![]() |
Citat:
|
Demetrius :)
Pai nu la completarea "aia" ma refeream ! Hristos a avut relatii cu femeile si au fost curate si minunate de fapt doar ele nu L-au suparat vedem in Scripturi , de la nastere dintr-o femeie s-a nascut si a fericit-o inclusiv trupeste cum a strigat apoi o alta femeie din multime ca "fericit este pantecele care Te-a purtat ..." altele I-au spalat picioarele cu lacrimi si sters cu parul capului lor , I-au slujit din avutul lor , I-au tesut vesminte , L-au uns cu mir I-au sters chipul de sudoare au stat langa cruce L-au dat jos de pe curce L-au uns cu miresme si au fost primele care au alergat la mormant L-au imbratisat au crezut in inviere si L-au vestit. Le-a iertat le-a vindecat , femeia garbova, cea cu scurgerea de sange mai credincioasa decat cei ce-L imbulzeau, cananeanca laudata , desfranata iertata vindecata si salvata , episodul cu samarineanca ce frumos primeste Cuvantul, pana si femeia pagana a lui Pilat L-a visat si aparat , e clar ca asupra femeilor avea o influenta extraordinara ele se simteau foarte bine in prezenta Lui. Femeile nu pot fi preoti dar barbatii le completeaza si le iubesc in Domnul curat nici noi nu putem sa ne nastem singuri pana si Domnul a vrut sa aiba o mama ca putea doar sa se intrupeze si singur dar El a facut omul barbat si femeie cu un rost asa ca s-a folosit de el. E interesant ca la hirotonie preotul saruta mana mamei iar mama saruta mana preotului ( fiul ei ) eu vad aici aceasta complementaritate duhovniceasca si trupeasca. Si cine nu vede ca datorita compozitiei fizico chimice complementare cele doua sexe sunt predispuse sa faca mai bine anumite activitati profesionale specifice ?! Asta e incontestabil chiar daca se gasesc mereu exceptii care intaresc regula. STEFAN FLORIN Hristos a venit sa se uneasca cu mireasa Lui, Biserica inclusiv trupeste ca ne-a dat si impartasania adica adevaratul sau Trup si Sange. |
Stefan Florin
Intrbarea asta de la sfarsitul ultimului tau post cred ca ne framanta pe toti. Si inainte de cadere , in rai , oamenii trebuiau sa se inmulteasca , dar cum , nu prea se stie. Cred ca Parintele Cleopa zicea sa se inmulteau prin Cuvant . Am incercat si eu sa imi gasesc un raspuns si ma gandeam ca trupurile acelea ( din rai ) ar fi fost destinate vesniciei asa ca nu ar fi de mirare daca modul lor de inmultire ar fi fost diferit fata de cel actual al nostru de dupa cadere din care rezulta trupuri destinate mortii. Functia reproducatoare din trupul nostru pe care o folosim acum putea fie prezenta in om dar inactiva urmand sa fie folosita doar in caz ca omul alegea sa cunoasca binele si raul care aducea moartea in planul de mantuire.Un plan de mantuire exista si inainte de cadere , nu pacatul l-a adus pe Hristos ca atunci ar trebui sa ii multumim ispititorului ci El trebuia oricum sa vina sa desavarseasca omul , singurul de care nu se spune dupa facerea lui ca era bun asta pentru ca urma sa devina bun ( desavarsit = mantuit = unit cu Dumnezeu ca o mireasa cu mirele ) prin libera voie ca dragostea cu sila nu se poate . Dar nu era moartea in acel plan si poate de aceea nici nu era necesar modul binecunoscut noua de inmultire generator de trupuri muritoare . |
Citat:
ps: parintele Cleopa spunea ca omul in Eden s-ar fi inmultit prin cuvant? Mda...interesanta idee.Sunt sigur insa ca NU a mai explicat in ce consta acesta inmultire. Asta inseamna ca si animalele s-ar fi inmultit tot la fel (dat fiind faptul ca ele acum se inmultesc la fel ca si omul). Eu unul gasesc acesta ideea a parintelui Cleopa amuzanta (care nu are nici un temei biblic). Mai mult Biblia spune ca: "De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va UNI cu femeia sa si vor fi amandoi un trup" (Geneza 1:24)-UNIRE pe care Ap. Pavel o explica mai bine si in ce consta ea in 1 Corinteni 6:15-19. Asta arata ca inmultirea prin cuvant cade |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:36:39. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.