Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Teologie-Stiinta=ARMONIE!!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1365)

glykys 03.11.2009 10:57:55

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 178171)
Persistam in greseala pentru ca cineva considera ca nu suntem pregatiti suficient? Ciudat! Seamana cu ce am trait pana sa devin ateu.

Cum de ai ajuns ateu, ai2? Este doar o curiozitate personala.

ai2 03.11.2009 12:56:49

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 178173)
Cum de ai ajuns ateu, ai2? Este doar o curiozitate personala.

Promit sa-ti raspund dar, nu acum, din lipsa de timp. Nu vreau sa dau un raspuns pe fuga.

heaven 03.11.2009 16:31:25

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 178143)
Un exemplu banal: formula antivirusului H1N1. De ce crezi ca am fi nepregatiti pentru aceasta informatie, peste citeva saptamini oricum omul o va afla (daca nu cumva a facut-o deja)?

Ma refeream la un anumit gen de informatii.Ceea ce se afla in capacitatea noastra de a intelege ne este relevat.Din pacate putini sunt cei care vor sa vada si ce poate fi vazut pentru ca traiesc inchistati in sabloanele inserate de societate.
In privinta formulei,intrebati-i pe cei care ne pregatesc astfel de "sortimente" de virusi in culisele diabolice ale unor interese meschine.Da,da...stiu ca voi nu credeti in teoria conspiratiei,dar,pregatiti-va ca ne asteapta vremuri interesante,de-a dreptul palpitante as putea spune! :)

topcat 03.11.2009 21:44:30

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 178255)
Ma refeream la un anumit gen de informatii.Ceea ce se afla in capacitatea noastra de a intelege ne este relevat.Din pacate putini sunt cei care vor sa vada si ce poate fi vazut pentru ca traiesc inchistati in sabloanele inserate de societate.
In privinta formulei,intrebati-i pe cei care ne pregatesc astfel de "sortimente" de virusi in culisele diabolice ale unor interese meschine.Da,da...stiu ca voi nu credeti in teoria conspiratiei,dar,pregatiti-va ca ne asteapta vremuri interesante,de-a dreptul palpitante as putea spune! :)

Eu ma refeream la un exemplu de informatie stiintifica relevata.
Teoria conspiratiei tine de alt topic

LiviuBelu 07.12.2009 17:02:09

Religia este pe moarte. Fie ca va place sau nu sa credeti religia dispare.
Preotii au ajuns sa nu mai creada in d-zeu ci doar sa se prezinte la slujbe ca la birou.
Oamenii incep sa aiba acces la o educatie libera, in ciuda eforturilor bisericii de a se impotrivi gandirii libere.
Intre biserica si stiinta nu va fi niciodata armonie. Biserica se simte amenintata de faptul ca stiinta progreseaza si descopera incontinuu in timp ce ea bate pasul pe loc cu o carte scrisa acum 2000 de ani de niste personaje cu o sanatate mintala indoielnica.
Intre biserica si stiinta nu va fi niciodata armonie. Stiinta va combate biserica pentru ca este violenta,pasiva la suferintele semenilor si mincinoasa.
Biserica este o capusa dependenta de bani, putere politica, razboaie, cladiri reci care nu ajuta in mod palpabil nici un suferind si mosii nesfarsite.

Asadar "Teologie-Stiinta=ARMONIE!!!" este de fapt o incercare de compromis ieftin care nu va duce nicaieri.

Pace.

MariS_ 07.12.2009 18:45:47

Citat:

În prealabil postat de LiviuBelu (Post 188717)
Preotii au ajuns sa nu mai creada in d-zeu ci doar sa se prezinte la slujbe ca la birou.
Oamenii incep sa aiba acces la o educatie libera, in ciuda eforturilor bisericii de a se impotrivi gandirii libere.
Intre biserica si stiinta nu va fi niciodata armonie. Biserica se simte amenintata de faptul ca stiinta progreseaza si descopera incontinuu in timp ce ea bate pasul pe loc cu o carte scrisa acum 2000 de ani de niste personaje cu o sanatate mintala indoielnica.
Intre biserica si stiinta nu va fi niciodata armonie. Stiinta va combate biserica pentru ca este violenta,pasiva la suferintele semenilor si mincinoasa.
Biserica este o capusa dependenta de bani, putere politica, razboaie, cladiri reci care nu ajuta in mod palpabil nici un suferind si mosii nesfarsite.

Asadar "Teologie-Stiinta=ARMONIE!!!" este de fapt o incercare de compromis ieftin care nu va duce nicaieri.

Pace.

Noi respectam credinta fiecaruia. Pace tie.

Danut7 07.12.2009 18:55:34

Citat:

În prealabil postat de LiviuBelu (Post 188717)

Pace.

Din punctul meu de vedere si din putina mea observatie , Religia este in crestere si credinta oamenilor.Cel putin raportat la orasul meu si cred ca nu numai.Bisericile parca au devenit mai pline ca altadata, iar subiectele religioase din ce in ce luate mai in serios.

Danut7 07.12.2009 19:02:47

Pentru multa lume religia si stiinta merg mana in mana , avand acelasi scop de descoperire a adevarului.Stiinta explica in felul ei si Biserica in felul ei , fiecare dupa propria competenta.Eu unul nu sunt impotriva stiintei adevarate si dovedite.Dar raportandu-ma la teoria evolutiei pana acum nu am gasit nici un argument valabil care sa ma faca sa cred in ea.Iar teoria evolutiei e doar o teorie.Stiinta a ajutat foarte mult la dezvoltarea lumii trebuie sa-i acordam creditele.

zaharia_2009 07.12.2009 19:09:39

Citat:

În prealabil postat de Justinian (Post 16564)
Nu exista contradictie intre Teologie si Stiinta!!!
"Sa fie lumina!"din Geneza este exact ce oamenii de stiinta numesc "Big Bang".
Invatam la istorie, geografie si biologie de erele geologice, de aparitia in ordine a regnului mineral, vegetal si animal.Zilele creatiei sunt aceste ere geologice.In aparenta este contradictie in ceea ce priveste durata: o zi sau milioane de ani.Nu trebuie sa consideram o zi ca avand ca astazi 24 de ore.NU!!!La Dumnezeu atat trecutul, cat si viitorul sunt un vesnic prezent!
Pana si teoria evolutiei lui Darwin nu mai are valoare.Savantii americani au demonstrat lipsa de adevar stiintific a acestei teorii.Si cand ne gandim ca aceasta teotie a fost constuita cu falsuri de fosile!!!In cativa ani se va scoate din manualele de istorie si biologie lectiile referitoare la evolutionism.

,, Nimeni sa nu creada ca zidirea cea de sase zile este o alegorie"(sf. Efrem Sirul)

,,Evolutia , nu le-ar fi trecut niciodata prin gind unor oameni care cred in D.zeul la care se inchina crestinii ortodoxi" (Parintele Serafim Rose)

,,Prin uzul si abuzul unor postulate ascunse, al unor indrasnete si adesea neintemeiate extrapolari, s-a creat o pseudo-stiinta. Ea prinde radacini in chiar miezul biologiei"(Pierre Grasse, biolog, Presedintele Academiei Franceze de Stiinte, 1973)

LiviuBelu 07.12.2009 20:02:38

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 188776)
Noi respectam credinta fiecaruia. Pace tie.

Asta e parerea ta,o respect dar nu-ti face religia mai buna.Crestinismul a fost impus prin foc si tortura, de ce uitati toti asta?

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 188784)
...raportandu-ma la teoria evolutiei pana acum nu am gasit nici un argument valabil care sa ma faca sa cred in ea.

Evolutia nu este o religie care-si face propaganda ca sa crezi in ea, ci este o simpla teorie pe care o gasesti credibila sau nu. Spune-mi, te rog, cum te-ai "raportat" tu la teoria evolutiei.
Te-ai obosit sa citesti macar un tratat care descrie evolutia ? Iti garantez eu ca este o lectura fascinanta.

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 188780)
Din punctul meu de vedere si din putina mea observatie , Religia este in crestere si credinta oamenilor.Cel putin raportat la orasul meu si cred ca nu numai.Bisericile parca au devenit mai pline ca altadata, iar subiectele religioase din ce in ce luate mai in serios.

E bine ca ai subliniat modestia. Lumea este mult mai mult decat putina ta observatie. Mediatizarea ascensiunii ateismului este puternic cenzurata de catre biserica din motive lesne de inteles dar ea exista. Omul devine din ce in ce mai lucid, e un proces natural pe care unii il numesc evolutie.

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:04:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.