![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nu Dzeu aduce echilibrul social, cum nu l-a adus nici pina acum. Conform scenariului tau, care e frina care actioneaza asupra mea sa nu fac ceea ce povestesti tu mai sus? Precizez, daca nu ai observat cumva pina acum :21:, sint profund necredincios. BTW, cred ca esti obsedat de bani. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Bineinteles ca sunt
obsedat de bani.Doar nu o sa fiu obsedat de religie sau de invataturile lui Hristos.Alea sunt pt idealisti.Eu sunt pragmatic ma nu obsedat.Caut profitul in scopul unei satisfactii personale,fie si in detrimentul altora.Ma doare undeva de altii.Sunt o gena mai egoista decat crezi tu.Eu vreau sa se oficializeze exterminarea Credintei.Omul,lipsit de vechiul sau reper nu va deveni mai bun.Istoria iti demonstreaza ca evoluam spre rafinamentul exterminarii nu spre conservarea speciei.Asa cum spuneam>omul lipsit de un reper moral precum crestinismul va spune>,,orice imi este permis.Nu ma va judeca nimeni".Daca imi invoci dreptatea umana te invit sa faci o plimbare pe ,,culoarul pasilor pierduti"din tribunale.Vei vedea cat este de subiectiva,corupta si imperfecta.Desi exista norma>arbitrarul actioneaza extrem de des.Arbitrar ma nu liber arbitru.cand omul va pune accent doar pe individualism>atunci consumul va urca pe pereti.Idem profitul.Aici intru eu in scena asa de Bulgakov.Oamenii interesati de consum si profit sunt competitivi.Le este indusa mentalitatea conform careia trebuie sa razbata,sa castige,sa fie cel mai bun.Asta implica concurenta si lipsa spiritului de sacrificiu la adresa altora.cand oamenii concureaza pt supravietuire,precum orice alta specie,atunci cel de linga tine este un potential concurent.Cat timp gandesti asa>este usor sa controlezi oameni pe principul competitiei care de fapt este un ,,divide et impera".
Mai voi credeti ca am inventat eu oul si gaina?Gaina momentan s-a suit in varfu parului de cat de arivisti am ajuns.Pe tine nu te obsedeaza banii?Nasol.Cumva nu imi mai esti simpatic pt ca nu te voi putea controla.daca iti vin idei bune?Pai eu nu vreau idei bune.Eu vreau profit.Vorba lu Al Pacino ,,Ce om in toate mintile ar putea afirma ca secolul acesta nu imi apartine in intregime?".Unii il numesc Diavol.Altii il numesc Profit.Altii il numesc in alt mod. Nu exista diavol?No prob.Exista lupta pt profit care este mult mai salbatica. Voi av uitati la tv sau traiti intr-o lume virtuala?In afara de profit..pt ce se mai lupta lumea actuala?Exista ceva in care banii sa nu isi revendice statutul? Topcat..eu sunt cel care merge fara Dumnezeu.La fel ca si tine.O sa ne intelegem bine..trust me |
in loc de final
Auzi tu titlu de topic>,,ateismul este o prostie”Hahaha.Este cel mai bun mod de a spori productivitatea.Oamenii vor vrea mai mult pt ca nu va urma nimic.Totul se termina aici.
Eu as sponsoriza la greu ateismul.Gasiti hibe in invatatura lui Hristos.El le-a spus numai prostii.Daca eliminati invatatura lui>sa vedeti spectacol uman.Pina la urma>Biblia aia este un basm.Cine are nevoie de carticica aia scrisa marunt?Apostolii?Niste fanatici care nu erau in toate mintile.Hristos?O legenda.Hai ma..e usor sa eliminam aiurelile astea. Este timpul ca Credinta sa dispara definitiv.Atat cat a mai ramas.Acum vine timpul unora ca mine si mie nu imi plac regulile morale ci doar cele ale supravietuirii. Topcat>M-as bucura daca randurile mele te-au inveselit.Dupa ce le termini ce citit te rog iesi pe strada si admira lumea in care traim.Sa-mi spui unde am exagerat.Bine ai venit in lumea mea.Te salut...prietene. |
Citat:
Nu mi-ai raspuns la intrebare: ce ma retine pe mine la a face ceea ce povestesti tu mai sus? |
Citat:
Oricum, te asigur ca am mai multe legaturi cu lumea reala decit iti inchipui. Chiar cu cea a banilor :) |
Citat:
|
Pai daca te uiti
Citat:
pe profilul meu vei vedea la ,,ocupatie">stock market.Crezi ca acolo este Imparatia Domnului?.Isi fac oamenii cruce dar invocand pe Regele Ban.Eu mi-am postat ocupatia de prima data.Puteai sa te uiti dar nu te-ai uitat(poate).Bagi mina-n foc(nu zic care)ca nu fac ce spun?Oare am mintit pina acum?Pai sa ne gandim.crestinii spun ca necuratul stie inclusiv Biblia,poate face foarte multe lucruri amagitoare.Sa- nu-i asculti.Basme.Vrajeli.Ce rau ti-am facut eu..chiar daca as fi soldatul intunecimii sale?Este foarte bine ca stai pe un forum crestin.Le bagi idei,ii faci confuzi,nu-i lasi sa se gandesca la ce i-a invatat Hristos.Keep up the good(not god)work.Mai tii minte cand te-am intrebat ce cauti aici?Pai tu crezi ca te-am intrebat degeaba?Hihi.Pai fii atent>astia iti spun sa stai smerit in camera ta si sa exersezi rugaciunea lui Hristos fara oprire.Eu iti propun un chef la Ibiza cu 3 fete tari si sampanie in valuri.Ce alegi?Ti-am spus eu ca vom fi prieteni.Sau poate vrei sa te dedici doar studiului.Nu-i nici o problema.Daca poti sa anulezi crestinismul te voi face foarte bogat.Sau o faci pe gratis..in numele adevarului?Mie imi convine in oricare din variante.Ar fi o singura problema>dupa ce il elimini pe crestin sa nu cumva sa-ti vina ideea sa ai tu solutii morale.Mie nu imi plac.Imi ingradesti profitul si s-ar putea sa trebuiasca sa te elimin eu. Topcat..it can be only one..nu zicea asa un scotian celebru..tu crezi ca mi-am ales nickul degeaba?:))) Prietene...pe mine nu ma afecteaza cu nimic existenta ta.Daca va fi sa te ajut vreodata o voi face in numele la ceea ce cred eu.Pentru tine va conta mai putin.Problema este daca tu ai proceda la fel sau ai fi precum sunt eu in portretul de mai sus.Eu sunt convins ca m-ai ajuta fara sa imi ceri nimic ba chiar ai renunta si la viata ta ca sa scap eu.In caz contrar...nu uita...Ibiza si fetele sunt mai tentante decat sa faci un bine..cat de mic.Cine te va rasplati pe tine?Nimeni.Se vor folosi toti de ttine cat vor avea nevoie.Stii asta.O vezi zi de zi. Nu-i lasa in pace pe crestini.Nu iti dai seama cat ,,bine" faci altora.Oare glumesc?Hmm... |
Citat:
Eu te-am rugat sa imi spui ce crezi ca ma retine pe mine sa fac la fel. |
Topcat..prietene..amigo...
de ce sa te retina ceva?Te rog sa ma crezi.Nu vei fi judecat.Ce conteaza ce cred altii despre tine?Vax albina.Sa-ti spun o reteta simpla>bani=putere=dominatie.daca vei fi puternic lumea va juca cum vei canta tu.Vei fi un mic dumnezeu.Realizezi tentatia asta?Pai ce..sa te opreasca o legenda?Fii liber de asemenea constrangeri absurde.Fara ganduri negative.Think big.Sa stii ca am analizat ce a spus Hristos.Faza este ca nu este nimic rau in ce spune dar nu este nici nimic bun pt afaceri.Aici incepe sa aiba o problema.Intelegi?
Stii cum poti sa nu ai limite?Scapa de constiinta.Este o caramida inutila.Ai asa ceva?Asta te retine?ROFL:))) http://media.urbandictionary.com/ima...rofl-50476.jpg hai ma...ce..naiba:)))...sa lasam cliseele astea demodate.Pai ce..ti-at fi rusine sa fii prieten cu un ticalos ca mine?De ce?Ce e aia rusine?Ai mustrari de constiinta?Nu cred.Tu esti un om al concretului,al datelor reci si precise.Ce constiinta?Aia e variabila.Nu vrei sa cucerim lumea?Tu cu stiinta si eu cu bani.Eu insa am nevoie ca toti oameni sa creada in mine.Unii in cred in basme.Rezolva tu asta in interesul nostru comun. Am sentimentul ca nu iti place de mine...ma simt ofensat:))Si eu care credeam ca vom da amindoi o spargere-n Rai:)) |
Chiar nu vrei sa imi raspunzi la intrebare? :)
|
Oare eu sunt cel care trebuie sa raspunda?
Eu nu am cum sa-ti raspund pt ca>vezi tu>simt ceva bun in tine iar eu nu sunt bun.Ai ceva inutil pt planurile mele in tine.Numeste cum vrei chestia aia.Lumea asta prietene este o jungla in care dupa fiecare copac poate este un pradator ca subsemnatul>gata sa mai scoata un ban din bunele intentii ale altora.Ai un suflet mai bun...pfff..ce ma arde sa spun asta...:)) Trebuie sa plec prietene.Sa nu te superi pt aceste dialoguri din Iad.Sunt mai reale decat crezi si sunt infricosator de multi oameni care gindesc asa.Chiar acum am voi duce intr-un loc pe acest tip.Te salut,imi cer scuze(da nu uita de Ibiza..let's paaartyy!!:)si daca te-am suparat sa stii ca doar eu sunt ticalosul.Sau glumesc?O sa aflam noi sooner or later raspunsul
Te salut Topcat.Bye |
Citat:
|
pacat..
Citat:
De ce ma jignesti?Mint cu ceva?este plina lumea de oameni precum cei descrisi.Nu stiai asta?Traiesti intr-un glob de sticla?Sau vrei sa-l contesti pe Dumnezeu pe un forum crestin si sa pari baiat de treaba?esti paradoxal amice.Nu iti place tabloul?Ghinionul tau. Este realitatea bancara si financiara.Imi lipseste o doaga?Nu esti politicos.Sa-ti explica mai clar>un crestin nu are nevoie,prin definitie,de bani pt a-si sustine Credinta. Cercetarile tale stiintifice(pe care le arunci crestinilor in fata)sunt SPONSORIZATE cu..bani.Banii aceia sunt greu de definit drept morali.Iti spun eu asta.Ai o problema cu rahatu care va sponsorizeaza in interesul umanitatii? Credeam ca esti mai calm..ma pregateam sa dezbatem dilemma lui Raskolnikov si tu ma reduce la stadiu de nebun.PS>la Ibiza am fost acum 3 ani.Nu te ingrijoara amice. Demonstreaza ma ca ce am spus eu nu este asa.La faza cu inexistenta lui Dumnezeu sunt convins ca veti reusi...Ba da macar societatea se presupune ca o stiti cum este..visatorilor. |
Citat:
Oricum, nu am o problema cu banii, sint ceva necesar, dar nu imi plac excesele, de nici un fel. Nici macar cele de dragoste ;) Nu sint om de stiinta. Mi-ar placea sa fiu, dar nu sint. Sint fizician, pentru ca am o diploma meritata in acest domeniu, dar nu lucrez de mai mult timp in fizica, desi am pastrat numeroase legaturi in continuare. Am preferat familia si banii cu care aceasta este sustinuta. |
Citat:
@scotianul iarta-ma ca ma bag in ciorba voastra da' e prea haioasa sa nu va aplaud. Scenariu e bun da' distribuitia personajelor... hmm, mai tre' lucrat la ea. Nu intri bine in rolul de Mefisto, nu-l poti plastografia si asta face sa nu aiba reactia scontata. Postarile tale de azi in discutia cu topcat sunt geniale, inca nu am citit decat foarte putin din ce scrii pe forum, sper sa nu ma dezic, dar ai o minte fascinanta. Una mai delicioasa ca alta. Personal, nu am lasat niciodata ateismul sa se cuibareasca in mine ( a se citi in colaborare cu Dumnezeu ) , desi ar fi avut conditii propice, insa presupun ca daca as fi fost atee si as fi intalnit o minte ca a ta, mi-ar fi vibrat creierul ca un seismograf in caz de cutremur major. (si de la creier, la inima, m-as fi zbatut cumva sa ies din labirint) De acolo de unde esti si prin ceea ce simti si faci, razbate un chip rational si mai ales sensibil, incompatibil flagrant cu presupusul prototip-maimuta, oricat de mult ar fi putut evolua. Sper doar sa generezi si in ateii cu care te intersectezi „cutremure neRichteriene”. Acuma, depinde si ce model de „seismograf” au in dotare. Nu intru aici in adancimea teologiei „chip si asemanare cu Prototipul” ca nu ma pricep, dar imi deschizi apetitul sa ma apuc de asimilat. Ziceai nu demult pe nu stiu ce alt topic ca vrei sa-ti stergi contul si mi-ar parea tare rau. Sa-ti spun si de ce, imi oferi o sursa nebanuita de inspiratie pentru un personaj-caracter, in relatie cu alte personaje, deocamdata imaginare, dintr-un posibil roman-jurnal, care deocamadata e doar in faza de embrion. Nici nu stiu daca o sa se concretizeze vreodata. Pana una-alta ma bucur de diversitatea sub care Dumnezeu isi arata chipul in oameni, chiar si asa in spatiul asta virtual nedesavarsit. In realitate, excludem si ne autoexcludem din relatii incompatibile dupa mult mai multe criterii. Iar despre intrarea ta in rolul unui ateu imoral, pragmatic, exterminator, dominat doar de instinctul de conservare, a fost o lectura savuroasa si in acelasi timp, scenariu distopic infricosator, nu stiu daca interlocutorul tau a sesizat textul si metatextul ei. Sau urmeaza de acum s-o faca....( hello topcat, la fel de fascinanta e si mintea ta din ce pricep eu cu a mea. Daca singur ai ajuns aici, darmite daca ai colabora si cu designerul, la ce rafinamente ai putea ajunge !!! ) Se pare ca iti place fictiunea si nu te-ar deranja un rol de asta intr-o carte . Dar.... cum sa-ti zic? esti total incompatibil scotish man!!! si tu stii asta, esti prea altfel pentru un rol atat de deplorabil, indiferent daca prin absurd ar putea falsifica ateii constiinta individuala si a maselor. Ar trebui intai de toate sa-si altereze pana la negare propria constiinta. Nu te-ai putea lepada de identitatea pe care ti-a dat-o Dumnezeu si pe care ti-o asumi, doar cel lipsit de asumarea unei asemenea identitati ar putea juca perfect un asemenea rol. Cu toate astea, in ortodoxie, sfintii parinti, ne avertizeaza sa nu cadem la invoiala cu un asemenea gand, sa nu-i dam frau liber, pentru ca atunci, duhul acesta al ratacirii incepe sa faca ce stie cel mai bine, adica sa iti paraziteze propria identitate si sa te puna pe nesimtite intr-un conflict ireductibil cu tine insuti, din care cu greu se poate iesi. Inchei in stilul tau, bye. |
Citat:
Citat:
|
delia 31&topcat
Topcat:pe tine m-am suparat.Am vrut sa facem un show si tu m-ai trimis kla Spitalul 9.Doar traim in epoca show-ului.Imi vine in cap versurile lui Cheloo din ,,Plec pe Marte"..las ca ne vom impaca noi odata.
Deali 31:14 ani de colindat lumea doamna/domnisoara.Acum am obosit si am venit acasa.Nu am nici un merit.Am mers pe globu asta in toate directiile.M-am incarcat cu toata frumuseatea si nebunia acestei lumi.Sunt ca un fel de bec pe sistem Pasarea Pardisului.Dumnezeu exista doamna.M-a salvat pe mine de atatea ori de nu am cuvinte.Eu l-am rasplatit pe masura:nu m-am tinut niciodata de cuvant.Asa am simtit eu:ca exista si ne iubeste mai mult decat credem noi.Daca eu as fi fost Dumnezeu pt o zi:)) radeam globul de pe harta lumii daca tineam cont de cata murdarie umana am vazut.Dar mi-as fi adus aminte de minunile lumii pe care le-am vazut:minuni din credinta,din stiinta,din arta sau pur si simplu minuni ale suifletului uman.La batrinete(am deja prea mult par alb)imi voi scrie memoriile:)) Sa stiti ca fara sprijinul lui Topcat nimic nu ar fi fost posibil(doar nu era sa vorbesc singur).\ Acestea fiind spuse va salut si va spun sa credeti in ceea ce scrie in carticia aceea cu litere mici.Puteti sa credeti si in descoperirile stiintifice.Nu trebuie ignorate.Credinta si stiinta sunt mai legate decat credeti.Eu admir stiinta dar imi pastrez Credinta.Nu spun ca asa este calea.Asa fac eu.In rest...stock market :)) Va doresc o zi buna |
@ topcat: Pai daca ti-ai gandi gandurile pana la capat cred c-ai ajunge sa vezi ca ala e scenariul ultim, si s-au mai gandit si altii, ca de-aia au scris distopii. [ Ai citit de pilda Pianul Mecanic (K. Vonnegut) ]
Daca tu ai avea acces la o smecherie de-aia ca-n Star Trek, holospatiu parca, playgroundul ala unde se duceau si-si faceau scenarii si jocuri, ce crezi ca ai face cu el? :) Ar fi un loc unde societatea nu ar avea cunostinta de actele/scenariile tale, sotia ta n-ar afla, seful tau n-ar sti, copiii nu ar putea niciodata sa te judece, nimeni de pe forum n-ar afla. Si tu ai avea posibilitatea sa creezi acolo ABSOLUT orice fel de experienta ti-ai dori (bineinteles, personajele holo n-ar suferi nici o trauma, fiind inexistente) din curiozitate, din dor... totusi cred ca ar prima curiozitatea si ca nu ti-ai inscena o iesire la pescuit. Eu stiu de pe-acum ca ajunsa in situatia aceea, libera de orice constrangere exterioara, nu din ceva simt moral intrinsec determinat genetic m-as controla (daca as fi in stare) ci din frica de Dumnezeu. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Pai bucatele dintr-o realitate virtuala de genul descris mai sus iti poti crea si acum. Chiar frica de Dzeu e cea care te tine in friu sa nu o faci? |
Citat:
Nu frica de Dumnezeu in sens legalist ma impedica sa creez lucrurile acelea - oricare ar fi. E altceva si vad acum ca nu pot pune in cuvinte :) Dar sunt oameni care se bucura din plin, fara nici o retinere, de libertatea si puterea asta (prin fictiune de exemplu, e si asta o cale). Ma rog, eu nu imi pot exprima retinerea in asa fel incat sa o intelegi, decat daca ai avea si tu una similara. Pe tine te-ar opri ceva si daca da, ce? Remember: putere / libertate (inclusiv fata de consecintele exterioare) / discretie depline. |
Citat:
Eu personal am mai spus ca nu mi-as dori sa fiu in pielea lui Dzeu, ar fi teribil de plictisitor. |
Citat:
N-ar afla nimeni. Toate lucrurile de care ne rusinam si de care ne stanjenim in prezenta altora, ar avea frau liber acolo, fara nici o consecinta (de-aia am si zis ca sunt holograme). Intrebarea este, in mediul acesta, mai exista vreo retinere in a-ti indeplini cele mai profunde fantezii sau a-ti astampara cele mai bizare curiozitati? Si-ti spun sigur ca nu e treaba genetica nici culturala, ca pana acum cateva luni raspunsul meu la aceasta intrebare ar fi fost: nu, niciuna si chiar am calcat pe terenul ala nu virtual ce-i drept, ci prin fictiune scrisa. Nu cred ca am suferit ceva mutatii intre timp :) Sau oare mi se putea lega ceva in creier de la o zi la alta? |
Citat:
(o mai fi si exceptii, care nu o fac pentru ca e contrar constiintei lor, chiar daca neaga existenta lui Dumnezeu. Oricum cred ca acea constiinta care e dreapta deja este cu Dumnezeu, desi nu inteleg din ce motive nu vrea sa recunoasca)... |
Citat:
Oricat ne-am incurca in cuvinte, viata este mama tuturor evidentelor. In absenta ei, nu ar mai fi nici macar un cuvant de spus. Aspectul relativ decurge din necunoasterea de sine, fapt care aduce logic dubii serioase in incercarile noastre milenare de a raporta propria fiinta la viata. De aici erupe acea multime de "poate" pe care i-ai enumerat mai sus. Ratiunea si simturile sunt doar o parte incomplet decriptata din acest fabulos mecanism de interactiune dintre fiinta umana si viata. Aici intervine cu o coerenta pana acum neegalata, teologia si mai ales invatatura Hristica. De 2000 de ani ne autoratacim (noi oamenii) in propriile dileme datorita referentialelor diferite de pe care abordam integratorul suprem, Viata. Unii cred in Dumnezeu, altii isi cauta sensul prin Buda, altii cred doar in ei, unii vor sa faca bine, altii vor sa faca bani, unora le pasa, altii plutesc in indiferenta s.a.m.d. In acest ghiveci administrat dintotdeauna (cu mici si relevante exceptii) cat se poate de prost de unii care nu se pot conduce pe ei insisi, dar au pretentia de a ne conduce pe toti, ne punem cateva intrebari habarniste si inainte de a afla raspunsurile primim un bilet "numai dus". Relatarea pe care am postat-o cateva pagini in urma sustine alaturi de multe, foarte multe alte relatari asemanatoare, un cod de eliminare a majoritatii dubiilor pe care fratia ta le-a enumerat mai sus. O cheie care cere doar putina dragoste, ceva curiozitate si multa sinceritate. De restul se ocupa Dumnezeu. Din pacate ceea ce putea sa fie o mare bucurie (propunerea fratiei tale din final) are si foarte putine sanse de izbanda. Nu poti testa un parinte harismatic. El este cel care te poate testa. Nu ai cum sa te duci sa testezi pe cineva care stie dinainte cu ce ganduri vei veni la el. Fratia ta trebuie doar sa fii curat la gand si la fapta, sa ii iesi inainte cu sinceritate totala si sa ii ceri sa te ajute sa intelegi. Te voi cauta negresit daca imi trimiti datele de contact pe privat sau la laurschepsis@gmail.com . Doamne-ajuta! |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Pentru ca sa nu existe vreun dubiu asupra curatiei gindurilor si faptelor mele, pentru a nu stii cu ce ginduri merg eu la el iti propun urmatoarele: -sa alegem un tert care sa scrie zece cuvinte pe o hirtie -sa punem hirtia intr-un seif pe care il putem deschide numai impreuna -vizitezi tu sau cine doreste si se simte cu sinceritate totala si dornic sa inteleaga, orice parinte harismatic, clarvazator sau orice alta fiinta care credeti acum ca ar avea acele daruri de care povestesti in mesajul anterior si ii rugati sa va spuna care sint cuvintele scrise pe hirtie -sa confruntam cuvintele de pe hirtie cu ceea ce aflati voi -sa ne revizuim parerile cu privire la harisma Ce zici? Am sa iti dau datele mele de contact |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:07:55. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.