Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Sfintele Pasti - Invierea Domnului (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5070)
-   -   Lumina de la Ierusalim (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12830)

catalin2 17.04.2015 18:24:52

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 587569)
Televiziunea TRINITAS a Patriarhiei Române va transmite în direct sâmbătă, 11 aprilie, evenimentul pogorârii Luminii Sfinte la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Începând cu ora 12:00 credincioșii vor putea urmări în direct rânduiala liturgică specială săvârșită de Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, intrarea Preafericirii Sale în Biserica Sfântului Mormânt, momentul pogorârii Luminii Sfinte, precum și împărțirea acesteia credincioșilor

Am vrut sa scriu atunci, dar m-am luat cu altele. Nu stiam ca se transmite, am vazut cu o zi inainte ca ai scris aici. De mult doream sa vad acest moment, dar nu am gasit nici la tv din alte tari. Multumita postarii tale am putut vedea toata transmisiunea, am fost foarte impresionat. A fost la un moment dat o problema, s-a intrerupt pentru cateva momente transmisiunea exact dupa ce a venit Lumina.

AlinB 17.04.2015 19:12:46

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 517426)
E simplu: nu se lua, probabil e o traditie mai noua sa se aduca Sfanta Lumina de la Ierusalim. Si e foarte bine, daca acum se poate.

Pai cum sa nu fie foarte bine, mai bine platesti vreo 20-30.000 euro o cursa particulara cu avionul sa transporti o flacara ordinara cateva mii de km sa se minuneze cativa si sa se scarpine incurcati ce ar trebui sa faca cu ea de fapt si spre ce folos, decat sa pui de banii aia ceva-ceva pe masa de Pasti la cateva sute de familii sarace de ortodocsi.

cristiboss56 17.04.2015 22:28:45

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 588009)
o flacara ordinara

Nu te onoreaza in nici un fel aceasta hula ( afirmatie ) ! ! !
Apoi , vad ca tot matul plin este mult mai important pentru propaganda atee mascata !

AlinB 17.04.2015 23:31:21

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 588029)
Nu te onoreaza in nici un fel aceasta hula ( afirmatie ) ! ! !
Apoi , vad ca tot matul plin este mult mai important pentru propaganda atee mascata !

Serios?

Ca se aprinde miraculos e una, ca nu o fi arzand in primele minute (cum zic unii) e altceva, dar ca este mai mult de atat, te invit sa demonstrezi, teologic/dogmatic si sa ne explici si noua care sunt virtutile ei, ca sa nu zic "utilitatile" ca ai sa sari cu "propaganda atee".

Nu de alta dar ma mir ca de atatea secole de cand se zice ca e fenomenul asta n-am auzit de nici o poveste cu vreo unul vindecat miraculos de flacara adusa cu mare chin si cheltuiala de la Sf. Mormant.

Si apoi, daca "matzul plin" inseamna "propanda atee mascata" banuiesc ca esti si tu printre cei care de Pasti au facut "propaganda atee mascata" ca gol in mod sigur nu l-ai avut.

cristiboss56 18.04.2015 00:05:28

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 588043)
Serios?

Da , foarte serios ti-a iesit dracusorul din gura , transmis in degetelele tale prin tastarura , si hula ta este evidenta !
Vei simti in timp efectele hulei tale , caci asa ceva nu ramane nepedepsit , caci hula este de neiertat !
Imi pare extrem de rau ca nici atata bucurie nu mai ai in Noaptea de Inviere , iar totul la tine se rezuma la mancare , adica la matul plin pan la refuz !
Hristos a Inviat !

catalin2 18.04.2015 00:20:44

Se vede si aici ce credinta are userul AlinB. Ortodocsii spun Sfanta Lumina.

AlinB 18.04.2015 00:22:06

Ar fi evidenta daca ai fi capabil sa o argumentezi dar cam pauza.

Pietismul marcat mai ales de modernisme si populism cu iz politic nu e tot una cu evlavia.

Tu crezi ca de cativa zeci de euro poate o familie de saraci sa-si umple matzul?
Cred ca ai dat mai mult doar pe mielul de Paste.

Ma asteptam la mai mult din partea ta, macar un citat din ala Biblic, parafranzad misto gen "pe saraci ii veti avea mereu cu voi, flacara de la Ierusalim adusa cu avionul nu"...

AlinB 18.04.2015 00:24:33

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 588074)
Se vede si aici ce credinta are userul AlinB. Ortodocsii spun Sfanta Lumina.

Credeam ca te duce mintea sa pricepi ca "Sfanta lumina" puncteaza spre ceva mai inalt decat ce iti arde tie in paharelul cu parafina cumparat cu 7 lei de la Kaufland, indiferent ca a fost aprins cu bricheta sau adus cu avionul.

cristiboss56 18.04.2015 00:30:24

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 588079)
Credeam ca te duce mintea sa pricepi ca "Sfanta lumina" puncteaza spre ceva mai inalt decat ce iti arde tie in paharelul cu parafina cumparat cu 7 lei de la Kaufland, indiferent ca a fost aprins cu bricheta sau adus cu avionul.

Esti de nerecunoscut ,Alin !
Te-ai descompus deja , mirosul se simte de la o posta . . .
Pacat , mare pacat . . . !

Yasmina 18.04.2015 00:38:21

Ia nu va mai certati fratilor,ca nu sunt decat cateva zile de dupa Inviere!
Nu va sade bine,dupa aia nu va mai vorbiti cu anii !

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:22:27.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.