Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Stephen Hawking - Nu Dumnezeu a creat Universul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10576)

blue_cat 06.09.2010 16:43:37

Citat:

În prealabil postat de Lavrentiu (Post 286048)
Mai departe catre ce?

catre progres.

Lavrentiu 06.09.2010 16:51:32

Citat:

În prealabil postat de blue_cat (Post 286050)
catre progres.

Progres in ce domeniu? Al bunatatii, al dragostei, al solidaritatii, al milei, al rabdarii, al jertfelniciei?

blue_cat 06.09.2010 17:00:02

Citat:

În prealabil postat de Lavrentiu (Post 286053)
Progres in ce domeniu? Al bunatatii, al dragostei, al solidaritatii, al milei, al rabdarii, al jertfelniciei?

indirect, da

Lavrentiu 06.09.2010 17:03:06

Citat:

În prealabil postat de blue_cat (Post 286055)
indirect, da

Inseamna ca imi scapa mie legatura.

cristiboss56 06.09.2010 17:36:09

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 285962)
Terminati cu exemplele astea. Chiar ne credeti prosti ?

Te simți cu musca pe căciulă ?

Dumitru73 06.09.2010 17:42:10

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 286064)
Te simți cu musca pe căciulă ?

Numai lume amuzanta pe forumul asta.
Nu poti sa te incrunti si tu putin ca ... pac ... vine unu si te face sa razi cu gura pana la urechi. ;)

cristiboss56 06.09.2010 17:52:05

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 286066)
Numai lume amuzanta pe forumul asta.
Nu poti sa te incrunti si tu putin ca ... pac ... vine unu si te face sa razi cu gura pana la urechi. ;)

Sper că te-ai prins amice, chestia cu musca e preluată de la tine , când ne-ai făcut cretini în loc de creștini , dar te iertăm, căci decât încruntat , mai bine zâmbăreț . Poți înfința "grupul ateilor zâmbăreți" ! Ce spui ?

codana 06.09.2010 18:49:06

salut,ai2

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 285864)
Existenta unui creator la modul general nu se poate nega. Existenta unui creator precum zeul biblic este insa alta poveste. Un zeu cu pretentii cum este cel biblic este pur si simplu aberant sa existe. Este la fel de aberant sa inspire o astfel de carte in care sunt multe aberatii dpdv stiintific desi tu pretinzi ca:

Ciudat cum religia a distrus stiinta si inca mai incearca s-o distruga. Oamenii stiau ca Pamantul e rotund mult inainte sa fie scris in Biblie si descoperisera asta prin deductii logice. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca acei astronomi nu erau crestini. N-ar fi rau sa afli de ce au ars unii oameni in perioada inchizitiei daca tot ai impresia ca Biblia e un adevar stiintific. Biblia contine multe tampenii si asta arata ca zeul biblic nu exista.

Si in acelasi timp s-a distrat arzandu-i pe rug nu?? Iti bati joc de cei care au suferit cand le-a fost ingaduit sa faca unele descoperiri.
In alta parte a Bibliei Pamantul are colturi si se sprijinea parca pe niste coloane (scuze dar nu stiu citatul exact).

Daca te uiti doar la niste citate si le interpretezi pana iti iese la calcul ca Biblia contine stiinta te minti singura. Biblia contine cam tot atatea adevaruri cate cunostea si omul din neanderthal. Faptul ca Biblia contine si multe contradictii arata inca o data ca nu este tocmai stiintifica si daca este inspirata de un zeu, atunci vorbim de un zeu amnezic. Ca sa nu mai vorbim de moralitatea cvasiinexistenta a zeului crestin, un alt aspect care il sterge de pe lista fiintelor superioare.

daca consideri ca acei oameni au fost arsi pe rug de zeul biblic te-nseli si ca sa fiu in acelasi ton,probabil s-a distrat omorandu-si fiul dar trecandu-l intai prin chinuri groaznice.in cele spuse de mine nu am afirmat ca biblia este stiintifica,in intelesul pe care-l da omul stiintei.
daca un om urmeaza sfaturile date in biblie,duce o viata sanatoasa si curata iar daca nu exista zeul biblic,pierde ceva?eu zic ca nu,deci ca atare cel putin ptr. mine, zeul biblic exista.daca tu consideri ca nu exista zeul biblic este problema ta,dreptul tau.

codana 06.09.2010 19:03:37

salut,dumitru73

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 285884)
Cercetarea in domeniu este abia la inceput.
Pe Univers nu l-a creat nimeni. S-a creat singur.

Nu stiu daca am fi mai buni fara divinitate.
Iti dau un citat din Richard Dawkins:
„Imaginați-vă o lume lipsită de religie. Fără atentate sinucigașe, fără 11 septembrie sau 7 iulie, fără cruciade și vânători de vrăjitoare, comploturi, războaie și separatiști, fără războaie israeliano-palestiniene, masacre între sârbi, croați și musulmani, persecuții ale evreilor sau atacuri nord-irlandeze. Fără acei tele-evangheliști cu costume strălucitoare și coafuri bufante, care le spun oamenilor despre banii lor că «Dumnezeu vrea să dați, până la suferință». Fără talibani care să arunce în aer statui antice, fără execuții publice ale celor care proferează blasfemii și fără femei biciuite pentru crima de a-și fi arătat fața… O lume tolerantă și rațională, care să ia în calcul și posibilitatea că Dumnezeu nu există — sub nicio formă și pentru nicio religie“.

Dar intrebarea care trebuie pusa, de fapt, este:
Vuntem mai buni, mai onesti, mai rabdatori, etc. pentru ca de mii de ani ne inchinam diferitelor divinitati?

esti sigur ca universul pe care-l vedem, s-a creat singur?nu-mi spune de big bang,nu cred.
oare lumea ar fi existat fara dragoste si credinta?pot cei care nu cred in existenta lui dumnezeu sa faca lumea mai buna?da socoteala olarul,lutului?

cmaria 06.09.2010 19:16:21

Dom' profesor Stephen Hawking...

Este aceasta creatura...OM?De multe ori mi-am pus intrebarea daca aceasta "aparitie" nu este doar un manunchi de circuite integrate, microcipuri si o voce robotica. Cine baga mana-n foc ca dl prof este om in carne si oase???Cat despre "ideile " emise de catre aceasta creatura, se vede cu ochiul liber incotro bate...

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:27:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.