Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Teoria Evoluționistă se desființează (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16873)

GMihai 03.06.2016 21:17:28

Citat:

În prealabil postat de Romowe (Post 623018)
Oameni nebuni.

Mare atentie la paralelele care se pot face cu cazul Bodnariu: copil luat de la familie de serviciile de protectie sociala, scandal la autoritati, scrisori la ONU, acuze la adresa sistemului, discriminare etc., copil returnat familiei si, in final..... Doamne fereste.

Romowe 03.06.2016 21:24:31

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 623088)
Mare atentie la paralelele care se pot face cu cazul Bodnariu: copil luat de la familie de serviciile de protectie sociala, scandal la autoritati, scrisori la ONU, acuze la adresa sistemului, discriminare etc., copil returnat familiei si, in final..... Doamne fereste.

Asta m-a izbit si pe mine din prima. De ce naiba unii sint asa fanatici in exercitiul credintei lor?! Nu pot lasa loc de intors? Mai ales ca e vorba de viata copilului lor?!
Opt copii?! ce este casa aia, puiernita de primate?! no, sa fie la ei acolo.

altulunul 03.06.2016 22:07:29

Citat:

În prealabil postat de Romowe (Post 623086)
Nu. Eu vorbeam de mine, nu de altii. Felul cum vad eu actul de exercitare al unei credinte .

OK Dar atunci este vorba doar de actul de credinta pe care banuiesc ca-l banalizati maxim.
Cand e vorba de persoana dumneavoastra deveniti extrem de exclusivist

altulunul 03.06.2016 22:12:31

Citat:

Si ce e asa rau in a dezradacina pe cineva din comunitatea si valorile familiare in care s-a nascut, si a-l invata ca apartine de Oslo sau de un alt oras European?

Monnis 03.06.2016 22:20:56

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 623014)

Stirea o fi recenta dar copilul ala a murit in 2013.......

AlinB 03.06.2016 22:53:16

Citat:

Faptul ca exista cazuri indreptatite in care intervin serviciile sociale nu exclude abuzurile.

razvan_andrei 06.06.2016 01:44:18

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 622401)
.
Au reușit să desființeze oamenii de știință, evoluția, din primul an de la apariție ei, nu numai eu, dar azi și sute de milioane de alți oameni și mulți oameni de știință. Evoluția, nu are nici un argument, nicio bază, nimic, ci numai întuneric, sclavie, rasism, arianism, eugenie, etc.

Cu ce vin în schimb? mă întrebi.

Cu începutul și sfârșitul, alfa și omega. Cu Domnul. Creștinismul, desăvârșirea, îndumnezeirea omului.
Cu Iubirea, cu rugăciunea, cu smerenia, cu discernământul, cu virtuțiile, câte puțin din fiecare. De la Domnul, tot. Să le înmulțim.

Ce s-a întâmplat pe pământ din momentul apariției vieții și până în prezent? Ne spune Sfânta Treime în Biblie. Crede și vei fi viu.

În fine, fraților, eu am terminat aici, deocamdată, o să mai revin dacă mai găsesc vreun articol interesant, ce-a fost publicat.

Iertați-mă și pomeniți-mă.

Bun, deci tu vii in locul unei teorii sustinute de logica si dovezi din diferite discipline (paleontologie, biologie moleculara, matematica etc) cu o credinta personala bazata pe informatiile cuprinse in Biblie, o carte ce de mult timp nu se mai afla in acord cu realitatea, plina de contradictii logice. Sper ca observi lipsa de argumente (sau, mai degraba, argumentele invalide de tip argumentul ignorantei) in cele spuse mai sus de tine.

As vrea sa intelegi ca nu am nimic cu tine sau cu credinta ta (esti liber sa crezi ce vrei, desi si aici este mult de discutat, libertatea credintei nu exista chiar asa cum considera majoritatea oamenilor; dar este o alta discutie), ci cu faptul ca manifesti o ignoranta imensa fatza de stiinta si de metodologia acesteia. Este o lipsa de respect, mai ales daca luam in calcul ca te folosesti de stiinta, logica si ratiune ori de cate ori este in folosul credintei si al religiei tale, dar atunci cand stiinta intra in conflict cu credinta ta (intr-un mod neintentionat, bineinteles) aceasta sufera multiple atacuri din partea ta si a altor oameni.

Asadar, daca doresti sa continuam intr-un mod corect si riguros discutia, astept in continuare dovedirea prin argumente valide a faptului ca teoria evolutiei este falsa si, bineinteles, explicarea vietii printr-o alta teorie stiintifica si rationala.

Numai bine!

catalin2 06.06.2016 02:18:04

Citat:

În prealabil postat de razvan_andrei (Post 623282)
Bun, deci tu vii in locul unei teorii sustinute de logica si dovezi din diferite discipline (paleontologie, biologie moleculara, matematica etc) cu o credinta personala bazata pe informatiile cuprinse in Biblie, o carte ce de mult timp nu se mai afla in acord cu realitatea, plina de contradictii logice.

Bun, fiecare cuvant din fraza este eronat. Nu doar ca nu exista nici macar o singura dovada stiintifica in sustinerea teoriei evolutioniste, dar stiinta de azi contrazice teoria evolutionista, in diferite discipline (genetica, paleontologie, etc.). E o teorie fara nicio logica, fiind o idee a filozofilor greci de acum aproximativ 2500 de ani. Ateii iluministi din sec. XVIII s-au intors la epoca precrestina si filozofia antica si au adoptat si aceasta filozofie. Apoi au incercat sa ii dea o explicatie stiintifica.
Biblia nu are contradictii logice, decat cele inventate de unii atei, din nestiinta.
Degeaba iti spun toate astea, pentru ca cei ce sustin aceasta teorie nu se bazeaza pe dovezi si logica, ci pe credinta in ceea ce spun oamenii de stiinta, pe care ii vad ca niste supraoameni foarte inteligenti, ce nu pot fi contrazisi, sunt infailibili.

razvan_andrei 06.06.2016 02:33:00

Ok, presupunand ca ai dreptate in ce tine de erorile mele legate de teoria evolutiei, atunci care este teoria care poate sustine procesul vietii?

ahilpterodactil 06.06.2016 03:23:19

Ma tem ca nu poti dezbate vreun subiect cu Catalin. El nu are indoieli, nu cugeta, nu se mira. El e un sac de certitudini.
Ce poti discuta cu un om incapabil de neliniste interogativa? O morisca de norme care curg la infinit, poate fi un partener de dialog?

P.S. Ce anume te nemultumeste in privinta Scripturii? Si ce teorie ai vrea in legatura cu procesul vietii?

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:46:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.