![]() |
188. “Fenomenul Pucioasa” : un “fenomen” cu trei explicații posibile (II)
II. “Șfânta lelică și proorociță Maria” : o “trâmbiță” retrogradată la rangul de “punte de trecere” (VIII) Cartierul general al noilor lideri pucioși este denumit “grădinița de la Glodeni” și este pus sub ocrotirea sabiei de foc a arhanghelilor Mihail și Gavriil, la fel ca grădina Raiului. Se binecuvintează generația tânără, cea care s-a pus cu fidelitate sub ascultarea liderilor pucioși. Se binecuvintează și liderii pucioși, fii duhovnicești adoptivi și moștenitori deplini ai darurilor Verginicăi, de la care au primit duhul “proorociei”, ca fiind cei care “sunt învățați din cer” ca să-i învețe și pe alții : “Se binecuvintează paza cerească, cea care este în jurul lui Israel și cea care este în jurul grădiniței mele de copii. Sfinții arhangheli Mihail și Gavriil sunt în fața ocrotitorilor cerești. Și iată, binecuvintez cu binecuvântare cerească pe cei mai mititei, pe cei mai moi, pe copiii cei tinerei care urmează această lucrare, pe cei ce cântă în mijlocul lui Israel, pe cei ce strigă la mine. O, eu îi iubesc și îi cercetez și lucrez în gândul și în mintea lor și le fac curat în inimă, dar lucrez prin voi, copii lucrători. Eu stau în voi la lucru, și voi să vă adunați spre lucru duhovnicesc, că mare bucurie e pe cer și pe mine când are cerul la cine veni, când are unde să-și plece capul ca să asculte cântarea celor răscumpărați. Binecuvintez pe cei ce sunt învățați de cer, și pe cei ce învață din cer; pe cei ce se lasă învățați, și pe cei ce învață în numele meu, căci eu sunt învățătoare în poporul meu, și lucrez prin fii. ” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 14-12-1994) Iar cei rămași “răzleți de Dumnezeu”, fii după trup ai lelicăi, care nu s-au putut lipi cu duhul de noii lideri pucioși, sunt căinați ca niște neînțelepți care n-au priceput că Verginica și Maria au avut darul proorociei: “O, fii ai lui Verginica, fii luați de la surioara ei, din porunca Mea! O, măi copilași răzleți de Dumnezeu, cum de n-ați voit să fiți fii de prooroci, așa cum v-a fost alegerea pe pământ? Verginica și surioara ei de la care vă avea ea, au fost proorocii Mei pentru cea de a doua venire a Mea.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 24-04-1998) Care sunt așadar, roadele Noului Ierusalim aflat sub ocârmuirea lelicăi Maria? Dacă ar fi să-i credem pe noii lideri pucioși, “oile” de sub toiagul lelicăi au fost mai degrabă “capre”. Zece ani (1980-1990) au fost irosiți în lupte surde pentru putere: numai răzvrătire, numai pizmă, dorire de mărire deșartă, neascultare, furt de cel sfinte, lipsă de înțelepciune și de orizont duhovnicesc, căci creștinii din “poporul cel vechi” al lelicăi, moștenit de la Verginica, n-au înțeles să se plece sub înțeleapta ocârmuire a noilor lideri pucioși, ci au complotat împotriva lor și a noii orânduiri trasate de “Domnul” Pucioasei. Anul 1993 a însemnat de asemenea anul în care s-a pecetluit schisma față de Biserica Ortodoxă Română și începutul derapajelor eretice din sânul noii biserici care se înfiripa pe tăcute. În concluzie, este plauzibil ca diavolul să se fi folosit la modul instrumental și de lelica Maria, având în vedere rezultatelor dezastruoase ale creștinilor pucioși din această perioadă de naștere a schismei și dospire a ereziei la Pucioasa. C. Al treilea vector : Dumnezeu. Întrebarea conexă este : Prin lelica Maria a vorbit Dumnezeu? Vorbirea lui Dumnezeu către oameni nu poate fi altfel decât ireproșabilă. Vom expune aici doar două grave deficiențe în propovăduirea lelicăi Maria intitulată “Cuvântul lui Dumnezeu”. Acestea sunt: 1. Existența simultană a două duhuri și a două “lucrări” distincte, la cele două “proorocițe” aflate în concurență și luptă pentru putere în perioada 1980-1990, care au creat mare dezbinare, dezordine, invidii, antipatii și lupte subterane între creștinii pucioși, care ar fi trebuit să fie doar o singură turmă. 2. Existența unor “proorocii” fanteziste, incoerente sau de-a dreptul mincinoase în mesajele scoase pe piață de lelica Maria. Exemple: - Proorocie despre regele Mihai, care va veni în România și va restaura o conducere monarhică: “... Dumnezeu voiește viață curată în România. Dumnezeu curăță pământul țării românești. Dumnezeu, cu puținul Său popor curat, va birui. O, nu Mă voi astâmpăra până nu o voi aduce pe România pe placul și pe voia Mea. Nu Mă voi astâmpăra până nu-l voi aduce pe conducătorul României, iar el să fie pe voia lui Dumnezeu și să-Mi scoată poporul român la lumină și la mântuire. Eu, Domnul Iisus Hristos, cu turma Mea cea mică voi fi biruitor, și toți ochii vor vedea.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 25-12-1989) - Proorocie despre scaunul de judecată, care va fi în România: “Scaunul de judecată va fi în România, pe care o spăl acum. Veți vedea cu ochii și adevărul și dreptatea.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 25-12-1989) Biblia proorocește că scaunul de judecată va fi în Țara Sfântă: “Să se trezească toate neamurile și să vină în valea lui Iosafat, căci acolo voi așeza scaun de judecată pentru toate popoarele din jur”(Ioil 4,12) Concluzie: Luând în considerare aceste grave deficiențe în propovăduirea “Cuvântului”, putem afirma cu convingere că nici prin lelica Maria nu a vorbit Dumnezeu. |
189. “Fenomenul Pucioasa” : un “fenomen” cu trei explicații posibile (III)
III. “Șfânta leliță și proorociță Mihaela” și basmul “Albă ca Zăpada și cei 14 Pitici”(I) Nici pentru Mihaela (succesoarea de iure a Verginicăi la “proorocie), “Părintele Nicodim” nu se obosește să demonstreze că nu omul, nu diavolul, ci Însuși Dumnezeu o folosește ca mesager al cerului. Întrucât Prea Cuviosul Nicodim e convins că a demonstrat “matematic” faptul că “prin Sfânta Virginia vorbea Dumnezeu” și deoarece lelița Mihaela a fost singura uceniță fidelă care a fost alături de mama Gigi până la moartea acesteia, devine fără echivoc faptul că ea a moștenit de la predecesoarea ei darul și harul de a asculta cu urechea voci din lumea “de dincolo”, din afara spectrului undelor hertziene. Circula printre pucioși, înainte de 1980, un zvon că acela care va fi găsit la căpătâiul Verginicăi (mama Gigi, sau Gigica) atunci când ea va muri, acela îi va lua locul Sfintei Mari Proorocițe Gigica în fruntea “poporului creștin”. Or, în ultimii ani de viață și până a murit, Verginica nu s-a mai desprins de compania Mihaelei, și invers. Apare deci paradoxal faptul că, deși Mihaela era “în drept” să-i urmeze Virginiei în scaunul “proorocesc”, totuși următorul “mesager” al lui Dumnezeu din cer n-a fost ea, ci a fost lelica Maria, sora Verginicăi. Nu se poate vorbi aici despre uzurpare, atâta vreme cât scaunul “proorocesc” a fost vacant mai bine de un an, până în 1982, când lelica Maria a preluat, șovăielnic, hățurile “proorociei”. Mihaela ar fi putut să-și însușească imediat acest rang, dacă voia, dar vremurile îi erau încă potrivnice. Poporul era răzvrătit și dezorientat, “păstorii” nea’Mișu și nea’ Cristea erau tot la timonă, unde tăiau și spânzurau, iar pe “moldoveancă” o pizmuiau pentru intimitățile ei cu Gigica, așa că Mihaela n-a riscat. A așteptat zece ani ca roadele “lucrării” Verginicăi să se coacă și să se scuture, înainte de a ieși deschis la lupta pentru putere. Iar când a ieșit, “păstorii” erau deja obosiți, opoziția lor era de acum mai slabă, “poporul” Verginicăi se risipise, iar Mihaela s-a putut desprinde fără emoții în unicul câștigător. Mihaelei i-a displăcut se pare metoda patetică a surorilor Tudorache (Verginica și Maria) de a aduce “cuvântul Domnului” lungite pe pat și pozând drept “profund (dar adânc, totuși) adormite”, în fața unei adunături eterogene de exaltați, curioși și căscați, care se credeau a fi “poporul” Domnului. O agasau circul, fanfaronadele, sclifoselile, manierismul, vorbele de clacă, patetismele ieftine, igiena precară și jumătățile de măsură ale “surorilor” creștine. Nu era nici ea indiferentă la bârfă, dar se ferea să cadă în mahalagism. Nu înțelegea pe atunci la ce ar putea fi utile despotismul, nedreptățile, obtuzitatea și răutatea gregară a “păstorilor” nea’Mișu și nea’ Cristea. Era încă un om dintr-o bucată și și-a declarat sieși că atunci când îi va veni bine, va face ordine în toate. De aceea, stilul “proorocesc” pe care și l-a propus în anul 1990 era simplu, elegant, convingător, și demn: fără spectacol, fără spectatori, fără recuzită de cămin cultural sătesc, fără regie de culise. Ea pretindea că “aude” pur și simplu vocea Domnului ca o adiere care vine în taină și repede, precedată de vuiet de suflare de vânt, iar apoi îi dictează la ureche, cuvânt cu cuvânt, mesajele cerești. Mihaela le scria pe caiete și apoi le făcea cunoscute adunării. Tot ritualul era opac pentru “popor”, dar și extrem de simplu, prezentat ca o minunată taină cerească, așa că nimeni nu putea contesta nimic, că nu avea ce. Oricum, “Cuvântul” pe care îl aducea la lumină Mihaela era laborios și convingător prin sine însuși, fiind net superior frazelor sincopate, încâlcite și adesea lipsite de noimă pe care le promovaseră până atunci Verginica și lelica Maria. Competiția dintre cele două “proorocițe” care au avut ghinionul de a fi contemporane (lelica Maria și lelița Mihaela) a fost inevitabilă și a durat circa patru ani (între 1990 și 1994) până când lelica Maria cu greu “a înțeles” că trebuie să se retragă de la “proorocie” și să intre și ea sub ascultarea Mihaelei. La început, Mihaela încă nu era obișnuită cu zarva și cu publicitatea, mai ales față de lumea laică. De aceea, ea a încercat să ascundă statutul ei cel nou de “proorociță a Domnului” sub aparența unei “proorocii colective”. A inventat zicătoarea “ la Pucioasa sunt 14 creștini aleși, care aud Cuvântul Domnului” și i-a obligat și pe ceilalți adepți să propage această minciună sfruntată pe toate canalele de comunicare. În felul acesta ea putea rămâne în umbră, protejată de orice acuzații sau întrebări indiscrete și imaculată ca Albă ca Zăpada, iar “cei 14 Pitici” erau scoși la înaintare. Iată cum arăta o asemenea minciună calificată, consemnată în scris printre “mărturiile creștinilor”: “Mărturisesc încă o dată că glasul Domnului se aude grăind deasupra așezământului sfânt, unde noi acum locuim în număr de paisprezece. Chiar eu sunt unul din cei care scriu cuvântul auzit, și am de la Domnul misiunea să citesc apoi cuvântul Său poporului creștin, hrănit cu această mană cerească.” (citat după Nicolae Nedelcu, din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 85) În condițiile în care am demonstrat deja că “proorociile” Verginicăi și lelicăi Maria erau niște “făcături” ieftine cu pretenții de mesaje apocaliptice, se pune în mod imperios întrebarea legitimă: oare este măcar “proorocia” Mihaelei autentică? Faptul că la ea, receptarea “mesajelor” se face acum într-o manieră mult mai credibilă, asemănătoare cu proorociile descrise de Biblie, este încurajator. Dar este suficient numai atât? De la bun început se ivesc însă niște îndoieli severe, care ar trebui lămurite. Nu cumva, inițiativa de a apela la o minciună acoperitoare, și anume la teza “celor 14 receptori ai Cuvântului”, este atât de gravă, încât decredibilizează iremediabil “proorocia” Mihaelei? De ce s-a ascuns adevărul? Cel mai probabil că această manevră dorea să-i confere o și mai mare credibilitate “fenomenului”. Într-adevăr, este copleșitor să afli că 14 indivizi serioși, care se denumesc pe sine “creștini”, au fost aleși de Dumnezeu să fie vectori complementari ai unei comunicări dintre Dumnezeu și om, acum, la sfârșitul veacurilor. Gândul unei fraude colective sau a unei alienări colective este instinctiv și automat rejectat de orice om de bună credință. Ar însemna ca toți cei 14 să fie: ori înțeleși ca să promoveze o înșelătorie, ori nebuni cu toții, ceea ce este prea puțin probabil. În aceste condiții, scopul era atins: cei care urmau să afle de “fenomenul de la Pucioasa” trebuiau să se încline în fața lui să să-i acorde crezare. Măcar până la proba contrarie, prezumpția de nevinovăție se impunea de la sine. Dar dacă o asemenea probă contrarie nu va apărea niciodată? Atunci, înșelătoria de la Pucioasa va rămâne un “bun” câștigat (doar pentru pucioși, desigur). Frauda aceasta cu “cei 14 Pitici așa de Mici” aleși de Domnul ca s-o tăinuiască pe Marea Proorociță Mihaela le-a fost atât de folositoare liderilor pucioși, încât ei nu o abandonaseră nici după mai bine de 15 ani. Într-o emisiune făcută de televiziunea ProTv în colaborare cu pucioșii, prin martie 2008, Cristi Tabără intra în dialog cu Gigel (unul dintre membrii marcanți ai Noului Ierusalim, nepot al legendarului “păstor” nea’Mișu), în felul următor: REPORTER(Cristian Tabără): Cei mai mulți dintre membrii comunității Noului Ierusalim trăiesc și muncesc în așezământ, însă un număr de 14 au fost aleși să viețuiască în mănăstire și să audă direct Cuvântul lui Dumnezeu. Restul comunității nu are voie să intre în mănăstire și nici nu știe ce se află înăuntru. Cu atât mai puțin știu străinii. Vă numărați printre cei care viețuiesc aici în mănăstire, sau…sus, în comunitate? GIGEL(Gheorghe Pantelimon): …Ăă.. Da!... pot să zic că sunt… aicea… deși am fost … și cu băieții …și… REPORTER(Cristian Tabără): Da!? GIGEL(Gheorghe Pantelimon): Da! |
III. “Șfânta leliță și proorociță Mihaela” și basmul “Albă ca Zăpada și cei 14 Pitici”(II) Acest pasaj din reportajul făcut de ProTv ilustrează cea mai mare și cea mai gravă minciună cu care reporterul a fost "intoxicat" în acest reportaj. Ea compromite definitiv orice urmă de speranță că povestea "coborârii cuvântului pe aripile vântului", de la Dumnezeu la oameni, ar putea fi adevărată. Gigel nu neagă afirmația lui Cristi Tabără că “cei 14 aleși aud direct Cuvântul lui Dumnezeu” (poveste pe care de altfel n-a inventat-o reporterul, ci tot de la pucioși o aflase) ci lasă să se înțeleagă că și el face parte dintre aceștia. În prezent nici măcar nu mai locuiesc 14 viețuitori între zidurile “mănăstirii”, ci mai puțini, și oricum alții decât cei care locuiau în 1990. Deși într-o perioadă de mult trecută, în incinta “mănăstirii” de la Pucioasa locuiau, într-adevăr, 14 persoane, niciodată ele n-au auzit toate “Cuvântul lui Dumnezeu” (nici simultan, și nici pe rând). Singurele persoane care ar fi putut eventual să-l audă sunt cele care îl prezentau, sistematic, poporului: Mihaela și (eventual) Nicușor. În fața unei asemenea minciuni, suspiciunile ulterioare devin absolut legitime. Întrebarea care urmează imediat este: “dar ei, chiar îl auzeau într-adevăr, sau îl fabricau din mintea lor?” Faptul că s-a apelat la minciuna acoperitoare cu paravanul făcut de “cei 14 auzitori” susține părerea că de fapt nimeni nu auzea nimic, iar “Cuvântul” pucios era o fraudă, o “făcătură” omenească. O altă întrebare care urmează imediat este “Cui prodest?” Cine ar fi beneficiarul acestei fraude? Răspunsul este inevitabil: Cine este implicat direct. Cine are interesul ca să se legitimeze pe sine și totodată să legitimeze ceea ce este la limita incredibilului. În aceste condiții, teza alternativă că “Mihaela era cam rușinoasă și, din umilință, nu voia să iasă în față cu darul ei proorocesc”, cade în derizoriu. Dar mai e ceva: cel care a inițiat o asemenea fraudă ori este total lipsit de scrupule, ori are ceva probleme cu mentalul. Și aici ne reamintim că nici predecesoarele Mihaelei (Verginica și Maria) nu stăteau prea bine cu sănătatea mentală. Să fie vreo coincidență păcătoasă, sau vreun blestem pe capul bieților pucioși, ca să fie conduși tot de persoane labile psihic? Tot ce se poate. Experiențele onirice, viziunile, mesajele “divine” care alcătuiesc cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, deși provin de la trei surse diferite (Verginica, Maria și Mihaela), cu personalități și grade de instrucție diferite, au o însușire comună: conduc la rezultate distructive pe plan personal și spiritual pentru toți cei care cred în ele. Chiar dacă pretind exact contrariul, cum că “la Pucioasa curge lapte și miere”, “credincioșii” pucioși sunt acum tributari unor situații indezirabile: familii destrămate, cariere distruse, credințe zdruncinate sau falsificate de erezii și de schisme. Autorii morali sunt cele trei “mari proorocițe” care au inoculat de mai bine de cincizeci de ani în creștinii simpli din județul Dâmbovița o învățătură amestecată: nu numai predici creștine laborioase și adânc moralizatoare, de înaltă ținută artistică, dar și mesaje deviante, paranoice, eretice, ostile față de Biserica strămoșească. În însuși sânul noii Biserici inventate de “proorocițele apocaliptice”, Biserica Noul Ierusalim, au avut loc conflicte grave, acte de ură, de răzvrătire și deviaționism, certuri, adultere, tentative de sinucidere, dezertări, abjurări și împotriviri fățișe la dominația despotică a liderilor pucioși. Toate aceste anomalii de comportament ale unor adepți debusolați, care insistă însă a se considera pe sine cei mai autentici creștini ortodocși de pe fața pământului și din toate timpurile, pun sub mare semn de întrebare caracterul irenic al acestei Biserici și capacitatea de păstorire creștină a liderilor ei spirituali, dar mai ales creează o mare îndoială dacă duhul care o patronează este Însuși Duhul Sfânt, sau ea este condusă în chip tainic de alt duh sau de alte duhuri. Ceea ce, în mod izbitor, este comun celor trei “proorocițe”, este copilăria nefericită, marcată de mari lipsuri și de traume psihice greu de suportat. Se știe că în asemenea situații, persoanele afectate (mai ales dacă sunt copii) pot dezvolta tulburări de disociere sau tulburări prin depersonalizare, ca o reacție instinctivă de apărare, sindroame care se pot evidenția prin alternări între puseuri acute și remisiuni pe tot cursul vieții. Am văzut că Verginica a fost o pacientă cu anamneză bogată a mai multor spitale de psihiatrie, iar viziunile fantastice și comunicările Mariei cu spiritele din “lumea de dincolo” erau izbitor de asemănătoare cu cel ale Verginicăi. Despre Mihaela se știe că a avut și ea o copilărie nefericită. Au fost șase copii la părinții ei, iar prin anii ’50, să crești șase copii era o aventură. La 13 ani i-a murit mama. A fost primul ei traumatism psihic sever, care se cerea badijonat cu măiestrie și cu blândețe. Mihaela s-a retras în sine și L-a ales pe Bunul Dumnezeu ca să o ocrotească, dar nu oricum, ci substituindu-și gândurile, simțirile, afecțiunea și voința întregii ființe, cu cele ale lui Dumnezeu: “Când aveam treisprezece ani, a murit mama, și de atunci am simțit mai mare iubire de Dumnezeu, de a-L avea în suflet pe Domnul, singurul Care poate toate întru toți. Îmi ziceam mereu: „Doamne, să fii numai Tu în gândurile mele, în inima mea, în voința mea, ca pe toate să le săvârșesc în voința Ta și nu a mea“.” (citat după Mihaela Tărcuță, din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 80) Deducem că de atunci încolo Mihaela (dacă s-a ținut de cuvânt) nu mai simțea și nu mai gândea din dreptul ei, ci din dreptul lui Dumnezeu, adică Dumnezeu fiind în ea, în ființa ei spirituală, se și manifesta (“lucra”) prin ea. Se știe că manifestările de acest tip, dacă apar în cadrul practicilor religioase integrate ( în viața bisericească obișnuită) sau a unor activități culturale, care fac parte din obiceiurile anumitor comunități (tradița Bisericii creștine, spre exemplu), nu se consideră patologice, cu excepția situațiilor ce implică distres și dizabilitate. Sfântul Apostol Pavel spunea despre sine că “M-am răstignit împreună cu Hristos; și nu eu mai trăiesc, ci Hristos trăiește în mine.” (Gal.2,20). Dar Pavel mai îndeplinea o condiție: el nu se despărțea niciodată de Biserică, pe care o considera “fără de prihană”: “... Hristos a iubit Biserica, și S-a dat pe Sine pentru ea, Ca s-o sfințească, curățind-o cu baia apei prin cuvânt, Și ca s-o înfățișeze Sieși, Biserică slăvită, neavând pată sau zbârcitură, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă și fără de prihană.” (Ef. 5, 25-27) |
Continuaria aia de mai jos.
De asemenea(știgck!), nici(știgck!) factorul ereditar(știgck!) nu este de neglijat(știgck!): tulburarea(știgck!) de identitate(știgck!) asociativă(știgck!) apare(știgck!) mai frecvent(știgck!) la rudele(știgck!) de gradul I(știgck!) ale pacienților(știgck!) care prezintă(știgck!) această afecțiune(știgck!), decât(știgck!) în populația(știgck!) generală(știgck!). Ea apare(știgck!) mai ales(știgck!) (știgck!) femei (90%(știgck!) dintre persoanele(știgck!) diagnosticate(știgck!) sunt femei(știgck!)); femeile(știgck!) au(știgck!), în medie(știgck!), 15(știgck!) personalități(știgck!) în comparație(știgck!) cu bărbații(știgck!) care au(știgck!) aproximativ(știgck!) 8(știgck!) manifestări(știgck!) distincte(știgck!). Să ne(știgck!) reamintim(știgck!) că cele două surori au trăit practic(știgck!) aceleași frustrări(știgck!) și traume(știgck!) psihice(știgck!) în copilărie(știgck!) și astfel(știgck!) avem(știgck!) tabloul(știgck!) etiologic(știgck!) complet(știgck!).
Similitudinea(știgck!) dintre(știgck!) cele două “proorocițe-surori”(știgck!) apare(știgck!) și la nivelul(știgck!) manifestărilor fiziologice(știgck!), cum ar fi somnul profund în care cădeau(știgck!) în timp(știgck!) ce avea loc “lucrarea”(știgck!). Caracterul(știgck!) repetitiv(știgck!) al experiențelor(știgck!) personale(știgck!) și factorul(știgck!) stimulativ(știgck!) venit(știgck!) din exterior, de la “păstori”(știgck!) și de la “popor”(știgck!), care(știgck!) cereau(știgck!) minuni(știgck!) prin însăși(știgck!) pretențiile(știgck!) lor(știgck!) de “a vorbi cu Domnul”(știgck!) (de regulă(știgck!), cu scopul(știgck!) de “a-L ispiti”(știgck!) în legătură(știgck!) cu interesele(știgck!) lor meschine(știgck!)) puteau(știgck!) forța(știgck!) trecerea(știgck!) de la manifestările disociative(știgck!) comune(știgck!) (somnul, spre exemplu, care presupune doar “pierderea contactului”(știgck!) cu realitatea(știgck!) apropiată(știgck!)) la disocierea cronică(știgck!), sindrom(știgck!) ce provoacă(știgck!) deteriorarea(știgck!) gravă(știgck!) a echilibrului(știgck!) psihic(știgck!). Faptul că, la fel ca(știgck!) și Verginica, lelica Maria era detașată(știgck!) senzorial(știgck!) de lumea materială(știgck!), dar vorbea(știgck!) prin somn cu și totodată din dreptul altor persoane, poate(știgck!) fi cotat(știgck!) ca(știgck!) o manifestare(știgck!) patologică(știgck!) majoră(știgck!). A presupune(știgck!) că “prin lelica Maria nu vorbea omul”(știgck!), căci ea era adormită, este(știgck!) o ipoteză(știgck!) condiționată(știgck!) de o sănătate(știgck!) perfectă(știgck!) din punct(știgck!) de vedere(știgck!) psihic(știgck!), caz(știgck!) în care(știgck!) ar trebui(știgck!) exclusă(știgck!) vorbirea(știgck!) prin somn(știgck!) din dreptul(știgck!) altor persoane(știgck!). De altfel(știgck!), această ipoteză(știgck!) cade(știgck!) din start(știgck!) atât la Maria cât și la Verginica , atâta(știgck!) vreme(știgck!) cât(știgck!) (după(știgck!) cum rezultă(știgck!)(știgck!)(știgck!) din mai multe depoziții(știgck!) ale unor martori(știgck!) oculari(știgck!)) ele “prooroceau”(știgck!) inclusiv în stare de veghe. Or(știgck!), în această(știgck!) situație(știgck!), detașarea(știgck!) factorului(știgck!) uman(știgck!) de participarea(știgck!) concretă(știgck!) la actul “proorociei”(știgck!) este imposibil(știgck!) de decelat(știgck!). Un om(știgck!) care pretinde(știgck!) că proorocește(știgck!) de la Dumnezeu(știgck!) ori este crezut(știgck!) pe cuvânt(știgck!), fără(știgck!) a i se cere(știgck!) nici o justificare(știgck!) suplimentară(știgck!), ori nu este crezut, pur și simplu(știgck!).(știgck!) Cea(știgck!) care(știgck!) delimitează(știgck!) farsa(știgck!) de adevăr(știgck!) este(știgck!) proorocia(știgck!) în sine(știgck!), care se raportează(știgck!) afirmativ(știgck!) sau negativ(știgck!) la o serie de criterii(știgck!) de validare(știgck!)(știgck!)(știgck!). (astea-s demosntrații în stilul lui oricăcă oricăcă ... adică așa cum proorocea Tănase, nu Maria ... ci ... Constantin adică în rezumat: două găini cu bicicleta pe Calea victoriei la o cafeluță după cafeluță cu compot înainte de masă căci pe Andrei l-au cam ciuruit așa ca lumea ieșită să facă inspecție la cofetărie... cam asta-i) |
III. “Șfânta leliță și proorociță Mihaela” și basmul “Albă ca Zăpada și cei 14 Pitici”(III) Este un fapt cunoscut din propriile lor mărturisiri că pucioșii erau racolați dintre cei mai aprinși și mai habotnici practicanți ai “Mișcării” Oastea Domnului. De altfel, aceasta era și una dintre strategiile Verginicăi. Însoțită mereu de un grup de fideli care o protejau, ea cutreiera țara în lung și-n lat, poposind prin casele de creștini “ostași” în care se făceau adunări clandestine. Alte prilejuri erau “nunțile creștinești” organizate de “ostașii Domnului”, la care nu se punea țuică pe masă și se cântau numai cântări ale “Oastei”. Acolo Verginica făcea și ea o câte o “lucrare” de la “Domnul”, în urma căreia cei mai impresionabili erau câștigați la noua confesiune pseudo-ortodoxă. În acest fel a fost captivată și Mihaela, împreună cu soțul ei Emilian. Iată câteva “mărturii” în acest sens: “În anul 1956 am primit acel frumos dar, de care am pomenit, o copilă creștină cu care m-am căsătorit. A fost o nuntă foarte frumoasă, ca pe vremea primilor creștini. Toată nunta a fost coordonată de această soră, Verginica. [...] Sora Verginica m-a încurajat mereu [...] Au venit foarte mulți creștini. A fost o nuntă foarte mare, [...] nimeni nu s-a îmbătat, nimeni nu a făcut scandal, așa cum se mai obișnuiește pe la unele nunți.” (citat după Ivan Petre, din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 49) “Sunt Neacșu I. Petre, născut în comuna Lucieni, sat Viișoara, județul Dâmbovița, cu domiciliul în orașul Pucioasa. Părinții mei, creștini ortodocși, au urmat „Oastea Domnului“. Am cunoscut lucrarea Domnului prin proorocița Verginica în anul 1960, la o nuntă de Oastea Domnului, unde era și ea.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 51) “Mie mi-a dăruit Dumnezeu o fată de creștin să mă căsătoresc cu ea. Am făcut o nuntă creștinească.” (citat după Nicolae Lăzărescu, din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 1995, pag. 27) “Cu binecuvântarea lui Dumnezeu mi-a fost și căsătoria cu un fiu de creștin, ce era și el legat de acest izvor, ziua nunții fiind în data de 1 iulie 1956. A fost o nuntă creștinească, ce este mărturie pentru comuna noastră, înlocuind fanfara cu cântece creștinești, și fără alte băuturi alcoolice decât numai vin. Părinții mei erau oameni săraci și nu au putut pregăti hrană prea multă, dar sora Verginica, fiind prezentă, ne-a spus să nu ne temem, că Domnul va înmulți hrana. De atunci noi nu ne-am despărțit de sora Verginica, cu toate că viața ei a fost numai în suferințe și prigoană, căci mulți din consătenii ei, împreună cu preotul care era atunci în comuna Glodeni, Ilie Mirică, au sesizat organele de stat, spunând că este nebună.” (citat după Ivan Petre, din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 66) “Întâia oară, am văzut-o pe mămica Verginica la Moroieni, în casa părintească, în ziua nunții sorei mele, Ricuța, nuntă despre care Domnul zisese că va fi ca aceea din Cana Galileii. Atunci am auzit întâia oară cuvântul Domnului prin ea, începând astfel, ca semn de recunoaștere: «În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, pace vouă, fiilor!». Deci mărturisesc fără rezerve că după cuvânt cunoșteam că Acela Care vorbea prin gura acestui vas ales era Domnul, Cel Care prin cuvânt a făcut cerul și pământul. Pentru că în mulțimea care asculta erau și inimi lipite de materie, cărora Duhul Sfânt nu le putea descoperi adevărul, căci considerau cuvântul auzit ca fiind al trupului care vorbea, Domnul adăuga de multe ori aceste cuvinte: "Eu sunt Dumnezeu Tatăl, Fiul, și Duhul Sfânt, nu acest trup. Acest trup, știți că l-am curățit prin boală grea și l-am făcut curat și de mare preț, și de nu veți lua aminte la aceste cuvinte, îl voi lua de la voi și îl veți mai vedea la vremea de judecată, căci nu este prețuit nici de sat, nici de creștini".” (citat după Bănescu Emilian, din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 71) Și în familia Mihaelei se practicau intense devoțiuni către Hristos, colaterale față de Biserică dar menite să completeze slujbele bisericii, care erau considerate insuficiente și imperfecte. Este vorba de adunări particulare cu caracter proto-sectar inspirate din activitatea Oastei Domnului, menite să suplimenteze rugăciunile colective ale bisericii și să acopere imperfecțiunile ei. Acestea imprimau în creștinii-mișcăriști, simpatizanți și practicanți ai “mișcării” Oastei ( deci și în Mihaela) un bigotism pernicios, care sădește îndoială în perfecțiunea Bisericii lui Hristos. În aceste condiții, adunările din casele particulare, inclusiv din casa în care creștea Mihaela, nu se mai încadrau în sfera “practicilor religioase integrate”, care confereau o autentică protecție divină inițiativelor de devoțiune particulară de genul celei angajate de Mihaela, pentru a o feri astfel de alunecarea în sfera patologicului. Mihaela și-ar fi putut spune cu convingere, copiindu-l pe Pavel: “de acum, Hristos trăiește în mine”, dar fără să aibă garanția Bisericii că acest lucru este și adevărat, îndată ce pentru ea Biserica avea “destule pete și zbârcituri”, care se cereau a fi corectate în adunările Oastei Domnului, la care și ea lua parte. Atunci când Mihaela declară că Hristos va lucra din ea cu toate gândurile, simțirile, afecțiunea și voința Sa, atunci ea se detașează ca simplu spectator care admiră din exterior “lucrarea Domnului din ea”. În literatura de specialitate acest comportament este denumit tulburare prin depersonalizare, care se manifestă prin episoade în care apare sentimentul detașării de propria persoană, ca și cum subiectul ar fi un observator extern al corpului sau și proceselor sale mentale, care se disponibilizează unei alte personalități (persoane). Pe perioada experienței de depersonalizare se menține, de regulă, un contact nemijlocit cu realitatea externă. Mihaela putea să apară față de semenii săi ca un copil perfect normal, poate ceva mai habotnic, dar cu nimic deosebit față de ceilalți copii. În timp însă, odată cu apariția altor șocuri psihice, depersonalizarea poate produce oricând distres (stare de stres care depășește o intensitate critică, determinat în mare măsură de procesele mentale prin care trece o persoană atunci când întâmpină situații de criză sau situații neplăcute în viață) sau/și dizabilitate ( modificări personale de percepție și de comportament cauzate în mod direct de o boală, un accident, ori o altă traumă care afectează sănătatea fizică sau psihică, dar care în principiu poate fi tratată sau ameliorată prin intervenții medicale) Acest sindrom al depersonalizării debutează, de regulă, în adolescență, și poate degenera cu timpul în manifestări schizoide și în alte tulburări psihotice, în care contactul cu realitatea este alterat - halucinații auditive, delir, comunicare între personalități diferite (tulburare de identitate disociativă). |
III. “Șfânta leliță și proorociță Mihaela” și basmul “Albă ca Zăpada și cei 14 Pitici”(IV) Mihaela și-a făgăduit viața toată lui Dumnezeu, dar vai prin cine vine ispita, căci ispitele trebuie să vină (cf. Luca, 17,1). La vârsta de 21 de ani, cunoscându-l pe Tărcuță Emilian, un tânăr vânjos, blajin și chipeș, este tentată să și-l asocieze, ca să-i fie de sprijin în viață. Cu acest gând (și numai cu acesta) și-a cerut întru sine (!!) permisiunea lui Dumnezeu ca să se căsătorească și a simțit întru sine (!!) că Dumnezeu este întru totul de acord: “La vârsta de 21 de ani am cunoscut un tânăr de 23 de ani, un suflet care mi s-a părut dezlipit de el însuși mai mult decât mine, mai contopit cu cele frumoase care sunt întru Dumnezeu, și mi-am zis: „Doamne, eu Ți-am făgăduit viața mea, dar dacă este voia Ta, voiesc să am pe cale acest tovarăș, că eu sunt mică și slabă și nu pot singură pe drumul vieții“. Am simțit că Dumnezeu a venit în calea mea cu acest sprijin și ne-am unit prin taina cununiei.” (citat după Mihaela Tărcuță, din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 80) Comunicarea aceasta directă întru sine cu Dumnezeu dovedește că Mihaela se desprinsese pe nesimțite de viața din Biserică. Ea nu se mai consultă cu preotul duhovnic pe probleme existențiale, ci direct cu “Dumnezeul ei”, Care lucrează din sinele ei și pe care Îl simte că este imediat de acord cu tot ceea ce ea voiește (voia acum să se căsătorească, deși în acest fel ea încălca grosolan o făgăduință anterioară: “să fii numai Tu în gândurile mele, în inima mea”) . Dumnezeu nu mai este de acum numai El singurul stăpân din ființa spirituală a Mihaelei, ci se dă puțin la o parte, ca să-i facă loc și lui Emilian și să fie amândoi în gândurile și în inima ei. Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Din căsătoria lor s-a născut un copil care la scurt timp a murit: “Mai târziu am trăit o mare suferință și cu inima și cu trupul, căci gândul de a avea un copil era de la noi și nu de la Dumnezeu, dar copilul n-a trăit, iar eu am plătit cu suferință grea, căzând în mâna medicilor vreme de trei ani, așa cum este scris: "Cel ce păcătuiește, să cadă în mâna doctorului". Am plătit cu lacrimi de căință și cu mare suferință trupească ascultarea glasului inimii noastre, ca apoi să ne întoarcem spre făgăduințele făcute Domnului, spre făgăduința curățeniei trupești.” (citat după Mihaela Tărcuță, din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 80) Mihaela sugerează (dar nu mărturisește deschis, deoarece n-are nici un interes s-o facă public) că boala care a ținut-o trei ani prin spitale era de natură psihică. Citatul extras din Biblie este prezentat de ea intenționat incomplet, ca să se mascheze cât de cât asocierea mentală pe care ea o face între pretinsul păcat (relația trupească dintre soți) și Pedepsitorul păcatului (Dumnezeu). Falsificând versetul biblic, Mihaela sugerează spre exterior că pedepsitorul este medicul, dar propriile sale gânduri se raportează în ascuns la conținutul real al versetului biblic, construind un verdict zdrobitor: “Dumnezeu Ziditorul este Cel care ne-a pedepsit păcatul trupesc cu moartea copilului nostru”. Iată cum arată de fapt versetul biblic, nefalsificat: “Cel care păcătuiește împotriva Ziditorului său, să cadă în mâinile doctorului” (I.Sirah, 38,15) Suferința, lacrimile și căința au fost devastatoare. Un stagiu de trei ani de boală psihică prin sanatorii nu pare mult, dar nici puțin. Când ieși “vindecat” după o asemenea plimbare pe “câmpiile elizee”, te poți aștepta oricând la surprize pe viitor. Cert este că pedeapsa trupului a fost prelungită în mod voluntar de Mihaela și după acești trei ani, prin “făgăduința curățeniei trupești” pentru tot restul vieții. Este momentul în care ea devine elementul dominant în viața de cuplu, impunându-și în mod voluntarist voința proprie asupra soțului. În asemenea condiții, soțul, căruia de regulă i se impută vina neînfrânării (pofta trupească și pofta bărbătească), nu mai are altă alternativă decât să se supună. Deși culpa (dacă ar fi existat) nu putea fi decât colectivă, primul impuls “creștinesc” a fost ca amândoi să-și asume cu sinceritate “vina”, fiecare în parte, ceea ce Mihaela a și făcut la început în mod public, prin cuvintele “iar eu am plătit voința mea cu suferință grea” . Mai târziu însă, ea n-a rezistat tentației de a-și ascunde vina mărturisită la început. În ediția a doua a cărții “Cuvântul lui Dumnezeu”, apărută în anul 2006, Mihaela corectează (de fapt, fasifică) propria sa mărturisire din anul 1995, pentru a-și șterge vina mărturisită deschis în ediția precedentă. Culpabilizarea soțului devine pentru ea un act necesar, deliberat, justițiar, abia atunci cînd Mihaela avansează pe scara socială, devenind “persoană importantă” în obștea creștină. În acest fel, acum se poate subînțelege mai ușor că voința și implicit “vina” de a fi recurs la unul sau mai multe acte sexuale cu intenția planificată de a procrea cade exclusiv pe umerii lui Emilian, cel care nu s-a mai putut abține: “Mai târziu am trăit o mare suferință și cu inima și cu trupul, căci gândul de a avea un copil era de la noi și nu de la Dumnezeu, dar copilul n-a trăit, iar eu am plătit voința mea cu suferință grea, căzând în mâna medicilor vreme de trei ani, așa cum este scris: "Cel ce păcătuiește, să cadă în mâna doctorului".” (citat după Mihaela Tărcuță, din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 1995, pag. 53) “Mai târziu am trăit o mare suferință și cu inima și cu trupul, căci gândul de a avea un copil era de la noi și nu de la Dumnezeu, dar copilul n-a trăit, iar eu am plătit cu suferință grea, căzând în mâna medicilor vreme de trei ani, așa cum este scris: "Cel ce păcătuiește, să cadă în mâna doctorului".” (citat după Mihaela Tărcuță, din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 80) Îndată după moartea copilului însă, situația era cu totul alta. Pe vremea aceea, sentimentul deculpabilitate era atât de profund încât o urmărea până și în somn pe Mihaela. Dialogurile ei interioare cu Dumnezeu, în care ea își recunoștea “vina”, s-au intensificat. În perioada în care ea era rezidentă permanantă a spitalelor, vise halucinante o chinuiau, amintindu-i de impardonabila sa alunecare în “desfrânare cu soțul”. Până la un moment dat, când a reușit să obțină (în vis, nu prin Taina Pocăinței oferită de Biserică) “iertarea deplină de la Dumnezeu”. Aceasta i-a adus o imensă ușurare, dar și sentimentul unei împovărătoare îndatorări față de Dumnezeu, pentru tot restul vieții: “După multă vreme de suferință, în spital am avut un vis peste care n-am putut trece cu ușurință: stăteam cu capul în țărână pe un câmp arat și mă rugam plângând și zicând: „Doamne, iartă-mi tot ce ai să-mi ierți“. Un glas care venea din cer a spus: „Da, dar să te atingă soarele pe creștet“. M-am ridicat să mă uit, dar soarele asfințise. M-am așezat din nou plângând și cerând la Domnul să asculte ruga mea. Apoi am auzit un vuiet ușor. Soarele se întorsese de la asfințit și s-a apropiat până deasupra capului meu și m-a atins. Am simțit cum a intrat în ființa mea o căldură care-mi copleșise trupul firav de la suferință. Apoi mi-am revenit ușor și am zis: „Doamne, ești atât de mare, atât de bun! Cu ce Îți voi putea întoarce bunătatea? O, cât de datoare Îți sunt!“. Dumnezeu ne dăduse iertarea, iar viața noastră devenise ca viața a doi copii care ascultau de Tatăl Cel din ceruri și care caută cu umilință pe urmele poruncilor Mântuitorului Hristos.” (citat după Mihaela Tărcuță, din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 80) Coșmarurile și visele posesive au urmărit-o pe Mihaela de atunci și până astăzi, ea neputând să mai doarmă vreodată singură în cameră din cauza fricii de plăsmuirile întunericului. Formulele cele mai uzuale sunt acelea în care ea doarme în cameră fie cu Nicușor, fie cu Nicușor și cu Gigel, fie cu Nicușor, Gigel și Emilian. |
III. “Șfânta leliță și proorociță Mihaela” și basmul “Albă ca Zăpada și cei 14 Pitici”(V) Preluând raționamentul “părintelui Nicodim”, admitem (ca și în analizele precedente făcute asupra “poorocițelor” Verginica și Maria) că și pentru Mihaela doar trei pot fi vectorii prin care mesajul de la Pucioasa ajunge la ceilalți oameni: omul, diavolul sau Dumnezeu. Unul și numai unul trebuie să fie animatorul Cuvântului, căci ei se exclud reciproc. Desigur că pucioșii spun că Dumnezeu este Cel care îi vorbește Mihaelei. Însă ei spuneau la fel și pentru celelalte “proorocițe”, iar realitatea i-a contrazis în mod neechivoc. O primă deosebire majoră dintre “proorocițe” este aceea că numai Verginica este considerată “trâmbiță”, și anume “a șasea trâmbiță” apocaliptică. Mihaela găsește o soluție ingenioasă pentru a deveni cea mai importantă dintre cele trei “proorocițe”, fără a fi nevoită să dea prea multe explicații asupra statutului ei real. Cea de-a Șaptea Trâmbiță Apocaliptică este Însuși Domnul!” El vorbește de deasupra, din cer, iar Mihaela Îl aude și Îi consemnează spusele. Bine, dar atunci ce statut a avut Maria? A 6,5-a “trâmbiță”? Nicidecum! răspund pucioșii. Maria a fost doar “o punte de trecere” între Verginica și Mihaela. Teoria acesta cu “trâmbițele apocaliptice de la Pucioasa” poate fi percepută de unii ca o joacă infantilă de-a pisica cu șoarecele, iar de alții ca o dificilă problemă de logică matematică, cu mai multe întrebări incomode, dintre care unele au rămas deocamdată fără răspuns: 1. Între anii 1955 și 1980, Domnul vorbește prin gura Verginicăi. Întrebare: Cine este “trâmbiță” și a câta este ? Răspuns: Proorocița Verginica este “trâmbița a șasea de pe pământ”; 2. Între anii 1980-1982, nu mai vorbește nimeni din cer. Întrebare: Cine este “trâmbiță”? Răspuns: Nimeni. 3. Între anii 1982-1984, duhul Verginicăi vorbește prin gura surioarei ei, proorocița Maria. Întrebare: Cine este “trâmbiță” și a câta este ? Răspuns: tot Verginica este trâmbiță, dar de data aceasta este în duh, adică este “trâmbița a șasea din ceruri”. 4. Între anii 1984-1990, “Domnul” începe să vorbească prin gura lelicăi Mariei. Întrebare: Cine este “trâmbiță” și a câta este ? Răspuns: ? (“Domnul” nu poate fi , pentru că El începe a fi “Trâmbiță” abia în 1990; Maria nu poate fi, deoarece ea este doar “punte de trecere” între cele două “trâmbițe”: a șasea și a șaptea; duhul (duha)Verginicăi și-a încheiat “proorocia” peste Maria în 1984; Mihaela nu și-a început încă “proorocia”) 5. Între anii 1990-1994, sunt două proorocițe: Maria și Mihaela. 5.1. Începând cu anul 1990, Mihaela începe a auzi din cer Glasul Domnului, pe care îl consemnează în scris. Întrebare: Cine este “trâmbiță” și a câta este ? Răspuns: Domnul este “Trâmbița a Șaptea”. Întrebare: Dar Mihaela ce este? Răspuns: Mihaela este Poartă de coborîre a Cuvântului la Iesle. Întrebare: Dar Ieslea ce este? Răspuns: Ieslea este Mănăstirea Mixtă de la Pucioasa. 5.2. Începând cu anul 1990 și până în 1994, “Domnul” vorbește în continuare și prin gura Mariei. În același timp, deoarece El Și-a început “trâmbițarea” peste Mihaela , proorocița Maria încetează a mai fi punte între Verginica și Mihaela. Întrebare: Ce este cuvântul adus în paralel de proorocița Maria între anii 1990-1994, îndată ce ea nu este “trâmbiță”? Răspuns: ? Întrebare: Ce rol joacă proorocița Maria între anii 1990-1994, căci ea nu mai este “punte” începând cu 1990 (dar nici “trâmbiță” n-a fost și nu este)? Răspuns: ? 6. Începând cu anul 1994 și până în prezent, “Domnul” vorbește doar în urechile Mihaelei. Pe parcurs, El le mai dă dreptul la cuvânt peste Mihaela tuturor făpturilor cerești: întâi vorbește duhul Verginicăi, apoi rând pe rând Maica Domnului, Arhanghelii, Sfinții, precum și unele spirite ale celor adormiți. Întrebare: Cine este “trâmbiță” și a câta este? Răspuns: Tot Domnul este “Trâmbița a Șaptea” din ceruri, deși acum par a fi mai multe care vorbesc. 7. Începând cu anul 1994 și până în anul 1998 (anul morții sale), proorocița Maria nu mai proorocește, deși ar fi putut. Întrebare: De ce? Răspuns: ? (se pare că nu i s-a mai dat voie, ci i s-a cerut să se retragă din “proorocie” și să intre sub ascultarea Mihaelei) O a doua deosebire majoră dintre “proorocițe” este aceea că primele două primeau “Cuvântul” pe când erau în somn profund, iar Mihaela îl primește în stare de veghe. Ca să nu fie acuzată de sperjur, Mihaela și l-a asociat la proorocie pe Nicușor, el fiind un “martor” că lucrurile privind “coborârea Cuvântului” stau exact așa cum le relatează Mihaela. Dar cine vorbește de fapt prin Mihaela? Omul, diavolul sau Dumnezeu? O demonstrație sigură asupra autenticității “proorociei” ei nu se va putea face decât odată cu trecerea sănătoasă a vremii. Dacă este de la om sau de la diavol, această “lucrare” se va destrăma. Dacă este de la Dumnezeu, ea va cuceri lumea. Deocamdată însă, există unele semnale indirecte care par să indice că este vorba tot de o lucrare omenească, sădită pe un teren psihic deficitar și sugerată de diavol, care de obicei nu doarme. Un om care își închiuie că “este Dumnezeu” sau că “Dumnezeu este în el” sau că “Dumnezeu vorbește prin el”, se va strădui din răsputeri să “nu-L facă de râs pe Dumnezeu”. Și își va da tot interesul și va scoate la iveală ceva frumos, ceva “dumnezeiesc”. Doar că, om fiind, va mai face și unele erori. Și, om fiind, se va grăbi să le acopere pe furiș cu nisip, ca să nu le mai observe și alții. Și atunci se va demasca. Cele două ediții ale cărții “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa stau dovadă vie că acolo e lucrătură omenească, nu “lucrare dumnezeiască” și nici “minune diavolească”. Sute de erori de fond și mii de greșeli de ortografie au constituit preocuparea de căpătâi a echipei redacționale care a pregătit în anul 2006 ediția a doua a acestei cărți, supervizată la modul autoritar și absolut de... Mihaela! Ea a stabilit cum se corectează, ce se taie, ce se introduce, ce se lasă, ce se schimbă de la o ediție la alta. Iar schimbările de fond operate atunci dezvăluie: fie manevre grosolane, adesea disperate, de acoperire a unor formulări incomode, demascatoare, sau a unor enormități care trebuiau să dispară; fie cosmetizări care trebuiau să facă toată povestea pucioșilor cât mai frumoasă și cât mai credibilă. Or, dacă ar fi fost vorba de un adevărat Cuvânt al lui Dumnezeu, nici o virgulă nu s-ar fi schimbat din el, dar nici n-ar fi fost nevoie. Caracterul oportunist, puritan, despotic, imprevizibil, incoerent, dușmănos, megaloman al leliței de la Pucioasa conturează vag imaginea caleidoscopică a acestei “proorocițe” cu profil neuropsihic de mucava. Descoperind un gol de putere în țara piticilor pucioși, ea a subminat orice competiție loială, a risipit fără milă orice concurență potențială și apoi s-a așezat în fruntea bucatelor pentru a-și exersa vocația ascunsă de călăuză a orbilor. Odată ajunsă pe tronul împăratului gol, Albă ca Zăpada de la Glodeni încearcă din răsputeri să se mențină în cărți, trăgând sforile și (din când în când) cu urechea la porțile cerului. |
Nu v-am mai zis că psiholojii și psihiatrii fac experiențe absurde pe mase de păcătoși scriind cărți ale mediei normalului, normalul lor după teoriile lor, după mintea lor? Deci ce relevanță poate să aibă normalul ce rezultă din ele dacă normalul la ei e gLumea păcatelor pline de satisfacții? Ce rezultă dacă te iei după cărțile lor pline de diagnostice absurde și tipologii și încadrări și simptome cu etichetări fataliste ca niște sperietori cu denumiri ce definesc teorii definite de ei ca negative? Rezultă aberații, te înnebunești în mod sigur fiindcă ei nu cred și ei știu că ei nu cred și ei nu vor să creadă și dacă tu crezi și te prind ei drept cobai atunci musai ești tu nebun și nu ei și teoriile lor absurde despre nebunie, căci ei se bazează doar pe presupunerile lor necredincioase, pe relativisme, pe presupuneri, pe gLumea unde păcatul nu e boală ci e ceva normal, firesc, sănătos... Deci dacă ai fi normal conform cu normalul ce ar rezulta din cărțile lor de psihiatrie și psiholojie, adică ai fi după chipul și asemănarea cărților lor, atunci ai fi exact Păcătosul perfect, bun de tot.
Deci demersul vostru spre a construi cazier juridic, psihiatric sau bancar este un act lipsit de relevanță duhovnicească fiind pentru orice creștin nul de drept întrucât încălcați constituția și un creștin nu are de ce să vrea să fie normal după cărțile medicinei gLumii, el este normal exact după chipul și asemănarea lui Hristos și nu după mândria întietății ispismurâcii răutății ce se răzbună în ciudă pe mai mici și așa pe Dumnezeu. Citat:
|
190. O amnezie ciudată
Pucioșii pretind și totodată îl revendică pe preotul Iosif Trifa ca pe deschizătorul de drumuri a „mișcării” pucioșești. Într-adevăr, în lista celor șapte „trâmbițe” apocaliptice, alcătuită de pucioși, Iosif Trifa ocupă poziția întâi, alături de alte personalități „confiscate” de pucioși ca să le iasă numărul: “Dar iată, Eu sunt în mijlocul tău, și tu nu cunoști vremea cercetării tale, care vine cu Mine la tine, căci Eu am început să sun din trâmbițe (prima trâmbiță apocaliptică: prooroc preot Iosif Trifa, n.r.) odată cu dezlegarea celui rău (anul 1921: înființarea Partidului Comunist din România, n.r.) și am lucrat lucrarea Mea, și voi birui prin ea, căci din tine, Românie, am ridicat lăstari și am sunat în toată vremea cea roșie, și a fost treaz Duhul Meu în mijlocul tău. Și va învia în tine biserica cea dintâi și se va zidi din nou, căci Dumnezeu lucrează și unește sfârșitul cu începutul, și va fi Ierusalim ceresc pe pământ.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 21 noiembrie 1993) “O, oamenilor, e mare taină țara aceasta, și este scris de ea în Scripturi și se numește țara strălucirilor; se numește așa pentru cuvântul Domnului, care se naște în ea, pentru lucrarea Domnului, care a fost în ea încă din anul 1921 când prima trâmbiță apocaliptică s-a coborât din cer și a sunat pe pământ și a fost dată unui om sfânt, care a fost ales și pregătit de Dumnezeu ca să-I fie trâmbiță trezitoare pe pământ. A luat Domnul dintre preoții bisericii un om cu numele de Iosif (Iosif Trifa, n.r.) și l-a pus să cuvinteze cuvânt ceresc între oameni, și și-a adunat ucenici și a lucrat lucrare de cer în ei, dar oamenii din biserică l-au omorât dându-l cezarului, că n-au crezut că el era ales de Dumnezeu. Și a coborât alt înger din cer și a sunat pe pământ, și a dat trâmbița unui cioban ca să sune din ea pe pământ cuvintele lui Dumnezeu peste oameni (Petrache Lupu, n.r.). Și au mai coborât încă trei îngeri la rând și au sunat pe pământ, și au dat trâmbița lor unui preot (Arsenie Boca, n.r.), și încă altui preot (Ioan, Vladimirești, n.r.), și a mai dat una la o copilă din biserică (mh. Veronica, Vladimirești, n.r.), și au sunat și aceștia din trâmbițele lor ca să pregătească venirea sunetului trâmbiței a șaptea, venirea Domnului s-o pregătească. Iar înainte de trâmbița a șaptea a coborât alt înger din cer și a sunat pe pământ și mi-a dat mie trâmbița și am sunat din ea și am fost trâmbița lui Dumnezeu, trâmbița a șasea, despre care scrie în Scripturi așa: "Și a trâmbițat al șaselea înger, și atunci s-a auzit un glas din cele patru capete ale jertfelnicului de aur, care este înaintea lui Dumnezeu; un glas din cortul ceresc, un glas din templul cerului ca să cheme pe oameni la pocăință, că vine Domnul ca să sune din trâmbița a șasea că timp nu mai este. Iar în zilele când va grăi al șaptelea înger, când va fi să trâmbițeze al șaptelea înger, atunci săvârșită este toată taina lui Dumnezeu, și timpul nu mai este". Amin, amin, amin.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 22 iunie 1997) Ce spun însă istoricii și jurnaliștii? Ce spune însuși Iosif Trifa despre “lucrarea Domnului”? “În preajma anului 1923, îmi făceam un bilanț al activității mele de 10 ani de preoție la țară și un an de redactor la foaia "Lumina Satelor" și mă gândeam cu durere la zădărnicia celor 11 ani de strigare în pustiu, fără urme și fără roade.[...] În acea noapte, Duhul Domnului mi-a inspirat gândul unei hotărâri care s-a publicat în numărul de Anul Nou 1923, al foii "Lumina Satelor". În această Hotărâre, îi chemam pe cititorii mei să intre în anul cel nou, cu o hotărâre de luptă contra bețiilor, sudalmelor și alte păcate. Prin iscălirea unei declarații, îi chemam să se hotărască contra păcatelor. Din acest început a ieșit pe urmă, mișcarea "Oastea Domnului".” (pr. Iosif Trifa) “În 1923 apare Mișcarea spirituală "Oastea Domnului", inițiată de preotul Iosif Trifa în urma unei Chemări la o viață nouă în Hristos, publicată în primul număr al "Luminii Satelor" pe anul 1923.” (Nae Ionescu) “Așa s-a ajuns la Noaptea de Bilanț și de Revelație a Anului Nou 1923. Din această noapte de zbucium și de prăbușire s-a născut saltul strălucit și înnoitor al Oastei Domnului.” (Wikipedia) „1923 - apare mișcarea duhovnicească "Oastea Domnului”(OrthodoxWiki) Este inexplicabilă această discordanță frapantă dintre datele istorice, care arată în mod repetat că Iosif Trifa a înființat Oastea Domnului în anul 1923, în urma unei Chemări la o viață nouă în Hristos, și ceea ce pretind pucioșii (tot în mod repetat): că preotul Iosif Trifa a fost „ încă din anul 1921, trâmbiță trezitoare pe pământ care a cuvântat cuvânt ceresc între oameni, și și-a adunat ucenici și a lucrat lucrare de cer în ei”. Oare “Atotștiutorul” de la Pucioasa trece printr-o amnezie imputabilă vârstei? |
MM la școala de corecție
mariamargareta (eu sunt educator care o corectez cu (știc!))
188. “Fenomenul Pucioasa”(știc!) : un “fenomen”(știc!) cu trei(știc!) explicații posibile(știc!) (II) II. “Șfânta lelică și proorociță Maria”(știc!) : o “trâmbiță”(știc!) retrogradată(știc!) la rangul(știc!) de “punte de trecere”(știc!) (VI) B. al doilea(știc!) vector(știc!): diavolul. Întrebarea este deci: Prin lelica Maria vorbea diavolul? Pentru a răspunde la întrebare trebuie(știc!) să cântărim(știc!) efectele(știc!) benefice(știc!) sau negative(știc!) aduse(știc!) de propovăduirea lelicăi Maria. Spre deosebire de Verginica, pe care pucioșii o declară “sfântă”(știc!), lelica are un rol(știc!) marginal(știc!): acela de a face legătura ca o punte între Verginica și Mihaela. Ca să se vadă(știc!) că a fost o punte, liderii pucioși(știc!) au falsificat(știc!) mesajele lelicăi în felul următor:(știc!) cele din anii 1982-1984 le-au atribuit Verginicăi prin falsificări(știc!) masive în text; cele de după 1984 le-au lăsat cum erau, ca să rezultă(știc!) că în partea a doua a activității “proorocești”(știc!), lelica a primit și ea cinstea de a-i vorbi Domnul direct, fără intermediul Verginicăi. Apoi au consemnat acest fals(știc!) în scris , printr-un alt cuvânt, care scoate evidență aceste două etape: Etapa 1, anii 1982-1984, cea falsificată(știc!) (Verginica îi vorbea Mariei din cer) este ilustrată prin cuvintele: “Mi-am așezat lucrarea mea cerească peste surioara mea”; Etapa a 2-a ( “Domnul îi vorbea Mariei din cer) “– Doamne, [...] Tu ești Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, focul cel mistuitor, care m-a pârjolit pe mine vreme de douăzeci și cinci de ani în mijlocul unui popor [...] Eu, [...] m-am rugat Ție s-o cureți pe surioara mea, s-o pețești pentru Tine, iar eu să-Ți fac trecerea mai departe spre popor, Doamne. Tu ai împlinit rugăciunea mea cea pentru poporul meu și mi-ai pregătit puntea. Mi-am așezat lucrarea mea cerească peste surioara mea, și din cer am lucrat pe pământ cu ea, și mi-am încredințat poporul că ea este cuvântul meu prin ea. Am făcut semne mari, doveditoare pentru mine în ea, și Te-am rugat apoi să treci cu mine în ea și Tu, Doamne, iar apoi să-Ți fac trecerea între mine și poporul meu, ca să nu moară lucrarea cuvântului Tău, lucrarea cea începută prin mine de Tine în anul 1955. Ai lucrat minunat, Doamne. Ai lungit zilele surioarei mele și Ți-ai făcut trecerea spre poporul cel nou pe care-l hrănești azi cu tainele cele din urmă, cu împlinirile vestite încă din vremea trupului meu pentru ca să se săvârșească peste pământ.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 7-04-1999) Pe la sfârșitul activității ei “proorocești”(știc!), lelica este mustrată (de duhul care-i vorbea Mihaelei) că e prea “slabă”(știc!), lăsându-se manevrată(știc!) de către creștini pentru interese meschine(știc!). Între anii 1990 și 1994, la Pucioasa vorbeau la mare concurență(știc!) două(știc!) duhuri distincte(știc!), ambele pretinzând(știc!) că vorbesc pentru și din dreptul lui Dumnezeu. Unul(știc!) dintre duhuri vorbea prin lelica Maria, așa cum văzuse ea că vorbise și Verginica, sora ei, către popor, adormită(?) în pat. Din ce a apărut în carte reiese(știc!) că textele lui păreau scurte(știc!), seci(știc!), scrise într-un limbaj rustic(știc!). În cei patru ani au fost consemnate 303 mesaje, care se întind pe 38 pagini de carte, în medie câte 8 mesaje pe pagină. În aceeași perioadă, mesajele primite de lelița Mihaela de la duhul care îi vorbea ei au fost în număr de 249 și se întind pe 438 pagini de carte, în medie câte 1/2 mesaj pe pagină. Explicația(știc!) e simplă(știc!): concurența(știc!) dintre cele două “proorocițe”(știc!) s-a prelungit(știc!) și după moartea Mariei: liderii pucioși(știc!) au prescurtat(știc!) la maximum(știc!) aproape toate mesajele lelicăi, în timp pe cele primite de Mihaela le-au reprodus integral. Odată declanșat(știc!) conflictul(știc!) de interese(știc!) pentru obținerea(știc!) hegemoniei(știc!) la “proorocie”(știc!) , liderii pucioși Mihaela și Nicușor o declară pe Verginica de partea lor(știc!), iar pe lelica o prezintă în culori nefavorabile(știc!), prizonieră(știc!) intereselor(știc!) unor “creștini plini de răutate”(știc!), care nu-i prețuiesc(știc!) pe noii lideri de la Glodeni. Duhul Verginicăi îl trimite pe Nicușor în solie la lelica, căutând s-o convingă prin el că acei creștini care o prețuiesc sunt de fapt oameni cu vicleșug(știc!), pe care Domnul îi păsuiește și “le caută în plăcerile lor” numai ca să n-o mai supere pe lelica spunându-i adevărul despre ei. Aberațiile(știc!) se țin lanț(știc!) și intrigile(știc!) se țes(știc!) insidios(știc!): ceea ce nu-i spune Domnul lelicăi va trebui ca Nicușor să-i sugereze, căci aici se potrivește proverbul “bate șeaua ca să priceapă iapa”. Deși lelica primește și ea mesaje de la același duh al Verginicăi, duhul rival(știc!) (cel care vine la Mihaela) se comportă ca și când singurul mijloc de comunicare disponibil la lelica este... Nicușor: “ Nicușor, mai du-te, mămică, pe la lelica mea câteodată, că merg cu tine și eu. O, și pentru că ai călcat cu pașii tăi pe acolo, ce mult rău am spulberat eu de la ea și ce lucru bun am făcut noi amândoi la ea, că la ea se duc creștinii mei cu toate gândurile lor, și au în ei duhul răzvrătit, și Domnul n-o mai supără pe surioara mea și nu-i mai spune ei că nu e bine cum sunt creștinii mei, nu e, mămică, nu e. Creștinii mei sunt plini de răutate pe ce am eu la voi și sunt cu învinuiri asupra voastră și sunt cu pretenții și cu vicleșug, și Domnul le caută în plăcerile lor numai ca să țină ascuns cuibușorul de la voi, ca să putem ajunge la capăt cu lucrul bine împlinit. O, și dacă ai fost la ea, dacă ai asculta de trimiterea mea, să știi, mămică, să știi că te voi răsplăti cu iubirea mea cum oi ști eu, că vreau să te am mai cu curaj și mai cu nădejde la lucru, că n-am , mămică, lucrători și n-am de ajunsă credință în toți și n-am de ajuns loc în toți. [...] Măi, copilul meu, cât S-a bucurat Domnul că te-a văzut în casă la surioara mea! Și uite că dusul tău acolo și darul ce i l-ai dus L-a făcut pe Domnul să întărească cu multă putere cerească paza de la voi și ocrotirea de la voi. A plâns Domnul de bucurie și S-a hotărât să-Și arate puterea Sa în calea oricui ar veni să vă destrame vouă pacea și liniștea care trebuie să trăiască aici, dar vrea Dumnezeu mai multă inimă, că din toată inima cerului vă iubește și vă așteaptă să vă vadă biruința, căci El este în fața lucrului vostru.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 13-09-1990) continuarea mai jos |
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:11:02. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.