![]() |
Citat:
|
Oh my. Pai bunul simt al lui Stalin era sa te extermine daca era nevoie sa se ascuta lupta de clasa. Ai vreun raspuns la asta? Care, ca nu e "frumos" sa fii nene rau?
|
Citat:
|
A, nu, mai nimic.
Mussolini a zis "Daca Dumnezeu exista il somez sa ma trasneasca acum". Stalin profera chestii in aceeasi cheie. Pe scurt, intrucat etica si morala erau chestii la fel de necuantificabile ca religia, sunt vreo cateva zeci de milioane de morti in tabara "liber cugetatoare"... and growing. Vreo dovada experimentala, ceva? Vreo masina unde introduci "omenire" si rezulta un quantum "morala = necesitate"? |
Citat:
Sa-ti raspund la intrebare: in acelasi mod in care acelasi instrument de cunoastere finit a conchis: nu exista zeul copacului. Apropo: exista zeul copacului? |
Citat:
|
Citat:
|
Mah pasarel, io inteleg ca rudele lu' matale nu-ti mai convin si vrei sa-i scuipi "convenabil pentru prostii mai noi care nu stiu cum e chestia". Daca ateismul a ajuns la forme cvasi-ritualice, asta nu inseamna ca era altceva decat ateism. Inseamna ca ratiunea pe care o invoca e neputincioasa pentru scopul propus. Altfel, sa inteleg ca cursurile unde ne duceau comunistii cu ciurda numite "ateism stiintific" erau numite asa dar nu corespundeau standardului matale? Mama, ce nene specios. Da' Marx corespunde? Da' idiotu' de Sartre, care aplauda procesele staliniste in acelasi timp in care scria piese "misto" despre moartea lui Dumnezeu? ESTI ASA PRAPADIT CU NEURONU' CA AI AJUNS SA CREZI CA NE VINZI ACIA RATIONAMENTE SELECTIVE "ATEU E CINE-MI CONVINE MIE CA DA FROMOZ IN POZA"? Zi si mie ce iei de ne crezi asa prosti, ca ar putea fi un analgezic bun pentru pacientii mei cu metastaze :D
@topcat: esti ca un catzel care face pishu pe jos si pe urma mofturi cand e bagat cu nasul. Stiu ca subiectul pute rau pentru ca, judecati dupa roade, ateii fac Inchizitia sa arate ca o biata copilarie, ei ridicand exterminarea pentru delict de opinie la rang de politica de stat. Dar asta e, ai o problema. Si nu mica. Si te feresti de ea, amice, ca ala negru in care zici ca nu crezi de aghiasma... :D |
Citat:
|
@inorog:
Sorry but I don't feed trolls! |
Citat:
Si inca ceva! Ai dat un exemplu clasic (ceasul si ceasornicarul) dar care de fapt sustine evolutionismul prin faptul ca evolutia are loc doar in cazul acelor sisteme care se reproduc. Ai vazut multe ceasuri care se reproduceau? Eu am vazut doar ceasuri produse si nu reproduse! Citat:
|
Citat:
Revin deci: exista zeul copacului? Ce e, nici macar cunostintele tale despre teoria abstractiilor categoriale ale lui Aristotel, expozeul scurt, nu te ajuta sa dai un raspuns? Sau intrebarea e sub demnitatea ta? |
creationism
Evolutionismul este perimat ,el nu poate fi aplicat la scara universului.Creationismul explica mai bine aparitia universului,el nu a aparut haotic,ci programat de o inteligenta superioara.In ceea ce priveste omul ,cu siguranta nu se trage din maimuta,teoria lui Darwin este o aberatie,daca ar fi fost asa erau si astazi maimute in stadiul de trecere spre om .Ca sa nu mai vorbim de genetica,ea contazice total teoria evolutionista.
|
Citat:
Asta pentru ca maimutele niciodata nu au fost in stadiul de trecere spre om. Multumit? Ai putea sa imi spui, conform teoriei creationiste, in ce mod a aparut universul si ce dovezi stiintifice aduce in acest sens? |
Citat:
|
O teorie stiintifica trebuie sa se bazeze pe dovezi stiintifice si sa fie falsifiabila. Creationismul nu indeplineste nici una din conditii. Macar daca ar explica ceva.
Ce ai vrea sa spun mai mult? Nu e nici o desteptaciune, nu am spus nimic in plus fata de ceea ce am mai spus de citeva ori mai demult si nu folosesc termeni gen abstractii categoriale pentru ca nu vreau sa dovedesc nimic cu privire la persoana mea. Iar sa ramin indiferent la niste afirmatii, asa cum ti-ai dori, nu pot. |
Citat:
Coboară-ți mintea în inimă și vei descoperi o lume nouă !!! |
Citat:
Imi dai voie sa fac chiar eu asta? |
Citat:
|
Ma simt homo sapiens pentru ca am descoperit ca, daca ceri "spirit" cu mijloacele cu care ceri ciocolata sau cu care calculezi sarcina sinei de tramvai, nu rezulta nimic tangibil. Woooow. Feriti-va. Trece homo sapiens in culmea evolutiei.
O prima descoperire pe care trebuia sa o faci este ca in crestinism (vorbind de cel nefalsificat, cum iti place tie), orice ritual e considerat inutil daca nu produce intarirea unor comportamente. Intarirea unor comportamente prin ritual e un proces biologic prin care invatam tot ce suntem. Cand pentru tine emiterea sunetelor m-a-s-a inseamna "locul unde mancam de obicei", cand pentru englez nu inseamna acelasi lucru decat "t-a-b-l-e" iar pentru chinez orice scriere sonora e absurda, vorbim de ritualuri in varianta lor "de prima proximitate". Atat prin insusire cat si prin functionare. E loc comun ca limbajul de fapt nu spune nimic, niciodata. Noi spunem prin el. La etapa la care el ajunge sa ne spuna pe noi, optiunile devin complicate si nu stiu daca ai piesele necesare in puzzle ca sa te descurci. Prin ce afirmi in prima instanta, avem de-a face cu cartezianism de duzina, si anume d-ala care a uitat ca Descartes incepe prin a semnala ca e fundamental sa-ti largesti orizontul cu indoieli nu cu certitudini. Tratarea cu dorinta prea mare de certitudini a indiferent carui discurs, pana si a aritmeticii elementare, e o dovada de ingustime mai degraba decat de inteligenta. La limita, ajungem la idealism obiectiv de tip hegelian, unde orice idee exprima numai propriul continut si unde conceptele decurg toate dintr-o idee absoluta, o porcarie jalnica din care si-au tras radacinile totalitarismele moderne. La originea acestei simpatice onanii mentale se afla ideea "calduta-draguta" "daca tot ce ar gandi oamenii ar fi numai logic si verificabil in interiorul sistemului logic iar comportamentele ar fi codificate trial and error, lumea ar fi a nice place to live into, am scapa de obscurantism si de alte nenorociri". Misto. Dar consecinta nu este asa cum s-ar putea crede din continut. Ideologiile care au rezultat din asemenea procese de gandire sunt de fapt doctrine represive. La adapostul dorintei de logica de fapt se ascunde (bine zicea nenea Freud) frica de "baza iceberg-ului", de faptul ca putem controla mult mai putin decat intregul, iar reprimarea duce la validarea comportamentelor represive la scara de masa, chiar daca nu la prima generatie. Desi nu toate rationamentele lui sunt corecte (in principal datorita antipatiei fata de propriul mediu de origine foarte rigid), Freud a intuit corect ca filistinismul "corect comportamental" al burgheziei este prin el insusi nascatorul dictaturilor. Dar revenind la topic: o a doua descoperire care merita facuta este ca si modalitatile (bizare aparent) de comunicare ale unui schizofren reprezinta cunoastere, si inca una foarte autentica. Arta este nu numai codificata si ritualizata ci si fascinanta tocmai prin referirea la un loc gol, nu la o entitate "verificabila". Ramane dorinta de pozitivism, dar sa vedem daca confratele nostru ateus sapiens rezista la nenea Wittgenstein, un personaj atat de dificil ca anturajul lui cel mai fidel n-a stiut ce sa mai creada... SI O CORECTIVA DE METODA: Brother, nu mai crede lumea tampita atat de grav sa bage botu' in texte de tipul "rationamentele valide pentru concret nu sunt valide pentru abstractizare" cu varianta agravata prin pretentii desarte de rigoare intelectuala "nu putem cunoaste intregul cu registrele cu care abordam partea". Sunt tot sofisme, si anume sofisme procedurale, numai cu putin mai bune decat silogismele, care sunt sofisme de ordin si de regn. "Daca procedam absurd cu categoriile, va pot demonstra ca nu aveti voie sa ganditi decat ce ne e accesibil". Benedicta fiat fortunatam natam, per sapientia tua, mundus. Mai pe rromanes sa moara mortu' Gegelia aka Hegel, frate, daca nu ne spuneai tu ce n-avem voie sa gandim ca depasim limitele, murea copiii nostri projti. Ca sa-ti indulcesc bomboana convietuirii cu ilogicii de noi, iti citez dintr-o piesa faimoasa: Caligula : De acum nu voi mai fi uman. Voi fi numai logic. (Caligula, de Albert Camus) |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ziceai de o inteligenta superioara. Superioara cui? Ca pana acum mai bine de 99% din speciile care au existat au disparut de pe o planeta "perfect" adaptata vietii. |
Citat:
|
Citat:
Astept inca un raspuns de la tine: exista zeul copacului? |
LOL. Insultam religia, pe oamenii religiosi si tot ce ne mai vine, in schimb voi sunteti obligati nu numai sa intoarceti obrazul ci sa faceti invitatii sa va scuipam in farfurie. Ce e neclar in ce-am zis? Doare ceva? Valeu. Pai pe mine ratiunea m-a invatat ca cuvintele nu dor. Feriti-va ca defileaza baietii care se comporta numai sapiens.
DACA TE DECLARI RANIT DE CE-AM ZIS, APOI STAI LINISTIT, CA UNUL CA STALIN TE FACEA SA CREZI IN DUMNEZEU. I mean: al lui, ala cu secera si ciocan. Hhhh. Ateismul e un vis frumos, brothers. Cata vreme aveti emisfera stanga, emisfera dreapta si creier reptilian dedesubt, rationalismul arata ca o insula mica peste un iceberg mare, si care se si topeste si reingheata dupa reguli nu tocmai intelese. Adica: daca va dati prea mult rotunzi, nu veti intelege nimic din ce nu e de inteles, in schimb nici din ce e de inteles nu veti pricepe mare lucru. "Astept inca un raspuns de la tine: exista zeul copacului?" Astept si eu un raspuns: unde ai tu limitele ratiunii, ca fara asta granita nu e trasata si facem razboi total si total aiurea. Ca instrumente de cunoastere esti undeva intre submediocru si penibil, intr-o lume de modele de gandire si stiintifice aplicate aiurea, unde totul se pupa cu tot sub "guvernarea" unor silogisme. Iesi din prostia asta. E singurul lucru care ne separa, nu Dumnezeu, nu zeul copacului. @ai2: daca asa stau lucrurile cum spui, suntem pe forumul asta si vorbim aici asa cum vorbim pe sangele unor oameni care n-au zis "nu stiu ce e dupa moarte" ci "vom muri si vom fi liberi". Copii care s-au dus in fata mitralierei ca principii de pe vremuri la razboi si ca Jeanne D'Arc cu un simplu steag in mana in fata sutelor de arcuri. Oameni care au rabdat in inchisori ceea ce nu se poate rabda pentru un principiu simplu: sa fie ateul liber sa spuna ce crede alaturi de credincios, nu unul impotriva altuia. Exista multi rataciti care spun "au murit degeaba, lucrurile erau reglate din alta parte". N-au murit degeaba PENTRU CA SANGELE LOR E IN CHIMIA PAMANTULUI SI CUVINTELE LOR SUNT IN URECHILE SI IN CONSTIINTELE NOASTRE. Daca nu te impresioneaza marturia lor cum arata lumea spiritului, atunci nu vorbele mele te pot apropia sau departa de crestinism. Daca depinde de mine sa vii in crestinism sau nu, iti spun o chestie de la obraz: nu veni cu idei de mimoza, ca o sa fii primit oricum, dar la un moment dat o sa vina o voce a constiintei si o sa zica: acum in fata mainii tale e fier si in spate lemn, si poti tipa sau poti sa te zbati sau poti pleca de aici, asta e alegerea adevarata. Iti spun ca asta conteaza pe primul loc si pe ultimul, eu, care m-am lepadat de crestinism de nu mai stiu cate ori, ca sa constat ca pentru cu totul altceva decat valoarea marturiei mele, exista cineva in crestinism care nu se leapada de mine. Si nu, nu e cum il descriu cartile sau oamenii. Ar fi urat sau prea putin sa fie asa. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Ai o sansa acum in a dovedi ca esti in stare sa aplici instrumentele tale de cunoastere, care sint sigur ca sint supramediocre si nepenibile, modelele de gindire si stiintifice intr-un mod corect, fara silogisme, pentru a raspunde la o intrebare simpla: exista zeul copacului? Ce fel de gindire folosesti tu pentru a raspunde la intrebare, pentru ca sint sigur ca ai un raspuns? |
Citat:
Ailalta parte a intrebarii era cam asa: ce stii tu despre propriile tale instrumente de cunoastere, de unde decurge ca esti aerian si alaturi cu orice notiune coerenta cand intrebi: "Ce e de inteles?" Bah, nu-mi zi ca tu nu stii ce e aia diferenta intre functionarea emisferei drepte si a aleia stangi si ca habar n-ai ce e aia diencefal ca devii comic. Ma rog, devii si tragic dar asta e alta poveste. |
Citat:
Fiecare avem sursele pe care ni le putem permite. Fiecare ne bazam pe altul in domenii pe care nu avem cum sa le cunoastem prin studiu direct. Fiecare avem dreptul sa alegem acel tip de persoana in care sa avem incredere, pe baza similitudinii unui tip de gindire, materializat in metoda stiintifica. Tu cunosti (ma rog, e o speranta) doar de pe wiki sau din concluzii ale unor terti despre, de exemplu, faptul ca directia de curgere a timpului nu se bazeaza pe mambo-jumbo-uri esoterice ci pe teoria probabilitatilor. Dar poate ma insel si ma aflu in fata lui Dzeu. |
Multumesc, dar de cand discutam aici n-ai citat o referinta serioasa. Normal ca nu ti-am citat nici eu, ca nu eram asa fraier sa-ti acopar golurile din educatie cu mana proprie. Asa cum pari sa functionezi, esti cazul tipic care se bazeaza pe cultura de hearsay si inferente precar construite. In ce ma priveste, poti sta linistit, daca nu se intampla altceva, ai sa ai ocazia sa auzi lucruri destul de precise. Ti-as fi recunoscator sa fii oricat de destept dar sa nu ma consideri asa prost incat sa iti tolerez sa scoti din context lucruri. Am relatat sumar (si oarecum in afara contextului discutiei respective) ce lucruri sustinea Aristotel despre timp. Si nu, timpul nu e definit in nici un fel acceptabil, face parte din notiunile zise "fundamentale" ale stiintei. Sensul de curgere definit in teoria probabilitatilor e o teorie, dar nu e nici exhaustiva si nu explica fundamentul notiunii ci numai o valoare de intrebuintare. Daca pentru tine faptul ca te scuip in obraz (adica scuipatul are un sens de miscare) e acelasi lucru cu chimia salivei, tocmai ai mai demonstrat odata ce fel iti construiesti judecatile.
Cu titlu usor anticipativ, folosirea universaliilor pe post de realitate e o prostie descrisa inca din Evul Mediu. Ca sa-ti fac insa o cazuistica mai acurata, faptul ca te pretinzi eliberat de idola tribus si idola specus si treci de la astea la idola fori, in termenii lui Bacon nu reprezinta decat inlocuirea unei forme de autoprostire cu alta. INTEMEIETORUL METODEI EXPERIMENTALE (NU MAI VORBESC DE IMBUNATATIRILE DE DUPA) N-A PROPUS NICIODATA O METODA STIINTIFICA PENTRU VERIFICAREA UNIVERSALIILOR. Spre deosebire de tine, era mult prea inteligent ca sa fi decazut in halul asta. |
Citat:
Cit despre lucruri precise, parca incepusem de la afirmatia ta cu privire la spatiul de stocare din ADN care e prea micut si iti cerusem niste referinte. De atunci am avut parte numai de crize de isterie. |
"Am sustinut doar ca, de la Aristotel incoace, religia nu a avut nimic de spus in domeniu, in timp ce stiinta a schimbat intr-un mod fundamental viziunea asupra lui."
Mostra de ignoranta agresiva si reductionism. Ma tem ca progresele substantiale ale "stiintei" (cu ghilimelele de rigoare cata vreme o definesti atat de rau) au fost asigurate cu substantiale eforturi (si) de savanti cu profunda atitudine religioasa. Teoria ta e ca saracii de ei au avut in religie o frana. Practica nu te sustine in nici un fel. In alta ordine de idei, obiectul de activitate al religiei este progresul stiintei numai pe lista ta de pareri bizare. Nu e nici o isterie. Taxez cum cred eu de cuviinta peisajul penibil al unui nene in capul caruia e o ordine impecabila ca-n Lord of the Rings, se stie cine-s good si bad guys, sunt doua tanti, sefulesele lor, una "religia", una "stiinta" si armata zanei bune (stiinta) duce o cruciada (haha) contra obscurei vrajitoare rele, religia. Asta e tot, deocamdata, si nu pari sa vrei sa iesi curand din stalceala. |
Citat:
Nu sustin ca toti savantii sint atei, nu sustin ca religia pune intotdeauna bete in roate Si, mai ales, ca domeniul de activitate al religiei ar trebui sa se suprapuna cit de putin peste cel al stiintei. Citat:
Pina una-alta, vrajitoarea numita religia induce o paranoia tot mai raspindita impotriva stiintei, nu neaparat o zina buna. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Geneza nu exclude in nici un fel evolutia decat daca e interpretata ad literam. In sensul acesta, o poezie unde iubita are "ochi ca cerul" nu se refera la o persoana cu ochii holbati. E foarte posibil sa se refere la o persoana cu ochi albastri. Nici macar nu discutam vreun text cu relevanta dogmatica, se pot emite pareri din foarte multe directii.
Pe mana cealalta, evolutia in sine nu exclude in nici un fel interventia divina. Asta e tot pentru cine vrea sa elaboreze lucruri rationale. Orice altceva sunt de fapt ipoteze in ambele tabere. Textul cu "religia frana pentru stiinta" e ridicul. Nu exista nici o cocoana numita "religia" care sa haituiasca o cocoana numita "stiinta" cu biciul. Exista niste cazuri, bun, la faza asta exista si cazuri de oameni de stiinta care au fost parte la atrocitati inimaginabile sau la sustinerea unor regimuri criminale. Si n-a zis nimeni "stiinta in corpore e criminala". Singurul fel in care "functioneaza" generalizari din astea se cheama "doctrinarism ingust" si e la fel de rau si in religie si in stiinta si oriunde altundeva. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Biblia e o mostra de "asa nu" dpdv stiintific.
Draga, eu iti sugerez sa inventezi si ca Biblia nu e bun povatuitor in materie de computere si ipoduri. Si ca nu e bun retetar pentru parfumuri Chanel. Si ca ghid de kama sutra e de-a dreptul execrabila. "Tu de evul mediu ai auzit?" Pasarica, nu fa pe desteptul in materie de istorie, ca nu numai ca o sa vezi cat am auzit, o sa-ti iei putina ciufuleala pentru cate n-ai auzit tu. "Asa e! Dar nimeni nu i-a facut sfinti asa cum s-a intamplat cu multi criminali crestini!" Dap. Recunosc. I-ati facut nitel mai mult decat atat, de exemplu Robespierre are inca statui in Franta. Hahaha. Iti dau un sfat dezinteresat. Fa-ti rost de un scop stiintific in viata. Lasa cate lucruri au constituit un obstacol. Daca Edison ar fi gandit ca tine am fi asteptat nitel mai mult sa apara becul electric. Si acum pentru ca esti inca un nene cu viata personala saraca si te iei in 20 questions cu mine pe teme de Ev Mediu, ia hai sa te testam asa sumar-sumarutz. ZI IN CURSUL CARUI IMPARAT BIZANTIN S-A SCHIMBAT SCRIEREA UNCIALA ASA INCAT CARTILE AU PUTUT FI SCRISE CU MAI PUTIN CONSUM DE PERGAMENT, ASTA TRADUCANDU-SE IN APARITIA UNUI NUMAR MAI MARE DE LUCRARI MAI IEFTINE SI MAI ACCESIBILE OAMENILOR FARA POSIBILITATI. Asta e de nota 7. Daca vrei de 9, fa aprecieri asupra consecintei acestei simple schimbari de redactare asupra culturii din epoca. De nota 8: ZI IN CARE STAT MEDIEVAL TIMPURIU AU COEXISTAT PASNIC SI APROAPE INTR-O IMPECABILA COOPERARE 5 RELIGII MAJORE, din care unele erau in conflict deschis in aceeasi perioada in alte parti si care au fost cauzele decaderii vietii religioase. De nota 9 cu felicitari ar fi sa discuti si despre politica, finante si administratie in statul asta. Asta, draga incultule agresiv mandru de sine sa intelegi ca e un topic punctiform. Ca daca mai calci stramb si-ti fluturi falusuri mentale fara nici o substanta intelectuala pe acest cuvios forum, iti promit ca intru in putina si prost organizata ta stiinta de carte cu o acribie pe langa care ce-ai auzit tu despre satana o sa ti se para socializare cu o gasca de rapperi. Daca ai chef sa schimbam informatii, tine-ti zoaiele complexelor de superioritate la locul lor. Daca nu, putem proceda si militaros. Sa edifici pe fratii de credinta demonstrand ce ratati plini de nestiinta sunt ateii e intotdeauna o sarcina placuta. Exista desigur atei care fac exceptie. Da' deocamdata nu semeni. |
Citat:
|
Citat:
|
Pasarica, vino repede-repede la Evul Mediu si spune-ti lectia, ca te faci ca ai uitat ca m-ai provocat sa vedem care din noi are mai multa stiinta de carte. Deci, hai la o discutie despre cum frana religia stiinta in Evul Mediu si pariez ca se va distra tot forumul. Miroase a nene d-ala care e alergat de inchizitori si haituit cu lancea de cruciati. Si care afara de asta nu stie despre Evul Mediu decat chestii vagi gen "atunci traia Stefan Cel Mare". Si am un feeling ca e util sa-ti fie scoase ifosele din cap nitel.
Apropos, ca e clar ca esti clei. Povestea cu modificarea uncialelor s-a produs sub ultimul imparat iconoclast, Teofil. O simpla schimbare de dimensiune a literelor si cursivitatea textului a fost indirect un eveniment cultural. E posibil ca, daca nu s-ar fi petrecut, noi sa nu fi auzit niciodata de Aristotel decat din surse indirecte. Si nu, nu-ti citez din Sfintii Parinti. Sunt un nene care stie carte si porcaie un ignorant mandru de sine. Sfintii Parinti s-ar fi rugat pentru tine. Eu o sa ma multumesc sa arat in ce hal esti de incult si plin de clisee de doi bani, asa incat o sa se roage toti crestinii de aici, vazand starea jalnica a abecedarului matale. Ce vrei sa faci tu mai departe - well, stii, spre deosebire de situatiile demne de milostenie descrise de Sfintii Parinti, tu esti un ghertzoy cu pretentii de oafa citita si toba de carte care iese la interval. Asta nu incumba cazuistica milei, dragoste. Asta in filme hollywoodiene cu cruciati se cheama "he asked for it". Ah, sigur, poti concede ca cel mai mare obstacol pentru stiinta sunt aici si acum comportamente ca ale matale aka ochelari de cal cu citanie putina si intelegere si mai putina. Poti concede ca Evul Mediu a continut oameni care s-au incapatanat sa produca cultura si sub sabia barbarilor, si sub amenintarea ciumei, si scriau manuscrise si le aparau uneori cu pretul vietii ca sa vii tu aici, nespalat pe gura si putind a trufie si sa incerci sa faci pishu de sus pe jertfa lor dezinteresata, in conditiile in care si in vremea aia multa lume ii privea ca dusi cu capu' pentru ca viata era nesigura la maxim si lor le ardea de "discurs asupra metodei" sau alte artefacte mentale fara care stiinta era o gluma proasta. Poti concede ca stiinta n-a fost intarziata cu nimic de religie in the very brain of Galilei de care face lumea de genul tau atata caz. Poti concede ca esti intr-o tara cu credinta ortodoxa, unde pana si persecutarea pe motive de religie e ceva cu totul neobisnuit, necum sa nu respecte oamenii stiinta si beneficiile ei. Si poti concede mai ales sa-ti tii fleanca si sa discuti despre unde ti-e lungul nasului. Daca mai iesi la atac sa faci pe cultul cu mine, mai ales intrucat in modelul tau de gandire nu e logic sa doara cuvintele, promise ca te fac de comanda. Mai e o alternativa: iti declini varsta, ocupatie, studii si dorinta de a discuta fair si la obiect si poti sa ma crezi ca am uzul conversatiilor foarte dulci macar pentru ca in viata civila sunt platit sa fac lumea sa se simta mai bine, nu mai rau. Do we have a deal? |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:09:23. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.