb daca intr-adevar merita a fi sprijinit, a i se acorda atentzie doar pentru ca este patriarh... caci shi Pimen a fost patriarh shi a murit... nu shtiu eu cum, cineshtie de ce, shi cineshtie daca nu au dreptate cei ce il numesc pe Maxim ca fiind antichrist... fiara la loc sfant... caci shi la noi Patriarhul Teoctist a plecat considerandu-se vinovat dar apoi prin voia lui Dumnezeu a devenit al 6-lea patriarh, dar prin voia lui Dumnezeu shi nu a statului sau a cineshtie a cui, Dumnezeu gasind potrivit ca sa unga prin el pe al 7-le Patriarh cu sfintzenia Sa... deci vezi dumneata MM, ca antichristul cineshtie pe unde vine shi pe care patriarh il ataca shi il omoara, caci a incercat la sarbi, apoi la bulgari, s-ar putea sa incerce shi la romani shi rushi, caci doar shtim ca pana la urma pe Irineu vrea sa-l ucida ca sa se poata inscauna asupra Noului Ierusalim adica peste Romania noastra... deci poate fi o diversiune ce se intampla la Bulgari sau cineshtie... dar eu n-ash vrea sa ma amestec sau sa judec sau sa comentez... ca schisma e dureroasa dar nici uniatzie in nedreptate shi minciuna nu e de dorit. Deci e greu, dar BOR este plin de Harul Duhului Sfant... deci nu putea sa recomande Mihaela pucioshilor ca sa nu mearga prin bisericile din BOR... dar probabil ca shi in sf Cetate a Noului Ierusalim este Harul lui Dumnezeu shi atunci e bine ca pucioshii sa se impartasheasca in Manastire la ei, dar nu e rau nici daca se impartashesc in BOR ca doar este acelashi Dumnezeu, aceiashi Sfanta Treime cu totzi sfintzii Sai. |
BOR este plin de Harul Duhului Sfant
citat:
[COLOR=Red]dar BOR este plin de Harul Duhului Sfant... deci nu putea sa recomande Mihaela pucioshilor ca sa nu mearga prin bisericile din BOR...[/COLOR] Vsovi, văd că gândești pozitiv, dar asta nu e suficient. Nu toți gândesc ca tine. Ca Mihaela să recomande pucioșilor să meargă în bisericile BOR, ar trebui să gândească la fel ca tine: că [COLOR=Red]BOR este plin de Harul Duhului Sfant.[COLOR=Black] Or, ea gândește cu totul diferit: " în BOR nu mai e nici urmă de Har al Duhului Sfânt, îndată ce tot Harul s-a retras în grădinile de la Pucioasa și nu mai vrea să iasă de acolo". Că uite ce zice Dumnezeul de la Pucioasa[/COLOR][/COLOR][COLOR=Red][COLOR=Black] "[/COLOR][/COLOR][COLOR=Blue]...E[/COLOR][COLOR=Red][COLOR=Black][COLOR=Blue]u în lume nu Mă mai duc...[/COLOR]" Iar lumea e în exteriorul gardurilor care împrejmuiesc grădinile pucioșilor. [/COLOR][/COLOR][COLOR=Red][COLOR=Black]Acum înțelegi de ce Mihaela îi obligă (nu "le recomandă", că asta e cu totul altceva) pe subalternii ei să nu intre în bisericile BOR? Pentru că n-au ce căuta acolo. Ce să găsească? Pecetea lui Antihrist pe frunțile preoților din BOR? Că asta e teoria de la Pucioasa. Aaaaa, matale te uiți pe carte prin anii 70-80? Asta-i altceva! Pe vremea aceea pucioșii încă nu devenideră sectari. Îi conducea Verginica pe linia tradițională a Bisericii strămoșești. Toate bazaconiile și ereziile apar abia după înscăunarea noilor lideri pucioși, care au "făcut ordine", așa încât biserica lor a devenit schismatică și eretică. Multe din îndemnurile de demult ale Verginicăi nu se mai respectă astăzi, fără nici o remușcare. Ba și "mesajele" care vin de la Verginica sunt tot mai rare, de 2-3 ori pe an, doar de complezență, ca să se vadă că o legătură tainică cu ea încă mai există. Azi sunt adulați doar liderii pucioși... alte vremuri, alte moravuri... O, tempora! [/COLOR][/COLOR] |
Ți-am spus și am să ți-o repet de zeci de ori, până ai să pricepi: Sungura soluție ca să te convingi dacă pucioșii calcă sau nu prin bisericile BOR (da să calce apăsat, adică să participe la Sfintele Liturghii și să se împărtășească la ele, nu să calce pragul ușii și apoi să o zbughească afară, ca să nu se contamineze de la păcătoși)este să-i întrebi pe ei. Ai să vezi ce-ți vor răspunde și ai să tragi singur concluzia.
|
P.S. Eu am întrebat câteva zeci, și n-am găsit unul măcar care să participe , fie și din An în Paști, la slujbele din BOR. Vezi, poate frăția ta ai mai mult noroc decât mine; poate găsești vreun "rătăcit " printre ei, care a îndrăznit să încalce consemnul.
|
Citat:
dar ai scris "[COLOR=black]Vsovi, văd că gândești pozitiv, dar asta nu e suficient. Nu toți gândesc ca tine." [/COLOR] [COLOR=#9932cc][/COLOR] [COLOR=#9932cc]poi nu era vorba de gandire, ci se vede cu ochiul liber, se cunoashte de la o poshta, shi prin 3-5 biserici cate am intrat am constat, imi pare ca se simte, se vede, deci nu este vorba de o gandire pozitiva ci aia e ce e, ce ne da Dumnezeu... sfantul shi Marele Har, ca sa traim in porunca cea noua...[/COLOR] [COLOR=#9932cc]shi ai vazut dumneata sa umble calugarii pe la bisericile mirenilor? mai rar... ei acolo ishi fac veacul, in manastire... deci ala o fi sensul mustrarilor lui Mihaela, ca poate unii n-au credintza suficienta ca sf Cetate a Noului Ierusalim este shi ea plina de Har, dar nu shtiu ca n-am fost, dar Cuvantul lui Dumnezeu este incontestabil datator de viatza shi mantuitor shi explicativ shi frumos shi curat... deci cu sigurantza ca nu-i invatza prost Mihaela chiar daca dumneata ii suspicionezi asha ca pe nishte lideri de secte, pe unii speculantzi shi dictatori shi mincinoshi, dar[/COLOR] aici nu cred ca e vorba de nici o secta... ci mai mult indemnare spre sfanta traire, spre intruparea Cuvantului lui Dumnezeu in credincioshi... |
pt vsovi
Nu te-ai saturat sa amagesti lumea de pe forum???
|
Nedumeririle lui Vsovi
[COLOR=black]Citat:[/COLOR][COLOR=#9932cc]
shi ai vazut dumneata sa umble calugarii pe la bisericile mirenilor? mai rar... ei acolo ishi fac veacul, in manastire... deci ala o fi sensul mustrarilor lui Mihaela, ca poate unii n-au credintza suficienta ca sf Cetate a Noului Ierusalim este shi ea plina de Har, dar nu shtiu ca n-am fost [/COLOR][COLOR=#9932cc][COLOR=black]Păi ar fi bine să te duci, să le faci o vizită inopinată: un om bine informat face cât doi. Și apoi, e mai bine să vezi cu ochii tăi și să auzi cu urechile tale. Matale vorbești de "călugări" la Pucioasa? Glumești? Deși ei numesc adunătura lor de acolo "mănăstire", în ea nu este nici un călugăr!!!! ci numai civili deghizați în șfinți. Toți locuitorii pucioși de la Glodeni-Vale n-au avut de-a face cu călugăria nici măcar o zi! Niciunul n-a fost tuns în monahism. Niciunul nu poartă haină monahală. "Mănăstirea" lor nu are și n-a avut niciodată stareț. Ce fel de mănăstire -fantomă este acesta, fără nici un călugăr? Culmea este că ei nici nu se străduiesc să apară ca niște falși călugări, adică nu se ascund de faptul că n-au nimic de-a face cu călugăria. Nu se poate pune problema că "[/COLOR][/COLOR][COLOR=#9932cc] sf Cetate a Noului Ierusalim este shi ea plina de Har[/COLOR][COLOR=#9932cc][COLOR=black]" pentru că pucioșii pretind că nu "[/COLOR][/COLOR][COLOR=#9932cc]shi ea[/COLOR][COLOR=#9932cc][COLOR=black]" ci numai ea mai este plină de Har , ceea ce este cu totul altceva. [/COLOR][/COLOR] |
[COLOR=#9932cc][COLOR=#9932cc]Nu se poate pune problema că "[/COLOR][/COLOR][COLOR=#9932cc] sf Cetate a Noului Ierusalim este shi ea plina de Har[/COLOR][COLOR=#9932cc][COLOR=black]" pentru că pucioșii pretind că nu "[/COLOR][/COLOR][COLOR=#9932cc]shi ea[/COLOR][COLOR=#9932cc][COLOR=black]" ci numai ea mai este plină de Har , ceea ce este cu totul altceva.[/COLOR]
[/COLOR] sa sustzina ei contra ce este scris in Cuvantul lui Dumnezeu? sau pretentziile de care vorbeshti sunt ale tale... ori ale unora ca ursi "Nu te-ai saturat sa amagesti lumea de pe forum??? " interesanta forma de amagire este aia de a marturisi Adeavarul... poi draga ursi, citeshte sa vezi ce este scris shi ai sa vezi cine sunt cei care te amagesc, caci Cuvantul lui Dumnezeu este sabia Duhului cu doua taishuri care trebuie sa o luam asupra noastra ca sa poata spulbera Dumnezeu duhul rau din noi inshine... ca sa fim vii in veacul ce va sa fie, in veshnicie prin ascultare shi urmarea Domnului care ne carmuieshte prin mocirla asta shi prin padurea asta uscata a mortzii condusa shi stapanita de Pisi cu puishorii ei nimfomani shi hulpavi care miorlaie mereu sa-i satisfaci shi sa le plineshti voile zicand ca este spre sanatate shi imputernicire... deci cu ce i-am amagit? da exemple? arata prin ce? ca asha pot sa spun shi eu despre tine: -ba tu ii amageshti caci insinuezi fara sa ai bunul simtz de a da macar un exemplu, un argument, ci eshti un lipitor insinuator de etichete? pentru ce? pentru ca eu cred shi dumneata nu? poi nu e suficient sa crezi caci dupa ce crezi trebuie sa fii credincios pana la sfarshit plinind shi traind Cuvantul lui Dumnezeu in dragoste shi smerenie shi pocaintza shi ascultare shi neprihanire... caci altfel eshti doar un chinval rasunator... o jertfa far de miros placut, o credintza moarta care nu rodeshte dragoste de aproape... eshti un tolomac... imitand ramo-furnica ramo-furnico-furnico ce mai scorniceshti? |
Vsovi, înțelege că pucioșii de astăzi au o viziune complet diferită de cea de pe vremea Verginicăi. Verginica a mai fost folosită de ei o vreme (între anii 1980-1995) ca un stindard, ca o emblemă sfântă, în spatele căreia se ascundeau noii lideri cu ereziile lor. Mii de schimbări, mai mici sau mai mari, au adus apoi acești lideri, inclusiv ruptura definitivă de B.O.R.
Citește spre edificare următorul material: [COLOR=purple]34. Misterele Pucioasei (XXX)[/COLOR] [COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR] [COLOR=blue]( Cap. XIX:[/COLOR] Schimbarea poruncilor, inconsecvențe, repetiții și îndemnuri controversate [COLOR=blue])[/COLOR] [COLOR=Blue]Partea I [/COLOR] Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR] ( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” ) În“Cuvântul lui Dumnezeu” poruncile și legile se schimbă de la un an la altul, pe măsură ce “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” descoperă ce e bine și ce e rău. O sumedenie de îndemnuri, care de care mai ciudate, dirijează viața creștinilor spre manifestări neobișnuite, adesea antisociale: [COLOR=blue]1.[/COLOR] Școala Școala nu are nimic bun în ea. Copiii trebuie scoși din școli: [COLOR=blue]“Lăsați copiii mai bine [/COLOR][COLOR=fuchsia]să fie proști[/COLOR][COLOR=blue]. Nu vă bucurați că au note bune. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Să nu știe carte[/COLOR][COLOR=blue] decât să se ducă în lume. Învățați copiii să citească sfintele Scripturi”. (6/19 decembrie 1964)[/COLOR] [COLOR=blue]“Copiii Mei, vedeți că s-au adăugat la copii, la [/COLOR][COLOR=fuchsia]școală[/COLOR][COLOR=blue], de la șapte, la zece clase. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Acestă carte e diavolească[/COLOR][COLOR=blue]. Nu mergeți cu copiii la aceste clase, căci cine va sta până la aceste trepte, îl va pierde pe copil.” (14/27 august 1965).[/COLOR] [COLOR=blue]“Alăptați copiii bine că [/COLOR][COLOR=fuchsia]școala de acum nu este bună[/COLOR][COLOR=blue]…” (2 noiembrie 1965)[/COLOR] [COLOR=blue]“…Dumnezeu [/COLOR][COLOR=fuchsia]va strica școala[/COLOR][COLOR=blue] cea pământească și va înălța biserică dacă va fi ascultare” (7ianuarie 1966)[/COLOR] Urmarea? Mulți copii de creștini n-au reușit să-și termine instrucția elementară, alții au fost scoși din școli sau din facultăți de către părinți. Școlile sunt privite și ca un pericol pentru “lucrul lui Dumnezeu”, acel “Dumnezeu” căruia îi pare rău că nu mai rămân copiii proști : [COLOR=blue]“Fiilor, de aceea sunt atâtea [/COLOR][COLOR=fuchsia]școli[/COLOR][COLOR=blue] pe pământ, [/COLOR][COLOR=fuchsia]ca să distrugă[/COLOR][COLOR=blue] lucrul Meu. Numai cine nu vrea, astăzi, nu se poate ridica. Copilași, [/COLOR][COLOR=fuchsia]proști[/COLOR][COLOR=blue] nu mai vor să fie nimeni [/COLOR][COLOR=#ff6600](sic!)[/COLOR][COLOR=blue]. Voi de ce nu lucrați cu Mine în [/COLOR][COLOR=fuchsia]școală[/COLOR][COLOR=blue]?” (31 mai /13 iunie 1973)[/COLOR] Școala îi deșteaptă pe copiii de țărani și-i îndepărtează de “oracolul de la Pucioasa”, cel care le ghicește viitorul: [COLOR=blue]“… Fiilor, învățați școala ucenicilor Mei. Nu vă îndesați la școli pământești. Ce facem noi cu atâtea școli pământești? Că aceștia nu mai vin să Mă întrebe pe Mine, Domnul, nimic” (5/18 august 1973)[/COLOR] Așadar școala mărește riscul ca cei școliți să evite pe viitor ședințele de spiritism ale Virginiei Stoica Tudorache, unde toți naivii veneau ca “să-l întrebe pe Domnul”: dacă să-și vândă vaca, dacă să-și mărite fata, dacă pomii vor avea recoltă bogată, și alte asemenea năstrușnice “întrebări duhovnicești”. Cei cu școală puțină sunt favoriți, cei cu carte mai multă sunt persecutați fără excepție: [COLOR=blue]“Ia să cauți să-mi găsești timpul de azi, cum Domnul petrece în casele voastre, căci celui cu o singură clasă Domnul îi descoperă, nu celui cu carte multă, că acela nu se uită la Domnul” (26 octombrie/8 noiembrie 1973)[/COLOR] Pentru creștinii “neascultători”, care au îndrăznit să-și dea totuși copiii la școală, li se propun unele limite: [COLOR=blue]“ …Ați dat copiii la școli, dar nu lăsați copiii să-i ia profesorii definitiv…” (14 ianuarie 1975)[/COLOR] În orice caz, orice apropiere între copiii creștinilor care au devenit adepți ai lucrării și alți copii de [COLOR=blue]creștini[/COLOR] este interzisă: [COLOR=blue]“… Nu mai lăsați copiii voștri cu cei din lume, ați auzit?” ( 4/ 17 aprilie 1973)[/COLOR] Verginica deplânge faptul că școlile laice au tot mai multă căutare față de școlile monahale: [COLOR=blue]“… Cere tot tineretul să meargă la școala de alfabete și nu cere nimeni să meargă la școala de călugărie.” (9/ 22 septembrie 1978.) [/COLOR] [COLOR=blue]2.[/COLOR] Adunările creștine Adunările creștine (altele decât cele din jurul Virginiei Tudorache) vor trebui să fie desființate, pentru că acolo sunt și alți propovăduitori: [COLOR=blue]“Spune, măi Verginico, la creștini, să oprească [/COLOR][COLOR=fuchsia]adunările[/COLOR][COLOR=blue], căci este vremea rea și creștinii sunt răi, că dacă se mai fac [/COLOR][COLOR=fuchsia]adunări[/COLOR][COLOR=blue], se fac spre osânda lor, că și cei ce se strâng în [/COLOR][COLOR=fuchsia]adunare[/COLOR][COLOR=blue], și cei ce propovăduiesc, nu sunt vrednici de Mine, căci s-au făcut fățarnici și mândri.” (12/25 decembrie 1964)[/COLOR] Una dintre motivații este că Cel ce le-a înființat, este în drept să le și desființeze: [COLOR=blue]“Eu, Domnul, am sfințit [/COLOR][COLOR=fuchsia]adunările [/COLOR][COLOR=blue]din trecut prin faptele creștinilor, dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]adunările[/COLOR][COLOR=blue] de acum, prin neascultarea creștinilor de azi, nu se mai sfințesc, căci nu mai pasc iarba duhovnicească, iarba Mea. Creștinul de astăzi zice că nu este bună învățătura ce le-o dau Eu, spunând că nu este de la Dumnezeu” (12/25 decembrie 1964)[/COLOR] Cu alte cuvinte, ei nu ascultă de “Cuvântul lui Dumnezeu” și din mândrie nu recunosc în Verginica pe proorocul Domnului. [COLOR=blue]3.[/COLOR] Peștele La început, peștele nu era oprit de la consum. Se atenționa însă observarea atentă a perioadelor de post: [COLOR=blue]“De ce mâncați [/COLOR][COLOR=fuchsia]pește[/COLOR][COLOR=blue] în zilele oprite?” (22 iunie 1957)[/COLOR] Mai târziu însă peștele a fost definitiv interzis din alimentația creștinilor de la Noul Ierusalim. |
Schimbarea poruncilor, inconsecvențe, repetiții și îndemnuri controversate
[COLOR=purple]34. Misterele Pucioasei (XXX)[/COLOR]
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR] [COLOR=blue]( Cap. XIX:[/COLOR] Schimbarea poruncilor, inconsecvențe, repetiții și îndemnuri controversate [COLOR=blue])[/COLOR] [COLOR=Blue]Partea a II-a [/COLOR] [COLOR=blue]4.[/COLOR] Îmbrăcămintea La început, îmbrăcămintea era obligatoriu albă: [COLOR=blue]“… Verginica, ai în vedere de toți cei din casa Mea, să-și schimbe haainele de dormit, să aibă cămășuțe [/COLOR][COLOR=fuchsia]albe[/COLOR][COLOR=blue] și lungi până la pământ, iar partea bărbătească să aibă bluze și pantaloni [/COLOR][COLOR=fuchsia]albi[/COLOR][COLOR=blue], de pânză, și bluza să fie lungă până la genunchi” ( 19 decembrie 1966)[/COLOR] Nu numai hainele de dormit erau albe. Ani de zile îmbrăcămintea de zi cu zi a fost albă, semnificând pregătirea perpetuă pentru apropiata venire a Domnului, dar și consonanța cu proorociile Apocalipsei, care vorbeau despre hainele albe de întâmpinare. Apoi, întrucât Domnul întârzia să vină, o smerenie întunecată i-a cuprins pe toți creștinii Noului Ierusalim. Ei au început să-și croiască haine negre, iar pe cele albe le-au dat la vopsit. La un moment dat, în magazinele de chimicale din Târgoviște nu mai exista nici un pachețel de vopsea textilă neagră: pe toată o cumpăraseră creștinii de la Noul Ierusalim. “Furia neagră” a durat câțiva ani buni, până când Domnul, recent , a dat un nou Cuvânt, prin care se recondiționa din nou prețuirea hainelor albe, apocaliptice. Hainele albe ar fi trebuit să aibă în primul rând o semnificație duhovnicească, dar acest lucru n-a fost înțeles de către cei de la Pucioasa: [COLOR=blue]“Copilașii Mei, unde este vremea Mea pe care o pierd cu voi? Are diavolul putere asupra voastră. Când plecați la drum, sunteți îndoiți. Îmbrăcați-vă cu hăinuță albă, duhovnicește.” (13/26 iulie 1973)[/COLOR] [COLOR=blue]5.[/COLOR] Purtarea desfrânată [COLOR=blue]“ Pentru ce, fiilor, vă duceți în [/COLOR][COLOR=fuchsia]curvie cu alte femei[/COLOR][COLOR=blue], lăsând femeile voastre?” (25 noiembrie/8 decembrie 1970)[/COLOR] Indirect, se poate deduce că interogația de mai sus condiționează curvia de îndemnul la săvârșirea ei exclusiv în spațiul conjugal. [COLOR=blue]6.[/COLOR] Sfânta Împărtășanie [COLOR=blue]“…mulți dintre voi nu mai mergeți la sfânta biserică; mulți dintre voi nu vă mai mărturisiți la duhovnic păcatele voastre pe care le faceți în fiecare ceas și minut și [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu vă mai împărtășiți[/COLOR][COLOR=blue] cu Trupul și Sângele Domnului cu sfințenie și cu curățenie… …Pentru ce nu vă mai mărturisiți păcatele și pentru ce [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu vă mai împărtășiți[/COLOR][COLOR=blue] cu sfintele Taine?” (25 noiembrie/8 decembrie 1970)[/COLOR] [COLOR=blue]“…Învățătura, ascultarea și hrana cu [/COLOR][COLOR=fuchsia]Trupul și Sângele[/COLOR][COLOR=blue] Domnului Iisus Hristos, aceea va birui.” (25 februarie/10 martie 1971) [/COLOR] [COLOR=blue]7.[/COLOR] Culoarea roșie Culoarea “roșu” simbolizează hlamida patimilor (v. Mat.27/28.) : [COLOR=blue]“Fiilor, sunt băgat în [/COLOR][COLOR=fuchsia]roșu[/COLOR][COLOR=blue]. Haina Mea este [/COLOR][COLOR=fuchsia]roșie[/COLOR][COLOR=blue]. Cu ce, tată? Cu păcatele tale, cu faptele tale………” (21 iulie 1965)[/COLOR] [COLOR=blue]“ Feriți-vă de [/COLOR][COLOR=fuchsia]roșu[/COLOR][COLOR=blue], că [/COLOR][COLOR=fuchsia]roșu[/COLOR][COLOR=blue] în casa lui Dumnezeu este urâciune […] A venit vremea lui [/COLOR][COLOR=fuchsia]roșu[/COLOR][COLOR=blue]. Alungați de la copii, că le este plăcută această culoare, că și această vreme este a lui [/COLOR][COLOR=fuchsia]roșu[/COLOR][COLOR=blue]. Chiar dacă veți fi obligați. Când vei fi îmbrăcat în [/COLOR][COLOR=fuchsia]roșu[/COLOR][COLOR=blue], cerul se îndoliază…(10 iulie 1979)[/COLOR] [COLOR=blue]8.[/COLOR] Serviciul La început, serviciul era privit ca un lucru bun, cu condiția ca aceia care au servicii să nu rătăcească de la credință, adică să fie buni creștini: [COLOR=blue]“Tată, copilașii Mei, fericit este acela care este în lucru, adică are [/COLOR][COLOR=fuchsia]serviciu[/COLOR][COLOR=blue], dar nu este rătăcit, ci este cu Mine.” (4/17 octombrie 1971)[/COLOR] Mai târziu, serviciul n-a mai fost privit cu ochi buni, pentru ca le obosea prea mult pe creștine și nu mai puteau să fie sprintene la treabă, în “templu”: [COLOR=blue]Uite, M-am supărat pe [/COLOR][COLOR=fuchsia]Maria de la templu[/COLOR][COLOR=blue], care s-a dus la serviciu. Se supără când mai trebuie să facă ceva, că e nedormită” (13/26 iulie 1973)[/COLOR] Munca este recomandată cu multă seriozitate în Biblie, ca o condiție a unei vieți oneste, iar Sfântul Apostol Pavel consideră munca o datorie și o poruncă: [COLOR=#993300]“Căci și când ne aflam la voi, v-am dat porunca aceasta: dacă cineva nu vrea să lucreze, acela nici să nu mănânce.”(2 Tes. 3,10)[/COLOR] Și cu toate acestea, “Cuvântul lui Dumnezeu” îi îndeamnă pe creștini la fuga de muncă, la delăsare și la lene: [COLOR=blue]“…Eu [/COLOR][COLOR=fuchsia]voiesc să te fac să nu mai muncești[/COLOR][COLOR=blue] și să trăiești din munca Mea, iar tu nu vrei așa și voiești să muncești și să trăiești din munca ta…” (4 aprilie 1978.)[/COLOR] Se caută orice motiv, unele exagerate, pentru a motiva renunțarea la servicii. Serviciile sunt bune doar ca oportunități pentru racolarea de noi prozeliți la secta pucioșilor: [COLOR=blue]“ … Copilașii mei, ați dorit să fiți la servici. La servici dacă a intrat o creștină, este de râs la lume, pentru că creștina dacă e îmbrobodită, e batjocorită. Dacă creștina e cu rochia lungă, e batjocorită. Dar tu să taci. Dacă vrei, să faci pe surdul, să faci pe mutul, să faci pe orbul, să nu bagi în seamă. Te invită în mijlocul lor, nu te duce, ca să nu superi pe Dumnezeu. Iar dacă nu poți, [/COLOR][COLOR=fuchsia]părăsește lucrul tău și vino la casa ta[/COLOR][COLOR=blue]. Nu face așa cum cere lumea. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Dacă ai putea tu să aduci pe cineva din locul acela[/COLOR][COLOR=blue], un suflet osândit de duhul rău… [/COLOR][COLOR=fuchsia]Era[/COLOR][COLOR=fuchsia]bine să ai servici în casă la tine[/COLOR][COLOR=blue]. În casă la tine ești comandant… ” (17 noiembrie 1978.)[/COLOR] [COLOR=blue]9.[/COLOR] Îndemnuri xenofobe Preamărirea exagerată a românismului și a tot ce este românesc capătă la un moment dat stridențe xenofobe, incompatibile cu mesajul irenic al Bibliei. [COLOR=blue]“O, fiule, fii român, [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu fii țigan[/COLOR][COLOR=blue], că nu găsești pe pământ înțelepciune decât la Mine” (1 ianuarie 1972)[/COLOR] Concluzia? Numai la Dumnezeu și la români găsești înțelepciune, la țigani, nu. [COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nu fiți ca țiganii[/COLOR][COLOR=blue] de la ușa bisericii, care cer de pomană și care nu se roagă pentru cel care l-a miluit…” ( 14 ianuarie 1975)[/COLOR] [COLOR=blue]“ Nu vă împrieteniți cu păgânul. Nu fi prieten cu el, căci păgânului nu-i place creștinul ci te face prieten să te tragă în viața [/COLOR][COLOR=fuchsia]maghiară[/COLOR][COLOR=blue].” (19 ianuarie 1975)[/COLOR] Concluzia e inevitabilă: păgânii au viață maghiară. Dar ce viață or avea maghiarii? Probabil, păgână. [COLOR=blue]“ Nu fii [/COLOR][COLOR=fuchsia]popor rău[/COLOR][COLOR=blue], [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu avea[/COLOR][COLOR=blue] inima ta [/COLOR][COLOR=fuchsia]inimă de[/COLOR][COLOR=fuchsia] evreu[/COLOR][COLOR=blue], și fii samarinean[/COLOR][COLOR=blue]” (17 august 1975)[/COLOR] Concluzia? Evreii sunt un popor rău. Dar care este mesajul biblic față de naționalități? [COLOR=purple]“Căci nu este deosebire între iudeu și elin, pentru că Același este Domnul tuturor, Care îmbogățește pe toți cei ce-L cheamă pe El” (Rom.10:12)[/COLOR] [COLOR=purple]“Nu mai este iudeu, nici elin; nu mai este nici rob, nici liber; nu mai este parte bărbătească și parte femeiască, pentru că voi toți una sunteți în Hristos Iisus.” (Gal. 3:28.)[/COLOR] [COLOR=purple]“Unde nu mai este elin și iudeu, tăiere împrejur și netăiere împrejur, barbar, scit, rob ori liber, ci toate și întru toți Hristos.” (Col.3:11)[/COLOR] Așadar, Biblia îi definește pe creștini ca fiind un popor aparte, în care sentimentul național nici nu dispare, dar nici nu devine un criteriu de diferențiere. |
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR] [COLOR=blue]( Cap. XIX:[/COLOR] Schimbarea poruncilor, inconsecvențe, repetiții și îndemnuri controversate [COLOR=blue])[/COLOR] [COLOR=Blue]Partea a III-a [/COLOR] [COLOR=blue]10.[/COLOR] Predestinarea Predestinarea nu este acceptată de către învățătura creștină. O întâlnim însă disimulată, în “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa”: [COLOR=blue]“Mulți dintre creștinii de azi zic că nu au puterea sfinților. Eu zic că ai, dar nu vrei să dai puterea lui Dumnezeu. Fiule, cum a încăput Dumnezeu în casele voastre? A încăput că [/COLOR][COLOR=fuchsia]așa a fost să fie[/COLOR][COLOR=blue].” (13/26 februarie 1972)[/COLOR] [COLOR=blue]11.[/COLOR] Mai puțină odihnă și mai multă muncă! [COLOR=blue]“Știu că sunteți cu trup și trebuie să vă odihniți, dar auziți de la Dumnezeu: [/COLOR][COLOR=fuchsia]micșorați odihna, ca să munciți[/COLOR][COLOR=blue] să vă [/COLOR][COLOR=fuchsia]tămăduiți de necazuri[/COLOR][COLOR=blue].” (10/23 februarie 1973)[/COLOR] Neodihna e un bun prilej pentru a aplica o rețetă pragmatică prin care să se distrugă duhurile rele: [COLOR=blue]“Du aceste șoapte și nu încetați a vă ruga ziua și noaptea. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Renunțați la somn[/COLOR][COLOR=blue] și aprindeți candelele, pentru distrugerea duhurilor rele.” (20 februarie/5 martie 1973)[/COLOR] [COLOR=blue]12.[/COLOR] Creștinii trebuie să renunțe complet la animalele din bătătură [COLOR=blue]“…Fiilor, se cade ca în zilele și în ceasul de astăzi [/COLOR][COLOR=fuchsia]să nu mai ții nici vacă, nici cal, nici capră, nici oaie, nici păsări[/COLOR][COLOR=blue], ca să nu te mai scoată de la rugăciune și de la legile Mele.” (31 mai/13 iunie 1973)[/COLOR] Trei, sau chiar patru ar putea fi motivele ce s-ar putea invoca în sprijinul acestei teorii năstrușnice: 1.Ce s-a spus explicit: creștinii să nu mai fie “scoși” de la rugăciune, pentru a îngriji, hrăni, adăpa și păzi animalele din ogradă; 2.Ce s-a spus implicit: creștinii să nu mai aibă la îndemână sursele pentru carne, ouă, lapte, sau derivatele lor: brânză, unt, etc., pentru a împlini mai ușor “legea cea nouă”, care le interzice să consume aceste produse. Paradoxal, tot creștinii aceștia, ziși “de Noul Ierusalim”, folosesc din plin lâna oilor(pentru cergi, covoare și pulovere), pielea (pentru încălțăminte, genți, curele și haine) și penele (pentru perne). Încălțămintea din piele este pentru ei chiar un deziderat absolut: cât de săraci ar fi, niciodată n-ai să-i vezi pe acești creștini că își cumpără pantofi din “înlocuitori”. Pentru aceasta alți oameni, “necreștinii”, vor trebui să îngrijească în curtea lor animale și păsări, să le colecteze lâna, pielea și penele și să le prelucreze pentru “creștinii” de la Pucioasa. Cinstit ar fi ca, dacă tot consideră pucioșii creșterea animalelor o activitate necreștinească, să se lipsească definitiv de pielea, penele, lâna, coarnele și copitele lor. De ce să fie alții obligați să le “cultive” pentru ei? Nu zice în Scriptură așa: “ce ție nu-ți place, altuia nu-i face?” Scriptura însă, mai trebuie și citită, ca să poți s-o aplici. 3. Dacă ai animale în curte, te mai și atașezi de ele, poate chiar ajungi să le iubești, și iată cum ai ieșit din legea iubirii de Dumnezeu, pe care, nu-i așa? trebuie să-L iubești din toată ființa ta, încât nu-ți mai rămâne ce să mai dai și la alții. 4. Animalele libere (în special câinii) spurcă peste tot locurile pe unde trec, lăsând murdărie prin toate locurile unde se pretinde a fi o curățenie exemplară. Dacă ar citi Biblia, pucioșii ar vedea că Dumnezeu se scârbește de necurățiile lăsate peste tot pe unde se poate păși cu pasul [COLOR=purple](Deut. 23:13,14)[/COLOR] Ei bine, primii care [COLOR=fuchsia]NU[/COLOR] împlinesc această cerință, formulată încă din 13 iunie 1973,sunt tocmai creștinii de la Pucioasa. Ei țin în ograda lor [COLOR=fuchsia]doi cai[/COLOR] de ani de zile, pe care-i adăpostesc într-un grajd micuț și murdar, și de care se folosesc pentru diverse lucrări sau pentru cărăușie. Dumnezeu le-a dat odată un semn, pentru că le-au fost furați într-o noapte amândoi caii, dar ei, încăpățânați, îndată și-au cumpărat alții. Așa mare a fost graba ca să-i înlocuiască pe cei pierduți, încât n-au mai ținut cont de nimic, așa că unul dintre caii cumpărați a fost un cal de curse, obișnuit numai cu alergările pe hipodrom, nicidecum să fie pus la jug. Când au văzut ei că nu-l pot folosi la nimic, l-au înlocuit și pe acela. Drept este că singurul care e “scos de la rugăciune” e Gheorghiță, îngrijitorul cailor. Iar de iubit, caii nu prea sunt iubiți decât de Gheorghiță , de Iliuță și de încă vreo câțiva. Restul, îi suportă cam greu, strâmbând din nas, că de, calul miroase greu, mai ales dacă are grajdul mic. În ceea ce privește atașamentul exagerat față de patrupede, se poate spune că “mânăstirea” de la Pucioasa, dacă încă n-a ajuns la statutul râvnit de “rai pe pământ”, apoi în mod sigur a ajuns să fie raiul câinilor și al pisicilor. Mai ales câinii, ei sunt aici mai iubiți chiar și decât oamenii, pe motiv că sunt mai sinceri, mai credincioși, mai înțelegători și mai ascultători decât ființele cu două picioare. La fel ca pentru cei doi cai, și pentru câini Dumnezeu le-a dat pucioșilor semne mustrătoare, și încă în mai multe rânduri, când cei mai iubiți câini ai lor au murit în chinuri sau au dispărut pur și simplu (cea mai celebră fiind dispariția neașteptată a unei potăi, pe nume Maf, mascota liderilor pucioși, idolul lor, “cățelul de aur” după care ei au plâns nemângâiați câteva luni, au pus afișe în tot orașul cu poza lui color, oferind o substanțială recompensă găsitorului, și au făcut rugăciuni fierbinți ca “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” să-l aducă pe Maf înapoi acasă, nevătămat; dar degeaba, că nu i-a ascultat nimeni: nici “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa”, nici Atotțiitorul). Aici, câinii au un regim special, ei putând să se plimbe printre creștini nestingheriți, ușurându-se pe unde apucă (cu o afinitate aparte pentru sculpturile monumentale ale lui Marian Zidaru care-i reprezintă pe “Moise” , pe “Melchisedec” și pe “Al Șaptelea Înger”), în timpul meselor comune și chiar în toiul celor mai importante slujbe, deși se știe că pătrunderea unui patruped în locașul de cult atrage după sine automat desacrarea locașului de rugăciune și necesită imperios resfințirea lui. “Grădina zoologică” de la Pucioasa este de fapt o arenă pe care se experimentează o idolatrie modernă, al cărei beneficiar este în principal rasa canină. Dragostea exagerată a liderilor pucioși față de câini și pisici se pare că este moștenită de pe vremea “sfântei Virginia”, și este chiar încurajată găzduirea “maidanezilor” de pripas, iar în felul acesta își găsea ea și o motivație “canonică”: [COLOR=blue]“Daniele, trâmbița Mea a primit un pisoi mic, și Nicolae ține să-l înstrăineze, și ea a zis să ducă pisoiul, dar i-a stat în față un zid, și glas a auzit: “Nu înstrăina pisoiașul acesta, că precum el a venit la voi, așa vor veni străinii și se vor aciua lângă streașina aceasta”. Vedeți pământul acesta și voi nu știți nimic. Pregătiți-vă, că vor veni și animalele și făpturile și ce e alungat de lume și vor sălășlui lângă Mine, și atunci să nu zici:”pleacă, și să nu intri în curtea Mea!”, că te vede cineva” (18 iunie/1 iulie 1973)[/COLOR] “Maidanezi” au tot fost găzduiți la Pucioasa, dar proorocia cu “străinii care vor veni și se vor aciua”, după modelul “maidanezilor”, nu s-a mai împlinit. Biblia dimpotrivă, deși vorbește destul de des despre câini, întotdeauna o face la modul peiorativ, și în nici un caz nu se recomandă ținerea lor în casă și în pat. Iată aici doar două exemple: [COLOR=purple]Cu ei s-a întâmplat adevărul din zicală: Câinele se întoarce la vărsătura lui și porcul scăldat la noroiul mocirlei lui. (Petru 2;22)[/COLOR] [COLOR=purple]Afară câinii și vrăjitorii și desfrânații și ucigașii și închinătorii de idoli și toți cei ce lucrează și iubesc minciuna! (Apoc.22:15)[/COLOR] Întrebarea care se pune în final este aceasta: Dacă cei de la Pucioasa, care se consideră a fi “cei credincioși”, de dragul a doi cai și cinci câini nu împlinesc “Cuvântul” pe care ei îl numesc pompos ”Sfânta Evanghelie după Sfânta Virginia”, cum de mai au ei pretenția să-l împlinească alții, adică “cei chemați”? E o doză strașnică de tupeu în această atitudine. |
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR] [COLOR=blue]( Cap. XIX:[/COLOR] Schimbarea poruncilor, inconsecvențe, repetiții și îndemnuri controversate [COLOR=blue])[/COLOR] [COLOR=Blue]Partea a IV-a [/COLOR] [COLOR=blue]13. [/COLOR]Cu toate acestea, creștinii țin în curte vite și păsări, ba chiar sunt încurajați de “Domnul”, dacă ele sunt bine îngrijite [COLOR=blue]“…Mai sunt copilași de ai Mei ca voi…Ei se duc cu toții la bisericuță, și în casă stau cu toții și nimeni nu știe că ei sunt acasă, și cântă într-un loc ascuns. Au [/COLOR][COLOR=fuchsia]și ei[/COLOR][COLOR=blue] vite și păsări, dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]sunt aranjate[/COLOR][COLOR=blue] ca să nu facă zarvă” (20 noiembrie/3 decembrie 1973)[/COLOR] Contradicția cu mesajul din [COLOR=blue]31 mai/13 iunie 1973[/COLOR]este scandaloasă. Singura condiție restrictivă este ca animalele de curte să fie aranjate în așa fel încât “să nu facă zarvă”. Iar “mersul la biserică” (abandonat în totalitate de către pucioșii de astăzi) era pe vremea aceea o mare virtute. [COLOR=blue]14. [/COLOR]Creștinii sunt îndemnați insistent să omoare insectele [COLOR=blue]“Daniele, am grăit de multe ori [/COLOR][COLOR=fuchsia]să omorâți insectele[/COLOR][COLOR=blue], dar voi n-ați împlinit” (1/14 august 1973)[/COLOR] Daniel (păstorul nea’Mișu) se pare că nu prea știa ce este ascultarea de Dumnezeu, dacă era atât de nepăsător față de o poruncă așa de mare și atât de repetată. [COLOR=blue]15 . [/COLOR]Mirul de la “templul” lui mama Gigi, la concurență cu mirul preotului Leonard [COLOR=blue]“Daniele, când vei turna primul beton, să fie de jur împrejur toate șanțurile stropite cu agheasmă și tămâiate și unse cu [/COLOR][COLOR=fuchsia]mir de la preotul acela[/COLOR][COLOR=blue]. O picătură de la el și zece picături din candelele de la cuibul Meu. Și să aduceți pe preotul Leonard să facă slujba” (2/15 august 1973)[/COLOR] S-ar putea deduce că mirul preotului Leonard era de zece ori mai eficient decât mirul lui mama Gigi (Virginia Tudorache), îndată ce pentru același efect benefic era nevoie de o singură picătură luată de la el. Mai târziu însă, mirul preoților de mir n-a mai fost agreat. Creștinii sunt invitați chiar să-l evite cu grijă: [COLOR=blue]“ …S-au făcut mulți măcelari și mulți brutari, dar sunt murdari. Sunt mulți măcelari și brutari care s-au făcut din mândrie și pentru bani. Mulți s-au făcut ciobani, dar pentru brânză și pentru lână. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Feriți-vă de mirul păcătoșilor[/COLOR][COLOR=blue]. Oițele Mele, sunt mulți sunt puși în numele Meu, dar nu sunt cu Dumnezeu.” (4/17 iulie 1975)[/COLOR] [COLOR=blue]16. [/COLOR]Rețetă pentru tămăduire și “rugăciunea prin interpuși” [COLOR=blue]“Pentru [/COLOR][COLOR=fuchsia]tămăduirea[/COLOR][COLOR=blue] sufletului și a trupului, să se citească în [/COLOR][COLOR=fuchsia]opt ore[/COLOR][COLOR=blue] patruzeci de paraclise, și în [/COLOR][COLOR=fuchsia]opt ore[/COLOR][COLOR=blue] Psaltirea de la cap la cap, și Cântările lui Moise. Și în afară de aceasta, vă privește. Și apoi, Ceasurile și Canoanele” (7/20 septembrie 1973)[/COLOR] Așadar, rugăciunea trebuie să ocupe minim 16 ore din zi! Dacă adăugăm însă [COLOR=blue]Ceasurile și Canoanele[/COLOR] , și mai ales dacă luăm în serios adaosul malițios “[COLOR=blue]în afară de aceasta, vă privește”, [/COLOR]observăm că din cele 24 de ore ale unei zile mai rămân 2-3 ore de odihnă, și atât.[COLOR=blue] “Rețeta” [/COLOR]este atât de anacronică, inumană și nerealistă, încât, peste ani de zile, același “Dumnezeu de la Pucioasa” (sau, un altul în numele lui, cine mai poate ști?) se adresa într-un alt “Cuvânt” (dar cu același aer de malițiozitate, parcă chiar cu satisfacție), creștinilor (im)puși la muncile gospodărești de dimineața până seara:[COLOR=blue] “Mai ai timp să te rogi? Nu mai ai!”[/COLOR] Consecința inevitabilă este că rugăciunile se citesc astăzi în mare grabă, pentru a putea fi parcurse integral. S-a ajuns astfel tocmai la fenomenul opus: creștinii au uitat de mult de cele “[COLOR=fuchsia]opt ore[/COLOR]” obligatorii pentru Psaltire și alte “[COLOR=fuchsia]opt ore[/COLOR]” pentru cele patruzeci de Paraclise, și se antrenează acum la obținerea unor “performanțe” greu de crezut. Așa s-a ajuns că acum unii creștini pretind că parcurg toată Psaltirea în doar câteva zeci de minute. Presupunând că ei nu mint de fel când afirmă așa ceva, este de înțeles că aspectul calitativ al rugăciunii lor lasă extrem de mult de dorit. Reacțiile Verginicăi nu întârziaseră să apară încă demult, de la primele semne de zburdălnicie duhovnicească: [COLOR=blue]“ O, citești rugăciunea și Eu sunt lângă tine. Eu am citit două cuvinte, tu ai citit o sută de cuvinte și nu am înțeles dintr-o sută nici două cuvinte, că le-ai spus în grabă, ca să termini iute…”(3 februarie 1978.)[/COLOR] O altă inovație este “ajutorul la rugăciune”. Liderii pucioși, plictisiți probabil de atâția ani de rugăciune fără nici un efect spectaculos, au inventat un sistem de rugăciune extrem de eficient și ingenios. Ei au inventat o metodă absolut originală, ce poate fi numită “rugăciune prin interpuși”. Pentru aceasta, ei îi cheamă în mod sistematic, în fiecare zi, pe câțiva acoliți mai de nădejde pentru a “se ruga împreună”, în sistemul întovărășirii: adică, liderii “împart” acoliților ciosvârte din Psaltire și din Paraclise, iar aceștia parcurg astfel o parte însemnată din rugăciunile care stăteau în sarcina liderilor. Acoliții se roagă așadar “în dreptul și în numele liderilor Mihaela și Nicușor”, ca să le mai ușureze lor munca duhovnicească, săracii, că și așa sunt obosiți de o zi întreagă de stat degeaba, de vorbit ore întregi la telefonul mobil și de bârfit, cât cuprinde: ce-au mai făcut unii, ce-au mai dres alții dintre creștinii din subordine și cei de la București, și mai ales dintre cei răzvrătiți, care au cam mirosit cum merg lucrurile la Pucioasa și nu prea îi mai ascultă în ultima vreme. [COLOR=blue]17. [/COLOR]Rețete de post [COLOR=blue]“ Pentru posturi, vă mai aduc aminte să postiți ca strămoșii voștri: o dată pe zi să mâncați, seara, puțină pâine și apă.” (15/28 februarie 1975)[/COLOR] Comentariile sunt de prisos. În orice caz, Biserica are o poziție mult mai nuanțată față de post, ținând cont și de situațiile speciale (bătrâni, copii, suferinzi, bolnavi cronici, etc.) [COLOR=blue]“ Postiți! Domnul Iisus Hristos a obligat pe poporul Său să postească, că în vremea ce va veni, postul te va scoate. Și lunea, miercurea și vinerea, să mănânci numai de post, dar post uscat…”(9 octombrie 1975)[/COLOR] [COLOR=blue]18. [/COLOR]“Bunii creștini” își fac amulete și talismane din pietricele sfinte [COLOR=blue]“[/COLOR][COLOR=blue]…Copilașii mei, se va strica și bisericuța și crucea, ca să se așeze în locurile lor fiarele lor. Dar să știți tată, să fiți ca oamenii buni creștini. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Să iei din bisericuță o pietricică și să o ții la tine, că e sfântă[/COLOR][COLOR=blue], și Eu voi scrie pe ea un nume și cu ea nu vei pieri, căci numele de pe piatră e numele Unuia Care va clădi și va zidi veacul pentru totdeauna.” (4/17 ianuarie 1974)[/COLOR] [COLOR=blue]19. [/COLOR]Se instituie o nouă “zeciuială” (dar un pic mai mare) [COLOR=blue]“… O, creștine, ai făcut legământ ca să împarți un sfert la săraci, [/COLOR][COLOR=fuchsia]un sfert la biserică[/COLOR][COLOR=blue], și restul pentru tine. Ai făcut tu așa? O, tată, vei plânge cu amar să treci la Dumnezeu, dar nu vei putea că e război între noi.” (19 martie 1974)[/COLOR] Zeciuiala însemna a zecea parte, adică 10%. Sfertul însemnă 25%, adică un impozit mai mult decît dublu față de zeciuială. Trei luni mai târziu se ajunge la trei sferturi, adică la 75%! De șapte ori și jumătate mai mult decât impozitul de pe vremea lui Moise: [COLOR=blue]“ Poporul Meu, a sosit vremea ca [/COLOR][COLOR=fuchsia]trei părți ale tale să le lași[/COLOR][COLOR=blue] pe cale. A venit vremea să iubești mai mult pe Dumnezeu. Poporul Meu iubit, întru care am binevoit, a venit vremea [/COLOR][COLOR=fuchsia]să desparți de la tine din casă trei sferturi[/COLOR][COLOR=blue] din viață, ca să poți să fii credincios” (14 iunie 1974)[/COLOR] |
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR] [COLOR=blue]( Cap. XIX:[/COLOR] Schimbarea poruncilor, inconsecvențe, repetiții și îndemnuri controversate [COLOR=blue])[/COLOR] [COLOR=Blue]Partea a IV-a [/COLOR] [COLOR=blue]20. [/COLOR]Se instituie regula ca orice lucrare să se execute numai cu meseriași luați din popor [COLOR=blue]“… Fiilor, copilașii Mei ursesc pe unul dintre voi ca să se facă croitoreasă și croitor, ca să se facă tot lucrul la el. Un croitor și o croitoreasă duhovnicească. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Să fie între voi[/COLOR][COLOR=blue] un cizmar, un frizer, [/COLOR][COLOR=fuchsia]din toate meseriile[/COLOR][COLOR=blue], căci avem nevoie, ca să nu ne mai ducem la cel rău din lume, și nu numai pentru acum, ci și pentru viitor.” (11/24 mai 1974)[/COLOR] Între timp, obiceiul de a presta “toate meseriile” cu oameni “luați din popor” s-a cam pierdut. De frizer nu mai au nevoie, deoarece nimeni nu-și mai scurtează părul, nici nu-și mai rotunjește colțurile bărbii. Iar când e nevoie de reparat căruțe, pantofi, pantaloni bărbătești, dinți și măsele, sau de pus potcoave la cai, se apelează tot la meseriașii satului, “cei răi din lume”. Se tot speră însă că nu va fi mereu așa, iar “concubinajul” cu cei răi din lume va dispărea până la urmă: [COLOR=blue]“ Vine vremea, copilul Meu, că fiecare își va lucra meseria sa, dintre cei credincioși” (6/19 ianuarie 1975)[/COLOR] Meseriile devin un pretext pentru separarea radicală de cei ce nu aderă la sectă: [COLOR=blue]“ … În popor să fie de toate meseriile, ca nimeni să nu ia meseriași din afară: fierar sau zidar, sau croitor, că luând din lume ai amestecat lucrul bun cu cel rău. Să nu mai intre păgâni la lucrul Meu…”(9 octombrie 1975)[/COLOR] [COLOR=blue] [/COLOR] [COLOR=blue]21. [/COLOR]Crucea dreaptă se așează pe ombilic [COLOR=blue]“…Fiți atenți la cruce, căci lumea face crucea schimonosită: Voi faceți [/COLOR][COLOR=fuchsia]crucea dreaptă[/COLOR][COLOR=blue]: pe frunte, [/COLOR][COLOR=fuchsia]pe buric[/COLOR][COLOR=blue], pe umărul drept și pe cel stâng, căci este păcat strigător la cer să faci crucea schimonosită. (11/24 mai 1974)[/COLOR] [COLOR=blue]22. [/COLOR]Îndemn la dezbinare în familie [COLOR=blue]“…Ascultă bine creștine care ai un copil în lume și nu e cu Mine. Zic să îl lepezi de la tine. Adică cum să îl lepezi? [/COLOR][COLOR=fuchsia]Să nu mai zici că e copilul tău[/COLOR][COLOR=blue]. Alege, ori cu Mine, ori cu copilul tău.” (29-30 iunie 1974)[/COLOR] [COLOR=blue] [/COLOR] [COLOR=blue]23. [/COLOR]Îndemnuri contradictorii: Aur pe aramă, sau aramă pe aur? [COLOR=blue]“ …O, Israele tată, [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu dați arama pe aur[/COLOR][COLOR=blue], căci arama nu e bună pentru Mine. Doar aurul e bun pentru Mine, creștine, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]aurul[/COLOR][COLOR=blue] de la Mine pune-l bine, creștine. Nu te uita că e vremea rea; păstrează-l bine. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nu-l da pe aramă[/COLOR][COLOR=blue], ci pune-l în loc curat și binecuvântat.” (22 iulie/4 august 1974)[/COLOR] [COLOR=blue] [/COLOR] [COLOR=blue]24. [/COLOR]Sunt “chemați la Domnul” numai cei tineri și sănătoși, buni de muncă[COLOR=blue][/COLOR] [COLOR=blue]“Dar să știi, tată, pleacă urechea la Mine, creștine, că dacă ești bolnav grav și dacă în timpul bolii te-ai întors la mine, și când ai fost sănătos ai alergat ca un armăsar, ce să fac Eu atunci cu tine? Când ești bolnav vii la Mine? Ce să fac cu tine? Dacă un om nu are ce face cu bolnavul, dar Dumnezeu, ce să facă cu un bolnav? [/COLOR][COLOR=fuchsia]Când ești mititel și sănătos vino la Mine să ai timp să lucrezi[/COLOR][COLOR=blue] și să faci avere în cer. Mulți când sunt tineri fug în lume și când au îmbătrânit, vin la Domnul Iisus Hristos? Ce să mai faci tată la bătrânețe? (3/16 august 1974)[/COLOR] [COLOR=blue] [/COLOR] O mărturisire mai cinică a interesului material de la Pucioasa nici că se putea. “Doctorul” sufletelor și al trupurilor de la Pucioasa nu-i primește pe cei neputincioși și pe cei bolnavi. “Chemarea la Domnul” se referă la alegerea specială, prin care unii creștini sunt selectați pentru a face parte din “obștile” de “Noul Ierusalim”, unde se vine pentru muncă, nu pentru viață contemplativă. Cei bătrâni, cei neputincioși, cei bolnavi, nu sunt buni de muncă, deci nu e nevoie de ei. E nevoie de tineri vânjoși și prinzași, de tinere harnice și îndemânatice, iar aceștia toți să mai fie, pe cât posibil, și cât mai puțin instruiți, pentru a putea fi manipulați cât mai ușor. Câtă deosebire dintre Iisus Cel care zicea: [COLOR=#993300]“Nu cei sănătoși au nevoie de doctor, ci cei bolnavi. N-am venit să chem pe cei drepți ci pe păcătoși la pocăință. (Marcu, 2,17) [/COLOR]și cel care se dă drept Iisus și zice acum:[COLOR=blue] “Când ești bolnav vii la Mine? Ce să fac cu tine?”[/COLOR] |
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR] [COLOR=blue]( Cap. XIX:[/COLOR] Schimbarea poruncilor, inconsecvențe, repetiții și îndemnuri controversate [COLOR=blue])[/COLOR] [COLOR=Blue]Partea a V-a [/COLOR] [COLOR=blue]25. [/COLOR]Și bărbații, și femeile, trebuie să aibă mereu capul acoperit [COLOR=blue]“ Încă odată mai repet către tinerii lui Israel: nu vă mai purtați cu capetele goale, că dacă nu, vă dau durere de cap și nimeni nu vă mai tămăduiește. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nu mai purtați capul descoperit[/COLOR][COLOR=blue] ca lumea – [/COLOR][COLOR=fuchsia]și bărbatul și femeia[/COLOR][COLOR=blue] – ; ați auzit?...” (1 septembrie 1974)[/COLOR] [COLOR=blue]“ …[/COLOR][COLOR=fuchsia]Nu vă purtați cu capul descoperit[/COLOR][COLOR=blue]. Încă odată repet: scrie Mihaile pe cel ce împlinește, scrie și pe cel ce nu împlinește!...” (11 iunie 1975)[/COLOR] După cum Sfântul Apostol Luca a fost desemnat cu “fotografierea fiecărui eveniment de pe pământ și cu ținerea unei evidențe a arhivelor fotografice”, iată că Mihail Arhanghelul este desemnat în mod repetat și insistent să se ocupe cu ținerea evidenței scrise a celor care se poartă cu capul descoperit și – separat – a celor care stau mereu cu ceva pe cap. Deși, nici nu era neapărat nevoie de două liste, căci se putea proceda prin simpla excludere: cei care nu se vor regăsi pe lista neîmplinitorilor, în mod sigur sunt dintre cei împlinitori. Dar uneori și Mihail este depășit de situație, și atunci “Domnul” îi trimite ajutoare la scriptologie pe arhanghelul Gavriil și pe proorocul Daniil: [COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Scrie Mihaile, scrie Gavriile, scrie Daniele[/COLOR][COLOR=blue], că am stat de vorbă cu creștinii…” (13 noiembrie 1975)[/COLOR] Nu numai capul trebuie acoperit, ci aproape tot corpul: [COLOR=blue]“ Nu mai purtați [/COLOR][COLOR=fuchsia]mâinile[/COLOR][COLOR=blue] goale, nu mai purtați [/COLOR][COLOR=fuchsia]pieptul[/COLOR][COLOR=blue] gol și [/COLOR][COLOR=fuchsia]părul[/COLOR][COLOR=blue] descoperit. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Bărbați, nu mai purtați capul descoperit[/COLOR][COLOR=blue]. Deosebiți-vă de lume…” (1 august 1975)[/COLOR] [COLOR=blue]“ V-am spus mereu: puneți acoperământ pe cap, că pentru cârpa aceasta, sau [/COLOR][COLOR=fuchsia]pentru basca aceasta[/COLOR][COLOR=blue], [/COLOR][COLOR=fuchsia]vei pieri[/COLOR][COLOR=blue] pe calea ta și nu numai[/COLOR][COLOR=fuchsia] tu[/COLOR][COLOR=blue], ci [/COLOR][COLOR=fuchsia]și toată casa ta[/COLOR][COLOR=blue]…” (17 august 1975)[/COLOR] [COLOR=blue]“ Feriți-vă de goliciune. Căci [/COLOR][COLOR=fuchsia]cine[/COLOR][COLOR=blue] [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu va purta bască pe cap[/COLOR][COLOR=blue] în aceste două vremi, va purta sac și se va îmbrăca în rogojină…” (4 octombrie 1975)[/COLOR] Surprinde aici nu numai radicalismul cu care se impune o poruncă radical diferită de cea din Biblie, dar și amenințarea grosieră cu pedepse disproporționate față de “gravitatea” eventualei încălcări a “poruncii”. Se merge până la dezgroparea acelei amenințări vechi-testamentare: “Părinții au mâncat aguridă, iar copiilor li se vor strepezi dinții”, deși tot în Vechiul Testament se promite că după venirea lui Mesia nu va mai fi așa: [COLOR=#993300]“În zilele acelea nu vor mai zice: "Părinții au mâncat aguridă și copiilor li s-au strepezit dinții".[/COLOR] [COLOR=#993300]Ci fiecare va muri pentru fărădelegea sa; cine va mânca aguridă, aceluia i se vor strepezi dinții.” (Ier. 31, 29-30)[/COLOR] Biblia confirmă, într-adevăr, necesitatea portului unui acoperământ pe capul femeii, la rugăciune, dar justifică în același timp un comportament diferit pentru bărbat!: [COLOR=#993300]“Orice bărbat care se roagă sau proorocește, având capul acoperit, necinstește capul său. “ (I Cor. 11,4)[/COLOR] [COLOR=#993300]“Căci [/COLOR][COLOR=fuchsia]bărbatul nu trebuie să-și acopere capul[/COLOR][COLOR=#993300], fiind chip și slavă a lui Dumnezeu, iar femeia este slava bărbatului.” (I Cor. 11,7)[/COLOR] Așadar, măcar în timpul rugăciunii, bărbatul trebuie să aibă capul descoperit. Dar, numai atunci? În restul timpului, oare trebuie să și-l acopere? Biblia mai face un îndemn care poate fi interconectat la această temă: [COLOR=#993300]“Rugați-vă neîncetat.” (I Tes. 5,17)[/COLOR] Așadar, cei care se roagă neîncetat, necontenit vor sta și cu capul descoperit. La Pucioasa însă, bărbații s-au obișnuit atât de mult să stea cu capul acoperit, încât de multe ori ei stau cu capul acoperit și în unele incinte publice, ceea ce este o nepolitețe. Ar mai fi de adăugat că și portul părului lung, împletit în cozi ca femeile, practicat de către bărbați la Noul Ierusalim de la Pucioasa, este contrar sfaturilor biblice: [COLOR=#993300]“Nu vă învață oare însăși firea că necinste este pentru un bărbat să-și lase părul lung? “ (I Cor. 11,14)[/COLOR] Pentru cei de la Pucioasa, Biblia este însă mai prejos decît unele “proorocii” făcut în somn de anumite persoane care au făcut parte cândva din clientela clinicilor psihiatrice. Totuși, mai sunt unii[COLOR=lime] [/COLOR]creștini recalcitranți care nu prea agreează aceste porunci contrare spiritului biblic, inventate la Pucioasa peste noapte: [COLOR=blue]“ A doua oară am spus Eu să pună Ioan acoperământ pe cap, și nu s-a împlinit. Ce-aveți, tată, de nu vreți să ascultați? (4/17 august 1975)[/COLOR] Pentru creștinii care, mai isteți fiind, pretind că și Domnul, și ucenicii Lui, umblau tot cu capul descoperit, li se dă o motivație “după ureche”: [COLOR=blue]“… A spus Domnul și v-a rugat: purtați-vă creștinește, nu vă mai purtați cu capul gol bărbaților, nu mai purtați rochița scurtă femeilor. Tu bărbat, nu te mai purta cu capul descoperit. Domnul Iisus și cu ucenicii s-au purtat cu capul descoperit, pentru că pășeau pe pământul sfânt. Ți-aș spune: poartă-te cu capul gol, dar nu te mai cunosc dintre cei din lume…”(11 septembrie 1978.)[/COLOR] Este evident că motivul real acesta este: încercarea de individualizare a “poporului ales” prin ceva care să fie vizibil: prin port, prin îmbrăcăminte, prin ceea ce beau și mănâncă, prin ceea ce citesc, prin ceea ce vorbesc. Prin toate acestea ei trebuie să fie recunoscuți și prin toate trebuie să arate că ei sunt altceva și altcineva. Pretenția că dacă umblă cu capul gol, bărbații nu mai pot fi recunoscuți de “Domnul”, arată fie că “Domnul” are limite serioase în capacitatea de a cunoaște totul, fie că nu poate distinge minciuna de adevăr; și atunci, în ambele situațții, el nu este un Dumnezeu adevărat. Pe scurt, porunca se poate sintetiza astfel: “Bărbaților, purtați-vă cu capul acoperit, ca să-mi dau seama că sunteți ai mei”. Pretenția că Domnul Iisus și ucenicii se purtau cu capul gol și cu picioarele goale, pentru faptul că pășeau pe pământul sfânt, este ridicolă. Mai degrabă ei erau săraci, iar sărăcia pe vremuri se vedea în primul rând în îmbrăcămintea sumară și nepretențioasă. Insistența cu care se contrazice însăși Biblia, pe motive ridicole, ar trebui să pună serioase semne de întrebare celor care pretind că acest “[COLOR=blue]Cuvânt al lui Dumnezeu[/COLOR]” nu contrazice cu nimic învățăturile biblice. [COLOR=blue]26.[/COLOR] Creștinii sunt ispitiți ca să-și citească viitorul [COLOR=blue]“ Să nu uiți pe Dumnezeu. Să-L ai lângă tine mereu și [/COLOR][COLOR=fuchsia]să-L întrebi mereu de viitorul tău[/COLOR][COLOR=blue]. Israele, nu ai văzut niciodată urmele Mele în mijlocul tău, dar ai să le vezi” (8 septembrie 1974)[/COLOR] O invitație voalată pentru creștini ca să nu se despartă niciodată de Verginica, prin care “vorbește Domnul”. Răsplata fidelității lor? Își vor putea oricând cerceta viitorul, o temă la care creștinii s-au dovedit mereu a fi deosebit de curioși și sensibili. Iar curiozitatea lor le-a fost speculată din plin. [COLOR=blue]27. [/COLOR]Îndemnuri depășite [COLOR=blue]“...[/COLOR][COLOR=green]Nu slujești Mie[/COLOR][COLOR=blue] dacă postești sau dacă te rogi, ci e [/COLOR][COLOR=fuchsia]pentru tine[/COLOR][COLOR=blue], tată…” (7 ianuarie 1975)[/COLOR] Asta se cerea în 1975: Dumnezeu nu-ți cerea să-I slujești Lui în mod direct, atunci când Îi faci voia (adică, atunci când te îndeletnicești cu virtuțile creștine, cu rugăciunea și cu postul) ci să te preocupi cu grijă “[COLOR=fuchsia]pentru tine[/COLOR]”, adică de propriile tale împliniri creștinești, ca să-ți meriți pe drept mântuirea pe care El a pregătit-o. După 33 de ani, ceva s-a schimbat radical: dacă îndrăznești să te preocupi câtuși de puțin [COLOR=fuchsia]pentru tine[/COLOR], înseamnă că nu-L mai iubești pe Dumnezeu: [COLOR=blue]“O, nu căutați să faceți voia Mea [/COLOR][COLOR=fuchsia]pentru voi[/COLOR][COLOR=blue], căci aceasta nu înseamnă iubire pentru Mine, ci înseamnă [/COLOR][COLOR=fuchsia]pentru voi[/COLOR][COLOR=blue], ci căutați să faceți voia Mea [/COLOR][COLOR=green]pentru Mine[/COLOR][COLOR=blue], și atunci aveți în voi iubirea cea pentru Dumnezeu, credința pentru cele ce nu se văd cu ochii trupului, cu ochii celui ce Mă iubește [/COLOR][COLOR=fuchsia]pentru sine[/COLOR][COLOR=blue] și nu [/COLOR][COLOR=green]pentru Mine[/COLOR][COLOR=blue], căci vai celui care vede pe Dumnezeu cu ochii trupului lui, căci aceia nu văd pe Dumnezeu, ci văd pe cele ce trec, și care nu-l țin pe om în Dumnezeu și în credință și în credincioșie apoi! O, dacă vă iubiți pe voi, dacă vă măriți pe voi când dați să iubiți pe Dumnezeu, voi nu aveți credincioșie [/COLOR][COLOR=green]pentru Mine[/COLOR][COLOR=blue] dacă lucrați așa.” (din Cuvântul lui Dumnezeu la praznicul Pogorârii Duhului Sfânt, 15 iunie 2008.)[/COLOR] |
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR] [COLOR=blue]( Cap. XIX:[/COLOR] Schimbarea poruncilor, inconsecvențe, repetiții și îndemnuri controversate [COLOR=blue])[/COLOR] [COLOR=Blue]Partea a VI-a [/COLOR] [COLOR=blue]28. [/COLOR]Îndemnuri la nesupunere față de stăpânire [COLOR=blue]“Fiți stăpâni pe viața voastră. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nu lăsați pe nimeni să vă stăpânească[/COLOR][COLOR=blue].” (19 ianuarie 1975)[/COLOR] O învățătură ce se află în contradicție flagrantă cu preceptele biblice. Căci iată cum învață Sfânta Scriptură: [COLOR=#993300]“Tot sufletul [/COLOR][COLOR=fuchsia]să se supună înaltelor stăpâniri[/COLOR][COLOR=#993300], căci nu este stăpânire decât de la Dumnezeu; iar cele ce sunt, de Dumnezeu sunt rânduite.[/COLOR] [COLOR=#993300]Pentru aceea, [/COLOR][COLOR=fuchsia]cel ce se împotrivește stăpânirii se împotrivește rânduielii lui Dumnezeu[/COLOR][COLOR=#993300]. Iar cel ce se împotrivesc își vor lua osândă.[/COLOR] [COLOR=#993300]Căci dregătorii nu sunt frică pentru fapta bună, ci pentru cea rea. Voiești, deci, să nu-ți fie frică de stăpânire? Fă binele și vei avea laudă de la ea.[/COLOR] [COLOR=#993300]Căci ea este slujitoare a lui Dumnezeu spre binele tău. Iar dacă faci rău, teme-te; căci nu în zadar poartă sabia; pentru că ea este slujitoare a lui Dumnezeu și răzbunătoare a mâniei Lui, asupra celui ce săvârșește răul.[/COLOR] [COLOR=#993300]De aceea [/COLOR][COLOR=fuchsia]este nevoie să vă supuneți[/COLOR][COLOR=#993300], nu numai pentru mânie, ci și pentru conștiință.” ( Rom. 13, 1-5) [/COLOR] [COLOR=#993300]“Adu-le aminte [/COLOR][COLOR=fuchsia]să se supună stăpânirilor și dregătorilor[/COLOR][COLOR=#993300], [/COLOR][COLOR=fuchsia]să asculte[/COLOR][COLOR=#993300], să fie gata la orice lucru bun…” (Tit 3,1)[/COLOR] [COLOR=#993300]“Iar cei ce au stăpâni credincioși să nu-i disprețuiască, sub cuvânt că sunt frați; ci [/COLOR][COLOR=fuchsia]mai mult să-i slujească[/COLOR][COLOR=#993300], fiindcă primitorii bunei lor slujiri sunt credincioși și iubiți. Acestea învață-i și poruncește-le. ( I Tim. 6,2)[/COLOR] [COLOR=#993300]“[/COLOR][COLOR=fuchsia]Supuneți-vă[/COLOR][COLOR=#993300], pentru Domnul, [/COLOR][COLOR=fuchsia]oricărei orânduiri omenești[/COLOR][COLOR=#993300], fie împăratului, ca înalt stăpânitor,[/COLOR] [COLOR=#993300]Fie dregătorilor, ca unora ce sunt trimiși de el, spre pedepsirea făcătorilor de rele și spre lauda făcătorilor de bine;[/COLOR] [COLOR=#993300]Căci așa este voia lui Dumnezeu, ca voi, prin faptele voastre cele bune, să închideți gura oamenilor fără minte și fără cunoștință.[/COLOR] [COLOR=#993300]Trăiți ca oamenii liberi, dar nu ca și cum ați avea libertatea drept acoperământ al răutății, ci ca robi ai lui Dumnezeu.[/COLOR] [COLOR=fuchsia]Dați tuturor cinste[/COLOR][COLOR=#993300], iubiți frăția, temeți-vă de Dumnezeu, [/COLOR][COLOR=fuchsia]cinstiți pe împărat[/COLOR][COLOR=#993300].[/COLOR] [COLOR=#993300]Slugilor, [/COLOR][COLOR=fuchsia]supuneți-vă stăpânilor[/COLOR][COLOR=#993300] voștri, cu toată frica, nu numai celor buni și blânzi, ci și celor urâcioși.[/COLOR] [COLOR=#993300]Căci aceasta este plăcut lui Dumnezeu, [/COLOR][COLOR=fuchsia]să sufere cineva întristări[/COLOR][COLOR=#993300], pe nedrept, cu gândul la El. (I Petru 2: 13- 19)[/COLOR] [COLOR=#993300]“Asemenea și voi, femeilor, [/COLOR][COLOR=fuchsia]supuneți-vă bărbaților[/COLOR][COLOR=#993300] voștri…” (I Petru 3, 1)[/COLOR] [COLOR=#993300]“Tot așa și voi, fiilor duhovnicești, [/COLOR][COLOR=fuchsia]supuneți-vă preoților[/COLOR][COLOR=#993300]…” (I Petru 5, 5)[/COLOR] Un duh de nesupunere, alt duh decât cel al Scripturii, bântuie în voia sa pe la Pucioasa. [COLOR=blue]29. [/COLOR]Îndemnuri la ascundere, îndemnuri la neascundere Aceste îndemnuri contrariază prin inconsecvența lor. Nici nu mai știi ce să crezi și ce să alegi. Iată câteva mostre: a.Îndemnuri pentru “ascunderea lucrării de la Pucioasa”: [COLOR=blue]“…[/COLOR][COLOR=fuchsia]Ascundeți[/COLOR][COLOR=blue] această profeție pentru cei morți. Ați auzit? …” (20 februarie 1975)[/COLOR] [COLOR=blue]“…Pentru cei morți [/COLOR][COLOR=fuchsia]ascundeți[/COLOR][COLOR=blue] această profeție…” (20 februarie 1975)[/COLOR] [COLOR=blue]“ …Ai să dai mii de lei ca să mai ai Trupul și Sângele Meu, dar dacă vei fi cu Mine [/COLOR][COLOR=fuchsia]în ascuns[/COLOR][COLOR=blue], îl vei avea…” (10/23 februarie 1975)[/COLOR] [COLOR=blue]“ Țineți [/COLOR][COLOR=fuchsia]ascuns[/COLOR][COLOR=blue] și aveți răbdare până voi spune eu de pe acoperișul casei[/COLOR][COLOR=red]…[/COLOR][COLOR=blue]” (7 ianuarie 1974)[/COLOR] [COLOR=blue] “Să scrii despre toate câte am profețit de la început și până azi, căci ei au uitat ce le-a spus Domnul acum zece ani. Să faci Verginico sul și să-l prinzi în copci și [/COLOR][COLOR=fuchsia]să-l ții ascuns[/COLOR][COLOR=blue] până la ziua postului, căci vor veni popoare nemâncate și nebăute la ușa ta și vor bate în ușă ca niște cerșetori și să le dai.” (30 aprilie 1965)[/COLOR] [COLOR=blue]“Trupul acesta, știți cine este și de unde l-am luat; știți că l-am sculat dintr-o boală grea… …Nu este prețuită nici de fini, nici de nași, căci este scris în lege: Proorocul, în patria sa, nu este prețuit. Nici creștinii nu-l prețuiesc, pentru că nu-l cunosc, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]este ascuns[/COLOR][COLOR=blue], [/COLOR][COLOR=fuchsia]este ascunsă taina[/COLOR][COLOR=blue]. Amin.” (27 octombrie 1966)[/COLOR] [COLOR=blue]“ Creștine, [/COLOR][COLOR=fuchsia]ține ascuns[/COLOR][COLOR=blue] aceasta, ca să nu se cunoască de lume că voi știți” (3/16 aprilie 1975)[/COLOR] Cei care nu lucrau cu ascundere mare erau chiar pedepsiți. În unele cazuri, “Dumnezeul de la Pucioasa” îi pedepsește cu închisoarea pe mărturisitorii “lucrării Lui”, pentru că “vorbesc prea mult la lume despre lucrurile lui Dumnezeu”: [COLOR=blue]“ Pe Gheorghiță de la București [/COLOR][COLOR=fuchsia]l-am dat în mâna oamenilor[/COLOR][COLOR=blue] că el vorbea fără de rost din lucrurile Mele și dădea din lucrarea Mea, și el singur s-a dat în mâinile lor. Pe Răducanu [/COLOR][COLOR=fuchsia]l-am dat în mâna lor[/COLOR][COLOR=blue] că vorbea prea mult la lume despre lucrurile lui Dumnezeu” (11/24 aprilie 1967)[/COLOR] [COLOR=blue] [/COLOR] b.Îndemnuri pentru “neascunderea lucrării de la Pucioasa”: [COLOR=blue]“…Veniți-vă în fire, că cine ar vrea [/COLOR][COLOR=fuchsia]să ascundă[/COLOR][COLOR=blue] lucrarea Mea, orb va rămânea. Cine ar vrea [/COLOR][COLOR=fuchsia]să acundă[/COLOR][COLOR=blue] crucea Mea, nu va mai sta în viața sa. Iubește pe Dumnezeu cu toată puterea ta! Oricine ar vrea [/COLOR][COLOR=fuchsia]să ascundă[/COLOR][COLOR=blue] fața Mea, nu va putea [/COLOR][COLOR=fuchsia]să o ascundă[/COLOR][COLOR=blue], că Dumnezeu va da de rușine pe acela…” (26 februarie 1975)[/COLOR] [COLOR=blue]“De ce [/COLOR][COLOR=fuchsia]ascunzi[/COLOR][COLOR=blue] tu de fiii tăi glasul Domnului de peste tine, petrecerea ta cu Domnul atâta vreme pe pământ? O, fiii tăi n-ar fi fost atât de lumești acum dacă tu zi după zi mai mult L-ai fi ținut mare în tine pe Domnul înaintea fiilor tăi.” (28 august 2007)[/COLOR][COLOR=blue][/COLOR] [COLOR=blue]“ El însă nu poate, nu mai poate nimic pentru cei de sub greul meu și nu Mi-i mai ajută să scape de teamă sub [/COLOR][COLOR=fuchsia]lucrarea mea[/COLOR][COLOR=blue] cea zdruncinată și tot [/COLOR][COLOR=fuchsia]zdruncinată de cele[/COLOR][COLOR=blue] [/COLOR][COLOR=fuchsia]ascunse[/COLOR][COLOR=blue] ale celor [/COLOR][COLOR=fuchsia]ascunși[/COLOR][COLOR=blue] în ei[/COLOR] [COLOR=blue] ai poporului meu, și care au tot lovit în pacea coborârii Mele.” (30 august/12 septembrie 2007)[/COLOR] Însuși “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” se pretinde a fi un campion al neascunderilor: [COLOR=blue]“…M-am făcut cunoscut omului pe pământ întru toate. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nu am ascuns nimic[/COLOR][COLOR=blue] din fața omului de azi ca să fie fericit și încredințat de Dumnezeu. Și iată că lumea toată se închină duhurilor necurate…”[/COLOR][COLOR=blue] (19 decembrie 1976)[/COLOR] Deși pretinde că nu a ascuns nimic față de om și se laudă cu aceasta, numai cu puțin înainte își exprima părerile de rău că i-a dezvăluit omului “secretele”: [COLOR=blue]“ Îmi pare rău de ce am făcut Eu. Sunt supărat nespus de mult, pentru că omul care e făcut de Domnul, întru toate e făcut de Domnul. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Îmi pare rău că i-am dat secretul Meu.[/COLOR][COLOR=blue]”[/COLOR][COLOR=blue] (19 decembrie 1976)[/COLOR] Acest slogan “[COLOR=fuchsia]Nu am ascuns nimic din fața omului[/COLOR][COLOR=blue]”[/COLOR][COLOR=blue] [/COLOR]a ținut el cât a ținut, dar acum “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” și-a schimbat pe față obiceiurile. El își propune o ascundere severăpe care o numește când “[COLOR=fuchsia]tăinuire[/COLOR]”, când “[COLOR=fuchsia]adăpostire[/COLOR]”: [COLOR=blue]“Necredința din părți Îmi slăbește intrarea Mea la popor cu cuvântul Meu cel lucrător și Mă face să Mă rușinez, să Mă strâng și să Mă[/COLOR][COLOR=red] [/COLOR][COLOR=fuchsia]tăinuiesc[/COLOR][COLOR=red] [/COLOR][COLOR=blue]între ucenici, între cei de o iubire și milă cu Mine… …Vă voi povățui, tată, căci trebuie să[/COLOR][COLOR=red] [/COLOR][COLOR=fuchsia]adăpostim[/COLOR][COLOR=red] [/COLOR][COLOR=blue]tot ce este de adăpostit…” ( 12 iulie 2008.)[/COLOR] [COLOR=Blue] [/COLOR] |
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR] [COLOR=blue]( Cap. XIX:[/COLOR] Schimbarea poruncilor, inconsecvențe, repetiții și îndemnuri controversate [COLOR=blue])[/COLOR] [COLOR=Blue]Partea a VII-a [/COLOR][COLOR=blue]30. [/COLOR]Îndemn la iubire preferențială [COLOR=blue]“ O , copilașii Mei, nu folosiți Scriptura anapoda. Da, tată, zice Scriptura, să iubești pe aproapele tău, [/COLOR][COLOR=fuchsia]dar deosebește-l[/COLOR][COLOR=blue]. Că acela e aproapele tău, care face voia lui Dumnezeu…” (30 iunie 1975)[/COLOR] Dar cum se poate face deosebirea, dacă nu prin judecată? Iar despre judecată, iată ce spune Scriptura: [COLOR=#993300]“Nu judecați, ca să nu fiți judecați.[/COLOR] [COLOR=#993300]Căci cu judecata cu care judecați, veți fi judecați, și cu măsura cu care măsurați, vi se va măsura.” [/COLOR][COLOR=#993300](Mat. 7, 1-2)[/COLOR] Dar să presupunem că am putea deosebi pe “cei care fac voia lui Dumnezeu” de ceilalți. Dacă nu-i vom iubi decât pe aceștia care sunt împlinitori, ce vom face și ce va fi oare cu ceilalți? Dar ce va fi cu vrăjmașii noștri? despre care, tot Scriptura zice: [COLOR=#993300]“Iar Eu zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc…” (Mat. 5,44)[/COLOR] Oare vrăjmașii noștri, care ne blesteamă, ne urăsc, ne vatămă și ne prigonesc, fac ei voia lui Dumnezeu? Desigur că nu. De aceea, ei nu sunt aproapele nostru, după cum arată acest “Cuvânt”. Deci nu trebuie iubiți, spune “Cuvântul”; dar trebuie iubiți, spune Scriptura. Și astfel am dovedit că Scriptura și “Cuvântul” nu ne învață la fel, ci sunt potrivnice una alteia în învățătură. Iar dacă Scriptura e de la Dumnezeu, de unde este învățătura potrivnică acesteia? Oare nu de la potrivnicul lui Dumnezeu? [COLOR=blue]31. [/COLOR]Punctele cardinale sunt două-trei, și nu întotdeauna aceleași [COLOR=blue]“…Vor veni de la [/COLOR][COLOR=fuchsia]răsărit[/COLOR][COLOR=blue] și de la [/COLOR][COLOR=#ff9900]apus[/COLOR][COLOR=blue] și de la [/COLOR][COLOR=purple]miazănoapte[/COLOR][COLOR=blue] și vor sta cu lucrarea Mea și vă vor mustra pe voi pentru necredința voastră! “(13 noiembrie 1975)[/COLOR] [COLOR=blue] “ Israele, vine lumea înspăimântată din [/COLOR][COLOR=fuchsia]răsărit[/COLOR][COLOR=blue], din [/COLOR][COLOR=red]miazăzi[/COLOR][COLOR=blue] și din [/COLOR][COLOR=purple]miazănoapte[/COLOR][COLOR=blue].” (3 decembrie 1975)[/COLOR] [COLOR=blue]“ Vei vedea tot pământul din [/COLOR][COLOR=fuchsia]răsărit[/COLOR][COLOR=blue] și până la [/COLOR][COLOR=#ff9900]apus[/COLOR][COLOR=blue] și [/COLOR][COLOR=purple]miazănoapte[/COLOR][COLOR=blue], că tot pământul va străluci de bolta cerească…”(3 decembrie 1975)[/COLOR] [COLOR=blue]“ O să vină de la [/COLOR][COLOR=#ff9900]apus[/COLOR][COLOR=blue] și de la [/COLOR][COLOR=red]miazăzi[/COLOR][COLOR=blue] și de la [/COLOR][COLOR=purple]miazănoapte[/COLOR][COLOR=blue] și o să stați toți la un loc, într-o casă. Și atunci pentru ce se face această adunare de familii în jurul templului Meu? Pentru sminteală? Pentru greșeli? O, nu de aceasta am adus din [/COLOR][COLOR=fuchsia]răsărit[/COLOR][COLOR=blue] și [/COLOR][COLOR=purple]miazănoapte[/COLOR][COLOR=blue], ca să vă smintiți unii pe alții. Vai prin cine vine sminteala!” (15/28 octombrie 1979)[/COLOR] [COLOR=blue]32. [/COLOR]Punctele cardinale sunt patru, și nu întotdeauna orientate la fel [COLOR=blue]“ E scris că de la[/COLOR][COLOR=fuchsia] răsărit [/COLOR][COLOR=blue]la [/COLOR][COLOR=purple]miazănoapte[/COLOR][COLOR=blue], de la[/COLOR][COLOR=#ff9900] apus[/COLOR][COLOR=blue] la [/COLOR][COLOR=red]miazăzi[/COLOR][COLOR=blue], e scris peste tot că piere omul păcătos.”(26 iunie/9 iulie 1976)[/COLOR] [COLOR=blue]“ Să nu ziceți să ocoliți, că nu aveți pe unde, că de la [/COLOR][COLOR=fuchsia]răsărit[/COLOR][COLOR=blue] la[/COLOR][COLOR=red] miazăzi[/COLOR][COLOR=blue] și de la[/COLOR][COLOR=#ff9900] apus [/COLOR][COLOR=blue]la[/COLOR][COLOR=purple] miazănoapte[/COLOR][COLOR=blue] sunt marginile acestei păduri.” (2 ianuarie 1979)[/COLOR] [COLOR=blue] “…Copilașii Mei, din[/COLOR][COLOR=fuchsia] răsărit [/COLOR][COLOR=blue]până în [/COLOR][COLOR=#ff9900]apus[/COLOR][COLOR=blue], din [/COLOR][COLOR=red]miazăzi[/COLOR][COLOR=blue] în[/COLOR][COLOR=purple] miazănoapte[/COLOR][COLOR=blue], este averea lui anticrist. (25-26 mai 1978.)[/COLOR] [COLOR=blue]“ E scris în Apocalipsa lui Ioan că: Domnului Iisus Hristos i s-a dat putere să judece toată suflarea de la [/COLOR][COLOR=fuchsia]răsărit[/COLOR][COLOR=blue] până la [/COLOR][COLOR=#ff9900]apus[/COLOR][COLOR=blue], de la [/COLOR][COLOR=red]miazăzi[/COLOR][COLOR=blue] până la [/COLOR][COLOR=purple]miazănoapte[/COLOR][COLOR=blue] și pe cei adormiți…”(22 septembrie 1978.)[/COLOR] [COLOR=blue] “…Că de la[/COLOR][COLOR=red] miazăzi[/COLOR][COLOR=blue] la[/COLOR][COLOR=purple] miazănoapte[/COLOR][COLOR=blue] și de la [/COLOR][COLOR=#ff9900]apus [/COLOR][COLOR=blue]la[/COLOR][COLOR=fuchsia] răsărit[/COLOR][COLOR=blue], vor veni la locul acesta, dar aveți grijă că tocmai pe voi cei de aici să nu vă prindă aceia nepregătiți” (11 septembrie 1978.)[/COLOR] [COLOR=blue] “ […] să duceți viață cum au dus-o înaintașii voștri, că mai sunt creștini la [/COLOR][COLOR=red]miazăzi[/COLOR][COLOR=blue], la [/COLOR][COLOR=#ff9900]apus[/COLOR][COLOR=blue], la [/COLOR][COLOR=fuchsia]răsărit[/COLOR][COLOR=blue], la [/COLOR][COLOR=purple]miazănoapte[/COLOR][COLOR=blue], și cu toții veți fi strânși […] ” (6/ 19 decembrie 1978.) [/COLOR] [COLOR=blue]33. [/COLOR]Viclenii ieftine Creștinii Verginicăi sunt îndemnați stăruitor la credință în “lucrarea Domnului”. Destul de des, vorbirile ei nocturne sunt împănate cu întrebarea persuasivă: “Crezi?”, la care, evident, nu se putea da decât un singur răspuns. Și totuși, pentru cei ce nu credeau li se oferea și posibilitatea “încredințării pe viu”. Într-un mesaj din 6 decembrie 1976, ei sunt invitați s-o înțepe pe Verginica în timpul lucrării, pentru a vedea nu numai că nu reacționează la durere, ci și că are în trup apă, în loc de sânge. Dar pentru a opri elanul vreunui curios, care ar putea lua în serios invitația, îndată urmează și o amenințare voalată pentru cine ar îndrăzni să încerce: să se gândească bine ce face, pentru că “Domnul” îl va lua la întrebări pentru acea înțepătură. În aceste condiții, chiar dacă s-ar fi găsit printre creștini vreunul mai îndrăzneț, precis că s-a lăsat păgubaș. Iată această invitație cu două fețe: [COLOR=blue]“…Nu acest trup amărât vorbește, ci Domnul Iisus prin Duhul Sfânt. Dacă nu crezi, înțeapă acest trup. În loc de sânge, curge apă. O, poporul Meu, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]dacă-l vei înțepa și Domnul te va întreba[/COLOR][COLOR=blue] de înțepătura aceasta…”(6 decembrie 1976)[/COLOR] [COLOR=blue]34. [/COLOR]Pânza de la botez ține loc de milostenie !? [COLOR=blue]“…De ce nu ai citit în Sfânta Carte că această pânză de botez se păstrează? Că [/COLOR][COLOR=fuchsia]dacă nu ai dat la săraci nimic, cel puțin să ai acea pânză[/COLOR][COLOR=blue] de la botez…”(7 august 1978.)[/COLOR] O nouă superstiție fetișistă tinde să substituie fraudulos una dintre cele mai mari porunci creștine: milostivirea față de aproapele. De acum, orice creștin mai leneș sau mai zgârcit, care nu-i are în vedere sau la inimă pe săraci, se poate prevala de faptul că a păstrat, în schimb, cu sfințenie, petecul de pânză în care a fost înfășat îndată după botez. Ca și în alte situații, Verginica face cu tupeu trimitere la o referință biblică inexistentă: nicăieri în Sfânta Scriptură nu se amintește măcar de această pânză, care însă pentru Verginica este valoroasă ca o perlă de mare preț. [COLOR=blue]35. [/COLOR]Crăciunul e zi de post negru!!! [COLOR=blue]“Sî știți că vă dau poruncă: [/COLOR][COLOR=fuchsia]în ziua de Crăciun[/COLOR][COLOR=blue] nu veți mânca de dulce! Nici Pruncul nu a supt în acea zi, nici magii nu au mâncat. Eu zic [/COLOR][COLOR=fuchsia]să se țină cu desăvârșire[/COLOR][COLOR=blue]. Cine ține această poruncă, mult bine va avea în viață.” (6/ 19 decembrie 1978.) [/COLOR] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] [COLOR=purple] Anca Estera [/COLOR] [COLOR=purple]27 martie 2008[/COLOR] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] |
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:40:43. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.