Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Stiinta nu este in opozitie cu religia. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12307)

O p e t h 30.04.2011 15:35:17

Citat:

În prealabil postat de blackswan (Post 357439)
Ce vă completați, unul crede și nu-L urmează pe Dumnezeu, altul L-ar urma, dar nu crede. Dacă v-ați putea uni într-o persoană, v-ați mântui. ; ))

Ioooaii=))
Ca sa faci nihilistul fericit doar prin tristete cu ateul acelasi lucru ,teoretic ar insemna sa accepti ca nu exista scop al vietii fara interventia supranaturalului.
Ateul are un scop al vietii,nihilistul nu.Desi ma declar cel mai adesea ateu o fac pentru ca altfel pe langa mine ar fi multi gen „Shoot the nihilist”.

MariS_ 30.04.2011 15:46:10

Citat:

În prealabil postat de O p e t h (Post 357462)
Ioooaii=))
Ca sa faci nihilistul fericit doar prin tristete cu ateul acelasi lucru ,teoretic ar insemna sa accepti ca nu exista scop al vietii fara interventia supranaturalului.
Ateul are un scop al vietii,nihilistul nu.Desi ma declar cel mai adesea ateu o fac pentru ca altfel pe langa mine ar fi multi gen „Shoot the nihilist”.

Opeth draga, da-mi voie, te rog, sa-ti pun o intrebare, poate dureroasa. Ai avut o deceptie, sau chiar ceva mai rau, in dragoste? Imi pare ca tristetea si melancolia ta vin dintr-o durere nevindecata. Iarta-ma daca te fac sa suferi din nou doar intreband.
Har, smerenie si jertfa de sine.

O p e t h 30.04.2011 16:23:11

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 357468)
Opeth draga, da-mi voie, te rog, sa-ti pun o intrebare, poate dureroasa. Ai avut o deceptie, sau chiar ceva mai rau, in dragoste? Imi pare ca tristetea si melancolia ta vin dintr-o durere nevindecata. Iarta-ma daca te fac sa suferi din nou doar intreband.
Har, smerenie si jertfa de sine.

Nu cred ca se va vindeca durerea asta odata ce nu vine din exterior,totusi e prea complicat,prea profund,prea dureros sa o spun in public,e inchisa in mine si nu as putea sa am un confesor pentru aceasta odata ce ea este esenta intima a tot ceea ce fac.

MariS_ 30.04.2011 16:35:29

Citat:

În prealabil postat de O p e t h (Post 357476)
Nu cred ca se va vindeca durerea asta odata ce nu vine din exterior,totusi e prea complicat,prea profund,prea dureros sa o spun in public,e inchisa in mine si nu as putea sa am un confesor pentru aceasta odata ce ea este esenta intima a tot ceea ce fac.

Dragul meu, ti-am simtit durerea din primele postari, am vazut si echilibrul pe care te straduiesti sa-l menti. Sunt alaturi de tine, si empatizez cu durerea ta caci si eu am avut-o pe a mea, dar ea s-a cicatrizat deja. Totusi, da-mi voie, datorita varstei si experientei mai mari, sa-ti dau un mic sfat: trebuie sa gasesti pe cineva de maxima incredere cu care sa imparti povara grea pe care o duci. Un duhovnic, un prieten adevarat, cineva de incredere. Nu lasa sa te roada pe dinauntru acea durere. Da-o afara, dragul meu. Impartaseste-o cu cineva. Te vei elibera.
Iarta-ma ca intervin asa brutal in viata ta, dar nu o fac in scop rau.
Prietenul tau,
MariS

O p e t h 30.04.2011 16:56:41

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 357478)
Dragul meu, ti-am simtit durerea din primele postari, am vazut si echilibrul pe care te straduiesti sa-l menti. Sunt alaturi de tine, si empatizez cu durerea ta caci si eu am avut-o pe a mea, dar ea s-a cicatrizat deja. Totusi, da-mi voie, datorita varstei si experientei mai mari, sa-ti dau un mic sfat: trebuie sa gasesti pe cineva de maxima incredere cu care sa imparti povara grea pe care o duci. Un duhovnic, un prieten adevarat, cineva de incredere. Nu lasa sa te roada pe dinauntru acea durere. Da-o afara, dragul meu. Impartaseste-o cu cineva. Te vei elibera.
Iarta-ma ca intervin asa brutal in viata ta, dar nu o fac in scop rau.
Prietenul tau,
MariS

Am impartasit-o unui calugar..nu pot spune decat ca sunt o alchimie ciudata.Nu am mai spus-o altcuiva caci nu am nevoie sa scap de ea sau..mai putin probabil am invatat sa o imblanzesc.Singuratatea imi este mai importanta decat apa..

MariS_ 30.04.2011 17:09:17

Citat:

În prealabil postat de O p e t h (Post 357482)
Am impartasit-o unui calugar..nu pot spune decat ca sunt o alchimie ciudata.Nu am mai spus-o altcuiva caci nu am nevoie sa scap de ea sau..mai putin probabil am invatat sa o imblanzesc.Singuratatea imi este mai importanta decat apa..

Am inteles. Nu e rau din cand in cand sa-l mai cauti pe acel calugar.

catalin2 30.04.2011 20:09:52

Citat:

Ioooaii=))

Tu esti tanar, conceptiile se schimba. Metalul si teozofia sunt un impediment, cred eu (le-am cunoscut si eu).

blackswan 30.04.2011 20:41:25

Citat:

Ioooaii=))

Da? Eu n-am întâlnit acel filozof ateu care să zică faptul că viața are un scop, toți zic că-i absurdă. Partea cu nihilistul fericit prin tristețe n-am înțeles-o.

O p e t h 30.04.2011 20:44:08

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 357516)
Tu esti tanar, conceptiile se schimba. Metalul si teozofia sunt un impediment, cred eu (le-am cunoscut si eu).

Cata vreme actionez moral,eu conduc placerea si nu ea pe mine..
Hei blackswan!Ateul are scop individual,scopul mortii(cum spunea Cioran),si mai ales perpetuarea speciei.Nihilistul nu crede ca existenta are motiv,scop or valoare

blackswan 30.04.2011 20:45:22

Citat:

În prealabil postat de O p e t h (Post 357482)

Da, o alchimie ciudată, ca la marii artiști neînțeleși.
Nu știu cum reziști, sincer.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:08:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.