Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   prietena mea nu este fecioara (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3033)

gabiano 18.10.2009 18:40:01

aaa

Citat:

În prealabil postat de livadarufelix (Post 58116)
Intotdeauna mi-am dorit sa devin preot.Am dat examen de mai multe ori la seminar si la facultatea de teologie dar nu am intrat.mi-am zic ca poate a fost voia lui Dumnezeu sa nu intru.
Intre timp am intrat la o alta facultate si m-am hotarat sa raman in domeniu. Aici am cunoscut o fata pe care o iubesc foarte mult , suntem impreuna de vre-o sase luni si mi-a spus ca a facut dragoste inaintea mea cu mai multi baieti. Eu si din cauza a ce mi-am dorit sa devin dar si pt ca sunt asa mai credincios nu m-am culcat cu nici o fata pana acum. Ea imi spune ca daca tot am fost curat pana acum si-ar dori foarte mult sa nu facem dragoste pana la casatorie.Asta ar urma sa se intaple peste vreo 5 luni.
Acum cateva zile i-am facut cunostinta cu mai multi membri din familia mea printre care si un verisor si totodata bun prieten .Tipul mi-a spus ca prietena mea cu mult inainte sa fie cu mine a fost cu el si au facut dragoste iar ea nu a negat acet lucru.
Oare sa mai continui relatia cu ea?sa ma casatoresc? sau sa rup orice relatie?

ar trebui sa-ti cauti fericirea in ata parte

anna21 18.10.2009 23:25:02

@OmBun

M-a uimit povestea rozalie a adulterului. Si nu i-am inteles rostul.
Ca nu vad vinovatie, ci doar indreptatire.
Imi plus, imi confirma ceea ce credeam intotdeauna despre adulter: se intampla celor care doresc asta. Poate ca gresesc, dar nu pot sa cred in povesti gen "cea care mi-era harazita", suflet pereche.. dresaj facut de programe tv si literatura usoara ca sa dormim nestingheriti somnul constiintei noastre!
Cine inseala a dorit asta!
Cine are constiinta treaza fuge rupand pamantul de adulter!
Daca esti casatorit esti constient intotdeauna de asta.. sotul este prezent in mintea ta chiar daca nu este prezent fizic, nu faci nimic in dauna lui pentru ca nu te poate vedea! Nici nu este nevoie sa fii crestin pentru a trai asta!

Nu te supara ca te judec asa aspru, dar cred ca nu ai inteles nimic.
Sotia nu stie ca a fost inselata? Intotdeauna stie!
Nu o doare? Intotdeauna doare, ba inca f rau. Si o astfel de durere nici nu trece. Se transforma poate, dar ramane intotdeauna.
Copiii nu stiu? Nu stiu ce se intampla exact, dar SIMT ca se intampla CEVA, ca ceva nu este chiar in regula intre parinti.

Dar tatal traieste eventual regretul ca a ratat "iubirea vietii lui". Nici macar nu stie raul facut! Eventual tot el este acela care considera ca a "sacrificat" ceva pt binele familiei.
Bleah, mi-e sila!

Nu ai adus doar o insulta familiei tale, ci chiar pe Dumnezeu l-ai insultat prin atitudinea ta. Pentru ca te-ai casatorit inaintea altarului, in fata lui Dumnezeu.

Femeia care te "intelege".. nu-mi vine sa cred! Tin sa-ti spun ca exista femei care stiu de aceasta slabiciune a barbatilor -"nu sunt intelesi de sotii"- si o exploateaza la maxim!
Dupa cum sunt barbati care-si plang de mila in sinea lor si cauta intelegere "reala" de la o femeie mai desteapta/mai profunda/sofisticata...decat sotia.
JALNIC!!!!!!

Stiu ca sunt cam dura, dar poti considera ca eu reprezint partea cealalta: sotia care "nu-si intelege" sotul!
(si as avea chiar multe de spus.. ohoho!!! dar ne oprim aici)

melb26 19.10.2009 08:06:34

Citat:

În prealabil postat de gabiano (Post 174301)
ar trebui sa-ti cauti fericirea in ata parte

Prietenul nostru si-a gasit deja fericirea :3:

chefdejoaca 19.10.2009 16:04:55

Dumnezeule !
Unii dintre voi sunteti chiar fanatici ! Parca traiti in Evul Mediu. Aveti o gandire... nu va judec, dar raman uimita de ce scrieti aici.
Si pentru voi fecioria conteaza asa mult? O pielita?? Dar calitatile ei ca om ?? Sufletul ei ?
ALOOO ! Faptul ca nu mai e virgina nu echivaleaza cu faptul ca e o femeie usoara, poate ca s-a daruit din iubire si din n motive relatia nu a mers.
Imi e mila de voi cei care judecati in pripa si care pe net va loviti cu caramida in piept cat de puri sunteti voi. Dar mesajele voastre nu vin din IUBIRE SI IERTARE ! Sunteti mai catolici decat papa.

Daca te intelegi cu un om, te ajuta si la bine si la greu, vrea sa isi faca o viata alaturi de tine, nu vad de ce nu te-ai casatori cu acea persoana. Doar ca nu e virgin (a) ?
Nu ma asteptam sa vad oameni cu ochelari de cal pe aici.
Lasati oamenii sa se duca la preot, sa se spovedeasca si nu ii judecati voi precum babele alea din biserica.

Pacat.

AndruscaCIM 20.10.2009 15:34:40

Citat:

În prealabil postat de chefdejoaca (Post 174567)
Dumnezeule !
Unii dintre voi sunteti chiar fanatici ! Parca traiti in Evul Mediu. Aveti o gandire... nu va judec, dar raman uimita de ce scrieti aici.
Si pentru voi fecioria conteaza asa mult? O pielita?? Dar calitatile ei ca om ?? Sufletul ei ?
ALOOO ! Faptul ca nu mai e virgina nu echivaleaza cu faptul ca e o femeie usoara, poate ca s-a daruit din iubire si din n motive relatia nu a mers.
Imi e mila de voi cei care judecati in pripa si care pe net va loviti cu caramida in piept cat de puri sunteti voi. Dar mesajele voastre nu vin din IUBIRE SI IERTARE ! Sunteti mai catolici decat papa.

Daca te intelegi cu un om, te ajuta si la bine si la greu, vrea sa isi faca o viata alaturi de tine, nu vad de ce nu te-ai casatori cu acea persoana. Doar ca nu e virgin (a) ?
Nu ma asteptam sa vad oameni cu ochelari de cal pe aici.
Lasati oamenii sa se duca la preot, sa se spovedeasca si nu ii judecati voi precum babele alea din biserica.

Pacat.

Nu cred ca ceea ce conteaza e " pielita" in sine, ci decizia ei si circumstantele in care a decis fata sa renunte la ea :4:...

andreicozia 20.10.2009 16:00:39

Citat:

În prealabil postat de chefdejoaca (Post 174567)
Dar mesajele voastre nu vin din IUBIRE SI IERTARE ! Sunteti mai catolici decat papa.

.

Dar oare la catolici nu au iubire in ei? Cum ai ajuns la concluzia asta?

stardust 01.11.2009 23:51:21

ce-o fi mai rau pe lumea asta? sa-ti iei o sotie/sot care a mai "pacatuit" inainte si sa aveti o casatorie frumoasa sau sa te casatoresti cu cineva virgin/a si tu si el ,peste ceva ani sa stea macinat de intrebarea :oare cu altul/alta cum o fii???

Dragi colegi de forum,eu mereu m-am gandit la acest aspect: cineva care se casatoreste virgin ,oare peste niste ani ,nu va avea cel putin curioziteatea in suflet ,de a stii ,cum este si cu altcineva?Eu cred si este parerea mea si mi-o asum ,ca intr-o casatorie unde sunt amandoi feciori ,riscul de a insela este mai mare decat intr-una in care niciunul nu a fost virgin.

Si de asemenea ,nu inteleg ,daca tu ,iubesti o fata care a mai fost inaintea ta cu altcineva,nu vb de una care umbla cu 10 ,o fata normala ,cum sunt o gramada ,care a avut o relatie stabila ,care a avut ganduri de casatorie ,care s-a implicat si a iubit ,este vina ei ca nu a mers acea relatie ? stia ea ca te va intilni pe tine? Oare tu dragule fecior ,daca aveai o alta iubita inaintea si si tipa te parasea asa ,neinsurat si nevirgin :D ,era asa o mare problema???

Sunt atatea acrituri de femei ,care sub masca pocaintei si smereniei ,intrec in ura 1000 de femei usoare. Nu ar trebui sa va luati dupa aparente ,dupa virgin/nevirgin ,( una versata isi face operatie de reconstructie a himenului ) ,ci dupa sufletul celui de langa tine ,dupa felul de a fi ,dupa cat de sincer este.

Dragi baieti ,fiti fericiti ca o fata care a mai avut si alte experiente inainte ,v-a ales pe voi drept parteneri pentru totdeauna - inseamna ca sunteti buni :)

AndruscaCIM 02.11.2009 11:21:06

Citat:

În prealabil postat de stardust (Post 177782)
ce-o fi mai rau pe lumea asta? sa-ti iei o sotie/sot care a mai "pacatuit" inainte si sa aveti o casatorie frumoasa sau sa te casatoresti cu cineva virgin/a si tu si el ,peste ceva ani sa stea macinat de intrebarea :oare cu altul/alta cum o fii???Dragi colegi de forum,eu mereu m-am gandit la acest aspect: cineva care se casatoreste virgin ,oare peste niste ani ,nu va avea cel putin curioziteatea in suflet ,de a stii ,cum este si cu altcineva?Eu cred si este parerea mea si mi-o asum ,ca intr-o casatorie unde sunt amandoi feciori ,riscul de a insela este mai mare decat intr-una in care niciunul nu a fost virgin.

Oare asa sa stea lucrurile chiar, sau sa fie creionate asa doar in mintea ta? Si ce te faci cu oamenii care sunt macinati de aceasta intrebare pe toata durata vietii?
Depinde foarte mult de ce gen de om esti...iar daca ti-ai intalnit partea de la Dumnezeu nu prea mai poti fi macinat, dar in caz contrar te pot macina mai multe intrebari :24:
Citat:

Si de asemenea ,nu inteleg ,daca tu ,iubesti o fata care a mai fost inaintea ta cu altcineva,nu vb de una care umbla cu 10 ,o fata normala ,cum sunt o gramada ,care a avut o relatie stabila ,care a avut ganduri de casatorie ,care s-a implicat si a iubit ,este vina ei ca nu a mers acea relatie ? stia ea ca te va intilni pe tine? Oare tu dragule fecior ,daca aveai o alta iubita inaintea si si tipa te parasea asa ,neinsurat si nevirgin :D ,era asa o mare problema???

Mai, pe undeva eu chiar nu inteleg oamenii astia care trec de orice bariera morala si rationala pentru o relatie imprevizibila. E de datoria noastra sa evaluam o relatie, sa vedem evolutia lucrurilor, sa simtim daca se merita sa te arunci asa cu totul in bratele unuia pe care nici macar nu ai apucat sa il cunosti. Eu una nu am fost genul, si nici nu as avea ce sa apreciez la o persoana care da totul de n ori...ce conceptii de viata are acea persoana totusi????
Citat:

Sunt atatea acrituri de femei ,care sub masca pocaintei si smereniei ,intrec in ura 1000 de femei usoare. Nu ar trebui sa va luati dupa aparente ,dupa virgin/nevirgin ,( una versata isi face operatie de reconstructie a himenului ) ,ci dupa sufletul celui de langa tine ,dupa felul de a fi ,dupa cat de sincer este.
Dragi baieti ,fiti fericiti ca o fata care a mai avut si alte experiente inainte ,v-a ales pe voi drept parteneri pentru totdeauna - inseamna ca sunteti buni :)

Fetele smechere si prefacute exista datorita barbatilor fraieri, iar acreala si ura se simt... :3:

melb26 02.11.2009 11:39:06

Citat:

ce-o fi mai rau pe lumea asta? sa-ti iei o sotie/sot care a mai "pacatuit" inainte si sa aveti o casatorie frumoasa sau sa te casatoresti cu cineva virgin/a si tu si el ,peste ceva ani sa stea macinat de intrebarea :oare cu altul/alta cum o fii???

Cunosc o femeie de 40 ani, care s-a maritat virgina, insa caracterul ei imi pune multe semne de intrebare.
Ce defecte/complexe ascund aceste femei, fara a fi evlavioase, si fara sa mearga la biserica in mod frecvent?

AndruscaCIM 02.11.2009 11:44:42

Citat:

În prealabil postat de melb26 (Post 177852)
Cunosc o femeie de 40 ani, care s-a maritat virgina, insa caracterul ei imi pune multe semne de intrebare.
Ce defecte/complexe ascund aceste femei, fara a fi evlavioase, si fara sa mearga la biserica in mod frecvent?

Unele cred ca s-au casatorit virgine doar pentru ca asa erau vremurile, de frica parintilor sau de teama de a nu ramane fete batrane, dar nu din convingere proprie si nici cunoscandu-i sensul!:39:

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:13:09.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.