Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Abstinenta sexuala. Cine si cum face? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15552)

ovidiu b. 02.01.2013 13:39:00

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 492176)
Asta inseamna ca si animalele s-ar fi inmultit tot la fel (dat fiind faptul ca ele acum se inmultesc la fel ca si omul).

Și care este periodicitatea împreunării la animale? Ți-ai pus problema când și câte ori în decursul unui an se împreuneză animalele (mamiferele)? Ți-ai pus vrrodată problema că masculul dă pace femelei gestante? Numai omul, mai exact bărbatul nu-i dă pace femeii însărcinate. Și invers e valabil.

Cornel Urs 02.01.2013 13:40:24

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 492235)
Și care este periodicitatea împreunării la animale? Ți-ai pus problema când și câte ori în decursul unui an se împreuneză animalele (mamiferele)? Ți-ai pus vrrodată problema că masculul dă pace femelei gestante? Numai omul, mai exact bărbatul nu-i dă pace femeii însărcinate. Și invers e valabil.

aici aveti mare dreptate...

ovidiu b. 02.01.2013 13:46:15

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 492233)
sa ne aducem aminte ca Onan nu a vrut sa ridice urmas fratelui sau.

Și soțul ce urmărește prin practica lui Onan? :39:

Cornel Urs 02.01.2013 13:51:09

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 492239)
Și soțul ce urmărește prin practica lui Onan? :71:

asta am vrut sa spun...nu e chiar practica lui Onan, care nu dorea sa ridice urmas fratelui sau

in cazul de fatza, este un sot care abuzeaza de sotia sa, ceea ce nu e tocmai bine...

ovidiu b. 02.01.2013 14:02:39

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 492241)
asta am vrut sa spun...nu e chiar practica lui Onan, care nu dorea sa ridice urmas fratelui sau

in cazul de fatza, este un sot care abuzeaza de sotia sa, ceea ce nu e tocmai bine...

Sau mai exact soțul nu dorește să ridice urmași soției. Mă bucur că am ajuns la un consens.

Cornel Urs 02.01.2013 14:06:14

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 492243)
Sau mai exact soțul nu dorește să ridice urmași soției. Mă bucur că am ajuns la un consens.

da, asta se cam incadreaza in pacatul lui Onan.

Teodosie 02.01.2013 14:53:21

Stefan Florin,
Nici nu am spus ca a mai adaugat ceva ci pur si simplu ca era tot aparatul reproducator in dotare ca sa intre in functie in cazul in care se alegea varianta de mantuire prin cunostinta binelui si raului adica prin moarte adica prin nastere de tupuri muritoare.
Iar in cazul in care nu se mergea pe calea asta( ca nu era obligatorie) era prin puterea Domnului care daca ne gandim cum l-a facut pe Adam pe Eva si cum o sa ne faca pe noi toti odata cu trupuri la sfarsit , si chiar la intruparea Sa cand intreaba Maica Domnului cum va fi fara barbat i se raspunde ca nu e nimic cu neputinta la Dumnezeu posibil sa stie parintele Cleopa ceva. Oricum asta mai putin conteaza cum ar fi fost , acum e asa iar noi sa stim ca Dumnezeu Cuvantul poate tot ceea ce noua ni se pare imposibil.

stefan florin 02.01.2013 17:00:26

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 492233)
sa ne aducem aminte ca Onan nu a vrut sa ridice urmas fratelui sau.

de ce oare?

stefan florin 02.01.2013 17:02:04

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 492241)

intr-o casnicie TOTUL trebuie facut de comun acord. Altfel este viol

stefan florin 02.01.2013 17:04:45

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 492235)

are importanta asta? Spune tu atunci: IN CE CONSTA INMULTIREA OMULUI (BARBAT SI FEMEIE) PRIN CUVANT (pt ca vad ca esti de acord cu acesta idee)? IN CE CONSTA EA? Detaliaza...

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:09:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.