Citat:
În prealabil postat de AlinB
(Post 477176)
Sa zicem ca ar fi asa, atat timp cat omul nu stie care e planta care sa vindece cancerul de exemplu, tot inutil este.
Insa este o aiureala ..e ca si cand ai spune ca Dumnezeu l-a facut pe om bolnav si i-a facut si plantele care sa-l vindece.
Sau sa-ti amintesc ca in Creatia originara boala nu era inclusa?
|
Intr-adevar, e inutila o planta medicinala, care vindeca o boala, daca omul nu crede ca asa o planta exista. Nu Dumnezeu a creat bolile, ci noi am creat prin pacate posibilitatea ca bolile sa ne atace.
Citat:
(Post 477176)
Poetic, dar nerealist.
Nu tanjeste nimeni dupa "pamant".
Daca ai rude, prieteni cu care exista o legatura, daca ai nevoie de o biserica ortodoxa si acolo nu o gasesti, atunci da, exista ceva dupa care sa oarecum "tanjesti" (depinde de taria legaturilor sufletesti).
|
Am zis pamant, nu tarana.
Ai trait mai mult timp in strainatate, ca sa stii cum este? Daca nu, atunci afla de la cei, care sunt departe de tara si tanjesc dupa ea, constient sau inconstient. Am mai scris despre femeia din SUA, care avea constant dureri de cap. Medicul i-a spus sa mearga din cand in cand in tara, si astfel s-a rezolvat problema.
Un alt caz , o femeie din Transilvania, care traia in sudul Germaniei, a revenit in tara si a povestit ca nu mai are nevoie sa ia medicamente de tensiune.
Ma indoiesc ca te voi convinge pe tine, Alin, cu aceste exemple, dar cei cu domiciliu in afara tarii stiu ca asa este.
Citat:
(Post 477176)
Nu neaparat interes, este si situatia "de facto", nu se produce, taxare exagerata -> evazionism.
Actuala generatie de pensioari cu 4-500lei sunt si cei care au facut 1-2 copii iar restul i-au ucis in pantece cand a fost cazul, si din astia o parte au plecat din tara (dar sa zicem ca poate le mai suplinesc pensiile cu ce trimit in tara) iar restul, o buna parte sunt in somaj sau muncesc la negru, deci cum ar putea un angajat sa castige pentru el si sa mai sustina si inca 2-3-5 pensionari?
Ca sa nu mai vorbim ca ei i-au votat sistematic pe cei care au distrus economia romaneasca, pentru cativa lei in plus la pensie si nici aia reali daca ii raportam la inflatia care a urmat.
Deci nu cred ca sunt chiar asa de plans sau vinovata e doar clasa politica.
|
Tot din lipsa de bani se faceau si in timpul lui Ceausescu avorturi si daca femeile ar fi stiut ce pacat mare isi iau asupra lor, s-ar fi gandit mai bine. Sa nu judecam.
Da, sunt multi pensionari, dar daca nu s-ar arunca banii pe inutilitati - de ex: demonstratia de forta USL de pe stadion a costat 2 milioane Euro! - cu siguranta ar fi bani pentru toate: si pentru pensii, si pentru Sanatate si pentru altele.