![]() |
O carte despre ganduri: Starețul Tadei de la Mănăstirea Vitovnița
"Cum îți sânt gândurile, așa îți este și viața " Evagrie Ponticul clasifica gandurile in : gânduri îngerești, gânduri omenești și gânduri drăcești, și afirmă că gânduri îngerești sunt acele gânduri care ne ridică spre Dumnezeu, care din lucrurile obișnuite te ridică spre Dumnezeu, spre Dumnezeu Creatorul, face o legătură între lucrurile vieții acesteia și Dumnezeu. El ia de pildă aurul și spune că atunci ai gânduri îngerești când aurul la care te gândești îl pui în legătură cu Dumnezeu și cu lucrurile lui Dumnezeu. Sunt apoi gânduri omenești care sunt gânduri de mijloc, gânduri așa cum sunt acelea pe care le ai în vedere când te gândești la apă și cu sete și fără sete, ca noțiune în special. Iar gândurile drăcești sunt amestecate cu patimile, cu iubirea de argint, cu iubirea de avere de pildă. |
prin urmare si gandurle legate de atomi si alte aspecte al stiintei atunci cand sunt puse in elgatura cu Dumnezeu sunt ok
|
Depinde de natura acestor gânduri. Dacs tu crezi ca esti compus din atomi, probabil ca nu vei avea parte de darurile duhovnicesti.
|
In Apoc. 21 1-4 ni se spune ca dupa ce va fi invins Antihristul, ....marea nu va mai fi, nu va mai fi durere, intristare nici suspin(caracteristici ale batrinetii) vom avea un cer nou si un pamint nou...iar MAREA NU VA MAI FI!?...
Deci batrinetea impreuna cu moartea a intrat odata cu pacatul la inceputul Istoriei noastre...si deci odata cu victoria asupra pacatului adusa de a doua Venire Infricosata a lui Hristos vom birui si batrinetea si moartea astfel depasind felul in care vedem lumea ca formata din atomi, microbi etc... de la sistemul de ordin 1,2 la cel de ordin 3!, Dumnezeiesc, unde cerul este altul , pamintul s-ar putea sa nu mai fie rotund, marea este o iluzie, etc... La 1 Cor 15 (25-26) deasemenea ni se aminteste ca...ultimul dusman - MOARTEA - va fi invins, va fi calcat in picioare de Mintuitor |
Credinta în stiinta aduce inevitabil si credinta ca bolile si vatamarile aduc modificari intrinseci ale trupului si astfel vindecarea lor e mult mai anevoioasa.
|
Citat:
Insa am mai colectionat cateva afirmatii ale lui traditii care trebuiesc premiate, sunt unicate :D : Citat:
1) Esti sigur de asta? Demonstreaza ca nu exista! :) 2) Ai experimentat personal si nu ai murit? 3) Focul este un fenomen material, arde. Daca ar fi o iluzie ar insemna sa nu simtim nimic daca bagam mana in foc; asadar, baga mana in foc si sa ne spui si noua daca te-ai ars sau nu ;) 4) Din lume fac parte si oamenii, asa ca oamenii nu ar trebui sa existe dupa afirmatia ta, nu-i asa? 5) Cine esti tu sa spui ca medicii nu se mantuiesc? 6) La aceasta afirmatie tin sa spun ca nu ai dreptate sub nici o forma si te contrazic total, pentru ca numai o singura nastere a fost numai lucrarea lui Dumnezeu: Nasterea Domnului nostru Iisus Hristos. In rest nasterile copiilor sunt din lucrare omeneasca prin unire trupeasca si lucrare dumnezeiasca prin sadirea sufletului de catre Dumnezeu in noul prunc. |
Citat:
|
Citat:
|
@Traditie:
Dai raspunsuri de parca ai cunoaste tainele..Nici nu pot sa redau multe din afirmatiile tale pentru ca sunt cu totul absurde..Negi lumea in "Adevarat Fiinta este Dumnezeu, existenta oamenilor e reala, a lumii nu fiindca numai ce e viu exista. " ...dar lumea exista si a fost creata din nimic ca un mijloc al dialogului dintre noi si oameni...rolul nostru e de a o indumnezei, si fiarele se roaga lui Dumnezeu, natura plange sa restabilim comuniunea, iar noi o negeam... Ca nu intelegem tainele lumii asta e o pb, ca vedem si punem legi peste tot ..asta e altceva.. Stiinta nu e o "credinta", oamenii cauta, si stiinta poate fi o rugaciune..efortul intelectual al unui matematician poate fi un extaz mai mult sau mai putin mistic.. Asa, ca daca va "jucati cu biti" sau poate ca "plimbati un atom" .. luati rugaciunea in minte si inima cu voi si indumnezeiti lumea... De unde stii tu cine se mantuie si cine nu?!...cunosti tu Taina Persoanei mele..cunosti tu ce caut eu cand caut sa rezolv o ecuatie diferentiala(doar un exemplu)..stii tu ce vad eu in frumusetea lumii...lasa-ma sa caut..stiinta poate fi dialog cu Dumnezeu, maturatul strazilor poate fi dialog....nu cunosti taina celui de langa tine, nu-l inchide doar pentru ca nu e ca tine... ai vorbit de Sfantul Siluan, atunci tu vei putea oare sa te uiti din rai la mine in iad si sa te bucuri pentru ca eu L-am cautat pe Dumnezeu prin stiinta?...daca noi toti o sa pierim, spune o rugaciune pentru noi.....si nu ma judeca, nu ma inchide... |
am scris "ca un mijloc al dialogului dintre noi si oameni."
am vrut sa spun "ca un mijloc al dialogului dintre noi si Dumnezeu"... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:56:56. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.