Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Abstinenta sexuala. Cine si cum face? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15552)

celestial_pottery 03.01.2013 20:05:23

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 492634)
Curăția vieții a trupului și a sufletului pot exista atât în călugărie, cât și în căsătorie. Dar asta ține de fiecare dintre noi cum ne gestionăm viața și ce alegem. Suntem făpturi cerești, trimise vremelnic în corturi pământești spre o mare probă și anume: să vedem și să se vadă încotro înclinăm cu inima și mintea, și înspre ce înclinăm aceea să avem pentru veșnicie. Cum înclinăm în această viață așa ne vom petrece veșnicia. Așadar, veșnicia noastră de noi atârnă unde s-o petrecem.

Exact, viata asta e importanta. Dar NU doar ca un test. Parintele Boca, la care ai evlavie: de ce crezi ca dadea tot timpul atatea si atatea sfaturi pastoritilor desprec cum sa isi traiasca viata? De lipsita de importanta ce este?

stefan florin 03.01.2013 20:08:54

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 492639)
Exact, viata asta e importanta. Dar NU doar ca un test. Parintele Boca, la care ai evlavie: de ce crezi ca dadea tot timpul atatea si atatea sfaturi pastoritilor desprec cum sa isi traiasca viata? De lipsita de importanta ce este?

viata asta pamanteasca este un dar de la Dumnezeu. Orice lucru primit de la EL, nu are cum sa fie lipsit de importanta

ovidiu b. 03.01.2013 20:09:39

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 492637)
asa si? In link-ul trimis de tine se vorbeste despre Sf. Traditie. Am adus eu in discutie acum ceva despre Sf. Traditie?

E clar că nu știi ce vorbești. Tocmai ai spus: "si eu sunt crestin ortodox, DAR religia crestin ortodoxa NU se bazeaza pe "sfintii" partinti, ci pe Biblie. Hristos ne-a lasat Biblia, NU ideile personale ale unor fete bisericesti"....iar Dragos te-a invitat să te documentezi, căci faci mari confuzii.

stefan florin 03.01.2013 20:11:56

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 492643)
E clar că nu știi ce vorbești. Tocmai ai spus: "si eu sunt crestin ortodox, DAR religia crestin ortodoxa NU se bazeaza pe "sfintii" partinti, ci pe Biblie. Hristos ne-a lasat Biblia, NU ideile personale ale unor fete bisericesti"....iar Dragos te-a invitat să te documentezi, căci faci mari confuzii.

din nou, parerea ta personala!

ovidiu b. 03.01.2013 20:19:30

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 492639)

Nu prea înțeleg exact ce vrei să insinuezi. Dar de ce părintele Arsenie? Sunt atâția părinți care au trăit curat și prin faptele lor fiind modele de viață pentru noi mirenii. Au fost și monahi cât și preoți de mir. Exemple avem, doar să alegem unul sau mai multe și să le urmăm. Modelul de viață a mireanului trebuie să fie monahul (bineînțeles cu îndatoririle sale familiale), iar pentru monah modelul de viață trebuie să fie îngerul.

ovidiu b. 03.01.2013 20:21:55

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 492645)
din nou, parerea ta personala!

Mda...când ceva nu ți-e comod, dai vina pe păreri personale. :71:

Tu singur ai dovedid că ai o gândire sectară, bazată pe Biblie și pe interpretarea ta personală, și cam atât.

Demetrius 03.01.2013 20:23:54

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 492629)
absolut deloc. La vesetul 1 Pavel isi spune parerea lui personala, nefiind vorba de o porunca divina. O confirma versetul 6. La versetul 7, Pavel vorbeste de dorinta lui personala:"Eu voiesc ca toți oamenii să fie cum sunt eu însumi". Vezi cum zice Pavel: EU voisc, deci NU Dumnezeu. Daca TOTI oamenii ar urma sfatul lui Pavel ca NICI un barbat sa NU se mai atinga de NICI o femeie si sa NU se mai casatoreasca nimeni, atunci ce s-ar alege de neamul omenesc? Mai mult, s-ar incalca binecuvantarea data de Dumnezeu primilor oameni in Eden: "Creșteți și vă înmulțiți și umpleți pământul și-l supuneți"

13. Si i-a zis Iisus sutasului: "Du-te, sa-ti fie dupa cum ai crezut!" (MT 8:13a)

DragosP 03.01.2013 20:53:00

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 492637)
asa si? In link-ul trimis de tine se vorbeste despre Sf. Traditie. Am adus eu in discutie acum ceva despre Sf. Traditie?

Păi vezi tot acolo ce este Sfânta Tradiție și care sunt cele 8 izvoare ale ei. Mai ales ce e menționat la punctul 6.

stefan florin 03.01.2013 20:55:24

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 492651)
Modelul de viață a mireanului trebuie să fie monahul (bineînțeles cu îndatoririle sale familiale), iar pentru monah modelul de viață trebuie să fie îngerul.

asta de unde ai scos-o? Modelul de viata al mireanului (si nu numai) este Hristos

stefan florin 03.01.2013 20:56:26

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 492655)
13. Si i-a zis Iisus sutasului: "Du-te, sa-ti fie dupa cum ai crezut!" (MT 8:13a)

amin amice...amin!

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:09:18.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.