Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Biserica nu este de acord cu homeopatia? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3623)

daniil96 23.02.2011 18:37:25

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 341317)
...
Reformulat cu alte cuvinte, concluzia studiului pe care vi l-am oferit este că, deși nici unul din studiile luate în calcul nu dovedește că homeopatia este în mod clar eficientă pentru nici o afecțiune studiată, totalitatea lor arată că ipoteza în care efectul este placebo este falsă.
...

sa nu mintim

nu exista in ceea ce citati afimatia d-voastra:

"totalitatea lor arată că ipoteza în care efectul este placebo este falsă"

acolo spune:

"rezultatele studiului nostru nu sunt compatibile cu ipoteza ca rezultatele homeopatie sunt datorate doar efectului placebo"

si concluzioneaza ... luand in considerare totalitatea studiilor, nu doar unul ("insufficient evidence from these studies"):

"nu exista dovezi care sa sustina eficacitatea homeopatiei ... nici macar pentru o singura afectiune"

daniil96 23.02.2011 18:45:56

Citat:

În prealabil postat de Karine (Post 341320)
...
Da, poate ca homeopatia nu are dovezi acceptate de medicina alopata; asta nu inseamna ca nu are rezultate ( cine ar pierde daca gripa s-ar trata cu ceapa????).

bucurii, K.

faceti o confuzie care este cultivata de medicii homeopati

sunt complet de acord cu terapiile naturiste ... actioneaza in planul material ... sunt demonstrabile si le recomand si folosesc cu toata increderea

homeopatia este cu totul altceva; foloseste "energii" ... "forte vitale" ... in acele medicamente nu exista nici urma de ceapa, exista doar o "energie" a cepei ... aceeasi cu "energia" universului

daniil96 23.02.2011 19:04:07

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 341319)
Nu înțeleg: ați găsit un medic homeopat care să susțină că homeopatia acționează în plan ayurvedic ? Sau Chi ? Sau asta susținea vreunul din călugării de pe muntele-republică Athos ? Fiți mai clar în ceea ce privește sursele, altfel iese o mare bălmăjeală, amestecând sferturi de teorii homeopatice cu jumătăți de teorii de acupunctură, un pic de ayurveda și un dram de munte Athos, totul ca să vă aflați în treabă și să arătați că vă pricepeți mai bine la medicină decât medicii.

"Homeopathic Remedies Work in Spiritual/Energy Plane and Not in Physical Plane
Homeopathic remedies are believed to work in the spiritual plane as opposed to the physical plane as we are used to think and measure. Hahnemann believed that dilution and succussion released a spirit- like power that worked on the spiritual level of the vital force in humans."

"
Homeopathic Remedies Activate the Vital Force
Homeopaths believe that it is the energy or "vibrational pattern" of the remedy, rather than the chemical content, that stimulates the healing by activating what Hahnemann called the Vital force. Vital force is the healing power or energy that exists within us all. It is called by the name Chi by Chinese and Prana by Indian Ayurveda."

cum actioneaza homeopatia

http://www.holisticonline.com/homeop...w_it_works.htm

Karine 23.02.2011 19:05:48

Citat:

În prealabil postat de daniil96 (Post 341330)
faceti o confuzie care este cultivata de medicii homeopati

sunt complet de acord cu terapiile naturiste ... actioneaza in planul material ... sunt demonstrabile si le recomand si folosesc cu toata increderea

homeopatia este cu totul altceva; foloseste "energii" ... "forte vitale" ... in acele medicamente nu exista nici urma de ceapa, exista doar o "energie" a cepei ... aceeasi cu "energia" universului

am mentionat "ceapa" ca termen profan; in homeopatie, Allium cepa (denumirea latina a cepei, asa cum stiti) este un remediu indicat in raceli in care simptomele sunt identice cu cele cauzate de expunerea/ consumul de ceapa.
E un fel de vaccinare a organismului: expune organismul la doze mai mici din agentul cauzal pt ca organismul sa aiba ocazia sa-si invete 'soldateii" (celulele albe) sa lupte contra marelui invadator( agentul cauzal adevarat, in real life situation).

In ceea ce priveste energiile/ chi/ prana samd, nu este topicul deschis pt aceasta discutie si ele vorbesc cam despre acelasi lucru dar in cuvinte diferite...

Bucurii,K

Erethorn 23.02.2011 19:07:42

Citat:

În prealabil postat de daniil96 (Post 341333)
[/i]cum actioneaza homeopatia

http://www.holisticonline.com/homeop...w_it_works.htm

[/font][/font]

Pai hotarati-va. Actioneaza sau nu actioneaza ?

daniil96 23.02.2011 19:28:35

Citat:

În prealabil postat de Karine (Post 341334)
am mentionat "ceapa" ca termen profan; in homeopatie, Allium cepa (denumirea latina a cepei, asa cum stiti) este un remediu indicat in raceli in care simptomele sunt identice cu cele cauzate de expunerea/ consumul de ceapa.
E un fel de vaccinare a organismului: expune organismul la doze mai mici din agentul cauzal pt ca organismul sa aiba ocazia sa-si invete 'soldateii" (celulele albe) sa lupte contra marelui invadator( agentul cauzal adevarat, in real life situation).
....

Bucurii,K

eu cred ca exista o diferenta intre a manca ceapa si a consuma niste pilule care nu contin nicio molecula de ceapa ... contin doar "energie de ceapa" :102:

Citat:

În prealabil postat de Karine (Post 341334)
...
In ceea ce priveste energiile/ chi/ prana samd, nu este topicul deschis pt aceasta discutie si ele vorbesc cam despre acelasi lucru dar in cuvinte diferite...

Bucurii,K

ma bucur ca d-voastra recunoasteti esenta homeopatiei ... poate si ceilalti sustinatori ai homeopatiei o vor recunoaste

este normal ca cei care urmeaza acesta metoda sa stie pe ce drum merg

razvan_andrei 23.02.2011 19:34:55

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 341030)
Salcia ?!!! Fitoterapie ? Se da aspirina sau coaja de salcie ?!

Ma simt nevoit sa te contrazic, desi nici eu nu am mare incredere in fitoterapie. Aspirina este acidul acetilsalicilic. La f scurt timp dupa ce ajunge intestin, se biotransforma in acid salicilic si acid acetic. Substanta activa ca atare in organism este acidul salicilic. In coaja de salcie se gaseste si acid salicilic.

razvan_andrei 23.02.2011 19:58:50

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 340953)
Înseamnă că toți ăia în halate albe de pe la toate camerele de urgență din lume sunt escroci. Sau sunt nimeni. Sau nu au citit și trebuie să mai citească din cărțile de medicină ale lui nenea daniil cum e treaba cu nitroglicerina în bolile cardiace.

Din pacate Daniil96 are dreptate: nitroglicerina nu vindeca, doar amelioreaza simptomele. Este des folosita in angina pectorala (o forma de cardiopatie ischemica), insa nu se trateaza cauza, ci simptomul. Dupa cum bine stiti, intr-o angina pectorala coronarele sunt obstruate (din cauza unui tromb, sau a aterosclerozei etc) ceea ce face ca aportul de sange oxigenat sa nu fie suficient pt inima. Din acest motiv se intervine cu nitroglicerina(nitrati) pentru a provoca vasodilatatia arterelor coronare. Se observa f usor ca nu este tratata cauza bolii, ci simptomul. Iar nitroglicerina capata ineficienta dupa o perioada mai lunga de administrare, si din acest motiv se foloseste in special in crizele de angina.
Rolul nitroglicerinei este de a 'alimenta' vasele de sange cu NO(oxid de azot), deoarece s-a descoperit ca acest NO este secretat si de endoteliul capilar, avand rol vasodilatator. NO are o functie bine pusa la punct si se prescurteaza EDRF - factorul de relaxare derivat din endoteliu. Totusi, nitroglicerina nu se mai foloseste des ca tratatment de fond deoarece bitransformarea ei in NO necesita grupari tiolice. O administrare indelungata face ca sistemul enzimatic sa nu mai produca suficiente grupari tiolice si astfel nitroglicerina devine ineficienta.

razvan_andrei 23.02.2011 20:09:21

Si sincer, nu am incredere in medicii homeopati. Eu sufar de epilepsie, si din pacate e o forma refractara in care medicatia alopata nu isi arata 100% eficienta. Acum 8 ani am fost cu mama la un medic homeopat. In acea perioada luam carbamazepina, clonazepam, si fenitoina sau fenobarbital (nu mai tin exact minte). Ei bine, acel medic homeopat mi-a scos tratamentul alopat BRUSC! Acum imi dau seama ce cunostinte despre medicina avea el. Domnul Mihnea ar trebui sa stie ce se intampla cand se scot asemnea medicamente brusc. Multe persoane dintre dumneavoastra nu stiu, si este normal, nu sunteti medici. Insa o persoana care se declara MEDIC homeopat ar trebui sa cunoasca. Atunci as fi putut sa intru intr-un status epilepticus si pana sa ajunga salvarea la mine si sa imi administreze diazepam, as fi fost mort.

Mihnea Dragomir 23.02.2011 21:03:50

Citat:

În prealabil postat de razvan_andrei (Post 341357)
Si sincer, nu am incredere in medicii homeopati. Eu sufar de epilepsie, si din pacate e o forma refractara in care medicatia alopata nu isi arata 100% eficienta. Acum 8 ani am fost cu mama la un medic homeopat. In acea perioada luam carbamazepina, clonazepam, si fenitoina sau fenobarbital (nu mai tin exact minte). Ei bine, acel medic homeopat mi-a scos tratamentul alopat BRUSC! Acum imi dau seama ce cunostinte despre medicina avea el. Domnul Mihnea ar trebui sa stie ce se intampla cand se scot asemnea medicamente brusc. Multe persoane dintre dumneavoastra nu stiu, si este normal, nu sunteti medici. Insa o persoana care se declara MEDIC homeopat ar trebui sa cunoasca. Atunci as fi putut sa intru intr-un status epilepticus si pana sa ajunga salvarea la mine si sa imi administreze diazepam, as fi fost mort.

Totuși, se pare că nu ați intrat în status epilepticus și nici nu ați murit, din moment ce scrieți pe forum. Desigur, acest lucru nu s-a întâmplat din cauza remediilor homeopate, ci pentru că ați avut un noroc formidabil, pe care manualele dv de alopatie nu l-au putut prevedea.

În altă ordine de idei, după cum vedeți, iată deja două boli: cardiopatia ischemică și epilepsia, în care "medicația alopată nu își arată 100 % eficiența" (sper că nu susțineți că antiepilepticele vindecă epilepsia altfel decât nitroglicerina vindecă cardiopatia ischemică). Exact asta am spus și eu: atâta poate alopatia. Asta nu înseamnă să o minimalizăm: prin alopatie au fost salvate vieți: viețile a mii de oameni suferind de infarct au fost salvate de o aplicație promptă de nitroglicerină, viețile altor mii de oameni aflați în grand mal au fost salvate de alte aplicații prompte de diazepam. Dacă un medic nu cunoaște arta homeopatiei, nici nu are o trusă cu remedii imediat la îndemână, poate face încă mult cu ajutorul nitroglicerinei și diazepamului. Este aici o "medicină a micului meseriaș" de tip: "ai angor-îți dau nitroglicerină, ai spume la gură-îți dau diazepam". Până când vor avansa în arta vindecării, e foarte bine să aplice meseria. Ce nu înțeleg este de ce spun despre homeopatie că "face confuzie între simptome și boală", câtă vreme covârșitoarea majoritate a medicamentelor micilor meseriași sunt simptomatice.

PS (și off topic) Parcă dv erați cel care susținea că anticoncepționalele orale combinate nu acționează avortiv. V-ați mai documentat sau trebuie să mai aștept ?

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:41:25.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.