![]() |
Citat:
Citat:
Isaia 63:16 "Totuș Tu ești Tatăl nostru! Căci Avraam nu ne cunoaște, și Israel nu știe cine sîntem; dar Tu, Doamne, ești Tatăl nostru, Tu, din vecinicie, Te numești ,Mîntuitorul nostru." În basmul acesta, se pare că nu Dumnezeu e Tatăl, ci "părintele Avraam" care-i și cunoaște atât pe bogat, cât și pe Lazăr. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Spiritiștii vin exact cu argumentele voastre. În plus, dacă între Iad și Rai (sau ce-or fi, locul chinului și locul mângâierii) în loc de o prăpastie uriașă, se poate comunica așa de ușor (convorbirea între bogat și Avraam), de ce n-ar putea comunica și spiritiștii cu spiritele celor morți? |
tricesimusquintus,dupa cum spunea si evreul Albert Einstein:"Este mai ușor să dezintegrezi un atom decât o prejudecată",de cand discut cu tine tind sa ii dau din ce in ce mai multa dreptate:)
Ai spus:"Tocmai, este un tărâm de neimaginat unde Dumnezeu este absent." Nu m-am referit la acest aspect,ci la faptul ca nu trebuie sa intelegem ca "Sanul lui Avraam" este Raiul,adica locul in care "locuieste" Dumnezeu.Stim prea bine ca biblia spune ca Dumnezeu este "pretutindeni". Eu mi-am mai spus punctul de vedere cu privire la "Sanul lui Avraam",ar putea fi un loc distinct din aceeasi Locuinta a mortilor,pentru ca biblia doar despre ea vorbeste cand se refera la moarte.Doar in aceasta pilda apare denumirea "Sanul Lui Avraam".Daca vrei il poti numi si "un fel de rai". Tu sustii ca este basm,dar tot nu mi-ai raspuns la intrebarea:daca este un basm,Isus de ce nu il neaga,de ce ii lasa pe cei care au auzit aceasta "pilda" sa creada in aceste lucruri?Pentru ca daca era un basm,eu ma gandesc ca Isus l-ar fi combatut sau negat,nu i-ar mai fi lasat pe oameni sa creada in acest "basm",dar El totusi vorbeste despre aceste lucruri intr-o pilda.De ce? Ai afirmat:"Același care l-a înviat și pe Lazăr din Betania, "doar ca să mai moară odată". Nu ai dreptate,gresesti flagrant.Lazar a fost inviat pentru ca oamenii sa creada in Isus si din pricina familiei ramase care inca mai avea nevoie de el,nu "doar pentru a muri din nou".Isus nu a inviat oameni,doar "ca sa moara din nou",toate invierile facute aveau un scop.Si invierea lui Lazar a fost cu un scop,Isus nu a facut nimic fara un scop binedefinit. Ideea mea nu da cu nimic "apa la moara" catolicilor.Paralela cu realitatea a fost facuta pentru a intelege mai usor si nu trebuie sa mergem mai departe cu ea decat e cazul(recurs,indulgente,"mituirea" judecatorului s.a.m.d.).Judecata lui Dumnezeu va fi una dreapta,nu una omeneasca unde tot ceea ce tu ai spus este posibil(inclusiv si mituirea judecatorului:). Asa cum apare in pilda,Locuinta mortilor si Sanul lui Avraam sunt locuri pur si simplu de asteptare.Asta nu inseamna ca in asteptare,unii vor fi mantuiti.Tu vad ca incerci sa imi atribui lucruri pe care nu le spun.Nu imi plac strategiile de acest gen.Doar stii prea bine ce vreau sa spun,nu inteleg de ce recurgi la astfel de "strategii". Iar faptul ca ai adus cazul lui Iov in discutia noastra este irelevant.Atat se spune despre moartea lui Iov: "Iov 42:16 Iov a mai trăit după aceea o sută patruzeci de ani, și a văzut pe fiii săi și pe fiii fiilor săi până la al patrulea neam." Iov 42:17 Și Iov a murit bătrân și sătul de zile. Vezi prea bine ca nu are a face cu discutia noastra. In ceea ce priveste spiritismul,nici el nu are a face cu ceea ce credem noi.Biblia interzice practicile spiritiste,dar nu proclama moartea sufletului sau a duhului.De ce sa nu facem si noi la fel? |
Citat:
"Dacă mă voi sui în cer, Tu ești acolo; dacă mă voi culca în locuința morților, iată-Te și acolo" (Psalm 139:8), cum îți explici totuși absența Lui și din locuința morților și din "sânul lui Avraam" în pildă? Dumnezeu nu lucrează prin procură în principalele lui atribute. Executarea pedepsei în "Iad" nu o operează dracii (cum e percepută în credința populară), iar administrearea locurilor în Rai nu o face Avraam. Unde este Dumnezeu în pildă? Să nu-mi răspunzi ca Ilie (1 Regi 17,27). Citat:
"Pe cînd era el în Locuința morților, în chinuri, și-a ridicat ochii în sus, a văzut de departe pe Avraam, și pe Lazăr în sînul lui" (Luca 16:23) Citat:
Citat:
"Avraam a răspuns: ,Au pe Moise și pe prooroci; să asculte de ei." (Luca 16:29) Ai Biblia, ascultă de ea! Nu aștepta să se scoale cineva din morți să-ți spună adevărul cu privire la starea morților!: "Și Avraam i-a răspuns: ,Dacă nu ascultă pe Moise și pe prooroci, nu vor crede nici chiar dacă ar învia cineva din morți." (Luke 16:31), ba din contră, are cineva grijă să le împuie capul cu povești despre N.D.E. (percepute ca învieri din morți). Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Nici eu nu proclam "moartea duhului", acesta este elementul vital pe care-l dă Dumnezeu (suflarea de viață) pentru ca omul să devină un suflet viu. Aceasta e terminologia biblică. |
tricesimusseptimus,tu vorbesti despre absenta Lui Dumnezeu din pilda.Dar Isus de unde stie cum s-au intamplat lucrurile?Dumnezeu este pretutindeni,asa spune biblia.Ne vede pe toti,asa cum i-a vazut si pe Lazar si pe Avraam.Deci nu este absent in acele locuri cum vrei sa arati tu.Ca Sanul lui Avraam nu este Raiul sau Imparatia Cerurilor asta este altceva.In rest sunt de acord cu tine("Dumnezeu nu lucrează prin procură în principalele lui atribute. Executarea pedepsei în "Iad" nu o operează dracii (cum e percepută în credința populară), iar administrearea locurilor în Rai nu o face Avraam.").Poate as raspunde ca Ilie in 1 Regi 17,27,dar din pacate acel verset nu exista :).
Oricum daca nu admiti ipoteza mea ca Sanul lui Avraam sa faca parte din spatiul numit generic Locuinta mortilor trebuie sa spunem ca totusi sunt apropiate.De ce am spus ca ar putea face parte din acelasi spatiu?Pentru ca biblia cand se refera la moarte vorbeste despre Locuinta mortilor.Dar si aici cei drepti si cei nedrepti vor fi in locuri separate.Isus asta spune in acea pilda.Cei drepti nu vor fi la un loc cu cei nedrepti.Ca aceasta denumire "Sanul lui Avraam" apare doar in aceasta pilda nu imi da de gandit deloc.Nu pun la indoiala cuvintele Mantuitorului. Mai bine decat toti pana la El si dupa El,mai bine decat Solomon despre care voi il interpretati ca a spus ca sufletul moare(desi Solomon nu a spus asa ceva) si despre care s-a spus ca a fost cel mai intelept om si care a afirmat,ceea ce voi tot citati si interpretati, in Eclesiastul 9: 5 Cei vii, în adevăr, măcar știu că vor muri; dar cei morți nu știu nimic, și nu mai au nici o răsplată, fiindcă până și pomenirea li se uită.,mai bine decat oricine,Isus stia cum stau lucurile cu adevarat,iar eu Il cred intrutotul. Am spus ca poti sa consideri "sanul lui Avraam" cum vrei chiar si un "fel de rai",e problema ta,dar trebuie sa admiti ca exista. In ceea ce priveste raspunsul la intrebarea mea ai spus:"Probabil trebuia să-L vezi și să-L asculți cu ce gesturi și pe ce ton povestea pilda aceasta...".Tu vrei sa spui ca Isus era ironic?Isus nu a fost niciodata asa,El a spus mereu clar ce avea de spus dupa cum si El amintea mereu"cine are urechi de auzit sa auda".Iar pildele sale toate erau verosimile. Si ai spus:"Eu rămân fidel principiului: nu-ți fonda crezul pe un singur verset (pildă). "Eu tot asa sunt,dupa cum ai vazut eu nu am venit doar cu aceasta pilda ca sa spun apoi ca sufletul este nepieritor.Multe alte pasaje biblice arata asta.Chiar si versetele aduse de voi care credeti ca spun ca sufletul este muritor nu le-am negat.Doar ca voi le interpretati dupa cum vreti.Eu in ele tot nu am vazut sa se decreteze ca sufletul(nu persoana sau individul) si duhul sa moara. Iar vorbesti despre "fantome si naluci".Eu nu am afirmat nimic despre ele,tot tu le aduci in discutie ca si cum noi am sustine aceste lucruri.Hai sa vorbim doar despre tema noastra,sa lasam spiritismul ca nu are nici o legatura cu ceea ce vorbim noi aici. Eu nu am spus "doar sa moara odata",ci "doar sa il omoare din nou".Ma rog,ar putea desemna la urma urmei acelasi lucru.Pai asta e intrebarea:cei nedrepti vor invia pentru judecata ca apoi sentinta sa fie moartea vesnica.Daca voi sustineti ca omul moare cu totul trup,duh si suflet,inseamna ca dupa inviere cei nedrepti vor muri "din nou" la fel ca prima data.Sa fim rationali. Nu are a face ceea ce vorbesc eu acum cu "purgatoriul catolicilor" care nu este un loc de asteptare ci de "purificare". Mi-ai pus cateva intrebari.Raspunsuri la ele le gasesti in biblie.Poate pentru tine nu prea seamana cu "somnul" sau "odihna" despre care vorbeste Biblia,depinde din ce perspective privesti. Si m-ai intrebat:"Ai avut vreodată ocazia să aștepți la semnal 3-4 ore? Eu am avut și nu m-am simțit nici confortabil, nici calm, nici "mângâiat".".Cred ca ai asteptat singur,de asta nu te-ai simtit deloc "mangaiat".:)Lazar nu era singur.Pe Lazar il vedem in "Sanul lui Avraam".Oare nu este el mangaiat? Luca 26:25 "Fiule", i-a răspuns Avraam, "adu-ți aminte că, în viața ta, tu ți-ai luat lucrurile bune, și Lazăr și-a luat pe cele rele; acum aici, el este MANGAIAT, iar tu ești chinuit. Ai spus ca tu nu proclami "moartea duhului".Te-am intrebat o data daca nici duhul nu crezi ca este nemuritor si parca mi-ai raspuns ca mi-ar fi totul mult mai simplu daca l-as considera doar pe Dumnezeu nemuritor.Acum vad ca nu proclami moartea duhului.Este un pas inainte. Si iar m-ai intrebat:"dar ce vină am eu că spiritismul operează cu aceleași elemente suflet/duh/spirit conștiente în moarte?" Ce treaba avem noi cu spiritismul?Daca si musulmanii spun ca cred in Dumnezeu,cred in prooroci,pana si in Isus(desi spun ca a fost "doar" un prooroc),ce are a face asta cu crestinismul? Noi discutam aici despre crestinism nu despre spiritism.Daca te intereseaza neaparat tema spiritismului,poti sa deschizi topic si sa o aprofundezi. |
Fiindca tricesimusseptimus si cei care cred ca sufletul moare odata cu trupul si ca aceasta este gandirea biblica si a evreilor de la inceput,o sa mai aduc in discutie un pasaj biblic sa vedem cum il explicati,si anume din 1 Imparati capitolul 17,capitolul adus chiar de tricesimusseptimus(desi nu are 27 de versete:):
1 Imparati 17:18 Femeia a zis atunci lui Ilie: "Ce am eu a face cu tine, omule al lui Dumnezeu? Ai venit la mine doar ca să aduci aminte lui Dumnezeu de nelegiuirea mea, și să-mi omori astfel fiul?" 1 Imparati 17:19 El i-a răspuns: "Dă-mi încoace pe fiul tău." Și l-a luat de la sânul femeii, l-a suit în odaia de sus unde locuia el, și l-a culcat pe patul lui. 1 Imparati 17:20 Apoi a chemat pe Domnul, și a zis: "Doamne, Dumnezeule, oare atât de mult să mâhnești Tu chiar pe văduva aceasta, la care am fost primit ca oaspete, încât să-i omori fiul?" 1 Imparati 17:21 Și s-a întins de trei ori peste copil, a chemat pe Domnul, și a zis: "Doamne, Dumnezeule, Te rog, fă să se întoarcă SUFLETUL copilului în el!" 1 Imparati 17:22 Domnul a ascultat glasul lui Ilie, și SUFLETUL copilului s-a întors în el, și a înviat." |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Sectanti
Au ramas doi sectanti care se pupa si se bat pe spate de cat de grozavi sunt ei.
|
Citat:
|
Sectanti
Esti jignit?
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:51:46. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.