![]() |
Cat despre ce se zice ca `anfora = trupul Curat al Maicii Domnului` mi se pare o aberatie... Nu stiu pana acum nici un `liturgist` cunoscut care sa fi facut astfel de afirmatii...
Insa nu trebuie sa stai departe de mine, Sebastiana, pt. ca si ironia este o forma de umor...:D |
Mirean,imi cer iertare pt. limbajul la care te refereai, mii de scuze,nu faceam referire la cineva anume,dar imi exprimam punctul de vedere la modul general,per ansamblu,ca nimeni nu trebuie sa astepte de sus, si sa nu faca ceva pt.aproapele in suferinta sufleteasca ,cum e referitor la acea boala.Oricine are obiecte sfinte asupra sa,cand se apropie o astfel de persoana,poate vedea ce reactie de adversitate are cel rau sau cei rai din ea,(depinde cati sunt,)fata de acestea si fata de tot ce este sfant dupa cum am scris si in alte mesaje trimise aici pe Forum.
|
Odin,nu am spus cu certitudine,am spus ca asa am auzit si eu de la altii,iti dai seama ca nu am spus-o ca pe o confirmare,ci ca pe un zvon fondat sau nefondat.Omul cat traieste invata,asa ca mai avem multe de invatat,nu ne-am nascut invatati.Cat despre ce am scris in gluma,nu a fost vreo fina ironie ci,pur si simplu,ti-am raspuns la ironia ta sa stau departe de tine,sau si tu ai glumit,asa ca mine.
|
Citat:
Sursa este un site de pe net, care citeaza declaratiile facute de Pr, Stoica, in calitatea oficiala, catre diferite publicatii. Purtatorul de cuvint al Patriarhiei, preot Costel Stoica, sustine ca este vorba de „gestul instabil al unui calugar care a recurs la o practica barbara” Biserica Ortodoxa Romana considera ca „fapta” petrecuta la manastirea din localitatea vasluiana Tanacu, unde o maicuta a murit legata cu lanturi pe cruce, este „abominabila”, iar in istoria monahismului rasaritean nu s-a mai intimplat asa ceva, a declarat, ieri, parintele Costel Stoica. Potrivit purtatorului de cuvint al Patriarhiei Romane, BOR respinge categoric asemenea practici, pe care le considera un foarte mare pacat. „Este gestul instabil al unui calugar care a recurs la o practica barbara crezind ca o poate vindeca pe calugarita, procedeu care nu are nici o legatura cu traditia si spiritualitatea monastice”, a spus parintele Stoica. Parintele Stoica a explicat ca la Manastirea „Sfinta Treime” din Tanacu nu a fost vorba despre exorcizare. „Exorcizarea inseamna, de fapt, molifta sau rugaciunea Sfintului Vasile, care i se citeste, de regula, pe 1 ianuarie, persoanei care cere ajutorul lui Dumnezeu impotriva Diavolului, fiind citita fie in biserica, fie in casa credinciosului. Aceasta molifta poate fi facuta de orice preot. Din pacate, exista slujitori ai BOR care incearca sa-si creeze o aura de mari exorcisti, intrind in zona mercantilismului, a derizoriului si a spectacolului ieftin”, a spus parintele Stoica. El a precizat ca, atunci cind are informatii despre asemenea practici, BOR da sanctiuni care pot merge, in cazul „recidivarii”, pina la excluderea din rindul preotilor. Purtatorul de cuvint al Patriarhiei a mai spus ca problemele sufletesti ale credinciosilor pot fi discutate cu acestia doar pe scaunul spovedaniei, iar ceea ce recomanda preotul nu are rol de pedeapsa, ci de medicament. „Preotul da canon pentru indreptare, si nu punitiv”, a conchis parintele Stoica. (F. Bichir) PS Corneliu: „Am fost agresat atit de ieromonahul Corogeanu, cit si de una din vietuitoarele manastirii” PS Corneliu Birladeanu ne-a precizat ca a aflat despre abominabilele fapte comise la Manastirea „Sfinta Treime” din comuna Tanacu din presa si ca este convins ca ieromonahul Corogeanu „sufera de tulburari psiho-afective grave”. (Florian Bichir) „Sfinta Episcopie a Husilor a hotarit sa-l opreasca de la slujirea sfintelor taine pe ieromonahul Daniel - Petru Corogeanu - pina la primirea rezultatelor de la Parchetul de pe linga Tribunalul Vaslui si a raportului medico-legal al necropsiei. Ni s-a promis ca acest lucru se va intimpla in maximum patru zile si vom astepta pentru a lua masuri concrete. Caterisirea (excluderea din rindul clericilor - n.r.) nu se face asa, cu una cu doua. Va fi chemat in tribunalul bisericesc, a consistoriului, iar ca urmare a faptelor comise va fi judecat”, ne-a declarat Prea-Sfintitul Corneliu Birladeanu, arhiereu vicar al Episcopiei Husilor. „Din incredintarea Prea Sfintitului Ioachim, episcopul Husilor, am sosit la manastire cu ordinul scris de oprire de la cele sfinte, unde am fost agresat atit de ieromonahul Corogeanu, cit si de una din vietuitoarele manastirii. Mai exact, ieromonahul a rupt hirtia oficiala, m-a lovit si m-a impiedicat sa iau Sfintul Antimis, fara de care nu se poate realiza Sfinta Liturghie. Am fost lovit si nu am reusit sa-l iau. Deocamdata nici politia nu poate sa faca nimic, iar ieromonahul este baricadat in manastire cu cele patru maici”, ne-a mai declarat P.S. Corneliu. Sper ca nu te opui si Patriarhiei, nu? |
Citat:
Ai prins ideea, nu? |
Si tu,sper ca ai prins ideea,ca trebuia dinainte judecat mai intai de clerici,iar dupa aceea de instanta judecatoreasca.Si tu,sper ca ai prins ideea,ca eu sunt de acord cu ce zic cei mai mari ca noi cei care sunt in masura sa judece,eu tot ce ma tot chinui pe aici,sa ii lasam pe altii care au autoritatea necesara sa judece cum au stat lucrurile, ca sa nu cadem noi judecand cazul asta, si sa mai cada,Doamne fereste,si altii care il judeca fara niciun drept de a judeca si care,totusi il acuza.Lasa pe altii sa faca asta,cei care au dreptul si autoritatea sa o faca.Si Justitia Divina sa lucreze pt.toti.Dar tot nu mi-ai raspuns la intrebarea precedenta,ca vad ca toti omit sa raspunda.De ce nu cad si alte capete vinovate?
|
Citat:
2. Nici tu nu ai raspuns intrebarii mele... 3. Eu nu judec, discut pe marginea a ce au judecat altii. Omul are ratiune, nu? Nu am dat verdicte: an spus ce am crezut! 4. Corogeanu a fost judecat si de clerici si de instanta! |
Citat:
|
Bine,bine,cum spui tu,asa e ca tine,oricum,stie de fapt Dumnezeu mai bine.Noi suntem prea mici sa vedem si sa auzim totul.Si eu am participat la Sfantul Maslu si,din cate stiu,multumesc Lui Dumnezeu,am scapat nebatuta dar stiu persoane sfinte care nu au scapat nebatute cu bata,dar ele din cauza ca sunt aproape de Dumnezeu iar pe cel rau il ardea pana si privirea lor inocenta.Dar ce rost are sa iti povestesc aici,ca nici tu nu ma crezi cand iti spun adevarul adevarat.Iti trebuie multa tarie de caracter si credinta si mai multa ca sa suporti bataie dintr-aceea,sora cu moartea.Stie Dumnezeu de ce m-a ferit:nu sunt una dintre persoanele acelea credincioase si curajoase si cred ca imi dadeam sufletul de frica,doar sunt om,si inca unul pacatos,nu vreo Sfanta.
|
Citat:
Care "persoane sfinte". Sunt sfinti in viata de care nu stie Biserica? Sa suport bataia? Sclavia a fist abolita acum vreo 200 de ani. Tot pe atunci si robia in Romania. Pentru vatamare corporala sunt pedepse aspre.... Dar poate tie iti place sa fii batuta. Mie nu. Sau poate nu inteleg eu rostul bataii? Sau poate tu? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:48:09. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.