![]() |
Citat:
Nu stiu de unde toti neo-protestantii trag concluzia ca noi credem ca religia te mantuieste, nu nu religia, nici macar Dumnezeu nt te mantuieste daca nu doresti Tu ai postat niste mesaje prin care arati superficialitatea cunostintelor tale despre ortodoxie Noi credem in conceptul de Biserica in care marturisim dreapta credinta si ne impartasim din Harul lui Hristos , sunt multe de stiut nu putem sa le cuprindem in cateva cuvinte interesant cum toti neo-protestantii spun ca nu conteaza in ce confesiune esti dar chiar ei cand predica predica doctrina confesiunii lor, un penticostal care-mi va predica din Biblie imi va predica in viziunea lui, un baptist la fel un adventist la fel, toti insa au pretentia ca sunt independenti de orice cult sau dogma si predica doar Cuvantul lui Dumnezeu, sunt curios care pastor le-ar zice credinciosilor din adunare "de ce mai veniti la adunare? mantuirea nu e aici, e personala, relatia ta intima cu Hristos te mantuie, ce rost mai are sa veniti la un cult? mergeti acasa si cititi Biblia si mantuiti-va" niciunul nu zice asa Trebuie sa cunosti importanta Bisericii (nu religiei) pentru ortodocsi In biserica ne botezam, ne marturisim, ne impartasim..nu se poate fara Biserica pt ca ea mireasa lui hristos formata nu numai din drepti cum unii spun, ci din noi toti cu pacatele si neajunsurile noastre, ea este spitalul a carui doctor este Hristos, este salasul de vindecare a sufletului prin Harul lui Dumnezeu, La voi, totul e doar teoretic, mai putin la penticostali care mai au unele manifestari pe care la atribuie Duhului Sfant referitor la parerile de pe forum, de asta e forum de discutii ca sa ne expunem parerile, aici nu e rau e rau insa cum procedeaza neo-protestantii cu interpretarea Bibliei, pe care desi o atribuie Duhului Sfant, e fals deoarece realitatea arata altfel, din aceeasi Biblie s-au nascut mii de secte..deci se pare ca interpretarea personala e gresita, ascultarea de Biserica a cam dat roade deoarece invatatura e aceeasi de la inceput, chiar zilele trecute citeam ca niste penticostali s-au desprins din adunare si au creeat o asa numita "biserica independenta nondenominationala" ce parere ai despre aceste lucruri si aceste neoranduiri? crezi ca sunt de la Dumnezeu? nu crezi ca lipsa de ascultare este nociva? ca am vazut ca ne acuzi pe noi ca ascultam de preoti |
Citat:
http://www.credinta-ortodoxa.ro/spip.php?article430 Faptul ca protestantii cred ca nu numai ei pot fi mantuiti nu intra in conflict cu faptul ca-si sustin invataturile. |
Citat:
[SIZE=3][COLOR=#333333]credința dreaptă, adică ortodoxă, singura care este lucrătoare și mântuitoare.[/COLOR][/SIZE] Pot sa va dau multe asemenea exemple. Protestantii au tras bine concluzia. |
:)) =))
CULTUL SFINTILOR asta am auzit-o la mai nou Religia "Martorilor lui Yehova" si la Mormoni, din ce in ce mai mult ne scufundam de Crestinism de realitate.
acum sincer versetele pe care le-ai dat tu ai citit macar sa vezi ceva in ele. EI erau morti in timpul respectiv sau erau vii ca oameni???? ei cui se rugau? lui Dumnezeu. si erau vindecati. daca merg cu tine pe pasajul din Ioan 20. 19-23 eu am citit aici in cea tradusa de Cornilescu. se aseamana amandoua in pasajul asta. uite un versete care imi da de gandit Matei 28.19 la mine in Cornilescu este tradus astfel: "Duceti-va si face-ti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh" acelasi verset tradus de BOR versetul 19 " Drept aceea, mergand, invatati toate neamurile , botezandu-le in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh". interesant care dintre cele doua traduceri sunt corecte?? Raspunsul este simplu i-au din greaca acest cuvant μαθητεύσατε= pt unii inseamna ucenici, pt altii inseamna invata, traducerea este adevarata si poate fi sinonim cu urmatoarea idee: fi profesor elevilor tai, sau fi cel ce ii invata pe altii, botezandu-i. asta inseamna ca este doar pt cei din timpul acela??? astazi nu mai este valabil??? asta inseamna ca ce sa intamplat cu crestinii atunci noi astazi nu exista daca prima generatie creste pe a doua- generatie si cea dea doua generatie nu creste pe a treia s.a.m.d. astazi la noi mantuirea nu mai este valabil!!! ca noi suntem a mia de suta de generatie nu? asa ca in afara de generatiea pe care Iisus a inzestrat-o se observa ceva dupa inaltara Sa ca EL a chemat pe altul care nu a fost de fata cand Iisus sa inaltat la cer. pe PAVEL, si se intalneste cu el personal in drum spre Damasc Fapte 9. el a auzit oare de aceste vorbe care le-a auzit ucenici ... dar a a aflat ca toata viata lui Iisus de la ei deci se observa o predare de unde reiese asta. Pavel a fost la Cina cea de Taina, nu a fost, dar afirma urmatorul lucru: "Caci eu de la Domnul am primit ceea ce c-am vat si voua:... (este un paragraf intreg)trebuie sa-l citit sau sa-l stiti)" 1 Corinteni 11.23-pana la sfarsitul capitolului. Deci in acest paragraf se observa ca Pavel e face Cina Domnului prea exact deci cat timp a stat in Biserica din Ahtiohia, a invatat acest semn, cand a plecat in corint vazand ca este o lucrare dumnezeiasca a afirmat despre asta spunand ca a invatat de la insusi Domnul sa faca la randul sau ce a invatat. deci pana la urma se doreste ca in urma ta sa lasi pe cineva. hai sa mai continui fac teologie sa destup mintile celor ce nu stiu ... Romani 4. 19.25 si continuand cu Romani 5.1-11 este un pasaj care ar fi bine sa-l legam unul de altul si sa nu tinem cont de numerotatie. aflam lucruri care ne sunt aduse la cunostinta despre Avraam cum a fost el neprihanit si ca la fel ca el suntem si noi neprihaniti. si raspunsul este in Romani 5.2 daca doar aceia carora ne inchinam sunt scrisi ca asa reiese din Ioan 20 ca doar cei de atunci sunt singurii care pot fii sfinti sau mijlocitori,avocati la Iisus, ministri cum vreti ii numim, atunci apare o contradictie mai apar sfinti care care sunt inaintea ucenicilor, dar si sfinti care sunt dupa moartea lor. inca o contradictie care nu imi place ca teai oprit la ea si o afirmi cu atata putere ca este ok si nu ne uitam mai pe indalete ce se intampla in viata apostolilor, Iacov 5.14-16 BOR " Este cineva bolnav intre voi? Sa cheme pe preotii Bisericii si sa se roage pt el, ungandu-l cu untdelemn, in numele Domnului/si rugacinea credintei va mantuii pe cel bolnav si Domnul il va ridica, si de va fi facut pacatese vor ierta lui,/ Marturisiti-va deci unul altuia pacatele si va rugati unul pentru altul, ca sa va vindecati, ca mult poate rugaciunea staruitoarea dreptului." si tu ai dat un exemplu din VT "Acum deci luati sapte vitei si sapte berbeci si duceti-va la robul Meu Iov si aduceti-le, pentru voi, ardere de tot; iar robul Meu Iov sa se roage pentru voi; din dragoste pentru el, voi fi ingaduitor, ca sa nu Ma port cu voi dupa nebunia voastra, intrucat n-ati vorbit despre Mine asa de drept cum a vorbit robul Meu Iov". 9. Astfel Elifaz din Teman, Bildad din Suah si Tofar din Naamat, s-au dus si au facut cum le spusese Domnul, si Domnul a primit rugaciunea lui Iov.(Iov 42" asta se observa ca a fost transmisa si in NT daca o vedem la Iacov ca o transmite altora. deci existau alti oameni in fruntea Biserici ,depinde de traducere (preoti, prezbiteri) corect este batranii biserici tot din greaca, deci este ceva transmis altora de Iacov altor persoane, ca nu daca te rogi la sfinti primesti iertare de pacate... deci si daca te rogi lui Dumnezeu si crezi ca Domnul lucreza si daca ai pacate te duci la preoti te marturisesti si primesti iertare de pacate dar si vindecare... deci altceva am distrus un mit. nu veniti cu altceva decat cu Scriptura si o dezbatem dum vreti voi dar nu lasa-ti basmele sa va vina peste iinvatatura din Scriptura, nu invatati idei din Scriptura si le postati sau le afirmati cu vehementa ca sfintele moaste sau trupurile unor oameni fac minuni si altceva de genu asta ca asta nu se intampla. decat Dumnezeu face lucrarile sale , incepand de la minuni pana la vindecari, cu cine voieste oameni, Faptele Apostolilor a fost scrisa pt un anumit timp dar este continuata si la vremea din ziua de azi. TOTATE VERSETELE CARE LE-AI DAT SUNT NISTE ACTIUNI ALE UNOR OAMENI AI LUI DUMNEZEU CARE AU FACUT LUCRARI MINUNATE PT ALTI OAMENI RUGANDU-SE PT EI, DAR ACESTI OAMENI ERAU IN VIATA, NICI UNUL CAND ERA MORT NU A FACUT O MINUNE... NU ESTE GASITA IN BIBLIE DECI SUPORT CRESTIN NU ARE. cititi Scriptura fratii mei ... lasa-ti TRADITIA ...am trait o viata plina de mizerii ajunge nu va faceti mizerii in fata altora... |
Ai mare dreptate Danyel cu ce ai spus :
Interesant cum toti neo-protestantii spun ca nu conteaza in ce confesiune esti ( Chiar acest lucru il afirma vasinec)dar chiar ei cand predica predica doctrina confesiunii lor, un penticostal care-mi va predica din Biblie imi va predica in viziunea lui, un baptist la fel un adventist la fel, toti insa au pretentia ca sunt independenti de orice cult sau dogma si predica doar Cuvantul lui Dumnezeu. [SIZE=3][COLOR=Red]Sunt curios care pastor le-ar zice credinciosilor din adunare "de ce mai veniti la adunare? mantuirea nu e aici, e personala, relatia ta intima cu Hristos te mantuie, ce rost mai are sa veniti la un cult? mergeti acasa si cititi Biblia si mantuiti-va" niciunul nu zice asa[/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=Red]. [/COLOR][/SIZE] |
raspuns lui danyel, vesinec
stau si ma uit la tot ce faceti, hai sa lasam totul de o parte nu aducem in discutie nici o vorba de a nici unui pastor, preot sau om invatat al lumii asteia suntem noi si noi ne raspundem intre noi.
cred ca sa inteles ce inseamna mantuire personala, nu trebuie prea multe cuvinte ca biserica ortodoxa acelasi lucru spune. si a merge la Biserica avem exemple pe paginile Sfantei Scripturi prieteni Anania si Safira au vandut o parte din pamant si au dus la Biserica, sau in mijlocul fratilor lor. |
Citat:
|
cititi Scriptura fratii mei ... lasa-ti TRADITIA ...am trait o viata plina de mizerii ajunge nu va faceti mizerii in fata altora...[/quote]
Ai inceput cu in indemn bun dar ai sfarsit-o prost, Scriptura nu a cazut din cer, nici Iisus nici Apostiolii nu au impartit Biblii si nu au zis "cititi-le si mantuiti-va" tre sa sti urmatoarea relatie in B ortodoxa : Biblia-Biserica-Sfanta Traditie este o relatie de coordonare nu de subordonare voi formandu-va dupa 1500 de ani nu aveati substrat, nu aveati cladit nimic, nimic experimantat, asa ca ati desfintat tot , ati ramas cu Biblia care si asta nu va cazut din cer ca tot din Biserica ati luat-o, restu ati aruncat pe fel si fel de motive daca citesti in istoria bisericeasca (evident nu cred ca are valoare pt tine) o sa vezi ca organizarea Bisericii inca din prima suta de ani seamana foarte mult cu cea de azi din BO important e sa la pui toate cap la cap, sa vezi cum au decurs lucrurile, cum au trait crestinii, pe ce pretexte s-au format unele dogme, nu doar sa acuzi... |
toti cunostem asta...
cunostem cu totii lucrurile pe care le-am spus, ca cineva a spus ca nu prea cunosc BOR, e adevarat, poate nu o cunosc in mileniul 3, dar in trecut am citit, iar prezentul se vede si ce vad asta este realitate. cum vad autobuzul cu care ma duc acasa asa se vede si toate manifestarile si lucrurile din Cultele din Romania, cum eu vad la voi ceva ce voi nu afirmati si negati, si va dau dreptate la asta, (si eu fac la fel, dar in minte stiu ca asta se intampla) dar poti tu sa imi spui la ala care nu are nici o clasa si este de la coada vacii ce stie el despre a se ruga in fata unei icoane? nu cumva stie povestile unor batrane din B.O ce face si Traditia pe care o transmit si nici macar nu o stiu si doar presupun un basm in fata aluia.
ca preotul in ziua de azi nu sta sa ii explice lui despre ce se intampla in B.O lui ii convine daca ii vine in biserica si face o cheltuiala prospera. stii ca in Romania la sate lumea nu este invatata aia ce stiu ???? stiu ce stii tu? sau cumva stiu ce stiu eu? gandestete la asta... poate acolo ar trebui sa mergi si sa-i explici si alora ce stii tu ... prieteni nu incercati sa stam departe de lucruri care nu ne intereseaza. in Biserica Ortodoxa as baga mana in foc ca 75% din enoriasi nu stiu Scriptura, dar apoi ce trebuie sa faca? sti tu si eu ? atat si ne certam pe un forum. sincer dar o Biblie te-ai dus la tine in B.O sa dai una gratis, unui amarat, de acolo ca si el sa o citeasca, de ce nu ii dai stii cat costa o Biblie BOR?? 60 de lei crezi ca toata lumea are? bani astia fa o fapta buna |
nup ...
ma esti tare a trebuit sa deschid din nou o carte de istore bisericeasca am sa dau titlu sau se numeste Istoria Crestinismului I, editata de TRINITAS,editura Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, si scrisa de Pr. Nicolae Chifar.are binecuvantarea I.P.S Daniel, Mitropolitul Moldovei si al Bucovinei in anul 1999
am rasfoit intraga carte si spune ca Biserica Ortodoxa ca si cult a aparut in 392 de Tudosie, care spune ca a luptat, acest imparat, impotriva altor religii. Deci erau mai multe religi pana sa fie cea din urma acceptata ca si Cult. deci concluzia erau doar crestini pana in secolul 4, nu numai ortodocsi si alte religii.(nu stim cu a ajuns acesta sa fie cult, daca cineva a bagat mana in buzunar si a stiut sa plateasca mult, sau cine stie???) . sa nu spuneti ca nu stiti lucrurile astea. intorcetiva la Scriptura ca la istorie ati luat nota nu 4 ci 2. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:42:18. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.