Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Resurse ortodoxe on-line (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=505)
-   -   Sfantul si Marele Sinod - livestreming (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18522)

AlinB 29.09.2016 13:28:55

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 631470)
Bine înțeles că la unul de-al nostru pentru că toți credincioșii în Dumnezeu sunt de-ai noștri... deci toți erau preoți în BOR... în decursul timpului, la vre-o 6 cel puțin.

Ce vrei, orice padure mai are si uscaturi.

Si doar 6 preoti in mai bine de jumatate de secol la asa secta apocaliptica?

Membri de toti cati ati facut in timpul asta? 3-4 duzini macar?

Sunteti de rasul plansul :24:

vsovi 29.09.2016 17:04:01

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 631475)
Citat:

În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Ai mîncat o literă, ș de la șopîrlă, și apoi ai aruncat vina pe alții că cică protestatarii își fac de cap! Păi capul lor e Hristos.
N-o mancat nimic ma, aia sunt cretini, ca si tine, din moment ce spui imbecilitati din astea.

Păi tocmai, dacă n-a mîncat-o cum ți-ai dat seama și tu atunci e mult mai grav... are ceva boală molipsită de la tine sau de la grupul vostru de ''ortodocși'' neoinchizitoriali.

Un ortodox nu face pe nimeni cretin în lipsă și nici nu-și permite să jignească atît de urît pe cel cu care discută. Tu-ți permiți să spui fără probleme nu numai tot felul de minciuni pe care ți le autofixezi în cap ție și altora dar iată spui că eu scriu imbecilități din ''astea'' fără să înțelegi rostul ascuns și înțelept la ceea ce am spus.

Defapt ceea ce l-ar putea face cu adevărat imbecil pe cineva sunt exact astfel de comportamente derapate de la normalitate care sunt mai degrabă satanice și demente decît ateiste sau străine de Dumnezeu, pe care unii iată că cred că li se cuvine să și le permită.

Deși persiști în aiureală voluntară, tu chiar crezi că te poți pretinde și crede ortodox sau creștin?

Te sfătuiesc să ai grijă să nu te vadă și să nu te audă cineva cînd vorbești atît de josnic și jignitor ca să nu se autosesizeze din oficiu și să te dea pe mîna poliției.
Citat:

Hristos o fost facut in multe feluri de farisei ca tine, dar nesimtit si fara curajul sa scoata fata la lumina, ca aia nu este, sa le fie cap.
Farisei ca mine? Adică eu îl fac pe Hristos nesimțit și fără curajul să scoată fața la lumină dacă am zis că Hristos e Capul lor? Păi ăia au demonstrat pașnic și nu au insultat pe nimeni ci s-au apărat de filmări și de ziariști avînd curajul să protesteze așa cum le garantează Constituția acest drept căutînd prin aceste proteste să-și apere Credința și să dea soluții celor mai mari ca ei, citez: ''Să-și retragă semnătura''. Deci spre deosebire de tine, după cum se comportă ei, după cum sunt îmbrăcați, după cum se păzesc de circul mediatic și după cum protestează pașnic dînd și soluții e clar că lor Hristos le e Cap pe cînd ție care te comporți total necinstit și diversionist persistînd în fabulații și interpretări suspecte se pare că în loc de Hristos tu ți-ai pus drept cap iluziile din mintea unor băieți de stradă drogați sau a unor mafioți capabili de orice sau a unor deversioniști din serv-vicii căci iată-te cum îți permiți să calomniezi și să hulești cu minteres alți creștini ortodocși. O analiză simplă între tine și ei te vădește de o totală lipsă de discernămînt ortodox.

Citat:

Da' ce vrei, sectarul se face scut pentru sectari.
Oare chiar nu pricepi că nu mă amestec și că nu țin partea nimănui în acest conflict?.. sau nu vrei?.. pentru că nu-s nici ecumenist și nici antiecumenist! Oricum ambele tabere leapădă Cuvîntul lui Dumnezeu și comportamentul curat creștin ortodox permițîndu-și să-și permită și să se pilească. Deci nu mă fac scut nici pentru unii și nici pentru alții din moment ce nu mă amestec în subiectul acesta foarte fierbinte.

Eu intrînd și citind pe acest fir de discuție doar m-am sesizat din oficiu pentru că discuția a derapat iarăși într-un limbaj josnic și subuman și suburban dar mai ales calomnios și necinstit la adresa unora sau altora prin care unii încearcă să păcălească priviitorii susținînd că trebuie să vadă și să înțeleagă altceva decît văd și aud cu proprii ochi și urechi.

Deci v-am atras atenția vouă că prin astfel de atitudini necinstite și pline de interpretări deraiate și de analize rupte total de realitate vă tăiați singuri craca creștin ortodoxă de sub picioare... căci nu se poate ca prin denigrări și umiliri și atacuri la persoană să poată pretinde cineva că are Dreptate vrînd astfel să poată să confiște Adevărul.

Citat:

Stii ce ar zice aia despre tine daca ti-ar sti fanteziile cu soare si luna semisferica, virjinica cea mai tare ca apostolii si episcopi albastri decedati care umbla prin trenuri sa faca misionarism astral pentru secta NIP?
De ce crezi că m-ar interesa bîrfele izvorîte din necredința unora sau altora?

Mărturisirile mele nu sunt fantezii! Luna și Soarele sunt semisferice iar Pămîntul nu e planetă ci e plat din pricina finității creației în care dacă mergi tot drept într-o direcție ajungi exact de unde ai plecat. Nimeni nu a susținut că sf. Verginica e mai mare sau mai tare ca sf. Apostoli ai Domnului ci asta e calomnia ta perpetuă cu care pretinzi că ar susține cineva că e chiar mai mare ca Dumnezeu, așa cum susținea sinedriul de acum 2000 de ani că Iisus hulește ca să poată să-L omoare și să scape de El. N-au reușit, a înviat din morți! Ea a fost o ființă foarte cuminte și săracă, o sfîntă Trîmbiță creștin-ortodoxă prin care a grăit Dumnezeu (Iisus) 25 de ani nonstop, cînd ea se afla în stare de somn profund. Nu sunt în măsură să știu cît de mare sau de mică era sf. Veriginica dar cei ce scriu numele sfinților cu literă mică și iau în batjocură numele lor modificînd litere în scopul înjosirii sau umilirii, astfel de elemente deraiate, nu pot avea nimic în comun cu creștinismul sau cu ortodoxia și nici măcar cu omenia. Chestiunea cu umblatul prin trenuri și cu misionarismul astral al Epoiscopului Hrineanu de culoare negru-bleumarin, decedat, ai inventat-o dumneata. Poate că a mers pe jos sau poate că l-o fi dus în zbor îngerul păzitor la Pucioasa și în drum s-a abătut pe la un credincios din turma păstorită de el, dar pe vremea aia, prin '92 nu știam de nicio Trîmbiță Apocaliptică deci concluzia că acolo mergea am tras-o ulterior, doar de vre-o 7 ani în timp ce de la evenimentul respectiv au trecut 24 de ani.

NIP nu e sectă ci tu ți-ai fixat idei pe care le repeți sperînd că faci în ciuda cuiva. Defapt îți faci în ciudă mîntuirii tale.

Citat:

Ca esti eretic e putin, blandete curata,
Ereticii susțin minciuni despre Creație sau despre Dumnezeu și nu au Credință. Eu care susțin Adevărul nu am cum fi eretic. Tu însă crezînd că adevărul e făcut din toate minciunile și teoriile gLumii pe care le crezi fără probleme în timp ce te crezi mare ortodox, ca să-ți aperi nedreapta și mincinoasa credință, mă faci și mă crezi pe mine eretic și îmi spui că cică alții ar crede și ar zice despre mine asta, adică ceea ce spui și ce crezi tu despre mine... fiindcă ți se pare mai plauzibil să crezi în ceea ce cred miliarde de oameni. Defapt ești un om gLumesc înfiltart în ortodoxie sau un om simplu care nu poate pricepe însă care se încrede în discernămîntul gLumii, ''că e mai mulți și dacă e mai mulți atunci conform democrației sigur ei are dreptate''. Păi musulmanii sau ateii sau păgînii sau sataniștii cîte miliarde de oameni și de duhuri rele și de îngeri răi sunt? De ce nu-i crezi și pe ei dacă sunt așa de mulți? Defapt tu pe ei îi crezi dîndu-te în același timp creștin ortodox și mare apărător al ortodoxiei. O aperi tocmai de... Dumnezeu. Ce întîmplare tristă pentru tine... va fi cînd chiar o să-ți dai seama. Îl rog de pe acuma pe Adevăratul Dumnezeu să fie milostiv și ietător cu tine și cu mine pentru că ai fost foarte simpatic și mi-ai ținut de urît. (Urîtul vine de la păcatele mele.)

Citat:

mai degraba nebun de legat - ceea ce gandesc majoritatea aici pe forum doar ca n-au curajul sa o spuna cu voce tare.
Asta e culmea perlelor tale. Păi nu mă faceți voi nonstop în gura mare, mai ales tu împreună cu cîțiva colegi de-ai tăi aflați pe o minte cu tine, cu care ai format neoinchiziția ''ortodoxă''?... pentru dreapta mea credință ortodoxă Adevărată și sfîntă, cu foarte mult tupeu numit curaj?... în toate felurile: nebun de legat, bolnav, sectant, eretic, mincinos, nespovedit, neascultător, satanist, imbecil, troll, cretin... repetîndu-se aceste accese de frustrare prin tot felul de abuzuri și silnicii de fiecare dată cînd vi se ridică mîndria la cap?

Păi de peste 6 luni îmi repetați ideile tale ''logice'' pe care ți le-ai fixat. Eu sunt vinovat pentru necredința ta și a voastră? Eu cred în Dumnezeu și în cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice... pentru că am citit și m-am documentat și pentru că le-am studiat viața mucenicească. Voi nu credeți din motive de lene genială! (Oare ai ajuns să citești pînă aici sau te-ai istovit de tot? :))) )

În concluzie tu chiar te crezi creștin ortodox după ce verși atîtea lături și minciuni și nesimțiri pe milimetru pătrat despre niște creștini ortodocși care au ieșit să protesteze pașnic pentru ca să-și apere credința lor?

Ți-am mai spus : ''...și cine spune fratelui său (animal, om, creștin, ortodox) prostule este vrednic de judecata mai-marilor adică de pedeapsă și cine spune fratelui său nebunule este vrednic de foocul gheenei adică de a fi aruncat el la gunoi. Iar cine calcă poruncile Domnului cu nepăsare la nesfîrșit deși i se învederează în mod repetat asta spre mîntuirea lui, mic se va chema și iată că își zidește casa pe nisip. Vin apele și lovesc șuvoaiele în casa aceea și mare îi va fi ei ... prăbușirea. Nu fiți superstițioși și nu vă așteptați la altceva dacă persistați în neascultare de Dumnezeu! Pocăiți-vă căci Împărăția Cerurulor și Dreptatea lui Dumnezeu este aproape!

AlinB 29.09.2016 17:11:00

Sectarel, daca 2-3 iti spun ca esti beat, mai bine du-te si te culca iar cand te trezesti, sa mergi la dezintoxicare.
Sa urli "Inchizitieeee" nu-ti rezolva problema, oamenii nu-ti vor raul, da' stii cum e, betia da si paranoia.

Citat:

Nimeni nu a susținut că Verginica e mai mare sau mai tare ca Apostolii Domnului ci asta e calomnia ta perpetuă.
Ba exact pentru asta ai si fost banat ultima data, sau era penultima? Ca s-a intamplat de atatea ori ca cine sa le mai tina sirul :))
Norocul tau ca topicul unde te-ai dat in stamba a fost sters de admin (ceva cu ateismul) dar daca il gasesc salvat pe undeva il postez sa vada toata lumea ce mincinos esti.

Romowe 29.09.2016 17:40:39

Inapoi la topic, nu bagati in seama puciosu', e irelevant:

http://m.adevarul.ro/news/societate/...d09/index.html

Idiotii astia de zelotisti ar trebui excomunicati pe viata. Daca Patriarhul ar fi puternic cu adevarat. Catolicii, anglicanii, miafizitii, nestorienii, etc.: oricare si oricine i-ar matura pe animalele astea zelotiste si saccsivuite afara din biserica. Excomunicati pe viata, si primiti inapoi doar dupa pocainta publica. Asa era pe vremuri. In mod normal, asa ar trebui sa fie si acum, sa ma [cenzurat] pe ea de corecticiune politica, ca uite unde duce!
Dobitocii cipofobi si instigatori la nepomenire si schisma ne fac de ris. Deja e prea mult. Enough is enough, vorba ocupantului imperialist.

AlinB 29.09.2016 17:45:14

Ce articol de doi bani, cei "cativa laici" in aceeasi fraza au devenit "un numar insemnat de laici".

Deci uite cum li se face reclama gratuita. Eu am o conferinta, relativ recenta, in care un grup din asta de zeloti a fost pus la punct, si n-a fost nevoie de mult ca sa li se inchida gura proasta.

Vocalismul lor nesimtit se bazeaza pe bunul simt/indiferenta celor din jur care nu iau atitudine, si probabil nici nu se simt atat de informati.

Probabil si ziaristu' lu peste prajit George-Andrei Cristescu facea parte din grup, ori e total habarnist. din moment ce face afirmatii de genul "care au semnat documentele Sinodului tâlhăresc din Creta" sau "o importantă parte a credincioșilor ortodocși români care refuză să accepte că pot exista și alte Biserici creștine" mai ales pentru ca pentru cine cunoaste cat de cat chestiune, cele doua afirmatii se bat cap in cap.

Copacel 29.09.2016 17:47:49

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 631475)
Stii ce ar zice aia despre tine daca ti-ar sti fanteziile cu soare si luna semisferica, virjinica cea mai tare ca apostolii si episcopi albastri decedati care umbla prin trenuri sa faca misionarism astral pentru secta NIP?

L-ar crucifica.

vsovi 29.09.2016 18:23:51

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 631476)
Ce vrei, orice padure mai are si uscaturi.

Erau și sunt preoți plini de Har și înțelepciune, preoți din BOR care se află în strînsă cooperare de Credință cu arhiereii și episcopii locului. Deci departe de de a fi niște uscături așa cum îți permiți să zici... orice făcînd mereu în ciuda.... mîntuirii tale.

Citat:

Si doar 6 preoti in mai bine de jumatate de secol la asa secta apocaliptica?
Era vorba de preoții mei din BOR la care m-am și mărturisit.
NIP nu e sectă ci e ultima Trîmbiță Apocaliptică din cele 7 pentru că 6 deja și-au încheiat Trîmbițarea și au trecut la Cer de unde lucrează mai departe pentru Dumnezeu așa cum au mărturisit atunci cînd au fost între noi spunînd că ''mai mult ne vor ajuta după marea trecere a lor în veșnicie''.

Citat:

Membri de toti cati ati facut in timpul asta? 3-4 duzini macar?
Membrii unde anume? Păi eu ți-am spus de preoții din BOR la care m-am spovedit în ultimii 25 de ani.
De NIP n-am aflat decît de vreo 7 ani și anul ăsta în 28 august 2016 am fost pentru prima dată la ei în Grădina Întîlnirii la o sfîntă procesiune... dar cu sufletul sunt împreună cu ei de cînd am început să cred că cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice sunt de la Dumnezeu și nu de la oameni sau din alte părți, fiind întărit în Credința asta bună și în Har mereu de Dumnezeu. Poporul Domnului de acolo am impresia că e format din doar cîțiva preoți... cel puțin 3. Nu știu exact cîți preoți și cîți mireni sunt în poporul lui Dumnezeu din NIP.

Citat:

Sunteti de rasul plansul :24:
Păi dacă nu pricepi nimic din ce-ți spun și dacă mă faci să-ți repet de sute de ori... nu știu cine se face mereu de cacao... închipuindu-și că rîsul îl face automat să aibă dreptate. Rîsul fără temei e bolnăvicios și viclean. Te surpă fără să-ți dai seama.

Tu ai impresia că eu mă fac de rușine sau că sunt penibil pentru ceea ce cred doar pentru că tu nu poți crede sau pentru că nu vrei crezînd că eu n-am dreptate sau că cred în minciuni ca prostul? Dragul meu... credința mea se bazează pe purul Adevăr... deci sigur nu am de ce să-mi fie rușine să o mărturisesc oricui. Nu sunt nici penibil, nici nebun de legat și nici fariseu sau cretin pentru asta ci sunt un veritabil mirean creștin ortodox din BOR care fac parte și din poporul lui Dumnezeu din NIP dar și din poporul Lui Dumnezeu pe care și L-a agonisit de la începutul Creației... de acum mai bine de 7500 de ani.

Un singur popor sfânt, un singur Dumnezeu, o singură Dreaptă Credință întru Adevăr!

Ce crezi că ne pasă nouă de ecumenisme și de antiecumenisme și de tot felul de lupte politice intestine între serv-vicii? Nu ne pasă fiindcă ambele tabere judecă pripit și pe nedrept și-și formează neoinchiziția ''ortodoxă'' pe care o folosesc doar ca să-și țină de puterea pilelor și privilegiilor, a luxului și a umilirii credincioșilor păcălindu-i ca pe fraieri să lupte de o parte sau de alta pentru realizarea ''păcii''... adică fac ei pace cu păcatul din ei pilind pilele și propagînd că defapt păcatul nu e păcat ci e virtute.

Nu vă tot amăgiți, răutatea, păcatul, minciuna și bîrfa denigratoare și umilitoare nu poate fi niciodată o Dreaptă Credință ci o bîrnă în ochiul celui ce se crede mare apărător al ''ortodoxiei''.

Ortodoxia se apără de păcat și de mîndrie căci prin ele răutatea se face stăpînă peste credincios mărturisind o viață trăită în minciună și calomnie!

E simplu: încercați așa ca mine sau ca alții mai mari să vă cenzurați și să nu mai păcătuiți peste măsură, deloc dacă s-ar putea! Pentru că acolo unde nu locuiește păcatul acolo locuiește Dumnezeu!

iuliu46 29.09.2016 18:31:13

E vorba despre acelasi grup minuscul care apara ortodoxia intr-una.
Ala care a filmat chestia aia la biserica este individul asta :

https://scontent.fotp3-1.fna.fbcdn.n...38&oe=5874AC4B

Cam manelist asa... dar in rest ortodox pana in maduva oaselor. :D

vsovi 29.09.2016 19:13:59

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 631486)
Sectarel, daca 2-3 iti spun ca esti beat, mai bine du-te si te culca iar cand te trezesti, sa mergi la dezintoxicare.

Tu faci mereu în ciuda cuiva distrîndu-te și nepricepînd că defapt faci în ciuda mîntuirii tale. Nu sunt sectar și nici beat... iar cei doi trei cu care ești pe o minte sunt molipsiți de dorința ta de a fixa idei... Și ce-ți mai place să crezi în ideile pe care ți le-ai fixat. Asta e adevărata beție de sine de care e foarte greu să te lecuiești. Uneori nu trece nici dacă mergi să te culci... pentru că iată că mereu o iei de la capăt.

Citat:

Sa urli "Inchizitieeee" nu-ti rezolva problema, oamenii nu-ti vor raul, da' stii cum e, betia da si paranoia.
Păi nu eu am probleme așa că inchizițiile vechi sau noi nu pe mine mă sperie sau mă afectează ci pe cei ce le pun în aplicare din dreptul lui Dumnezeu în ciuda Domnului Hristos care spune: ''Nu am venit să judec sau să lovesc cu toiagul ci să caut oaia cea pierdută. ''

Cel care nu-ți vrea răul sunt eu spre deosebire de tine care te dărîmi nonstop avînd impresia că ești cool, defapt nu eu ci mai mult Dumnezeu îți vrea binele.

Nu urlu fiindcă n-am de ce, n-am probleme și nemulțumiri ci chiar n-am judecat nici măcar inchiziția de pe vremuri pentru că avea dreptate să susțină că pămîntul nu e sferic și nici planetă și că nu se rotește în jurul soarelui deci cu inchițițiile n-am vreo problemă și nu le condamn dar dacă tot am intrat pe firul ăsta de discuție încerc să vă feresc pe voi de deraiere și de tot felul de derapaje care vă ispitesc să folosiți un limbaj șocant și trivial cu care încercați să șocați avînd iluzia că apărați ortodoxia.

Dacă chiar aș fi rău sau frustrat sau răzbunător v-aș lăsa sau v-aș ''ajuta'' să vă toooot duceți la vale pînă la fundul rîpei.
Citat:

Ba exact pentru asta ai si fost banat ultima data, sau era penultima? Ca s-a intamplat de atatea ori ca cine sa le mai tina sirul :))
Am fost banat complet aiurea și pe nedrept în urma campaniei tale de denigrare și de calomnie și la cererile tale de pe pozițiile absurde că eu aș fi troll sau că aș urmări denigrarea sau batjocurirea ortodoxiei sau că-s sectant sau tot felul de alte idei fixate ieșite din ''logica'' aia a ta cu care inchiziția aia exclusivistă a voastră își dădea seama fără să citească ce scriu, decît primul rînd, ce anume aș urmări eu de fapt, ce interese rele și ascunse aș avea eu. Și iată că tot tu vorbești de fantezii, închipuieli, beții sau altele cînd pur și simplu ai cerut bannarea mea și distrugerea singurului fir de discuție creat deși nu erai în stare să citești decît un rînd așa cum mărturiseai mereu. Păi aberație mai mare oare e posibilă? Deci n-avea legătură cu sf. Verginica sau de cît de mare sau de mică sfîntă o consider eu. Altă dată am fost bannat de admin pentru că am apărat respectarea constituției și interpretarea ei corectă după ce a închis un fir de opinii politice și poate a crezut adminul că deschizînd imediat după aia un fir despre Cosntituție fac iar politică în campanie electorală deși ca mirean aveam tot dreptul să am și idei politice. Iar altădată m-a bannat total nedrept ștergîndu-mi multe postări pentru că la postul negru subliniam păcatele cu care trebuie să te lupți. Probabil limbajul folosit de mine era prea murdar din pricina scoaterii la lumină a păcatelor josnice cu care avem de luptat. Deci și acuma și oricînd susțin că de fiecare dată am fost bannat pe nedrept și că sigur eu am avut și am dreptate dar nu vreau să mă laud cu asta sau să mă cert cu cineva așa că am iertat și adminul și pe voi cei care l-ați asmuțit împotriva mea. Eu totuși mă mir cum de v-a crezut pe voi în loc să se lămurească temeinic cine deraiază de la subiect și derapează în păpuriș și bate cîmpii fixînd idei și abea apoi să ia o decizie.

Citat:

Norocul tau ca topicul unde te-ai dat in stamba a fost sters de admin (ceva cu ateismul) dar daca il gasesc salvat pe undeva il postez sa vada toata lumea ce mincinos esti.
Era vorba de Lupta cea bună, la ăla cu ateismul am avut puține postări și nu cred că l-a șters ci l-a închis doar.

Cum adică norocul meu? Păi mie mi-au fost șterse pe nedrept zeci de postări foarte lungi și foarte frumoase și bune și drepte și adevărate prin care nu m-am dat în stambă ci prin care am vrut să vă insuflu și vouă lupta cea bună pe care ca și ortodocși o avem de dus... deci nu am vrut să dispară ce am postat pe unicul subiect deschis de mine și nu mă bucur că au fust șterse postările mele de parcă aș vrea să ascund ceva sau pentru că mă rușinez de ceva din ce am scris... deci aș dori primul republicarea lor dacă s-ar găsi. Și acolo dacă ai pricepe corect ce am scris ai vedea că nu m-am dat în stambă și că nu eu sunt mincinos și ascund minciunile cum bagi tu vrăjeala ci ar vedea oricine cît de ușor ai reușit să molipsești și pe alții și adminul cu diversiunile tale ieșite din lenea ta genială care se pretinde a fi cool pentru că face în ciudă, în ciuda... propriei tale mîntuiri și a grijii pentru ea.

Eu de drag ți-am tot repetat că aluneci pentru că mi-e milă de tine văzînd cum aluneci mereu în aceleași nisipuri mișcătoare care se află acolo jos, pe fundul rîpei pe a căror pante te încăpățînezi să aluneci... crezînd că poți mereu să-ți permiți... așa ca un tînăr pilos răsfățat și de bani gata... așa ca un tînăr risipitor.

vsovi 29.09.2016 20:05:05

Citat:

În prealabil postat de Romowe (Post 631490)
http://m.adevarul.ro/news/societate/...d09/index.html

Idiotii astia de zelotisti ar trebui excomunicati pe viata. (aici nu se pune punct) Daca Patriarhul ar fi puternic cu adevarat. Catolicii, anglicanii, miafizitii, nestorienii, etc.: (aici nu se pun două puncte) oricare si oricine i-ar matura pe animalele astea zelotiste si saccsivuite afara din biserica. Excomunicati pe viata, si primiti inapoi doar dupa pocainta publica. Asa era pe vremuri. In mod normal, asa ar trebui sa fie si acum, sa ma [cenzurat] (se înțelege termenul josnic ascuns ''cenzurat'') pe ea de corecticiune politica, ca uite unde duce!
Dobitocii cipofobi si instigatori la nepomenire si schisma ne fac de ris. Deja e prea mult. Enough is enough, vorba ocupantului imperialist.

Se pare că v-au păcălit politicienii și serv-viciile acoperite ca să apărați imaginea publică adică slava deșartă a ''ortodoxiei''.

În primul rînd ortodoxia înseamnă că nu poți să-ți permiți să folosești astfel de termeni față de frații tăi care-și apără Credința asumîndu-și un protest public nonviolent tot așa cum și tu îți închipui că o aperi. Defapt din păcate tu am impresia că aperi slava ei deșartă, aia băgată în cap de biserică prin atitudini policianiste de cîștigare a maselor în timp ce ei, care chiar sunt credincioși și care sunt defapt biserica, încearcă să apere respectarea cît mai fidelă a canoanelor adică a dreptății care e defapt inima și miezul dreptei credințe. Nu știu cine are dreptate pînă la capăt și nu vreau să mă amestec dar nu pot să nu observ că te-ai cenzurat tocmai pentru ca să scoți în evidență și mai mult termenul ascuns josnic pe care-ți permiți să-l folosești. Dar nu fac pe milițianul și nici pe dirigintele așa că nu-ți cer nimic... practic e vorba de propria te mîntuire și nu de a mea.

Eu mi-am făcut doar datoria de ortodox care stă de pază în postul care i s-a dat să-l ocupe.

Te rog să mă ierți pentru că mi-am permis să scot în evidență ceea ce te dărîmă. E vorba de limbajul prea urît și josnic la adresa altora.

Ortodoxia ține și de limbajul folosit. Dacă folosești cuvinte murdare și faci trimiteri josnice atunci practic împrăștii murdărie în jur care cel mai mult te strică și te murdărește pe tine însuți pe cînd dacă folosești un limbaj curat și neumilitor atunci ai și tu parte de binele pe care prin propria ta cenzură a josniciilor îl răspîndești în jur.

Deci mă bucur că te auto-cenzurezi... dar e imperios necesar să practici auto-cenzura cu mult mai multă... ''bună voire''... nepătimașă!

Văd însă că ea a dat pe afară încît pe fond văd că vrei să-i cenzurezi pe alții de tot... pe viață dacă s-ar putea... crezînd că asta e o dovadă de putere.

Puterea se află în răbdarea celor care nu-ți convin și nu în excluderea lor din drepturile pe care le au de la Dumnezeu și de la Constituția noastră ca să te erijezi într-o castă exclusivistă care își apără imaginea publică deșartă în timp ce în miezul problemei lipsește cu ''desăvîrșire'' respectarea riguroasă a canoanelor... puse acolo pentru că Dragostea se bucură de Dreptate în Adevăr și nu de păcate și minciună pîrîcioasă.

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:27:09.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.